Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Ο φρέσκος Κουλούρης που… κινδυνεύει να μπαγιατέψει!!

Γράφει ο  Κυριάκος Κύρτσος
Είναι αναμφίβολα αξιοσημείωτη η συνέπεια με την οποία ο ΠΑΟΚ παράγει ποδοσφαιριστές τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι καθόλου εύκολο και συνηθισμένο για ένα μεγάλο κλαμπ της Ελλάδας, να δουλεύει αληθινά μεθοδικά σε αυτό το κομμάτι και με σημαντικά αποτελέσματα.

Δεν είναι και λίγο να βγαίνει έστω και ένας παίκτης την σεζόν, από τους εκατοντάδες που προφανώς ονειρεύονται την στιγμή τους. Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη πουλήσει με καλά χρήματα τον Σταφυλίδη, έχει σε τρίτη συνεχόμενη σεζόν βασικό τον 21χρονο Κάτσε, ο κόσμος ξέρει ότι υπάρχει ένας ενεργός παίκτης που λέγεται Κίτσιου, χρησιμοποιείται ο άτυχος φέτος Δημήτρης Κωνσταντινίδης, ήρθε σχεδόν από το πουθενά ο χρησιμότατος Τζανδάρης, ενώ υπάρχουν και παιδιά που μπορεί να μην στάθηκαν στο υψηλό επίπεδο του δικεφάλου, αλλά χρησιμοποιούνται από άλλες ομάδες με επιτυχία. Μην ξεχνάμε πως υπάρχουν και δύο σπλάχνα της ομάδας όπως ο Κλαόυς και ο Σαλπιγγίδης που σε νορμάλ χώρες, θα ήταν «φάροι» για κάθε νέο ποδοσφαιριστή του συλλόγου και φυσικά «σημαίες» για τον κόσμο και την οργανισμό της ομάδας γενικότερα.

Υπό αυτές τις συνθήκες και βάσει αυτών των παραδειγμάτων, είναι μάλλον παράλογη για το κλαμπ, η διαχείριση ενός από τα μεγαλύτερα ταλέντα που πιθανώς υπάρχουν αυτή την στιγμή στο ελληνικό ποδοσφαιρικό στερέωμα. Ο ΠΑΟΚ άλλωστε έχει αναθρέψει ποδοσφαιρικά τον Ευθύμη Κουλούρη, στην δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ συστήθηκε ως δεινός σκόρερ, ο οργανισμός… ΠΑΟΚ του έδωσε την δυνατότητα να πατήσει στο χορτάρι της Τούμπας και να πάρει γεύση SuperLeague. Θα περίμενε κανείς να γίνει το πιο φυσιολογικό πράγμα του κόσμου. Να πάρει δηλαδή φέτος περισσότερες συμμετοχές, μεγαλύτερο χρόνο, περισσότερη εμπιστοσύνη. Απ΄ όλους. Από διοίκηση, προπονητή, συμπαίκτες… κόσμο. Ο Κουλούρης αυτή την στιγμή, αποτελεί ένα από τα πλέον «εξαγώγιμα προϊόντα». Τρομερό κορμί για την ηλικία του, με αρκετά καλές βάσεις για τα ελληνικά δεδομένα, από την σπουδαία δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής και με ένα γνώρισμα που.., πληρώνεται πάρα πολύ καλά παντού στον κόσμο. Το γκολ. Έχει το γκολ το παιδί και αυτό είναι κάτι που όσο και να το δουλέψεις, όσο και να το «κυνηγήσεις» δεν θα το βρεις. Το έχεις μέσα σου. Κοντά σε όλα αυτά και ένας εξαιρετικός χαρακτήρας, όπως λένε αυτοί που τον ξέρουν, χάρη στην ανατροφή ενός καταπληκτικού οικογενειακού περιβάλλοντος στο οποίο μεγάλωσε.

Σαφώς και κανείς δεν μπορεί να επιβάλλει στον προπονητή να χρησιμοποιεί έναν παίκτη. Η λειτουργία όμως ενός συλλόγου, επιτάσσει τουλάχιστον την παρότρυνση για κάτι που αληθινά αξίζει. Ο Ευθύμης Κουλούρης ήταν ότι πιο φρέσκο είχε να αναδείξει ο ΠΑΟΚ. Κινδυνεύει να… μπαγιατέψει, χάνοντας ανούσια μία σεζόν, που θα μπορούσε να είναι από τις πιο καθοριστικές στην ζωή του. Ήταν μεταξύ πάγκου και κερκίδας, βρέθηκε ξανά στην Κ20 όπου τουλάχιστον παίρνει κάποια παιχνίδια, ξεσκάει λίγο με την εθνική Νέων καθώς δεν δόθηκε έστω δανεικός σε κάποια ομάδα που θα μπορούσε να ευχαριστιέται το ποδόσφαιρο, να γίνεται καλύτερος, να επιστρέψει σαφώς πιο έτοιμος.

Αντ' αυτού, μοιάζει να μαραζώνει, ακούγοντας μάλιστα και λόγια σκληρά. «Ήταν ο χειρότερος στην Κ20» είπε ο κόουτς δημόσια και φυσικά το ποδόσφαιρο είναι από μόνο του σκληρό και οφείλεις να αντέξεις, όμως μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για παιδιά που δεν έχουν καν συμπληρώσει δύο δεκαετίες ζωής. Τώρα λέγεται πως μπορεί και να βρεθεί στην αποστολή, ίσως και να παίξει κάποια στιγμή επειδή υπάρχουν τραυματισμοί. Συγκυριακή ευκαιρία δηλαδή, την οποία οφείλει να πιάσει από τα μαλλιά. Μοιάζει με ρουλέτα. Σίγουρα όχι και η πιο σωστή προσέγγιση. Για έναν παίκτη που κίνησε το ενδιαφέρον ακόμη και σπουδαίων ευρωπαϊκών ομάδων που… κάτι είδαν. Κάτι που ο σύλλογος στον οποίο ανήκει και που έδειξε πέρυσι πολύ καλά αντανακλαστικά, οφείλει μάλλον να τα ξαναθυμηθεί και κυρίως να κάνει μία προσπάθεια να τα αναδείξει. Διαφορετικά θα βγούνε χαμένοι και οι δύο…

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: