Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Η συνταγή της επιτυχίας του Ηρακλή!!

Φυσικά και δεν σπεύδουμε, να μακαρίσουμε τον Ηρακλή πριν το (ευτυχές) τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Φυσικά και δεν περιμένει ο Ηρακλής εμείς να τον μακαρίσουμε αλλά… Όπως και αν το κάνουμε είναι αξιοθαύμαστη η σώφρονα και ταπεινή διαχείριση μιας ιδιαίτερα κρίσιμης κι εύθραυστης κατάστασης. Τέτοια ακριβώς είναι η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος για τους «κυανόλευκους». Ανάλογα ουσιαστικό (ως εκ τούτου κι εντυπωσιακό) είναι και το αποτέλεσμα της διαχείρισης. Κάτω από βάρος – το τονίζουμε – μιας χρονιάς καθοριστικής για το μέλλον των «κυανόλευκων».Γράφει ο Άρις Νικολάκης

   Κι όμως, διοικητική και τεχνική ηγεσία της ΠΑΕ μήτε πίεση φορτώνουν, μήτε άγχος φορτώνονται. Προχωρούν στην ορθή κατεύθυνση δίχως μεγάλα λόγια. Ίσως μάλιστα, να τηρούν τόσο χαμηλούς τόνους ώστε να εκλαμβάνεται επικοινωνιακά ως σιωπή η θέση τους. Ναι αλλά… Εκκωφαντική σιωπή!

   Αυτό το οποίο θέλγει στον Ηρακλή είναι η επικοινωνία του δια έργων. Και στο Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο - επί του παρόντος, τουλάχιστον – αγγίζουν… ταβάνι με τα πεπραγμένα τους. Η πρόκριση τους κόντρα στον εκ των ισχυρών της Α΄ Εθνικής Αστέρα κι η επίδειξη δύναμης κόντρα στον επίσης της Α΄ Εθνικής δυνατό Πανιώνιο κτίζει αργά μεν αλλά σταθερά δε, μία αξία. Κι η αξία αυτή αναγνωρίζεται καθημερινά ολοένα και περισσότερο από το φίλαθλο κοινό του τόπου.

   Δίχως φαφλατάδες παράγοντες, προπονητές και παίκτες η ΠΑΕ των «κυανόλευκων» προελαύνει  στο Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο δίχως φανφάρες. Καθιστώντας δια των έργων της την παρουσία της ισχυρή κερδίζει σεβασμό και θαυμασμό. Η επιλογή αυτής της τακτικής των χαμηλών αλλά ουσιαστικών τόνων – κατά την ταπεινή μας άποψη – επέβαλε την απόλυτη στεγανοποίηση των… μυαλών όλων στον Ηρακλή. Όταν λένε όλων… Εννοούμε όλων ανεξαιρέτως. Από το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην διοικητική και τεχνική ηγεσία. Κι ακριβώς από αυτή την στεγανοποίηση διαμορφώνεται ισορροπία σκέψεων και πράξεων των πάντων στην ΠΑΕ των «κυανόλευκων».

   Ο Ηρακλής στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο – και πάντα επί του παρόντος – αποτελεί υπόδειγμα αξιοποίησης της οικονομικής δυνατότητας του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Με την αγωνιστική του απόδοση και τα πεπραγμένα του δικαιώνει απόλυτα όσους διαχειρίζονται με σοβαρότητα, σωφροσύνη και – κυρίως – ταπεινότητα τις προοπτικές διάκρισης και προόδου. Ο Ηρακλής είναι τρανή απόδειξη του βάθους της ορθής και ισορροπημένης άσκησης εξουσίας. Διοικητικής και τεχνικής.

   Επιμένουμε πάντως, εμείς πως η ταπεινότητα κι η ωριμότητα αποτελούν το βασικό «υλικό» της επιτυχημένης συνταγής της ΠΑΕ Ηρακλής. Απλά πράγματα δηλαδή. Σημασία στην ουσία κι όχι στην εντύπωση. Κι επικοινωνία δίχως λόγια. Με έργα. Τόσο απλά…
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: