Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Στο ΣΕΦ έχει… προσκύνημα!!!

Μέχρι να παίξει στο ΣΕΦ χάρηκε η ΤΣΣΚΑ! Ένας εξαιρετικός Ολυμπιακός υποχρέωσε την «ομάδα του στρατού» στην πρώτη της ήττα (84-76) στη φετινή Ευρωλίγκα, προστατεύοντας παράλληλα και το «κάστρο» του!

Στο ΣΕΦ έχει… προσκύνημα!
Το ΣΕΦ είναι… κάστρο και αυτό το κατάλαβε καλά η ΤΣΣΚΑ!

Με μία εξαιρετική εμφάνιση και κατάθεση… ψυχής από όλους οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν στο Φάληρο με 84-76 την «ομάδα του στρατού» και την υποχρέωσαν στην πρώτη της ήττα στη φετινή Ευρωλίγκα!

Τρομερή εμφάνιση από τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος τελείωσε το ματς με 19 πόντους, με τον Ματ Λοτζέσκι να σταματά στους 13 και τον εξαιρετικό Οθέλο Χάντερ –ερχόμενος από τον πάγκο- να προσθέτει άλλους 12.

Αρκετή ενέργεια έδωσε στο παιχνίδι της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου ο Γιώργος Πρίντεζης με 10 πόντους, ενώ συγκινητικός ήταν ο Μπράιαντ Ντάνστον με 5 πόντους, αλλά 11 ριμπάουντ!

Για τους φιλοξενούμενους έκανε ό,τι μπορούσε ο Τεόντοσιτς με 20 πόντους, με τον Ντε Κολό να πετυχαίνει 13 πόντους και τον Κάιλ Χάινς, ο οποίος βραβεύθηκε πριν το τζάμπολ- να προσθέτει 12.

Το ματς


Πολύ κακό και νευρικό ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού, κυρίως στην επίθεση, με αποτέλεσμα η ΤΣΣΚΑ να προηγηθεί με 8-2 στα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης. Εκτός από την αστοχία, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έκαναν και πολλά λάθη, με την «ομάδα του στρατού» να διατηρεί το προβάδισμά της (6-13). Έτσι, κύλησε όλο το πρώτο δεκάλεπτο, με τους «ερυθρόλευκους» να δίνουν πολλές φορές την μπάλα στους Ρώσους, να σκοράρουν με… φειδώ και το τέλος της περιόδου να τους βρίσκει στο -6 (11-17).

Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου, ο Σλούκας πέτυχε το πρώτο τρίποντο του Ολυμπιακού στο ματς (1/5), ενώ με τον πολύ… ορεξάτο Χάντερ –που ήρθε από τον πάγκο- σε συνδυασμό με την καλή άμυνα, η ομάδα του Πειραιά πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (25-22). Ο Τεόντοσιτς έφερε ξανά την ΤΣΣΚΑ μπροστά (25-26), όμως ο Γιώργος Πρίντεζης πήρε στις… πλάτες του τους «ερυθρόλευκους» και με τη σημαντική βοήθεια από τον Λαφαγέτ τους έστειλε στο +7 (33-26). Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχαν πάρει… φόρα για τα καλά και με «όπλο» την τρομερή τους άμυνα, αλλά και τα πολύ καλά ποσοστά έξω από τα 6,75μ., πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 43-37.

inner

Άστοχο ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού και στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο λόγω της καλής του άμυνας, αυτό δεν του κόστισε (43-39). Ύστερα από περίπου δύο λεπτά, ο Μάντζαρης έσπασε το… ρόδι, ενώ με τον Βασίλη Σπανούλη να παίρνει «μπρος», οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο +8 (47-39). Στη συνέχεια, η ΤΣΣΚΑ έκανε ένα μίνι-ξέσπασμα και μείωσε τη διαφορά στους πέντε (49-44), όμως οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου συνδέθηκαν ξανά με το… καλάθι (με τον Λοτζέσκι να ήταν «καυτός» έξω από τα 6,75μ.) και μέσα από την καλή τους άμυνα, έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο στο +11 (64-53).

Το ίδιο καλά μπήκε και στην τέταρτη περίοδο ο Ολυμπιακός, διατηρώντας την υπέρ του διαφορά σε διψήφιο αριθμό στα πρώτα τέσσερα λεπτά (69-59). Όμως, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έπαθαν ένα επιθετικό… μπλακ άουτ στη συνέχεια, με την ΤΣΣΚΑ να το εκμεταλλεύεται αυτό και να μειώνει στους τρεις πόντους (69-66), περίπου στα μισά. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το ματς έγινε πραγματικό ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να σκοράρουν κυρίως με βολές. Όμως, η καλή άμυνα των «ερυθρολεύκων» -ακόμα από τους Ντάνστον και Λαφαγέτ που είχαν τέσσερα φάουλ- τους έδινε την ευκαιρία όχι μόνο να συντηρούν το προβάδισμά τους, αλλά να είναι στο +9 (77-68). Ωστόσο, περίπου ένα λεπτό πριν τη λήξη, οι Πειραιώτες έχασαν τη συγκέντρωσή τους, με τους Ρώσους να μειώνουν σε 77-73. Όπως είναι φυσικό, στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα το ματς οδηγήθηκε στη ρωσική… ρουλέτα των βολών, με τους γηπεδούχους να ήταν ψύχραιμοι και να φτάνουν στη νίκη με το τελικό 84-76!

Τα δεκάλεπτα: 11-17, 43-37, 64-53, 84-76.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ, Χάντερ 12, Ντάνστον 5 (11 ριμπ.), Σπανούλης 19 (1), Σλούκας 8 (2), Πρίντεζης 10 (1), Μάντζαρης 7 (1), Κατσίβελης 2, Λαφαγέτ 6 (2), Ντάρντεν 2, Λοτζέσκι 13 (2).

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Ντε Κολό 13, Τεόντοσιτς 20 (5), Φριντζόν 10, Νίκολς 3 (1), Μαρκοϊσβίλι 9 (1), Κορόμπκοφ, Γουίμς, Ζοζούλιν 2, Βοροντσέβιτς 5, Καούν 2, Χάινς 12. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: