Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Παραλίγο, όπως Παρακχούσκι!!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στη Ρωσία, όμως άφησε την Νίζνι με το παράπονο. Την άφησε στο… παραλίγο κι έτσι πήγε χαμένη και η εμφάνιση του Παρακχούσκι, που κόντεψε να νικήσει μόνος του τον Ολυμπιακό.

Παραλίγο, όπως Παρακχούσκι
Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης
Μέχρι το 25? ο σέντερ της Νίζνι ήταν ασταμάτητος. Μπήκε ο Καββαδάς και του ανέκοψε την φόρα και κάπου εκεί ξύπνησε ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι είτε υποτίμησαν, είτε υπερτίμησαν τους Ρώσους και τους άφησαν να κάνουν το παιχνίδι τους. Τους άφησαν να προηγηθούν με 8 πόντους και έδειχναν ότι δεν είχαν τον τρόπο να πάνε το παιχνίδι στο ρυθμό τους.
Ο Σφαιρόπουλος έριξε πάλι στη μάχη τους καμικάζι και άλλαξε τη ροή. Σλούκας, Μάντζαρης, Λοτζέσκι, Πρίντεζης και Καββαδάς, στη συνέχεια μπήκε και ο Χάντερ, αφού πρώτα ο Ελληνας σέντερ σταμάτησε τον Παρακχούσκι.
Στο δεύτερο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου ο Ολυμπιακός έβαλε τις βάσεις για να γυρίσει το παιχνίδι. Επαιξαν σημαντικό ρόλο όλοι όσοι ήταν στο παρκέ εκείνη τη στιγμή. Η άμυνα έσφιξε για τα καλά, ο Πρίντεζης πήρε φόρα, ο Σλούκας έδωσε πολύτιμες λύσεις, ο Μάντζαρης έπαιξε όπως έπρεπε το ρόλο του.
Οταν χρειάστηκε ο Πέτγουεϊ και ο Λοτζέσκι πέτυχαν μεγάλα σουτ, η Νίζνι έμεινε από λύσεις. Αυτό ήταν και το κλειδί. Οι Ρώσοι είχαν μια πεντάδα ικανή, ο Ολυμπιακός έπαιξε με 10. Ο Σφαιρόπουλος βρήκε λύσεις από πολλούς παίκτες του, μην ξεχνάμε στην καταμέτρηση τους Ντάρντεν, Χάντερ και Ντάνστον.
Αφήσαμε για το τέλος τον Σπανούλης. Ηταν άφαντος για 35 λεπτά, αλλά όταν χρειάστηκε ήταν εκεί. Και στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα. Η βουτιά στην μπάλα για να διορθώσει το δικό του λάθος ακριβώς ένα λεπτό πριν από τη λήξη είναι φάση για να τη δείχνεις στα παιδιά. Εκεί ακριβώς τελείωσε το παιχνίδι κι ας ήταν η διαφορά στο ένα καλάθι. Ενα κλέψιμο ήταν η φάση του αγώνα.
Γιατί ο Πρίντεζης ήταν ο MVP, ο απόλυτος άρχοντας της αναμέτρησης, αλλά τη φάση του αγώνα την έκανε ο Σπανούλης. Και άφησε την Νίζνι στο… παραλίγο.

Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: