Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Η αρκούδα και το αρκουδάκι!!

Ο Νίκος Παπαδογιάννης αποθεώνει τον Ολυμπιακό του Φλεβάρη και υπενθυμίζει ότι ο γαμπρός ξυρίζεται τον Μάιο.
Ωραία. Εκτακτα. Τώρα που οι φανατικοί βρήκαν άλλο γήπεδο για να τσακωθούν -το γήπεδο του ΑΣΕΑΔ, που ασυνάρτητο γεννήθηκε και ασυνάρτητο θα πεθάνει- είναι ευκαιρία να μιλήσουμε λίγο για μπάσκετ.
Σήμερα για Ολυμπιακό, αύριο για Παναθηναϊκό. Και η Ευρώπη, άλλωστε, για δαύτους μιλάει. Αυτές τις μέρες, οι Ελληνες κλέβουν την παράσταση.
Ο Ολυμπιακός του 2015 δεν είναι τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από αυτό που δήλωσε, ανάμεσα σε υποκλίσεις, ο προπονητής της Νίζνι Νόβγκοροντ: "Η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης".
Βεβαίως, έχουμε ακόμη Φεβρουάριο. Τον Φεβρουάριο, δεν μοιράζονται διεθνή έπαθλα. Ούτε καν στο Eurogroup. Οσο υπάρχουν ακόμη στα βουνά χιόνια, είναι αδύνατο να λιώσουν οι πάγοι.
Ο Ολυμπιακός κατατρόπωσε την αρκούδα της ΤΣΣΚΑ και έριξε μια καρπαζιά και στο αρκουδάκι της Σιβηρίας, διότι δεν γίνεται εκατό η αρκούδα και εκατόν ένα το αρκουδάκι. Αλλά τον χειμώνα η άρκτος κοιμάται. Δεν είναι εποχή για βρηχυθμούς.
Μισό λεπτό, όμως.
Τα τρόπαια που έστησε τις τελευταίες εβδομάδες ο Ολυμπιακός στο Φάληρο και στις εσχατιές της Ευρώπης (Φενέρμπαχτσε, Νόβγκοροντ, αλλά και Μάλαγα) θα του χρησιμεύσουν ως οδοδείκτες στον δρόμο προς τη Μαδρίτη.
Με το 6-1 των πρώτων 7 αγωνιστικών του Τοπ-16, σε αυτόν τον απίστευτα δύσβατο Όμιλο, οι "ερυθρόλευκοι" απέκτησαν το δικαίωμα να παίξουν όλες τις κρίσιμες παρτίδες μπροστά στο δικό τους κοινό.
Εάν κρατήσουν το ΣΕΦ άπαρτο φρούριο, όπως είναι μέχρι σήμερα, θα προκριθούν στο φάιναλ-φορ είτε βρέξει είτε χιονίσει είτε ρίξει χαλάζι. Ακόμα και αν επιστρέψουν ηττημένοι από όλα τα υπόλοιπα ταξίδια τους...
Ωστόσο, είναι το εκτός έδρας δείγμα γραφής αυτό που αφήνει το στίγμα της κορυφαίας ομάδας. "Κλειδώστε τα γυναικόπαιδα και κρύψτε τα χρυσαφικά, περνάνε των εχθρών τα φουσάτα".
Η Μάλαγα σέρνει τον χορό στο φετινό ισπανικό πρωτάθλημα, μπροστά από Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις. Η Φενέρ είναι το χρυσοποίκιλτο άρμα μάχης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Η Νίζνι Νόβγκοροντ υστερεί των άλλων μνηστήρων μόνο σε όνομα και ειδικό βάρος.
Ο Ολυμπιακός τις κέρδισε και τις τρεις. Στα σπίτια τους. Με τον Βασίλη Σπανούλη ντεφορμέ. Με προβλήματα και απουσίες. Ηττήθηκε μόνο από την Εφές του Ιβκοβιτς, σε ένα παιχνίδι όπου του πήγαν όλα στραβά.
Εχει τώρα μπροστά του δύο εβδομάδες για να ξαναγεμίσει τις μπαταρίες του και για να πάρει μία ανάσα.
Εκτός κι αν αλλάξει ξανά γνώμη το ΑΣΕΑΔ για τον πολύκροτο προημιτελικό του Κυπέλλου, οπότε θα κληθεί να ανηφορίσει αυτός στην Πυλαία!
Αστειεύομαι. Μάλλον. Ποτέ δεν ξέρει κανείς τι του ξημερώνει, σε τούτη την απίθανη χώρα. Πάνω που κοιτάζεις γύρω σου και λες ότι κάτι αλλάζει στα μυαλά των πολιτών, μαθαίνεις ότι έχουν προπωληθεί 35.000 εισιτήρια για τις Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρίζου...
Εδώ, όμως, μας ενδιαφέρουν οι αποχρώσεις του πορτοκαλί. Του κόκκινου, του πράσινου και αύριο-μεθαύριο του γαλάζιου. Αργεί ακόμη το Ευρωμπάσκετ; Βλέπω τον Αντετοκούνμπο σε δράση και τρέχουν τα σάλια μου από προσμονή.
Ξέρω, ξέρω.  Κάθε πράγμα στον καιρό του και η Εθνική τον Αύγουστο. Ο χειμώνας ανήκει στην Ευρωλίγκα.
Το καινούριο κοσκινάκι του Ολυμπιακού είναι η τηλεπάθεια με την οποία συνεννοούνται Σπανούλης και Χάντερ. Δεν χρειάστηκαν παρά μερικές εβδομάδες, για να γίνει μπασκετμπολίστας ο άτεχνος Οθέλλος.
Μισό σκριν  του Αμερικανού 7,5 μέτρα μακριά από το καλάθι ήταν αρκετό για να μπουμπουνίσει ο αρχηγός το τρίποντο της τελικής αντεπίθεσης (78-79). Ενα άψογο pick'n'roll ανάμεσα στους δύο διέλυσε τη ρωσική άμυνα και επέτρεψε στον Χάντερ να καρφώσει σαν να μην υπήρχε αντίπαλος στον ίδιο τηλεφωνικό κωδικό: 80-84 στα 43 δευτερόλεπτα. Τετέλεσται.
Οι υπολοχαγοί φρόντισαν ώστε να μείνει η ομάδα όρθια ως το 35ο λεπτό και ο Σπανούλης επέστρεψε με μάτι που γυαλίζει -ωστόσο ήρεμος και κατασταλαγμένος- για να κατεβάσει τη λαιμητόμο στο φινάλε.
Το πλονζόν με το οποίο ο ίδιος διόρθωσε το δικό του λάθος στα πόδια του Κίνσεϊ στο 80-82 ήταν η λεπτομέρεια που γκρέμισε τους Ρώσους από το τεντωμένο σχοινί. Ενα μικρό αμυντικό θαύμα, που θύμισε μάλλον Διαμαντίδη παρά Σπανούλη.
Την ευάλωτη άμυνα που τον έφερε σε μειονεκτική θέση, ο Ολυμπιακός τη διόρθωσε στο τελευταίο εξάλεπτο, όταν -με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Πρίντεζη- υποχρέωσε την προσεκτική Νίζνι σε 5 λάθη. Μέχρι το 34', μετρούσε μόλις 4! Τα ριμπάουντ στο ίδιο διάστημα: 2-5. Τα ποσοστά ευστοχίας: 3/7 για τους Ρώσους, 5/7 για τους Ελληνες. Οι ελεύθερες βολές: 0-7.
Αυτοί οι αριθμοί προδίδουν καθαρό μυαλό, περίσσευμα ενέργειας, πολλαπλές λύσεις και ισχυρή προσωπικότητα. Οταν σταμάτησε να λειτουργεί ο άξονας Ρότσεστι-Παραχούσκι, ο Ολυμπιακός έβαλε τον αγώνα στο δικό του καλούπι. 
Η νίκη της Άλμπα στο Τελ Αβίβ ήταν ένα θαυμάσιο δώρο για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος καλείται να αρπάξει τις δικές του ευκαιρίες αρχής γενομένης από τον αγώνα με τον τελειωμένο αλλά επικίνδυνο Ερυθρό Αστέρα- και να κυνηγήσει με όλες τις δυνάμεις του τη 2η θέση του Ομίλου του.
Αλλά αυτά θα τα πούμε αύριο. Οταν ξυπνήσω από το ξενύχτι της Παρασκευής των Αστέρων...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Επέστρεψαν τους βαθμούς στον Ηρακλή!

Δικαίωση για την ομάδα του Ηρακλή, καθώς πριν λίγο η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση όπου ενημερώνει πως επέστρεψαν οι τρεις βαθμοί στην ομάδα!
Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης της FIFA που επαναφέρει τους τρεις βαθμούς στον Ηρακλή ο πρόεδρος της ομάδας και μεγαλομέτοχος κ. Σπύρος Παπαθανασάκης έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη FIFA για την απόφασή της σήμερα να επαναφέρει  τους τρεις βαθμούς στον Ηρακλή, επιδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό δικαιοσύνη και αναγνώριση στις προσπάθειες και τις ενέργειες  της ομάδας μας.
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την Football League και την ΕΠΟ γιατί τήρησαν άψογη και δίκαιη στάση  στη διαδικασία.
Ιδιαίτερα θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου στον Μηνά Λυσάνδρου, το νομικό μας σύμβουλο, του οποίου ο επαγγελματισμός και η εμπειρία ήταν το «κλειδί» για αυτό το θετικό αποτέλεσμα.
Αλλά το πιο σημαντικό, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους παίκτες μας, τους προπονητές και την ομάδα για την συνεχόμενη  προσπάθεια και το πάθος καθώς επίσης και γιατί παρέμειναν αφοσιωμένοι  και απερίσπαστοι στο στόχο μας και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα κάθε φορά που μπαίνει η ομάδα μας στο γήπεδο.
. . . Τέλος θέλω να πω στους οπαδούς μας, οι οποίοι προχωράνε μαζί μας βήμα- βήμα, μέρα με τη μέρα στο ταξίδι μας, σας ευχαριστώ!»


*Πηγή: arenafm.gr*

Ορίστηκε το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός!!

Μετά τη δικαίωση του Παναθηναϊκού απ’ το ΑΣΕΑΔ, ήρθε και ο ορισμός του ημιτελικού με τον ΠΑΟΚ, όπως αναμενόταν, για τις 22 του μήνα.

Ορίστηκε το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
Δεν άργησε η ΕΟΚ να ορίσει τον ημιτελικό του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, μετά τη δικαίωση του τριφυλλιού από το ΑΣΕΑΔ που έφερε την οριστική (και τελεσίδικη) πρόκρισή του στην τετράδα του Κυπέλλου.

Έτσι, η ελληνική ομοσπονδία όρισε -όπως αναμενόταν- τον νοκ-άουτ αγώνα της Πυλαίας για τις 22 Φεβρουαρίου, με τον νικητή φυσικά να αντιμετωπίζει στον τελικό της διοργάνωσης (δεν είναι ακόμα γνωστό το πότε) τον Απόλλωνα Πατρών που περιμένει εδώ και καιρό!


Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

Ο ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό θα διεξαχθεί την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 17.00, στο κλειστό γυμναστήριο του ΠΑΟΚ.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί απευθείας από τα κανάλια NovaSports.

Τα βλέμματα στο Μονακό!

Η αναμέτρηση ανάμεσα σε Μονακό και Μπονπελιέ ξεχωρίζει στην 25η αγωνιστική της Ligue 1, με τους Μονεγάσκους να θέλουν μόνο νίκη προκειμένου να παραμείνουν κοντά στις Ευρωπαϊκές θέσεις.

Τα βλέμματα στο Μονακό
Στο «Louis II» θα είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα για την 25η αγωνιστική της Ligue 1, με το ντέρμπι ανάμεσα σε Μονακό και Μονπελιέ να ξεχωρίζει. Εύκολες αποστολές Λυών, Παρί και Μαρσέιγ όπου αντιμετωπίζουν Λοριάν, Κάεν και Ρεμς αντίστοιχα.

Μόνο νίκη θέλουν οι Μονεγάσκοι απέναντι στην ομάδα του Ρολάν Κουρμπίς, με στόχο να παραμείνουν κοντά στις Ευρωπαϊκές θέσεις και να εκμεταλλευτούν ενδεχόμενη γκέλα της Σεντ Ετιέν (παίζει εκτός με την Μπορντό) ώστε να περάσουν στην τέταρτη θέση.

Να επιστρέψει στις νίκες ύστερα από τρεις αγωνιστικές ώστε να διατηρηθεί στην κορυφή θέλει η Λυών, που αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Λοριάν το βράδυ της Κυριακής. Οι πρωτοπόροι αναμένεται να έχουν εύκολο έργο απέναντι στην ομάδα του Κριστιάν Γκουρκίφ, η οποία έχει μόλις δύο νίκες στις τελευταίες οκτώ αναμετρήσεις της.

Εύκολο έργο αναμένεται να έχει και η Παρί, που θέλει οπωσδήποτε τη νίκη προκειμένου να παραμείνει σε τροχιά διεκδίκησης του τίτλου. Οι πρωταθλητές υποδέχονται την Κάεν το απόγευμα του Σαββάτου όμως αναμένεται να παραταχθούν με αρκετές αλλαγές, ώστε να είναι φρέσκοι την Τρίτη που υποχέδοχονται την Τσέλσι, για τη φάση των «16» του Champions League.

Να αφήσει πίσω της την ισοπαλία με την Ρεν και να επιστρέψει στις νίκες, θέλει η Μαρσέιγ που υποδέχεται Ρεμς την Παρασκευή.. Οι Μασσαλοί προβληματίζουν το τελευταίο διάστημα, έχοντας μόλις τέσσερις νίκες στις τελευταίες δέκα αναμετρήσεις τους. Ωστόσο, η ομάδα του Ζαν-Λουκ Βασέρ είχαι σε χειρότερη κατάσταση, καθώς δεν έχει σημειώσει ακόμη νίκε μέσα στο 2015.

Αναλυτικά η 25η αγωνιστική της Ligue 1:

Παρασκευή 13/2
Μαρσέιγ-Ρεμς (21:30)

Σάββατο 14/2
Παρί Σεν Ζερμέν-Κάεν (17:00)
Λανς-Εβιάν (21:00)
Λιλ-Νις (21:00)
Μονακό-Μονπελιέ (21:00)
Ναντ-Μπαστιά (21:00)
Τουλούζ-Ρεν (21:00)

Κυριακή 15/2
Μπορντό-Σεντ Ετιέν (15:00)
Μετς-Γκινγκάμπ (18:00)
Λοριάν-Λυών (22:00)

Η επόμενη (26η) αγωνιστική:

Παρασκευή 13/2
Νις-Μονακό (21:30)

Σάββατο 14/2
Παρί Σεν Ζερμέν-Τουλούζ (17:00)
Μπαστιά-Λιλ (21:00)
Κάεν-Λανς (21:00)
Εβιάν-Λοριάν (21:00)
Ρεν Μπορντό (21:00)

Κυριακή 15/2
Γκινγκάμπ-Μονπελιέ (15:00)
Λυών-Ναντ (18:00)
Ρεμς-Μετς (18:00)
Σεντ Ετιέν-Μαρσέιγ (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Ζήτησε εισαγγελείς για ΟΦΗ-ΠΑΟ ο Κοντονής!!

Την παρουσία εισαγγελέων στον αγώνα ΟΦΗ-Παναθηναϊκός την Κυριακή ζήτησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

Ζήτησε εισαγγελείς για ΟΦΗ-ΠΑΟ ο Κοντονής
Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας στην αναμέτρηση ΟΦΗ-Παναθηναϊκός, που είναι προγραμματισμένη την Κυριακή. Η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι λόγω της έκρυθμης σχέσης των δύο ομάδων και πέρα από τα αυξημένα μέτρα που λαμβάνει η αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ζήτησες την παρουσία εισαγγελέων από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νίκο Παρασκευόπουλο.

Παράλληλα, σε επικοινωνία του με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννη Πανούση, τόνισε την ανάγκη λήψης αυξημένων μέτρων ασφαλείας, ενώ με δική του εντολή ορίστηκαν να παρασταθούν στον αγώνα δύο παρατηρητές της ΔΕΑΒ (Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας).*Πηγή: sport-fm.gr*

Διευκρινίσεις από ΠΑΟΚ για Ρατς!!

Δεν έχουν υπογράψει ακόμα ο ΠΑΟΚ και ο Ραζβάν Ρατς την επέκταση της συνεργασίας τους, όπως δήλωσε ο Ρουμάνος μπακ-χαφ. Ωστόσο, η «ασπρόμαυρου» ΠΑΕ τονίζει ότι υπάρχει πρόθεση να συμβεί κάτι τέτοιο.

Διευκρινίσεις από ΠΑΟΚ για Ρατς
Ο Ραζβάν Ρατς αποκάλυψε, μιλώντας σε εφημερίδα της Ρουμανίας, πως έχει υπογράψει την επέκταση του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ μέχρι το 2017.

Η αντίδραση της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ ήταν άμεση, καθώς προχώρησε σε ενημέρωση για το θέμα που προέκυψε με τον διεθνή άσο.

Το συμβόλαιο του Ρατς λήγει το 2016, αλλά οι Θεσσαλονικείς υποστηρίζουν πως υπάρχει επιθυμία για την επέκταση της συνεργασίας τους.

«Υπάρχει πρόθεση για ανανέωση του συμβολαίου του Ρατς και σύντομα θα ξεκινήσουν οι επαφές», είναι η επίσημη θέση του συλλόγου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δικαίωση Παναθηναϊκού στο ΑΣΕΑΔ!!

Το ΑΣΕΑΔ έκανε δεκτή την προσφυγή του Παναθηναϊκού, ακυρώνει τη νίκη του Ολυμπιακού στα χαρτιά και στέλνει τους «πράσινους» σε ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, πιθανότατα την άλλη Κυριακή.

Δικαίωση Παναθηναϊκού στο ΑΣΕΑΔ!
Ανατροπή στο ΑΣΕΑΔ, καθώς έγινε δεκτή η προσφυγή του Παναθηναϊκού μετά την απόφαση του αθλητικού δικαστή να απονείμει στα χαρτιά στον Ολυμπιακό τη νίκη στον προημιτελικό Κυπέλλου που είχε γίνει στις 9 Οκτωβρίου. Έτσι οι «πράσινοι» περνούν στον ημιτελικό όπου θα παίξουν με τον ΠΑΟΚ, ενώ επιβλήθηκε επιπλέον πρόστιμο 50.000 ευρώ στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Υπενθυμίζεται πως οι «πράσινοι» είχαν επικρατήσει 77-76 στον αγώνα, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κάνει ένσταση για παράνομη παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο γήπεδο. Αρχικά ο αθλητικός δικαστής είχε απορρίψει την ένσταση δηλώνοντας αναρμόδιος, ωστόσο μετά την προσφυγή του Ολυμπιακού στο ΑΣΕΑΔ, υποχρεώθηκε να δικάσει την υπόθεση και τελικά δικαίωσε τους Πειραιώτες. Τότε ήταν η σειρά των «πράσινων» να προσφύγουν στο ΑΣΕΑΔ, που τελικά… δικαίωσε τον Παναθηναϊκό, κράτησε το αποτέλεσμα του ματς και «ακύρωσε» τον αθλητικό δικαστή. Πλέον η απόφαση είναι τελεσίδικη.

Η ΕΟΚ όρισε όπως αναμενόταν τον ημιτελικό του Παναθηναϊκού με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας την Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως την επόμενη εβδομάδα υπάρχει μεσοβδόμαδα δράση στην Α1 (Τετάρτη-Πέμπτη), ενώ υπάρχει διακοπή στο Top 16 της Ευρωλίγκας.

Όσον αφορά στον τελικό, όπου έχει ήδη προκριθεί ο Απόλλωνας Πατρών (αποκλείοντας το Δεκέμβριο τη Νέα Κηφισιά) περιμένοντας τον αντίπαλό του, αναζητείται ημερομηνία. Εφόσον στον τελικό βρεθεί ο ΠΑΟΚ, δεν θα υπάρξει ουσιαστικό πρόβλημα αφού δεν έχει πλέον περιορισμούς λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Αν όμως είναι στον τελικό ο Παναθηναϊκός, θα υπάρξει πονοκέφαλος, καθώς δεν υπάρχει άλλη διακοπή στο Top 16, ενώ μετά την ολοκλήρωσή του ακολουθούν αμέσως τα play offs στα οποία το πλέον πιθανό σενάριο είναι να βρίσκεται και ο Παναθηναϊκός.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ευχήθηκε σε Τζιόλη και Μαντούρο η ΠΑΕ!!

Τις ευχές της έστειλε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στους Αλέξανδρο Τζιόλη και Χέντβιγκες Μαντούρο για τα γενέθλια τους.
Αναλυτικά:
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται χρόνια πολλά, υγεία, ευτυχία και πολλές επιτυχίες σε όλους τους τομείς, στους ΑλέξανδροΤζιόλη και Χέντβιγκες Μαντούρο που έχουν σήμερα τα γενέθλια τους και κλείνουν τα 30 χρόνια ζωής!
Ο Αλέξανδρος Τζιόλης είναι γεννημένος στις 13 Φεβρουαρίου 1985 στην Κατερίνη. Ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από τον Απόλλωνα Λιτοχώρου, πριν μεταγραφεί το 2002 στον Πανιώνιο κι από κει το 2005 στον Παναθηναϊκό.
Μετά από 3,5 χρόνια παρουσίας στους “πράσινους” ξεκίνησε η διεθνής του καριέρα, που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2009 ως δανεικός στην Werder Bremen, τον Γενάρη του 2010 μεταγράφηκε στη AC Siena κι από εκεί στηνReal Racing Club (στην οποία αγωνίστηκε πρώτα με τη μορφή δανεισμού). Τον Ιανουάριο του 2012 αποκτήθηκε από την AC Monaco, η οποία πέρυσι το καλοκαίρι τον παραχώρησε στο ΑΠΟΕΛ, με τη φανέλα του οποίου κατέκτησε το πρωτάθλημα Κύπρου.
Συνολικά στην καριέρα του ο Κατερινιώτης ποδοσφαιριστής έχει κερδίσει 2 πρωταθλήματα (1 με ΠΑΟ, 1 με ΑΠΟΕΛ), 1 Κύπελλο με τον ΠΑΟ, ένα Κύπελλο Γερμανίας με την Βέρντερ, με την οποία ήταν και φιναλίστ στο Κύπελλο UEFA της σεζόν 2008/09, χάνοντας το τρόπαιο στην παράταση του τελικού από την Σαχτάρ Ντόνετσκ, αναμέτρηση στην οποία ο διεθνής έλληνας μέσος αγωνίστηκε ως αλλαγή.
Σημαντική είναι η παρουσία του Αλέξανδρου Τζιόλη με τη φανέλα των Εθνικών ομάδων. Έχει αγωνιστεί 13 φορές (3 γκολ) με την Εθνική Ελπίδων, ενώ έκανε ντεμπούτο με την Εθνική Ανδρών σε ηλικία 21 ετών, στις 21.01.2006 σε έναν φιλικό αγώνα εναντίον της Νότιας Κορέας (1-1).
Όταν τα υπόλοιπα εκλεκτά στελέχη των φημισμένων Τμημάτων Υποδομής του Αγιαξ ονειρεύονταν μια μεγάλη καριέρα και πολλούς τίτλους στο Αμστερνταμ, ο Μαντούρο έβλεπε κάτι διαφορετικό. Φανταζόταν τον εαυτό του μακριά από την Ολλανδία. Ονειρευόταν επιτυχίες στον απόλυτο ποδοσφαιρικό προορισμό. Την PrimeraDivision.
Τρία γεμάτα χρόνια στο Amsterdam Arena ήταν αρκετά για να τον βοηθήσουν να πετύχει τον στόχο του. Η μεταγραφή στη Βαλένθια ήταν πραγματοποίηση του πρώτου μεγάλου στόχου της καριέρας του.
Τη σεζόν 2013-14 η αγωνιστική απραξία στο πρώτο μισό, λόγω της απόφασης της Σεβίλλης να τον κόψει από το ρόστερ που δήλωσε στο πρωτάθλημα, μολονότι την περασμένη σεζόν ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας, τον έκανε να χάσει έδαφος. Οπως έκπληξη ήταν και η προηγούμενη συμμετοχή του σε Μουντιαλ.
Το μακρινό 2006 ο Μάρκο Φαν Μπάστεν τον κάλεσε στους Οράνιε πριν καν καθιερωθεί στον Αγιαξ και τον επέλεξε στην ομάδα που αγωνίστηκε στα γήπεδα της Γερμανίας. Εκτοτε, ο Μαντούρο, κέρδισε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2007 με την Ελπίδων της Ολλανδίας, συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και παρέμεινε μέσα στις κλήσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του μέχρι και το 2011 όταν σε μια προπόνηση χτύπησε το πόδι του κι έμεινε εκτός δράσης για σχεδόν πέντε μήνες χάνοντας το μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας του σεζόν στη Βαλένθια.
Οι Νυχτερίδες του έκαναν πρόταση ανανέωσης, ο πρώην προπονητής του Ουνάι Εμερι προσπάθησε να τον πάρει μαζί του στη Σπαρτάκ Μόσχας, ωστόσο, ο Μαντούρο ήθελε μια νέα πρόκληση δίχως ν’ αφήσει την Ισπανία κι έτσι επέλεξε τη Σεβίλλη. Ο φημισμένος τεχνικός διευθυντής των Ανδαλουσιανών, ο Μόντσι, μαζί με τον Μίτσελ που τότε ήταν στον πάγκο της ομάδας, έφτασαν μέχρι το Άμστερνταμ για να τον πείσουν να υπογράψει τριετές συμβόλαιο.
Το πρόβλημα στην καρδιά
Η μεταγραφή, αυτή, όμως, δεν ήταν γραφτό να στεριώσει. Η παρουσίασή του στο Σάντσεθ Πιθχουάν είναι ακόμα φρέσκια όταν οι γιατροί βρίσκουν ένα πρόβλημα στην καρδιά του. Οι πρώτες εξετάσεις δείχνουν μια σπάνια συγγενή ανωμαλία των στεφανιαίων αρτηριών. Οι Ισπανοί τον έστειλαν άμεσα στις ΗΠΑ για αναλυτικές, εξειδικευμένες εξετάσεις προκειμένου να έχουν μια σαφή, ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασής του.
Στο Καρδιολογικό Ινστιτούτο του Τέξας, την υπόθεση του Μαντούρο ανέλαβε ένας εκ των κορυφαίων γιατρών στις καρδιαγγειακές ανωμαλίες, ο Πάολο Αντζελίνι. Επειτα από όλα τα απαραίτητα τεστ, η διάγνωση ήταν καθησυχαστική τόσο για τον παίκτη όσο και για τη Σεβίλλη.
«Ο κ. Μαντούρο ανταποκρίθηκε με επιτυχία σε όλα τα τεστ και πιστεύουμε ότι με την κατάλληλη παρακολούθηση μπορεί να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο στο ανώτατο επίπεδο», είπε ο Αντζελίνι στη συνέντευξη Τύπου και εξήγησε πως ο Μαντούρο έχει μια εκ γενετής πάθηση που σχετίζεται με την πρώιμη ανάπτυξη των στεφανιαίων αρτηριών. Για προληπτικούς λόγους, μάλιστα, στο σώμα του ποδοσφαιριστή τοποθετήθηκε ειδικό μόνιτορ που καταγράφει την καρδιά του μέσω ηλεκτροκαρδιογραφήματος.
Επειτα από λίγο καιρό, λοιπόν, ο Μαντούρο επέστρεψε δίχως το παραμικρό πρόβλημα στην αγωνιστική δράση και καθιερώθηκε στη μεσαία γραμμή των Σεβιγιάνων συμπληρώνοντας συνολικά 30 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.
Το καλοκαίρι, όμως, τα δεδομένα άλλαξαν. Ο Ουνάι Εμερι, ο πρώην προπονητής του στη Βαλένθια κι εκείνος που ήθελε να τον πάρει μαζί του στην Βαλένθια δεν υπολόγιζε στον Μαντούρο. Το θέμα είχε και οικονομικές προεκτάσεις και η Σεβίλλη έφτασε στο σημείο να μην δηλώσει τον παίκτη στο ρόστερ για την Primera Division μολονότι εκείνος προπονούνταν κανονικά.
*Πηγή: arenafm.gr*

Ρατς: «Μένω στον ΠΑΟΚ μέχρι το 2017»!

Ο Ρασβάν Ρατς προχώρησε στην αποκάλυψη πως έχει ήδη υπογράψει την επέκταση του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ μέχρι το 2017, έχοντας μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από τη μέχρι στιγμής παρουσία του στον σύλλογο! 
«Προσαρμόστηκα γρήγορα στον ΠΑΟΚ. Κατάλαβα γρήγορα τι ζητά από μένα ο κόουτς και η πορεία μου ήταν πολύ καλή. Είχα σημαντική βοήθεια, πήρα πολλά βραβεία καλύτερου παίκτη μετά από ψηφοφορίες. Υπέγραψα επέκταση συμβολαίου μέχρι το 2017. Εδώ νιώθω υπέροχα επειδή έχω ελευθερία παιχνιδιού και οι οπαδοί με αγαπάνε. Νιώθω γεμάτος» σχολίασε αρχικά ο Ρουμάνος στον Τύπο της πατρίδας του και πρόσθεσε:
«Οι οπαδοί είναι φανατικοί. Τους είχαμε κοντά μας ακόμη και προπονητικό καμπ στην Ολλανδία. Στην έδρα μας δημιουργούν φανταστική ατμόσφαιρα. Ψάξτε στο youtube να δείτε βίντεο από την ατμόσφαιρα στο ματς με τον Ολυμπιακό. Εδώ οι πάντες αναπνέουν για τον ΠΑΟΚ. Στην πόλη υπάρχει και ο Άρης αλλά η αγάπη γι' αυτόν δεν είναι ίδια».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Κόπα Λιμπερταδόρες: Πρόκριση με Ντεσάμπατο για Εστουντιάντες! (videos)

Χάρη σε δύο γκολ του Λεάντρο Ντεσάμπατο, η Εστουντιάντες επικράτησε της Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγιε με 4-0 μετά την ήττα της με 1-0 στο Εκουαδόρ.
Πέρα από τα γκολ του 36άχρονου αμυντικού στο 13ο και στο 51ο λεπτό, ο Γκουίδο Καρίγο σκόραρε στο 28ο πιστοποιώντας την ανωτερότητα των Αργεντινών, η οποία ήταν αισθητή από το ξεκίνημα του αγώνα, που έκρινε θέση στους φετινούς ομίλους του Κόπα Λιμπερταδόρες. Ακολούθησε και το 4-0 με αυτογκόλ του Αρτούρο Μίνα στο 83ο λεπτό.




Σε άλλο σημερινό ματς της προκριματικής φάσης της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής, η Παλεστίνο έχασε με 2-1 στην Ουρουγουάη από τη Νασιονάλ, αλλά εξασφάλισε την πρόκριση με τον κανονισμό των εκτός έδρας γκολ. Εξάλλου, ο Ρενάτο Ράμος άνοιξε το σκορ στο 38ο λεπτό με ωραία κεφαλιά, ενώ οι φιλοξενούμενοι επιβίωσαν στο δεύτερο 45λεπτο, αν και δέχθηκαν δύο γκολ μέχρι το τέλος του πρώτου.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα του προκριματικού γύρου:
Α. Αλιάνσα Λίμα (Περού) – Ουρακάν (Αργεντινή) 0-4 & 0-0
Β. Μονάρκας (Μεξικό) – Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία) 1-1 & 0-2
Γ. Ντεπορτίβο Τατσίρα (Βενεζουέλα) – Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη) 2-1 & 2-2
Δ. Κορίνθιανς (Βραζιλία) – Όνσε Κάλντας (Κολομβία) 4-0 & 1-1
Ε. Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγιε (Εκουαδόρ) – Εστουντιάντες (Αργεντινή) 1-0 & 0-4
ΣΤ. Παλεστίνο (Χιλή) – Νασιονάλ (Ουρουγουάη) 1-0 & 1-2
Και οι όμιλοι του Κόπα Λιμπερταδόρες:
1ος όμιλος: Ατλέτικο Μινέιρο (Βραζιλία), Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε (Κολομβία), Κόλο Κόλο (Χιλή) και Άτλας (Μεξικό).
2ος όμιλος: Σαν Λορένζο (Αργεντινή), Σάο Πάολο (Βραζιλία), Ντανούμπιο (Ουρουγουάη) και Κορίνθιανς (Βραζιλία).
3ος όμιλος: Κρουζέιρο (Βραζιλία), Μινέιρο Γκουαγιάνα (Βενεζουέλα), Ουνιβερσιτάριο (Βολιβία) και Ουρακάν (Αργεντινή).
4ος όμιλος: Έμελεκ (Εκουαδόρ), Ιντερνασιονάλ (Βραζιλία), Ουνιβερδιδάδ Ντε Τσίλε Χιλή) και Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία).
5ος όμιλος: Ζαμόρα (Βενεζουέλα), Μπόκα Τζούνιορς (Αργεντινή), Μοντεβιδέο Ουόντερερς (Ουρουγουάη) και Παλεστίνο (Χιλή).
6ος όμιλος: Ρίβερ Πλέιτ (Αργεντινή), Χουάν Αούριτς (Περού), Σαν Χοσέ (Βολιβία) και Τίγκρες (Μεξικό)
7ος όμιλος: Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία), Μπαρτσελόνα (Εκουαδόρ), Λιμπερτάδ (Παραγουάη) και Εστουντιάντες (Αργεντινή).
8ος όμιλος: Σπόρτινγκ Κριστάν (Περού), Ρασίνγκ Κλουμπ (Αργεντινή), Γκουαρανί (Παραγουάη) και Ντεπορτίβο Τατσίρα (Βενεζουέλα).



*Πηγή: onsports.gr*

Ρονάλντο: «Συγγνώμη, σύντομα θα επιστρέψω»!

Τα λάθη που τον εξέθεσαν στα μάτια των οπαδών της Ρεάλ Μαδρίτης και του ισπανικού Τύπου αναγνωρίζει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, όπως γράφει σήμερα η Marca. Ποιος είναι στο πλευρό του Πορτογάλου άσου.

Ρονάλντο: «Συγγνώμη, σύντομα θα επιστρέψω»!
Το απόλυτο… μηδέν κατάφερε να πετύχει ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο ντέρμπι της Ρεάλ Μαδρίτης με την Ατλέτικο την προηγούμενη Κυριακή.

Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός δεν σκόραρε, δεν απείλησε, δεν δημιούργησε κάποια φάση και γενικότερα δεν έδωσε κάποια με κάποια ενέργεια το κάτι παραπάνω στο ματς που ήταν αυξημένων απαιτήσεων.

Μετά τον χωρισμό του από την Ιρίνα Σάικ ο διεθνής άσος δείχνει εντελώς αλλαγμένος και δεν έφτανε η βαριά ήττα από την Ατλέτικο, ο ίδιος έκανε το πάρτι για τα 30α γενέθλιά του.

Όλα αυτά προκάλεσαν την αντίδραση των οπαδών και του Τύπο, και σήμερα η εφημερίδα Marca έχει ως τίτλο: «Συγγνώμη». Ο Ρονάλντο παρουσιάζεται να έχει αναγνώρισε όλα τα παραπάνω και σκοπεύει να δώσει άμεσα τον καλύτερό του εαυτό, ώστε να μπορέσει να αποτελέσει τον ηγέτη της ομάδας του.

Στο πλευρό του Πορτογάλο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι ο Σέρχιο Ράμος, ο οποίος επιχειρήσει να τον ανεβάσει ψυχολογικά και του λέει πως πρέπει ξανά να δείξει τον παλιό καλό του εαυτό, αφού άλλωστε πριν από έναν μήνα αναδείχθηκε για τρίτη φορά στην καριέρα του καλύτερος παίκτης στον κόσμο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Λάζιτς: «Φαβορί για Final Four ο ΠΑΟ»

Εκ των φαβορί να φτάσει στο Final Four χαρακτήρισε ο Μπράνκο Λάζιτς τον Παναθηναϊκό, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ο Ερυθρός Αστέρας να κάνει απόψε την έκπληξη στο ΟΑΚΑ.

Λάζιτς: «Φαβορί για Final Four  ο ΠΑΟ»
Ο Μπράνκο Λάζιτς αντιλαμβάνεται πως ο Ερυθρός Αστέρας είναι το αουτσάιντερ στον αποψινό αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, εγκωμιάζει τους «πράσινους», αλλά δεν καταθέτει τα όπλα.

«Έχουμε πολύ δύσκολο έργο, ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας και τις απουσίες των Γιόβιτς και Ντάνγκουμπιτς που ειδικά τελευταία έπαιζαν πολύ καλά. Ο Παναθηναϊκός φέτος είναι πολύ δυνατός στην έδρα του, έχει χάσει μόνο ένα ματς εκεί. Είναι ξεκάθαρα το φαβορί, αλλά δεν ήρθαμε σαν πρόβατα επί σφαγή. Θέλουμε να δείξουμε αντίδραση μετά τις δύο ήττες μας και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την έκπληξη», δήλωσε στον σερβικό Τύπο ο Σέρβος φόργουορντ.

«Πέρσι χάσαμε δύο ματς στο νήμα. Στο Βελιγράδι ηττηθήκαμε στην παράταση, ενώ στο ΟΑΚΑ χάσαμε στο τέλος. Ο Παναθηναϊκός, βέβαια, έχει αλλάξει πολύ από πέρσι κι έχει νέο προπονητή, ο οποίος είναι δεδομένης αξίας. Είναι ένα από τα φαβορί για την πρόκριση στο Final Four», πρόσθεσε ο 26χρονος άσος.

Όσο για το… συναπάντημα με τον μέχρι πέρσι συμπαίκτη του, ΝτεΜάρκους Νέλσον, ανέφερε: «Θα είναι παράξενο να παίξουμε με αντίπαλο τον Νέλσον. Είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος και πολύ ικανός αμυντικός. Ο Σλότερ και ο Μπλουμς είναι σπουδαίοι σουτέρ, ενώ στη ρακέτα υπάρχουν παίκτες όπως ο Γκιστ και ο Μπατίστα. Έχουμε πολύ δύσκολη αποστολή, αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι». *Πηγή: sport-fm.gr*

Τώρα αρχίζει!!

Μετά την ήττα της πρωτοπόρου Ρεάλ από την Ατλέτικο το ενδιαφέρον στην Ισπανία «αναθερμαίνεται», με τις δύο ομάδες να αντιμετωπίζουν Λα Κορούνια και Θέλτα, αντίστοιχα. Με Λεβάντε η «Μπάρτσα»

Τώρα αρχίζει!
Την… ανάσα της Μπαρτσελόνα και της Ατλέτικο Μαδρίτης αισθάνεται πλέον η Ρεάλ Μαδρίτης, ύστερα από τη βαριά ήττα από τους «ροχιμπλάνκος».

Τα πράγματα, όμως, έχουν γίνει περίεργα μετά το πάρτι που ακολούθησε για τα 30α γενέθλια του Κριστιάνο Ρονάλντο και η κριτική για τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό ήταν δριμεία από οπαδούς της ομάδας και τον Τύπο στην Ισπανία.

Στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Primera Division, η «βασίλισσα της Ευρώπης» υποδέχεται την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Ο Αντσελότι δεν υπολογίζει τους Πέπε, Ράμος, Κοεντράο, Ροντρίγκες, Κεντίρα και Μόντριτς.

Την Κυριακή, η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Λεβάντε, με τη διαφορά από την κορυφή να είναι στον έναν βαθμό. Ο Λουίς Ενρίκε καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς τον τιμωρημένο Άλβες και τους τραυματίες Βερμάλε, Ντούγκλας.

Η Ατλέτικο έκανε τη «ζημιά» στη συμπολίτισσα και πλέον ανεβάζει στροφές, με την ελπίδα ότι θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή και να κατακτήσει για δεύτερη φορά συνεχόμενη το πρωτάθλημα. Ο Σιμεόνε έχει αρκετές απουσίες: ο Κόκε είναι τραυματίας, ενώ οι Τουράν, Ραούλ Γκαρθία είναι τιμωρημένοι.

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου

Αλμερία-Σοσιεδάδ (21:45)

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου

Σεβίλλη-Κόρδοβα (17:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Λα Κορούνια (19:00)
Γρανάδα-Μπιλμπάο (21:00)
Μάλαγα-Εσπανιόλ (23:00)

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου

Βαλένθια-Χετάφε (13:00)
Μπαρτσελόνα-Λεβάντε (18:00)
Ράγιο Βαγεκάνο-Βιγιαρεάλ (20:00)
Θέλτα-Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου

Εϊμπάρ-Έλτσε (21:45)

Η επόμενη (24η) αγωνιστική

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου

Χετάφε-Εσπανιόλ (21:45)

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου

Μπαρτσελόνα-Μάλαγα (17:00)
Κόρδοβα-Μάλαγα (19:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Αλμερία (21:00)
Λα Κορούνια-Θέλτα (23:00)

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου

Σοσιεδάδ-Σεβίλλη (13:00)
Μπιλμπάο-Ράγιο Βαγεκάνο (18:00)
Βιγιαρεάλ-Εϊμπάρ (20:00)
Έλτσε-Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου

Λεβάντε-Γρανάδα (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Ελληνική βραδιά μπάσκετ στη Νέα Υόρκη!!

Παρουσία του Κώστα Παπανικολάου και εκπροσώπων της ΕΟΚ, που τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο ελληνικό μπάσκετ πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο ελληνικό προξενείο στη Νέα Υόρκη.

Ελληνική βραδιά μπάσκετ στη Νέα Υόρκη
Ήταν μια άκρως ελληνική βραδιά. Μπορεί μόνο ένας από τους τέσσερις Έλληνες ΝΒΑερ να κατάφερε να δώσει τελικά το «παρών», ο Κώστας Παπανικολάου, ωστόσο η εκδήλωση που έγινε στο ελληνικό προξενείο της Νέας Υόρκης είχε έντονο άρωμα… πατρίδας.

«Αυτή η πλακέτα είναι το λιγότερο που παίρνω μαζί μου από εδώ. Μόνο χαρά και συγκίνηση μπορώ να νοιώσω για όλη αυτήν την υποδοχή που μου επιφυλάχθηκε», δήλωσε ο φόργουορντ των Ρόκετς που βραβεύτηκε από την πρόεδρο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού των Σακραμέντο Κινγκς, Ματίνα Κολοκοτρώνη. «Είναι μια σπάνια ευκαιρία για εμάς να βρισκόμαστε σε έναν χώρο με τόσους πολλούς Έλληνες. Ίσως σε κάποιους να μην φαντάζει σημαντικό, όμως είναι πολύ μεγάλο πράγμα για εμάς να εισπράττουμε αυτήν την αγάπη», πρόσθεσε ο «Παπ».

inner

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν κατέστη δυνατό να δώσει το «παρών» την τελευταία στιγμή, λόγω της ώρας προπόνησης που είχε για το διαγωνισμό καρφωμάτων στον οποίο θα συμμετέχει, ενώ οι Κώστας Κουφός και Νικ Καλάθης έμειναν στο Μέμφις λόγω υποχρεώσεων με τους Γκρίζλις.

Το «παρών» έδωσαν ο ομοσπονδιακός προπονητής, Φώτης Κατσικάρης, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Τάκης Τσαγκρώνης, όπως επίσης οι Παναγιώτης Φασούλας και Νίκος Φιλίππου, αλλά και ο… δικός μας Πέτζα Στογιάκοβιτς.

inner

«Θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου… Ελληναρά. Μόνο... φουστανέλα δεν φοράω! Εννοώ με αυτό, ότι είμαι πολύ περήφανος που είμαι Έλληνας και πιστεύω πολύ στον Έλληνα παίκτη. Θεωρώ ότι ταιριάζει απόλυτα με αυτό που πιστεύουμε όλοι: Ότι ο Έλληνας, σε όποιο σημείο του κόσμου κι αν βρίσκεται και σε όποιον τομέα κι αν απασχολείται, διαπρέπει. Το νιώθω περισσότερο από την στιγμή που ανέλαβα προπονητής της Εθνικής», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

«Για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ, θα θυμίσω μια φράση του Νίκου Γκάλη: Αυτή είναι η μεγαλύτερή μας επιτυχία μέχρι την επόμενη», τόνισε ο Παναγιώτης Φασούλας.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σπανός: «Να ανατρέψουμε την κατάσταση»

Το σύνθημα για τις εναπομείνασες υποχρεώσεις του Ατρομήτου έδωσε ο Γιώργος Σπανός, ο οποίος παρουσίασε τον Νίκο Νιόπλια στους παίκτες της ομάδας.

Σπανός: «Να ανατρέψουμε την κατάσταση»
Την ελπίδα του να υπάρξει σύντομα ανάκαμψη στον Ατρόμητο εξέφρασε ο Γιώργος Σπανός κατά τη χθεσινή παρουσίαση του Νίκου Νιόπλια στους παίκτες της ομάδας.

«Πρέπει να γυρίσουμε την κατάσταση, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Να πάρουμε επιτέλους νίκες στην έδρα μας και να ανέβουμε στη βαθμολογία», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του συλλόγου.

Στη συνέχεια, ακολούθησε μία σύντομη - εθιμοτυπική ομιλία του Νιόπλια, ο οποίος στη συνέχεια έδωσε το σύνθημα για την έναρξη της προπόνησης, έχοντας στο πλευρό του και τον συνεργάτη του, Θανάση Κολιτσιδάκη.*Πηγή: sport-fm.gr*

Η αντεπίθεση συνεχίζεται!!

Μπάγερν και Ντόρτμουντ θέλουν να συνεχίσουν με νίκες στην προσπάθεια εξασφάλισης του τίτλου και σωτηρίας αντίστοιχα στην 21η αγωνιστική της Bundesliga. Ξεχωρίζει το Λεβερκούζεν-Βόλφσμπουργκ.

Η αντεπίθεση συνεχίζεται
Λίγο πριν το ταξίδι στην Ουκρανία για τον πρώτο αγώνα των «16» του Champions League με τη Σαχτάρ, η Μπάγερν φιλοξενεί το Αμβούργο με στόχο να διατηρήσει ή να αυξήσει τη διαφορά από τους διώκτες της. Οι τραυματίες Λαμ, Τιάγκο και Μαρτίνεθ μαζί με τον τιμωρημένο Μπόατενγκ θα απουσιάσουν από τους Βαυαρούς.

Η Βόλφσμπουργκ, που βρίσκεται στο -8, δοκιμάζεται στο Λεβερκούζεν απέναντι στην τοπική ομάδα που παλεύει να μπει στις θέσεις του Champions League. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος αναμένεται να είναι βασικός για τους γηπεδούχους, ενώ οι «λύκοι» θα παίξουν χωρίς τον Πέρισιτς.

Η Σάλκε, που την Τετάρτη παίζει με τη Ρεάλ, φιλοξενείται από την Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη, ενώ η Ντόρτμουντ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου υποδέχεται τη Μάιντς του Στέφανου Καπίνο, που αναμένεται να είναι βασικός. Οι Βεστφαλοί, που αναθάρρησαν με τη νίκη τους επί της Φράιμπουργκ, δεν υπολογίζουν στους Γκρόσκροϊτς, Μπέντερ, Κελ, Μπλαστσικόφσκι και Ντουρμ.

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής

Παρασκευή 13/2 (21:30)
Ντόρτμουντ-Μάιντς

Σάββατο 14/2 (16:30)
Χόφενχαϊμ-Στουτγκάρδη
Λεβερκούζεν-Βόλφσμπουργκ
Μπάγερν Μονάχου-Αμβούργο
Γκλάντμπαχ-Κολωνία
Βέρντερ Βρέμης-Άουγκσμπουργκ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Σάλκε (19:30)

Κυριακή 15/2
Χέρτα Βερολίνου-Φράιμπουργκ (16:30)
Ανόβερο-Πάντερμπορν (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (22η)

Παρασκευή 20/2 (21:30)
Στουτγκάρδη-Ντόρτμουντ

Σάββατο 21/2 (16:30)
Σάλκε-Βέρντερ Βρέμης
Μάιντς-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Άουγκσμπουργκ-Λεβερκούζεν
Φράιμπουργκ-Χόφενχαϊμ
Πάντερμπορν-Μπάγερν Μονάχου
Κολωνία-Ανόβερο (19:30)

Κυριακή 22/2
Αμβούργο-Γκλάντμπαχ (16:30)
Βόλφσμπουργκ-Χέρτα Βερολίνου (18:30) *Πηγή: sport-fm.gr*

Το σχέδιο πρόκρισης του Μαρκαριάν!

Το πλάνο με το οποίο η Εθνική θα επιχειρήσει να προκριθεί στο Euro 2016 έχουν καταστρώνει ήδη ο Γιώργος Καραγκούνης με τον Σέρχιο Μαρκαριάν. Τι να περιμένουμε τον Ουρουγουανό στη «γαλανόλευκη».

Το σχέδιο πρόκρισης του Μαρκαριάν
Προπονητής της Εθνικής Ελλάδας είναι επίσημα από χθες ο Σέρχιο Μαρκαριάν, ύστερα από τη θερμή εισήγηση του Γιώργου Καραγκούνη.

Σύμφωνα με τη SportDay, ο διευθυντής ποδοσφαίρου της Εθνικής είχε έρθει σε επαφή με τον νέο ομοσπονδιακό τεχνικό εδώ και παρά πολύ καιρό.

Μάλιστα, υπήρξε και σχετική συζήτηση ανάμεσα στους δύο άνδρες και αποφασίστηκε να μην διεξαχθεί κάποιο φιλικό πριν από το κρίσιμο παιχνίδι με την Ρουμανία, στις 29 Μαρτίου, όπως επιθυμούσε ο Ουρουγουανός προπονητής.

Αντί για φιλικό, προτιμήθηκε η «γαλανόλευκη» να φύγει από την Ελλάδα πέντε μέρες πριν από το προαναφερθέν ματς για μία μίνι προετοιμασία στην Αυστρία, στη λογική της απομόνωσης.

Παράλληλα, ο Καραγκούνης κατάφερε να «κόψει» την είσοδο διάφορων παρατρεχάμενων από την προπόνηση (που είναι το πιο απλό) μέχρι την παρουσία κάποιων στο ξενοδοχείο που καταλύει συνήθως η αποστολή, κάτι που έγινε με την έλευση του Κλαούντιο Ρανιέρι. Δηλαδή, αποστασιοποιείται η ομάδα από όλους, όπως συνέβαινε και με τον Ρεχάγκελ και τον Σάντος.

Στο αγωνιστικό τώρα, τα πράγματα θα επανέλθουν στο φυσιολογικό όσον αφορά τις κλήσεις παικτών, χωρίς να παίζουν παίκτες που δεν έχουν μπει στο κλίμα και τις απαιτήσεις μίας πρώην πρωταθλήτριας Ευρώπης και μίας ομάδας που συμμετείχε πρόσφατα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Πλέον τα πράγματα θα γίνουν πιο ορθολογικά, πιο συμμαζεμένα, με στόχο να εμφανίσει η Εθνική μια πιο συμπαγή και σιδηρά έκδοσή της.

Όσον αφορά την τακτική που ακολουθεί ο Μαρκαριάν, του αρέσει το 3-5-2, δηλαδή τρεις κεντρικοί αμυντικοί με τον έναν εξ αυτών σε ρόλο λίμπερο, και ως εναλλακτικό σύστημα επιλέγει το 3-4-3. Τέλος, σημαντικό θεωρείται το γεγονός ότι ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός είναι γνώστης της ελληνικής κουλτούρας, την οποία λαϊκά… γουστάρει και αυτό ίσως βοηθήσει και στην ψυχολογική ανάταση των παικτών της Εθνικής.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ώρα… ΑΣΕΑΔ!!

Μέσα στη μέρα αναμένεται η απόφαση του ΑΣΕΑΔ για το… στοιχειωμένο ντέρμπι Κυπέλλου «αιωνίων». Πότε θα γίνει ο ημιτελικός με τον ΠΑΟΚ και πότε ο τελικός.

Ώρα… ΑΣΕΑΔ
Εντός της Παρασκευής αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του ΑΣΕΑΔ για την προσφυγή που κατέθεσε σε αυτό η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, μετά την απόφαση του αθλητικού δικαστή να απονείμει στα χαρτιά στον Ολυμπιακό τη νίκη στον προημιτελικό Κυπέλλου που είχε γίνει στις 9 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται πως οι «πράσινοι» είχαν επικρατήσει 77-76 στον αγώνα, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κάνει ένσταση για παράνομη παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο γήπεδο. Αρχικά ο αθλητικός δικαστής είχε απορρίψει την ένσταση δηλώνοντας αναρμόδιος, ωστόσο μετά την προσφυγή του Ολυμπιακού στο ΑΣΕΑΔ, υποχρεώθηκε να δικάσει την υπόθεση και τελικά δικαίωσε τους Πειραιώτες.

Μόλις, λοιπόν, εκδοθεί η απόφαση του ΑΣΕΑΔ, η ΕΟΚ θα κληθεί να ορίσει τον ημιτελικό με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας. Το ματς αυτό θα γίνει την επόμενη Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου. Σημειώνεται πως την επόμενη εβδομάδα υπάρχει μεσοβδόμαδα δράση στην Α1 (Τετάρτη-Πέμπτη), ενώ υπάρχει διακοπή στο Top 16 της Ευρωλίγκας.

Όσον αφορά στον τελικό, όπου έχει ήδη προκριθεί ο Απόλλωνας Πατρών (αποκλείοντας το Δεκέμβριο τη Νέα Κηφισιά) περιμένοντας τον αντίπαλό του, αναζητείται ημερομηνία. Εφόσον στον τελικό βρεθεί ο ΠΑΟΚ, δεν θα υπάρξει ουσιαστικό πρόβλημα αφού δεν έχει πλέον περιορισμούς λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Αν όμως είναι στον τελικό κάποιος εκ των «αιωνίων», θα υπάρξει πονοκέφαλος, καθώς δεν υπάρχει άλλη διακοπή στο Top 16, ενώ μετά την ολοκλήρωσή του ακολουθούν αμέσως τα play offs στα οποία το πλέον πιθανό σενάριο είναι να βρίσκονται τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Θωρακίζεται» ο Παναθηναϊκός!


Κάθε απαραίτητη ενέργεια για την ασφάλεια της αποστολής του Παναθηναϊκού στον αγώνα με τον ΟΦΗ που μυρίζει… μπαρούτι κάνει η πράσινη ΠΑΕ. Οι σκέψεις Αναστασίου για την ενδεκάδα.

«Θωρακίζεται» ο Παναθηναϊκός

Όπως και να’ χει, ο κίνδυνος ακόμη κι ακραίων αντιδράσεων σε βάρος της αποστολής είναι μεγάλος, ενώ ήδη έχει απαγορευτεί η μετακίνηση και παρουσία φιλοξενούμενων οπαδών. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού αντιλαμβανόμενη το κλίμα που επικρατεί έχει εκφράσει την ανησυχία της κι έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες (όσες τουλάχιστον περνούν από το χέρι της) για να «θωρακίσει» την ομάδα στο διάστημα που θα βρίσκεται εκεί, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα από τη στιγμή που θα πατήσει το πόδι της στο Ηράκλειο, μέχρι να αναχωρήσει για την Αθήνα. Έχει ήδη ζητηθεί η συνδρομή της αστυνομίας και θα υπάρχουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, όχι μόνο στη διάρκεια του αγώνα, αλλά επίσης πολύ πριν και μετά από αυτόν.

Σκέψεις για ενδεκάδα

Ο Γιάννης Αναστασίου ανακουφίστηκε βλέποντας τον Πράνιτς να δείχνει έτοιμος για το ματς με τον ΟΦΗ. Κι αυτό γιατί η παρουσία του θα ήταν αναγκαία λόγω της επικείμενης μετάθεσης του Ζέκα στο δεξί άκρο της άμυνας για να καλύψει το κενό του τιμωρημένου Μπούρμπου, από τη στιγμή που και ο Τριανταφυλλόπουλος θα παίξει σαν στόπερ δίπλα στον Σίλντενφελντ λόγω καρτών του Ταυλαρίδη. Έτσι ο Πράνιτς θα πλαισιώσει τον Λαγό μαζί με έναν εκ των Νίνη ή Ατζαγκούν, ενώ στην επίθεση Πέτριτς και Μπεργκ δείχνουν «σίγουροι», με την τρίτη θέση να παίζεται ανάμεσα σε Κλωναρίδη, Καρέλη και… Μαυρία.

*Ελάχιστα εισιτήρια έχουν απομείνει για το ντέρμπι της επόμενης Κυριακής με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο. Ίσως και μέχρι το Σάββατο να γίνει το sold out.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν έχει προηγούμενο…!

Παροξυσμός στην ΑΕΚ για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό. Για πότε «οδεύει» το ματς και πότε θα εκδοθούν τα εισιτήρια. Αλλαγές ετοιμάζει ο Δέλλας εν όψει Αχαρναϊκού. Επέστρεψε… κεφάτος ο Μελισσανίδης.

Δεν έχει προηγούμενο…

Το sold out μοιάζει δεδομένο, αλλά υπάρχουν ακόμη δύο βασικά ερωτήματα. Πότε θα γίνει το ματς και πότε θα κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια… Ο αγώνας θα γίνει μεταξύ Τετάρτης 4 και Πέμπτης 5 Μαρτίου. Θεωρητικά είναι πιθανότερο το ματς να πάει για τις 4/3, γιατί την επομένη έχει προγραμματιστεί στο κλειστό του ΟΑΚΑ ο αγώνας Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα για το Top 16. Βάσει προγράμματος της Super League, ο Ολυμπιακός θα παίζει τη Δευτέρα 2 Μαρτίου στο Φάληρο με τον Αστέρα Τρίπολης και δεν μπορεί να αγωνιστεί ξανά μόλις δύο μέρες μετά, ωστόσο φαντάζει πολύ πιο εύκολο να μετατεθεί για την Κυριακή 1 Μαρτίου το ματς των Πειραιωτών (δεν προηγείται, άλλωστε, ματς Europa League ακόμη κι αν προκριθούν στους «16»), παρά να αλλάξει το πρόγραμμα της Ευρωλίγκας.

Όσο για το πότε θα βγουν τα εισιτήρια; Όταν θα οριστικοποιηθεί η ημερομηνία διεξαγωγής του ματς και πιθανότατα μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας. Σημειώνεται πως θα εκδοθούν 45-50.000 «μαγικά χαρτάκια», καθώς υπάρχουν τα διαρκείας, η μαθητική εξέδρα και οι θύρες 31 και 33 που για λόγους ασφαλείας που παραμένουν κλειστές. Σε κάθε περίπτωση αναμένονται περίπου 60.000 οπαδοί της ΑΕΚ στη ρεβάνς.

Αλλαγές και… «τίγρης» με Αχαρναϊκό

Αγωνιστικά η ΑΕΚ δεν σκέφτεται από τώρα τον Ολυμπιακό, αλλά τον… Αχαρναϊκό. Στο ματς της Κυριακής στο ΟΑΚΑ (18:00), όπου επίσης αναμένεται κοσμοσυρροή, ο Τραϊανός Δέλλας αναμένεται να κάνει κάποιες αλλαγές. Θέση ακόμη και στο βασικό σχήμα διεκδικεί ο Κολοβέτσιος, ενώ εκτός είναι σίγουρα οι τραυματίες Μπρέσεβιτς (σήμερα θα γίνει γνωστό το ακριβές πρόβλημα με το γόνατό του, πώς θα αντιμετωπιστεί και πόσο καιρό θα μείνει εκτός) και Ντακόλ, όπως και οι ανέτοιμοι Κορδέρο και Φαγέ.

Παρών στο παιχνίδι της Κυριακής θα είναι και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που επέστρεψε χθες στη βάση του και είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα που παρουσίασε η ΑΕΚ στο ματς του Φαλήρου, αλλά και οργισμένος με τη διαιτησία της αναμέτρησης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Θεοδωρίδης: «Εμείς δεν χαιρόμαστε με ισοπαλίες»!

Θέση για την επιλογή του Περέιρα να προχωρήσει σε εκτεταμένο ροτέισον στον Ολυμπιακό για τον αγώνα με την ΑΕΚ πήρε ο Σάββας Θεοδωρίδης, ο οποίος έκανε ένα καυστικό σχόλιο για την «Ένωση».

Θεοδωρίδης: «Εμείς δεν χαιρόμαστε με ισοπαλίες»!
Ο Βίτορ Περέιρα βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής για την μέτρια εικόνα που είχε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός προχώρησε σε εκτεταμένο ροτέισον και αυτό προκάλεσε «βραχυκύκλωμα» στην απόδοση της ομάδας.

Επί του θέματος – και όχι μόνο – μίλησε ο Σάββας Θεοδωρίδης, ο οποίος δικαιολόγησε τον προπονητή των πρωταθλητών Ελλάδας, λέγοντας ότι το πρόγραμμα είναι βαρύ και ο Περέιρα δεν ήθελε να ρισκάρει με πιθανούς τραυματισμούς.

«Κι εγώ λυπήθηκα για τον κόσμο που είχε έρθει και είχε γεμίσει το Καραϊσκάκη για να δει μπάλα αλλά στο τέλος έφυγε απογοητευμένος», ανέφερε αρχικά ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ στην εφημερίδα «Πρωταθλητής» και πρόσθεσε:

«Αυτό δεν έπρεπε να γίνει, αλλά συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Προφανώς και το συγκεκριμένο παιχνίδι είχε ιδιαίτερη σημασία για εμάς και ο προπονητής το γνώριζε, όμως δεν μπορούμε να πέσουμε όλοι πάνω του για τις επιλογές του. Ήταν υποχρεωμένος να αποφασίσει με βάση και τα παιχνίδια που ακολουθούν τα οποία θα είναι ακόμη πιο δύσκολα, ενώ μην ξεχνάμε ότι πριν από τρεις μέρες είχαμε παίξει στην Τούμπα σε έναν αγώνα που μόνο μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο. Εκτιμώ ότι ο Περέιρα δεν ήθελε να ρισκάρει με τραυματισμούς παικτών, αλλά ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα που συμμετέχει και στις τρεις διοργανώσεις και θα καταφέρνει μία χαρά σε όλες»

Στη συνέχεια, ο κ. Θεοδωρίδης έκανε ένα καυστικό σχόλιο όσον αφορά την αντίδραση του ΠΑΟΚ μετά το τέλος του αγώνα στην Τούμπα και της ΑΕΚ μετά την ισοπαλία στο Καραϊσκάκη: «Μου προκαλεί εντύπωση που οι αντίπαλοί μας πανηγυρίζουν σαν τρελοί τις… ισοπαλίες με τον Ολυμπιακό. Το ίδιο συνέβη και με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και το είδαμε και προχθές με την ΑΕΚ. Κι αυτή η συμπεριφορά τους αποδεικνύει ότι έχει μεγαλώσει ακόμη πιο πολύ η απόσταση που χωρίζει τη δική μας την ομάδα από τις άλλες και τους κάνει ευτυχισμένους το να μην χάσουν απλά από τον Ολυμπιακό και για νίκη ούτε που το έχουν στο μυαλό τους. Να θυμίσει ότι ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει στο ματς του Καραϊσκάκη, αλλά τώρα πια έχει βρεθεί εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Η διάρκεια είναι αυτή που σε καταξιώνει στο ποδόσφαιρο και αυτό να το ξέρουν όλοι. Εμείς, πάντως, όταν φέρνουμε ισοπαλία είμαστε απογοητευμένος, γιατί ξέρουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι και αυτό δεν έπρεπε να γίνει. Προφανώς συμφωνούν με αυτή την άποψη και οι αντίπαλοί μας και για το λόγο αυτό πανηγυρίζουν με έντονο τρόπο μία ισοπαλία με ανώτερη από εκείνους ομάδας. Η υπόθεση της πρόκρισης θα κριθεί στο δεύτερο ματς και τότε θα δούμε ποιος θα γελάσει τελευταίος»!

Πόλεμος των άστρων!!


Ο εξάστερος Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Ερυθρό Αστέρα θέλοντας να αρπάξει την ευκαιρία από την ήττα της Μακάμπι και να τελειώσει τον α' γύρο στο Top 16 στη β' θέση του ομίλου. «Παίζεται» του Φώτση.

Πόλεμος των άστρων
Να η ευκαιρία του! Ο Παναθηναϊκός έχει τη δυνατότητα με νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα απόψε στο ΟΑΚΑ (21:45, ΝΕΡΙΤ, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) να κάνει ένα τεράστιο βήμα για την πρόκριση κι ένα μικρότερο για το πλεονέκτημα έδρας. Κι αυτό γιατί η χθεσινή ήττα-σοκ της Μακάμπι από την Άλμπα στο Τελ Αβίβ μπορεί να δώσει πλεονέκτημα στους «πράσινους» να τερματίσουν δεύτεροι στο γκρουπ τους, όχι μόνο στον πρώτο γύρο, αλλά και στο φινάλε του Top 16.

Στον Παναθηναϊκό αγωνιούν για τη συμμετοχή του Αντώνη Φώτση. Ο πολύπειρος και… πολύτιμος πάουερ φόργουορντ έχει ενοχλήσεις στη μέση και η συμμετοχή του θα ξεκαθαρίσει μέσα στη μέρα. Εκτός μάχης παραμένει και ο Νίκος Παππάς για τους «πράσινους» που περιμένουν πολύ κόσμο στο ΟΑΚΑ, ενώ στον αντίποδα ο Ερυθρός Αστέρας, που ήρθε χωρίς τους Ντάνγκουμπιτς και Γιόβιτς, γνωρίζει καλά πως αν χάσει μειώνονται στο ελάχιστο οι ήδη λιγοστές ελπίδες του για πρόκριση. Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς, που προέρχεται από την πρώτη της ήττα στην Αδριατική Λίγκα, ποντάρει και πάλι πολλά στον θηριώδη Μαριάνοβιτς (2,23μ.), τον απρόβλεπτο Μάρκους Ουίλιαμς, αλλά και τους Μπλάζιτς, Κάλινιτς και Μίτροβιτς.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Βιθέντε Μπούλτο (Ισπανία), Τολγκά Σαχίν (Ιταλία) και Σεργκέι Ζάστσουκ (Ουκρανία).

Μαζί του το παρελθόν

Ο Παναθηναϊκός μετρά επτά νίκες στα οκτώ ματς που έχει δώσει με τον Ερυθρό Αστέρα. Μάλιστα η τελευταία του ήττα ήταν το 1970 (!) κι έκτοτε είναι αήττητος, ενώ πέρσι νίκησε δις την ομάδα του Βελιγραδίου στην πρώτη φάση. Αναλυτικά:

Πρωταθλητριών 1969/70-Φάση «16»: Ερυθρός Αστέρας-Παναθηναϊκός 91-66
Πρωταθλητριών 1969/70-Φάση «16»: Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας 83-75
Ευρωλίγκα 1998/99-Α’ Φάση: Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας 77-71
Ευρωλίγκα 1998/99-Α’ Φάση: Ερυθρός Αστέρας-Παναθηναϊκός 74-76
Ευρωλίγκα 1999/00-Β’ Φάση: Ερυθρός Αστέρας-Παναθηναϊκός 61-76
Ευρωλίγκα 1999/00-Β’ Φάση: Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας 67-58
Ευρωλίγκα 2013/14-Α’ Φάση: Ερυθρός Αστέρα-Παναθηναϊκός 86-90
Ευρωλίγκα 2013/14-Α’ Φάση: Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας 69-63

Η στατιστική σύγκριση των δύο ομάδων

inner

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Ε’ Όμιλος
Ζαλγκίρις Κάουνας-Ρεάλ Μαδρίτης 71-88
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Άλμπα Βερολίνου 59-66
Μπαρτσελόνα-Γαλατάσαραϊ 82-70
Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας (13/2, 21:45)
Βαθμολογία: Ρεάλ 6-1, Μακάμπι 5-2, Μπαρτσελόνα 4-3, Παναθηναϊκός 4-2, Άλμπα 3-4, Γαλατάσαραϊ 2-5, Ζαλγκίρις 2-5, Ερυθρός Αστέρας 1-5.

Στ’ Όμιλος
Νίζνι-Ολυμπιακός 82-91
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο (13/2, 19:00)
Αναντολού Εφές-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (13/2, 20:15)
Λαμποράλ Κούτσα-Ουνικάχα Μάλαγα (13/2, 21:30)
Βαθμολογία: Ολυμπιακός 6-1, ΤΣΣΚΑ 5-1, Φενέρ 4-2, Εφές 4-2, Λαμποράλ 2-4, Νίζνι 2-5, Μιλάνο 1-5, Μάλαγα 1-5. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τον Μάρτιο επιστρέφει ο Φουστέρ!!

Τρεις με τέσσερις εβδομάδες θα μείνει εκτός δράσης ο Νταβίντ Φουστέρ, ο οποίος υπέστη κάταγμα στο αριστερό του χέρι κατά τη διάρκεια του αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ.

Τον Μάρτιο επιστρέφει ο Φουστέρ

Ο Ισπανός μέσος, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης, όταν τον κλώτσησε κατά λάθος ένας από τους συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό στο χέρι που είχε χτυπήσει πριν από περίπου έναν μήνα και τον κράτησε αρκετό καιρό εκτός δράσης.

Ο 33χρονος χαφ υποβλήθηκε σε εξετάζεις, οι οποίες έδειξαν ότι έχει υποστεί κάταγμα στο ίδιο σημείο (!) και θα χρειαστεί να απουσιάσει τρεις με τέσσερις εβδομάδες, ανάλογα βέβαια και την επούλωση του τραύματος.

Επίσης, ο Φελίπε Σαντάνα υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, καθώς είχε αποχωρήσει με ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, αλλά δεν έδειξε κάποιο πρόβλημα. Πιθανότατα ο Περέιρα θα τον αφήσει εκτός για τον αγώνα με τον Εργοτέλη, αφού ακολουθεί η αναμέτρηση με την Ντνίπρο στην Ουκρανία.*Πηγή: sport-fm.gr*

Σαν… All Star ο Ρόουζ!

Ο Ντέρικ Ρόουζ θα λείπει από το All Star Game, αλλά απέδειξε πως θα είχε θέση εκεί οδηγώντας τους Μπουλς στο 113-98 επί των Καβαλίερς με 30 πόντους.

Σαν… All Star ο Ρόουζ
Τη δική του απάντηση για τη μη επιλογή του στο All Star Game έδωσε στο παρκέ ο Ντέρικ Ρόουζ. Με 30 πόντους οδήγησε τους Μπουλς στο 113-98 επί των Καβαλίερς, που έχασαν το μόλις δεύτερο από τα τελευταία 16 παιχνίδια τους.

Οι «ταύροι», που έπαιξαν χωρίς τον Τζίμι Μπάτλερ, μπήκαν με προβάδισμα ενάμιση αγώνα στη διακοπή για τον αγώνα γιορτή απέναντι στους «ιππότες». Ο Λεμπρόν Τζέιμς με 31 πόντους πάλεψε περισσότερο από το Κλίβελαντ, που δεν είχε στις τάξεις του τον Κέβιν Λοβ.

Δωδεκάλεπτα: 30-26, 55-48, 87-77, 113-98.

Μπουλς (34-20): Ρόουζ 30, Σνελ 22, Γκασόλ 18 (10 ριμπ.), Γκίμπσον 13, Νοά 10 (15 ριμπ.), Μπρουκς 8, Μίροτιτς 7, Ντανλίβι 5, ΜακΝτέρμοτ.

Καβαλίερς (33-22): Τζέιμς 31, Ίρβινγκ 17, Μοζγκόφ 13 (11 ριμπ.), Τόμπσον 10, Τζόουνς 9, Σμιθ 8, Σάμπερτ 6, Μάριον 2, Ντελαβεντόβα 2, Μίλερ.*Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος ο Τζανδάρης από τον ΠΑΟΚ!

Την απόφασή του να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ ανακοίνωσε ο Φάνης Τζανδάρης στη διοίκηση του συλλόγου. Στο εξωτερικό πάει ο νεαρός μέσος.

Τέλος ο Τζανδάρης από τον ΠΑΟΚ
Αποφασισμένος να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του είναι ο Φάνης Τζανδάρης.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας της Θεσσαλονίκης «Arena», ο 21χρονος μέσος μίλησε με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ και ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να ανανεώσει το συμβόλαιό του που λήγει το καλοκαίρι.

Μάλιστα, ο νεαρός άσος υπογράμμισε ότι επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό, χωρίς να έχει γίνει γνωστό ακόμα αν βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαπραγματεύσεις με κάποιον σύλλογο.

Ο Τζανδάρης αναδείχθηκε την περσινή σεζόν στον «Δικέφαλο του Βορρά», έχοντας δύο συμμετοχές στο Κύπελλο, και φέτος έχει παίξει σε 29 αγώνες (1 γκολ και 2 ασίστ). *Πηγή: sport-fm.gr*

Ποιος… Τίντεμαντ;

Ένας άσημος γηγενής, ο Πόντους Τίντεμαντ, έκανε την έκπληξη πρωτεύοντας στη σούπερ ειδική με την οποία άνοιξε η αυλαία του Ράλι Σουηδίας.

Ποιος… Τίντεμαντ;
Τα γυαλιά στα μεγάλα ονόματα του WRC έβαλε ο Πόντους Τίντεμαντ. Ο Σουηδός οδηγός από το WRC-2 πρώτευσε στη σούπερ ειδική με την οποία άνοιξε η αυλαία του Ράλι της πατρίδας του.

Ο Μαντς Όστμπεργκ με Citroen ακολούθησε, ενώ τρίτος ήταν ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα με Volkswagen. Ο ομόσταβλός του και παγκόσμιος πρωταθλητής, Σεμπαστιάν Οζιέ, έμεινε μόλις έβδομος.

Ο αγώνας συνεχίζεται με εννιά ειδικές διαδρομές την Παρασκευή, ακολουθούν άλλες οκτώ το Σάββατο και ολοκληρώνεται με τρεις την Κυριακή.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χαροπαλεύει ο Άντονι Μέισον!!

Ο Άντονι Μέισον, που έκανε αξιόλογη καριέρα στο ΝΒΑ κυρίως με τους Νικς, δίνει μάχη για τη ζωή του μετά από καρδιακή ανακοπή και πολλαπλές επεμβάσεις.

Χαροπαλεύει ο Άντονι Μέισον
Δύσκολες ώρες περνά ο Άντονι Μέισον. Ο άλλοτε άσος του ΝΒΑ, που έγινε περισσότερο γνωστός από τη θητεία του στους Νικς, υπέστη ανακοπή καρδιάς και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από πολλαπλές επεμβάσεις.

Ο 48χρονος άνδρας ήταν μέλος της ομάδας που το 1994 έφτασε στους τελικούς του ΝΒΑ και το 1995 ψηφίστηκε καλύτερος έκτος παίκτης στο πρωτάθλημα. Επίσης στα 13 χρόνια του στο ΝΒΑ έπαιξε σε Νετς, Νάγκετς, Χόρνετς, Χιτ και Μπακς, ενώ είχε κι ένα πέρασμα από την Εφές Πίλσεν. *Πηγή: sport-fm.gr*

Οι υποψήφιοι για τα βραβεία Laureus!

Ανακοινώθηκαν την Πέμπτη οι αθλητές που θα διεκδικήσουν στις έξι διαφορετικές κατηγορίες τα βραβεία Laureus για το 2014.

Οι υποψήφιοι για τα βραβεία Laureus
Στους άνδρες, ο Νόβακ Τζόκοβιτς θέλει για δεύτερη φορά μετά το 2012 να ξανανικήσει στην καριέρα του.

Στις γυναίκες, η Σερένα Γουίλιαμς θέλει να κάνει τρία τα βραβεία της, αφού είχε επικρατήσει στην ψηφοφορία το 2010 και το 2003.
Την ευκαιρία να ξανακερδίσει σε άλλη κατηγορία πλέον έχει ο Ρότζερ Φέντερερ, που είναι υποψήφιος στις κατηγορίες ομάδα της χρονιάς και αποκάλυψη της χρονιάς μαζί με τους συναθλητές του στην εθνική ομάδα τένις της Ελβετίας για την κατάκτηση του Davis Cup.

Το βραβείο για την αμάδα της χρονιάς διεκδικούν η εθνική ποδοσφαίρου της Γερμανίας, η Ρεάλ Μαδρίτης και οι Σπερς.


Αναλυτικά, οι υποψήφιοι:


Αθλητής της χρονιάς

Νόβακ Τζόκοβιτς (τένις)
Λιούις Χάμιλτον (μηχανοκίνητος αθλητισμός)
Ρενό Λαβιλενί (στίβος)
Ρόρι ΜάκΙλροϊ (γκολφ)
Μαρκ Μάρκεθ (μηχανοκίνητος αθλητισμός)
Κριστιάνο Ρονάλντο (ποδόσφαιρο)

Αθλήτρια της χρονιάς

Βάλερι Άνταμς (στίβος)
Μάριτ Μπιέργκεν (αλπικό σκι)
Γκενζέμπε Ντιμπάμπα (στίβος)
Τίνα Μέιζ (αλπικό σκι)
Λι Να (τένις)
Σερένα Γουίλιαμς (τένις)

Ομάδα της χρονιάς

European Ryder Cup (γκολφ)
Εθνική Γερμανίας (ποδόσφαιρο)
Mercedes AMG Petronas (μηχανοκίνητος αθλητισμός)
Ρεάλ Μαδρίτης (ποδόσφαιρο)
Σαν Αντόνιο Σπερς (μπάσκετ)
Εθνική Ελβετίας (τένις)

Αποκάλυψη της χρονιάς

Μάριον Τσίλιτς (τένις)
Μάριο Γκέτσε (ποδόσφαιρο)
Ντάνιελ Ρικιάρντο (μηχανοκίνητος αθλητισμός)
Χάμες Ροντρίγκες (ποδόσφαιρο)
Μικαέλα Σίφριν (αλπικό σκι)
Εθνική Ελβετίας (τένις)

Επιστροφή της χρονιάς

Φραντσέσκο Ατσέρμπι (ποδόσφαιρο)
Σαλκ Μπέργκερ (ράγκμπι)
Ντιέγκο Μιλίτο (ποδόσφαιρο)
Τζο Πέιβι (στίβος)
Πιερ Βολτιέ (σνόουμπορντ)
Όλιβερ Γουίλσον (γκολφ)

Αθλητής της χρονιάς με αναπηρία

Σέλι Γκοτιέ (ποδηλασία)
Τατιάνα ΜακΦάντεν (στίβος)
Ρόμαν Πετούσκοβ (αλπικό σκι)
Άννα Σάφελχουμπερ (αλπικό σκι)
Σάρα Στόρι (ποδηλασία)
Γιουκ Γουίνγκ Λέουνγκ (μπότσια) *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο πρώτος υπουργός που λέει κατάμουτρα στο ποδόσφαιρο ότι είναι διεφθαρμένο!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος διαβάζει μπροστά και πίσω από τις γραμμές των πρώτων εξαγγελιών του Σταύρου Κοντονή και του περιεχομένου της πρώτης συνάντησής του με τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Πάρε μέρος στο γκάλοπ
Είναι πολύ θετικά τα μηνύματα από τις πρώτες εξαγγελίες του υφυπουργού Αθλητισμού στην πρώτη σύσκεψη των υπουργών του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων μετά την ολοκλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης. Μέσα από την περιγραφή των βασικών αξόνων που σκοπεύει να κινηθεί στον Αθλητισμό, ο Σταύρος Κοντονής έδωσε πολύ καθαρό στίγμα για τις προθέσεις του ιδίου και της κυβέρνησης που υπηρετεί για τον αθλητισμό. Αν κανείς συνθέσει τα σημάδια από τον λόγο του Κοντονή με τα σημάδια από το περιεχόμενο των απόψεων που έχει ανταλλάξει στις συναντήσεις γνωριμίας με πρόσωπα του ποδοσφαίρου, οδηγείται στην εκτίμηση ότι, εφόσον ο υφυπουργός παραμείνει συνεπής στον λόγο του και τύχει της κυβερνητικής στήριξης, θα επηρεάσει την εξέλιξη του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου τόσο, που θα το βάλει σε νέα εποχή, σε μια πιο καθαρή εποχή από την προηγούμενη.
Κλειδί η UEFA
Προφανώς όχι τυχαία, στην πρώτη ανταλλαγή απόψεων με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γκιρτζίκη “σε επιμέρους ζητήματα παρατηρήθηκαν αποκλίσεις και συμφωνήθηκε να υπάρξουν και άλλες διεξοδικές συναντήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές”, όπως γράφει το δελτίο Τύπου του υπουργείου.
Ακριβώς επειδή ο Κοντονής, όπως είπε στην σύσκεψη των υπουργών, σκοπεύει να πειράξει το σημερινό καθεστώς του ποδοσφαίρου. “Η κυβέρνηση θα σεβαστεί το αυτοδιοίκητο των ομοσπονδιών, αλλά κανένας φορέας αυτοδιοικούμενος ή μη, δεν μπορεί να βρίσκεται υπέρ άνω της αρχής της λαϊκής κυριαρχίας, της νομοθετικής λειτουργίας και των μηχανισμών ελέγχου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Προς αυτή τη κατεύθυνση θα εργαστούμε, μαζί με τις διεθνείς ομοσπονδίες, των οποίων την βοήθεια και τον έλεγχο επιζητούμε απολύτως”, είπε ο Κοντονής στη σύσκεψη με τους άλλους υπουργούς. Και στη συνάντηση με τον Γκιρτζίκη ενημέρωσε ότι σκοπεύει να έρθει σε επαφή με την UEFA και την FIFA.
Εκεί, στις επαφές – κυρίως με αυτή – την UEFA βρίσκεται το κλειδί για να λυθεί η άσκηση. Αν ο Κοντονής μάθει από το “πάθημα” του Γιάννη Ανδριανού, ο οποίος βιάστηκε να δημοσιοποιήσει σχέδιο νόμου προτού συναντήσει την UEFA για να της εξηγήσει τι θέλει να κάνει και να δεχθεί την καθοδήγησή της προκειμένου να απαιτήσει από την ΕΠΟ καταστατικές αλλαγές και διεύρυνση εκλογικού σώματος δίχως να δείχνει ότι παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο, θα λύσει το πρόβλημα.
Απέναντι στην προηγούμενη κυβέρνηση η UEFA ήρθε προ τετελεσμένου. Και επειδή δεν θέλει να δημιουργήσει δεδικασμένο που θα ωθήσει και άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έως και σε ωμή παρέμβαση στα διοικητικά του ποδοσφαίρου, έδειχνε αρνητική. Στην πραγματικότητα αυτό που θέλει η UEFA, όπως αποδεικνύει το ιστορικό αντίστοιχων περιπτώσεων με κυβερνήσεις που ήθελαν να καθαρίσουν την ποδοσφαιρική ομοσπονδία τους, είναι να έρθει σε επαφή και συνεννόηση με την κυβέρνηση εκ των προτέρων και όχι μετά από την δημοσίευση ενός σχεδίου νόμου ή ενός νόμου. Δεν διαφωνεί στην ουσία της κυβερνητικής πρόθεσης η UEFA, παρά μόνο στον τρόπο των καταστατικών αλλαγών.
Στον πρόλογο η βία και η διαφθορά
Διαβάστε τις δύο πρώτες γραμμές της περιγραφής του σχεδίου του Κοντονή για τον Αθλητισμό: “Στο χώρο του αθλητισμού δεν είναι υπερβολή να τονιστεί, ότι με τρόπο εμφατικό τα χρόνια του μνημονίου διογκώθηκαν φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής, βίας και αγριοτήτων”. Διαβάστε τώρα τα δύο από τα βασικά σημεία που έβαλε στη συζήτηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ στην πρώτη τους συνάντηση: “Η καταπολέμηση της βίας τόσο με την εφαρμογή του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου όσο και με τη θέσπιση νέων κανόνων, στους οποίους θα συμφωνήσουν όλoι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Η επιβολή ενός σαφούς πλαισίου με νομοθετικές παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση της μη χειραγώγησης των αγώνων”.
Αυτός είναι ο πρόλογος του Κοντονή στην υπόθεση ποδόσφαιρο. Από την στιγμή των συστάσεων με την υψηλή κοινωνία του ποδοσφαίρου ο νέος υφυπουργός επιλέγει να της πει κατάμουτρα ότι είναι διεφθαρμένη, ότι στήνει παιχνίδια ή επιτρέπει να στήνονται και ότι – το λιγότερο – υποθάλπει τη βία. Δεν θυμάμαι τέτοιο προηγούμενο και μάλιστα από την στιγμή των συστάσεων.
Ο πήχης των προσδοκιών
Καθημερινά γίνεται αντιληπτό το μέγεθος των προσδοκιών της πλειοψηφίας των Ελλήνων στην εποχή της νέας κυβέρνησης. Ακριβώς το ίδιο μεγάλες είναι οι προσδοκίες της πλειοψηφίας των Ελλήνων φιλάθλων και ειδικά των ποδοσφαιρόφιλων. Δεν ξέρω αν ο Κοντονής θα εξελιχθεί σε φαινόμενο σαν το σημερινό φαινόμενο Βαρουφάκη, για να βλέπει την εικόνα του να κάνει τον γύρο του πλανήτη, ή να ακούει το όνομά του να γίνεται σύνθημα στις κερκίδες των γηπέδων. Το βέβαιο όμως είναι ότι οι ποδοσφαιρόφιλοι περιμένουν πάρα πολλά από αυτόν. Γι' αυτό και θα είναι μεγαλύτερη η απογοήτευση στην περίπτωση που είτε ο Κοντονής μείνει στα λόγια είτε δεν καταφέρει να δείξει συνέπεια λόγου – πράξεων επειδή θα τον αδειάσει ή δεν θα τον στηρίξει η κυβέρνηση στη σύγκρουση με το κατεστημένο.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Η επίθεση, το πλεονέκτημα έδρας και η μεγάλη αλλαγή του Σπανούλη!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει τον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο νίκησε ο Ολυμπιακός τη Νίζνι, την σημαντική αλλαγή στο μυαλό του Σπανούλη και το πλεονέκτημα έδρας που πλησιάζει.
Αν κάποιος στο ξεκίνημα του Top 16 έλεγε στους «ερυθρόλευκους» πως στο τέλος του πρώτου γύρου το ρεκόρ θα είναι 6-1, η απάντηση που θα έπαιρνε συνοδευόμενη με ένα τεράστιο χαμόγελο θα ήταν, «αυτό σημαίνει πως θα είμαστε φαβορί για πλεονέκτημα έδρας».
Το 6-1 είναι γεγονός, ωστόσο λόγω της νοοτροπία που διέπει τον Ολυμπιακό (ταπεινότητα, σοβαρότητα, ηρεμία, κ.α) κανείς δεν κάνει λόγο για πλεονέκτημα έδρας. Αυτή είναι η δουλειά τους.
Η δική μου δουλειά είναι να θεωρώ πως κατά 70% ο Ολυμπιακός θα παίξει στα play offs με πλεονέκτημα έδρας.
Η νίκη στη Νίζνι έδειξε πολλά και ενδιαφέροντα τα οποία θα συζητήσουμε παρακάτω χωρίς να υπάρχει σειρά... σημασίας.
1. Ο Ολυμπιακός μπορεί να νικά και από την επίθεσή του. Σπάνια, αλλά μπορεί. Αυτό είναι σπουδαίο γιατί όταν δεν πηγαίνει καλά η άμυνά του τότε φαίνεται πως υπάρχει εναλλακτική λύση, εναλλακτικό πλάνο. Η Νίζνι είναι μία εξαιρετική ομάδα σε δημιουργία και σε σκορ. Περιφερειακοί και ψηλοί συνεννοούνται απίστευτα, παίζουν με το ένστικτό τους και όταν βρουν ρυθμό, σπάνια μπορείς να τους σταματήσεις. Και εδώ έρχεται το δεύτερο...
2. Όταν χρειάστηκε έπαιξαν άμυνα και τους σταμάτησαν. Συγκεντρώθηκαν, βρήκαν λύσεις και στα τελευταία 4 λεπτά δέχτηκαν μόλις 4 πόντους. Ακόμη και στη δύσκολη βραδιά τους γνώριζαν πως η άμυνα έπρεπε να αλλάξει επίπεδο αν ήθελαν να φύγουν πανηγυρίζοντας.
3. Ο Βασίλης Σπανούλης με 1/7 σουτ και μόλις 14:30 στο παρκέ, μπήκε ήρεμος (και όχι εκνευρισμένος από την εκτεταμένη παραμονή του στον πάγκο) στα τελευταία έξι λεπτά. Ξεκίνησε με άστοχο σουτ (1/8) και συνέχισε με 2 ασίστ και 11 πόντους (5/7βολ., 2/2τριπ.) στο τελευταίο πεντάλεπτο.
Το γεγονός πως ο Σπανούλης έχει κατανοήσει πως ακόμη και στην κακή του βραδιά μπορεί να δει αρκετό ματς από τον πάγκο και να μπει όταν χρειαστεί και να το «καθαρίσει» είναι μακράν το μεγαλύτερο κέρδος του ματς στη Ρωσία.
4. Στην επίθεση υπήρχε πλάνο και στόχος στο οποίο παρέμειναν πιστοί οι παίκτες του Σφαιρόπουλου. Η εντολή να ποστάρει ο Μάντζαρης ή όποιον μάρκαρε ο Ρότσεστι ήταν ξεκάθαρη. Στη συνέχεια όμως συνέχισαν σε αυτό το μοτίβο παίρνοντας σκορ και δημιουργία από παιχνίδι με πλάτη όχι μόνο από τον συνήθη Πρίντεζη, αλλά και από τον Χάντερ. Σπάνια απέκλιναν από το αγωνιστικό τους πλάνο.
ΥΓ: Όταν είδα στα τελευταία λεπτά του ματς τρεις παίκτες με κόκκινες φανέλες να βουτάνε στο παρκέ για να κερδίσουν την κατοχή της μπάλας, σιγουρεύτηκα για το τελικό αποτέλεσμα.
ΥΓ2: Φαντάζομαι να καταλάβατε γιατί επιμένω μήνες τώρα πως ο Αρτσιόμ Παρακχούσκι είναι μακράν ο κορυφαίος σέντερ της διοργάνωσης. Ο Λευκορώσος έχει άλλον ένα χρόνο συμβόλαιο με τη Νίζνι.
ΥΓ3: Υπήρχαν αρκετά πραγματάκια που δε μου άρεσαν για 35 λεπτά. Ο Ντάνστον με δύο γρήγορα φάουλ έμεινε στο παρκέ και έκανε και το τρίτο μόλις στο 6'. Μάλλον αχρειάστο. Επίσης δε μου άρεσε που στο δεύτερο δεκάλεπτο το πρώτο φάουλ έγινε 2:14 πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου.
ΥΓ4: Η μεγαλύτερη μαγκιά του Γιάννη Σφαιρόπουλου είναι πως πλέον ο Βασίλης Σπανούλης έχει κατανοήσει πως στο κακό του διάστημα στο παρκέ, καλό είναι να μένει για αρκετά λεπτά στον πάγκο. Άλλες φορές θα έμπαινε ξενερωμένος, νευριασμένος και δε θα βοηθούσε. Πλέον μπαίνει ήρεμος και παίρνει μόνος του και «καθαρίζει» μόνος του τα ματς. Ο coach τον έχει πείσει για αυτή την αλλαγή.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Αγανάκτησαν και οι ίδιοι!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου αναφέρεται στην διαιτησία του Ολυμπιακός-ΑΕΚ και ξεχωρίζει κάποια από τα σχόλια των αναγνωστών του gazzetta!
Οι μισοί και παραπάνω (ακόμη και ΠΑΟΚτσήδες) πιστεύουν ότι όλα τα στοιχεία που παραθέτουμε για το σύστημα που επηρεάζει διαιτησίες, έχουν σαν στόχο να δώσουν ελαφρυντικά ή άλλοθι στον ΠΑΟΚ… Το έχουμε αναφέρει 150 φορές και σήμερα άλλη μία…
 
«Άλλο τι κάνει ο ΠΑΟΚ και άλλο αυτό το σιχαμερό πράγμα που παρακολουθούμε εντός και εκτός γηπέδων και επηρεάζει την ηρεμία μας, την δουλειά μας, το ωραιότερο δευτερεύον πράγμα στην ζωή που πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο…».  
 
Δηλαδή: Επειδή ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από ΠΑΣ, Κέρκυρα, Καλαμαριά (και μάλιστα σε φάση ομίλων όπου περνούσαν δύο ομάδες!!!!) δεν θα αναφερθούμε στο έκτρωμα που είδαμε και χθες σε αγώνα του ίδιου θεσμού;  Τι σημασία έχει ποιος ήταν τώρα ο αντίπαλος του Ολυμπιακού;
 
Δηλαδή (ΚΑΙ) σήμερα για πιο πράγμα να μιλήσουμε; Ναι! Η ΑΕΚ ήταν εντυπωσιακή και ευτυχώς (για το ποδόσφαιρό μας) επιστρέφει, κάτι που πρέπει να γίνει και με τον Ηρακλή…
Αλήθεια όμως, πόσες φορές πιστεύει κανείς ότι μπορεί να υπομείνουν οι παίκτες της (ή οποιασδήποτε ομάδας που έχει αυτή την αντιμετώπιση) για να πετυχαίνουν τέτοια αποτελέσματα; 
 
Μήπως πρέπει να αναφερθούμε στην… ανοησία, για την «υποχρέωση» να κάνει η ΑΕΚ... ομάδα που θα κερδίζει και τους διαιτητές που παίζουν τον Ολυμπιακό; Γιατί; Γιατί να απαγορεύεται η νίκη της καλύτερης ομάδας σε μία βραδιά ή περισσότερες; Γιατί ο Ολυμπιακός να μην υποβάλλεται σε αυτή την δοκιμασία της αποτυχίας (με αποδοκιμασίες, ένταση, πίεση, κορνέδες κτλ) πιο συχνά απ’ ότι τώρα που στο 80% των αγώνων του παίζει με άλλους κανονισμούς απ’ ότι οι αντίπαλοι;    
 
Πολλοί ΑΕΚτσήδες (και όχι μόνο) τώρα το αντιλήφθηκαν… Τώρα συνειδητοποίησαν ότι στα συγκεκριμένα ματς… αλλάζουν οι κανονισμοί. Τώρα είδαν συγκεντρωμένοι ένα 90λεπτο και κόντεψαν –από τα νεύρα τους- να αρχίσουν τις… απαγορευμένες ουσίες. Φάουλ, κόρνερ, πλάγια, οφσάιντ… Όλα ανάποδα. Και να οι αναλύσεις… για την κατοχή μπάλας που φέρνουν διπλάσια και τριπλάσια φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού! Να τα δούμε ένα προς ένα;
Τελικά η κατοχή φέρνει φάουλ ή τα φάουλ αυξάνουν την κατοχή;
 
Ή μήπως θεωρούν (ΑΕΚτσήδες και μη) ότι όλα αυτά είναι συμπτωματικά και μεμονωμένα; ΕΠΟ-παράγοντες-ΚΕΔ-στοχευμένοι ορισμοί-διαιτητές-παρατηρητές-τιμωρίες-παραδειγματισμοί- έμμεσος επηρεασμός. Σύστημα ολόκληρο είναι και… περιμένουμε δικαιοσύνη. (Ετοιμαστείτε στο δεύτερο παιχνίδι για Μάνταλο ή Παππά, εκτός κι’ αν γίνει η… μεγάλη έκπληξη με Καλογερόπουλο).  
 
Ο Σίπκας έπαιξε την ΑΕΚ! Ο δεύτερος βοηθός που έδωσε και το ανύπαρκτο φάουλ της ισοφάρισης. Αυτός που έκοψε τον Κάπελ στο Καραϊσκάκη και αμέσως επιβραβεύτηκε με τρεις-τέσσερις συνεχόμενους ορισμούς. Όπως τώρα θα επιβραβευθεί και ο Λαμπρόπουλος! Όπως και ο Γρεβένης με το οφσάιντ Αραβίδη…  Ενώ αν η ΑΕΚ επωφελούνταν –κατά λάθος- από κανένα ανύπαρκτο οφσάιντ, ο βοηθός αυτός θα ξανασφύριζε όταν… το ΠΑΣΟΚ θα ξανάρχνοταν στην εξουσία….
 
Διαβάσαμε δηλώσεις και σχόλια του Τσάρτα! Του Νικολαϊδη! Του Δημητριάδη! Γιατί να ασχολείστε (και εσείς και όλοι) με αυτό το φαινόμενο, μόνο όταν παίζει η ομάδα σας; Έτσι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.  (Εξάλλου εσείς δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα. Μήπως θα απαγορεύσουν και σε εσάς τις δηλώσεις;)
 
Διαβάστε τι έγραψαν φίλοι του Ολυμπιακού στα σχόλια του ματς, εδώ στο gazzetta, για να αντιληφθείτε που έχει φθάσει η κατάσταση:
 
«Σας παρακαλούμε ΜΗΝ σφυρίζετε έτσι τον Ολυμπιακό. ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ.
Αν μπορούμε να πάρουμε ματς ή τίτλο ας είναι αδιαμφισβήτητος από όλους…».
 
 
«Καταρχήν θα αναγνωρίσω την ανωτερότητα της ΑΕΚ στο ματς. Η ισοπαλία την αδικεί. Ναι οι ρέφερι έπαιξαν 80-20.
Φυσικά συμφωνώ με τα σχόλια ειδικά Ολυμπιακών για την εικόνα της ομάδας μας.
ΑΛΛΆ δεν δέχομαι να απολογούμαι σε κάθε παιχνίδι του Ολυμπιακού για διαιτησίες ή το τι κάνει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Είμαι απλά φίλαθλος, όχι παράγοντας. Όπως και οι περισσότεροι εδώ μέσα.
ΔΕΝ συμφωνώ με τις πρακτικές αυτές και ΔΕΝ τις συμμερίζομαι. ΔΕΝ μου αρέσει η εικόνα του Ολυμπιακού και θέλω περισσότερους Έλληνες».
 
 
«ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΔΕΝ ΠΑΙΞΑΜΕ...ΚΑΛΗ ΜΠΑΛΑ ΑΠΟ ΑΕΚ Κ ΚΥΡΙΩΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΤΗΣ ΟΠΩΣ ΠΑΟΚ ΠΑΟ..ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΣΠΡΩΞΙΜΟ ΡΕ... Κ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ...ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΟΥΜΕ Κ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΟ ΗΡΑΚΛΗ».
 
 
«Με διαιτησία 95-5 και πάλι δεν μπορούσαν να νικήσουν. Σαν υγιής φίλαθλος του Ολυμπιακού θέλω να κερδίζω στο γήπεδο».
 
 
«Σημερα ημουν πεταλο,οπως παντα.Φωνη, βρισιμο και ολα τα σχετικα. Αυτο το τσιρκο δεν ειναι ο Ολυμπιακος μας. Επισης,δεν μπορω να ξεχωρισω ποιο ητανε πιο εκνευριστικο,η διαιτησια ή η εμφανιση μας?
Μαρινακη ασε τους ρεφερι να χαρουμε ποδοσφαιρο και φτιαξε ομαδα.
Αν δεν φτιαχνεις, τοτε ασε να μας ξεφτιλιζουν».
 
 
«ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΣΑΜΕ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΙ ΜΑΣ ΣΦΥΡΙΖΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ».
 
«Με διαιτησια υπερ μας και δεν καναμε ουτε φαση.Θα βγουν οι υπαλληλοι να μας πουνε αχαριστους παλι...».
 
 
«Εγώ ένα έχω να πω. Ήταν ο τελευταίος αγώνας της ομάδας μου, που παρακολουθώ. Μέχρι να βγει ο πρόεδρός μου ή ένας παίκτης μου και να πει συγγνώμη. Ναι έχω καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ. Όμως ΟΧΙ δεν το δέχομαι αυτό το πράγμα. Γιατί να μην χάσω ρε γ***** αν δεν παίξω καλά. Γιατί? Θα μου απαντήσει κάποιος γιατί να κοροϊδεύω τον εαυτό μου και να λέω κάθε φορά "έλα μωρέ και να μην σφύριζε εκεί το ίδιο είναι". Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ που με 100-0 διαιτησία σήμερα στάθηκε όρθια. Και μην ακούσω σιγά το offside κ.λπ. Για 3-0 ήμασταν..».
 
«Άθλιος ΟΣΦΠ,άθλια διαιτησία,άθλιο κοουτσαρισμα από τον Περειρα.
2.Μπραβο στη διοίκηση που η ΑΕΚ ομάδα Β κατηγορίας έχει καλύτερο δεξί μπακ από τον πρωταθλητή Ελλάδας.
3.Μπραβο στη διοίκηση που έχει πλάνο κ έχω μείνει με στοπερ τον γιγα Σαντανα κ τον Αυλωνίτη.
4.Μπραβο στη διοίκηση για τους σκαουτερ κ την στελέχωση της ομάδας. Παίκτη σαν τον Γιοχανσον δεν έχω.
5.Μπράβο στη διοίκηση που όλη η Ελλάδα είναι εναντίον της ομάδας μας».
 
Αυτά είναι μερικά και ενδεικτικά ξεσπάσματα ανθρώπων που σιχάθηκαν την εύνοια… Δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε τι ποσοστό Ολυμπιακών εκφράζουν οι συγκεκριμένοι…
 
Από εκεί και πέρα…
 
Διαπιστώσαμε πολλά μηνύματα διαφωνίας στα συμπεράσματα του περασμένου blog για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Να ξέρετε ότι τα διαβάζουμε και τα λαμβάνουμε υπόψη.
 
Παρολ’ αυτά επαναλαμβάνω και προσπαθώ να διαπιστώσω που διαφωνούμε. Γράφτηκε:
 
«Ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς ανώτερος και πιο οργανωμένος ως ομάδα στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα όπου θα μπορούσε να προηγηθεί. Ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε στην επανάληψη. Ο  διαιτητής έκανε (όπως πρέπει να γίνεται) μερικά μοιρασμένα λάθη. Το πρώτο μεγάλο και πιο σημαντικό η μη αποβολή του Μαζουάκου! (Το κράτημα Σαντάνα δεν αναφέρθηκε όπως και την περασμένη εβδομάδα το κράτημα στον Κατσικά από παίκτη του Παναιτωλικού. Συνηθισμένες φάσεις! Ναι όμως, θα μπορούσε να δοθεί πέναλτι. Όπως και υπέρ του Κατσικά…).  
 
Κατά τα άλλα τι γράψαμε; «Με διαιτησία 50-50 και με πραγματικές συνθήκες έντεκα-εναντίον έντεκα (και όχι δώδεκα ή δεκατριών) ο Ολυμπιακός δεν κερδίζει ακόμη και αυτόν τον προβληματικό ΠΑΟΚ!
Ο Ολυμπιακός έχει να κερδίσει τον ΠΑΟΚ έντεκα-εναντίον έντεκα, εδώ και 15 μήνες! (Έχει πλάκα να μετράτε και το ματς κυπέλου όπου ο Καλογερόπουλος απέβαλε εσκεμμένα και σκανδαλωδώς ΜΟΝΟ τον Στοχ και όχι τον Φουστέρ γιατί έπρεπε να πάρει σήμα διεθνή διαιτητή;)
 
Τι άλλο γράφτηκε: «Ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ τον κέρδισε έντεκα-εναντίον έντεκα μία φορά στα τελευταία 3,5 χρόνια. (Είναι το 4-0 επί Στέφενς)
 
Τι άλλο: Ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ έντεκα-εναντίον έντεκα και χωρίς αποβολή ασπρόμαυρου ποδοσφαιριστή, τον κέρδισε μόνο δύο φορές στα τελευταία 17 παιχνίδια… (Μία φορά το 4-0 και άλλη μία το 2-1 επί Μπόλονι το 2011). Δεν υπάρχει άλλη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ εδώ και πέντε χρόνια (17 ματς) χωρίς να αποβληθεί παίκτης του ΠΑΟΚ! Ποιος το αμφισβητεί αυτό και προέκυψαν τόσες αντιδράσεις; 
 
Μια και αναφερθήκαμε σε αυτά τα θέματα: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης (προς τιμήν του) είπε στην Τούμπα ότι ανάλογα φαινόμενα με αυτό το απαράδεκτο του τραυματισμού Ντομίγκεζ, έγιναν και στο Καραϊσκάκη με τον τραυματισμό του Γλύκου, ξεφτιλίζοντας ουσιαστικά όλους όσους στο πρώτο ματς αποσιώπησαν ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ το γεγονός!
 
Με αφορμή αυτό: Ποιος διαιτητής έκανε σωστά και δίκαια την δουλειά του στην καταγραφή της πραγματικότητας; Ο Γιάχος που έγραψε ότι τον παίκτη του Ολυμπιακού χτύπησε μεταλλικό αντικείμενο, ή ο Αρετόπουλος που «ξέχασε» να γράψει το ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ για τον τραυματισμό του Γλύκου;
 
(Παρεμπιπτόντως εφτά χιλιάδες πρόστιμο για το πρώτο ματς όπου οπαδός επιτέθηκε και στον Περέιρα, 20 χιλιάδες για το δεύτερο…).
 
Ποιος απέδωσε δικαιοσύνη και ποιος εξυπηρέτησε συμφέροντα χωρίς φυσικά να τιμωρηθεί, αλλά με ουσιαστική επιβράβευση, αφού από τότε παίζει εβδομάδα παρά εβδομάδα; (Παρών και χθες ως τέταρτος, όπως και τότε με το ιστορικό 2-1 του... "κάλυπτα και εγώ τον Κατσουράνη").  
 
Αλλά το θέμα είναι για ποια "δουλειά" ορίζεται ο κάθε διαιτητής: Άλλοι (λίγοι) παίζουν για να σφυρίξουν ότι γίνεται και να γράψουν όσα είδαν και άλλοι παίζουν για να προφυλάσσουν η να σπρώξουν πάντα τους ίδιους, είτε για τα εντός είτε για τα εκτός γηπέδου δρώμενα… Αυτοί οι τελευταίοι είναι που «δουλεύουν» προσδοκώντας ορισμούς-χρήματα ή ευρωπαϊκή καριέρα, έστω και αν η αξιοπρέπειά τους πάει περίπατο και στην πορεία ντρέπονται να κυκλοφορήσουν ακόμη και μέσα στην πόλη τους…
 
* Και κάτι τελευταίο… Αν ο ΠΑΟΚ τιμωρηθεί στο μπάσκετ με στόχο να παίξει ημιτελικό κυπέλλου σε άδειο γήπεδο, μετά από όόόόλα αυτά που έγιναν στο ματς με Άρη που επαναλήφθηκε (!) ή στις αναβολές του κυπέλλου που έχουν ως αποτέλεσμα να δίνει η ομάδα του Μαρκόπουλου τα πιο σημαντικά παιχνίδια με άλλη σύνθεση από αυτή που θα έπρεπε, τότε ΚΑΙ στο μπάσκετ θα υπάρχει άλλη μία αφορμή να μιλάμε για νέα… οργάνωση.

*Πηγή: gazzetta.gr*