Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Κατσαμπής: «Αστείο να λένε ότι δεν ήταν φάουλ»

Κατσαμπής: «Αστείο να λένε ότι δεν ήταν φάουλ»

«Πραγματικά, πάει να γίνει κάτι καλό φέτος… Υπάρχουν οι συνθήκες – Ο κόσμος ‘διψάει’, ‘διψάμε’ και εμείς»

Ο αρχηγός του Ηρακλή παίρνει θέση. Ο Τάσος Κατσαμπής μιλάει στο «Μ» για την επίμαχη φάση του ακυρωθέντος γκολ της Λάρισας στην αναμέτρηση του Καυτανζογλείου, που ως είθισται πολλοί «ειδικοί» έσπευσαν αμέσως να τη σχολιάσουν. Ο Κατσαμπής ήταν άλλωστε ο πρωταγωνιστής στη συγκεκριμένη φάση. Βέβαια, ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός του Ηρακλή στέκεται επίσης στο καλό ξεκίνημα της ομάδας, εκφράζει τον θαυμασμό του για την παρουσία των οργανωμένων στην… ταράτσα και φυσικά καταθέτει τον μεγάλο προβληματισμό και την αγανάκτηση του για το δολοφονικό περιστατικό του Σαββάτου. Θέλει φυσικά να υπάρξει συνέχεια στον αγωνιστικό ανήφορο της ομάδας και ταυτόχρονα τονίζει ότι ο Ηρακλής θα πάει – στην πράξη φυσικά – να κερδίσει το ματς της Καβάλας.

«Στο μισό μέτρο ο διαιτητής»

Τι λέει για τη φάση του γκολ της Λάρισας, το οποίο ακυρώθηκε, όταν ο Νταμπίζας του έκανε επιθετικό φάουλ;
«Είναι πραγματικά αστείο να λένε ορισμένοι, ότι έπρεπε να μετρήσει και πώς είναι καθαρό γκολ. Απορώ, γιατί τα λένε. Ο διαιτητής ήταν στο μισό μέτρο. Σφυρίζει πριν ακουμπήσει την μπάλα με το κεφάλι ο Νταμπίζας και φαίνεται καθαρά το χέρι του. Σκίστηκε το χείλος μου από τον αγκώνα του. Ο διαιτητής ήταν εξάλλου κοντά, το είδε και το σφύριξε. Πραγματικά, είναι αστεία αυτά, που λένε ορισμένοι. Δεν ασχολούμαι περαιτέρω όμως…».

«Παίκτες με προσωπικότητα»

Πώς σχολιάζει το ξεκίνημα του φετινού Ηρακλή; Πώς είναι το κλίμα στην ομάδα; Τι κρατάει ο Τάσος Κατσαμπής;
«Όταν κερδίζεις είναι όλα καλά. Υπάρχει σαφώς ψυχολογία. Τα μηνύματα είναι σίγουρα αισιόδοξα. Η ομάδα δείχνει μία σοβαρότητα. Δείχνει μία αγωνιστική ταυτότητα στο γήπεδο. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ δεν ήμασταν βέβαια καλοί, αλλά έχουμε βρεθεί πίσω στο σκορ δυο φορές ή έχουμε ισοφαριστεί και η ομάδα αντέδρασε άμεσα. Στο παιχνίδι με τη Λάρισα είναι σημαντικό ότι συνδυάσαμε τη νίκη με μία καλή εμφάνιση. Ο Ηρακλής διαθέτει παίκτες με προσωπικότητα, έχουμε παίκτες με ποιότητα. Είναι σημαντικό βέβαια να έχουμε διάρκεια στην απόδοση μας. Το σημαντικό είναι, πώς υπάρχουν οι συνθήκες. Θεωρώ, ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Χρειαζόμαστε σίγουρα βελτίωση σε ορισμένους τομείς, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να ανεβάσουμε ψηλά τον Ηρακλή. Με χαμηλούς τόνους».

«Απίστευτο…»

Ο Κατσαμπής εκφράζει το θαυμασμό του γι’ αυτό που συνέβη από την πλευρά των οργανωμένων οπαδών στην αναμέτρηση με τη Λάρισα.
Όταν και συμπαραστάθηκαν την ομάδα από την… ταράτσα. «Βρήκαν τον τρόπο και ήταν μαζί μας. Πραγματικά, είναι απίστευτο, κάτι μοναδικό…», είπε αρχικά ο Τάσος Κατσαμπής. Τους βοήθησε η παρουσία των οπαδών; Η στήριξη και η φωνή τους; «Εννοείται… Το Καυτανζόγλειο είναι Στάδιο. Δεν είναι ποδοσφαιρικό γήπεδο. Σ’ ένα τέτοιο άδειο Στάδιο δεν είναι εύκολο να παίζεις, χωρίς τον κόσμο σου. Πραγματικά, νιώθαμε τον παλμό τους», υποστήριξε ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός του Ηρακλή.

«Για τη νίκη στην Καβάλα»

Θελήσαμε και ένα σχόλιο για την αναμέτρηση στην Καβάλα. Ο Ηρακλής θα έχει στο πλευρό του 4.000 και πλέον οπαδούς του. «Όπως με τον Πανθρακικό… Ο κόσμος ‘διψάει’, ‘διψάμε’ και εμείς», λέει ο αρχηγός και συνεχίζει. «Θα ετοιμαστούμε κατάλληλα. Είναι δύσκολο παιχνίδι. Η Καβάλα έχει καλές μονάδες. Θα πάμε βέβαια για να πάρουμε τη νίκη. Στην πράξη. Όχι στα λόγια…», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι άνθρωπος αυτός…»

Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός της επίθεσης, που δέχθηκε το λεωφορείο της αποστολής το βράδυ του Σαββάτου.
Ζητήσαμε ένα σχόλιο του γι’ αυτό, που έζησε ο ίδιος, αλλά και η αποστολή. Πήγε εξάλλου μετά και στο Διαβαλκανικό για να δει τον Επστάιν, ενώ ήταν ο ποδοσφαιριστής, που επέστρεψε με τον Γερμανό ακραίο μέσο στο σπίτι του. «Θεωρώ ότι ήταν μία εγκληματική ενέργεια. Δεν μπορώ να καταλάβω, αν είναι άνθρωπος αυτός… Δεν ξέρω που αποσκοπούσε. Θέλω να πω παράλληλα και ένα μεγάλο μπράβο στον οδηγό. Μας έσωσε. Έκανε ελιγμό, θα μπορούσε να είχε γίνει μεγάλο κακό. Αποφεύχθηκαν πραγματικά τα χειρότερα. Συνετέλεσε ο οδηγός στο να μην έχουμε χειρότερα. Εύχομαι επίσης περαστικά στον Ντένις, που είναι πλέον καλά. Δεν θέλω πραγματικά να φανταστώ τι θα γινόταν αν η πέτρα χτυπούσε τον οδηγό. Είμαστε άνθρωποι, είμαστε ποδοσφαιριστές, είμαστε οικογενειάρχες. Οι ποδοσφαιριστές είναι οι πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου. Μπορεί σε ορισμένους να είμαστε αντιπαθητικοί μέσα στο γήπεδο, μπορεί να φαινόμαστε άγριοι μέσα στο γήπεδο, αλλά είμαστε οικογενειάρχες άνθρωποι. Θέλουμε να πάμε στο σπίτι μας και να είμαστε καλά, με την οικογένεια μας. Εγώ πήγα τον Ντένις στο σπίτι μετά από το νοσοκομείο. Ο άνθρωπος είναι από τη Γερμανία. Δεν μπορούσε να το πιστέψει. Δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί έγινε αυτό…».

«Να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη»

Επιθετικά ο Ηρακλής πάει καλά. Πολύ καλύτερα από πέρσι. Ζητήσαμε ένα σχόλιο και μία τοποθέτηση για την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Ποια είναι η άποψη του; «Γίνονται λάθη. Το καλό είναι βέβαια πώς η ομάδα αντιδράει γρήγορα. Όταν όλη η ομάδα αμύνεται είναι δύσκολο να δεχθούμε γκολ. Όταν όλη η ομάδα επιτίθεται είναι πιο εύκολο να φτάσουμε στο γκολ. Όταν δέχεται η ομάδα ένα γκολ, δεν σημαίνει ότι αποκλειστικά φταίνε οι αμυντικοί. Μακάρι, να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη μας», καταλήγει με νόημα στο «Μ» ο αρχηγός του Ηρακλή.Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: