Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Τίναξε την μπάνκα με Ρομπέρτο!!

Ντελίριο ενθουσιασμού στους φίλους του Ολυμπιακού μετά την παραμονή του Ρομπέρτο. Το παρασκήνιο της συμφωνίας. Το τεράστιο ποσό του deal, το ενδιαφέρον από Ισπανία και ο ρόλος της συζύγου του.

Τίναξε την μπάνκα με Ρομπέρτο
Ένα μάλλον… μουντό απόγευμα έγινε ονειρεμένο για τους φίλους του Ολυμπιακού, όταν από τα μεγάφωνα του «Γ. Καραϊσκάκης» ανακοινώθηκε η αγορά των δικαιωμάτων του Ρομπέρτο και η παραμονή του στην ομάδα μέχρι το 2018.

Η ανακοίνωση μπορεί να αιφνιδίασε τους πάντες, ακόμη και τον Ισπανό γκολκίπερ που δεν περίμενε αυτό τον τρόπο γνωστοποίησης της νέας συμφωνίας, αλλά πρόκειται για κάτι που είχε δρομολογήσει εδώ και καιρό η διοίκηση της ΠΑΕ.

Έχοντας δεδομένη την επιθυμία του παίκτη και της οικογένειάς του (η σύζυγός του, Μάρτα, είναι ξετρελαμένη με την Ελλάδα, όπως και ο ίδιος), ο Ολυμπιακός είχε αναλάβει εδώ και μέρες τις επαφές με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι «ερυθρόλευκοι» επικοινώνησαν με τον Ζόρζε Μέντες, μάνατζερ και μέτοχο επενδυτικής εταιρείας που κατείχε τα δικαιώματα του Ρομπέρτο, και μέσω αυτού με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Αρχικά οι απαιτήσεις τους ήταν τεράστιες, καθώς λέγεται πως ξεπερνούσαν και τα 10 εκατ. ευρώ. Όμως με μεγάλο ατού την επιθυμία του γκολκίπερ και το «ζεστό» χρήμα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει το μεγάλο deal.

Αυτό θα κοστίσει 6 εκατ. ευρώ, αφού αυτό το ποσό δόθηκε για τα δικαιώματα του Ρομπέρτο, ενώ το νέο τετραετές συμβόλαιο του 28χρονου άσου, που θα τεθεί σε ισχύ από τον Ιούλιο, θα του αποφέρει μέχρι το 2018 ένα ποσό της τάξεως των 5 εκατ. ευρώ «καθαρά». Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ρομπέρτο θα παίρνει 1,1 εκατ. ευρώ για τον πρώτο χρόνο, 1,2 για τον δεύτερο, 1,3 για τον τρίτο και 1,4 για τον τέταρτο. Οι υπογραφές στο συμβόλαιο του παίκτη είχαν πέσει από το μεσημέρι της Τρίτης, όπως και με την Ατλέτικο Μαδρίτης, άνθρωποι της οποίας φέρονται να ήταν χθες στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ρομπέρτο είχε προσελκύσει ενδιαφέρον από πολλές ομάδες της Primera Division και πρώτης και καλύτερης της Σεβίλλης, που ήταν έτοιμη να κινηθεί επίσημα για την απόκτησή του από την Ατλέτικο.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: