Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Θέλεις με το δικό σου τρόπο; Ευχαρίστως!!

Ο πρώτος γύρος του ΤΟΠ-16 ολοκληρώθηκε και ο Ολυμπιακός έχει βρει πολλούς τρόπους για να μας εκπλήξει ευχάριστα. Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης

Θέλεις με το δικό σου τρόπο; Ευχαρίστως!

Θα λέγαμε πως στο συγκεκριμένο ματς οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν εντελώς αγνώριστοι. Μπήκαν στο τρυπάκι των Ρώσων, άφησαν το σκορ να πάει ψηλά και διαρκώς έπαιζαν με την «φλόγα», έχοντας κατά διαστήματα τον ρόλο των κομπάρσων. Ο Βασίλης Σπανούλης έδειχνε «κλειδωμένος». Το ίδιο και ο Ματ Λοτζέσκι. Τα γρήγορα φάουλ του Μπράιαντ Ντάνστον έκαναν τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα.
Ο Γιώργος Πρίντεζης αποτελούσε το μοναδικό σημείο αναφοράς στην επίθεση, έχοντας στο πλευρό του πολλές φορές και τους μαχητικούς Μπρεντ Πέτγουεϊ, Τρεμέλ Ντάρντεν. Όμως, αυτό αρκούσε μόνο για να βρίσκεται η ομάδα κοντά στο σκορ. Όχι, όμως, για να αλλάξει και η ιστορία του αγώνα, που έδειχνε προδιαγεγραμμένη. Τι είπατε;
Ο Λαφαγιέτ ήταν θετικός. Ο Λοτζέσκι πέτυχε δυο μεγάλα τρίποντα. Ο Οθέλο Χάντερ ήταν και πάλι εκεί. Όμως έλειπε κάτι ακόμα για το διπλό: η «σφραγίδα» του αρχηγού. Σιγά μη δεν την έβαζε! Ο Βασίλης Σπανούλης «ξεκόλλησε» από τους δύο πόντους, παίρνοντας το όπλο του την κατάλληλη στιγμή. Αρχικά, έβαλε το τρίποντο ψυχολογίας για το προσπέρασμα και στα τελευταία δεκάλεπτα πήρε την ομάδα στις πλάτες του και το ροζ φύλλο ήταν αναπόφευκτο.
Παίρνει «συγχωροχάρτι» και για τις κρίσιμες χαμένες βολές, καθώς χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσε καν ο Ολυμπιακός να διεκδικήσει τη νίκη. Κι αυτό δεν είναι υπερβολή, αλλά γεγονός. Το ειδικό βάρος του είναι τέτοιο που λύγισε ακόμα και τους αποφασισμένους Ρώσους, κάνοντας τον Πρίντεζη να ανακουφιστεί. Η τρομερή του εμφάνιση δεν πήρε στράφι και η υπόκλιση όλων στον «Kill Bill» μιλάει από μόνη της. Το είπε, εξάλλου, και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στη συνέντευξη Τύπου.
Τι κρατάμε; Σίγουρα ο Ολυμπιακός έχασε σε πολλά σημεία την ταυτότητά του. Το σκορ ανέβηκε στα ύψη και η άμυνα έμπαζε νερά. Όμως, υπήρχε ξανά «plan-B». Η ομάδα έγινε… χαμαιλέοντας. Προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις του αγώνα, διάβασε τα αδύναμα σημεία της Νιζνί και τη νίκησε με το δικό της τρόπο.
«Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση», βροντοφώναξαν οι Πειραιώτες και οι Ρώσοι ήταν ανήμποροι να αντέξουν μέχρι τέλους. Φοβερός και τρομερός φέτος ο Τέιλορ Ρότσεστι, έβγαλε μάτια ο Παρακχούσκι. Ωστόσο, άλλη η κλάση και η εμπειρία του Σπανούλη και των υπόλοιπων παικτών του Ολυμπιακού, η πλειονότητα των οποίων είναι σφυρηλατημένοι στα μεγάλα παιχνίδια και δεν «μασάνε», ακόμα και όταν οι συνθήκες δεν τους ευνοούν.
Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Η Εφές Αναντολού και η Φενέρμπαχτσε βρίσκονται μια νίκη απόσταση. Όμως, αν συνεχιστούν τα μεγάλα διπλά, απέναντι σε πιο αδύναμες ομάδες και ο ισχύσει ο νόμος του ΣΕΦ απέναντι στους Τούρκους, τότε ο Ολυμπιακός δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να κατακτήσει μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου.
Πηγή: www.superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: