Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Φοβούνται προβοκάτσια!!

Μία πληροφορία πως οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν πάρει εισιτήρια στα χέρια τους στις θύρες 5 και 6, με στόχο να δημιουργήσουν προβλήματα όσον αφορά στην διεξαγωγή του αγώνα, δημιούργησε ερωτηματικά στα γραφεία της Μικράς Ασίας.

Το θέμα δείχνει ασόβαρο, αλλά επειδή η κατάσταση είναι τεταμένη, θα υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή στις συγκεκριμένες θύρες έτσι ώστε παράξενες συμπεριφορές να εντοπιστούν.

Πάντως ακόμη και χθες στο μίτινγκ με τον μεγαλομέτοχο, το θέμα της διεξαγωγής του αγώνα απασχόλησε ώρα τα στελέχη της ΠΑΕ, ενώ άπαντες είναι σε εγρήγορση για την αναμέτρηση της Κυριακής.
*Πηγή: metrosport.gr*

Μαγεία στο Τop 10!! (vid)

Δείτε παρακάτω ένα απίστευτο Top 10 της χθεσινής μέρας από τον μαγικό κόσμο του NBA.









*Πηγή: arenafm.gr*

«Όπου κι αν παίζεις, μαζί σου ΠΑΟ...» (pics)

Μπροστά σε περίπου 1.000 φίλους του αγωνίζεται αυτή την ώρα στο Βερολίνο ο Παναθηναϊκός, με τους πράσινους να θέλουν να ζήσουν στιγμές… 2009!

«Όπου κι αν παίζεις, μαζί σου ΠΑΟ...» (pics)
Σε ένα γήπεδο που ούτως ή άλλως φέρνει μνήμες ένδοξες απ’ το πέμπτο αστέρι το 2009, ο Παναθηναϊκός δεν παίζει μόνος του απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου.

Γιατί ανάμεσα στον κόσμο που έχει γεμίσει την O2 Arena, υπάρχουν και περίπου 1.000 φίλοι των πρωταθλητών Ελλάδας που όχι μόνο δίνουν έντονο πράσινο χρώμα στις εξέδρες, αλλά και έξτρα κίνητρο για το πρώτο διπλό της ομάδας τους στο Top-16.

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τηλεφώνημα για βόμβα στο ματς της Σάλκε!!

Με ένα τέταρτο καθυστέρηση έγινε η σέντρα στο ματς της Σάλκε κόντρα στην Γκλάντμπαχ καθώς άγνωστοι τηλεφώνησαν για βόμβα στην «Veltins Arena», το οποίο αποδείχτηκε πως ήταν φάρσα.

Τηλεφώνημα για βόμβα στο ματς της Σάλκε!
Επεισοδιακά ξεκίνησε η 20η αγωνιστική στην Bundesliga.

Άγνωστοι, λίγο πριν την σέντρα στο ματς που άνοιγε την αυλαία ανάμεσα στη Σάλκε και την Γκλάντμπαχ, τηλεφώνησαν στις Αρχές τονίζοντας πως έχει τοποθετηθεί βόμβα στην «Veltins Arena».

Φυσικά η Αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα, προκειμένου να επιθεωρήσει το γήπεδο. Τελικά, ο έλεγχος έδειξε πως πρόκειται για μια κακόγουστη φάρσα και το παιχνίδι ξεκίνησε με ένα τέταρτο καθυστέρηση.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανατροπή και… Δευτέρα!


Αρχικά ήταν προγραμματισμένο για Κυριακή, στη συνέχεια μετατέθηκε για Σάββατο και τελικά το Άρης-Καμπανιακός θα διεξαχθεί οριστικά την προσεχή Δευτέρα (9/2).

Ανατροπή και… Δευτέρα
Οριστικά την προσεχή Δευτέρα θα διεξαχθεί το Άρης-Καμπανιακός για την 17η αγωνιστική, με τους κίτρινους να θέλουν να πάρουν ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου και να παραμείνουν σε τροχιά ανόδου.

Το παιχνίδι αρχικά ήταν προγραμματισμένο για την Κυριακή -όπως όλες οι αγώνες της κατηγορίας- ωστόσο το ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό έφερε αρχικά την μετάθεση για Σάββατο, ωστόσο μετά από αίτημα των Θεσσαλονικέων -στο οποίο συναίνεσε ο προσεχής αντίπαλός τους- η σέντρα θα γίνει στις 9 Φεβρουαρίου.

Η ανακοίνωση: «Η Ε.Π.Ο. ενημέρωσε πριν από λίγη ώρα το Ποδοσφαιρικό Τμήμα του ΑΡΗ ότι η αναμέτρηση της ομάδας μας κόντρα στον Καμπανιακό, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής (1ος όμιλος), θα διεξαχθεί οριστικά την Δευτέρα (09/02), στις 18:00, στο Κλεάνθης Βικελίδης, αντί του Σαββάτου (07/02, 15:00), όπως είχε οριστεί αρχικά»..*Πηγή: sport-fm.gr*

Από το ένα θρύλο με αγάπη στον άλλον!

Τα 50 χρόνια του έκλεισε ο Γκεόργκι Χάτζι, ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που περπάτησαν στα Βαλκάνια και ο ζωντανός θρύλος της Ρόμα, ο Τότι, δεν τον ξέχασε.

Από το ένα θρύλο με αγάπη στον άλλον
Δύο φανέλες της Ρόμα, η μία με το νούμερο 10 που φορά ο ίδιος και η άλλη με το 50, όσα και τα χρόνια που ο πλανήτης Γη έχει την τιμή να κουβαλά τον Γκεόργκι Χάτζι, ήταν το δώρο του Φραντσέσκο Τότι προς τον επονομαζόμενο «Μαραντόνα των Καρπαθίων».

Γεννημένος στις 5 Φεβρουαρίου 1965, ο Χάτζι είχε μια τεράστια καριέρα και ο αρχηγός των «τζιαλορόσι» δεν τον ξέχασε και αποφάσισε να του χαρίσει τις δύο φανέλες.

Ο ίδιος ο Ρουμάνος προπονητής -πια- έδειξε να ευχαριστιέται με την καρδιά του την κίνηση του Τότι και δήλωσε: «Ήταν μία ωραία ενέργεια. Εκτιμώ ιδιαίτερα τον Τότι αλλά και την Ρώμη που αποτελεί την αγαπημένη μου πόλη».
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Η Μάντσεστερ είναι ο Παράδεισός μου»

Το Μόναχο ήταν η κόλασή του, αλλά το Μάντσεστερ ο Παράδεισός του. Σερ Ματ Μπάσμπι, ένδοξη πηγή έμπνευσης για τον ποδοσφαιρικό πλανήτη! Γράφει ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος. 
Στις 6 Φεβρουαρίου του 1958 το ρολόι σταμάτησε να χτυπά στο Μάντσεστερ, η ιστορία της Γιουνάιτεντ άλλαξε για πάντα. Οχτώ παίκτες νεκροί, ο Ματ Μπάσμπι είχε 50% πιθανότητες να ζήσει μιας και τα τραύματα ήταν σοβαρά! Τα κατάφερε, λες και η μοίρα του το φύλαγε για να οδηγήσει στην κορυφή της Ευρώπης τα παιδιά του! Ο Μπάσμπι θα δώσει τη δική του μάχη στο νοσοκομείο του Μονάχου, αλλά η Γιουνάιτεντ τον κράτησε στη ζωή!  «Κράτα την σημαία ψηλά. Να ανεμίζει ψηλά, Τζιμ» είχε τονίσει στον προσωρινό του αντικαταστάτη, Τζιμ Μέρφι σκορπίζοντας συγκίνηση σε όλη την Αγγλία!
Το καλοκαίρι εκείνης της μαύρης χρονιάς επιστρέφει στα καθήκοντά του, αντικρίζοντας μια ομάδα «πληγωμένη» στην ψυχή. Ζήτησε μια δεκαετία για να κάνει την ομάδα όπως πριν το δυστύχημα και άρχισε τη στελέχωση με νέους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές για να τους βάλει δίπλα στους παλιούς! Το μυαλό του... χρόνια μπροστά, η δουλειά του παρακαταθήκη για τους νεότερους, μιας και στοιχεία όπως: ομαδικότητα, αλληλοκάλυψη έλειπαν από το αγγλικό ποδόσφαιρο. Το μεγάλο μυστικό όμως δεν ήταν η σκληρή δουλειά, αλλά η οργάνωσή του. Δεκάδες «μάτια» σε όλο το Νησί και η Γιουνάιτεντ χτένισε και έφερε στο Μάντσεστερ τα μεγαλύτερα ταλέντα της εποχής!
Από τον παράδεισο στην κόλαση!
Ο Μπάσμπι ήταν γνωστός για τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις του να προσθέτει νέο αίμα στην ομάδα από το να δαπανά πολλά χρήματα για μεταγραφές. Έφερε νεαρούς όπως τους Μπιλ Φουλκς, Λίαμ Γουίλαν, Ντάνκαν Έντουαρντς και Μπόμπι Τσάρλτον μεταξύ άλλων. Αυτοί οι παίκτες θα γίνονταν τα «μωρά του Μπάσμπι». Τα «μωρά» ήταν μια συγκλονιστική ομάδα που πήρε διαδοχικά πρωταθλήματα (1956,1957). Ο Μπάσμπι λατρεύτηκε και… εκτός Νησιού, με τη Ρεάλ να του κάνει πρόταση. Ο Σαντιάγκο Μπερναμπέου θα τονίσει:« Ο Μπάσμπι είναι σα να προπονεί στον παράδεισο». Η απάντηση - άρνηση δεν άργησε να έρθει «Η Μάντσεστερ είναι ο Παράδεισός μου». Ολα αυτά μέχρι το τραγικό δυστύχημα, όταν οι εφιάλτης στοίχειωσαν τον σύλλογο. 
«Ο σπουδαιότερος άνδρας…»
Ο Μπερναμπέου είχε συγκλονισθεί για τον όλεθρο που βρήκε τη Γιουνάιτεντ, μα περισσότερο είχε αισθανθεί δικό του άνθρωπο τον Ματ Μπάσμπι. Μπορεί η Αγγλική Ομοσπονδία να είπε όχι στον δανεισμό του Ντι Στέφανο, αλλά οι Μαδριλένοι άρχισαν φιλικά για να ενισχύσουν τον σύλλογο. Ο κόουτς της Γιουνάιτεντ μπορεί να έβλεπε τα χρήματα να εισρέουν στα ταμεία, αλλά δεν είχε ποτέ αυτό τον στόχο, ήθελε να διατηρήσει την ιδέα της Ευρώπης ζωντανή σε όλο το Μάντσεστερ! Ηταν ένα τεράστιο κίνητρο και ο Μπάσμπι δεν ήθελε να περάσει ανεκμετάλλευτο. «Δεν είσαι μόνο γενναιότερος, αλλά και ο σπουδαιότερος άνδρας που έχω γνωρίσει στο ποδόσφαιρο» θα πει ο Μπερναμπέου στον Μπάσμπι μετά το φιλικό στην Μαδρίτη. Μάλιστα, λίγα χρόνια αργότερα, σε αυτά τα... δοξασμένα για τη Γιουνάιτεντ, η ομάδα του Μπάσμπι θα αφήσει εκτός τη Ρεάλ και ο ισχυρός άνδρας των Μαδριλένων θα πει: «Είμαι χαρούμενος που ο αποκλεισμός ήρθε από τη Γιουνάιτεντ...»
Η ώρα της ανοικοδόμησης!
Η ανοικοδόμηση είχε αρχίσει, το έργο του τρομερά δύσκολο, όμως η υπομονή του, το χάρισμα του να βλέπει μπροστά και η στήριξη του κόσμου ήταν στοιχεία που κράτησαν την ομάδα όρθια, όταν τα λιγοστά κίνητρα και το εφιαλτικό 1958 ήταν ανυπέρβλητα εμπόδια. Μέσα σε μια πενταετία είχε δημιουργήσει μια ομάδα ανταγωνιστική και η κατάκτηση του κυπέλλου Αγγλίας το 1963 ήταν ακριβώς ό,τι χρειαζόταν η Μάντσεστερ για να στυλωθεί γερά στα πόδια της και να σηκωθεί.

Οι παίκτες της είχαν πλέον αισθανθεί πως μπορούσαν να κερδίσουν περισσότερα! Ο Μπάσμπι είχε καταφέρει καλά να κολλήσει τα κομμάτια στον αγωνιστικό χώρο. Ο Μπόμπι Τσάρλτον είχε ακόμα δυο τεράστια εργαλεία στο πλευρό του, τον Ντένις Λόου και τον Πατ Κρέραντ! Η σεζόν είχε ολοκληρωθεί με τον πλέον ιδανικό τρόπο και αυτή που άρχιζε (1963-64) είχε τα θεμέλια της ομάδας που είχε οραματιστεί ο Σκωτσέζος!
Φουλκς στην άμυνα, Κρέραντ στο κέντρο και… United Trinity στην επίθεση!
Ποιος ήταν ο τρίτος; Ηταν το δώρο του στην ομάδα, αφού από τα «ραντάρ» που είχε στήσει σε όλο το Νησί βρήκε τον Τζορτζ Μπεστ. Μια ταλεντάρα από το Μπέλφαστ που θα βοηθούσε τα μέγιστα να βρεθεί ξανά η Μάντσεστερ στην κορυφή! Ο Μπάσμπι είχε αποφασίσει να ανοίξει το μπουκάλι και να βγάλει το τζίνι! Η μαγεία σε όλο της το μεγαλείο! «Μην πειραματιζόμαστε με το ύφος του αγοριού. Αφήστε τον να αναπτυχθεί με τον δικό του φυσικό τρόπο. Είναι κάτι το ιδιαίτερο» φώναζε χρόνια στους προπονητές του για τον Μπεστ ο Σκωτσέζος τεχνικός και η ιστορία τον δικαίωσε!

Η χρονιά εκείνη τελείωσε με απογοητευτικό τρόπο, χάθηκε ο τίτλος από τη Λίβερπουλ, αποκλεισμός από τη Γουέστ Χαμ στα ημιτελικά του κυπέλλου και διασυρμός στην Πορτογαλία από τη Σπόρτινγκ (0-5,4-1) στην ευρωπαϊκή επανεμφάνιση! Ωστόσο, ο Ματ Μπάσμπι ήξερε καλά πως το παζλ κόλλησε και η... Αγία Τριάδα ήταν έτοιμη για θαύματα. Δυο πρωταθλήματα (1964-1965, 1966-1967) και ένα Ευρωπαϊκό, το 1968 στο Γουέμπλεϊ, μια δεκαετία από τη μεγαλύτερη καταστροφή του συλλόγου. Και μετά λες πως η μοίρα δεν παίζει μπάλα... Μια δεκαετία είχε ζητήσει και το Μάιο του 1968 όλος ο Πλανήτης ήταν στο πλευρό του! Η πρώτη αγγλική ομάδα που πήρε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, διαλύοντας τη Μπενφίκα με 4-1 και οι κραυγές των Μπάσμπι, Τσάρλτον, αλλά και ολόκληρου του Μάντσεστερ ήταν τόσο δυνατές που ακούστηκαν στον ποδοσφαιρικό παράδεισο των παιδιών που χάθηκαν τόσο άδικα στο Μόναχο.

«Μας έκαναν περήφανους. Επανήλθαν με όλη την καρδιά τους και την ψυχή τους για να δείξουν από το τι υλικό είναι φτιαγμένη η Γιουνάιτεντ. Είναι το πιο όμορφο πράγμα που έχει συμβεί στην ζωή μου. Είμαι ο πιο περήφανος άνθρωπος απόψε στην Αγγλία», είπε ο Μπάσμπι συγκλονισμένος.
Ηταν το μεγαλύτερο κατόρθωμα και η έμπνευση για όλους τους προπονητές που ακολούθησαν στο Νησί! ««Στην εποχή της κατανάλωσης που ζούμε τώρα, όπου το ποδόσφαιρο έχει να κάνει μόνο με τα χρήματα και την αγοραπωλησία παικτών, όλα έχουν θολώσει με αυτές τις… ανοησίες. Αν τα παιδιά δουν το ποδόσφαιρο ως ένα άθλημα που το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κλωτσήσεις την μπάλα και να ντριμπλάρεις στο δρόμο ξυπόλυτος, θα ήταν πραγματικά έξοχο. Αυτό χρειαζόμαστε να γίνει» είναι το νόημα από την ταινία «Believe». Ταινία προϊόν φαντασίας που επικεντρώνεται στην εποχή που ο Σκωτσέζος κόουτς προπόνησε μια ομάδα νεαρών, στις αρχές της δεκαετίας του ’80.

Ο ίδιος αποχώρησε μετά τον θρίαμβο του Γουέμπλεϊ. Έγινε διευθυντής ποδοσφαίρου στην Γιουνάιτεντ και φυσικά πήρε τον τίτλο του Ιππότη, ποιος θα μπορούσε άλλωστε να του στερηθεί. Το Βασίλειο του καταστράφηκε, αλλά ο ίδιος φόρεσε την πανοπλία και έσωσε τη Γιουνάιτεντ από τον αφανισμό…
Πέθανε από καρκίνο στις 20 Ιανουαρίου του 1994. Ήταν 85 ετών. Θάφτηκε στο Μάντστεστερ. Δίπλα στην γυναίκα του, Τζιν.
«Πάντα μας έλεγε πως το ποδόσφαιρο είναι κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι. Έχει την δύναμη να φέρνει χαρά σε καθημερινούς ανθρώπους. Στην λύπη και την βροχή η πίστη του ήταν η... δόξα της ζωής. Μίας ζωής που τελείωσε δίνοντάς μας την περηφάνια ότι αποτελέσαμε μέρος της. Ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πάντα έτσι θέλω να τον θυμάμαι», είχε πει ο Μπόμπι Τσάρλτον την μέρα της κηδείας του.
Δύο χρόνια μετά τον θάνατό του ο Σερ Μπάσμπι έγινε άγαλμα. Αργότερα ήρθαν και αυτά της «Αγίας Τριάδας» των Μπεστ, Λόου και Τσάρλτον, μιας τριπλέτας που γεννήθηκε από τα δικά του χέρια.

Σερ Αλεξάντερ Μάθιου «Ματ» Μπάσμπι (1909 - 1994)
«Ποτέ δεν ήθελα η Γιουνάιτεντ να είναι δεύτερη πουθενά. Μόνο οι καλύτεροι θα είναι όσο καλοί πρέπει»
«Το να κερδίζεις δεν είναι το παν. Δεν πρέπει να υπάρχει ούτε μεγάλος ενθουσιασμός στη νίκη ούτε απόγνωση και απελπισία στην ήττα».
«Εάν δεν τους βάλεις μέσα, δεν μπορείς να ξέρεις τι παίκτες έχεις».
«Δεν με ανησυχεί το να δεχθώ γκολ γιατί ξέρω πως οι επιθετικοί μας θα βάλουν τα διπλάσια τέρματα».
«Είναι η πιο μεγάλη νύχτα της ζωής μου. Η εκπλήρωση της πιο μεγάλης μου επιθυμίας και ευχής του να γίνουμε η πρώτη αγγλική ομάδα που παίρνει ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είμαι περήφανος για την ομάδα, τον Μπόμπι Τσάρλτον και τον Μπιλ Φουλκς, που ταξίδεψαν αυτόν τον μακρύ δρόμο με μένα τα τελευταία 11 χρόνια (μετά τον τελικό του 1968)».
«Ήταν πολύ απλά αυτά που έλεγα στην ομάδα. Το μόνο που χρησιμοποιούσα ήταν όταν είναι εφικτό και δυνατό δώστε την μπάλα στον Τζορτζ (Μπεστ)».
«Ήρθα η ώρα να κάνω στην άκρη για έναν πιο νεαρό άνθρωπο, για έναν τεχνικό με άλλο κοστούμι. Η Γιουνάιτεντ δεν είναι πια ένα απλό ποδοσφαιρικό κλαμπ. Είναι ένας μεγάλος οργανισμός. Νιώθω πως οι ανάγκες και οι απαιτήσεις της είναι για παραπάνω από έναν άνθρωπο».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ich bin ein Berliner!!

O Παναθηναϊκός αναζητεί αναζητεί per mare, per terram μια δεύτερη (μετά από εκείνη επί της Τουρόβ) εκτός έδρας νίκη και ο Βασίλης Σκουντής εξηγεί για ποιο λόγο το Βερολίνο προσφέρεται ως τόπος εξαγνισμού του!
Στη θρυλική ατάκα από την «Casablanca», o Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ λέει στην Ινγκριντ Μπέργκμαν «we 'll always have Paris» κι αυτό ο Παναθηναϊκός (ελέω του αλησμόνητου τελικού της 11ης Απριλίου του 1996) δεν το απαρνείται ποτέ...
Εκτός όμως από το Παρίσι (1996), από την Πυλαία (2000), από την Μπολόνια (2002), από το Μαρούσι (2007) και από τη Βαρκελώνη (2011), ο Παναθηναϊκός θα έχει πάντοτε -στην καρδιά και στη μνήμη του- και το Βερολίνο, που του ταιριάζει κιόλας ενόψει της επόμενης επιχείρησης του...
Η έκτη αγωνιστική του Τop 16 ξαναστέλνει τους «πράσινους» σε... διατεταγμένη υπηρεσία τη Γερμανία, αλλά εάν ο αγώνας της πρώτης φάσης με την Μπάγερν στο Μόναχο, ξυπνούσε τις ένδοξες αναμνήσεις του Ντούσκο Ιβάνοβιτς (από το Φάιναλ Φορ του 1989, με τη Γιουγκοπάστικα Σπλιτ) , η αποψινή επιστροφή στην «O2 World Arena» του Βερολίνου μπορεί κάλλιστα να λειτουργήσει ως η (αναγκαία για το πολυπόθητο «διπλό») φωνή της συνείδησης τους!
Το εννοώ αυτό διότι απόψε ο Παναθηναϊκός δεν θα παίξει στο πρώτο τυχόν γήπεδο, αλλά εκεί όπου τον Μάιο του 2009 κατέκτησε κάτι πολύ περισσότερο από το πέμπτο (πριν από το έκτο) τρόπαιο της Ευρωλίγκας: μπορεί ο θρίαμβος του 2002 να μνημονεύεται ως «το έπος της Μπολόνια» (επειδή οι «πράσινοι» μολονότι προκρίθηκαν την τελευταία στιγμή και πήγαν ως αουτσάιντερ, έριξαν στο καναβάτσο την πανίσχυρη Μακαμπί και την οικοδέσποινα Κίντερ), ωστόσο εκείνος στο Βερολίνο υπήρξε αφενός η επιτομή του διπλού θρίλερ και αφετέρου ο προορισμός της κορυφαίας ομάδας που παρουσίασε ποτέ ο Παναθηναϊκός!
Δεν τα πηγαίνω καλά με τις συγκρίσεις που μάλιστα πάσχουν όταν αφορούν αντιδιαστολές μεγεθών από διαφορετικές εποχές, αλλά χωρίς ίχνος υπερβολής (την οποία άλλωστε έχει προλάβει να ακυρώσει η Ιστορία) αυτή η ομάδα «παίζει» να είναι και μια από τις τρεις καλύτερες στα χρονικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης!
Μόνο και μόνο τα ονόματα που στελέχωναν το ρόστερ του Ομπράντοβιτς φτάνουν και περισσεύουν για να βάλουν αυτή την υποψηφιότητα, άλλωστε εκείνος ο Παναθηναϊκός πέτυχε το δεύτερο «triple crown» της ιστορίας του και μπορεί να υπερηφανεύεται διότι στο Βερολίνο επέζησε δύο δραματικών αγώνων, που θα μπορούσαν κάλλιστα να δώσουν τροφή και έμπνευση στον Χίτσκοκ!
Κυριολεκτώ, διότι στο Φάιναλ Φορ του 2009, οι «πράσινοι» τα είδαν όλα!

Στον ημιτελικό της 1ης Μαίου στον οποίο επιβλήθηκαν με 84-82 του  Ολυμπιακού είδαν τον Γιάννη Μπουρούση να αστοχεί στο τελευταίο σουτ. Σαράντα οκτώ ώρες αργότερα στο «remake» του τελικού της Αθήνας με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (73-71) είδαν να εξατμίζεται ως δια (διαιτητικής) μαγείας η διαφορά των είκοσι πόντων και είδαν επίσης τον  πρώην δικό τους παίκτη, Ραμούνας Σισκάουσκας να αστοχεί, όπως και ο Μπουρούσης, στο τελευταίο σουτ, την ώρα που ο Ντρου Νίκολας χωνόταν στα πόδια του...
Είδαν αυτά και άκουσαν επίσης τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στο τελευταίο τάιμ άουτ, προτού εκδηλώσουν την επίθεση τους οι Ρώσοι, να ρωτά τους παίκτες πώς πιστεύουν (οι ίδιοι) ότι πρέπει να αντιδράσουν: κοινώς να κάνουν φάουλ ή να αμυνθούν. Δεν είχε προλάβει να αποσώσει την κουβέντα του-όπως αποκαλύπτει ο Μάικ Μπατίστ στην αυτοβιογραφία του-και τα βλέμματα των παικτών του είχαν δώσει την απάντηση που περίμενε!
Παρεμπιπτόντως, διαβάζοντας τις συνθέσεις του ημιτελικού, με τον Ολυμπιακό διαπιστώνω μετά από έξι χρόνια και μάλιστα με κατάπληξη ότι ο Διαμαντίδης δεν είχε σημειώσει ούτε έναν πόντο! Σε 31 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα «έγραψε» 0/4 δίποντα και 0/2 τρίποντα, αφήνοντας τους βασικούς ρόλους των εκτελεστών  στον Πέκοβιτς (20π.), στον Μπατίστ (19π.), στον Γιασικεβίτσιους (18π., 1/4δ., 4/6τρ., 4/4β., 5ασ.) και στον Σπανούλη (18π.),ο οποίος ανακηρύχθηκε MVP του Φάιναλ Φορ. Τους υπόλοιπους πόντους είχαν σημειώσει οι Περπέρογλου 4, Φώτσης 5, ενώ δεν σκόραραν ο Τσαρτσαρής, ο Νίκολας και ο Χατζηβρέττας.
Δυο βράδια αργότερα στον συγκλονιστικό τελικό με την ΤΣΣΚΑ τους 73 πόντους πέτυχαν οι: Σπανούλης 13, Περπέρογλου 6, Μπατίστ 6, Φώτσης 13, Νίκολας 7, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντιδης 10, Πέκοβιτς 6, Γιασικεβίτσιους 10.

Μετά από το Φάιναλ Φορ του 2009 -και πριν από την αποψινή αναμέτρηση-ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο Βερολίνο για τον αγώνα του Τοp16 της περιόδου 2012-13 με την Αλμπα Βερολίνου. Στις 16 Ιανουαρίου του 2013 άλωσε την «O2 World Arena» με 79-73 προεξάρχοντος του Γιόνας Ματσιούλις (28 πόντοι με 2/2δ., 6/8τρ., 6/6β.) που αποδείχθηκε... αχόρταγος καθότι στις 15 Μαρτίου οδήγησε τους «πράσινους» (16π. με 1/2δ., 4/4τρ., 2/3β., 6ρ., 3κλ.) στην άνετη επικράτηση στο ΟΑΚΑ με 82-58, σε ένα ματς στο οποίο ο Σάσα Ομπράντοβιτς είδε την ομάδα του να μην έχει ούτε έναν παίκτη με διψήφιο νούμερο πόντων!
Στο Τop 16 της ίδιας σεζόν ο Παναθηναϊκός νίκησε δυο φορές και την Μπάμπεργκ, με την οποία μοιράστηκαν τις νίκες την περίοδο 2011-12. Τη σεζόν 2009-10 οι «πράσινοι» πέτυχαν το 2-0 απέναντι στην Ολντενμπουργκ, ενώ το 2004-05 είχαν μια νίκη και μια ήττα κόντρα στους Σκαϊλάινερς της Φραγκφούρτης, στους οποίους αγωνιζόταν ο Σπύρος Παντελιάδης.
Την Αλμπα Βερολίνου ο Παναθηναϊκός τη συνάντησε για πρώτη φορά την περίοδο 1999-2000, καθ' οδόν προς την ενθρόνιση του στην Πυλαία και μάλιστα ενώ τη νίκησε άνετα στη «Max-Schmeling-Halle» (που φέρει το όνομα του περίφημου παγκόσμιου πρωταθλητή της πυγμαχίας, που πέθανε το 2005 σε ηλικία εκατό ετών!) με 73-54, γνώρισε την ήττα στο ΟΑΚΑ με 72-70.
Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα της 27ης Οκτωβρίου στο Βερολίνο είχε υποπέσει σε μια μεγάλη γκάφα ο τότε προπονητής της Αλμπα, Σβέτισλαβ Πέσιτς , ο οποίος είπε «συγχαρητήρια στον... Ολυμπιακό» και ανάγκασε τον παρακαθήμενο του (και διανύοντα την πρώτη σεζόν του στον Παναθηναϊκό) Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να βάλει τα γέλια και να επαναφέρει στην τάξη τον συμπατριώτη του, που ζήτησε συγνώμη!
Στο ρόστερ της γερμανικής ομάδας υπήρχαν πέντε παίκτες οι οποίοι νωρίτερα η αργότερα αγωνίσθηκαν στην Ελλάδα: ο Φράνκι Κινγκ (Πανιώνιος, ΠΑΟΚ), ο Γκερτ Χάμινκ (Πανιώνιος, ΑΕΚ, Αρης), ο Γουέντελ Αλέξις (ΠΑΟΚ), ο Πάτρικ Φέμερλινγκ (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός) και ο Στέφαν Μπεκ (ΠΑΟΚ).
Οι σκόρερς στον αγώνα του Βερολίνου:
ΑΛΜΠΑ: Κινγκ 20, Χάμινκ 2, Οκουλάγια 2, Μπεκ 4, Αλέξις 14, Φέμερλινγκ 8, Ροντλ 4.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καλαϊτζής 3, Κοχ 11, Ρότζερς 7, Μποντιρόγκα 19 (9ρ., 6ας.), Μπουντούρης 5, Ρέμπρατσα 13, Μπερκ 6, Κάτας 11.
Στις 16 Δεκεμβρίου του 1999, η Αλμπα άλωσε το ΟΑΚΑ, τερματίζοντας μάλιστα το αήττητο επί 15 αγώνες (στην Α1, στο Κύπελλο και στην Ευρωλίγκα) σερί του Παναθηναϊκού. Οθ σκόρερς:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 5, Καλαϊτζής 5, Ρότζερς 10, Φώτσης 18, Μποντιρόγκα 8, Ρέμπρατσα 15, Μπερκ 6, Κάτας 3.
ΑΛΜΠΑ: Ροντλ 13, Γκάρις 5, Μπογκόγεβιτς 8, Χάμινκ 6, Οκουλάγια 5, Αλέξις 18, Φέμερλινγκ 14, Πάπιτς 3.
Οι δυο ομάδες ξαναβρέθηκαν αντιμέτωπες και την επόμενη περίοδο (του σχίσματος του ευρωπαϊκού μπάσκετ) στο πλαίσιο της αλήστου μνήμης Σουπρολίγκας της FIBA, μάλιστα αναμετρήθηκαν τέσσερις φορές! Στην πρώτη φάση ο Παναθηναϊκός επικράτησε στο ΟΑΚΑ με 92-75 και ηττήθηκε στο Βερολίνο με 79-71, ενώ στην προημιτελική φάση πέτυχε δυο νίκες, με 87-77 στην έδρα του και με 71-69 στη «Max-Schmeling-Halle».
Προτού ανοίξει λογαριασμό με την Αλμπα, ο Παναθηναϊκός μετρούσε τέσσερις σερί νίκες επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν (78-67 και 87-79 το 1996-97, 86-64 και 83-71 το 1997-98). Είχε προηγηθεί μια δεκαετία (από το 1986-87 όταν αντιμετώπισε την Μπαϊρόιτ, 71-84, 74-67) στην οποία δεν είχε παρτίδες με γερμανικές ομάδες, οι οποίες, παρεμπιπτόντως εγκαινιάστηκαν τη σεζόν 1970-71 με αντίπαλο την Οσναμπρικ (89-52, 89-73).
Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει απόψε στο αγαπημένο του Βερολίνο με στόχο να πετύχει τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη του στην εφετινή Ευρωλίγκα. Μέχρι στιγμής έχει σημειώσει μόλις μία σε επτά αγώνες, μάλιστα την πρώτη από τις έξι ήττες του μακριά από το ΟΑΚΑ τη γνώρισε επί γερμανικού εδάφους, από την Μπάγερν Μονάχου.
Στο Βερολίνο οι «πράσινοι» έχουν παίξει έξι αγώνες με απολογισμό μία ήττα και πέντε νίκες: τρεις επί της Αλμπα και δυο στο Φάιναλ Φορ του 2009, όταν στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης και βεβαίως είχαν κάθε δικαίωμα να βγουν στο μπαλκόνι του Δημαρχείου της πόλης και να φωνάξει κι αυτός (όπως το διέπραξε ο Τζον Κένεντι, στις 26 Ιουνίου του 1963, λίγο καιρό μετά την ανόρθωση του τείχους κι ενώ μαινόταν ο «ψυχρός πόλεμος») «Ich bin ein Berliner»!
«Είμαι ένας Βερολινέζος»!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Εξηγήσεις Άγγελου σε Ιβάν!


Εξηγήσεις για την αγωνιστική κατάρρευση του ΠΑΟΚ έδωσε ο Άγγελος Αναστασιάδης στον Ιβάν Σαββίδη. Τι συζήτησαν οι δύο άνδρες στην τηλεδιάσκεψη που είχαν την Παρασκευή το μεσημέρι.

Εξηγήσεις Άγγελου σε Ιβάν
Τα παράπονά του για την αγωνιστική κατάσταση του ΠΑΟΚ που έδωσε το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να ξεφύγει στο +8, αλλά και που κόστισε τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, εξέφρασε ο Ιβάν Σαββίδης στον Άγγελο Αναστασιάδη.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν μέσω skype καθώς ο ιδιοκτήτης του «Δικεφάλου» βρίσκεται στο Ροστόφ όπου δραστηριοποιείται επιχειρηματικά.

Στην κουβέντα που είχαν την Παρασκευή το μεσημέρι, ο Έλληνας τεχνικός έδωσε τη δική του εξήγηση για τα ανεπιτυχή αποτελέσματα, με το αφεντικό των «ασπρόμαυρων» να ζητά άμεση βελτίωση (μιας και ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό) και αντιστροφή του κλίματος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μίλησε για όλα ο Άλεξ Κάλας!!

Ο Άλεξ Κάλας πραγματοποίησε τη πρώτη του δημόσια εμφάνιση σε συνέντευξη Τύπου με τον ίδιο να μιλάει για όλα τα θέματα του Άρη αλλά και τις προθέσεις του.
Αναλυτικά:
«Δεν μπορώ να υποσχεθώ κάτι που δεν μπορώ να παραδώσω. Yπόσχομαι ότι θα βάλω τα λεφτά μου εκεί που βρίσκονται τα λόγια μου».
Για τους συνεργάτες του και το πότε θα έρθουν: «Δεν είναι εύκολο να τους πάρω και να τους ενημερώσω. Μέχρι πριν 5 λεπτά δεν ξέραμε ακόμα πότε θα παίξουμε.Δεν έρχονται για κέρδος.Είναι ειδικοί. Τους ζήτησα να έρθουν με μου δώσουν την συμβουλή τους».
Για το αν μπορεί να συνεργαστεί με κάποιον άλλον που θα θέλει να επενδύσει στον Άρη: «Σε όλες μου τις επιχειρήσεις έχω συνεταίρους. Είναι πολύ πιο δύσκολο να συνεργαστώ με κάποιον άγνωστο. Eίναι σαν γάμος».
Για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην Αμερική, αλλά και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και τι ποσοστό θα καλύψει το καλοκαίρι: «Είμαι καθαρός, υπάρχει διαφάνεια.Κι αυτό είναι δικαιοσύνη όσον αφορά τα χρήματα του κοινού. Όταν μιλάμε για ιδιωτικά χρήματα. Αν του χρόνου καταφέρουμε να αποκτήσουμε τις μετοχές τότε γίνεται ιδιωτικός ο τομέας. Έχω 10 εστιατόρια, 8 στο Μαϊάμι, ένα Σικάγο και ένα στη Νέα Υόρκη. Για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να σας απαντήσω. Μπορεί να έρθει κάποιος και να θέλει να βάλει περισσότερα από εμένα».
«Όπως αναφέρθηκα και πριν δεσμεύτηκα για να κάνω κάτι. Οπουδήποτε χρειαστεί, είμαι διατεθειμένος να βοηθήσω οικονομικά. Με ένα πρόχειρο προϋπολογισμό υποθέτουμε σε ένα ποσό κοντά στα 300.000 δολάρια για φέτος. Είμαι διατεθειμένος να βάλω ακόμα μισό εκατομμύριο δολάρια για την επόμενη χρονιά. Και πιστεύω ότι την τρίτη χρονιά θα βάλω το αντίστοιχο ποσό, αλλά ίσως τότε όλα να είναι διαφορετικά».
Για την αρχική άρνηση από τον Ερασιτέχνη να αναλάβει και γιατί πλέον γύρισε πίσω: «Ήταν κάτι πολύ άσχημο αυτό που είχε γίνει. Με ρωτάτε γιατί επέστρεψα. Εξαιτίας του αδερφού μου».
Για την εκκαθάριση: «Πιστεύω ότι κάποιος πιο εξειδικευμένος και που έχει αναλάβει αυτό το θέμα είναι καταλληλότερος να απαντήσει.Ελπίζουμε ότι μέχρι τον Μάϊο θα έχουμε ολοκληρώσει αυτό που θέλουμε».
Για την απόσταση: «Αν χρειαστεί θα είμαι εδώ. Αλλιώς έχω τον αδερφό μου εδώ και πιστεύω σε αυτόν».
Για τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι εκάστοτε διοικήσεις του Άρη τα τελευταία χρόνια: «Δεν περνάει ούτε μία μέρα από τη ζωή μου που δεν μου βάζει κάποιος τρικλοποδιά. Δεν σημαίνει όμως ότι είμαι θύμα.Δεν με ενοχλεί αυτό καθόλου».
Για το πότε πιστεύει ότι θα είναι κερδοφόρα η επιχείρηση: «Θέλω να είμαι κερδοφόρος αύριο αλλά είναι αδύνατο. Στον επιχειρηματικό κόσμο μπορείς να επανακτήσεις το κεφάλαιο σου μέσα σε 7 χρόνια. Να πάρεις πίσω το 50% των χρημάτων σου. Αυτά είναι σχέδια για μεγαλύτερη χρονική διάρκεια. Όταν μιλάς για μία επένδυση με μεγάλο ρίσκο, άρα μιλάς και για μεγαλύτερο κέρδος.
Για το πρότζεκτ, το ελληνικό ποδόσφαιρο που δεν αποδίδει κέρδος, αλλά και τους  Γερμανούς συνεργάτες, ο Άλεξ Κάλας τόνισε: «Υπάρχουν και μεγάλες και πιο μικρές επιχειρήσεις. Πιστεύω ότι υπάρχει στην ελληνική αγορά και για μικρότερες ομάδες οικονομικά όπως εμείς. Ακόμα και ο Ολυμπιακός χάνει κόσμο από το γήπεδο, παρότι έχει μία βάση κόσμου μεγαλύτερη από εμάς. Πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει κέρδος. Αναφορικά με τους φίλους μου. Ο ένας είναι φίλος μου 20 χρόνια. Ο άλλος είναι φίλος φίλους. Έχουν το δικό τους πλάνο και την δική τους ζωή. Μπορούμε να συνεργαστούμε στο μέλλον. Δεν μπορώ φυσικά να βάλω τα λόγια τα δικά μου στο στόμα τους. Αυτοί τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να εξαγοραστεί αυτή τη στιγμή από τους δύο. Ούτε εγώ έχω κάτι δικό μου από την ομάδα».
«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να κοπιάσουμε και όχι μόνο να δίνουμε έμπνευση. Είναι περίπου μόνο 1% η έμπνευση και το άλλο είναι απλά δουλειά και κόπος.
Γι αυτό προτιμώ να σηκώνω τα μανίκια μου και να πηγαίνω στην δουλειά. Καλώς η κακώς όλοι κάνουμε λάθη. Υπόσχομαι ότι αν πέσουμε θα ξανασηκωθούμε και δεν θα χάσουμε τον δρόμο. Και θα υπάρχει μόνο κέρδος. Το 1984 είχα εισιτήριο της μίας επιστροφής. Οταν λέω ότι θα κερδίσουμε θα κερδίσουμε όλοι. Κι εγώ και ο σύλλογος. Το επόμενος ερώτημα είναι για το μέλλον. Θα προτιμούσα να σας πω τους αριθμούς του Λόττο. Σε μερικές περιπτώσεις δεν μπορείς να βάλεις το φορτίο μπροστά από το άλογο. Οι στόχοι μας είναι πρώτον να πάμε στην επόμενη κατηγορία, να τελειώσουμε με την εκκαθάριση, να δημιουργήσουμε μία νέα εταιρία. Κι αυτή η συνεργασία είναι η βάση. Δεν είμαι ο Ζορό και κανείς δεν είναι.Ελπίζουμε να έχουμε ένα έλεγχο του μετοχικού κεφαλαίου τον Ιούνιο. Αλλά και πάλι αν δεν συμβεί είναι μία καλή άσκηση για μένα.
Το άλλο ερώτημα είναι αν θα το έκανα όλο αυτό χωρίς τον αδερφό μου. Η απάντηση είναι όχι. Θέλουμε να οργανώσουμε την ομάδα σε όλους τους τομείς. Επίσης θα επιθυμούσαμε στο μέλλον να επανακτήσουμε τα προπονητικά κέντρα γιατί υποθέτω θα μπουν στην εκκαθάριση. Θα ήθελα στο μέλλον να έχουμε πολύ καλούς αθλητές. Είτε ποδοσφαιριστές είτε παίκτες του μπάσκετ η οτιδήποτε. Και να έχουμε ένα σοβαρό αθλητικό κέντρο για να τους δώσουμε τα φόντα να πετύχουν.
«Αυτός θα σας εξηγήσει γιατί το κεφάλαιο φεύγει έξω από την χώρα ενώ εγώ γυρνάω πίσω. Το χρήμα είναι κάτι που μ ενδιαφέρει πάρα πολύ αλλά είναι κι ένα μέσο που με βοηθάει να κάνω πραγματικότητα τα όνειρα μου. Θα ήθελα να μοιραστώ κάποια πράγματα μαζί σας σχετικά την έννοια κέρδος. Παράδειγμα. Πηγαίνεις στο κρεοπωλείο για να αγοράσεις και δεν περιμένεις να το μοιραστεί μαζί σου χωρίς κέρδος ο μαγαζάτορας. Θα σας κάνω μία ερώτηση. Θέλετε να έρθει κάποιος και μετά από χρόνο να χάνει συνέχεια. Οπότε πιο είναι το κακό να έχει κάποιος ένα κέρδος.Γι αυτό μην το παίρνετε στραβά όταν ακούτε τη λέξη κέρδος. Εάν έχω εγώ κέρδος τότε και η ομάδα θα έχει κέρδος. Δεν θα υπάρχει κέρδος για έναν και ζημία για τον άλλον.
Είμαστε όλοι ένα σε αυτό το θέμα.Ο σύλλογος αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι ακεραιότητα από ένα πρόσωπο το οποίο θα μπορεί να εμπιστευτεί. Χρειάζεται ένα άτομο που θα μπορέσει να επιδείξει όλες τις αρετές που χρειάζονται. Σε αυτή την ζωή δεν υπάρχει δωρεάν… γεύμα.
Εάν κάποιος σας προσφέρει κάτι δωρεάν να έχετε το νου σας. Κάποιος θα πρέπει να πληρώσει ένα τίμημα. Πάντα κάποιος το πληρώνει. Δεσμεύομαι να έχω διαφάνεια, υπευθυνότητα και να υπάρχει διάρκεια σε αυτό που κάνουμε. Και σας θυμίζω έχω πλήρης γνώση  των συνθηκών.
«Πριν λίγο καιρό διάβασα ένα άρθρο με ένα φίλαθλο για άλλη ομάδα. Αυτό που χρειάζεται όμως είναι το κεφάλαιο. Πράξεις βάση του οικονομικού κεφαλαίου και όχι λόγια. Ξέρω που έχω αναμειχθεί. Το βάρος που έχω ζητήσει να σηκώσω. Και όλους τους ήρωες που παίρνω μαζί μου.Θα μιλήσω για τον εαυτό μου.
Ήρθα 3 ετών εδώ, έμενα στην Ανάληψη. Το 1984 πήγα στην Αμερική. Θέλω να είμαι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Είμαι σαν εσάς και τίποτα περισσότερο. Τοπ εννοώ. Δεν είναι η θέση μου να σας πω πόσο φανατικός φίλος του Άρη. Δεν είμαι φανατικός από οτιδήποτε. Έτσι λοιπόν το ερώτημα που μένει είναι για΄τι αποφάσισα να βάλω τον εαυτό μου σε όλο αυτό. Είναι μία μίξη αποφάσεων γιατί για εμένα αυτό είναι επιχείρηση, επαγγελματισμός. Όταν φεύγεις από την Ελλάδα γίνεσαι περισσότερο Έλληνας απο πριν.Περίεργο αλλά αληθινό».
«Είναι μία ιδιαίτερη στιγμή. Θέλω να βοηθήσω τον αδερφό μου που είναι ένα μέρος σε όλο αυτό και κάποιον άνθρωπο που δεν είναι εδώ αυτή τη στιγμή και του χρωστάω πολλά.Θέλω την προσοχή γιατί σαν ΜΜΕ κάποια πράγματα φεύγουν ανεξέλεγκτα. Καταλαβαίνω ότι η πρόθεση σας είναι καλή. Εσείς διαμορφώνετε την γνώμη του κοινού. Eάν δεν έχουν την δικά τους γνώμη εσείς την διαμορφώνετε. Είναι νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για το διάστημα αυτό. Προσπαθώ να βάλουμε σε τάξη αυτό το «σπίτι». Έχω πλήρη επίγνωση όλων των συνθηκών. Όπως λέμε και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού το χρήμα «μιλάει».
 Ο Άλεξ Κάλας έχει τον λόγο: «Σας ευχαριστώ παρά πολύ που ήρθατε να βοηθήσετε σε αυτή την προσπάθεια. Κατά κάποιο τρόπο θα ήθελα να θέσω κάποιους κανόνες. Τα ελληνικά μου είναι εξίσου καλά με τα δικά σας. Μετά από 31 χρόνια σκέφτομαι σε κάποια άλλη γλώσσα. Αυτό ίσως μας προκαλέσει σε κάποιες καθυστερήσεις. Μα ξέρετε ότι μπορείτε να μου μιλάτε στα ελληνικά. Απλά ίσως χρειαστώ λίγο χρόνο να προσαρμοστώ και μετά θα μπορέσουμε να μιλήσουμε στην γλώσσα μας.
*Πηγή: arenafm.gr*

Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση από τη FIFA!!

Είτε δέκα, είτε έντεκα, είτε δώδεκα και αν πάει όπως λέει και το γνωστό άσμα του παρελθόντος το τηλέφωνο στα γραφεία της ΠΑΕ Ηρακλής δεν χτυπάει.

Σχετικά με την ανάκληση της απόφασης της ΦΙΦΑ για αφαίρεση τριών βαθμών από τους «κυανόλευκους» λόγω της οφειλής στον Ντάνι Λόπεθ. Ο Ηρακλής έως τώρα έχει ζητήσει και λάβει δύο φορές προθεσμία, με την τελευταία να λήγει σήμερα. Παράλληλα στον Ηρακλή δε γνωρίζουν αν την Δευτέρα και την Τρίτη συζητήθηκε το εν λόγω θέμα στην πειθαρχική της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Το συγκεκριμένο πολύ σημαντικό ζήτημα χειρίζεται αποκλειστικά ο δικηγόρος Μηνάς Λισάνδρου, με τον έγκριτο νομικό να έχει καθημερινή επικοινωνία με τον Σπύρο Παπαθανασάκη.

Αυτό το οποίο προκύπτει πάντως από το ρεπορτάζ είναι ότι ακόμη και αν επισημοποιηθεί σήμερα-κάτι που φαντάζει δύσκολο- η αφαίρεση των τριών βαθμών, ο Ηρακλής θα τους πάρει πίσω με τον ερχομό-μέσω της ΕΠΟ- της αίτησης ανάκλησης της ποινής. Ουσιαστικά δηλαδή να γίνει μία αφαίρεση βαθμών υπό αίρεση. Όπως συνέβη με τον Θρασύβουλο το 2012. Το θέμα είναι ότι «πληγώνεται» το πρεστίζ της ομάδας και δίνεται… τροφή στους πάμπολλους εχθρούς του Ηρακλή να «τορπιλίζουν» την προσπάθεια επιστροφής του στη SuperLeague. Πιστεύοντας ότι αυτό που κερδίζουν με πολλή προσπάθεια οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Παπαδόπουλου εντός αγωνιστικού χώρου, θα χαθεί στα γραφεία των Ομοσπονδιών.
*Πηγή: metrosport.gr*

Χάνει Σάλκε και τα ντέρμπι ο Χάμες!!

Τουλάχιστον σε εννιά αγώνες θα απουσιάσει ο Χάμες Ροντρίγκες, ο οποίος χθες υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο πέμπτο μετατάρσιο του δεξιού ποδιού. Πού δεν θα παίξει ο Κολομβιανός.

Χάνει Σάλκε και τα ντέρμπι ο Χάμες

Ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός της Ρεάλ χειρουργήθηκε στον 5ο μετατάρσιο του δεξιού ποδιού και, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, θα απουσιάσει για τουλάχιστον εννιά αγώνες το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, ο διεθνής άσος που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του εξ αναβολής αγώνα με τη Σεβίλλη δεν απολογιέται για τα παιχνίδια με Ατλέτικο, Ντεπορτίβο, Έλτσε, Βιγιαρεάλ, Μπιλμπάο, Λεβάντε, Μπαρτσελόνα, Γρανάδα και Ράγιο Βαγεκάνο, ενώ θα λείψει και από τις αναμετρήσεις για τη φάση των «16» με τη Σάλκε στο Champions League. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μάχη πρωτοπόρων στο «Ζερλάν»!

Ευκαιρία να γκρεμίσει από τη κορυφή τη Λιόν έχει η Παρί Σεν Ζερμέν στο Ζερλάν, ενώ η Μαρσέιγ φιλοξενείται από τη Ρεν καραδοκώντας για βαθμολογική απώλεια των συνδιεκδικητών του τίτλου.

Μάχη πρωτοπόρων στο «Ζερλάν»
Παιχνίδι που κρίνει τίτλο γίνεται στο Ζερλάν για την 24 αγωνιστική, όπου η πρωτοπόρος Λιόν αντιμετωπίζει τη Παρί Σεν Ζερμέν. Η ομάδα του Ουμπέρ Φουρνιέ θα παίξει για δυο αποτελέσματα και δεν υπολογίζει τον Μπίσεβατς, Λακαζέτ, Φοφανά και Γκρενιέ.

Από την άλλη μεριά ο Λοράν Μπλαν υπολογίζει κανονικά τον Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς, ενώ Φαν Ντερ Βιλ και Παστόρε βρίσκονται στα πιτς με τραυματισμό.

Ο Οριέ απουσιάζει καιρό με την ομάδα της χώρας του στο Κόπα Άφρικα. Η Μαρσέιγ φιλοξενείται από τη Ρεν με την ομάδα του Μπιέλσα να πέρνα περίοδο ντεφορμαρίσματος και την απουσία του Αγιού για το Κόπα Άφρικα να είναι αισθητή.

Η Ρεν παρουσίασε βελτίωση στον αγώνα με την Παρί δίχως να αποφύγει την ήττα και δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Μεξέρ και Γκροσίτσκι.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια που ξεχωρίζουν η Σεντ Ετιέν φιλοξενεί τη Λανς θέλοντας να πάρει ένα εύκολο τρίποντο ενώ η Μονακό δοκιμάζεται εκτός έδρας με τη φορμαρισμένη Γκινγκάμπ.

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 6/2 (21:30)

Σεντ Ετιέν-Λανς

Σάββατο 7/2 (17:00)

Ρεν-Μαρσέιγ
Εβιάν-Μπορντό (21:00)
Καέν-Τουλούζ (21:00)
Μονπελιέ-Λιλ (21:00)
Μπαστία-Μετς (21:00)
Ρεμς-Λοριάν (21:00)

Κυριακή 8/2 (15:00)

Γκινγκάμπ-Μονακό
Νις-Ναντ (18:00)
Λιόν-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)

Η επόμενη (25η) αγωνιστική:

Παρασκευή 13/2 (21:30)

Μαρσέιγ-Ρεμς

Σάββατο 14/2 (17:00)

Λανς-Εβιάν
Λιλ-Νις (21:00)
Μονακό-Μοντπελιέ (21:00)
Ναντ-Μπαστία (21:00)
Τουλούζ-Ρεν (21:00)

Κυριακή 15/2 (15:00)

Μπορντό-Σεντ Ετιέν
Μετς-Γκινγκάμπ (18:00)
Λοριάν-Λιόν (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

«Η νύχτα που έχασα τους φίλους μου και ένα κομμάτι από τη ζωή μου»

Πενήντα επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την αεροπορική τραγωδία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Μόναχο. Διαβάστε το συγκλονιστικό κείμενο του Τζέφρι Γκριν για την μαύρη επέτειο.

«Η νύχτα που έχασα τους φίλους μου και ένα κομμάτι από τη ζωή μου»

Η ζωή είναι τελικά ζήτημα τύχης…Αν τα ζάρια είχαν έρθει διαφορετικά, θα ήμουν και εγώ εκεί, ανάμεσα στα συντρίμμια, στο αεροδρόμιο του Μόναχου… Δεν μπορεί, δεν είναι δυνατόν, σκέφτομαι μερικές φορές… Ξυπνάω μερικά βράδια και νομίζω πως όλα είναι ένας εφιάλτης… Ναι, θα ανοίξω την ατζέντα και θα πάρω ένα τηλέφωνο στον Τόμι Τέιλορ και θα του ζητήσω εκείνη τη συνέντευξη που μου έχει υποσχεθεί…Ή μάλλον όχι, θα τηλεφωνήσω στον πιτσιρικά, τον Ντάνκαν Έντουαρτς, που με τις απίστευτες επινοήσεις του δεν δείχνει για 20 χρονών μέσα στο γήπεδο…

Μετά, συνειδητοποιώ την σκληρή πραγματικότητα. Εκείνη η καταραμένη νύχτα δεν ήταν όνειρο, ούτε εφιάλτης. Ήταν απλά μια αληθινή σκηνή αυτού του έργου που παίζουμε όλοι χωρίς να ξέρουμε το σενάριο. Η ζωή, επιμένω, είναι θέμα τύχης…Και το μυαλό μου ξαναγυρίζει, όσα χρόνια και αν πέρασαν, πάντα σε εκείνο το τριήμερο, που άρχισε για μένα, με μια ζαριά της τύχης, που για μια στιγμή μου φαινόταν εξαιρετικά κακή…» Είχα οριστεί από τους «Times» να ακολουθήσω την αποστολή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στον εκτός έδρας αγώνα του Βελιγραδίου με τον Ερυθρό Αστέρα. Ήδη την ίδια σεζόν, 1957-58, είχα πάει με τους εκπληκτικούς «μπέμπηδες» του Ματ Μπάσμπι, τόσο στην Ιρλανδία για το 6-0 επί της Σάμροκ Ρόβερς, όσο και στην Πράγα για τον τυπικό αγώνα με την Ντούκλα. Το 3-0 του πρώτου ματς δεν είχε δώσει περιθώρια στους Τσέχους και η ήττα με 1-0 απλώς μας είχε περιορίσει την κατανάλωση….σαμπάνιας στην επιστροφή. Όταν χτύπησε το τηλέφωνο, ετοίμαζα την βαλίτσα. Ήταν ο αρχισυντάκτης μου. «Τζεφ, δεν θα πας στο Βελιγράδι, θα μας καλύψει εκεί ο Ντον Ντέιβις. Σε στέλνω στο Κάρντιφ για το ματς της Ουαλίας με το Ισραήλ. Δεν δέχομαι αντιρρήσεις»…Ο ήχος του τηλεφώνου που έκλεινε μου έκοψε τα πόδια. Ο Ντον Ντέιβις δούλευε και στην εφημερίδα του Μάντσεστερ, την τοπική «Guardian». «Τον τυχεράκια, θα πάει στο καλό ματς και εγώ θα τρέχω στην αγγαρεία…Ουαλία-Ισραήλ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1958». Σπουδαία αποστολή, ξανασκέφτηκα…Τέλος πάντων.  Γυρίζοντας σπίτι, αργά το βράδυ της 5ης Φεβρουαρίου, οδηγώντας άνοιξα το ραδιόφωνο ψάχνοντας τις ειδήσεις. Ναι, η Γιουνάιτεντ, το είχε καταφέρει, 3-3 μέσα στο Βελιγράδι. Επόμενος σταθμός θα ήταν η Μαδρίτη, το Μιλάνο, ποιος ξέρει…Ωραία…Η νύχτα αυτή, η κλασσική βρετανική νύχτα, με το χαλάζι να πέφτει ασταμάτητα, έπαιρνε διαφορετική μορφή… Πιο συμπαθητική, πιο όμορφη…Πού να ήξερα τι θα ακολουθούσε. Μπήκα στο σπίτι, έκανα ένα ζεστό μπάνιο, έφτιαξα τσάι, πήρα στα χέρια μου ένα βιβλίο, αλλά λύγισαν τα βλέφαρα σύντομα… Όταν άκουσα το τηλέφωνο να χτυπάει ήταν πέντε το πρωί. «Ποιος διάολος…» σκέφτηκα… Το σήκωσα και η φωνή του αρχισυντάκτη μου ήταν αγνώριστη. «Τζεφ, έλα αμέσως σε παρακαλώ…Το αεροπλάνο έπεσε, δεν ξέρουμε τίποτα άλλο». Σοκ. Έπεσε; Το ακουστικό μου είχε φύγει από τα χέρια. Την ώρα που πετούσα κάποια ρούχα επάνω μου, το τηλέφωνο ξαναχτύπησε. Ο ξάδερφος μου, ο Τζον Γκριν από το BBC, άφησε έναν αναστεναγμό ανακούφισης όταν σήκωσα το ακουστικό: «Τζεφρεϊ, ζεις, δόξα τω Θεώ». O Τζον δεν ήξερε αν είχα πάει τελικά στο Βελιγράδι και μου αποκάλυψε πως τηλεφώνησε απλά από κεκτημένη ταχύτητα, χωρίς να πολυπιστεύει πως δεν είχα ακολουθήσει την αποστολή. Τον ρώτησα αν ξέρει τι συνέβη, αλλά και το BBC είχε ελάχιστες πληροφορίες. «Το αεροπλάνο, κάνοντας ανεφοδιασμό στο Μόναχο, συνετρίβη στην απογείωση…Δεν ξέρουμε τίποτα άλλο».
Οδηγώντας προς τα γραφεία των «Times» η πρώτη μου σκέψη ήταν αν ζει ο άνθρωπος που πήγε αντί για εμένα….Μπαίνοντας στο γραφείο, αυτή ήταν και η πρώτη ερώτηση: «Ο Ντον ζει;». «Μάλλον δεν έζησε κανείς»… Θεέ μου, δεν είναι δυνατόν…Η τηλεόραση του BBC ένα έκτακτο δελτίο. Χωρίς, όμως, να μας πει τίποτα καινούργιο. Το ραδιόφωνο μετέδιδε κάθε δέκα λεπτά την είδηση, χωρίς να αναφέρει και αυτό κάτι συγκεκριμένο. Σήμερα, τόσα χρόνια μετά, φαίνεται τραγελαφικό να περνούν οκτώ ώρες μέχρι να αποσαφηνισθεί, τι έγινε, ποιοι πέθαναν, γιατί…Κυρίως γιατί…Τότε όμως τα μέσα ήταν σχεδόν πρωτόγονα. Πήρα τηλέφωνο το Γουόλτερ Γουίντερμποτομ, τον μάνατζερ τότε της εθνικής Αγγλίας. Και αυτός είχε τις ίδιες απορίες…Και πρώτο όνομα που ρώτησε αν ζει ήταν το αγαπημένο του παιδί, ο Ντάνκαν Έντουαρτς. Σε ηλικία 17 ετών τον είχε κάνει διεθνή και στα τρία χρόνια που είχαν περάσει, γύρω από αυτόν και τους Μπερν, Τέιλορ και Πεγκ είχε χτίσει την εθνική που θα πήγαινε το καλοκαίρι στην Σουηδία για το Παγκόσμιο Κύπελλο…Εκείνη τη στιγμή δεν ήξερε πως και οι τέσσερις είχαν χάσει κάτι παραπάνω από ένα Παγκόσμιο Κύπελλο….Την ίδια τους τη ζωή…Κατά τις έξι το απόγευμα, η ομίχλη είχε σκεπάσει την Αγγλία και δεν πρέπει να υπήρχε ούτε ένας άνθρωπος στο νησί που να μην είχε πληροφορηθεί την σκληρή είδηση. Έχοντας ξεκινήσει από το Λονδίνο κατά τις δύο, χρειάστηκα περίπου τέσσερις ώρες, λόγω του καιρού για να φτάσω στο Μάντσεστερ. Ο πρώτος που είδα στην είσοδο του «Ολντ Τράφορντ» ήταν ο βοηθός του Μπάσμπι, ο Τζιμ Μέρφι, που επειδή ήταν και μάνατζερ της εθνικής Ουαλίας είχε, όπως και εγώ γλιτώσει το ταξίδι στο Βελιγράδι για εκείνο το ματς με το Ισραήλ. «Τζέφρει δεν μπορεί να έχει συμβεί» ήταν τα λόγια του και έπεσε στην αγκαλιά μου. Τα μάτια του ήταν γεμάτα δάκρυα και είχε πιει πολύ. Προχώρησα προς τη γραμματεία…Οι δυο κοπέλες, η Τζιν και η Λόρα, που πάντα με το χαμόγελο εξυπηρετούσαν τους ανθρώπους του Τύπου, ήταν εκεί, αλλά αυτή τη φορά ήταν αγνώριστες. Το πρόσωπο τους ήταν κάτασπρο, ψεύτικο σαν μάσκα. Η Τζιν με κοίταξε και σαν να περίμενε από εμένα ένα θαύμα, ρώτησε αν ζούσε ο Λίαμ Γουιλαν ή αλλιώς ο «Μπιλ», όπως τον λέγαμε όλοι. Η σχέση τους ήταν κοινό μυστικό σε όλους μας και περιμέναμε κάποια μέρα να ανακοινώσουν τον αρραβώνα τους. Δεν ήξερα τι να τους πω, προτίμησα ένα ψέμα, τι σημασία είχε; «Τζιν, μάλλον κάποιοι έχουν ζήσει…Ας περιμένουμε και ας προσευχηθούμε»
Κατά τις εννιά, οι πληροφορίες ήταν πλέον συγκεκριμένες…Κάτσαμε όλοι στην αίθουσα Τύπου, ενώ η τηλεόραση μετέδιδε από το Μόναχο πληροφορίες…. Το αεροπλάνο στην τρίτη του προσπάθεια, είχε λυγίσει από το συσσωρεύμενο πάγο στα φτερά. Δεν πήρε ύψος και χτύπησε σ’ένα σπίτι στην άκρη του αεροδιαδρόμου, στη συνέχεια συνετρίβη και πήρε φωτιά. Οι νεκροί ήταν πολλοί, ανάμεσα τους ο Τέιλορ, ο Πέγκ, ο Μπερν, ο «Μπιλ» Γουιλαν, ο Μπεντ, ο Κολμαν, ο Τζόουνς… Όλη σχεδόν η βασική εντεκάδα. Ακόμα εννιά δημοσιογράφοι, ανάμεσα τους ο άνθρωπος που με είχε αντικαταστήσει, ο Ντον Ντέιβις, αλλά και άλλος ένας φίλος, ο Φρανκ Σουιφτ, παλιός γκολκίπερ της Μάντσεστερ Σίτι που δούλευε για τη «News of the World». Επίσης νεκροί ήταν άλλοι επτά άνθρωποι, ενώ το παιδί-θαύμα, ο Ντάνκαν Εντουαρντς, ήταν σε κώμα…Δύο εβδομάδες μετά θα πέθαινε κι αυτός.
Υπήρχαν και επιζώντες, όπως ο μάνατζερ Ματ Μπάσμπι, ο Μπόμπι Τσάρλτον, ο Μπίλι Φούλκς, ο Χάρι Γκρέγκ, ο Ντένις Βάιολετ, ο Ρει Γούντ… Σε κρίσιμη κατάσταση όλοι, αλλά ζωντανοί, όπως και τελικά ευτυχώς επέζησαν.
Η πιο μαύρη μέρα στην ιστορία του βρετανικού αθλητισμού ήταν αυτή. Ακόμη και σήμερα που έχουν μεσολαβήσει τραγωδίες όπως αυτή του Χίλσμπορο με 96 νεκρούς, του Χέιζελ, του Μπράντφορντ, του Μπέρντεν Παρκ και του Αιμπροξ, με πιο πολλά θύματα από το δυστύχημα του Μονάχου, αυτή η νύχτα της 6ης Φεβρουαρίου του ’58 μένει ως η πιο εφιαλτική. Είναι η αδικία της ζωής, αλλά το αεροπλάνο εκεί μετέφερε «επώνυμους», ολόκληρη ομάδα, ενώ τα άλλα γεγονότα είχαν θύματα «ανώνυμα»…Σκληρή που είναι η ζωή! Φεύγοντας εκείνο το βράδυ από το «Ολντ Τράφορντ» για το ξενοδοχείο μου, παρακολουθούσα πως δεν υπήρχε ψυχή στο δρόμο. Κανείς. Όλοι είχαν κλειστεί στα σπίτια, με τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις ανοιχτές, περιμένοντας κάποια πληροφορία, με την ελπίδα πως κάποιος θα ενημέρωνε πως όλα ήταν ένα κακό όνειρο…Σαν να ήθελαν τα σπίτια να ξορκίσουν το φάντασμα που πλανιόταν πάνω από την πόλη εκείνο το βράδυ, οι πόρτες και τα παράθυρα ήταν ερμητικά κλειστά.
Έφτασα στο ξενοδοχείο, μπήκα στο δωμάτιο, γέμισα τη μπανιέρα. Πήγα να ανάψω ένα τσιγάρο. Και τότε μου έπεσε από τα χέρια το πακέτο. Στην πίσω πλευρά είχε μια φωτογραφία, του Τόμι Τέιλορ. Ήταν η εποχή που τα τσιγάρα και οι μπύρες είχαν αρχίσει να… λατρεύουν το ποδόσφαιρο. Ξάπλωσα και προσπάθησα να κοιμηθώ. Ήταν αδύνατο…Το μόνο που θυμάμαι είναι πως έκλαψα, έκλαψα πολύ…Είχα χάσει τους καλύτερους μου φίλους, ένα κομμάτι από τη ζωή μου. Και όμως ήμουν τυχερός. Γιατί είχα γλιτώσει, από μια ζαριά της μοίρας, την ίδια μου τη ζωή…

Πηγή:England365.gr

Σαββίδης: «Κάναμε δώρο το νταμπλ στον Ολυμπιακό»

Εκνευρισμένος και απογοητευμένος από την πορεία που είχε ο ΠΑΟΚ μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και την πρόσφατη ήττα από τον ΟΦΗ εμφανίστηκε ο Ιβάν Σαββίδης.

Σαββίδης: «Κάναμε δώρο το νταμπλ στον Ολυμπιακό»
Έντονη ήταν η αντίδραση του Ιβάν Σαββίδη μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τον ΟΦΗ, στην τηλεδιάσκεψη που είχε την Πέμπτη με τους παράγοντες της ΠΑΕ.

Συγκεκριμένα, ο ομογενής επιχειρηματίας εμφανίστηκε εκνευρισμένος και απογοητευμένος για το γεγονός ότι ακόμη ένα στόχος, εκείνος της κατάκτησης του πρωταθλήματος ουσιαστικά χάθηκε στην Κρήτη, και μετά τη σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη, η ομάδα δεν έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει μία πειστική εμφάνιση.

Σύμφωνα με εφημερίδες της Θεσσαλονίκης, εκείνο που είπε ο ισχυρός άνδρας του «Δικεφάλου του Βορρά» σε συνεργάτες του από το Ροστόφ ήταν το εξής: «Κάναμε δώρο το νταμπλ στον Ολυμπιακό».

Ευθύνες επέρριψε στους ανθρώπους που «τρέχουν» την ομάδα στη συμπρωτεύουσα, ενώ κράτησε στη θέση του τον Άγγελο Αναστασιάδη. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Δικέφαλοι» για Γιουσούφ!

Την περίπτωση του Μοχάμεντ Γιουσούφ φέρονται να εξετάζουν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Τι αναφέρει γαλλικό δημοσίευμα για τον ποδοσφαιριστή του Εργοτέλη.

«Δικέφαλοι» για Γιουσούφ
Γαλλικό δημοσίευμα συνδέει μεταγραφικά τον Μοχάμεντ Γιουσούφ με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα στο “francefootball.fr” γίνεται αναφορά στις φετινές επιδόσεις του 27χρονου εξτρέμ, που έχει 20 εμφανίσεις και 6 γκολ με την φανέλα του Εργοτέλη στο ελληνικό πρωτάθλημα, και τον οποίο φέρονται να εξετάζουν οι «Δικέφαλοι».

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται πως δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το τέλος της εφετινής αγωνιστικής περιόδου, με τους Γάλλους να υποστηρίζουν πως για να τον αποκτήσει μια εκ των δύο ομάδων θα χρειαστεί να δαπανήσει ένα ποσό της τάξης των 500.000 ευρώ.*Πηγή: sport-fm.gr*

Από το Κλίβελαντ με αγάπη!

Με το δίδυμο Λοβ-Τζέιμς να πρωταγωνιστεί οι Καβαλίερς επικράτησαν 105-94 των Κλίπερς φτάνοντας τις 12 συνεχόμενες νίκες στο NBA.

Από το Κλίβελαντ με αγάπη
Το τρένο των Καβαλίερς δεν σταμάτησε ούτε απέναντι στους Κλίπερς (105-94). Ο Κέβιν Λοβ με 24 πόντους και 9 ριμπάουντ και ο Λεμπρόν Τζέιμς με 23 πόντους και 9 ασίστ πρωταγωνίστησαν στη 12η συνεχόμενη νίκη των «ιπποτών», με τη διαφορά να εκτοξεύεται ακόμα και στο +31 στην 3η περίοδο.

Με τους Νοβίτσκι, Ρόντο εκτός, οι Μάβερικς δεν δυσκολεύτηκαν να καταβάλουν 101-78 τους Κινγκς. Ο Μόντα Έλις με 21 πόντους και 16 ριμπάουντ και ο Τάισον με 16 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ ηγήθηκαν των Τεξανών, με τον ΝτεΜάρκους Κάζινς να παλεύει μόνος του στον αντίποδα, με 23 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Άνετη νίκη και για τους Μπλέιζερς επί των Σανς με 108-87, με τον Νικολά Μπατούμ να έχει 20 πόντους και 7 ασίστ.

Τα αποτελέσματα:

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Φίνιξ Σανς 108-87
Μπατούμ 20 (7 ασ.), Όλντριτζ 13 (13 ριμπ.)-Μόρις 18 (8 ριμπ.), Μπλέντσο 17 (7 ριμπ.)

Σακραμέντο Κινγκς-Ντάλας Μάβερικς 78-101
Κάζινς 23 (11 ριμπ.), Γκέι 11 (9 ριμπ.) -Έλις 21 (6 ασ.), Τσάντλερ 16 (16 ριμπ.), Μπαρέα 15 (5 ασ.)

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Λος Άντζελες Κλίπερς 105-94
Λοβ 24 (9 ριμπ.), Τζέιμς 23 (9 ασ.), Σμιθ 16-Γκρίφιν 16 (8 ριμπ.), Πολ 10 (9 ασ.)

Σάρλοτ Χόρνετς-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 94-87
Χέντερσον 27, Ρόμπερτς 12 (5 ασ.)-Πιρς 19, Γουόλ 15 (13 ασ.)

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τρίτη και φαρμακερή!!


Η πρωτοπόρος Μπάγερν και η ουραγός Ντόρτμουντ θέλουν στην τρίτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου να πανηγυρίσουν επιτέλους μέσα στο 2015.

Τρίτη και φαρμακερή
Η 20η αγωνιστική αποτελεί πρόκληση για όλες τις ομάδες, αλλά περισσότερο από όλες για τις δύο μεγάλες δυνάμεις του ποδοσφαίρου της χώρας.

Η Μπάγερν έχοντας μια ήττα και μια ισοπαλία στο δεύτερο γύρο θέλει να ξαναδείξει πως είναι το αδιαφιλονίκητο αφεντικό για τον τίτλο προτού μια νέα απώλεια δώσει κι άλλο θάρρος στις διώκτριές της. Οι Βαυαροί δοκιμάζονται στη Στουτγκάρδη και ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν υπολογίζει στους τραυματίες Λαμ, Μαρτίνεθ, Ριμπερί, Τιάγκο και Ραφίνια, αλλά και στον τιμωρημένο Μπόατενγκ.

Η Ντόρτμουντ μετά την ήττα-σοκ από την Άουγκσμπουργκ παραμένει ουραγός κι έχει ανάγκη τους βαθμούς στην έδρα της Φράιμπουργκ, που είναι μόλις δύο βαθμούς πάνω της αλλά εκτός επικίνδυνης ζώνης. Γκρόσκροϊτς, Κελ και Μπέντερ δεν υπολογίζονται από τον υπό αμφισβήτηση Γιούργκεν Κλοπ.

Η Βόλφσμπουργκ φιλοξενεί τη Χόφενχαϊμ, ενώ η Σάλκε υποδέχεται τη Γκλάντμπαχ και η Λεβερκούζεν παίζει στη Βρέμη με τη Βέρντερ στα υπόλοιπα ματς που ξεχωρίζουν.

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 6/2 (21:30)
Σάλκε-Γκλάντμπαχ

Σάββατο, 7/2 (16:30)
Κολωνία-Πάντερμπορν
Μάιντς-Χέρτα Βερολίνου
Φράιμπουργκ-Ντόρτμουντ
Στουτγάρδη-Μπάγερν Μονάχου
Βόλφσμπουργκ-Χόφενχαϊμ
Αμβούργο-Αννόβερο (19:30)

Κυριακή, 8/2
Βέρντερ Βρέμης-Λεβερκούζεν (16:30)
Άουγκσμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (21η)

Παρασκευή 13/2 (21:30)
Ντόρτμουντ-Μάιντς

Σάββατο 14/2 (16:30)
Χόφενχαϊμ-Στουτγκάρδη
Λεβερκούζεν-Βόλφσμπουργκ
Μπάγερν Μονάχου-Αμβούργο
Γκλάντμπαχ-Κολωνία
Βέρντερ Βρέμης-Άουγκσμπουργκ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Σάλκε (19:30)

Κυριακή 15/2
Χέρτα Βερολίνου-Φράιμπουργκ (16:30)
Ανόβερο-Πάντερμπορν (18:30)*Πηγή: sport-fm.gr*

Το ντέρμπι της Μαδρίτης!!

Στο ντέρμπι της Μαδρίτης ανάμεσα στην Ατλέτικο και τη Ρεάλ θα είναι στραμμένα τα βλέμματα στην Ισπανία το Σάββατο, ενώ την Κυριακή η Μπαρτσελόνα φιλοξενείται από την Μπιλμπάο του Βαλβέρδε.

Το ντέρμπι της Μαδρίτης!
Στο «Βιθέντε Καλντερόν» θα είναι στραμμένο το ενδιαφέρον στην 22η αγωνιστική της Primera Division, καθώς η Ατλέτικο υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι «μερένχες» προέρχονται από την εντός έδρας νίκη επί της Σεβίλλης, όμως τα αγωνιστικά προβλήματα για τον Κάρλο Αντσελότι είναι πολλά, με τελευταίο την απουσία του Χάμες Ροντρίγκες για τουλάχιστον εννιά αγώνες.

Από εκεί και πέρα, ο Ιταλός τεχνικός δεν υπολογίζει τον Πέπε που είναι τραυματίας, τον Μαρσέλο που είναι τιμωρημένος και εκτός είναι επίσης ο Μόντριτς. Αντίθετα, στη διάθεσή του τίθεται ξανά ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος εξέτισε την ποινή των δύο αγωνιστικών.

Στο απέναντι στρατόπεδο, ο Ντιέγκο Σιμεόνε θα προσπαθήσει να διευρύνει το αήττητο σερί των «ροχιμπλνάκος», καθώς στα τελευταία πέντε ματς μετρούν τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες με αντίπαλο τη συμπολίτισσα.

Ενδιαφέρον, επίσης, προμηνύεται το παιχνίδι ανάμεσα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε με την Μπαρτσελόνα. Σύμμαχος για την ομάδα του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού είναι η παράδοση, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν οι Βάσκοι έχουν προκαλέσει αρκετές «ζημιές» στους Καταλανούς. Ο Βαλβέδε δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Ιραόλα, τον τραυματία Ιτουράσπε και ο Φερνάντεζ είναι αμφίβολος. Από την πλευρά του, ο Λουίς Γκαρσία δεν υπολογίζει τον Βερμάλεν και τον Ντούγκλας.

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου

Λα Κορούνια-Εϊμπάρ (21:45)

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου

Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Μαδρίτης (17:00)
Βιγιαρεάλ-Γρανάδα (19:00)
Λεβάντε-Μάλαγα (21:00)
Σοσιεδάδ-Θέλτα (23:00)

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου

Κόρδοβα-Αλμερία (13:00)
Χετάφε-Σεβίλλη (18:00)
Εσπανιόλ-Βαλένθια (20:00)
Μπιλμπάο-Μπαρτσελόνα (22:00)

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου

Έλτσε-Ράγιο Βαγεκάνο (21:45)

Η επόμενη (23η) αγωνιστική

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου

Αλμερία-Σοσιεδάδ (21:45)

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου

Σεβίλλη-Κόρδοβα (17:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Λα Κορούνια (19:00)
Γρανάδα-Μπιλμπάο (21:00)
Μάλαγα-Εσπανιόλ (23:00)

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου

Βαλένθια-Χετάφε (13:00)
Μπαρτσελόνα-Λεβάντε (18:00)
Ράγιο Βαγεκάνο-Βιγιαρεάλ (20:00)
Θέλτα-Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου

Εϊμπάρ-Έλτσε *Πηγή: sport-fm.gr*

Οι έντεκα για το +11!!

Ο Ρομπέρτο είναι το μοναδικό ερωτηματικό Περέιρα ενόψει του ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ. Ποια ενδεκάδα προτίθεται να παρατάξει στην Τούμπα, όπου οι «ερυθρόλευκοι» πηγαίνουν για το +11.

Οι έντεκα για το +11
Ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία ν’ αποσπαστεί στο +11 κι επί της ουσίας να πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα τίτλου στην Τούμπα. Ο Βίτορ Περέιρα δεν επιφυλάσσει εκπλήξεις ενόψει ΠΑΟΚ (Κυριακή, 8/2).

Ο Ρομπέρτο είναι το μοναδικό ερωτηματικό. Ιατρικά είναι απόλυτα έτοιμος, μπήκε με την υπόλοιπη ομάδα κι εφόσον αισθάνεται καλά θα υπερασπιστεί την εστία των Πειραιωτών.

Οι Μαζουακού, Ελαμπντελαουΐ (που στο πλαίσιο του ροτέισον, δεν χρησιμοποιήθηκαν με τον Ατρόμητο) θα επιστρέψουν, αριστερά και δεξιά, αντίστοιχα, στην άμυνα. Ο Σιόβας θα είναι ο ένας στόπερ, δίδυμο με έναν εκ των Σαντάνα, Αυλωνίτη.

Μανιάτης, Κασάμι θα πάρουν θέση στα χαφ, με τον Τσόρι πιο μπροστά. Αφελάι, Ντοσεβί θα ξεκινήσουν στα άκρα και ο Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης.

Το σερί

Το τελευταίο δίμηνο, από τις 9 Δεκεμβρίου κι έπειτα, ο Ολυμπιακός τρέχει ένα νικηφόρο σερί 14 αγώνων (σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και αυτό που δεν έγινε με τη Νίκη Βόλου) εντός κι εκτός των συνόρων.

Η αρχή έγινε με τη Μάλμε κι έκτοτε οι Πειραιώτες έχουν πάρει όλα τα ματς που έδωσαν. Οι 11 εξ αυτών είναι στο ελληνικό πρωτάθλημα, το απόλυτο ρεκόρ είναι στις 16, αλλά περνάει από ματς «φωτιά», μεταξύ άλλων με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το γλεντάει ο Πουλίδο!! (video)

Βίντεο με χορούς και… κλαρίνα ανέβασε ο Άλαν Πουλίδο το βράδυ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ενώ στο τέλος βγάζει γλώσσα και στέλνει το δικό του μήνυμα στην Τίγκρες.

Το γλεντάει ο Πουλίδο! (video)

Παρόλα αυτά, ο Μεξικανός φορ – από τη στιγμή που δεν μπορεί να αγωνίζεται – είπε να ξεσκάσει λιγάκι και βγήκε σε ένα νυχτερινό μαγαζί της Λιβαδειάς.

Μάλιστα, ο διεθνής άσος ανέβασε και ένα σχετικό βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, στο οποίο στο τέλος βγάζει… γλώσσα και φέρεται να στέλνει το δικό του μήνυμα στη μέχρι πρότινος ομάδα του.

Δείτε το σχετικό βίντεο *Πηγή: sport-fm.gr*

Αναστόπουλος: «Όπου μας πάει…»

Τους τόνους μετά τη σημαντική νίκη επί του ΠΑΟΚ προσπαθεί να ρίξει στον ΟΦΗ ο Νίκος Αναστόπουλος, ο οποίος περιμένει να τεθεί στη διάθεσή του ο Τζόρτζ.

Αναστόπουλος: «Όπου μας πάει…»
Σπουδαία για την οικονομική και ταυτόχρονα αγωνιστική κατάσταση του ΟΦΗ ήταν η επικράτηση επί του ΠΑΟΚ στο «Γεντί Κουλέ».

Ο Νίκος Αναστόπουλος, όμως, γνωρίζει πολύ καλά πως η προσπάθεια για τους Κρητικούς δεν τελειώνει και επιχειρεί να χαμηλώσει τους τόνους, λέγοντας πως πρέπει να προχωρήσουν «και όπου μας πάει».

Πλέον το ενδιαφέρονται στρέφεται στο κρητικό ντέρμπι με τον Εργοτέλη το Σάββατο και άπαντες περιμένουν με αγωνία την πορεία του τραυματισμού του Κοσταρικανού Τζορζ, ο οποίος έχει κάκωση στην ποδοκνημική και χθες έκανε μαγνητική, της οποίας τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν σήμερα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Φήμες για Δώνη στον Ατρόμητο!

Παρελθόν αποτελεί από χθες ο Ρικάρντο Σα Πίντο από την τεχνική ηγεσία του Ατρομήτου και ήδη έχει αναπτυχθεί φημολογία για τον Γιώργο Δώνη.

Φήμες για Δώνη στον Ατρόμητο
Εκατόν τριάντα πέντε ημέρες κράτησε η θητεία του Ρικάρντο Σα Πίντο, η οποία ξεκίνησε από το παιχνίδι του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό και τελείωσε χθες μετά την ήττα από τους Πειραιώτες στο Καραϊσκάκη.

Ο Πορτογάλος τεχνικός αποχώρησε δηλώνοντας περήφανος για την ομάδα του, τους παίκτες του και υπεραμύνθηκε της τακτικής του, έστω κι αν η εικόνα μετά τις αλλαγές τον εξέθεσε για την ενδεκάδα που επέλεξε.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με όσα γράφει σήμερα η SportDay, αν ήταν μόνο στο χέρι της διοίκησης και του Γιώργου Σπανού το θέμα του επόμενου προπονητή, ο Γιώργος Δώνης θα είχε αναλάβει από χθες τους «κυανόλευκους».

Μάλιστα, η εφημερίδα υποστηρίζει πως ήδη έχουν υπάρξει επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές, αλλά ο Έλληνας τεχνικός φέρεται να περιμένει πρόταση από την ΕΠΟ για να αναλάβει την Εθνική Ελλάδας.

Αυτό αναμένεται να συμβεί την Τρίτη και όλα δείχνουν ότι οι Περιστεριώτες θα περιμένουν τις εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση. Πάντως, ο πρώην τεχνικός του ΑΠΟΕΛ παρουσιάζεται θετικός στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στο Περιστέρι, αν τελικά δεν προκύψει «γάμος» με την Ομοσπονδία για τον «γαλανόλευκο» πάγκο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το γήπεδο του… Άρη!!

Το δικό του πλάνο για το γήπεδο της ΑΕΚ στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας ετοιμάζεται να παρουσιάσει ο Άρης Βασιλόπουλος, όπως αποκάλυψε σε κουβέντα που είχε με οπαδούς της «Ένωσης».

Το γήπεδο του… Άρη!
Ένα νέο… επεισόδιο έρχεται να προστεθεί στην κόντρα που έχει ανοίξει ανάμεσα στη διοίκηση της ΑΕΚ και τον Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας αναφορικά με το νέο γήπεδο της «Ένωσης».

Συγκεκριμένα, ο Αρης Βασιλόπουλος βρέθηκε πριν από μερικές ημέρες σε διαβούλευση στην περιοχή Απομάχων της Νέας Φιλαδέλφειας και εκεί έριξε τη… βόμβα.

Ο Δήμαρχος υποστήριξε ετοιμάζεται να παρουσιάσει «τεκμηριωμένη απάντηση», όπως τη χαρακτήρισε, που να δείχνει ότι το γήπεδο της ΑΕΚ μπορεί να γίνει κατηγορίας… Champions League στα 26,6 στρέμματα.

Έτσι το χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές παραμένει τεράστιο και ο Δήμος δείχνει να είναι απέναντι στις θέσεις του «Δικεφάλου», καθώς είπε: «Γήπεδο elite γίνεται χωρίς να κοπεί ένα δέντρο, χωρίς να δοθεί μέτρο από το άλσος. Περιμένουμε σε 15-20 ημέρες να είμαστε να δώσουμε τεκμηριωμένη απάντηση σε αυτό».

Στη συνέχεια, ο κ. Βασιλόπουλος αποκάλυψε: «Οι όροι μας είναι γνωστοί. Δεν λέγαμε αν δίνονταν αυτά τα στρέμματα από το άλσος να φυτευτούν δέντρα. Αλλά να δοθεί ισόποση έκταση. Μεταξύ άλλων προβλέπεται σύμφωνα με το σχέδιο υπογειοποίηση 500μ. που κατά την άποψή μας είναι κακό κυκλοφοριακό έργο. Δεν είναι καινούργια μελέτη, κατά την άποψή μας είναι τμήμα της μελέτης που είχε γίνει το 2003 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες». *Πηγή: sport-fm.gr*

Αναστασιάδης: «Δεν με στηρίξατε»!

Το παράπονό του για τη μέτρια απόδοση του ΠΑΟΚ στους τελευταίους αγώνες φέρεται να εξέφρασε ο Άγγελος Αναστασιάδης στη χθεσινή ομιλία του προς τους παίκτες του.

Αναστασιάδης: «Δεν με στηρίξατε»!
Την απόφαση να κρατήσει τον Άγγελο Αναστασιάδη στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ έλαβε ο Ιβάν Σαββίδης, ύστερα από τηλεδιάσκεψη που υπήρξε με τους κ.κ. Αγγελίδη και Βρύζα.

Ο Έλληνας τεχνικός υπέβαλε την παραίτησή του μετά την βαριά ήττα (3-1) από τον ΟΦΗ, αλλά ο μεγαλομέτοχος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ αποφάσισε να μην την κάνει αποδεκτή.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η εκτίμηση που τρέφει ο ένας προς τον άλλον και έτσι ο Αναστασιάδης θα κοουτσάρει την ομάδα στο προσεχές ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και αν πάνε όλα καλά, θα βγάλει και τη χρονιά, γεγονός άγνωστο για τον ΠΑΟΚ του Σαββίδη που συνήθως μετά από τέτοιου είδους αποτελέσματα απομακρύνει τους προπονητές.

Έτσι ο 62χρονος τεχνικός έδωσε χθες κανονικά το «παρών» στη χθεσινή προπόνηση του «Δικεφάλου του Βορρά» και φέρεται να εξέφρασε το παράπονό του σε ομιλία του προς του παίκτες: «Περιμένω την απόφαση της διοίκησης, όμως παρά το γεγονός ότι εγώ σας στήριξα όλους, εσείς δεν κάνατε κάτι ανάλογο. Επρεπε να φύγω μετά τον αγώνα με τον Αστέρα, όμως έμεινα και σας στήριξα».*Πηγή: sport-fm.gr*

Κονσέρτο για «πολυβόλα»!

Το NBA ανακοίνωσε τους οκτώ συμμετέχοντες στο διαγωνισμό ριπόντων του All Star Weekend και αναμφίβολα πρόκειται για τον καλύτερο των τελευταίων ετών!

Κονσέρτο για «πολυβόλα»

Ο περσινός νικητής, Μάρκο Μπελινέλι (Σπερς), θα βρει απέναντί του τους συμπαίκτες Στεφ Κάρι (Ουόριορς) και Κλέι Τόμπσον (Ουόριορς), καθώς επίσης τους Κάιρι Ίρβινγκ (Καβαλίερς), Τζέιμς Χάρντεν (Ρόκετς), Κάιλ Κόρβερ (Χοκς), Ουέσλεϊ Μάθιους (Μπλέιζερς) και Τζέι Τζέι Ρέντικ (Κλίπερς).*Πηγή: sport-fm.gr*

Αλαφούζος: «Θέλει να καθαρίσει το ποδόσφαιρο»!

Το στίγμα της χθεσινής συνάντησης που είχε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταυρό Κοντονή, άφησε ο Γιάννης Αλαφούζος, μιλώντας στη SportDay. «Θα εφαρμοστεί ο νόμος», τόνισε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού.

Αλαφούζος: «Θέλει να καθαρίσει το ποδόσφαιρο»!
Την απόλυτη ικανοποίησή του από τα όσα άκουσε χθες από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, εξέφρασε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, μιλώντας στη SportDay.

Ο ισχυρός άνδρας του «τριφυλλιού» παρουσιάστηκε αισιόδοξος για το μέλλον και τόνισε πως από εδώ και στο εξής θα επιβληθεί ο νόμος.

«Από τη συζήτηση που είχα με τον Υφυπουργό, τον είδα αποφασισμένο να εξαντλήσει τα περιθώρια συνομιλίας με όλες τις ΠΑΕ, για να δει τα προβλήματα του ποδοσφαίρου και μετά είναι έτοιμος να επιβάλει τον νόμο. Θα είναι άτεγκτος», ανέφερε αρχικά ο κ. Αλαφούζος και πρόσθεσε ότι «είναι απόφαση της κυβέρνησης να καθαρίσει το ποδόσφαιρο».

Εκείνο που προκύπτει είναι ότι θα υπάρξει νέα επαφή ανάμεσα στους δύο άνδρες, με τους «πράσινους» να ετοιμάζουν διάφορα στοιχεία, τα οποία θα αποδεικνύουν τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ήρθε η ώρα!!

Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο Top 16 θα επιδιώξει να πάρει ο Παναθηναϊκός απόψε στο Βερολίνο απέναντι στην Άλμπα. Παίζει ο Σλότερ. Το γήπεδο που ξυπνά μνήμες θριάμβου και η πράσινη παράδοση.

Ήρθε η ώρα!

Γιατί καλή η αξιοποίηση του ΟΑΚΑ μέχρι στιγμής, αλλά αν ο Παναθηναϊκός δεν πάρει τουλάχιστον μια νίκη μακριά από το «σπίτι» του στο Top 16, θα πρέπει σίγουρα να ξεχάσει κάθε περίπτωση πλεονεκτήματος έδρας, ενώ ίσως κινδυνεύσει να χάσει και το... απλό εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στο Βερολίνο ενισχυμένος με δύο παίκτες που προέρχονται από τραυματισμούς. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης θα παίξει με ειδικό νάρθηκα στο χέρι, ενώ ο Έι Τζέι Σλότερ ταλαιπωρήθηκε από ένα μυϊκό πρόβλημα και δεν κατάφερε μέσα στην εβδομάδα να προπονηθεί κανονικά. Παράλληλα εκτός μάχης είναι ο Νίκος Παππάς, αλλά και ο Γκάνι Λαουάλ που ακόμη δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής και θα πρέπει να περιμένει το δεύτερο γύρο του Top 16.

Στην κατάμεστη Ο2 Arena, όπου το 2009 ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πέμπτο από τα έξι ευρωπαϊκά του τρόπαια, η Άλμπα θέλει τη νίκη για να συνεχίσει να ονειρεύεται την πρόκριση. Και ποιος μπορεί να το απαγορεύσει αυτό στους Κυπελλούχους Γερμανίας και πρωτοπόρους στη φετινή λίγκα από τη στιγμή που στο Top 16 έχουν πάρει νίκες, όπως επί της Μπαρτσελόνα στο Βερολίνο και της Γαλατάσαραϊ στο Βερολίνο;

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Μιγκέλς Πέρεθ Πέρεθ (Ισπανία), Ρομπέρτο Κιάρι (Ιταλία) και Ρουστού Ναράν (Τουρκία).

Η στατιστική σύγκριση των δύο ομάδων

inner

Πράσινο προβάδισμα

Ο Παναθηναϊκός έχει το πάνω χέρι στην προϊστορία των αγώνων του με την Άλμπα με έξι νίκες σε οκτώ ματς. Επί γερμανικού εδάφους έχει τρεις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια. Αναλυτικά η προϊστορία:

27/10/1999: Άλμπα-Παναθηναϊκός 54-73 (Πρώτη Φάση)
16/12/99: Παναθηναϊκός-Άλμπα 70-72 (Πρώτη Φάση)
14/12/2000: Παναθηναϊκός-Άλμπα 92-75 (Πρώτη Φάση)
01/03/2001: Άλμπα-Παναθηναϊκός 79-71 (Πρώτη Φάση)
17/04/01: Παναθηναϊκός-Άλμπα 87-77 (Προημιτελικά)
19/04/01: Άλμπα-Παναθηναϊκός 69-71 (Προημιτελικά)
16/01/13: Άλμπα-Παναθηναϊκός 73-79 (Top 16)
15/03/13: Παναθηναϊκός-Άλμπα 82-58 (Top 16)

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

Ε’ Όμιλος
Γαλατάσαραϊ-Μακάμπι Τελ Αβίβ 94-97
Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 97-73
Ερυθρός Αστέρας-Ζαλγκίρις 68-70
Άλμπα Βερολίνου-Παναθηναϊκός (6/2, 21:00)
Βαθμολογία: Ρεάλ 5-1, Μακάμπι 5-1, Μπαρτσελόνα 3-3, Παναθηναϊκός 3-2, Γαλατά 2-4, Άλμπα 2-3, Ζαλγκίρις 2-4, Ερυθρός Αστέρας 1-5.

Στ’ Όμιλος
Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 84-76
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Λαμποράλ Κούτσα (6/2, 20:00)
Ουνικάχα Μάλαγα-Νίζνι (6/2, 22:00)
Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Αναντολού Εφές (6/2, 22:00)
Βαθμολογία: Ολυμπιακός 5-1, ΤΣΣΚΑ 5-1, Φενέρ 3-2, Εφές 3-2, Νίζνι 2-3, Λαμποράλ 2-3, Αρμάνι 1-4, Μάλαγα 0-5. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ένα ρολόι σταματημένο...!!

Ήταν σαν σήμερα, πριν από 57 χρόνια, όταν ο χρόνος σταμάτησε για πάντα για 23 ανθρώπους. Το σταματημένο ρολόι έξω από το «Ολντ Τράφορντ» θα φέρνει στη μνήμη πάντα τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας.

Ένα ρολόι σταματημένο...

Η αποστολή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέστρεφε στην Αγγλία από το Βελιγράδι με το εισιτήριο της πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, μετά το 3-3 απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα σε συνδυασμό με τη νίκη της με 2-1 στον πρώτο αγώνα. Το δικινητήριο αεροπλάνο τύπου «Ελίζαμπεθ», μήκους 25 μέτρων και βάρους 24 τόνων, σταμάτησε στο χιονισμένο Μόναχο για ανεφοδιασμό.

Ο πιλότος Τζέιμς Θέιν απέτυχε δύο φορές να σηκώσει το αεροπλάνο από τον παγωμένο αεροδιάδρομο στις 2.19 μ.μ. και 2.34 μ.μ., λόγω προβλήματος στους κινητήρες. Οι επιβαίνοντες αποβιβάστηκαν για να επιστρέψουν λίγη ώρα μετά για τη νέα προσπάθεια απογείωσης. Το αεροπλάνο «σηκώθηκε», αλλά έπεσε σχεδόν αμέσως και μετά από μία τρελή πορεία σταμάτησε στην προστατευτική περίμετρο και σε σπίτια, τυλίχθηκε στις φλόγες και ο απολογισμός ήταν τραγικός.

Νεκροί ανασύρθηκαν 7 παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: ο αριστερός μπακ και αρχηγός Ρότζερ Μπερν (με 33 συμμετοχές στην εθνική Αγγλίας), ο αναπληρωματικός στην ίδια θέση Τζεφ Μπεντ, ο δεξιός μέσος Έντι Κόλμαν, ο κεντρικός αμυντικός Μαρκ Τζόουνς, ο αριστερός Ντέιβιντ Πεγκ (1 φορά διεθνής με την Αγγλία) και οι μεσοεπιθετικοί Τόμι Τέιλορ, Λάιαμ «Μπίλι» Γουίλαν (4 φορές διεθνής με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας).

inner

Επίσης, νεκροί βρέθηκαν ο γραμματέας του συλλόγου Γουόλτερ Κρίκμερ, οι προπονητές Μπερτ Γουόλι και Τομ Κάρι, καθώς και 8 δημοσιογράφοι που ταξίδευαν με την ομάδα, μεταξύ των οποίων η παλιά δόξα της Μάντσεστερ Σίτι και της Εθνικής Αγγλίας, Φρανκ Σουίφτ.

Δύο εβδομάδες μετά υπέκυψε στα τραύματά του και ο Ντάνκαν Έντουαρντς ,ο πιο χαρισματικός νέος παίκτης στην Αγγλία, μόλις 21 ετών, που έκανε το ντεμπούτο του με την κόκκινη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ηλικία 16 ετών και πρόλαβε να αγωνιστεί σε 175 αγώνες (21 γκολ), από το 1952 ως το 1958, ενώ στην εθνική Αγγλίας, είχε 18 συμμετοχές.

Οι επιζήσαντες Τσάρλτον, Βάιολετ , Μόργκανς, Φουλκς και Γκρεγκ συνέχισαν να αγωνίζονται και μαζί με τους παίκτες που προωθήθηκαν από την ομάδα των νέων έφτασαν ως το τελικό του κυπέλλου Αγγλίας 1958 μετά από μερικούς μήνες . Εκεί ηττήθηκαν από την Μπόλτον με 2-0.

inner

Ο Ματ Μπάσμπι, προπονητής της ομάδας, στάθηκε τυχερός, αφού μετά από 63 μέρες νοσηλείας κέρδισε τη μάχη και επέστρεψε γρήγορα στις επάλξεις. Μάλιστα ήταν ο ίδιος που δέκα χρόνια μετά, το 1968, οδήγησε τη Μαν. Γιουνάιτεντ στην κορυφή της Ευρώπης με τη νίκη 4-1 επί της Μπενφίκα στον τελικό του Γουέμπλεϊ. Και ήταν μόνο η αρχή, αφού οι «κόκκινοι διάβολοι» κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια εντός κι εκτός συνόρων. Και σίγουρα οι «αιώνιοι μπέμπηδες» θα χαμογελούν βλέποντας από εκεί ψηλά τους κληρονόμους τους να συνεχίζουν το έργο τους.

inner



Τα 23 θύματα της τραγωδίας

- Ρότζερ Μπερν , 29 ετών, γεννήθηκε στο Μάντσεστερ, αποτεφρώθηκε μετά το δυστύχημα

- Τζοφ Μπεντ, 25 ετών, ενταφιάστηκε στην εκκλησία του Αγ. Ιωάννη, στο «Irlam o'the Heights», Μάντσεστερ

- Έντι Κόλμαν, 21 ετών, γεννήθηκε στο Σάλφορντ, ενταφιάστηκε στο «Weaste» του Σάλφορντ

- Ντάνκαν Έντουαρντς, 21 ετών, γεννήθηκε στο Ντάντλει, ενταφιάστηκε στο Ντάντλει

- Μαρκ Τζόουνς, 24 ετών, γεννήθηκε στο Μπάρνσλει, ενταφιάστηκε στο Wombwell του Μπάρνσλει

- Ντέιβιντ Πέγκ, ετών 22, γεννήθηκε στο Ντονκάστερ, ενταφιάστηκε στο Ρεντχάουζ του Ντονκάστερ

- Τόμι Τέιλορ, 26 ετών, γεννήθηκε στο Μπάρνσλει, ενταφιάστηκε στο Monk Breton, του Μπάρνσλει

- Λάιαμ «Μπίλι» Γουίλαν, 22 ετών, ενταφιάστηκε στο Glasnevin του Δουβλίνου

- Γουόλτερ Κρίκμερ, γραμματέας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

- Μπερτ Γουόλι, μέλος του προπονητικού τιμ, παλιός αριστερός μπακ της Μαν. Γιουν. , υπεύθυνος των ομάδων νέων

- Τομ Κάρι, γυμναστής

- Αλφ Κλαρκ, δημοσιογράφος

- Ντον Ντέιβις, δημοσιογράφος

- Τζορτζ Φόλοους, δημοσιογράφος

- Τομ Τζάκσον, δημοσιογράφος

- Άρτσι Λέντβρουκ, δημοσιογράφος

- Χένρι Ρόουζ, δημοσιογράφος

- Έρικ Τόμπσον, δημοσιογράφος

- Φρανκ Σουίφτ, δημοσιογράφος, παλιός τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Σίτι και διεθνής με την εθνική Αγγλίας

- Κένεθ Ρέιμεντ, συγκυβερνήτης του αεροπλάνου

- Μπέλα Μίκλος, ταξιδιωτικός πράκτορας

- Γουίλι Σάτινοφ, φίλαθλος

- Τομ Κέιμπλ, αεροσυνοδός

Οι 20 διασωθέντες

- Ματ Μπάσμπι, προπονητής της Μάντσεστερ Γιουν.

- Τζόνι Μπέρι, παίκτης

- Τζάκι Μπλαντσφλάουερ, παίκτης

- Μπόμπι Τσάρλτον, παίκτης

- Μπιλ Φουλκς, παίκτης

- Χάρι Γκρεγκ, παίκτης (τερματοφύλακας)

- Κεν Μόργκανς, παίκτης

- Άλμπερτ Σκάνλον, παίκτης

- Ντένις Βάιολετ, παίκτης

- Ρέι Γούντ, παίκτης

- Φράνκ Τέιλορ, δημοσιογράφος

- Πίτερ Χάουαρντ, φωτογράφος

- Τεντ Έλυαρντ, φωτογράφος

- Βέρα Λούκιτς και - η κόρη της, επιβάτες του αεροπλάνου, διασωθείσες από τον παίκτη Χάρι Γκρεγκ

- Μίκλος, σύζυγος του ταξιδιωτικού πράκτορα που οργάνωσε το ταξίδι και σκοτώθηκε στο δυστύχημα

- Ν. Τομάσεβιτς, επιβάτης

- Τζέιμς Θέιν, πιλότος, κυβερνήτης του αεροπλάνου

- Ροζμαρι Σέβερτον, αεροσυνοδός

- Μάργκαρετ Μπέλις, αεροσυνοδός *Πηγή: sport-fm.gr*