Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Αναλαμπή…!

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στην Τρίπολη κι έχασε ευκαιρίες για να νικήσει, όμως μια στιγμιαία αναλαμπή του Αστέρα κι ένα λάθος του Ζέκα, χάρισαν στους γηπεδούχους ένα υπερπολύτιμο τρίποντο (1-0).

Αναλαμπή…
Για ένα ημίχρονο οι «πράσινοι» κυριάρχησαν στο γήπεδο και απέδωσαν πολύ καλό ποδόσφαιρο, δίχως όμως να καταφέρουν να σκοράρουν.

Αυτήν την αδυναμία να τελειώσουν τις φάσεις την πλήρωσαν με το χειρότερο τρόπο, όταν στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ένα τραγικό λάθος του Ζέκα έδωσε την ευκαιρία στον Καράσκο να σημειώσει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και να χαρίσει στον Αστέρα Τρίπολης τη νίκη με σκορ 1-0.

Έτσι, οι Αρκάδες έφτασαν στους 42 βαθμούς, δύο παραπάνω από τον Παναθηναϊκό, τον οποίο ξεπέρασαν και πλέον βρίσκονται στην 4η θέση.

Τέλος στο αήττητο σερί των έξι τελευταίων αγώνων σε πρωτάθλημα και Κύπελλο για το «τριφύλλι».


Το ματς

Αν εξαιρέσει κανείς το γκολ -το οποίο δεν ερχόταν- ο Γιάννης Αναστασίου είχε κάθε λόγο να τρίβει τα χέρια του για την εικόνα που έβγαλε ο Παναθηναϊκός στην Τρίπολη. Οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν απολύτως πιστοί στο ολλανδικό μοντέλο, θιασώτης του οποίου είναι ο Έλληνας τεχνικός.

Η πίεση, πολλές φορές με έξι και εφτά παίκτες πάνω από τη σέντρα, υποχρέωνε τους γηπεδούχους σε διαδοχικά λάθη, τα οποία προσπάθησαν με ταχύτατες αντεπιθέσεις να εκμεταλλευτούν οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Με πολύ καλό πάσινγκ γκέιμ, ταχύτατη κυκλοφορία της μπάλας, κίνηση χωρίς αυτήν κι έναν αεικίνητο Κλωναρίδη, οι φιλοξενούμενοι έκαναν πολλές φάσεις μπροστά στον Μπαντή, όμως δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ που δικαιούνταν απολύτως με την εμφάνισή τους.

Από την άλλη πλευρά, ο Στάικος Βεργέτης σίγουρα είχε παράπονα από τους παίκτες του αφού τους έβλεπε απλά να αμύνονται με ζήλο (κάποιες φορές υπέρ το δέον, κυρίως με τον «δυναμισμό» των Εντό και Σανκαρέ) και χαρακτηριστικό του πόσο «θαμπός» ήταν ο Αστέρας, είναι το γεγονός πως η επιθετική δραστηριότητα των Αρκάδων εξαντλήθηκε σε ένα σουτ στο 10’…

Όταν επέστρεφαν οι ομάδες στο γήπεδο μετά την ανάπαυλα, δύο ήταν τα ερωτήματα που έψαχναν απάντηση.
Πρώτο: θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να επαναλάβει ανάλογη με του πρώτου μέρους εμφάνιση, τόσο από άποψης φυσικής κατάστασης όσο και ποιότητας στο παιχνίδι του και δεύτερο: θα έβγαζε κάποια στιγμή τις δεδομένες επιθετικές του αρετές ο Αστέρας;

Και τα δύο ερωτήματα ακυρώθηκαν πριν καν συμπληρωθούν δέκα λεπτά στο δεύτερο μέρος. Ο εκ των κορυφαίων του αγώνα, Ζέκα, βρέθηκαν να κάνει ντρίμπλες με τρεις αντιπάλους κοντά του και τελικά πλήρωσε ο ίδιος και η ομάδα του αυτήν την επιπολαιότητα με ένα σε βάρος τους γκολ από τον Καράσκο που ήρθε κόντρα στην εικόνα του ματς.

Το σοκ αυτής της απρόσμενης εξέλιξης δεν το ξεπέρασαν ποτέ οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι δεν κατάφεραν ούτε καν να πλησιάσουν τα στάνταρντς απόδοσης του πρώτου μέρους και μοιραία γνώρισαν την ήττα.

Σε αυτήν συνέβαλαν και οι αλλαγές σε πρόσωπα και σύστημα από τον Βεργέτη (καθοριστική η παρουσία του Ζησόπουλου) που θωράκισαν την εστία του Μπαντή, ο οποίος σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, ήταν πολύ πιο χαλαρός. Άλλωστε, η αλλαγή αγωνιστικής φιλοσοφίας του «τριφυλλιού» και οι… «καμινάδες» στο τέλος του αγώνα ήταν ό,τι έπρεπε για τον ίδιο και τους αμυντικούς του και χείρα βοηθείας που ώθησε τους γηπεδούχους στη νίκη.

Ένα αποτέλεσμα με το οποίο ο Αστέρας ξεπέρασε τον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία και απέκτησε –για την ώρα- προβάδισμα έναντι των «πρασίνων» ενόψει των πλέι οφ.



Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μπαντής, Λούι, Κοντοές, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Ουσέρο, Εντό, Μουνάφο, Μπαράλες (88’ Χουάνμα), Ντε Μπλάσις (78’ Τσαμπούρης), Καράσκο (67’ Ζησόπουλος).

Στον πάγκο: Γεωργακόπουλος, Κάφα, Σέτι, Γκρατσίνι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Λαγός (81' Ντίνας), Αμπέντ, Ατζαγκούν, Μπεργκ, Ζέκα, Κλωναρίδης (75’ Καρέλης).

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Μαρινάκης, Δώνης.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: