Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

To πάθος της ΑΕΚ και των Ελλήνων!!

Ο Δήμος Μπουλούκος γράφει για το πάθος των παικτών της ΑΕΚ σε σχέση με την εφησυχασμό των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, πάθος σαν αυτό που επιδεικνύουν οι Ελληνες στις διαμαρτυρίες για το μνημόνιο.
Την ίδια ώρα που χιλιάδες Ελληνες στο Σύνταγμα, στην Θεσσαλονίκη και σε όλες τις μεγάλες πόλεις του κόσμου ζητούσαν με πάθος, ίση και δίκαιη αντιμετώπιση για την Ελλάδα από τους Ευρωπαίους εταίρους της, την ίδια εικόνα έδειχναν και στο Καραϊσκάκη, οι Ελληνες παίκτες της ΑΕΚ.
Φυσικά και δεν συγκρίνω τα εθνικά θέματα με έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, αλλά δεν κρύβω ότι η πίστη στις δυνάμεις, το πάθος για ένα θετικό αποτέλεσμα κι ο ποδοσφαιρικός τσαμπουκάς των παικτών του Δέλλα, δημιούργησαν στο μυαλό μου παράλληλες εικόνες. Οπως δίκαια διαμαρτύρονται οι Ελληνες για τον ασφυκτικό εναγκαλισμό της χώρας από το μνημόνιο, έτσι και με τον τρόπο τους οι ποδοσφαιριστές της «Ενωσης» ήταν σα να διαμαρτύρονταν για τον κατήφορο της ομάδας τα προηγούμενα χρόνια και την παρακμή που την οδήγησαν στην τρίτη κατηγορία.
Πιστεύω ότι ο Αραβίδης, ο Μάνταλος, ο Σοϊλέδης και συμπαίκτες τους, δεν είχαν στο μυαλό τους, τον Ολυμπιακό ως αντίπαλο! Εβλεπαν μπροστά τους όλους εκείνους που οδήγησαν την ΑΕΚ στον μαρασμό, στα χρέη και τελικά στον υποβιβασμό, γράφοντας την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της. Αυτούς «κοιτούσαν», σε αυτούς ήθελαν να απαντήσουν και να στείλουν το μήνυμα τους, ότι εάν πιστεύεις σε αυτό που κάνεις, εάν προσπαθείς και κοπιάζεις, τελικά θα τα καταφέρεις!
Σε αυτό τον τομέα κρίθηκε και το παιχνίδι του Καραϊσκάκη κι όχι πουθενά αλλού. Ούτε καν στην διαιτησία που αδίκησε εμφανέστατα τους φιλοξενούμενους. Ιδιαίτερη αγωνιστική ανάλυση δεν χωρά σε ένα ματς, που η μία ομάδα είχε ένα τεράστιο κίνητρο, εν αντιθέσει με τον αντίπαλο που έδειχνε να βγάζει το παιχνίδι διεκπεραιωτικά! Η ΑΕΚ των εννέα Ελλήνων έδειχνε να πιστεύει σε αυτό που θέλει κόντρα στον Ολυμπιακό των τριών Ελλήνων που φαινόταν σα να έχει χάσει τον αγωνιστικό του προσανατολισμό.
Η ουσία του προημιτελικού του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ αποδεικνύει και γιατί το ποδόσφαιρο παραμένει τόσο συναρπαστικό. Είναι από τα λίγα κοινωνικά φαινόμενα, που μπορεί ο αδύναμος να κάνει ζημιά στον ισχυρό, ο φτωχός να ξεπεράσει τον πλούσιο. Αυτή είναι η ομορφιά του και γι' αυτό θα έχει πάντα περίοπτη θέση στην καρδιά των απλών φιλάθλων!
Υ. Γ. Φυσικά και δεν κρίθηκε η πρόκριση από το πρώτο ματς. Ο Ολυμπιακός είναι τόσο μεγάλη ομάδα που μπορεί να ανατρέψει τα πάντα. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι και στο Ολυμπιακό Στάδιο θα έχουν το ίδιο, αλλά και μεγαλύτερο κίνητρο μετά το 1-1 του πρώτου ματς!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: