Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Φερναντές: «Έχω μάθει την ελληνική νοοτροπία»

Φερναντές: «Έχω μάθει την ελληνική νοοτροπία»

Ο Νταρίο Φερνάντες ήταν από τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισε στο προχθεσινό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ. Ο Αργεντινός αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής και τα πήγε πολύ καλά. Έδειξε ότι αν «ξανά…συνηθίσει» την συγκεκριμένη θέση, η προσφορά του θα είναι πολύ μεγαλύτερη.
Από εκεί και πέρα όμως, η πολύ καλή του εμφάνιση δεν συνδυάσθηκε με ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο Άρης ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό, σε ένα παιχνίδι που άξιζε πέρα για πέρα την νίκη.
Το γεγονός ότι η ομάδα έπαιξε πολύ καλή μπάλα και δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες για γκολ, άφησε μια πικρία γεύση στο «κίτρινο στρατόπεδο», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο 30χρονος μέσος:
«Το αποτέλεσμα μας αφήνει μια πικρή γεύση. Πραγματοποιήσαμε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας, γιατί στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου η απόδοση μας έπεσε λιγάκι. Σας ξανάλεω όμως ότι είμαστε πικραμένοι από το αποτέλεσμα. Αξίζαμε κάτι περισσότερο», ήταν τα πρώτα λόγια του Φερνάντες βγαίνοντας από τα αποδυτήρια. Η επόμενη ερώτηση είχε να κάνει με την φάση του πέναλτι, με τον Αργεντινό μέσο να σημειώνει χαρακτηριστικά επί του θέματος, ότι δεν του έκανε εντύπωση που δεν δόθηκε… «Μέσα στον αγωνιστικό χώρο φάνηκε ότι ήταν πέναλτι. Δεν ξέρω τι εικόνα έχετε εσείς από την τηλεόραση. Από εκεί και πέρα για μένα δεν ήταν έκπληξη ότι δεν μας
σφυρίχτηκε αυτό το πέναλτι. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά την Ελλάδα πλέον. Επίσης θεωρώ ότι ο διαιτητής προσπάθησε να μας βάλει μέσα στην εστία, δίνοντας κάποια φάουλ τα οποία δεν ήτανε».

«Μπορούμε να φθάσουμε ψηλά»

Η προχθεσινή ήταν η πρώτη ήττα του Άρη στο πρωτάθλημα. Το γεγονός αυτό και με τον τρόπο με τον όποιο ήρθε, είναι λογικό να επηρεάζει τους «κίτρινους» εν όψει της συνέχειας: «Φυσικά και μας επηρεάζει το αποτέλεσμα. Διότι βαθμολογικά θα μπορούσαμε να είχαμε φύγει με το έναν βαθμό. Αλλά σας είπα έχω μάθει την ελληνική νοοτροπία και πώς αντιμετωπίζονται οι ομάδες απέναντι στους τρεις μεγάλους της Αθήνας». Στη συνέχεια και παίρνοντας ως παράδειγμα την εμφάνιση του Άρη την Κυριακή στο ΟΑΚΑ και για το αν οι «κίτρινοι» μπορούν να δουν στα «μάτια» αντιπάλους όπως ο Παναθηναϊκός ο 30χρονος μέσος, υπογράμμισε: «Πιστεύω ότι μπορούμε να κοιτάξουμε τις μεγάλες ομάδες στα «ματιά». Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και μπορούμε να φθάσουμε πολύ ψηλά στο φετινό πρωτάθλημα. Εξάλλου είναι πολύ νωρίς ακόμα».

«Είχα καιρό να αγωνιστώ σε αυτή την θέση»

Το τελευταίο «κομμάτι» των λεγόμενων του Νταρίο Φερνάντες, είχε να κάνει με την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο και συγκεκριμένα στη θέση του αριστερού χαφ… «Έπαιξα σε μια θέση την οποία είχα πάρα πολύ καιρό να αγωνιστώ και η αλήθεια είναι ότι μου ταιριάζει πιο πολύ. Επομένως πιστεύω ότι δεν έκανα και την καλύτερη δυνατή εμφάνιση. Θεωρώ ότι ήμουν πάρα πολύ καλός όσων αφορά τα ανασταλτικά μου καθήκοντα και προσπάθησα όταν είχαμε εμείς την κατοχή της μπάλας, να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερο την ομάδα μου», ενώ για το σχήμα με το οποίο παρατάχτηκε ο Άρη, ο Αργεντινός τόνισε: «Δεν θα σχολιάσω τακτικές ή κάτι άλλο. Θα πω μόνο ότι η εικόνα της ομάδας μου ήταν πάρα πολύ καλή. Ο Άρης έπρεπε να φύγει από εδώ, τουλάχιστον με τον βαθμό της ισοπαλίας και αυτό μας στεναχωρεί όλους. Συν τις άλλοις ήταν λίγο περίπλοκο και να δυσκόλεψε τα πράγματα, ο ανεπάντεχος τραυματισμός του Ναφτί, όσων αφορά την αλλαγή των ρόλων που είχαμε από εκείνο το σημείο και μετά».Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: