Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Σαιξπιρικός… Ολυμπιακός!!

Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης

Στη βραδιά που οι ερυθρόλευκοι τίμησαν τον Κάιλ Χάινς, ο Οθέλο Χάντερ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο έργο που παίχθηκε στο ΣΕΦ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΤΣΣΚΑ. Ηταν μια παράσταση του Σαίξπιρ με τον Οθέλο να παίζει το δικό του αριστούργημα.

Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, δηλαδή στο σημείο που ο Ολυμπιακός έκανε τη μεγάλη ανατροπή στα δεδομένα και από κομπάρσος έγινε αυτός κυρίαρχος του παιχνιδιού, ο Χάντερ είχε τον πρώτο λόγο. Προσέξτε στατιστική πρώτου μέρους. Είχε 8 πόντους, με 4/4 δίποντα, 3 ριμπάουντ και 1 τάπα, σε 12 λεπτά συμμετοχής. Με βάση την αξιολόγηση, ήταν μαζί με τον Πρίντεζη οι καλύτεροι. Ο «Πρί» είχε 13 βαθμούς, ο Χάντερ 12. Και με τους δύο στο παρκέ, ο Ολυμπιακός ήταν στο +11. Την ίδια στιγμή, ο Χάινς είχε 1 βαθμό στο σύστημα αξιολόγησης, με 4 πόντους και 1/4 δίποντα.
Ο Χάντερ δεν ήταν μόνος, εννοείται αυτό. Η νίκη του Ολυμπιακού δεν ήταν ατομική προσπάθεια, ήταν προϊόν ομαδικής δουλειάς. Ο καθένας έκανε κάτι ξεχωριστό, απλά ο Οθέλο δικαιούται τα περισσότερα εύσημα, διότι μπροστά στον αγαπημένο Κάιλς των οπαδών, έδωσε την καλύτερή του παράσταση. Με καρφώματα, άμυνα, δύσκολα καλάθια. Στο σύνολο ο Χάντερ είχε 12 πόντους με 6/8 δίποντα, είχε 5 ριμπάουντ 1 τάπα, 15 στην αξιολόγηση.
Μόνο ο Σπανούλης ήταν καλύτερός του με 23, έστω κι αν στο συγκεκριμένο ματς, η επιρροή του αρχηγού δεν ήταν τόσο μεγάλη, όσο των υπόλοιπων. Ο Σπαν είχε 19 πόντους, τους 14 στην επανάληψη, όταν η μπάλα έκαιγε ήταν η μπάλα εκεί, όμως τη δουλειά την είχαν κάνει οι άλλοι προηγουμένως. Ειδικά η πεντάδα Λαφαγιέτ, Σλούκας, Λοτζέσκι, Πρίντεζης, Χάντερ, άλλαξε τη ροή του αγώνα. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έκανε επί μέρους 32-20 κι εκεί πήρε τη νίκη.
Βλέπετε ότι δεν ήταν ένα ή δύο που ξεχώρισαν. Ο Λοτζέσκι είχε 13 πόντους και +18 όταν βρισκόταν στο παρκέ. Πέτυχε μεγάλα σουτ, ειδικά στην 3η περίοδο. Ο Λαφαγιέτ είχε 6 πόντους και 6 ασίστ, ο Σλούκας 8 πόντους με 2 (στα 2) μεγάλα τρίποντα, ο Ντάνστον είχε 5 πόντους και 11 ριμπάουντ, ο Μάντζαρης 7 πόντους και εξαιρετική δουλειά πάνω στον Τεόντοσιτς. Ακόμα και ο Κατσίβελης στα 6 λεπτά που έπαιξε, ήταν θετικός με 2 πόντους και 2 ασίστ. Και δεν ξεχνάμε φυσικά τον μεγάλο Πρίντεζη – κυρίως στο πρώτο ημίχρονο – με τους 10 πόντους του.
Ομαδική δουλειά λοιπόν για τον Ολυμπιακό, που είχε ενέργεια, έπαιξε άμυνα και μέσω αυτής έφτασε στους 82 πόντους. Απ” αυτούς, οι 73 επετεύχθησαν σε τρία δεκάλεπτα. Ο Σφαιρόπουλος πιστώνεται την εμφάνιση και τον τρόπο παιχνιδιού και πλέον ο Ολυμπιακός έχει μία νίκη, που δεν την πέτυχαν η Εφές και η Φενέρ. Αν δεν κάνει τη μεγάλη γκέλα, το αβαντάζ έδρας θα είναι δικό του στα πλέι οφ.
*Πηγή: superbasket.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: