Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ένας κόβει, άλλος ράβει!!

Με «δράστες» του Διαμαντάκο (56’) και Μπαντιμπανγκά (86’) ο Εργοτέλης επικράτησε 2-0 στο «Παγκρήτιο» απέναντι στη Βέροια, έφτασε τις δύο συνεχόμενες νίκες και πλέον δείχνει πιο άνετος βαθμολογικά.

Ένας κόβει, άλλος ράβει!
Με τον Δημήτρη Διαμαντάκο για δεύτερο συνεχόμενο ματς να βγάζει... τα κάστανα από τη φωτιά και τον Μπαντιμπανγκά να «σφραγίζει» το τρίποντο , ο Εργοτέλης επικράτησε 2-0 στο «Παγκρήτιο» απέναντι στη Βέροια, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Το τέρμα του υψηλόσωμου επιθετικού στο 56ο λεπτό και του βραχύσωμου επιθετικού ήταν αρκετά για να «κάμψουν» την αντίσταση των παικτών της ομάδας της Ημαθίας, που για ακόμη μια φορά θα μπορούσαν να είχαν πάρει ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Έτσι, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη μετά το «διπλό» στη Νέα Σμύρνης απέναντι στον Πανιώνιο (1-0) διπλασίασε τις νίκες της στο πρωτάθλημα και πλέον με τους 27 βαθμούς που έχει συγκεντρώσει μπορεί να αισθάνεται πολύ πιο άνετη βαθμολογικά. Στον αντίποδα, η Βέροια έμεινε για τέταρτο σερί παιχνίδι χωρίς «τρίποντο» και παρέμεινε στους 19 βαθμούς και την προτελευταία θέση.


Το ματς:


Πιο δυνατά μπήκαν στο ματς οι παίκτες του Εργοτέλη. Οι Κρητικοί θέλησαν να πιέσουν από νωρίς την άμυνα της Βέροιας και να πάρουν «κεφάλι» στο σκορ. Η ομάδα της Ημαθίας, με σύμμαχο της δυνατή βροχή κατάφερε να «παγώσει» τον ρυθμό των γηπεδούχων, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και απειλήθηκε καθόλου στα μετόπισθεν. Ζεζίνιο, Μπαργκάν και Μπεν έδιναν ανάσες στην άμυνά τους και παράλληλα έκαναν την ομάδα του Ντόστανιτς να μοιάζει πιο επικίνδυνη επιθετικά.

Πάνω που οι παίκτες του Ντόστανιτς άρχισαν να ελέγχουν το ματς και να απειλούν με μακρινά σουτ την εστία του Στοΐκοβιτς άρχισε ο Εργοτέλης να πιέζει ψηλότερα στο χώρο της μεσαίας γραμμής και να κλέβει μπάλες. Η αδυναμία, ωστόσο, των Κρητικών να πλησιάσουν την εστία των φιλοξενούμενων ήταν εμφανής, γεγονός που αποδεικνύεται και από την πρώτη τους τελική στο 35ο λεπτό. Το ημίχρονο έκλεισε χωρίς τέρματα, με τους «κίτρινους» να φέρουν τη μπάλα στην περιοχή της Βέροιας με μακρινές μπαλιές, χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι αξιόλογο.

Πολύ πιο γρήγορο σε ρυθμό ήταν το ματς στο ξεκίνημα του δευτέρου 45λεπτου. Ο Εργοτέλης έδειξε να «πατάει» καλύτερα μετά το ημίχρονο και θέλησε να κυριαρχήσει στο ματς. Η είσοδος του Κούμπικ στη θέση του Χαντί (46’) βοήθησε σημαντικά τους γηπεδούχους, οι οποίοι έβρισκαν περισσότερους χώρους στην αντίπαλη άμυνα. Έτσι, προήλθε και το τέρμα με το οποίο άνοιξε το σκορ στο 56’ ο Δημήτρης Διαμαντάκος, καθώς ο Ρομάνο «μοίρασε» στον Κούμπικ και αυτός με όμορφο γύρισμα έστρωσε τη μπάλα στον υψηλόσωμο επιθετικό για το 1-0.

Η ομάδα της Ημαθίας έδειχνε να έχει χάσει τη συνοχή της έπειτα από το τέρμα των παικτών του Ουζουνίδη, με αποτέλεσμα να υστερεί σημαντικά στην κυκλοφορία της μπάλας. Από την άλλη πλευρά, οι Κρητικοί έδειχναν σαφώς πιο άνετοι και «ροκάνιζαν» όσο μπορούσαν τον χρόνο. Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι κορύφωσαν την πίεσή τους και έφτασαν μια «ανάσα» από το γκολ στο 76ο λεπτό, αλλά ο Όστοϊτς ήταν άτυχος καθώς είδε τη μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι του Στοΐκοβιτς. Σα να μην έφτανε αυτό, ήρθε και το δεύτερο τέρμα του Εργοτέλη, αυτή τη φορά με τον Μπαντιμπανγκά, έπειτα από γρήγορη αντεπίθεση στο 86ο λεπτό για να διαμορφώσει το τελικό 2-0.



Οι συνθέσεις:


Εργοτέλης (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στοΐκοβιτς, Τζανακάκης, Πίτσος, Σαρρής, Γιοβάνοβιτς, Καρντόζο (78’ Κοζορώνης), Ρομάνο, Ιμπραΐμ, Χαντί (46’ Κούμπικ), Διαμαντάκος, Μπαντιμπανγκά (90+2’ Μονακέλο)

Στον πάγκο: Αθανασίου, Παντελάκης, Αζίζ, Μπουχαλάκης

Βέροια (Ράτκο Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Βέρτζος, Γεωργιάδης, Μπάρμπας (87’ Τζημόγιαννης), Όστοϊτς, Ζεζίνιο (71’ Καλτσάς), Τραπ, Παυλίδης (79’ Κομόλοφ), Μπεν, Γκονσάλβες, Μπαργκάν

Στον πάγκο: Λόπεζ, Σιόντης, Βεργώνης, Σισοκό

Διαιτητής: Θάνος

Γήπεδο: Παγκρήτιο Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: