Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

«Βρήκε τον δρόμο ο ΠΑΟΚ»

Xristopoulos
Ο Γιάννης Χριστόπουλος ο οποίος αναδείχτηκε από τον ΠΣΑΠ ως ο καλύτερος Έλληνας προπονητής για το 2013, μίλησε στον Arena FM 89,4 για το πέρασμά του από την Ουκρανία και την Ταβρίγια, αλλά και για το ελληνικό πρωτάθλημα, όπου αναφέρθηκε τόσο στον ΠΑΟΚ όσο και στον Άρη.
Για την βράβευσή του: «Είναι σίγουρα μια ξεχωριστή τιμή να σε βραβεύουν οι ποδοσφαιριστές, είμαι πολύ χαρούμενος και τους ευχαριστώ πολύ».
Για την Ταβρίγια και το Ουκρανικό πρωτάθλημα: «Είναι αρκετά διαφορετικά τα πράγματα, το καλοκαίρι υπάρχει προετοιμασία μόλις τριών εβδομάδων και ξεκινάει αμέσως το πρωτάθλημα. Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος, ήμασταν η μόνη ομάδα που είχε απαγόρευση μεταγραφών, ήταν πολύ υψηλό επίπεδο το πρωτάθλημα και μεγάλος ο ανταγωνισμός. Εμείς καταφέραμε το στόχο μας ο οποίος ήταν να είμαστε πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού. Ήταν μια πολύ δύσκολη εμπειρία, δεν μπορούσα να φανταστώ τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσω, αλλά νομίζω ότι θα με βοηθήσει όλο αυτό στη συνέχεια. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποιες προτάσεις και από την Κύπρο αλλά και από την Ελλάδα. Μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν ήθελα να πάω σε μια ανταγωνιστική ομάδα από τον ΠΑΣ γιατί υπήρχε ένα δέσιμο και με τον κόσμο για την επιτυχία που είχαμε κάνει».
Για το Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα, 0-3 : «Μια εξαιρετική εμφάνιση από τον ΠΑΣ, νομίζω η καλύτερη φετινή ,αλλά και η Ξάνθη πραγματοποίησε ένα πολύ κακό παιχνίδι. Το αποτέλεσμα έχει έρθει με μεγάλη ευκολία».
Για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ: «Το επίπεδο είναι το ίδιο, το ότι αυξήθηκε ο αριθμός των ομάδων ίσως δίνει μια διαφορετική νότα στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Από εκεί και πέρα υπάρχουν αρκετές ομάδες που έχουν ικανοποιητικό ρόστερ και είναι πάνω-κάτω 10 ομάδες που έχουν την ίδια δυναμική και αυτό κάνει πολύ ενδιαφέρον το πρωτάθλημα».
Για τον Άρη και εάν δέχτηκε πρόταση το καλοκαίρι: «Δεν θα ήθελα να μπω σε τέτοιες λεπτομέρειες, αφού δεν προχώρησε και τίποτα. Ο Άρης ξεκίνησε και αυτός με μεγάλο ντεσαβαντάζ το πρωτάθλημα, το ρόστερ δεν είναι τόσο ανταγωνιστικό, έχει πολύ νεαρά παιδιά αλλά παραμένει μια πολύ μεγάλη ομάδα. Εύχομαι και πιστεύω ότι θα βρει τον δρόμο του».
Για τον ΠΑΟΚ: «Για να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα κερδίζει πρωταθλήματα χρειάζεται ένα βάθος χρόνου, δεν μπορεί να γίνει μέσα σε μια σεζόν. Ο κ.Σαββίδης κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, έχει πάρει έναν πολύ μεγάλο τεχνικό και κάνει συνεχώς μεταγραφές και ενισχύει την ομάδα. Παράλληλα δουλεύουν πολύ καλά οι υποδομές και βλέπουμε πολλά νεαρά παιδιά να παίζουν στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Γίνονται σωστά βήματα, προς την σωστή κατεύθυνση, ο ΠΑΟΚ βρήκε το δρόμο του και πιστεύω ότι άμα συνεχίσει έτσι θα διεκδικεί με πολύ μεγαλύτερες αξιώσεις το πρωτάθλημα».
Για το κύπελλο: «Άμα περάσει ο Ολυμπιακός από τον Ατρόμητο, αλλά και ο ΠΑΟΚ ο οποίος έχει πιο εύκολο έργο μετά το 3-0 του πρώτου παιχνιδιού, θα είναι ένας πρόωρος τελικός. Είναι πολύ δυνατές ομάδες, με πολύ κόσμο και πολύ δυνατά ρόστερ. Θα γίνει μεγάλη μάχη».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: