Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Στον τελικό με... χάος η Γκάνα!! (video)

Στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής προκρίθηκε η Γκάνα, που νίκησε 3-0 την Ισημερινή Γιουινέα σε έναν επεισοδιακό ημιτελικό που διεκόπη για 40 λεπτά λόγω εισβολής των διοργανωτών στο 82'.

Στον τελικό με... χάος η Γκάνα (video)
Άνετη πρόκριση πήρε η Γκάνα, κόντρα στην Ισημερινή Γιουινέα, καθώς επικράτησε 3-0 και πέρασε στον τελικό του Copa Africa όπου θα αντιμετωπίσει την Ακτή Ελεφαντοστού. Βέβαια το παιχνίδι τελείωσε 40 λεπτά αργότερα, καθώς στο 82', οι οπαδοί των διοργανωτών εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, με τον διαιτητή να διακόπτει το παιχνίδι.

Αγωνιστικά, τα «μαύρα αστέρια» είχαν την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όμως χρειάστηκε πέναλτι για να προηγηθεί, καθώς στο 41', ο Οβόνο ανέτρεψε καθαρά τον Απία με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τζόρνταν Αγιού, με τον παίκτη της Λοριάν να είναι εύστοχος και να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, ο Μουμπαράκ σε αντεπίθεση έκανε το 2-0, ενώ το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 75' ο Αντρέ Αγιού που είχε περάσει αλλαγή.

Όλα κυλούσαν ομαλά, με την Γκάνα να ετοιμαζόταν για μια πανηγυρική πρόκριση στον τελικό, όμως οι οπαδοί της Ισημερινής Γουινέας είχαν διαφορετική άποψη. Οκτώ λεπτά πριν τη λήξη, μεγάλη μερίδα των φιλάθλων των διοργανωτών εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και ξεκίνησαν να πετάνε αντικείμενα, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να διακόψει το ματς. Χρειάστηκε μάλιστα επέμβαση της αστυνομίας καθώς και ελικόπτερο των αρχών(!) προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Τελικά, 40 λεπτά αργότερα, ο διαιτητής συνέχισε το παιχνίδι, χωρίς να σημειωθεί κάποια αξιόλογη φάση μέχρι το τέλος, και την Γκάνα να προκρίνεται στον τελικό της Κυριακής όπου θα αντιμετωπίσει την Ακτή Ελεφαντοστού. Όσο για την Ισημερινή Γουινέα, θα αναμετρηθεί το Σάββατο στον μικρό τελικό με την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Δείτε το βίντεο και φωτογραφίες με την εισβολή των φιλάθλων:




inner

inner

*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: