Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Να μην αποφασίσει ο Σαββίδης με το βλέμμα στο ντέρμπι της Κυριακής!!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΟΥΖΟΥ

Σήμερα ο Ιβάν Σαββίδης καλείται να πάρει μια κρίσιμη απόφαση: να κρατήσει τον Άγγελο Αναστασιάδη ή να του δείξει την έξοδο της Τούμπας; Η απόφαση δεν είναι εύκολη. Πόσο περισσότερο όταν πρέπει να ληφθεί εν θερμώ, λίγες μέρες πριν το καυτό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και το πρώτο sold out της χρονιάς. Τα δεδομένα που πρέπει να σταθμίσει είναι απλά και πέρα από αριθμούς και στατιστική. Τον εμπιστεύεται ναί ή όχι; Αν η απάντηση είναι θετική τότε σήμερα θα πρέπει να ανακοινώσει όχι μόνο την παραμονή του αλλά και την ανανέωση του συμβολαίου του για έναν ακόμη χρόνο!

Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να αρχίσει το χτίσιμο από την αρχή με ότι αυτό συνεπάγεται. Τα δεδομένα είναι απλά και θυμίζουν νόμισμα με δύο όψεις. Μέχρι το τέλος του χρόνου η ομάδα δούλευε ρολόι. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 6 Δεκεμβρίου βρέθηκε πέντε βαθμούς μπροστά από τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας. Κάτι που είχε να συμβεί τριάντα ολόκληρα χρόνια! Η συνέχεια είναι γνωστή. Σήμερα είναι οκτώ ολόκληρους βαθμούς πίσω από την ομάδα του Πειραιά. Δηλαδή πέταξε στα σκουπίδια συνολικά δεκατρείς βαθμούς!

Η κατάρρευση είναι προφανής. Πόσο περισσότερο όταν έρχονται δύο ήττες σερί, η πρώτη από τον Παναιτωλικό στην Τούμπα και χθες ο διασυρμός από την «ομάδα νέων» του ΟΦΗ. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν για κανέναν. Ούτε για τους παίκτες, ούτε βέβαια για τον Αναστασιάδη. Όλοι είναι άξιοι της μοίρας τους! Ο 61χρονος τεχνικός με εμμονές, κολλήματα και κακή διαχείριση του ρόστερ το τελευταίο διάστημα έχει χάσει την μπάλα. Έχει τεράστια ευθύνη. Όπως είναι εκείνος που οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση της βαθμολογίας αλλά ταυτόχρονα έξω από το κύπελλο και το Europa League. Μοιάζει με σκωτσέζικο ντούς!

Ο Ιβάν Σαββίδης θα χάσει το δάσος και θα εστιάσει στο δέντρο αν μείνει στους αριθμούς. Τα πράγματα είναι απλά. Αν εμπιστεύεται τον προπονητή Ανασασιάδη και την δουλειά του πρέπει να τον στηρίξει με νύχια και δόντια. Να τον προστατεύσει και να τον περιβάλει με την εμπιστοσύνη του. Και εδώ η αποτίμηση πρέπει να γίνει με τους στόχους που είχαν μπει στο ξεκίνημα της περιόδου, το ποδόσφαιρο που παίζει ο ΠΑΟΚ, την ανάδειξη νέων παικτών, το μειωμένο μπάτζετ, την αγωνιστική φιλοσοφία, την ταύτιση απόψεων, την επόμενη μέρα.

Ο ομογενής επιχειρηματίας δεν πρέπει να πάρει την απόφαση του με το βλέμμα στο ντέρμπι της Κυριακής αλλά στην νέα περίοδο. Πρέπει να δει μακριά. Μόνο έτσι η απόφαση του θα έχει προοπτική και δεν θα εστιάζεται στην απογοήτευση και τα συναισθήματα της στιγμής. Απλά πράγματα!
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: