Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Μίλησε για όλα ο Άλεξ Κάλας!!

Ο Άλεξ Κάλας πραγματοποίησε τη πρώτη του δημόσια εμφάνιση σε συνέντευξη Τύπου με τον ίδιο να μιλάει για όλα τα θέματα του Άρη αλλά και τις προθέσεις του.
Αναλυτικά:
«Δεν μπορώ να υποσχεθώ κάτι που δεν μπορώ να παραδώσω. Yπόσχομαι ότι θα βάλω τα λεφτά μου εκεί που βρίσκονται τα λόγια μου».
Για τους συνεργάτες του και το πότε θα έρθουν: «Δεν είναι εύκολο να τους πάρω και να τους ενημερώσω. Μέχρι πριν 5 λεπτά δεν ξέραμε ακόμα πότε θα παίξουμε.Δεν έρχονται για κέρδος.Είναι ειδικοί. Τους ζήτησα να έρθουν με μου δώσουν την συμβουλή τους».
Για το αν μπορεί να συνεργαστεί με κάποιον άλλον που θα θέλει να επενδύσει στον Άρη: «Σε όλες μου τις επιχειρήσεις έχω συνεταίρους. Είναι πολύ πιο δύσκολο να συνεργαστώ με κάποιον άγνωστο. Eίναι σαν γάμος».
Για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην Αμερική, αλλά και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και τι ποσοστό θα καλύψει το καλοκαίρι: «Είμαι καθαρός, υπάρχει διαφάνεια.Κι αυτό είναι δικαιοσύνη όσον αφορά τα χρήματα του κοινού. Όταν μιλάμε για ιδιωτικά χρήματα. Αν του χρόνου καταφέρουμε να αποκτήσουμε τις μετοχές τότε γίνεται ιδιωτικός ο τομέας. Έχω 10 εστιατόρια, 8 στο Μαϊάμι, ένα Σικάγο και ένα στη Νέα Υόρκη. Για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να σας απαντήσω. Μπορεί να έρθει κάποιος και να θέλει να βάλει περισσότερα από εμένα».
«Όπως αναφέρθηκα και πριν δεσμεύτηκα για να κάνω κάτι. Οπουδήποτε χρειαστεί, είμαι διατεθειμένος να βοηθήσω οικονομικά. Με ένα πρόχειρο προϋπολογισμό υποθέτουμε σε ένα ποσό κοντά στα 300.000 δολάρια για φέτος. Είμαι διατεθειμένος να βάλω ακόμα μισό εκατομμύριο δολάρια για την επόμενη χρονιά. Και πιστεύω ότι την τρίτη χρονιά θα βάλω το αντίστοιχο ποσό, αλλά ίσως τότε όλα να είναι διαφορετικά».
Για την αρχική άρνηση από τον Ερασιτέχνη να αναλάβει και γιατί πλέον γύρισε πίσω: «Ήταν κάτι πολύ άσχημο αυτό που είχε γίνει. Με ρωτάτε γιατί επέστρεψα. Εξαιτίας του αδερφού μου».
Για την εκκαθάριση: «Πιστεύω ότι κάποιος πιο εξειδικευμένος και που έχει αναλάβει αυτό το θέμα είναι καταλληλότερος να απαντήσει.Ελπίζουμε ότι μέχρι τον Μάϊο θα έχουμε ολοκληρώσει αυτό που θέλουμε».
Για την απόσταση: «Αν χρειαστεί θα είμαι εδώ. Αλλιώς έχω τον αδερφό μου εδώ και πιστεύω σε αυτόν».
Για τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι εκάστοτε διοικήσεις του Άρη τα τελευταία χρόνια: «Δεν περνάει ούτε μία μέρα από τη ζωή μου που δεν μου βάζει κάποιος τρικλοποδιά. Δεν σημαίνει όμως ότι είμαι θύμα.Δεν με ενοχλεί αυτό καθόλου».
Για το πότε πιστεύει ότι θα είναι κερδοφόρα η επιχείρηση: «Θέλω να είμαι κερδοφόρος αύριο αλλά είναι αδύνατο. Στον επιχειρηματικό κόσμο μπορείς να επανακτήσεις το κεφάλαιο σου μέσα σε 7 χρόνια. Να πάρεις πίσω το 50% των χρημάτων σου. Αυτά είναι σχέδια για μεγαλύτερη χρονική διάρκεια. Όταν μιλάς για μία επένδυση με μεγάλο ρίσκο, άρα μιλάς και για μεγαλύτερο κέρδος.
Για το πρότζεκτ, το ελληνικό ποδόσφαιρο που δεν αποδίδει κέρδος, αλλά και τους  Γερμανούς συνεργάτες, ο Άλεξ Κάλας τόνισε: «Υπάρχουν και μεγάλες και πιο μικρές επιχειρήσεις. Πιστεύω ότι υπάρχει στην ελληνική αγορά και για μικρότερες ομάδες οικονομικά όπως εμείς. Ακόμα και ο Ολυμπιακός χάνει κόσμο από το γήπεδο, παρότι έχει μία βάση κόσμου μεγαλύτερη από εμάς. Πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει κέρδος. Αναφορικά με τους φίλους μου. Ο ένας είναι φίλος μου 20 χρόνια. Ο άλλος είναι φίλος φίλους. Έχουν το δικό τους πλάνο και την δική τους ζωή. Μπορούμε να συνεργαστούμε στο μέλλον. Δεν μπορώ φυσικά να βάλω τα λόγια τα δικά μου στο στόμα τους. Αυτοί τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να εξαγοραστεί αυτή τη στιγμή από τους δύο. Ούτε εγώ έχω κάτι δικό μου από την ομάδα».
«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να κοπιάσουμε και όχι μόνο να δίνουμε έμπνευση. Είναι περίπου μόνο 1% η έμπνευση και το άλλο είναι απλά δουλειά και κόπος.
Γι αυτό προτιμώ να σηκώνω τα μανίκια μου και να πηγαίνω στην δουλειά. Καλώς η κακώς όλοι κάνουμε λάθη. Υπόσχομαι ότι αν πέσουμε θα ξανασηκωθούμε και δεν θα χάσουμε τον δρόμο. Και θα υπάρχει μόνο κέρδος. Το 1984 είχα εισιτήριο της μίας επιστροφής. Οταν λέω ότι θα κερδίσουμε θα κερδίσουμε όλοι. Κι εγώ και ο σύλλογος. Το επόμενος ερώτημα είναι για το μέλλον. Θα προτιμούσα να σας πω τους αριθμούς του Λόττο. Σε μερικές περιπτώσεις δεν μπορείς να βάλεις το φορτίο μπροστά από το άλογο. Οι στόχοι μας είναι πρώτον να πάμε στην επόμενη κατηγορία, να τελειώσουμε με την εκκαθάριση, να δημιουργήσουμε μία νέα εταιρία. Κι αυτή η συνεργασία είναι η βάση. Δεν είμαι ο Ζορό και κανείς δεν είναι.Ελπίζουμε να έχουμε ένα έλεγχο του μετοχικού κεφαλαίου τον Ιούνιο. Αλλά και πάλι αν δεν συμβεί είναι μία καλή άσκηση για μένα.
Το άλλο ερώτημα είναι αν θα το έκανα όλο αυτό χωρίς τον αδερφό μου. Η απάντηση είναι όχι. Θέλουμε να οργανώσουμε την ομάδα σε όλους τους τομείς. Επίσης θα επιθυμούσαμε στο μέλλον να επανακτήσουμε τα προπονητικά κέντρα γιατί υποθέτω θα μπουν στην εκκαθάριση. Θα ήθελα στο μέλλον να έχουμε πολύ καλούς αθλητές. Είτε ποδοσφαιριστές είτε παίκτες του μπάσκετ η οτιδήποτε. Και να έχουμε ένα σοβαρό αθλητικό κέντρο για να τους δώσουμε τα φόντα να πετύχουν.
«Αυτός θα σας εξηγήσει γιατί το κεφάλαιο φεύγει έξω από την χώρα ενώ εγώ γυρνάω πίσω. Το χρήμα είναι κάτι που μ ενδιαφέρει πάρα πολύ αλλά είναι κι ένα μέσο που με βοηθάει να κάνω πραγματικότητα τα όνειρα μου. Θα ήθελα να μοιραστώ κάποια πράγματα μαζί σας σχετικά την έννοια κέρδος. Παράδειγμα. Πηγαίνεις στο κρεοπωλείο για να αγοράσεις και δεν περιμένεις να το μοιραστεί μαζί σου χωρίς κέρδος ο μαγαζάτορας. Θα σας κάνω μία ερώτηση. Θέλετε να έρθει κάποιος και μετά από χρόνο να χάνει συνέχεια. Οπότε πιο είναι το κακό να έχει κάποιος ένα κέρδος.Γι αυτό μην το παίρνετε στραβά όταν ακούτε τη λέξη κέρδος. Εάν έχω εγώ κέρδος τότε και η ομάδα θα έχει κέρδος. Δεν θα υπάρχει κέρδος για έναν και ζημία για τον άλλον.
Είμαστε όλοι ένα σε αυτό το θέμα.Ο σύλλογος αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι ακεραιότητα από ένα πρόσωπο το οποίο θα μπορεί να εμπιστευτεί. Χρειάζεται ένα άτομο που θα μπορέσει να επιδείξει όλες τις αρετές που χρειάζονται. Σε αυτή την ζωή δεν υπάρχει δωρεάν… γεύμα.
Εάν κάποιος σας προσφέρει κάτι δωρεάν να έχετε το νου σας. Κάποιος θα πρέπει να πληρώσει ένα τίμημα. Πάντα κάποιος το πληρώνει. Δεσμεύομαι να έχω διαφάνεια, υπευθυνότητα και να υπάρχει διάρκεια σε αυτό που κάνουμε. Και σας θυμίζω έχω πλήρης γνώση  των συνθηκών.
«Πριν λίγο καιρό διάβασα ένα άρθρο με ένα φίλαθλο για άλλη ομάδα. Αυτό που χρειάζεται όμως είναι το κεφάλαιο. Πράξεις βάση του οικονομικού κεφαλαίου και όχι λόγια. Ξέρω που έχω αναμειχθεί. Το βάρος που έχω ζητήσει να σηκώσω. Και όλους τους ήρωες που παίρνω μαζί μου.Θα μιλήσω για τον εαυτό μου.
Ήρθα 3 ετών εδώ, έμενα στην Ανάληψη. Το 1984 πήγα στην Αμερική. Θέλω να είμαι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Είμαι σαν εσάς και τίποτα περισσότερο. Τοπ εννοώ. Δεν είναι η θέση μου να σας πω πόσο φανατικός φίλος του Άρη. Δεν είμαι φανατικός από οτιδήποτε. Έτσι λοιπόν το ερώτημα που μένει είναι για΄τι αποφάσισα να βάλω τον εαυτό μου σε όλο αυτό. Είναι μία μίξη αποφάσεων γιατί για εμένα αυτό είναι επιχείρηση, επαγγελματισμός. Όταν φεύγεις από την Ελλάδα γίνεσαι περισσότερο Έλληνας απο πριν.Περίεργο αλλά αληθινό».
«Είναι μία ιδιαίτερη στιγμή. Θέλω να βοηθήσω τον αδερφό μου που είναι ένα μέρος σε όλο αυτό και κάποιον άνθρωπο που δεν είναι εδώ αυτή τη στιγμή και του χρωστάω πολλά.Θέλω την προσοχή γιατί σαν ΜΜΕ κάποια πράγματα φεύγουν ανεξέλεγκτα. Καταλαβαίνω ότι η πρόθεση σας είναι καλή. Εσείς διαμορφώνετε την γνώμη του κοινού. Eάν δεν έχουν την δικά τους γνώμη εσείς την διαμορφώνετε. Είναι νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για το διάστημα αυτό. Προσπαθώ να βάλουμε σε τάξη αυτό το «σπίτι». Έχω πλήρη επίγνωση όλων των συνθηκών. Όπως λέμε και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού το χρήμα «μιλάει».
 Ο Άλεξ Κάλας έχει τον λόγο: «Σας ευχαριστώ παρά πολύ που ήρθατε να βοηθήσετε σε αυτή την προσπάθεια. Κατά κάποιο τρόπο θα ήθελα να θέσω κάποιους κανόνες. Τα ελληνικά μου είναι εξίσου καλά με τα δικά σας. Μετά από 31 χρόνια σκέφτομαι σε κάποια άλλη γλώσσα. Αυτό ίσως μας προκαλέσει σε κάποιες καθυστερήσεις. Μα ξέρετε ότι μπορείτε να μου μιλάτε στα ελληνικά. Απλά ίσως χρειαστώ λίγο χρόνο να προσαρμοστώ και μετά θα μπορέσουμε να μιλήσουμε στην γλώσσα μας.
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: