Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Το μεγαλείο της Λίβερπουλ!

Σε μία κίνηση επίδειξη αβροφροσύνης και μεγαλείου, η Λίβερπουλ έστειλε το δικό της μήνυμα για τα θύματα της Μαν. Γιουνάιτεντ στην αεροπορική τραγωδία του Μονάχου πριν από 56 χρόνια.

Το μεγαλείο της Λίβερπουλ
Μεγάλη ομάδα δεν είναι μόνο αυτή που έχει τίτλους. Η Λίβερπουλ είναι τέτοια και για άλλους λόγους.

Και με κινήσεις σαν κι αυτή που έκανε το πρωί της Πέμπτης ενισχύει αυτό το χαρακτηρισμό.

Στην επέτειο 56 ετών από την αεροπορική τραγωδία της αποστολής της Μαν. Γιουνάιτεντ στο Μόναχο, οι «κόκκινοι» παραμέρισαν τις όποιες ποδοσφαιρικές τους διαφορές με τους μεγάλους τους αντιπάλους.

«Η σκέψη μας σε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους στην αεροπορική τραγωδία του Μονάχου. Κάποια πράγματα είναι πιο σημαντικά από την ποδοσφαιρική αντιπαλότητα», ανέφερε η ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της Λίβερπουλ στο Twitter.

Thinking of those who lost their lives in the Munich air crash. Some things are more important than football rivalry.
 
 

Πηγή: sport-fm.gr

Σοβαρό τροχαίο με 2 νεκρούς και πρωταγωνιστή τον πρόεδρο της Skoda Ξάνθης!

Σοβαρό τροχαίο με 2 νεκρούς και πρωταγωνιστή τον πρόεδρο της Skoda ΞάνθηςΣοβαρό τροχαίο με πρωταγωνιστή τον ιδιοκτήτη της Skoda Ξάνθη, κ. Χρήστο Πανόπουλο σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην Εγνατία οδό, στο τμήμα Κομοτηνής-Ξάνθης, κοντά στα διόδια Ιάσμου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αυτοκίνητο του κ. Πανόπουλου παρέσυρε και σκότωσε δύο άγνωστους άνδρες, οι οποίοι φέρεται να διαμελίστηκαν!

Στην προσπάθειά του να τους αποφύγει, ο ίδιος τραυματίστηκε ελαφρά. Ο ιδιοκτήτης της Skoda Ξάνθη βρίσκεται στο Νοσοκομείο, εμφανώς σοκαρισμένος, ενώ νοσηλεύεται με εκδορές, προληπτικά, στη χειρουργική κλινική.

Το τραγικό περιστατικό έχει επιληφθεί η αστυνομία ενώ τα δύο πτώματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Πηγή: www.protothema.gr

Περίπατο η «βασίλισσα», πέρασε ημιτελικό!

Με άνεση ξεπέρασε το εμπόδιο της Γκραν Κανάρια, συντρίβοντας την με 83-60 και περιμένει τον αντίπαλο της, από το Μάλαγα – Σαραγόσα

Περίπατο η «βασίλισσα», πέρασε ημιτελικό
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε όρεξη γι’ αστεία στην «Μάρτιν Καρπένα Αρένα» και από την εκκίνηση του αγώνα έδειξε τις διαθέσεις της. Στο πρώτο μέρος προηγήθηκε με 21 πόντους, επιτρέποντας στην αντίπαλο της να σημειώσει μόλις 20 πόντους στο πρώτο μέρος. Η διαφορά κατέβηκε το πολύ μέχρι τους 17-18 πόντους στο δεύτερο μέρος για να πάει ακόμα και στους 31 (81-50), δύο λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα.

Ο Γιάννης Μπουρούσης, σταμάτησε στους έξι πόντους, αλλά ήταν πρώτος ριμπάουντερ για τη «βασίλισσα» με 11, ενώ είχε ακόμα 5 ασίστ και 1 τάπα σε 26:45 συμμετοχής. Ο Νίκολα Μίροτιτς με 17 και ο Ρούντι Φερνάντεθ με 17 ήταν οι πρώτοι σκόρερς για την Ρεάλ, ενώ άλλους 13 πρόσθεσε ο Φελίπε Ρέγιες.

Από την άλλη μεριά η Γκραν Κανάρια, παρουσιάστηκε και πάλι αδύναμη στην επίθεση. Ο Νιούλεϊ έμεινε μόλις στους 7 πόντους, ενώ ο Ταβάρες ξεχώρισε μόνο από τη νησιωτική ομάδα με 16 πόντους και 12 ριμπάουντ. Πηγή: sport-fm.gr

Όσο ζει... ελπίζει!!

Ο Άρης «κράτησε» τον Παναιτωλικό στο 0-0 στο «κάστρο» του Αγρινίου, κατάφερε να πάρει ακόμη ένα βαθμό και παρέμεινε «ζωντανός» στην μάχη του για παραμονή στη Σούπερ Λίγκα.

Όσο ζει... ελπίζει
Στο 0-0 έμειναν στο Αγρίνιο Παναιτωλικός και Άρης, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Οι «κίτρινοι», παρά την ασφυκτική πίεση, της ομάδας του Μάκη Χάβου στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφεραν κρατήσουν το «μηδέν» και να παραμείνουν «ζωντανοί» στην προσπάθειά τους για να παραμείνουν στην κατηγορία.

Σωρεία χαμένων ευκαιριών για τους Αγρινιώτες στο δεύτερο 45λεπτο, όπου ήταν καλύτεροι, όμως δεν κατάφεραν λόγω της αστοχίας τους και της «ψυχωμένης» άμυνας των παικτών του Σούλη Παπαδόπουλου να βρουν δίχτυα.

Στην 6η θέση με 34βαθμούς παρέμεινε ο Παναιτωλικός, τελευταίος συνεχίζει ο Άρης με 14.


Το ματς:




Με τον αγωνιστικό χώρο να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένος, λόγω της δυνατής βροχόπτωσης, ο Παναιτωλικός μπήκε καλύτερα στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν την πολυπρόσωπη άμυνα του Άρη, ωστόσο, το βαρύ τερέν τους ανάγκαζε να καταφεύγουν σε ψηλές σέντρες, οι οποίες εξουδετερώνονταν εύκολα από τον Διούδη και τους συμπαίκτες του.

Από τη μεριά τους, οι παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου, αν και είχαν σαφή πρόθεση να διαφυλάξουν το «μηδέν» στα μετόπισθεν, προσπάθησαν με μακρινές μπαλιές να βγουν στην αντεπίθεση και να παραβιάσουν την εστία του Ράφαελ. Το παιχνίδι σιγά-σιγά άνοιξε και αυτό βοήθησε και τις δύο ομάδες να δημιουργήσουν ευκαιρίες, χωρίς όμως να καταφέρουν να τελειώσουν σωστά τις φάσεις. Έτσι, το 0-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Θάνου για το πρώτο ημίχρονο.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου 45λεπτου ο Παναιτωλικός εμφανίστηκε πιο ουσιαστικός. Οι παίκτες του Μάκη Χάβου έγιναν πιο γρήγοροι στο χώρο της μεσαίας γραμμής και μετέφεραν πιο εύκολα τη μπάλα κοντά στην περιοχή του Άρη. Τα πολλά φάουλ των «κίτρινων» στο δεύτερο μισό του γηπέδου έθεταν σε κίνδυνο την άμυνά τους αφού οι Κούσας και Μπικέι υπερτερούσαν στις μονομαχίες και δημιουργούσαν προβλήματα στον Διούδη.

Με το πέρασμα των λεπτών οι γηπεδούχοι πίεζαν ακόμη περισσότερο την εστία του Διούδη. Τα τελευταία λεπτά οι εστία του Άρη κινδύνεψε είτε από τις στημένες φάσεις, είτε από τις σέντρες του Νταλμά, όμως ο Διούδης, οι συμπαίκτες του και η αστοχία των παικτών του Χάβου δεν έφεραν το γκολ στον Παναιτωλικό. Στα τελευταία λεπτά οι «κίτρινοι» κατάφεραν να «παγώσουν» τον ρυθμό του παιχνιδιού «ροκάνισαν» τον χρόνο και κατάφεραν να κρατήσουν το 0-0 μέχρι το φινάλε.





Οι συνθέσεις:




Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Κούσας, Καμαρά, Θεοδωρίδης (90’ Μαρτίνες), Τζούνιορ, Σφακιανάκης (78’ Παπουτσογιαννόπουλος), Γκάλο, Μπακάκης (68’ Νταλμά), Ανίν, Μπικέι, Μπόγιοβιτς

Στον πάγκο: Στεφανάκος, Κουτρομάνος, Καλί, Μελισσάς

Άρης (Σούλης Παπαδόπουλος): Διούδης, Κύργιας, Γιαννίτσης, Πουλίδο, Τσουμάνης, Παπαδόπουλος (74’ Σουνάς), Μπακασέτας (90+3’ Αγγελούδης), Βαγγέλι, Μανιάς, Μπουγαΐδης (45΄ Νταμπαρλής), Τσιάρας

Στον πάγκο: Γουναρίδης, Καραγκούνης, Γκόλιας, Νταμαρλής, Κουσίδης

Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος (Χίου)

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Αγρινίου Πηγή: sport-fm.gr

Έκανε τα… εύκολα, δύσκολα!!

Νικηφόρα πέρασε από την Πάτρα ο ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον Απόλλωνα, επικρατώντας με 81-77. Τα πράγματα πάντως δεν ήταν εύκολα για τον «Δικέφαλο του Βορρά» παρότι βρέθηκε να προηγείται και με 15 πόντους.

Έκανε τα… εύκολα, δύσκολα
Ζορίστηκε μεν, επικράτησε δε.

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη στην Πάτρα με αντίπαλο τον τοπικό Απόλλωνα επικρατώντας με 81-77, για τη 17η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά», που είχε το πάνω χέρι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, βρέθηκε ακόμα και στο +15 όμως η χαλάρωσή του στο τελευταίο δεκάλεπτο παραλίγο να του κοστίσει.

Αυτή ήταν η ενδέκατη νίκη για τους Θεσσαλονικείς οι οποίοι έφτασαν τους 28 βαθμούς.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Χαραλαμπίδης και Τσαϊρέλης. Πέντε παίκτες των γηπεδούχων είχαν διψήφιο αριθμό πόντων (Ρος, Αργυρόπουλος, Ντάνιελ, Ουίλσον, Μπολντς).

Το ματς



Καλό ξεκίνημα από τους φιλοξενούμενους οι οποίοι πήραν τα ηνία στο σκορ από το ξεκίνημα του αγώνα φτάνοντας στο 10-15. Οι παίκτες του Νίκου Βετούλα αντέδρασαν με σερί 7-0 για το πρώτο τους προβάδισμα στο ματς (19-15) με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να μειώνει στο καλάθι στο τέλος του δεκαλέπτου, 19-17. Η αστοχία του Απόλλωνα στη δεύτερη περίοδο σε συνδυασμό με την καλύτερη απόδοση του ΠΑΟΚ σε άμυνα και επίθεση, και τους Χαραλαμπίδη και Τσαϊρέλη… ορεξάτους, επέτρεψε στους Θεσσαλονικείς να τρέξουν σερί 10-0 για το 24-33. Μάλιστα συνέχισαν σε αυτό το ρυθμό και ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος στο +13 (32-45) καθώς το τρίποντο του Αργυρόπουλου για τους γηπεδούχους, στην εκπνοή, ήταν εκπρόθεσμο.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να προηγείται ακόμα με 15 πόντους (32-47) στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου. Αυτό όμως δεν πτόησε τους Πατρινούς οι οποίοι επέστρεψαν ορεξάτοι από τα αποδυτήρια. Αρχικά με επιμέρους 12-4 μείωσαν στους επτά (44-51), ενώ λίγο πριν ολοκληρωθεί η περίοδος πλησίασαν στους πέντε (57-62). Οι βολές του Πέιν έφεραν ξανά στο +7 (57-64) τους φιλοξενούμενους. Ολική επαναφορά για τον Απόλλωνα στο δεκάλεπτο που απέμενε. Με ώθηση από τον κόσμο του, έτρεξε σερί 13-0 και όχι μόνο ροκάνισε τη διαφορά, αλλά πήρε και πάλι το προβάδισμα (70-67). Μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό του αγώνα ο ΠΑΟΚ ήταν μπροστά με ένα καλάθι, 73-75. Ακολούθησε η… ρώσικη ρουλέτα των βολών στην οποία οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου ήταν πιο εύστοχοι φτάνοντας στο τελικό 77-81.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 32-45, 57-64, 77-81

Απόλλων Πάτρας (Βετούλας): Ρος 16(2), Αργυρόπουλος 14(1), Καπερώνης, Ντάνιελ 14 (7 ριμπάουντ), Ουίλσον 13 (3), Λιανός, Πέτροβιτς 3 (1), Πελεκούδας, Μιλουτίνοβιτς 4, Μπολντς 13 (8 ριμπάουντ)

ΠΑΟΚ (Μάρκοβιτς): Πέιν 14 (1), Κούπερ 6 (6 ριμπάουντ), Χαραλαμπίδης 26 (4), Τσόχλας, Τσαϊρέλης 23 (8 ριμπάουντ), Δέδας 2, Μαργαρίτης 2, Καλλές, Μπόγρης 7, Κασελάκης 1 Πηγή: sport-fm.gr

Ο Θρύλος του Ρομπέρτο...!

Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει για την παραμονή του Ρομπέρτο στον Ολυμπιακό και τη δυνατότητά του να γίνει κι εκείνος... θρύλος, όπως ο Αντώνης Νικοπολίδης.
Το... μενού περιλάμβανε παιχνίδι με τον Πανιώνιο, αλά το καλύτερο δεν το κράτησαν για το τέλος οι παίκτες, αλλά οι διοικούντες. Πέντε λεπτά πριν από την συμπλήρωση των 90' , από τα μεγάφωνα δεν ακούστηκε μία συνηθισμένη ανακοίνωση. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός πιστή στις υποσχέσεις της, γνωστοποίησε στον κόσμο ότι αποκτήθηκε από την Ατλέτικο Μαδρίτης ο Ρομπέρτο!
Μία κίνηση ματ, μία κίνηση που περίμεναν πώς και πώς οι οπαδοί της ομάδας, μία κίνηση που αποδεικνύει περίτρανα ότι μπορεί στο λιμάνι να πουλάνε παίκτες, αλλά συνάμα και αγοράζουν και ενισχύουν το έμψυχο δυναμικό. Στον Ολυμπιακό κοιτάζουν μπροστά και με την απόκτηση του Ρομπέρτο, οι πρωταθλητές θα έχουν για αρκετά χρόνια το κεφάλι τους ήσυχο, όσον αφορά την θέση του πορτιέρο.
Ο Ρομπέρτο είναι από τους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού στη φετινή σεζόν και με τις τελευταίες του δηλώσεις, αποδείχθηκε και καρυδάτος. Μιλάμε για έναν τερματοφύλακα που μπορεί να γράψει ιστορία με την ερυθρόλευκη φανέλα και αυτός δεν δίστασε να δηλώσει: «Δεν σκέφτομαι να ξεπεράσω τον Νικοπολίδη γιατί ο Αντώνης είναι ένας Θρύλος για την ομάδα. Έχει αφήσει ιστορία. Ό,τι και να πετύχω με την ομάδα δεν πιστεύω πως θα ξεπεράσω ποτέ τον Νικοπολίδη γιατί είναι επιτεύγματα καθαρά δικά του. Όσο καλά και να πάω ποτέ δεν θα σβήσει ο Θρύλος του Νικοπολίδη».
Εμείς τολμάμε να γράψουμε και με όλο τον σεβασμό προς τον καλύτερο Έλληνα τερματοφύλακα της ιστορίας, ότι ο Ρομπέρτο μπορεί να γίνει και αυτός Θρύλος.
Για το παιχνίδι τέλος, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Ο Ολυμπιακός καθάρισε τον αγώνα στο πρώτο εικοσάλεπτο και προσέθεσε ένα ακόμα τρίποντο στο ενεργητικό του.
Πηγή: gazzetta.gr

Έτσι θα «κουμπώσει» του χρόνου!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για την ισορροπία που είναι επιζητάει ο ΠΑΟΚ, το «κλειδί» για την αλλαγή στην εικόνα του και όσα συνέβησαν με τον Τζαβέλλα.
Είναι μία νίκη που μπορεί να σε μπερδέψει, όπως η ήττα στον Πλατανιά είναι ικανή να κάνει κάτι ανάλογο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο ΠΑΟΚ αναζητά ισορροπία και το 5-0 επί του ΟΦΗ μου δίνει τι δικαίωμα να βγάλω κάποια συμπεράσματα. Ο Στέφενς μίλησε πρώτη φορά στον ΠΑΟΚ για ισορροπία. Το κλειδί της επιτυχίας μίας ομάδας, μας το δίδαξε καλά ο Φερνάντο που ήταν στη κερκίδα. Ακόμη και η ομάδα που θέλει να επιτεθεί μαζικά, πρέπει να έχει καλυμμένα τα νότα της και σήμερα, ήταν ίσως η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο.
Όταν ρώτησα τον Στέφενς στη συνέντευξη Τύπου για το πώς μπορεί να βρει μία ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ την ισορροπία της, αναφέρθηκε στα ατομικά χαρακτηριστικά των παικτών του και όχι σε ένα προϊόν ομαδικής τακτικής, κάτι που αποδεικνύει πως δεν πιστεύει στη τακτική αλλά στη ποιότητα και τον επαγγελματισμό των παικτών του. Ο ΠΑΟΚ, όσο είχε τακτικά σωστούς παίκτες μέσα στο παιχνίδι, προηγούνταν 1-0 κυρίως χάρις στην αποτελεσματικότητα και την γενικότερα καλή εικόνα του Αθανασιάδη. Ο Κλάους, έκανε όργια μέχρι ο ΠΑΟΚ να βρει επιπλέον στηρίγματα και να κάνει λιγότερο προβλέψιμο το παιχνίδι του.
Αμυντικά όμως, δεν είχε καμία σχέση με προηγούμενα παιχνίδια γιατί οι Σκόνδρας, Νίνης και Σαλπιγγίδης, είναι σαφώς ανώτεροι στο τακτικό αμυντικό κομμάτι από τους Κίτσιου, Στοχ και Λούκας. Εικόνα που εν μέρει δικαιώνει τον προπονητή του ΠΑΟΚ που πιστεύει πως η ισορροπία εξαρτάται από τα πρόσωπα. Κάπως έτσι ήταν και ο ΠΑΟΚ του Σάντος ανασταλτικά, με τις δυάδες να συμπληρώνει η μία την άλλη. Ο Σνάουτσνερ ήταν η κάλυψη του Βιεϊρίνια, ο Σορλέν του Λίνο, ο Βιτόλο του Γκαρσία, ο Κοντρέρας του Μάρκος Αντόνιο ή του Τσιρίλο  και πάει λέγοντας. Σήμερα, ο ΠΑΟΚ κράτησε τις θέσεις του γιατί απλά αυτοί που έπαιζαν ενδιαφέρονταν για το καλό της ομάδας, κάτι διόλου τιμητικό για όσους δεν έπαιζαν.
Από την άλλη βέβαια, ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός δημιουργικά για σαράντα λεπτά και αυτό έχει να κάνει με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των παικτών που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων αμυντικά. Το δίδυμο Σκόνδρα – Σαλπιγγίδη παρουσιάστηκε αρκετά άτεχνο για να κάνει τη ζημιά μεσοεπιθετικά, ενώ το δίδυμο Νίνη – Λίνο συνεργάστηκε μία φορά άψογα στην αρχή, όμως μετά και κυρίως με ευθύνη του πρώτου, χάθηκαν στη μετάφραση. Τα δίδυμα κούμπωσαν ανασταλτικά, αδυνατούσαν να κάνουν κάτι ανάλογο δημιουργικά. Άρα, ούτε αυτά είναι τα κατάλληλα, όμως τα προτιμώ από αυτά που σκέφτονται την πάρτη τους.
Ο ΠΑΟΚ όμως άλλαξε επίπεδο όταν μπήκε στην ομάδα ο Νάτχο. Με τους Μαντούρο – Κάτσε σε καλή μέρα και τον Τζαβέλλα στην άμυνα να δαγκώνει, ο ΠΑΟΚ άρχισε να παίζει κάθετο ποδόσφαιρο και ενώ φαίνεται να λειτουργεί στο ρελαντί έχει φτάσει το σκορ στο 5-0. Με τον Χούσεν να βάζει την πινελιά του, όμως το σημαντικότερο είναι πως το τελευταίο γκολ μπαίνει με ένα δύο των αμυντικών του χαφ στο ύψος της μικρής περιοχής του αντιπάλου.
Καταλήγοντας στο συμπέρασμά μου, ο ΠΑΟΚ μόλις μπήκαν οι αλλαγές, ανέβηκε επίπεδο αυτομάτως. Πολύ σημαντικό πράγμα για τον Στέφενς η αντίδραση των παικτών του από εδώ και στο εξής. Κακά τα ψέματα, έρχονται πολλοί και σημαντικοί αγώνες που πρέπει η ομάδα να πάρει αποτελέσματα.
Και μεγάλη της ανάγκη πλέον, είναι να βρει ισορροπία. Το σημερινό αποτελεί μία πρώτης τάξεως εικόνα για το ποιοι θα αποβληθούν από την ομάδα το ερχόμενο καλοκαίρι και σε πρώτο πλάνο, είναι αυτοί που παίζουν για πάρτη τους και όχι για το σύνολο. Σήμερα ήταν όλοι καλοί, με τον Κλάους να ξεχωρίζει στην επίθεση και τον Τζαβέλλα στην άμυνα. Θα ψήσω τον τελευταίο να γράφει ένα στάτους την εβδομάδα για τα εισιτήρια των αγώνων στο Καραϊσκάκη για να παίζει έτσι.
Αυτό που συνέβη τις προηγούμενες ημέρες με τον Τζαβέλλα και τις εφημερίδες και σάιτ του Ολυμπιακού, πρώτον με προσβάλει σαν άνθρωπο και δεύτερον σαν επαγγελματία δημοσιογράφο που από το επάγγελμά μου τρώνε ψωμί άνθρωποι με καμένα μυαλά. Ο Τζαβέλλας και ο κάθε Τζαβέλλας, μπορεί να σχολιάζει ό,τι θέλει, πόσο μάλιστα όταν σχολιάζει αυτό που βλέπουν τα μάτια μας. Σχολιάζει ένα άδειο γήπεδο, πολύ διαφορετικό από ότι το μάθαμε δεκαετίες τώρα και εμμέσως ένας αγώνςα που είδαμε τι βίωσε ο δύσμοιρος αντίπαλος από τον Μήτσιο.
Υποσημείωση εδώ, αν η αστυνομία ψάχνει ακόμη τον Ξηρό, ας ρωτήσει τον Μήτσιο που κουρεύεται και ας ανακρίνει τον κουρέα του. Κάτι θα ξέρει. Πάμε παρακάτω. Τα ελληνικά γήπεδα, συμπεριλαμβανομένου και του Καραϊσκάκη είναι άδεια. Και δεν είναι άδεια – μόνο – λόγω κρίσης. Είναι άδεια γιατί ο κόσμος δεν θέλει να ξοδεύει χρήματα σε ένα προϊόν ξεκάθαρα στημένο.
Το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δεν διαφέρει καθόλου από το αμερικάνικο ρέσλιγκ, το οποίο κάποτε αναρωτιόμασταν πως μπορούν αυτοί οι Αμερικάνοι να πληρώνουν για να βλέπουν φουσκωτούς να κάνουν καραγκιοζλίκια. Η μοναδική διαφορά με εμάς πλέον, είναι πως εμείς βλέπουμε αδύνατους να κάνουν καραγκιοζλίκια. Καμιά φορά και χοντρούληδες αν έπαιζαν πριν έρθουν εδώ σε κανά τηλεοπτικό κανάλι. Η ουσία είναι πως ο Τζαβέλλας που τρέφεται από το ποδόσφαιρο έχει δίκαιο και αυτοί που αντέδρασαν σε ρόλο νταβατζή έχουν άδικο.
Και η βλαχομαγκιά τους, είναι που το κάνουν ανυπόγραφα. Βάλε την υπογραφή σου βρε σίχαμα εκφραστή της νεοελληνική κουλτούρας και μετά πες ότι θέλεις. Και σήκωσε το κόστος της άποψής σου, γιατί αυτή πραγματικά – δήθεν – πιστεύεις.
Αλλά επειδή δεν πιστεύεις τίποτα και είσαι απλά ένα γρανάζι ενός μηχανισμού που πλησιάζει στο τέλος του, δεν έχεις το σθένος να το κάνεις ενυπόγραφα. Για να είσαι έτοιμος για την κωλοτούμπα.
Μέσα σε όλα, ο Κλάους συμπλήρωσε επτά κάρτες. Τρεις περισσότερες από όλη την αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού. Κόλκας λέγομαι, με ένα λάμδα.
Πηγή: gazzetta.gr

Φωτό και video από τον τραυματισμό του Δώνη!!

Ο Γιώργος Δώνης πανηγύρισε πολύ έντονα το γκολ που ο ΑΠΟΕΛ έκανε το 2-1 στο ντέρμπι με την Ανόρθωση και δέχτηκε αντικείμενα. Δείτε φωτογραφίες και video...
O Έλληνας προπονητής του ΑΠΟΕΛ είδε την ομάδα του να ισοφαρίζεται σε 1-1 στο 76' και πέντε λεπτά αργότερα που ο Σέρινταν διαμόρφωσε το 2-1 πανηγύρισε με υψωμένες τις γροθιές προς την κερκίδα των φιλάθλων της Ανόρθωσης με αποτέλεσμα να δεχτεί αντικείμενα και να τραυματιστεί στο κεφάλι.
Ο Δώνης αισθάνθηκε ζαλάδες και αποχώρησε με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο, ενώ ακολούθησε διακοπή για τέσσερα λεπτά. Το θέμα θεωρείται λήξαν με τον Γιώργο Δώνη να αποχωρεί από το γήπεδο χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
Δείτε φωτογραφίες και video (στο 3:40) από το περιστατικό...




Πηγή: gazzetta.gr

Αποκάλυψη! Ο ΟΦΗ είναι παράρτημα του...!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλες "αποκαλύψεις" για τα παραρτήματα των μεγάλων ομάδων στη Σούπερ Λίγκα έφερε η κόντρα των παρουσιαστών της εκπομπής "Sports Sunday"! Απολαύστε τους... Ακόμα μια φορά η διαμάχη των δημοσιογράφων της εκπομπής "Sports Sunday" του "Action 24" έβγαλε ..."λαυράκι"!
Ποια ομάδα έχει παράρτημα τον ΟΦΗ; Η "απάντηση" στο βίντεο...




ΣΚΛΗΡΗ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ "ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ" (5/2) από action24_tv

Πηγή: sportdog.gr

Μπλοκάρει με τις ομάδες 5άδας!!

«Ντου από Παντού» με την ήττα του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη, την μεταγραφή Ρομπέρτο και την πεντάρα του ΠΑΟΚ! Φουλ αγωνιστική και η Τετάρτη ήταν τελικά γεμάτη από γεγονότα. Εγώ, όμως, θέλω να ξεκινήσω λίγο από τον Παναθηναϊκό. Ο οποίος έπαιξε καλά, ήταν ανώτερος, όμως όπως και στην ζωή, έτσι και στο ποδόσφαιρο, τα λάθη πληρώνονται. Αυτό που έγινε στην φάση με τον Ζέκα, δηλαδή. Κι έτσι ο Αστέρας έφυγε νικητής.
Έχει και ΠΑΟΚ τώρα
Η ομάδα της Τρίπολης, μάλιστα, τον ξεπέρασε τον Παναθηναϊκό στην βαθμολογία, αφού οι πράσινοι στα δυο τελευταία παιχνίδια πήραν μόνο έναν πόντο. Κι ακριβώς επειδή τώρα η ομάδα του Αναστασίου αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ, θα ήταν καλό να ρίξουμε μια ματιά τι έχει κάνει ο Παναθηναϊκός με τις άλλες ομάδες της πρώτης 5άδας.
Τα ματς 5άδας
Έχουμε και λέμε, λοιπόν. Στον α’ γύρο ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τον Αστέρα και τον κέρδισε 2-1.
Μετά ο Παναθηναϊκός πάει στην Τούμπα και χάνει από τον ΠΑΟΚ 2-1.
Στην συνέχεια χάνει 0-1 από τον Ολυμπιακό στην Λεωφόρο.
Και την 15η αγωνιστική στο Παναθηναϊκός – Ατρόμητος το σκορ ήταν 1-2.
Στον β’ γύρο το μοναδικό μέχρι τώρα ματς με τις ομάδες 5άδας είναι το αποψινό. Αστέρας – Παναθηναϊκός 1-0.
Τέσσερις ήττες!
Με λίγα λόγια, στα πέντε παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι σήμερα ο Παναθηναϊκός με τους άμεσους ανταγωνιστές του στην πρώτα 5άδα έχει κάνει μια νίκη και τέσσερις ήττες!
Οι μισές στην έδρα του
Από τις τέσσερις ήττες οι δυο είναι χωρίς να έχει πετύχει καν γκολ, ενώ οι δυο είναι στο γήπεδό του. Τώρα αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο κι έχει ακόμα να πάει στο Καραϊσκάκη και το Περιστέρι.
Μπλοκάρει
Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, μπλοκάρει και δεν μπορεί να πάρει βαθμούς όταν έχει να αντιμετωπίσει όχι μόνο τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ από τους οποίους έχει ηττηθεί, αλλά και τον Ατρόμητο ή τον Αστέρα, από τους οποίους επίσης έχει χάσει. Μιλάμε για τα αποτελέσματα τώρα, όχι αν στάθηκε καλά σε κάποια παιχνίδια και δικαιούταν κάτι παραπάνω.
Με Ρομπέρτο και δικέφαλο
Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ είχαν εύκολο έργο σήμερα. Οι ερυθρόλευκοι, μάλιστα, ανακοίνωσαν και τον Ρομπέρτο που όπως και να το κάνουμε είναι ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας. Όσο για τον δικέφαλο, στο α’ μέρος ήταν κακός, όμως στο β’ ανέβηκε κατακόρυφα κι έφτασε σε ένα επιβλητικό 5-0 που του δίνει ηθικό για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.Πηγή: sportdog.gr

Άρρωστη και όχι μεγάλη ομάδα!!

Ο Δημήτρης Τσομπαρτζόγλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που θυμίζει την ομάδα του Μπάγεβιτς, για τους εξαιρετικούς Νάτχο – Χούσεν, αλλά και για τον νόμο που πρέπει να βγει για τον... Τζαβέλλα!Αυτό δεν είναι φυσιολογικό… ΠΑΟΚ-Βέροια 4-1 και… Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 2-0. ΠΑΟΚ-Απόλλων 3-0, Πλατανιάς- ΠΑΟΚ 2-1 και ΠΑΟΚ- ΟΦΗ 5-0! Αυτός ο ΠΑΟΚ του 2014 θυμίζει έντονα την ομάδα του Μπάγιεβιτς το 2001!

Από την μία ο κόσμος χαίρεται ποδόσφαιρο στην Τούμπα. Από την άλλη αν ο ΠΑΟΚ δεν βρει ισορροπία στα εντός με τα εκτός, αν δεν βρει ισορροπία με την (πολλές φορές απρόσεκτη) επιθετικότητά του που οδηγεί σε τραγική αμυντική συμπεριφορά στο τρανζίσιον, ότι και να κάνει στην Τούμπα, σημαντικά αποτελέσματα σε μεγάλα ματς (κυρίως εκτός έδρας) δεν πρόκειται να πάρει.

Η καλή αμυντική λειτουργία θα φέρει τίτλους (φέτος απέμεινε… κύπελλο, πρόκριση στην Ευρώπη και πρωτιά στα πλέι οφ) οι μεγάλες εκτός Τούμπας εμφανίσεις θα μας πείσουν ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι άρρωστος και ανισσόροπος όπως τότε με τον Μπάγιεβιτς… Όπου βέβαια πήρε ένα κύπελλο…

Το 5-0 λοιπόν με τον ΟΦΗ δεν μας πείθει… Εξάλλου οι Κρητικοί στο πρώτο ημίχρονο ήταν πιο… ομάδα. Από εκεί και πέρα Νάτχο και Χούσεν είναι εξαιρετικοί παίκτες. Κάπως έτσι (η διαφορά ποιότητας δηλαδή, αλλά και τερματοφύλακα) έφερε τον ΠΑΟΚ με εννιά τελικές να σημειώνει πέντε γκολ και τον ΟΦΗ με δέκα να μην βάζει κανένα…

Ας δούμε έναν ΠΑΟΚ… Τούμπας την Κυριακή στην έδρα του Παναθηναϊκού για να πεισθούμε… Ας δούμε διάρκεια να πεισθούμε… Ας δούμε (επιτέλους) αποτελέσματα σε μεγάλα ματς για να πεισθούμε…

* Ο Γιώργος Τζαβέλλας κάθισε να δει στην τηλεόραση τον αγώνα Ολυμπιακός-Παναιτωλικός…  (Αυτός βλέπετε παίζει σε ομάδα όπου οι αμυντικοί της δέχονται κίτρινες και απουσιάζουν σε κάποια ματς…).

Κάθισε να δει τον αγώνα της ομάδας που έχει εξασφαλίσει το πρωτάθλημα, παίζει την καλύτερη μπάλα, βάζει γκολ, παίρνει τίτλους, έχει παικταράδες, παράγει θέαμα, έχει πολλά διαρκείας, έχει ωραίο γήπεδο, είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη, έχει το τρομερό και ανεπανάληπτο για τα παγκόσμια χρονικά  ποσοστό επιτυχίας 20/22 νίκες, έκανε μεταγραφάρες αλλά στο γήπεδο έχει περίπου 20-25 χιλιάδες άδεια καθίσματα… Πρόκειται για φαινόμενο… πρωτοφανές! Του έκανε εντύπωση. Πως σε άλλους πέρυσι έκανε εντύπωση ότι άδειασε το μισό στάδιο την ώρα της απονομής κυπέλλου, αλλά ήρθε αμέσως η αποστομωτική απάντηση ότι… «έφευγε το τρένο»!
 

Έγραψε αυτό που είδε ο Τζαβέλλας… Το αναμφισβήτητο δηλαδή! Πως κάποιοι άλλοι γράφουν ότι ο Μανωλάς με τις μηδέν κάρτες που έχει δεχθεί είναι ο πιο καθαρός αμυντικός στην Ευρώπη τουλάχιστον…. (Αυτό πώς να το αμφισβητήσεις;)

Παρολ’ αυτά, δέχθηκε την γνωστή οργανωμένη επίθεση, γιατί έτσι είθισται…

Κι’ όμως υπάρχει λύση και γι’ αυτούς που λένε αυτό που βλέπουν: Μπορείτε να βγάλετε διάταξη (γιατί όχι και νόμο…) να απαγορεύονται οι κρίσεις κάθε είδους για τον Ολυμπιακό! Πως πήγαμε να περάσουμε διάταξη για να μην σχολιάζεται τίποτα στην λίγκα; Αυτό ντε που τυχαία ψήφισαν οι γνωστές 12 ομάδες που ακολουθούν πιστά τον Ολυμπιακό…

Κάτι τέτοιο μπορούμε να κάνουμε και σε κάτι τέτοιους ενοχλητικούς σαν τον Τζαβέλλα…    

Τον… μόλις δεύτερο άνθρωπο του ΠΑΟΚ (μετά τον Στέφενς δηλαδή) που ξέφυγε από την γενική μουγγαμάρα της ΠΑΕ για όσα συμβαίνουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και είπε τα αυτονόητα χωρίς να εμβαθύνει… Μία ξεκάθαρη εικόνα σχολίασε…

* Ενοχλητικός βέβαια είναι και ο άλλος ο «αλήτης» που θυμίζει ότι στο Ελληνικό πρωτάθλημα ο σέντερ φορ (Αθανασιάδης) του ΠΑΟΚ έχει εφτά κίτρινες κάρτες και όλη η αμυντική γραμμή (και κάτι παραπάνω) του Ολυμπιακού: Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Σαλίνο, έχουν τέσσερις!!Πηγή: sportdog.gr

Με ένα λάθος πέταξε την εμφάνιση στα σκουπίδια!!

O Kώστας Γκόντζος γράφει για την τσάμπα ήττα του Παναθηναϊκού στη Τρίπολη, η οποία μπορεί να είναι σκληρή αλλά θα πρέπει να ξεχαστεί γιατί έρχεται ο ΠΑΟΚ!
Ότι και να πεις για την σημερινή ήττα του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη είναι λίγο. Γιατί κυριολεκτικά δεν κέρδισε ο Αστέρας Τρίπολης. Αλλά ο Παναθηναϊκός... κατάφερε να χάσει. Γιατί πραγματικά πρόκειται περί κατορθώματος.
 
Να είσαι δηλαδή κυρίαρχος στο παιχνίδι για 60΄ τουλάχιστον λεπτά σε μια από τις πιο σκληρές έδρες του πρωταθλήματος. Να έχεις ευκαιρίες, ή έστω τις προϋποθέσεις για την δημιουργία σωρείας ευκαιριών και να μην σκοράρεις. Να έχεις τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο, να μην σου έχει κάνει ούτε ΜΙΑ για δείγμα ευκαιρία ή επικίνδυνη επίσκεψη στην περιοχή σου και τελικά να φεύγεις από το γήπεδο νικημένος. Σκληρό πράγμα, αλλά τελικά καθαρά ποδοσφαιρικό.
 
Με την έννοια ότι συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Αλλά φυσικά για να συμβούν, πρέπει πάντα να βάζεις και εσύ το... χεράκι σου. Και ο Παναθηναϊκός το έβαλε και με το παραπάνω σήμερα. Για την ακρίβεια χρειάστηκε να μπουν... τρία δικά του χέρια ταυτόχρονα για να καταφέρει να χάσει.
 
Το πρώτο ήταν του Νάνο που έτσι χωρίς λόγο μετά από κόρνερ του Παναθηναϊκού και την μπάλα στην κατοχή του έξω από την περιοχή του Αστέρα, του ήρθε η... ιδέα να γυρίσει εβδομήντα μέτρα πίσω την μπάλα στον Καπίνο. Ο Καπίνο αντί να της δώσει μια να φύγει αφού έτσι κι αλλιώς συμπαίκτες και αντίπαλοι ήταν στο μισό γήπεδο προς την πλευρά του Αστέρα, την... περίμενε και μαζί περίμενε και κανα παίκτη του Αστέρα να τον πρεσάρει και να του δυσκολέψει την ζωή.
 
Κι όταν δυσκολεύτηκε η ζωή του χωρίς να καλοκοιτάξει την ξεφορτώθηκε στον Ζέκα τον οποίο ήδη έτρεχαν να πρεσάρουν οι παίκτες του Αστέρα.
Και κερασάκι στην τούρτα ο έμπειρος και αρχηγός Ζέκα θυμήθηκε να επιχειρήσει εκείνη την στιγμή την ντρίμπλα της ζωής του παίζοντας με την φωτιά και τελικά κάηκε κι αυτός κάηκε και ο Παναθηναϊκός από το πουθενά.
 
Κάπως έτσι έγινε η ιστορία στην Τρίπολη και από κει που ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πάρει μια νίκη τεράστιας σημασίας κυρίως από πλευράς ψυχολογίας και αυτοεπιβεβαίωσης της ομάδας, κατάφερε να φύγει και ηττημένος. Κι όμως. Αν κάποιος δει με ψύχραιμο μάτι και πάρει υπ' όψιν του και τον αντίπαλο και την έδρα, ο Παναθηναϊκός έκανε ένα από τα καλύτερα και κυρίως πιεστικότερα πρώτα ημίχρονά του στην φετινή σεζόν.
 
Με πλήρη κυριαρχία στο γήπεδο, με ένα απίστευτο πρεσάρισμα στην μεσαία γραμμή και με πλαγιοκοπήσεις που κυριολεκτικά έκαναν τους αμυντικούς του Αστέρα να ψάχνουν από που τους έρχεται κάθε φορά.
 
Τι του έλειπε; Αυτή τη φορά του έλειψες ο καλός Μπεργκ. Του έλειψε επίσης... κλασσικά και ένας νορμάλ επότπης καθώς εκείνη η φάση στο δεκάλεπτο που έφευγε μόνος του ο Κλωναρίδης θα μπορούσε να αλλάξει τις ισοροπίες του αγώνα. Αυτά μέχρι το γκολ που δέχθηκε. Γιατί μετά του έλειψαν πολλά.
 
Με πρώτο και καλύτερο την εμπειρία και την ψυχραιμία να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο το παιχνίδι του και να συνεχίσει να προσπαθεί ήρεμα και λογικά την ισοφάριση και γιατί όχι και την νίκη, αντί να προσπαθεί με απεγνωσμένες και βιαστικές ενέργειες να το καταφέρει.
 
Έφυγε λοιπόν ηττημένος τελικά ο Παναθηναϊκός από την Τρίπολη. Θα πρέπει να σκεφτεί επίσης και εδώ, ότι κάποια στιγμή θα έμπαινε σε ένα τέτοιο κύκλο παιχνιδιών, δηλαδή με αντιπάλους δύσκολους με τους οποίους τα ανόητα λάθη πληρώνονται και να ξαναδεί λίγο και την τακτική του και τις αντικειμενικές του δυνατότητες.
 
Ψύχραιμα όμως όλα αυτά, καθώς η ήττα είναι πάντα ήττα και η συγκεκριμένη και πικρή μάλιστα, αλλά δεν παύει να είναι μια ποδοσφαιρική ήττα, μια ήττα μέσα στο πρόγραμμα και κυρίως μια ήττα που μπορείς να την ξεπεράσεις με βάση την απόδοσή σου και το πως την πάτησες τελικά. Κι αυτό γρήγορα και χωρίς πολλά-πολλά,γιατί έρχονται αμέσως κρίσιμα παιχνίδια με πρώτο αυτό κόντρα στον ΠΑΟΚ σε τρεις περίπου μέρες.
Πηγή: sportdog.gr

Κόπα Λιμπερταδόρες: Σκανδαλώδης πρόκριση για Ατλέτικο Παραναένσε! (videos)

Απαιτήθηκαν τρεις κόκκινες και πέναλτι στο 98ο λεπτό σε βάρος της Σπόρτινγκ Κριστάλ, αλλά η Ατλέτικο Παραναένσε πέρασε στη φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες.
Ο 24χρονος Έντερσον ισοφάρισε την ήττα των Βραζιλιάνων με 2-1 στο Περού χάρη στο πέναλτι του όγδοου λεπτού των καθυστερήσεων, το οποίο συνοδεύτηκε από πλειάδα διαμαρτυριών των φιλοξενούμενων, οπότε η Ατλέτικο χρειάστηκε και διαδικασία πέναλτι, ώστε να συμπληρώσει τον πρώτο όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής, στον οποίο ήταν ήδη οι Βελέζ, Δε Στρόνγκεστ και Ουνιβερσιτάριο. Προηγήθηκαν αποβολές των Χοσέ Λουίς Πίντο και Αντάν Μπαλμπίν στο 18ο λεπτό, ενώ στο 66ο λεπτό αποβλήθηκε ο Αλέξις Κόσιο των ηττημένων με δεύτερη κίτρινη και στις καθυστερήσεις του αγώνα ο σύλλογος του Περού έμεινε με οκτώ παίκτες κατόπιν κόκκινης στον Μάρκος Ορτίζ! Στα των γκολ, ο 23χρονος Μάνοελ άνοιξε το σκορ στο 62ο λεπτό για τους Βραζιλιάνους που κυριάρχησαν σε ολόκληρο το ματς, αλλά στο 63ο λεπτό παραχώρησαν 1-1 λόγω γκολ του Ιρβέν Άβιλα.
Αντίθετα, οι Μποταφόγκο προκρίθηκε «καθαρά» ανατρέποντας ήττα με 1-0 στο Εκουαδόρ από την Ντεπορτίβο Κίτο με 4-0 στη Βραζιλία ενώπιον 50,638 θεατών. Ο 25χρονος Βάλισον πέτυχε χατ τρικ με γκολ στο 37ο, στο 67ο και στο 80ό λεπτό, ενώ στο 91ο ο Ενρίκε διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο έστειλε τους θριαμβευτές στο δεύτερο γκρουπ της φάσης των ομίλων μαζί με Σαν Λορένζο, Ουνιόν Εσπανιόλα και Ιντεπεντιέντε Ντε Βάγε.
Παρακάτω ο «χάρτης» των προκριματικών του Κόπα Λιμπερταδόρες:
Μονάρκας Μορέλια (Μεξικό)-ΙΝΤΕΠΕΝΤΙΕΝΤΕ ΣΑΝΤΑ ΦΕ (ΚΟΛΟΜΒΙΑ) 2-1 και 0-1
Οριέντε Πετρολέρο (Βολιβία)-ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΜΟΝΤΕΒΙΔΕΟ (ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ) 1-0 και 0-2
Ντεπορτίβο Κίτο (Εκουαδόρ)-ΜΠΟΤΑΦΟΓΚΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 1-0 και 0-4
Σπόρτινγκ Κριστάλ (Περού)-ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΠΑΡΑΝΑΕΝΣΕ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 2-1 και 1-2 (4-5 στα πέναλτι)
Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε (Χιλή)-Γκουαρανί Ασουνσιόν (Παραγουάη) 1-0 και 06/02
Καράκας (Βενεζουέλα)-Λανούς (Αργεντινή) 0-2 και 06/02







Πηγή: onsports.gr

Ουζουνίδης στο Metropolis: «Δεν υπάρχει φαβορί για τη δεύτερη θέση»

Στο Αθλητικό Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Εργοτέλη, Μαρίνος Ουζουνίδης και μίλησε για την ομάδα του, για την Skoda Ξάνθη στης οποίας τον πάγκο καθόταν στην αρχή της σεζόν, αλλά και για τον ΠΑΟΚ και τον Άρη.

Για την επικράτηση του Εργοτέλη επί της Βέροιας.

«Είχαμε μεγάλη ανάγκη αυτούς τους βαθμούς. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, ανταπεξήλθαν όμως οι ποδοσφαιριστές μου και τους αξίζουν συγχαρητήρια γι αυτό. Για εμάς προτεραιότητα ήταν να μην κινδυνέψουμε στην άμυνα. Η Βέροια είναι καλή μπροστά, όμως έχει κενά στην άμυνα, οπότε αν δε δεχόμασταν γκολ είχαμε μεγάλη πιθανότητα να πάρουμε τη νίκη».

Για το πόσοι βαθμοί θα χρειαστούν, κατά τη γνώμη του, για τη σωτηρία:

«Υπάρχουν πολλά παιχνίδια ακόμα. Πρέπει να κερδίσουμε 3-4 παιχνίδια ακόμα. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια. Είχε μεγάλη βαθμολογική σημασία για εμάς το χθεσινό παιχνίδι. Δεν μπορούμε ακόμα να είμαστε σίγουροι για το πόσοι βαθμοί θα χρειαστούν για τη σωτηρία. Θα φανεί από τα αποτελέσματα των ομάδων που μάχονται για αυτή, στους επόμενους αγώνες. Ίσως και να κριθεί στους 39 βαθμούς, ίσως και σε λιγότερους. Εμείς θα κοιτάξουμε να πάρουμε όσους βαθμούς περισσότερους μπορούμε και να μην έχουμε το άγχος μέχρι το τέλος».

Για το επερχόμενο παιχνίδι με τον Πλατανιά:

«Έχει αλλάξει αρκετά το ρόστερ του ο Πλατανιάς. Στην έδρα του παρουσιάζει καλή εικόνα. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Είναι ένα τοπικό ντέρμπι».

Για τον Άρη:

«Θα φανεί στα επόμενα 2-3 παιχνίδια το κατά πόσο έχει ο Άρης τύχη να παραμείνει στην κατηγορία. Όμως, είναι ένας μεγάλος σύλλογος και δε νομίζω ότι θα παρατήσει τα παιχνίδια, ανεξαρτήτως των επόμενων αποτελεσμάτων.»

Για την Ξάνθη:

«Με εκπλήσσουν τα άσχημα αποτελέσματα της Ξάνθης. Αν έρθουν μερικά άσχημα αποτελέσματα επηρεάζεται η ψυχολογία των παικτών αρνητικά. Πιστεύω ότι η Ξάνθη θα ανακάμψει και δεν θα κινδυνέψει».

Για τον Πανθρακικό:

«Η πορεία του Πανθρακικού είναι πραγματικά φέτος εξαιρετική . Είναι σταθερός και έχει διάρκεια. Δίκαια βρίσκεται στις ψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα».

Για τον ΠΑΟΚ:

«Έχει προχωρήσει σε αρκετές κίνησης ενίσχυσης μεσοεπιθετικά. Δεν είναι όμως εύκολο να ενταχθούν οι καινούριοι παίκτες στην ομάδα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό ευθύνεται σε ένα μεγάλο βαθμό για τις μεταπτώσεις του ΠΑΟΚ. Αμυντικά όμως έχει κενά και δεν θεωρώ ότι έχει σίγουρη τη δεύτερη θέση. Θα γίνει μάχη κυρίως με τον Ατρόμητο, αλλά και ο Παναθηναϊκός και ο Αστέρας έχουν δυνατότητες».Πηγή: metrosport.gr

Ψηφίστε τον Man of the Match!!

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δίνει την δυνατότητα στον κόσμο της ομάδας να ψηφίσει τον καλύτερο παίκτη του αγώνα με τον ΟΦΗ, όπου ο «Δικέφαλος» επικράτησε με 5-0

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«To paokfc.gr, η επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ σας δίνει τη δυνατότητα να ψηφίσετε το δικό σας Man of the Match.

Έπειτα από κάθε αγώνα της ομάδας θα μπορείτε όλοι να λαμβάνετε μέρος στην σχετική ψηφοφορία δίνοντας το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη σ? εκείνον που εσείς θεωρείτε ότι το αξίζει περισσότερο. Στο συγκεκριμένο δημοψήφισμα δεν θα υπάρχουν επιλεγμένες υποψηφιότητες και θα μπορείτε να επιλέξετε καθέναν από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που αγωνίστηκαν στον εκάστοτε αγώνα. Η αρχή γίνεται από το παιχνίδι με τον ΟΦΗ.


Man of the Match: ΠΑΟΚ - ΟΦΗ

Παναγιώτης Γλύκος
Γιάννης Σκόνδρας
Κώστας Κατσουράνης
Γιώργος Τζαβέλλας
Αλβες Λίνο
Εργκούς Κάτσε
Χέντβιγκες Μαντούρο
Ζβόνιμιρ Βούκιτς
Δημήτρης Σαλπιγγίδης
Σωτήρης Νίνης
Στέφανος Αθανασιάδης
Πέρεθ Λούκας
Μπίμπρας Νάτχο
Ντάνι Χούσεν»

Παντζιαράς στο Metropolis: «Το σημερινό ματς να αποτελέσει την αρχή της ανάκαμψης»

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Άρη Γιώργος Παντζιαράς φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» δίνοντας τις εκτιμήσεις του για το σημερινό ματς των «κιτρίνων» στο Αγρίνιο.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Περιμένω από τους τερματοφύλακές μας να μας δώσουν τουλάχιστον τον ένα βαθμό. Μέχρι τώρα δεν μας έδωσε κάποιος από τους τερματοφύλακές μας βαθμούς. Περιμένω να το κάνουν σήμερα. Ο Διούδης είναι πολύ καλός τερματοφύλακας, ωστόσο, έκανε 2-3 λάθη και έπεσε ο κόσμος πάνω του. Θέλει πίστωση χρόνου γιατί είναι ταλαντούχος. Από την άλλη ο Γουναρίδης έκανε κάποια λάθη στη Λιβαδειά, όμως, δεν φταίει μόνο αυτός. Όλη η ομάδα εήταν αδικαιολόγητη».

Για το σημερινό ματς: «Ακόμη και ο ένας βαθμός θα είναι καλός, αφού τα χθεσινά αποτελέσματα ήταν πολύ θετικά για μας. Είναι η μεγάλη μας ευκαιρία να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς και σιγά σιγά να ανορθωθεί το ηθικό ενόψει και των αγώνων με Πανιώνιο και Βέροια που χρειαζόμαστε δύο νίκες. Θεωρώ ότι οι πιθανότητες είναι με το μέρος, παρά το ότι ο Παναιτωλικός είναι μια πολύ καλή ομάδα. Ο Άρης παίζει για την ιστορία του, ενώ αυτοί δεν έχουν κάτι να χάσουν. Μακάρι το σημερινό ματς να αποτελέσει την αρχή της ανάκαμψης».

Για την κακή απόδοση των Αγκάνθο, Πουλίδο: «Η απόδοση του Αγκάνθο δεν είναι στα περσινά επίπεδα και καλώς έμεινε εκτός αποστολής. Για τον Πουλίδο δεν μπορώ να ξέρω τί συμβαίνει και αν υπάρχουν εσωτερικά προβλήματα». Πηγή: metrosport.gr

«Μόνο ο κόσμος του Άρη»

kalai
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο έμπειρος προπονητής,  Δημήτρης Καλαϊτζίδης.
Μίλησε για την ομάδα της Βέροια και τόνισε πως όσες φορές πήγε στην ομάδα προσέφερε έργο με αποτέλεσμα να συνδεθεί το όνομα του στην ομάδα.
Παράλληλα, σχολίασε τις πιθανότητες του Άρη να παραμείνει στην κατηγορία, υποστήριξε πως υπάρχουν ελπίδες αλλά επισήμανε πως οι “Κίτρινοι” θα πρέπει να αρχίσουν να κάνουν νίκες και όχι να κοιτάνε τι κάνουν οι άλλες ομάδες.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Δημήτρης  Καλαϊτζίδης :
Για την αποχώρηση του από την Κύπρο:
“Το συναίσθημα υστερεί πολλές φορές του ρεαλισμού και τη λογικής. Ο ρεαλισμός έλεγε μείνε  γιατί ξεκινήσαμε με -3 βαθμούς και η ομάδα έκανε ρεκόρ συγκομιδής βαθμών και είχε μείνει δύο νίκες από την παραμονή στην κατηγορία. Είναι μια προσφυγική ομάδα που έφυγε από την Αμμόχωστο εξαιτίας των Τούρκων και δημιούργησε δικό της γήπεδο και βασίζεται στο κόσμο. Το συμβούλιο της ομάδας είναι όπως των ερασιτεχνικών ομάδων. Οι φίλαθλοι δίνουν περισσότερα ή λιγότερα από το υστέρημα τους. Εγώ ένιωσα μεγάλη συγκίνηση εκεί πέρα. Οι άνθρωποι έδιναν πολλά και εγώ έμαθα πολλά όχι μόνο για το ποδόσφαιρο. Ένιωσα πως δεν είχα κάτι άλλο να δώσω. Με προσκάλεσαν να πάω στην ομάδα ξανά όποτε θέλω”.
Για το γεγονός πως το όνομα του έχει συνδεθεί με την Βέροια:
“Αυτό είναι και καλό και κακό. Καλό γιατί συμμετέχεις σε μια ομάδα  με μια προσπάθεια και πετυχαίνεις κάτι καλό και κακό επειδή έχει συνδεθεί το όνομα μου με την ομάδα και πως δουλεύω μόνο εκεί. Δεν δούλεψα ποτέ με τις καλύτερες συνθήκες στην ομάδα. Από το 2004 συμμετείχα στην ομάδα όταν ήταν στη μέση της βαθμολογίας και διεκδικούσε το πρωτάθλημα και με εμένα το πήρε. Ακόμα και πέρυσι που ο στόχος ήταν να σωθεί η ομάδα και τα καταφέραμε”.
Για την εικόνα του φετινού Άρη:
“Τον Άρη τον περίμενα να πάει πολύ καλύτερα. Περίμενα το πάθημα πέρυσι να γίνει και μάθημα. Πάνε σε μια πεπατημένη λογική που δεν θεωρώ πως είναι σωστή και έχει προοπτική. Υπάρχει ακόμα δρόμος για τον Άρη και μπορεί να κάνει τρεις- τέσσερις νίκες περισσότερες από τους άλλους. Βέβαια, ο Άρης κοιτάει τι κάνουν οι άλλοι και όχι πως θα δημιουργήσει μια δυναμική για να πάρει βαθμούς. Ο Άρης κάθε βδομάδα λέει πως έχει ελπίδες. Σίγουρα έχει αλλά υπάρχει η δυναμική για να τις πολλαπλασιάσεις; Εγώ λέω όχι αλλά υπάρχει χρόνος να την δημιουργήσει. Πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα. Πρέπει βέβαια να δούμε την σημερινή αφετηρία των ομάδων. Παλαιότερα δεν συγκρινόταν ο Παναιτωλικός με τον Άρη όμως σήμερα ο Παναιτωλικός είναι δυνατότερος. Ο Άρης παλεύει για την παραμονή που είναι τραγικό. Παντού μπορεί να κερδίσει, το θέμα είναι αν μπορεί και αν έχει την γνώση και την δυναμικότητα. Το θέμα είναι και πως διεκδικείς τους βαθμούς. Εμείς στην Βέροια δεν τους κλέβαμε αλλά πολεμούσαμε και τους αντίπαλους στα ίσια. Ο Άρης προσπαθεί να κλέψει βαθμούς. Αυτό του δίνει πρόσκαιρα οφέλη αλλά συνολικά δεν τον βοηθάει. Δεν μπορείς να διεκδικήσεις παραμονή αν δεν φέρεις νίκες. Η ισοπαλίες δεν το καλύπτουν. Ο Άρης θέλει τρεισήμισι επιπλέον νίκες. Δεν υπάρχουν εννιά ισοπαλίες. Για να νικήσεις πρέπει να διεκδικείς στα ίσια το αποτέλεσμα και όχι να το κλέβεις”.
Για τον κόσμο του Άρη:
“Τα τελευταία χρόνια αυτό που έχει μείνει από τον Άρη είναι ο κόσμος. Με βεβαιότητα μπορείς να πω, πως ο κόσμος πάντα θα βοηθάει ακόμα και στις συνθήκες που έχουν τσαλακώσει την ομάδα. Από παλιά πάλευε όλες τις ομάδες. Η αξιοπρέπεια του φιλάθλου του Άρη έχει τσαλακωθεί όμως αυτός είναι ακόμα εκεί”.
Για την εικόνα του ΠΑΟΚ:
Έχουμε καλύψει τα τρία τέταρτα της σεζόν και ο ΠΑΟΚ υπολείπεται 14 βαθμούς από τον Ολυμπιακό. Με την παρουσία του κ. Σαββίδη όλοι προσδοκούσαμε πως η ψαλίδα θα μίκραινε αλλά δεν μικραίνει. Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος σε πολλούς τομείς. Βέβαια αν παίξει με τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ για το κύπελλο θα είναι παίξει δύο παιχνίδια και φυσικά και μπορεί να περάσει. Οι 14 βαθμοί δείχνουν πως υπάρχει διαφορά στο επίπεδο. Οι μεταγραφές θα του δώσουν επιπλέον ώθηση. Φυσικά και έχει πιθανότητες αλλά το θέμα είναι αν θα καταφέρει να ανταποκριθεί. Επιπλέον, ο ΠΑΟΚ έχει πολύ μεγάλες μεταπτώσεις στην απόδοση του. Δεν μπορεί να περάσει τον Ολυμπιακό αν έχεις μεταπτώσεις, πρέπει να παίξεις στα υψηλότερα στάνταρ σου”.
Πηγή: arenafm.gr

Sold-Out σε 5,6,7!!

paokben
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημερώνει πως οι ελεύθερες διαθέσιμες θέσεις στις θύρες 5,6,7 για την αναμέτρηση του Europa League ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Μπενφίκα έχουν εξαντληθεί.
Οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας διατηρούν το δικαίωμα να ανανεώσουν τη θέση τους για το συγκεκριμένο παιχνίδι ως και τις 15.02 καταβάλλοντας το αντίστοιχο αντίτιμο. Οι θέσεις που δεν θα ανανεωθούν θα τεθούν από τις 17.02 προς πώληση σε όλους τους φίλους του ΠΑΟΚ. Η προπώληση των εισιτηρίων για το ΠΑΟΚ – Μπενφίκα, μέχρι στιγμής, έχει φτάσει τα 11.000 εισιτήρια.
Οι τιμές των εισιτηρίων και οι τρόποι πώλησης έχουν ως εξής:
Θύρα
Τιμή
1 40
2, 3 30
5, 6 20
4, 4α 15
7 15
VIP 3ου: €120
VIP 4ου: €80
• Οι φίλαθλοι που δεν είναι κάτοχοι εισιτηρίου διαρκείας και θα επιλέξουν από τις ελεύθερες θέσεις που δεν ανήκουν σε κατόχους διαρκείας,θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν εισιτήριο μόνο με την προσκόμιση της ταυτότητας τους, ενώ οι φίλαθλοι οι οποίοι θέλουν να ανανεώσουν τη θέση τους θα έχουν τη δυνατότητα αυτή είτε με την προσκόμιση της ταυτότητάς τους είτε με την προσκόμιση του εισιτηρίου διαρκείας.
•  Τα εισιτήρια διαρκείας των VIP, VIP-A και σουιτών θα ισχύουν και για τον αγώνα του UEFA Europa League.
• Στη θύρα 8 δεν θα διατεθούν εισιτήρια εξαιτίας της  παρουσίας των φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας.
Περίοδος Ανανεώσεων 1ως τις 15.02.2014: Κατά την πρώτη περίοδο διάθεσης των εισιτηρίων, όσοι είναι κάτοχοι διαρκείας της σεζόν 2013-14 ,  θα έχουν το δικαίωμα να ανανεώσουν τη θέση τους μέχρι  και τις 15.02.2014. Οι θέσεις θα είναι δεσμευμένες και οι φίλαθλοι που δεν είναι κάτοχοι κάρτας διαρκείας της σεζόν 2013-14  θα επιλέγουν μόνο από τις θέσεις που δεν ανήκουν σε κατόχους κάρτας διαρκείας.
Περίοδος Ελεύθερης Διάθεσης 17.02.2014 – 20.02.2014: Όλες οι θέσεις που ήταν δεσμευμένες αλλά δεν ανανεώθηκαν, θα απελευθερωθούν προς διάθεση σε όλους. Κατά αυτή την περίοδο δεν θα γίνονται ανανεώσεις θέσεων και οι φίλαθλοι  θα μπορούν να διαλέξουν από όλες τις διαθέσιμες θέσεις του γηπέδου.
Β.ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ
• Εκδοτήρια γηπέδου Τούμπας
-Ως τις 20.02.2014 θα λειτουργούν τις καθημερινές και το Σάββατο 09:00 με 17:00.
-Στις 20.02.2014 ημέρα διεξαγωγής του αγώνα ΠΑΟΚ -SL Benfica θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 09:00 εως και την έναρξη του αγώνα.
• Internet
Οι φίλαθλοι που θέλουν να προμηθευτούν εισιτήριο μέσω internet:
Καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου  θα μπορούν οι φίλαθλοι να αγοράσουν εισιτήρια, ακολουθώντας  πιστά τις οδηγίες που αναγράφονται σε κάθε βήμα στην ιστοσελίδα.
Εφόσον η διαδικασία ολοκληρωθεί σωστά, σας αποστέλλεται ένα email (στην διεύθυνση του email που δηλώσατε κατά την εγγραφή σας στην υπηρεσία) που περιέχει τον αριθμό κίνησης και την επιβεβαίωση αγοράς.
-Αν έχετε επιλέξει “παραλαβή από τα εκδοτήρια“, μπορείτε να παραλάβετε το εισιτήριο σας από τα εκδοτήρια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την προσκόμιση της ταυτότητας σας και εκτυπωμένο τον αριθμό κίνησης της ηλεκτρονικής αγοράς. Σε περίπτωση που κάποιος κάτοχος εισιτηρίου δε μπορεί να προσέλθει στα εκδοτήρια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα μπορεί να παραλάβει το εισιτήριο του μέσω εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου ο οποίος θα πρέπει να προσκομίσει την ταυτότητα του κατόχου, εκτυπωμένο τον αριθμό κίνησης της ηλεκτρονικής αγοράς και την εξουσιοδότηση.
-Αν έχετε επιλέξει “print@home” στο email που θα σας αποσταλεί, θα είναι συνημμένο και το εισιτήριο σε μορφή pdf, για να το εκτυπώσετε και με αυτό να προσέλθετε στο γήπεδο.

Super Griffin!! (vid)

Blake2
Για ακόμα ένα top10 οι Λος Άντζελες Κλίπερς κυριαρχούν, με το νούμερο 1 να είναι αφιερωμένο στον Μπλέι Γκρίφιν!










Πηγή: arenafm.gr

Δυσκολεύει του Μάρτενς για Παναθηναϊκό!

Ειδικό πρόγραμμα προπόνησης ακολούθησε και σήμερα ο Μάαρτεν Μάρτενς με αποτέλεσμα να μειωθούν ακόμη περισσότερο οι πιθανότητες να αγωνιστεί στον κυριακάτικο (9/2, 19:30) αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Δυσκολεύει του Μάρτενς για Παναθηναϊκό
Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και σήμερα (6/2) ο Μάαρτεν Μάρτενς και παραμένει αμφίβολη η συμμετοχή του στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Ο Βέλγος εξτρέμ αντιμετωπίζει από την Τρίτη (4/2) πρόβλημα με τον έσω πλάγιο σύνδεσμο και χθες δεν αγωνίστηκε κόντρα στον ΟΦΗ. Μόνοι τους προπονήθηκαν και πάλι οι Βίτορ, Κατσικάς και Γεωργιάδης.

Σε ότι αφορά τους ποδοσφαιριστές που πήραν μέρος κόντρα στην κρητική ομάδα ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας και αποκατάστασης, με λίγες ασκήσεις στο γυμναστήριο, μασάζ και υδροθεραπείες.

Οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά και έκαναν επίσης ασκήσεις τακτικής. Πηγή: sport-fm.gr

Στον αέρα ο Ντόστανιτς…!

Εξελίξεις αναμένονται όσον αφορά στην παραμονή του Ράτκο Ντόστανιτς στον πάγκο της Βέροιας μετά την ήττα από τον Εργοτέλη (2-0) στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Στον αέρα ο Ντόστανιτς…
Η Βέροια μετρά τέσσερις αγωνιστικές μακριά από τη νίκη και η χθεσινή ήττα από τον Εργοτέλη (2-0) στο πλαίσιο της –εμβόλιμης- 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας έχει φέρει τη «βασίλισσα του βορρά» σε δύσκολη θέση.

Μάλιστα, σήμερα (6/2) πιθανότατα να υπάρξουν εξελίξεις όσον αφορά τον Ράτκο Ντόστανιτς, ο οποίος μετά την ήττα από τους Κρητικούς βρίσκεται στον αέρα.

Ο Σέρβος τεχνικός, ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας από τον Νοέμβριο μετρά τρεις νίκες και έξι ήττες σε 12 αναμετρήσεις.

Ωστόσο, εξελίξεις αναμένονται πέρα από την υπόθεση του προπονητή και στο θέμα των μεταγραφών, αφού πρόθεση της διοίκησης είναι να κινηθεί –στην αγορά των ελεύθερων- για δύο παίκτες.

Πρόθεση της ομάδας είναι να αποκτήσει έναν φορ και έναν αριστερό μπακ, αφού όπως όλα δείχνουν ο Δημήτρης Αμαραντίδης θα αποτελέσει παρελθόν από την Βέροια.Πηγή: sport-fm.gr

Ο ένας «καίγεται», ο άλλος…!!

Ακόμη ένα κρίσιμο ματς για τον Άρη στην προσπάθεια που κάνει για να σωθεί -ενώ πλέον γνωρίζει πόσες ομάδες υποβιβάζονται- καθώς φιλοξενείται σήμερα από τον Παναιτωλικό και θα έχει πολλές απουσίες.

Ο ένας «καίγεται», ο άλλος…
Ο Άρης συνεχίζει την προσπάθεια του για να παραμείνει στην κατηγορία, γνωρίζοντας πλέον πόσοι υποβιβάζονται και πόσοι ανεβαίνουν, μετά την απόφαση της Τρίτης (4/2). Το σημερινό (6/2, 19:30, Novasports 1) παινχίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για την 23η αγωνιστική της Superleague είναι κρισιμότατο. Όπως θα είναι όλα τα παιχνίδια για τους «κίτρινους» μέχρι το τέλος της σεζόν.

Σε αυτό το ματς η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου θα παίξει δίχως τους Βλάχο, Αγκάνθο, Οικονομόπουλο, Τάτο, Καμινιώτη και Ηρακλή.

Ο Διούδης θα παίξει στον «άσο», ενώ την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Άρη, ύστερα από τρία περίπου χρόνια, αναμένεται να κάνει ο Κρίστι Βανγκέλι, που θα αγωνισθεί στο αριστερό άκρο της άμυνας. Δεξιά θα είναι ο Κύργιας και οι Μπουγαΐδης, Γιαννίτσης οι δύο στόπερ. Ο Πουλίδο θα είναι ο αμυντικός μέσος και ο Παπαδόπουλος με τον Τσιάρα οι εσωτερικοί χαφ. Στα «φτερά» οι Μπακασέτας και Τσουμάνης με τον πρώτο να κινείται δεξιά και τον δεύτερο αριστερά. Στην κορυφή θα είναι ο Μανιάς.

Με μία αλλαγή σε σχέση με το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη αναμένεται να παραταχθεί ο Παναιτωλικός. Ο Γοδόι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, λόγω καρτών, ενώ τη θέση του στην ενδεκάδα θα πάρει ο Τζούνιορ, ο οποίος απουσίασε από την αναμέτρηση με τους «ερυθρόλευκους», διότι ήταν τιμωρημένος.

Ο Ράφαελ θα είναι κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά οι Ανέν, Μπικέι, Κούσας και Γκάλο. Οι Τζούνιορ και Σφακιανάκης θα είναι τα αμυντικά χαφ, έχοντας μπροστά τους τον Θεοδωρίδη. Αριστερά θα παίξει ο Μπακάκης και δεξιά ο Κουτρομάνος, ενώ μοναδικός προωθημένος θα είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 8 γκολ, Ανρί Καμαρά. Πηγή: sport-fm.gr

Μαθήματα… πολωνικών!

Στην Πολωνία βρίσκεται ο Τόμισλαβ Μίκουλιτς, καθώς δοκιμάζεται από την Κρακόβια, ύστερα από άδεια που του έδωσε ο Πανθρακικός και σύντομα θα κλείσει το θέμα θετικά ή αρνητικά.

Μαθήματα… πολωνικών
Στην Κρακόβια θα συνεχίσει, όπως όλα δείχνουν, την καριέρα του ο Τόμισλαβ Μίκουλιτς. Ο κεντρικός αμυντικός του Πανθρακικού βρίσκεται στην Πολωνία, ύστερα από άδεια του συλλόγου της Κομοτηνής και δοκιμάζεται από την εν λόγω ομάδα.

«Η περίπτωση του ενδεχομένως να είναι αυτό που ψάχνει η Κρακόβια», αναφέρεται σε δημοσιεύματα από την Πολωνία.Θεωρείται πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ξεκαθαρίσει το θέμα, καθώς η Κρακόβια «καίγεται» για την απόκτηση ενός στόπερ.

Ο 32χρονος παίκτης από τους «πράσινους» το περασμένο καλοκαίρι και στη φετινή Superleague έχει 8 συμμετοχές, όλες ως βασικός.Πηγή: sport-fm.gr

Και τώρα για… προίκα στη Λεωφόρο!!

Χαμόγελα στον ΠΑΟΚ για το 5-0 επί του ΟΦΗ και όχι μόνο. Άρεσαν οι «νέοι». Στόχος η νίκη επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο για να αυξηθεί η βαθμολογική προίκα εν όψει play offs. Το παράπονο του Κλάους.

Και τώρα για… προίκα στη Λεωφόρο
Ο ΠΑΟΚ «ξεμπούκωσε» και με εξαιρετική απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο συνέτριψε με 5-0 τον ΟΦΗ στην Τούμπα. Μέχρι και ο απαιτητικός Χουμπ Στέφενς δήλωσε ικανοποιημένος μετά το ματς, κάτι που δεν συνηθίζει. Ο Ολλανδός τεχνικός είδε την ομάδα του να συνέρχεται γρήγορα μετά το στραπάτσο από τον Πλατανιά και αισιοδοξεί για ακόμη καλύτερο πρόσωπο με τις τελευταίες προσθήκες και τη σταδιακή προσαρμογή τους στην ομάδα. Ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός για μία θέση στην ενδεκάδα διατηρεί πλέον σε εγρήγορση τους πάντες, καθώς ουδείς μπορεί να αισθάνεται σίγουρος, και κερδισμένος από αυτή τη διαδικασία βγαίνει ο ίδιος ο ΠΑΟΚ. Νάτχο και Χούσεν φανέρωσαν τα πρώτα δείγματα της ποιότητάς τους συνδυάζοντας ντεμπούτο με γκολ.

Νίκη στη Λεωφόρο

Από σήμερα κιόλας το ενδιαφέρον στρέφεται στο ματς της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Στόχος δεν είναι άλλος από τη νίκη, προκειμένου να εδραιωθεί στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, αλλά και να αυξήσει το προβάδισμα με το οποίο θα μπει στα play offs έναντι των υπολοίπων ομάδων και ειδικά των «πράσινων».

Το παράπονο του Κλάους

Ο Στέφανος Αθανασιάδης συμπλήρωσε χθες επτά κίτρινες κάρτες και θα λείψει σε δύο από τα τέσσερα προσεχή ματς πρωταθλήματος του ΠΑΟΚ. Ο διεθνής φορ είχε χθες το παράπονο ότι δέχεται πολύ εύκολα κάρτες από τους διαιτητές που είναι μαζί του περισσότερο αυστηροί και από αμυντικούς ή μέσους που κάνουν πιο πολλά και πιο σκληρά φάουλ.

Ο Χουμπ Στέφενς είναι αυτός που θα αποφασίσει σε ποια ματς από αυτά με Παναθηναϊκό (εκτός), Αστέρα Τρίπολης (εκτός), Πανθρακικός (εντός) και Εργοτέλη (εκτός) θα λείψει ο «Κλάους». Πιθανότατα θα προτιμήσει να τον στερηθεί στα δύο τελευταία, προκειμένου να κερδίσει χρόνο προσαρμογής μέχρι τότε ο Ντάνι Χούσεν.

Νομοσχέδιο με… ενδιαφέρον

Το νομοσχέδιο που προωθείται για τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών γηπέδων είναι κάτι που ενδιαφέρει άμεσα και τον ΠΑΟΚ. Αυτό προβλέπει την αύξηση της χωρητικότητας ενός γηπέδου κατά ποσοστό που δεν θα υπερβαίνει το 30% των υπαρχουσών θέσεών του με διαμόρφωση των κερκίδων που ήδη υπάρχουν ή προσθήκη νέων, αλλά και δημιουργία χώρων εμπορικής δραστηριότητας που δεν θα υπερβαίνουν το 15% του συνολικού ποσοστού υλοποιημένης δόμησης. Ο Ιβάν Σαββίδης, που επιθυμεί να αναμορφώσει την Τούμπα, μελετά με τους συνεργάτες του τη συγκεκριμένη προοπτική, πέρα από το ζήτημα του προπονητικού κέντρου στη Θέρμη.Πηγή: sport-fm.gr

«Νόμιζα πως ξέχασε τις κάρτες ο Κομίνης»

Καλές διαιτησίες, με εξαίρεση αυτή του Κομίνη στο Αστέρας-Παναθηναϊκός, είχαμε στην 23η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Παναγιώτης Βαρούχας.

«Νόμιζα πως ξέχασε τις κάρτες ο Κομίνης»
Καλό βαθμό παίρνουν οι διαιτητές των αγώνων της Τετάρτης στη Σούπερ Λίγκα, όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Να γίνονται τα ματς κάθε φορά μεσοβδόμαδα, γιατί οι διαιτητές τα πάνε καλύτερα από ό,τι φαίνεται», δήλωσε χαριτολογώντας ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Αθήνας.

Εξαίρεση στον… κανόνα αποτέλεσαν τα σφυρίγματα στον αγώνα Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός, όπου εντοπίστηκαν λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο και όχι μόνο.

Αναλυτικά, η «έκθεση» του Παναγιώτη Βαρούχα για τις διαιτησίες της Τετάρτης στην εκπομπή «Πνίξτε τον Φουνταριστό» και τους Γιώργο Θαναηλάκη-Μηνά Τσαμόπουλο:

Λεβαδειακός-Απόλλων Σμύρνης (Μάνταλος): Πολύ καλή η διαιτησία στο κρίσιμο αυτό παιχνίδι. Πέρασε χωρίς να δώσει δικαιώματα.

Ολυμπιακός –Πανιώνιος (Τριτσώνης): Ο Τριτσώνης είχε μια πολύ καλή διαιτησία. Ο κάθε διαιτητής εύχεται να του πάει καλά ένα ματς, σαν κι αυτό. Σε αυτό, βέβαια, παίζει ρόλο και η παρουσία του διαιτητή».

Skoda Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα (Παπαπέτρου): Είναι ένας νέος διαιτητής, που έχει καλές διαιτησίες φέτος στο ενεργητικό του και χθες ήταν μία ακόμη από αυτές. Δεν υπάρχει καμία αμφισβητούμενη φάση.

Πανθρακικός-Πλατανιάς (Δημητρόπουλος): Καλή παρουσία από το διαιτητές και τους βοηθούς του. Όταν περνά ένας διαιτητής απαρατήρητος είναι καλό.

Ατρόμητος-Καλλονή (Μαντάκης): Καλή η διαιτησία του. Είχε μια δεύτερη κίτρινη-κόκκινη μέσα σε δύο λεπτά. Ήταν και οι δύο σωστές. Θα πρέπει τα νέα παιδιά, όπως ο Φουρλάνος, να είναι πιο προσεκτικά.

Εργοτέλης-Βέροια (Θάνος): Ήταν δύσκολο ματς από βαθμολογική άποψη, αλλά και λόγω καιρικών συνθηκών γιατί είχε πολλή βροχή και ο αγωνιστικός χώρος επιβαρύνθηκε δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των παικτών και του διαιτητή. Στο 33’ υπάρχει μία φάση σε σπρώξιμο του Μπαντιμπανγκά που αρχίζει έξω από την περιοχή και συνεχίζεται μέσα σε αυτή. Μπορούσε να δώσει πέναλτι. Κατά τα άλλα ο Θάνος πήγε καλά.

ΠΑΟΚ-ΟΦΗ (Αρετόπουλος): Στο 49’ ο ΠΑΟΚ ζητά πέναλτι σε χέρι του Τριποτσέρη, αλλά σωστά δεν δόθηκε γιατί προσπαθεί ο αμυντικός να μαζέψει το χέρι του. Το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ, από τον Σαλπιγγίδη, ήταν από καταφανή θέση οφσάιντ. Ο δεύτερος βοηθός έχασε τη φάση.

Αστέρας-Παναθηναϊκός (Κομίνης): Ήταν πολύ λάθος στον πειθαρχικό έλεγχο. Στο πρώτο μέρος νόμιζα πως είχε ξεχάσει τις κάρτες. Στο 6’ έγινε μια λάθος υπόδειξη οφσάιντ σε βάρος του Κλωναρίδη. Έπρεπε να δείξει κόκκινη στον Σανκαρέ για ένα μαρκάρισμα με τις τάπες στον Μπεργκ, αλλά και στον Τριανταφυλλόπουλο, που έριξε μια μπουνιά στο τέλος. Είναι νέο παιδί και πρέπει να προσέξει την συμπεριφορά του, γιατί κάθε Κυριακή πρέπει να παίρνει κάρτες.

Μ’ ένα παράπονο πικρό!!

Αδικημένοι από το αποτέλεσμα και τα σφυρίγματα στον χθεσινό αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη νιώθουν στον Παναθηναϊκό. Παρουσία Αλαφούζου στα αποδυτήρια. Σημαντικό το ματς με τον ΠΑΟΚ.

Μ’ ένα παράπονο πικρό
Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στην Τρίπολη, αλλά ένα λάθος του Ζέκα έμελε να του στοιχίσει όχι απλώς τη νίκη, αλλά έστω και το βαθμό της ισοπαλίας φέρνοντας την ήττα από τον Αστέρα με 1-0 και την υποχώρηση στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Οι «πράσινοι» είχαν καλή ανάπτυξη, δημιούργησαν αρκετούς κινδύνους στην αντίπαλη εστία, αλλά κάποια προβλήματα στην τελική πάσα/προσπάθεια τους στέρησαν το γκολ, το οποίο ήρθε σε βάρος τους μετά από ένα σπάνιο λάθος του Ζέκα, ο οποίος στο τέλος του αγώνα ήταν απαρηγόρητος και απολογήθηκε δημόσια, αλλά και στους συμπαίκτες του γι’ αυτό.

Μετά το τέλος του αγώνα το κλίμα στα αποδυτήρια (όπου κατέβηκε και ο Γιάννης Αλαφούζος) ήταν βαρύ, με τον Γιάννη Αναστασίου να θεωρεί αδικημένη την ομάδα του από το αποτέλεσμα. Παράλληλα στο «τριφύλλι» υπάρχουν ξανά παράπονα από τη διαιτησία, κυρίως για τη μη αποβολή του Σανκαρέ είτε με απευθείας κόκκινη στο 44’, είτε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στη συνέχεια, όπου διαμαρτυρόταν συνεχώς, όπως επίσης και για ένα οφσάιντ που υποδείχτηκε στον Κλωναρίδη στο 7’.

Νίκη με ΠΑΟΚ

Από σήμερα και χωρίς ρεπό, αφού δεν υπάρχει χρόνος για ξεκούραση, η προσοχή στρέφεται στον αγώνα της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο (19:30). Στόχος είναι η νίκη για πολλούς λόγους. Κυρίως επειδή ο έκτος Πανθρακικός έχει πλησιάσει στους έξι βαθμούς, αλλά και προκειμένου να μην ξεφύγει περισσότερο ο ΠΑΟΚ, κάτι που θα καταστήσει ακόμη πιο δύσκολο το έργο των «πράσινων» στα play offs.

Ο Γιάννης Αναστασίου περιμένει να διαπιστώσει την αγωνιστική κατάσταση των Πράνιτς και Μέντες, αλλά είναι αμφίβολο αν θα έχει έστω και έναν εξ αυτών στη διάθεσή του. Πάντως κάποιες πιθανότητες να βρίσκεται στην αποστολή συγκεντρώνει ο Μλάντεν Πέτριτς, αν και ακόμη δεν είναι σε θέση να προσφέρει για περισσότερο από 20-30 λεπτά σαν αλλαγή. Πηγή: sport-fm.gr

Επόμενος «Ρομπέρτο»… ο Κάμπελ!

Μετά την παραμονή του Ρομπέρτο, επόμενο μέλημα του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι να κρατήσει στον Ολυμπιακό και τον Τζόελ Κάμπελ. Τα δεδομένα της υπόθεσης και οι καλές πιθανότητες παραμονής του Κοσταρικανού.

Επόμενος «Ρομπέρτο»… ο Κάμπελ
Τις τελευταίες εβδομάδες η διοίκηση του Ολυμπιακού είχε επικεντρώσει όλες τις δυνάμεις της στην προσπάθεια παραμονής του Ρομπέρτο. Το θέμα αυτό έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά η δουλειά δεν σταματά εδώ για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους συνεργάτες του.

Στόχος είναι να κάνουν από δανεικό… αγύριστο και τον Τζόελ Κάμπελ και εκεί θα επικεντρωθούν οι προσπάθειες το αμέσως προσεχές διάστημα. Μεγάλο «όπλο» και στη συγκεκριμένη υπόθεση, όπως αυτή του Ρομπέρτο, είναι η επιθυμία του ποδοσφαιριστή. Ο Κοσταρικανός εξτρέμ επιθυμεί να παραμείνει στο λιμάνι, ειδικά από τη στιγμή που για την ώρα δεν φαίνεται να υπάρχει γι’ αυτόν «χώρος» στην Άρσεναλ.

Πρόκειται ασφαλώς για δύσκολη περίπτωση, αλλά ο Ολυμπιακός έχει σοβαρές πιθανότητες να διατηρήσει στο δυναμικό του τον 21χρονο άσο και προτίθεται να κλείσει την υπόθεση αρκετά πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου πάντα υπάρχει ο… κίνδυνος η τιμή του να εκτοξευτεί με κάποιες καλές εμφανίσεις.

Η οψιόν αγοράς του Κάμπελ από την Άρσεναλ ανέρχεται στα 8 εκατ. ευρώ, ποσό που δεν είναι διατεθειμένος να δώσει ο Ολυμπιακός καθώς κρίνεται υπερβολικό. Εκτιμάται, ωστόσο, πως με μία καλή διαπραγμάτευση μπορεί οι απαιτήσεις των «κανονιέρηδων» να μειωθούν αρκετά και να δαπανηθεί ένα ποσό κοντά στα μισά, που μπορεί να χαρακτηριστεί και επένδυση για έναν ποδοσφαιριστή νεαρής ηλικίας και με μεταπωλητική αξία. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί καθόλου το ενδεχόμενο νέου δανεισμού του Κάμπελ από την Άρσεναλ. Είναι πιθανό ο Αρσέν Βενγκέρ να κρίνει πως ο ποδοσφαιριστής δεν είναι έτοιμος για να ενταχθεί στην ομάδα του, αλλά να μην επιθυμεί κιόλας την πώλησή του προτιμώντας να τον αφήσει για τουλάχιστον ένα χρόνο δανεικό.

Αντίπαλος του Ολυμπιακού στην προσπάθεια εξασφάλισης των υπηρεσιών του Κάμπελ για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο δεν είναι μόνο οι… διαθέσεις της Άρσεναλ. Στην Τουρκία υπάρχει έντονη φημολογία πως η Φενέρμπαχτσε, που δεν φείδεται χρημάτων, καλοβλέπει την περίπτωση του νεαρού Κοσταρικανού. Πάντως οι Πειραιώτες δεν πρόκειται να μπουν σε διαδικασία πλειστηριασμού με καμία ομάδα και θα προσπαθήσουν να «κλείσουν» αθόρυβα μία ακόμη μεγάλη συμφωνία.
Πηγή: sport-fm.gr

«Κλείνει» Μαρσελίνιο, αλλά για το καλοκαίρι!!

Στην Ελλάδα θα φθάσει εντός της ημέρας ο Μαρσελίνιο ώστε να δώσει τα χέρια με τον Αστέρα Τρίπολης, όμως φαίνεται πως η μεταγραφή έχει ορίζοντα καλοκαιρινό. Παίρνουν και επιθετικό οι Αρκάδες.

«Κλείνει» Μαρσελίνιο, αλλά για το καλοκαίρι
Σε συμφωνία με τον Αστέρα Τρίπολης έχει έρθει ο Μαρσελίνιο και ο παίκτης αναμένεται στην Ελλάδα σήμερα (6/2) ώστε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Το «φλερτ» υπήρχε εδώ και μέρες, πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου (σε ότι αφορά τους αθλητές που έχουν συμβόλαιο). Ο 26χρονος εξτρέμ, πρώην της Ξάνθης, έμεινε ελεύθερος από τη Μπένι Γιας και διαπραγματεύεται τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, που θα είναι όπως φαίνεται οι «κυανοκίτρινοι».

Ωστόσο, ερωτηματικό παραμένει το από πότε και μετά θα τεθεί σε ισχύ το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή. Ο Μαρσελίνιο έχει αγωνιστεί ήδη σε δύο ομάδες κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και δεν επιτρέπεται να παίξει σε τρίτη. Ξεκίνησε τη σεζόν στον ακριτικό σύλλογο και μέχρι πρόσφατα αγωνιζόταν στην Μπένι Γιάς. Οπότε λογικά, θα μπορεί να προσφέρει στους Αρκάδες από το καλοκαίρι και μετά. Πηγή: sport-fm.gr

Τίναξε την μπάνκα με Ρομπέρτο!!

Ντελίριο ενθουσιασμού στους φίλους του Ολυμπιακού μετά την παραμονή του Ρομπέρτο. Το παρασκήνιο της συμφωνίας. Το τεράστιο ποσό του deal, το ενδιαφέρον από Ισπανία και ο ρόλος της συζύγου του.

Τίναξε την μπάνκα με Ρομπέρτο
Ένα μάλλον… μουντό απόγευμα έγινε ονειρεμένο για τους φίλους του Ολυμπιακού, όταν από τα μεγάφωνα του «Γ. Καραϊσκάκης» ανακοινώθηκε η αγορά των δικαιωμάτων του Ρομπέρτο και η παραμονή του στην ομάδα μέχρι το 2018.

Η ανακοίνωση μπορεί να αιφνιδίασε τους πάντες, ακόμη και τον Ισπανό γκολκίπερ που δεν περίμενε αυτό τον τρόπο γνωστοποίησης της νέας συμφωνίας, αλλά πρόκειται για κάτι που είχε δρομολογήσει εδώ και καιρό η διοίκηση της ΠΑΕ.

Έχοντας δεδομένη την επιθυμία του παίκτη και της οικογένειάς του (η σύζυγός του, Μάρτα, είναι ξετρελαμένη με την Ελλάδα, όπως και ο ίδιος), ο Ολυμπιακός είχε αναλάβει εδώ και μέρες τις επαφές με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι «ερυθρόλευκοι» επικοινώνησαν με τον Ζόρζε Μέντες, μάνατζερ και μέτοχο επενδυτικής εταιρείας που κατείχε τα δικαιώματα του Ρομπέρτο, και μέσω αυτού με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Αρχικά οι απαιτήσεις τους ήταν τεράστιες, καθώς λέγεται πως ξεπερνούσαν και τα 10 εκατ. ευρώ. Όμως με μεγάλο ατού την επιθυμία του γκολκίπερ και το «ζεστό» χρήμα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει το μεγάλο deal.

Αυτό θα κοστίσει 6 εκατ. ευρώ, αφού αυτό το ποσό δόθηκε για τα δικαιώματα του Ρομπέρτο, ενώ το νέο τετραετές συμβόλαιο του 28χρονου άσου, που θα τεθεί σε ισχύ από τον Ιούλιο, θα του αποφέρει μέχρι το 2018 ένα ποσό της τάξεως των 5 εκατ. ευρώ «καθαρά». Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ρομπέρτο θα παίρνει 1,1 εκατ. ευρώ για τον πρώτο χρόνο, 1,2 για τον δεύτερο, 1,3 για τον τρίτο και 1,4 για τον τέταρτο. Οι υπογραφές στο συμβόλαιο του παίκτη είχαν πέσει από το μεσημέρι της Τρίτης, όπως και με την Ατλέτικο Μαδρίτης, άνθρωποι της οποίας φέρονται να ήταν χθες στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ρομπέρτο είχε προσελκύσει ενδιαφέρον από πολλές ομάδες της Primera Division και πρώτης και καλύτερης της Σεβίλλης, που ήταν έτοιμη να κινηθεί επίσημα για την απόκτησή του από την Ατλέτικο.Πηγή: sport-fm.gr

Η συζήτηση για τον φασισμό στα γήπεδα!

Με επιτυχία έγινε χθες (5/2) η εκδήλωση της αντιφασιστικής επιτροπής Κεραμεικού – Μεταξουργείου με θέμα «Ο φασισμός στα γήπεδα».

Η συζήτηση για τον φασισμό στα γήπεδα
Στην εκδήλωση, που έγινε στο bar – πολυχώρο kreuzberg (Πλαταιών 36, Κεραμεικός) ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της επιτροπής και επί 2,5 ώρες έγιναν τοποθετήσεις σχετικά με το φαινόμενο του φασισμού στις κερκίδες και για το πώς οι ακροδεξιοί βρίσκουν «καταφύγιο» στην εξέδρα, προσπαθώντας να «στρατολογήσουν» κόσμο.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν οι Γιώργος Χελάκης, Διονύσης Ελευθεράτος και Χουάν Ραμόν Ρότσα, ενώ τον συντονισμό έκανε ο Διονύσης Δεσύλλας. Τοποθετήθηκαν, επίσης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια για την Περιφέρεια Αττικής, Ρένα Δούρου, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και υπεύθυνος του τομέα ποδοσφαίρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μάλλιαρης και ο δημοσιογράφος – οικονομολόγος, Λεωνίδας Βατικιώτης.

Εγιναν παρεμβάσεις από αρκετούς παρευρισκομένους, οι οποίοι στάθηκαν στους τρόπους στους οποίους πρέπει να καταπολεμηθεί το φαινόμενο, το οποίο δεν είναι, φυσικά, τωρινό, αλλά πιο επίκαιρο από ποτέ. Υπήρξαν, επιπλέον, διαφωνίες σε κάποια ζητήματα, πάνω στις οποίες έγινε ένας άκρως εποικοδομητικός διάλογος.

Στην εκδήλωση προτάθηκε και «γεννήθηκε» η ιδέα ενός αντιφασιστικού δικτύου από τον χώρο του αθλητισμού, στο οποίο θα συμμετέχουν αθλητές, παλαίμαχοι, δημοσιογράφοι και άνθρωποι του χώρου. Είναι μια ιδέα που άρεσε και θα συζητηθεί στο άμεσο μέλλον, με σκοπό τη δημιουργία ενός τέτοιου δικτύου, το οποίο με έντονη δράση θα καταδεικνύει γιατί στον αθλητισμό δεν χωράει ο φασισμός και οι πρακτικές του.Πηγή: sport-fm.gr

Ένα ρολόι σταματημένο...!!

Ήταν σαν σήμερα, πριν από 56 χρόνια, όταν ο χρόνος σταμάτησε για πάντα για 23 ανθρώπους. Το σταματημένο ρολόι έξω από το «Ολντ Τράφορντ» θα φέρνει στη μνήμη πάντα τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας.

Ένα ρολόι σταματημένο...
Το σταματημένο ρολόι στο «Ολντ Τράφορντ» δείχνει ακριβώς τι είχε συμβεί πριν από ακριβώς 56 χρόνια… Ο χρόνος σταμάτησε για πάντα στις 3:04, στις 6 Φεβρουαρίου του 1958 για 23 ανθρώπους, στην αεροπορική τραγωδία που ξεκλήρισε μία ομάδα, αλλά «γέννησε» έναν θρύλο που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Η αποστολή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέστρεφε στην Αγγλία από το Βελιγράδι με το εισιτήριο της πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, μετά το 3-3 απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα σε συνδυασμό με τη νίκη της με 2-1 στον πρώτο αγώνα. Το δικινητήριο αεροπλάνο τύπου «Ελίζαμπεθ», μήκους 25 μέτρων και βάρους 24 τόνων, σταμάτησε στο χιονισμένο Μόναχο για ανεφοδιασμό.

Ο πιλότος Τζέιμς Θέιν απέτυχε δύο φορές να σηκώσει το αεροπλάνο από τον παγωμένο αεροδιάδρομο στις 2.19 μ.μ. και 2.34 μ.μ., λόγω προβλήματος στους κινητήρες. Οι επιβαίνοντες αποβιβάστηκαν για να επιστρέψουν λίγη ώρα μετά για τη νέα προσπάθεια απογείωσης. Το αεροπλάνο «σηκώθηκε», αλλά έπεσε σχεδόν αμέσως και μετά από μία τρελή πορεία σταμάτησε στην προστατευτική περίμετρο και σε σπίτια, τυλίχθηκε στις φλόγες και ο απολογισμός ήταν τραγικός.

Νεκροί ανασύρθηκαν 7 παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: ο αριστερός μπακ και αρχηγός Ρότζερ Μπερν (με 33 συμμετοχές στην εθνική Αγγλίας), ο αναπληρωματικός στην ίδια θέση Τζεφ Μπεντ, ο δεξιός μέσος Έντι Κόλμαν, ο κεντρικός αμυντικός Μαρκ Τζόουνς, ο αριστερός Ντέιβιντ Πεγκ (1 φορά διεθνής με την Αγγλία) και οι μεσοεπιθετικοί Τόμι Τέιλορ, Λάιαμ «Μπίλι» Γουίλαν (4 φορές διεθνής με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας).

inner

Επίσης, νεκροί βρέθηκαν ο γραμματέας του συλλόγου Γουόλτερ Κρίκμερ, οι προπονητές Μπερτ Γουόλι και Τομ Κάρι, καθώς και 8 δημοσιογράφοι που ταξίδευαν με την ομάδα, μεταξύ των οποίων η παλιά δόξα της Μάντσεστερ Σίτι και της Εθνικής Αγγλίας, Φρανκ Σουίφτ.

Δύο εβδομάδες μετά υπέκυψε στα τραύματά του και ο Ντάνκαν Έντουαρντς ,ο πιο χαρισματικός νέος παίκτης στην Αγγλία, μόλις 21 ετών, που έκανε το ντεμπούτο του με την κόκκινη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ηλικία 16 ετών και πρόλαβε να αγωνιστεί σε 175 αγώνες (21 γκολ), από το 1952 ως το 1958, ενώ στην εθνική Αγγλίας, είχε 18 συμμετοχές.

Οι επιζήσαντες Τσάρλτον, Βάιολετ , Μόργκανς, Φουλκς και Γκρεγκ συνέχισαν να αγωνίζονται και μαζί με τους παίκτες που προωθήθηκαν από την ομάδα των νέων έφτασαν ως το τελικό του κυπέλλου Αγγλίας 1958 μετά από μερικούς μήνες . Εκεί ηττήθηκαν από την Μπόλτον με 2-0.

inner

Ο Ματ Μπάσμπι, προπονητής της ομάδας, στάθηκε τυχερός, αφού μετά από 63 μέρες νοσηλείας κέρδισε τη μάχη και επέστρεψε γρήγορα στις επάλξεις. Μάλιστα ήταν ο ίδιος που δέκα χρόνια μετά, το 1968, οδήγησε τη Μαν. Γιουνάιτεντ στην κορυφή της Ευρώπης με τη νίκη 4-1 επί της Μπενφίκα στον τελικό του Γουέμπλεϊ. Και ήταν μόνο η αρχή, αφού οι «κόκκινοι διάβολοι» κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια εντός κι εκτός συνόρων. Και σίγουρα οι «αιώνιοι μπέμπηδες» θα χαμογελούν βλέποντας από εκεί ψηλά τους κληρονόμους τους να συνεχίζουν το έργο τους.

inner

Τα 23 θύματα της τραγωδίας

- Ρότζερ Μπερν , 29 ετών, γεννήθηκε στο Μάντσεστερ, αποτεφρώθηκε μετά το δυστύχημα

- Τζοφ Μπεντ, 25 ετών, ενταφιάστηκε στην εκκλησία του Αγ. Ιωάννη, στο «Irlam o'the Heights», Μάντσεστερ

- Έντι Κόλμαν, 21 ετών, γεννήθηκε στο Σάλφορντ, ενταφιάστηκε στο «Weaste» του Σάλφορντ

- Ντάνκαν Έντουαρντς, 21 ετών, γεννήθηκε στο Ντάντλει, ενταφιάστηκε στο Ντάντλει

- Μαρκ Τζόουνς, 24 ετών, γεννήθηκε στο Μπάρνσλει, ενταφιάστηκε στο Wombwell του Μπάρνσλει

- Ντέιβιντ Πέγκ, ετών 22, γεννήθηκε στο Ντονκάστερ, ενταφιάστηκε στο Ρεντχάουζ του Ντονκάστερ

- Τόμι Τέιλορ, 26 ετών, γεννήθηκε στο Μπάρνσλει, ενταφιάστηκε στο Monk Breton, του Μπάρνσλει

- Λάιαμ «Μπίλι» Γουίλαν, 22 ετών, ενταφιάστηκε στο Glasnevin του Δουβλίνου

- Γουόλτερ Κρίκμερ, γραμματέας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

- Μπερτ Γουόλι, μέλος του προπονητικού τιμ, παλιός αριστερός μπακ της Μαν. Γιουν. , υπεύθυνος των ομάδων νέων

- Τομ Κάρι, γυμναστής

- Αλφ Κλαρκ, δημοσιογράφος

- Ντον Ντέιβις, δημοσιογράφος

- Τζορτζ Φόλοους, δημοσιογράφος

- Τομ Τζάκσον, δημοσιογράφος

- Άρτσι Λέντβρουκ, δημοσιογράφος

- Χένρι Ρόουζ, δημοσιογράφος

- Έρικ Τόμπσον, δημοσιογράφος

- Φρανκ Σουίφτ, δημοσιογράφος, παλιός τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Σίτι και διεθνής με την εθνική Αγγλίας

- Κένεθ Ρέιμεντ, συγκυβερνήτης του αεροπλάνου

- Μπέλα Μίκλος, ταξιδιωτικός πράκτορας

- Γουίλι Σάτινοφ, φίλαθλος

- Τομ Κέιμπλ, αεροσυνοδός

Οι 20 διασωθέντες

- Ματ Μπάσμπι, προπονητής της Μάντσεστερ Γιουν.

- Τζόνι Μπέρι, παίκτης

- Τζάκι Μπλαντσφλάουερ, παίκτης

- Μπόμπι Τσάρλτον, παίκτης

- Μπιλ Φουλκς, παίκτης

- Χάρι Γκρεγκ, παίκτης (τερματοφύλακας)

- Κεν Μόργκανς, παίκτης

- Άλμπερτ Σκάνλον, παίκτης

- Ντένις Βάιολετ, παίκτης

- Ρέι Γούντ, παίκτης

- Φράνκ Τέιλορ, δημοσιογράφος

- Πίτερ Χάουαρντ, φωτογράφος

- Τεντ Έλυαρντ, φωτογράφος

- Βέρα Λούκιτς και - η κόρη της, επιβάτες του αεροπλάνου, διασωθείσες από τον παίκτη Χάρι Γκρεγκ

- Μίκλος, σύζυγος του ταξιδιωτικού πράκτορα που οργάνωσε το ταξίδι και σκοτώθηκε στο δυστύχημα

- Ν. Τομάσεβιτς, επιβάτης

- Τζέιμς Θέιν, πιλότος, κυβερνήτης του αεροπλάνου

- Ροζμαρι Σέβερτον, αεροσυνοδός

- Μάργκαρετ Μπέλις, αεροσυνοδόςΠηγή: sport-fm.gr

Παυλής: «Θα δώσω και την ψυχή μου για να συνεισφέρω»

Πολύ σημαντικές για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ χαρακτήρισε τις Ακαδημίες της ομάδας ο Μιχάλης Παυλής και τόνισε πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να συνεισφέρει από το νέο του πόστο που θα έχει στον σύλλογο.

Παυλής: «Θα δώσω και την ψυχή μου για να συνεισφέρω»
Στο προπονητικό τιμ των Ακαδημιών της ΑΕΚ ανήκει από την Τετάρτη (5/2) ο Μιχάλης Παυλής. Όπως είπε, είχε στο μυαλό του ότι εφόσον δεν μπορεί να προσφέρει πλέον ως ποδοσφαιριστής στους «κιτρινόμαυρους» λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, είναι δυνατόν να το κάνει από αυτή τη θέση.

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί έγινε αυτό που ήθελα και ξεκινώ από σήμερα κιόλας σε αυτό το νέο πόστο, στις Ακαδημίες. Είναι κάτι που το είχα στο μυαλό μου και θέλω να ευχαριστήσω τόσο την ΑΕΚ που δίνει αυτή την ευκαιρία, όσο και τον Άγγελο Χατζόπουλο που με δέχθηκε στο επιτελείο του», δήλωσε ο 24χρονος στην «Ώρα των Σπορ» και στη συνέχεια ανέφερε ότι θα δώσει και την ψυχή του για να βοηθήσει την ομάδα.

«Ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο για μένα και πλέον είμαι επικεντρωμένος αποκλειστικά σε εκεί, ώστε να προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ και να βοηθήσω τα νέα παιδιά να αγαπήσουν τόσο το ποδόσφαιρο όσο και την ΑΕΚ. Έχω πολλή όρεξη για δουλειά και θα δώσω και την ψυχή μου για να συνεισφέρω όσο μπορώ, ώστε να προχωρήσει αυτό το κομμάτι που λέγεται Ακαδημίες και το οποίο θεωρώ πολύ σημαντικό για την επόμενη ημέρα του συλλόγου», κατέληξε ο Παυλής.

Προχωρά με «Sport 5» ο Μελισσανίδης!

Νέα επαφή με την εταιρεία «Sport 5», που ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση για την εμπορική αξιοποίηση του νέου γηπέδου, είχε ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Προχωρά με «Sport 5» ο Μελισσανίδης
Σε επαφή με τους εκπροσώπους της εταιρείας «Sport 5» ήρθε την Τρίτη ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Σε αυτή οι άνθρωποι της γερμανικής εταιρείας φέρονται να διεμήνυσαν στον «τίγρη» πως σύντομα θα είναι σε θέση να του καταθέσουν συγκεκριμένη πρόταση για την εμπορική αξιοποίηση του νέου γηπέδου της ομάδας.

Η εν λόγω εταιρεία, που είναι από τις πιο σοβαρές και πετυχημένες του χώρου, είχε εκφράσει εδώ και καιρό το ενδιαφέρον να παίξει το ρόλο μεσολαβητή για να κλείσει η ΑΕΚ συμφωνίες από τις οποίες θα αποκομίσει οφέλη για την «Αγια-Σοφιά». Αυτές αφορούν κυρίως την εμπορική ονομασία του νέου γηπέδου, αλλά όχι μόνο.

Μετά τη νέα επικοινωνία που υπήρχε με τον ισχυρό άνδρα της «Ένωσης», η υπόθεση πέρασε σε δεύτερο επίπεδο και πλέον το προσεχές διάστημα αναμένονται συγκεκριμένες προτάσεις από τους Γερμανούς, που θεωρούν πως το πρότζεκτ μπορεί να αποβεί πολύ προσοδοφόρο, για την εμπορική αξιοποίηση του γηπέδου και των χώρων του.

Στο μεταξύ, οι γεωτρήσεις που είναι απαραίτητες για κάποιες μετρήσεις του υπεδάφους, ολοκληρώθηκαν στο οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας και πλέον έχουν περάσει περιμετρικά του συγκεκριμένου χώρου κατόπιν σχετικής άδειας από το Δήμο. Τα αποτελέσματα των μελετών αυτών, αλλά κι άλλων που θα ακολουθήσουν, είναι απαραίτητα για τη συμπλήρωση του φακέλου της «Δικέφαλος 1924» για το γήπεδο, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες άδειες και να μπουν οι μπουλντόζες.Πηγή: sport-fm.gr

«Σκοτάδι» για Σουμάχερ!!

Αδυνατούν οι θεράποντες ιατροί να κάνουν προβλέψεις για το πότε θα βγει από το κώμα ο Μίχαελ Σουμάχερ. Μακρά η διαδικασία της «αφύπνισης» για τον πιλότο της Formula 1 και την οικογένειά του.

«Σκοτάδι» για Σουμάχερ
Εδώ και περίπου δέκα μέρες οι γιατροί έχουν αρχίσει τη μείωση των αναισθητικών στον Μίχαελ Σουμάχερ επιχειρώντας σταδιακά την αφύπνισή του από το κώμα, στο οποίο βρίσκεται από τις 29 Δεκεμβρίου, όταν και τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις.

Έχουν περάσει 39 μέρες από το ατύχημα και οι θεράποντες ιατροί αδυνατούν ακόμη να κάνουν προβλέψεις για το πότε ο Γερμανός πρώην πιλότος της Formula 1 θα «αφυπνιστεί». Είναι μια διαδικασία που μπορεί να ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες, εβδομάδες ή και μήνες.

Αυτό στο οποίο, πάντως, όλοι συμφωνούν είναι πως πρόκειται για μία μακρά και επίπονη διαδικασία για τον ίδιο και την οικογένειά του. Και κυρίως, όταν ο ασθενής αφυπνιστεί μπορεί να είναι διαφορετικός από τον άνθρωπο που όλοι γνώριζαν πριν το ατύχημά του, από το περπάτημα και την ομιλία του, μέχρι τον τρόπο που σκέφτεται και το τι αισθάνεται.

Το δείχνουν και μαρτυρίες που φιλοξενούνται στα διεθνή ΜΜΕ. Όπως αυτή του Μαρκ Σμιθ, ο 16χρονος γιος του οποίου τον περασμένο Ιούλιο μετά από ατύχημα με το ποδήλατο ήταν σε κώμα για πολλούς μήνες και παραμένει ακόμη στο νοσοκομείο καθώς παρουσιάζει κινητικά και άλλα προβλήματα, ενώ λίγο πριν τα Χριστούγεννα κατάφερε να πει τα πρώτα του λόγια μετά τον τραυματισμό του.

inner
Πηγή: sport-fm.gr