Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Αμπρόουζ και… τέζα!

Με γκολ του Ντάρεν Αμπρόουζ στο 89’, ο Απόλλων Σμύρνης πήρε «χρυσή» ισοπαλία 1-1 στην έδρα του Λεβαδειακού, ο οποίος είχε προηγηθεί με τον Κώτσιο στο 62’.

Αμπρόουζ και… τέζα
Ο «τελικός» της Βοιωτίας δεν ανέδειξε νικητή. Λεβαδειακός και Απόλλων Σμύρνης ήρθαν ισόπαλοι 1-1, ένα αποτέλεσμα που δεν αφήνει ικανοποιημένη καμία από τις δύο ομάδες, οι οποίες έχασαν την ευκαιρία να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 62’ με κοντινή κεφαλιά του Ηλία Κώτσιου, ο οποίος είχε και δοκάρι μόλις στο 7ο λεπτό και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με την «χρυσή» αλλαγή, Ντάρεν Αμπρόουζ, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα.

To ματς:



Ο Λεβαδειακός μπήκε πιο ορεξάτος και στο 7ο λεπτό έχασε την μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Κώτσιο, αλλά η κεφαλιά του τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Τζόρβα. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και πίεσαν στην προσπάθεια τους να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, αλλά τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια.

Ο Απόλλωνας, μετά το πρώτο δεκαπεντάλεπτο, ισορρόπησε και δύο φορές (26’ και 31’) πήγε να κάνει τη ζημιά με τον Φαρινόλα, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει τον Στρατηλάτη. Η «απάντηση» των Βοιωτών ήρθε στο 39’ με τον Κονέ, που έπιασε βολίδα έξω από την περιοχή, αλλά ο Τζόρβας «απογειώθηκε» και απέκρουσε. Η πίεση των γηπεδούχων δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα και το ημίχρονο «βγήκε» χωρίς γκολ.

Ίδιο ήταν το σκηνικό και στο ξεκίνημα της επανάληψης, με τον Λεβαδειακό να πιέζει και τον Απόλλωνα να αμύνεται και να προσπαθεί να απειλήσει με αντεπιθέσεις. Η πίεση των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 62ο λεπτό. Ο Μάντζιος έκανε από δεξιά τη σέντρα-σουτ και ο Κώτσιος με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Μετά το γκολ, οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα και πίεσαν για την ισοφάριση. Η πρώτη «προειδοποίηση» ήρθε στο 76’ με την κεφαλιά του Λουσέρο, που μπλόκαρε ο Στρατηλάτης, ενώ στο 84’, μετά από φάση διαρκείας, ο Παντελιάδης έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ. Η… δικαίωση για την «ελαφρά ταξιαρχία» ήρθε στο 89’. Μετά από σέντρα του Λουσέρο και κεφαλιά-πάσα του Φαρινόλα, ο Αμπρόουζ από κοντά ισοφάρισε σε 1-1, που ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:



Λεβαδειακός (Νίκος Καραγεωργίου): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Ιντζίδης, Κώτσιος, Χαραλάμπους, Λαμπρόπουλος (71’ Βαρέλα), Κονέ, Μάρτινς (80’ Καπό), Λυκογιάννης, Ορτέγκα (92’ Μιλοσάβλιεβ), Μάντζιος.

Στον πάγκο έμειναν: Πρζιρόβσκι, Πετράτσι, Γιάντσης, Μάγκας.

Απόλλων Σμύρνης (Λόρι Σάντσεζ): Τζόρβας, Χατζηζήσης (78’ Σόντερμπεργκ), Κανακούδης, Κόρμπος (65’ Αμπρόουζ), Παντελιάδης, Αλβάρες, Μίνγκας, Φαρινόλα, Τσοκάνης (84’ Μπάρκογλου), Ντάλμπεργκ, Λουσέρο.

Στον πάγκο έμειναν: Γουμάγιας, Τσεμπερίδης, Πετρόπουλος, Τσιλιγκίρης, Παπαζαχαρίας.

Κίτρινες κάρτες: Ιντζίδης, Χαραλάμπους / Παντελιάδης, Τσοκάνης, Φαρινόλα
Κόκκινες κάρτες: ----

Διαιτητής: Σ. Μάνταλος (Καβάλας)
Βοηθοί: Δ. Τάτσης (Ηπείρου), Ι. Απτόσογλου (Αθηνών)
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς


Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: