Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

«Άτρωτη» Ρεάλ!!

Σαν... σίφουνας πέρασε απ' τη Λιθουανία η Ρεάλ Μαδρίτης! Ανεβάζοντας την απόδοσή της απ' το 25' κι έπειτα, η βασίλισσα νίκησε 88-71 την Ζαλγκίρις και παραμένει στην κορυφή του ομίλου του Παναθηναϊκού.

«Άτρωτη» Ρεάλ!
Την έκτη νίκη της στο Top-16 πανηγύρισε η Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στη Λιθουανία.

Αλλάζοντας το... τσιπ απ' το 25' κι έπειτα (με τον Ρούντι να δίνει το σύνθημα), η «βασίλισσα» συνέτριψε την Ζαλγκίρις Κάουνας με 88-71 και με ρεκόρ στο 6-1, παραμένει στην κορυφή του ομίλου του Παναθηναϊκού (με την Μακάμπι να 'χει 5-1 ρεκόρ και ματς λιγότερο).

Ο Φερνάντεθ με 17 πόντους, ο Ρέγες με 16 και ο Νοτσιόνι με 15 ξεχώρισαν για τους Ισπανούς, την ώρα που ο Μπουρούσης είχε 6 πόντους και 3 ριμπάουντ σε 10'. Για τους ηττημένους που βρίσκονται πλέον στο 2-5 και δύσκολα θα κυνηγήσουν το θαύμα πρόκρισης 12 πόντους σημείωσε ο Γιαβτόκας κι έναν λιγότερο ο Μιλάκνις.

Το ματς:

Παρά τη σθεναρή αντίσταση της Ζαλγκίρις Κάουνας, ο εκκωφαντικός το τελευταίο διάστημα, Φελίπε Ρέγες είχε… προλάβει να βάλει 9 πόντους και να οδηγεί τη Ρεάλ Μαδρίτης στο 12-18 μέσα στη Λιθουανία. Ο σέντερ της βασίλισσας συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, ασταμάτητος, αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν λύσεις στην επίθεση και να μειώσουν σε απόσταση… αναπνοής (23-24).

Ο Μπουρούσης δικαίωνε τον Λάσο που του έδινε χρόνο συμμετοχής, ωστόσο οι «πράσινοι» είχαν πλέον ζεσταθεί και κατάφεραν να προηγηθούν με 32-31. Έστω και με δυσκολία, οι Λιθουανοί κρατούσαν στα χέρια τους τα ηνία του ματς κι όχι μόνο αυτό, αλλά έβαλαν «φωτιά» στην κατάμεστη αρένα, προηγούμενοι με έξι για πρώτη φορά (46-40). Παρολ’ αυτά, όμως, η Ρεάλ είναι Ρεάλ και παρά το ότι το ματς έδειχνε να «στραβώνει», στο τελευταίο δίλεπτο μάζεψε τη διαφορά και πήγε στα αποδυτήρια στο 47-47.

Η αντίσταση της Ζαλγκίρις κράτησε πέντε λεπτά ακόμα, στην τρίτη περίοδο, όταν και βρέθηκε να χάνει με δύο πόντους (55-57). Και κάπου εκεί ήρθε το… μεγάλο πάρτι του Ρούντι Φερνάντεθ που πετύχαινε το ένα τρίποντο πίσω απ’ το άλλο, με τον κόσμο στις εξέδρες να «παγώνει», με τους γηπεδούχους να μην μπορούν ούτε να σκοράρουν, ούτε να σταματήσουν τον Ισπανό και κάπως έτσι η διαφορά «εκτινάχθηκε» στους 10 (57-67), προτού ο Νοσιόνι διαμορφώσει το 60-72 στο φινάλε του δεκαλέπτου.

Ο Αργεντινός ήταν το… κάτι άλλο στην εκκίνηση της τέταρτης περιόδου και πετυχαίνοντας 9 σερί πόντους, «καθάρισε» μια και καλή για το 66-81, τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Η Ζαλγκίρις δεν γινόταν να επιστρέψει σε τέτοιο ματς, ο στόχος της Ρεάλ για… 20άρα δεν ήρθε, αλλά σίγουρα το τελικό 71-88 (διαδικαστικού χαρακτήρα το φινάλε) την άφησε πλήρως ικανοποιημένη.

Τα δεκάλεπτα: 23-24, 47-47, 60-72, 71-88 *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: