Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Αγανάκτησαν και οι ίδιοι!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου αναφέρεται στην διαιτησία του Ολυμπιακός-ΑΕΚ και ξεχωρίζει κάποια από τα σχόλια των αναγνωστών του gazzetta!
Οι μισοί και παραπάνω (ακόμη και ΠΑΟΚτσήδες) πιστεύουν ότι όλα τα στοιχεία που παραθέτουμε για το σύστημα που επηρεάζει διαιτησίες, έχουν σαν στόχο να δώσουν ελαφρυντικά ή άλλοθι στον ΠΑΟΚ… Το έχουμε αναφέρει 150 φορές και σήμερα άλλη μία…
 
«Άλλο τι κάνει ο ΠΑΟΚ και άλλο αυτό το σιχαμερό πράγμα που παρακολουθούμε εντός και εκτός γηπέδων και επηρεάζει την ηρεμία μας, την δουλειά μας, το ωραιότερο δευτερεύον πράγμα στην ζωή που πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο…».  
 
Δηλαδή: Επειδή ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από ΠΑΣ, Κέρκυρα, Καλαμαριά (και μάλιστα σε φάση ομίλων όπου περνούσαν δύο ομάδες!!!!) δεν θα αναφερθούμε στο έκτρωμα που είδαμε και χθες σε αγώνα του ίδιου θεσμού;  Τι σημασία έχει ποιος ήταν τώρα ο αντίπαλος του Ολυμπιακού;
 
Δηλαδή (ΚΑΙ) σήμερα για πιο πράγμα να μιλήσουμε; Ναι! Η ΑΕΚ ήταν εντυπωσιακή και ευτυχώς (για το ποδόσφαιρό μας) επιστρέφει, κάτι που πρέπει να γίνει και με τον Ηρακλή…
Αλήθεια όμως, πόσες φορές πιστεύει κανείς ότι μπορεί να υπομείνουν οι παίκτες της (ή οποιασδήποτε ομάδας που έχει αυτή την αντιμετώπιση) για να πετυχαίνουν τέτοια αποτελέσματα; 
 
Μήπως πρέπει να αναφερθούμε στην… ανοησία, για την «υποχρέωση» να κάνει η ΑΕΚ... ομάδα που θα κερδίζει και τους διαιτητές που παίζουν τον Ολυμπιακό; Γιατί; Γιατί να απαγορεύεται η νίκη της καλύτερης ομάδας σε μία βραδιά ή περισσότερες; Γιατί ο Ολυμπιακός να μην υποβάλλεται σε αυτή την δοκιμασία της αποτυχίας (με αποδοκιμασίες, ένταση, πίεση, κορνέδες κτλ) πιο συχνά απ’ ότι τώρα που στο 80% των αγώνων του παίζει με άλλους κανονισμούς απ’ ότι οι αντίπαλοι;    
 
Πολλοί ΑΕΚτσήδες (και όχι μόνο) τώρα το αντιλήφθηκαν… Τώρα συνειδητοποίησαν ότι στα συγκεκριμένα ματς… αλλάζουν οι κανονισμοί. Τώρα είδαν συγκεντρωμένοι ένα 90λεπτο και κόντεψαν –από τα νεύρα τους- να αρχίσουν τις… απαγορευμένες ουσίες. Φάουλ, κόρνερ, πλάγια, οφσάιντ… Όλα ανάποδα. Και να οι αναλύσεις… για την κατοχή μπάλας που φέρνουν διπλάσια και τριπλάσια φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού! Να τα δούμε ένα προς ένα;
Τελικά η κατοχή φέρνει φάουλ ή τα φάουλ αυξάνουν την κατοχή;
 
Ή μήπως θεωρούν (ΑΕΚτσήδες και μη) ότι όλα αυτά είναι συμπτωματικά και μεμονωμένα; ΕΠΟ-παράγοντες-ΚΕΔ-στοχευμένοι ορισμοί-διαιτητές-παρατηρητές-τιμωρίες-παραδειγματισμοί- έμμεσος επηρεασμός. Σύστημα ολόκληρο είναι και… περιμένουμε δικαιοσύνη. (Ετοιμαστείτε στο δεύτερο παιχνίδι για Μάνταλο ή Παππά, εκτός κι’ αν γίνει η… μεγάλη έκπληξη με Καλογερόπουλο).  
 
Ο Σίπκας έπαιξε την ΑΕΚ! Ο δεύτερος βοηθός που έδωσε και το ανύπαρκτο φάουλ της ισοφάρισης. Αυτός που έκοψε τον Κάπελ στο Καραϊσκάκη και αμέσως επιβραβεύτηκε με τρεις-τέσσερις συνεχόμενους ορισμούς. Όπως τώρα θα επιβραβευθεί και ο Λαμπρόπουλος! Όπως και ο Γρεβένης με το οφσάιντ Αραβίδη…  Ενώ αν η ΑΕΚ επωφελούνταν –κατά λάθος- από κανένα ανύπαρκτο οφσάιντ, ο βοηθός αυτός θα ξανασφύριζε όταν… το ΠΑΣΟΚ θα ξανάρχνοταν στην εξουσία….
 
Διαβάσαμε δηλώσεις και σχόλια του Τσάρτα! Του Νικολαϊδη! Του Δημητριάδη! Γιατί να ασχολείστε (και εσείς και όλοι) με αυτό το φαινόμενο, μόνο όταν παίζει η ομάδα σας; Έτσι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.  (Εξάλλου εσείς δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα. Μήπως θα απαγορεύσουν και σε εσάς τις δηλώσεις;)
 
Διαβάστε τι έγραψαν φίλοι του Ολυμπιακού στα σχόλια του ματς, εδώ στο gazzetta, για να αντιληφθείτε που έχει φθάσει η κατάσταση:
 
«Σας παρακαλούμε ΜΗΝ σφυρίζετε έτσι τον Ολυμπιακό. ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ.
Αν μπορούμε να πάρουμε ματς ή τίτλο ας είναι αδιαμφισβήτητος από όλους…».
 
 
«Καταρχήν θα αναγνωρίσω την ανωτερότητα της ΑΕΚ στο ματς. Η ισοπαλία την αδικεί. Ναι οι ρέφερι έπαιξαν 80-20.
Φυσικά συμφωνώ με τα σχόλια ειδικά Ολυμπιακών για την εικόνα της ομάδας μας.
ΑΛΛΆ δεν δέχομαι να απολογούμαι σε κάθε παιχνίδι του Ολυμπιακού για διαιτησίες ή το τι κάνει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Είμαι απλά φίλαθλος, όχι παράγοντας. Όπως και οι περισσότεροι εδώ μέσα.
ΔΕΝ συμφωνώ με τις πρακτικές αυτές και ΔΕΝ τις συμμερίζομαι. ΔΕΝ μου αρέσει η εικόνα του Ολυμπιακού και θέλω περισσότερους Έλληνες».
 
 
«ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΔΕΝ ΠΑΙΞΑΜΕ...ΚΑΛΗ ΜΠΑΛΑ ΑΠΟ ΑΕΚ Κ ΚΥΡΙΩΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΤΗΣ ΟΠΩΣ ΠΑΟΚ ΠΑΟ..ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΣΠΡΩΞΙΜΟ ΡΕ... Κ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ...ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΟΥΜΕ Κ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΟ ΗΡΑΚΛΗ».
 
 
«Με διαιτησία 95-5 και πάλι δεν μπορούσαν να νικήσουν. Σαν υγιής φίλαθλος του Ολυμπιακού θέλω να κερδίζω στο γήπεδο».
 
 
«Σημερα ημουν πεταλο,οπως παντα.Φωνη, βρισιμο και ολα τα σχετικα. Αυτο το τσιρκο δεν ειναι ο Ολυμπιακος μας. Επισης,δεν μπορω να ξεχωρισω ποιο ητανε πιο εκνευριστικο,η διαιτησια ή η εμφανιση μας?
Μαρινακη ασε τους ρεφερι να χαρουμε ποδοσφαιρο και φτιαξε ομαδα.
Αν δεν φτιαχνεις, τοτε ασε να μας ξεφτιλιζουν».
 
 
«ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΣΑΜΕ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΙ ΜΑΣ ΣΦΥΡΙΖΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ».
 
«Με διαιτησια υπερ μας και δεν καναμε ουτε φαση.Θα βγουν οι υπαλληλοι να μας πουνε αχαριστους παλι...».
 
 
«Εγώ ένα έχω να πω. Ήταν ο τελευταίος αγώνας της ομάδας μου, που παρακολουθώ. Μέχρι να βγει ο πρόεδρός μου ή ένας παίκτης μου και να πει συγγνώμη. Ναι έχω καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ. Όμως ΟΧΙ δεν το δέχομαι αυτό το πράγμα. Γιατί να μην χάσω ρε γ***** αν δεν παίξω καλά. Γιατί? Θα μου απαντήσει κάποιος γιατί να κοροϊδεύω τον εαυτό μου και να λέω κάθε φορά "έλα μωρέ και να μην σφύριζε εκεί το ίδιο είναι". Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ που με 100-0 διαιτησία σήμερα στάθηκε όρθια. Και μην ακούσω σιγά το offside κ.λπ. Για 3-0 ήμασταν..».
 
«Άθλιος ΟΣΦΠ,άθλια διαιτησία,άθλιο κοουτσαρισμα από τον Περειρα.
2.Μπραβο στη διοίκηση που η ΑΕΚ ομάδα Β κατηγορίας έχει καλύτερο δεξί μπακ από τον πρωταθλητή Ελλάδας.
3.Μπραβο στη διοίκηση που έχει πλάνο κ έχω μείνει με στοπερ τον γιγα Σαντανα κ τον Αυλωνίτη.
4.Μπραβο στη διοίκηση για τους σκαουτερ κ την στελέχωση της ομάδας. Παίκτη σαν τον Γιοχανσον δεν έχω.
5.Μπράβο στη διοίκηση που όλη η Ελλάδα είναι εναντίον της ομάδας μας».
 
Αυτά είναι μερικά και ενδεικτικά ξεσπάσματα ανθρώπων που σιχάθηκαν την εύνοια… Δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε τι ποσοστό Ολυμπιακών εκφράζουν οι συγκεκριμένοι…
 
Από εκεί και πέρα…
 
Διαπιστώσαμε πολλά μηνύματα διαφωνίας στα συμπεράσματα του περασμένου blog για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Να ξέρετε ότι τα διαβάζουμε και τα λαμβάνουμε υπόψη.
 
Παρολ’ αυτά επαναλαμβάνω και προσπαθώ να διαπιστώσω που διαφωνούμε. Γράφτηκε:
 
«Ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς ανώτερος και πιο οργανωμένος ως ομάδα στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα όπου θα μπορούσε να προηγηθεί. Ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε στην επανάληψη. Ο  διαιτητής έκανε (όπως πρέπει να γίνεται) μερικά μοιρασμένα λάθη. Το πρώτο μεγάλο και πιο σημαντικό η μη αποβολή του Μαζουάκου! (Το κράτημα Σαντάνα δεν αναφέρθηκε όπως και την περασμένη εβδομάδα το κράτημα στον Κατσικά από παίκτη του Παναιτωλικού. Συνηθισμένες φάσεις! Ναι όμως, θα μπορούσε να δοθεί πέναλτι. Όπως και υπέρ του Κατσικά…).  
 
Κατά τα άλλα τι γράψαμε; «Με διαιτησία 50-50 και με πραγματικές συνθήκες έντεκα-εναντίον έντεκα (και όχι δώδεκα ή δεκατριών) ο Ολυμπιακός δεν κερδίζει ακόμη και αυτόν τον προβληματικό ΠΑΟΚ!
Ο Ολυμπιακός έχει να κερδίσει τον ΠΑΟΚ έντεκα-εναντίον έντεκα, εδώ και 15 μήνες! (Έχει πλάκα να μετράτε και το ματς κυπέλου όπου ο Καλογερόπουλος απέβαλε εσκεμμένα και σκανδαλωδώς ΜΟΝΟ τον Στοχ και όχι τον Φουστέρ γιατί έπρεπε να πάρει σήμα διεθνή διαιτητή;)
 
Τι άλλο γράφτηκε: «Ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ τον κέρδισε έντεκα-εναντίον έντεκα μία φορά στα τελευταία 3,5 χρόνια. (Είναι το 4-0 επί Στέφενς)
 
Τι άλλο: Ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ έντεκα-εναντίον έντεκα και χωρίς αποβολή ασπρόμαυρου ποδοσφαιριστή, τον κέρδισε μόνο δύο φορές στα τελευταία 17 παιχνίδια… (Μία φορά το 4-0 και άλλη μία το 2-1 επί Μπόλονι το 2011). Δεν υπάρχει άλλη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ εδώ και πέντε χρόνια (17 ματς) χωρίς να αποβληθεί παίκτης του ΠΑΟΚ! Ποιος το αμφισβητεί αυτό και προέκυψαν τόσες αντιδράσεις; 
 
Μια και αναφερθήκαμε σε αυτά τα θέματα: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης (προς τιμήν του) είπε στην Τούμπα ότι ανάλογα φαινόμενα με αυτό το απαράδεκτο του τραυματισμού Ντομίγκεζ, έγιναν και στο Καραϊσκάκη με τον τραυματισμό του Γλύκου, ξεφτιλίζοντας ουσιαστικά όλους όσους στο πρώτο ματς αποσιώπησαν ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ το γεγονός!
 
Με αφορμή αυτό: Ποιος διαιτητής έκανε σωστά και δίκαια την δουλειά του στην καταγραφή της πραγματικότητας; Ο Γιάχος που έγραψε ότι τον παίκτη του Ολυμπιακού χτύπησε μεταλλικό αντικείμενο, ή ο Αρετόπουλος που «ξέχασε» να γράψει το ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ για τον τραυματισμό του Γλύκου;
 
(Παρεμπιπτόντως εφτά χιλιάδες πρόστιμο για το πρώτο ματς όπου οπαδός επιτέθηκε και στον Περέιρα, 20 χιλιάδες για το δεύτερο…).
 
Ποιος απέδωσε δικαιοσύνη και ποιος εξυπηρέτησε συμφέροντα χωρίς φυσικά να τιμωρηθεί, αλλά με ουσιαστική επιβράβευση, αφού από τότε παίζει εβδομάδα παρά εβδομάδα; (Παρών και χθες ως τέταρτος, όπως και τότε με το ιστορικό 2-1 του... "κάλυπτα και εγώ τον Κατσουράνη").  
 
Αλλά το θέμα είναι για ποια "δουλειά" ορίζεται ο κάθε διαιτητής: Άλλοι (λίγοι) παίζουν για να σφυρίξουν ότι γίνεται και να γράψουν όσα είδαν και άλλοι παίζουν για να προφυλάσσουν η να σπρώξουν πάντα τους ίδιους, είτε για τα εντός είτε για τα εκτός γηπέδου δρώμενα… Αυτοί οι τελευταίοι είναι που «δουλεύουν» προσδοκώντας ορισμούς-χρήματα ή ευρωπαϊκή καριέρα, έστω και αν η αξιοπρέπειά τους πάει περίπατο και στην πορεία ντρέπονται να κυκλοφορήσουν ακόμη και μέσα στην πόλη τους…
 
* Και κάτι τελευταίο… Αν ο ΠΑΟΚ τιμωρηθεί στο μπάσκετ με στόχο να παίξει ημιτελικό κυπέλλου σε άδειο γήπεδο, μετά από όόόόλα αυτά που έγιναν στο ματς με Άρη που επαναλήφθηκε (!) ή στις αναβολές του κυπέλλου που έχουν ως αποτέλεσμα να δίνει η ομάδα του Μαρκόπουλου τα πιο σημαντικά παιχνίδια με άλλη σύνθεση από αυτή που θα έπρεπε, τότε ΚΑΙ στο μπάσκετ θα υπάρχει άλλη μία αφορμή να μιλάμε για νέα… οργάνωση.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: