Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Βουγίδης:«Έχει χαθεί η μπάλα»!

footballleague_5
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο νομικός εκπρόσωπος της Φούτμπολ Λιγκ, Αντώνης Βουγίδης. Ανέφερε πως η Φούτμπολ Λιγκ συμβιβάστηκε να ανέβουν δύο ομάδες και να παίξει μια μπαράζ καθώς υπήρχε φόβος για το χειρότερο δυνατό σενάριο που ήταν ο προβιβασμός μονάχα των δύο πρώτων ομάδων. Παράλληλα, ανέφερε πως ήταν απαράδεκτο να τροποποιηθεί μια προκήρυξη στην μέση της χρονιάς και πως της κύρια ευθύνη την έχει η ΕΠΟ η οποία ολιγώρησε και παρέλειψε να εγκρίνει τις προκηρύξεις.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αντώνης Βουγίδης:
Για τους λόγους που η Φούτμπολ Λιγκ συμβιβάστηκε:
“Όπως ξέρετε οδηγηθήκαμε στο διαιτητικό  δικαστήριο μετά από μια αίτηση που έκανε η ομοσπονδία για να λύσουν τις διαφορές τους οι δύο λίγκες. Σε αυτό το στάδιο πριν εκδικαστεί η υπόθεση, πριν από μια εβδομάδα, ο πρόεδρος προέτρεψε τις δύο λίγκες όπως είχε και καθήκον και υποχρέωση από τον κανονισμό να συζητήσουν μεταξύ τους μήπως έρθει κάποιος συμβιβασμός. Εμείς βέβαια ήμασταν αμετακίνητοι στην θέση μας μέχρι και εκείνη την μέρα θέλοντας να ανέβουν στην Σούπερ Λιγκ τρεις ομάδες και στο πλαίσιο αυτό έγινε μια συνάντηση. Η πρόταση της Σούπερ Λιγκ που ήταν να ανεβούν δύο ομάδες και μια με μπαράζ, τέθηκε σε συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο της λίγκας όπου αποφασίστηκε τελικά να υπάρξει συμφωνία σε αυτή την θέση.
Η προκήρυξη μας όπως είναι γνωστό δεν έτυχε της αποδοχής από την ομοσπονδία. Για αυτό και οδηγηθήκαμε εδώ. Δεν ήταν η επιθυμία της λίγκας ούτε να οδηγηθεί στο διαιτητικό δικαστήριο ούτε σε κάποια άλλη διαδικασία. Η ομοσπονδία δεν ενέκρινε ούτε την δική μας προκήρυξη ούτε της Σούπερ Λιγκ που ήταν αντίθετες. Για αυτό βρεθήκαμε εδώ. Στο διοικητικό συμβούλιο επικράτησε η άποψη πως ένας συμβιβασμός ίσως είναι καλύτερος από μια απόφαση με άλλο αποτέλεσμα. Η ομοσπονδία έπρεπε να δώσει λύση αρχικά και όχι να φτάσουμε επτά μήνες μετά να μην ξέρουμε τι γίνεται. Εμείς οι νομικοί θεωρούσαμε πως είχαμε δίκιο καθώς είχαμε ένα τεκμηριωμένο δικόγραφο με νομική επιχειρηματολογία αντίθετα με την Σούπερ Λιγκ που η θέση της ήταν μόνο λόγοι και δεν υπήρχαν επιχειρήματα. Εμείς είχαμε την ιστορικότητα και όσο θυμάμαι εγώ ανεβαίνουν τρεις ομάδες. Τα  μέλη του συμβουλίου είπαν να πάμε σε συμβιβασμό για να μην επικρατήσει το σενάριο και ανεβούνε δύο ομάδες. Ο κ. Καλογιάννης δεν το πρότεινε ποτέ αυτό το σενάριο. Ήταν πρόταση της Σούπερ Λιγκ”.
Για το αν υπάρχουν ανταλλάγματα από την Σούπερ Λιγκ:
“Δεν γνωρίζω για ανταλλάγματα. Η Σούπερ Λιγκ στις ομάδες που υποβιβάζονται το δίνει ένα μπόνους 200.000 – 300.000 χιλ. ευρώ και είπε ότι δεν θέλει να το εκμεταλλευτεί και πως θα το δώσει στην ομάδα που θα χάσει στα μπαράζ. Δεν υπάρχει δωροδοκία η κάτι τέτοιο. Δεν έχω ακούσει τίποτα για πριμοδότηση. Τα οικονομικά των ομάδων είναι στο αμήν. Θα έπρεπε να υπάρχει μια πραγματική ενίσχυση οικονομική. Αγωνιζόμαστε με ελάχιστους πόρους. Δεν υπάρχουν έσοδα”.
Για το αν η προκήρυξη παραμένει σε ισχύ:
“Η προκήρυξη είναι σε ισχύ. Στο σημείο των ομάδων που θα προβιβαστούν μετά από συμβιβασμό θα τροποποιηθεί αυτό το κομμάτι. Δεν ισχύει κάτι άλλο μέχρι στιγμής και αυτή την ώρα δεν έχει αλλάξει κάτι άλλο. Δυστυχώς όμως  έχει χαθεί η μπάλα. Δεν έπρεπε να τροποποιηθεί η προκήρυξη στα μέσα της χρονιάς. Αυτό όμως έγινε με την προτροπή της ομοσπονδίας.  Ο κανονισμός προβλέπει πως  η προκήρυξη της Φούτμπολ Λιγκ πρέπει να ταυτίζεται με τις προκηρύξεις των κάτω κατηγοριών για το πόσες ομάδες θα ανέβουνε. Δεν προέβλεπε να ταυτίζεται με την Σούπερ Λιγκ. Έπρεπε να δώσει μια λύση η ομοσπονδία και δεν την έδωσε. Φυσικά έδωσε την ευθύνη στο διαιτητικό. Οι αποφάσεις του διαιτητικού δικαστηρίου είναι τελεσίδικες. Στα πολιτικά δικαστήρια απαγορεύεται να πας”.
Για το αν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο:
“Δεν έχει ξανά τύχει ποτέ να φτάσουμε στην μέση του πρωταθλήματος και να μην υπάρχει λύση. Θα έπρεπε να είχαν σταματήσει τα πρωταθλήματα και να είχαν γίνει γνωστοί οι όποιοι όροι”.
Για το γεγονός πως δεν ψήφισαν όλες οι ομάδες:
“Δεν μπορούμε να στερήσουμε την ψήφο από κάποιον. Ήταν βέβαια ένα σοβαρό θέμα και θα έπρεπε να βρίσκονται όλοι εκεί για να ψηφίσουν”.
Για τους λόγους που η ΕΠΟ ολιγώρησε:
“Δεν ξέρω τι είχαν στο μυαλό τους αλλά παράλειψαν να πάρουν μια απόφαση και να εγκρίνουν τις προκηρύξεις. Ακόμα και αν διαφωνούσαν μπορούσαν να τις δώσουν πίσω για να διορθωθούν όπως έχει ξαναγίνει. Έπρεπε αμέσως η ομοσπονδία να μην αφήσει να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα μέχρι να ταυτιστούν οι προκηρύξεις. Η ΕΠΟ μας έλεγες πως θα ανέβουν τρεις ομάδες όμως μας έλεγε να  βρούμε και μεταξύ μας. Δεν μπορώ να καταλάβω τι άλλαξε στην Φούτμπολ Λιγκ και θα ανέβουν δύο ομάδες όταν τόσα χρόνια ανεβαίνουν τρεις ομάδες. Μάλιστα ο αριθμός των ομάδων αυξήθηκε φέτος”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: