Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Η ιστορία του Ανταμ Τζανετόπουλου!!

Το gazzetta.gr καταγράφει την διαδρομή του Ανταμ Τζανετόπουλου από τις ακαδημίες στου Ρέντη μέχρι την εμφάνισή του στο “Καραϊσκάκη” με την φανέλα της ΑΕΚ.
Την Τρίτη είχε γενέθλια. Εκλεινε τα 20... Την Τετάρτη ο Τραϊανός Δέλλας του ανακοίνωσε ότι ξεκινάει βασικός για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ούτε... δώρο γενεθλίων, ούτε (φυσικά) χάρη του έκανε. Είναι τέτοιο το ταλέντο του Ανταμ, που δεν έχει να κάνει με την ηλικία. Το ποδοσφαιρικό IQ του είχε ξεχωρίσει από την εποχή που φορούσε τα ερυθρόλευκα στου Ρέντη!
Λίγο πολύ ήταν γνωστό. Καλοκαίρι του 2010 σε ηλικία 15,5 ετών πέρασε τις πύλες του προπονητικού κέντρου στου Ρέντη. Οι σκάουτερ του Ολυμπιακού τον είδαν σε ένα παιχνίδι της μεικτής Μαγνησίας και τον τσίμπησαν αμέσως. Δεν γινόταν να περάσει απαρατήρητο ένα παιδί με τέτοιο μπόι αλλά κυρίως με την ποδοσφαιρική του ευφυΐα. Στόπερ που θα κοντρολάρει την μπάλα και θα “χτίσει” παιχνίδι από την άμυνα...
ΞΕΧΩΡΙΖΕ ΑΠΟ ΤΑ 15
Η τύχη ήταν μαζί του. Οπως τυχερός ήταν και ο Ολυμπιακός που βρήκε τέτοιο παίκτη αλλά κυρίως τέτοιο παιδί. Ο Ανταμ Τζανετόπουλος βρήκε προπονητή τον Δημήτρη Τερεζόπουλο ο οποίος προπονούσε μια εξαιρετική φουρνιά της Κ17 των “ερυθρολεύκων”. “Δεν γινόταν να μην τον ξεχωρίσεις. Ο τρόπος που αντιλαμβανόταν το παιχνίδι ήταν ξεχωριστός”, διηγείται ο μετέπειτα προπονητής του Πανιώνιου και νυν βοηθός του Στάικου Βεργέτη στον Αστέρα Τρίπολης.
Για να είμαι ειλικρινής αν και ήταν μόλις 15 ετών, είχε ήδη ανεπτυγμένο ποδοσφαιρικό IQ όταν ήρθε στου Ρέντη. Μπορούσε να παίξει στα στόπερ κι αριστερά και δεξιά. Μας βοήθησε πολύ στο κομμάτι που θέλαμε να περάσουμε στις ακαδημίες. Στο να ξεκινάμε δηλαδή την δημιουργία της επίθεσης από τα στόπερ”, συνέχισε ο Δημήτρης Τερεζόπουλος.
Προφανώς άλλη σωματοδομή στα 15,5 κι άλλη στα 20 του και στην εμφάνιση που έκανε στο “Καραϊσκάκη”. Φαίνεται και στην φωτογραφία άλλωστε. Ωστόσο αν δεν έχεις τα στοιχεία που χρειάζεται όσο κορμί κι αν χτίσεις καριέρα δεν κάνεις. Ο Ανταμ Τζανετόπουλος έμεινε στου Ρέντη για δύο χρόνια. Πρόλαβε και κατέκτησε τον τίτλο με την Κ17 στο Final 4 της Λάρισας κόντρα στον Παναθηναϊκό στον τελικό (δεν αγωνίστηκε στο συγκεκριμένο αγώνα).
Ωστόσο την επόμενη σεζόν (2011-12) ο Τζανετόπουλος γίνεται βασικό (κι αναντικατάστατο) στόπερ ωστόσο το καλοκαίρι φεύγει. Ο Μπερντ Στορκ αναλαμβάνει τις ακαδημίες του Ολυμπιακού και κρίνει ότι καλό θα ήταν ο Ανταμ να μην συνεχίσει στου Ρέντη! Βαλίτσες και πίσω στον Βόλο (εκεί που μεγάλωσε ποδοσφαιρικά).
Και επιβεβαιώνει το ρητό πως “οι καλοί δεν χάνονται”. Και στην περίπτωση του Ανταμ μιλάμε για “πολύ καλό”. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος τον ξεχωρίζει στη Νίκη Βόλου και φορά την φανέλα της ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2013. 18 μήνες μετά επέστρεψε σε γνώριμα μέρη για να κάνει όσα του έμαθαν στις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Να δημιουργεί τις επιθέσεις της ΑΕΚ από την άμυνα.
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ
Παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ματς ήταν το πιο δύσκολο στην καριέρα του (μέχρι το επόμενο) όσον αφορά τον βαθμό της δυσκολίας, εντούτοις ο πιτσιρίκος ήταν άριστος. Εκανε όσα του ζήτησε ο Δέλλας, δεν είχε πρόβλημα με τον Διαμαντάκο και όταν ο βαθμός δυσκολίας αυξήθηκε με την είσοδο και του Μήτρογλου ο μικρός ανταποκρίθηκε.
Ούτε με (ψευτό)τσαμπουκάδες, ούτε με “περίσσιο πάθος” όπως συνηθίζουν τα δημοσιογραφικά κλισέ. Κατέθεσε στο γήπεδο το ποδοσφαιρικό του ταλέντο. 100%. Το ποδοσφαιρικό του IQ. Ταπεινά όπως έχει μάθει. Από τον άνθρωπο που τον υποστήριξε και τον στήριζε σε όλα του τα βήματα από μικρό παιδί. Τον πατέρα του, που έπαιρνε στα κρυφά τηλέφωνο τους ανθρώπους στον Ολυμπιακό για να τους ευχαριστήσει για την δουλειά που κάνουν με τον μικρό.
Δεν ήθελε να γίνει βάρος στον Ανταμ. Απλά να είναι δίπλα του. Εστω και αν πια δεν βρίσκεται κοντά του. Τον παρακολουθεί περήφανος από ψηλά. Και θα χαμογέλασε ήρεμος όταν τον έδειξε ο μικρός Ανταμ στο γκολ που έβαλε με τον Ατρόμητο και του το αφιέρωσε μετά στις δηλώσεις του. Γιατί εκτός από ποδοσφαιρικό IQ ο Τζανετόπουλος έχει και τον χαρακτήρα που τον κάνει ξεχωριστό... Στα 20 του είναι πλέον ένα ολοκληρωμένο ποδοσφαιρικό προϊον. Χάρη στις ακαδημίες του Ολυμπιακού και στην δουλειά που έκανε (και κάνει) στην ΑΕΚ...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: