Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

«Σκοτάδι» για Σουμάχερ!!

Αδυνατούν οι θεράποντες ιατροί να κάνουν προβλέψεις για το πότε θα βγει από το κώμα ο Μίχαελ Σουμάχερ. Μακρά η διαδικασία της «αφύπνισης» για τον πιλότο της Formula 1 και την οικογένειά του.

«Σκοτάδι» για Σουμάχερ
Εδώ και περίπου δέκα μέρες οι γιατροί έχουν αρχίσει τη μείωση των αναισθητικών στον Μίχαελ Σουμάχερ επιχειρώντας σταδιακά την αφύπνισή του από το κώμα, στο οποίο βρίσκεται από τις 29 Δεκεμβρίου, όταν και τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις.

Έχουν περάσει 39 μέρες από το ατύχημα και οι θεράποντες ιατροί αδυνατούν ακόμη να κάνουν προβλέψεις για το πότε ο Γερμανός πρώην πιλότος της Formula 1 θα «αφυπνιστεί». Είναι μια διαδικασία που μπορεί να ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες, εβδομάδες ή και μήνες.

Αυτό στο οποίο, πάντως, όλοι συμφωνούν είναι πως πρόκειται για μία μακρά και επίπονη διαδικασία για τον ίδιο και την οικογένειά του. Και κυρίως, όταν ο ασθενής αφυπνιστεί μπορεί να είναι διαφορετικός από τον άνθρωπο που όλοι γνώριζαν πριν το ατύχημά του, από το περπάτημα και την ομιλία του, μέχρι τον τρόπο που σκέφτεται και το τι αισθάνεται.

Το δείχνουν και μαρτυρίες που φιλοξενούνται στα διεθνή ΜΜΕ. Όπως αυτή του Μαρκ Σμιθ, ο 16χρονος γιος του οποίου τον περασμένο Ιούλιο μετά από ατύχημα με το ποδήλατο ήταν σε κώμα για πολλούς μήνες και παραμένει ακόμη στο νοσοκομείο καθώς παρουσιάζει κινητικά και άλλα προβλήματα, ενώ λίγο πριν τα Χριστούγεννα κατάφερε να πει τα πρώτα του λόγια μετά τον τραυματισμό του.

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: