Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Ιβάν, πάρε την κατάσταση στα χέρια σου! Αυτοί οι άσχετοι «έχουν χάσει τη μπάλα»!

Φίλος της στήλης μου τηλεφώνησε περίλυπος μετά τον αγώνα: «Δυστυχώς όλοι τους εκεί στον ΠΑΟΚ - ακόμη και ο Άγγελος – έχουν χάσει τη μπάλα».
Γράφει ο Δημήτρης Μπούζας
Η μισογερμένη καρδάρα με το γάλα που είχε απομείνει, χθες αναποδογυρίστηκε τελείως. Τα γνωστά…σκυλιά έσπευσαν να γλείψουν τις πέτρες με τις τελευταίες σταγόνες που είχαν απομείνει σαν περίσσευμα (μάλλον σαν πασάλειμμα) στον πάτο της. Ο φιλόδοξος διεκδικητής μέχρι πρότινος του τίτλου (για τους αφελείς και αιθεροβάμονες και όχι για εμάς) αποδείχθηκε ιδανικός αυτόχειρας σε μια σειρά αγώνων βατών και με εφικτά τα θετικά αποτελέσματα, βοηθώντας γενναιόδωρα τους ανταγωνιστές του και απογοητεύοντας σκληρά τις χιλιάδες των οπαδών του. Οι τελευταίοι περίμεναν όλη τη χρονιά για να ζήσουν σε μια Κυριακή τη δικαίωση των προσδοκιών τους με την αγωνιστική ταπείνωση των αδίστακτων και βρώμικων ανταγωνιστών τους, διαπίστωσαν ότι κάτι τέτοιο πλέον δεν είναι εφικτό.

Είναι αλήθεια ότι οι ΠΑΟΚτσήδες πόνεσαν πολύ αυτή τη φορά. Οι αλλεπάλληλοι διασυρμοί μαύρισαν στην κυριολεξία την ψυχή τους. Οι τραγωδίες (η μία μετά την άλλη) και μάλιστα από ομάδες θεωρητικά υποδεέστερες, όπως και ο τρόπος διαχείρισης όλων των αγώνων που είχαν απρόσμενες και αρνητικές εξελίξεις έχουν ερμηνευτεί κατά καιρούς ποικιλότροπα. Οι διάφοροι αναλυτές, οι δημοσιογράφοι, αλλά και οι ψαγμένοι οπαδοί του Δικέφαλου μετά από κάθε γκέλα και απογοήτευση κατέθεταν τις απόψεις τους. Η κάθε πλευρά έβλεπε με διαφορετική οπτική το…«τι» και το «ποιος» φταίει για αυτή την κατρακύλα.

Συνοψίζοντας και ξεδιαλέγοντας τις σοβαρότερες και πλέον τεκμηριωμένες τοποθετήσεις, ένας ουδέτερος κριτής καταλήγει στην επιτομική διαπίστωση ότι υπάρχουν διαμορφωμένες δύο ξεκάθαρες θέσεις. Η μία θεωρεί υπεύθυνο τον κόουτς και η άλλη την διοίκηση. Υπάρχει βέβαια και μία τρίτη που δεν έχει βαριά φωνή και μεγάλη παρουσία και η οποία εκπροσωπεί τους ψύχραιμους και κάπως αποστασιοποιημένους οι οποίοι μοιράζουν τις ευθύνες ανάμεσα στη διοίκηση της ΠΑΕ αλλά και στον Άγγελο Αναστασιάδη. Το κακό στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι όλα όσα συμβαίνουν έχουν επίσης διαμορφώσει κι ένα ιδιαίτερο εκρηκτικό κλίμα στην περιρέουσα ασπρόμαυρη ατμόσφαιρα τις παραμονές ενός σημαντικού (όχι πλέον βαθμολογικά) αγώνα. Με τον οπαδικό ψυχισμό, ιδιαίτερα οξυμένο και με το φόβο του διχασμού (μετά και την υποβολή παραίτησης από μέρους του Άγγελου Αναστασιάδη) να βροντοχτυπάει την πόρτα της Τούμπας.

Δύσκολες – πραγματικά κρίσιμες – οι στιγμές για τον ΠΑΟΚ. Οι συνθήκες και οι διαφαινόμενες αντιδράσεις που εγκυμονούν εμφυλιοπολεμικές και ενδοοικογενειακές αντιπαραθέσεις αυτή τη στιγμή απαιτούν μία καταλυτική ψύχραιμη και συνετή διαχείριση. Ασφαλώς αυτός που θα πρέπει να αναλάβει αυτή την αποστολή και αυτόν τον ηγετικό ρόλο δεν είναι άλλος από τον Ιβάν Σαββίδη. Αυτή την ώρα ο ηγέτης της ασπρόμαυρης οικογένειας καλείται να πάρει - και μάλιστα επειγόντως - την κατάσταση στα χέρια του και να φράξει το δρόμο σε ότι ακραίο και καταστροφικό μπορεί να προκύψει από στιγμή σε στιγμή. Ο Δικέφαλος έχασε και τους τρεις στόχους που διεκδικούσε. Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο και με ευθύνες του ενός ή του άλλου έφτασε εδώ που είναι. Αν όμως προκύψει κάτι ακραίο που θα αποσταθεροποιήσει επικίνδυνα το σύλλογο και θα είναι χειρότερο ακόμη και από αυτόν τον αγωνιστικό κατήφορο, επιβάλλεται ο Ιβάν να οργανώσει την αποτροπή του. Ο μεγαλομέτοχος λοιπόν από σήμερα πρέπει να αποδώσει ευθύνες σε όλους όσους έχουν «συμβάλει» σε αυτή την τραγική κατάληξη της χρονιάς.

Όσο για το χθεσινό 3-1(!!!) από το μισοδιαλυμένο ΟΦΗ; Ασφαλώς και υπάρχουν ευθύνες. Αναλογούν όμως σε όλους τους εμπλεκόμενους. Στον κόουτς γιατί για μια ακόμη φορά χρεώθηκε ένα αποτυχημένο και αυτοκτονικό rotation που συνοδεύτηκε από ασύμβατες επιστροφές και αδέξιες παρεμβάσεις κατά τη ροή του παιχνιδιού. Στον Άγγελο αποδίδονται βέβαια ευθύνες (χωρίς να του στερούν όλα τα θετικά του) όχι μόνο για χθες αλλά και για όσα οδήγησαν στον αποκλεισμό από το κύπελλο και σε προέκταση ακόμη και την ευρωπαϊκή αποτυχία. Η ΠΑΕ έχει τις μεγάλες ευθύνες της τόσο γιατί άφησε την ομάδα απροστάτευτη στα διαιτητικά όργια και κακουργήματα, αλλά και επιπρόσθετα διότι παρουσιάστηκε παντελώς αφελής, αναποτελεσματική και ανευθυνοϋπεύθυνη στο θέμα της μεταγραφικής ενίσχυσης της ομάδας. Οι παίκτες; Μοιράζονται ενοχές για τις άνευρες και πολλές φορές αλλοπρόσαλλες αποδόσεις τους.

Το ζητούμενο όμως τώρα είναι να υπάρξει μια άμεση καταλυτική ηγετική παρέμβαση που θα συνοδευτεί με ριζικές και γενναίες τομές οι οποίες θα αφορούν όλα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και όλα όσα τυχόν θα προκύψουν αν δεν υπάρξει πρόληψη και άμεση αντιμετώπιση τους. Και όταν λέμε όλα, εννοούμε να μην μείνει τίποτα «απείραχτο». Γιατί όπως διαπιστώθηκε τα πάντα (διοικητικά και αγωνιστικά) κινούνται σε λάθος κατεύθυνση. Ήρθε λοιπόν η ώρα να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και μάλιστα μέχρι την Κυριακή να ξεθολώσει η ομίχλη και να φύγει η καταχνιά. Ήρθε η ώρα του Ιβάν.
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: