Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

"Καταιγίδα" η Μίλαν, "διπλά" για Ίντερ, Γιούβε


Ίντερ και Γιουβέντους κέρδισαν εκτός έδρας της Κιέβο και Πάρμα, αντίστοιχα, ενώ η Ρόμα δέχτηκε γκολ στο 90' και το 93' και αναδείχθηκε ισόπαλη με την Κάλιαρι (2-2). Με πέντε γκολ "φιλοδώρησε" την Τζένοα η Μίλαν.

Στο "Σαν Σίρο" η Μίλαν υποδέχτηκε την Τζένοα η οποία έκανε το... λάθος να προηγηθεί με γκολ του Σκούλι στο 25'. "Λάθος" διότι οι "ροσονέρι" στη συνέχεια ανέβασαν στροφές και με γκολ των Ροναλντίνιο (32' πεν.) και Σίλβα (38') πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ 2-1 υπέρ τους. Καταιγιστικοί και στην επανάληψη οι γηπεδούχοι οι οποίοι με δύο τέρματα του Μποριέλο (48', 60') και ένα του Χούντελααρ (74' πεν.) ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 5-1. Οι φιλοξενούμενοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με τον Σουαζό στο τελικό 5-2. Οι Ρωμαίοι προηγήθηκαν με το πέναλτι του Πισάρο στο 52' και διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 65' με τον Περότα. Ο Λούκα Τόνι έκανε επίσημο ντεμπούτο του μπαίνοντας στο ματς στο 80' αλλά τα πράγματα δεν πήγαν καλά για τους "τζαλορόσι". Ο Λόπες μείωσε στο 90' και στο 93' ο Κόντι ισοφάρισε σε 2-2 για την ομάδα της Σαρδηνίας. Ο Μάριο Μπαλοτέλι ήταν αυτός που πέτυχε το μοναδικό γκολ στην Βερόνα στο 12' με πλασέ αφού απέφυγε τον Στέφανο Σορεντίνο, ο οποίος είχε αποκρούσει την πρώτη του προσπάθεια. Ο Γκόραν Πάντεβ πραγματοποίησε το ντεμπουτο του με την φανέλα των "νερατζούρι", καθώς ήταν στην βασική ενδεκάδα. Η "Γιούβε" άνοιξε το σκορ στο "Ένιο Ταρντίνι" στο 3' με τον Σαλιχάμιντζιτς, ο Αμορούζο απάντησε στο 20' και οι φιλοξενούμενοι πήραν την νίκη χάρη στο αυτογκόλ του Καστελίνι στο 39', αν και από το 73' έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μαρτίν Κάσερες. 5 γκολ η Φιορεντίνα, 4 η Λάτσιο Με δύο γκολ του Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο η Φιορεντίνα επικράτησε με 5-1 μέσα στην Σιένα και την άφησε στην τελευταία θέση, καθώς η Κατάνια κέρδισε με 1-0 την Μπολόνια χάρη σε γκολ του Σπόλι. Εντυπωσιακό ήταν το ντεμπούτο του Σέρτζιο Φλόκαρι με την φανέλα της Λάτσιο, καθώς πέτυχε δύο γκολ και η ομάδα του κέρδισε με 4-1 (και με ανατροπή) την Λιβόρνο στο μεγάλο... πολιτικό ντέρμπι. Στην 4η θέση η Νάπολι Η Νάπολι ανέβηκε στην 4η θέση κερδίζοντας με 2-0 την Αταλάντα μέσα στο Μπέργκαμο (τρομερό γκολ του Κουαλιαρέλα), η Σαμπντόρια δεν κατάφερε και πάλι να πάρει νίκη, αφού έμεινε στο 1-1 με την Παλέρμο, ενώ η Ουντινέζε έχασε με 0-2 στο Μπάρι.

ΑΕΚ Υποδοχή και αποθέωση στο ξενοδοχείο


Η μεγάλη νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» δεν θα μπορούσε να μείνει ορφανή από πανηγυρισμούς. Μπορεί οι φίλοι του Δικεφάλου να μην είχαν θέση στο Φαληρικό γήπεδο αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να εμψυχώσουν τους παίκτες πριν το ντέρμπι αλλά και να τους αποθεώσουν μετά τη νίκη.

Αρκετοί κιτρινόμαυροι οπαδοί βρέθηκαν μετά το τέλος του αγώνα στο ξενοδοχείο Holiday Inn στο οποίο είχε καταλύσει η αποστολή της ΑΕΚ και πανηγύρισαν μαζί με τους παίκτες το «διπλό». Η αποθέωση που γνώρισε ο Νάτσο Σκόκο ήταν αναμενόμενη αλλά οι φίλοι της Ένωσης δεν ξέχασαν κανέναν. Όλοι οι ποδοσφαιριστές του Ντούσαν Μπάγεβιτς πήραν το χειροκρότημα και τα εύσημα με τον Γιάννη Αραμπατζή να κλέβει λίγη από την λάμψη του Σκόκο, κυρίως για την απόκρουση στις καθυστερήσεις αλλά και τις αντιδράσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης. Το όνομά τους άκουσε και ο Βσίλης Δημητριάδης, όπως και ο Ράφικ Τζεμπούρ! Το πούλμαν έφτασε με κιτρινόμαυρη συνοδεία μετά την έξοδο από την Αττική οδό, ενώ όταν αυτό σταμάτησε η νύχτα έγινε μέρα από τα καπνογόνα, με τον Βασίλη Δημητριάδη να δίνει το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς. Οι παίκτες λίγο αργότερα και με την βοήθεια της αστυνομίας πήραν τα αυτοκίνητά τους και αποχώρησαν. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η τρίτη φορά που οι φίλοι της ΑΕΚ βρέθηκαν στην Αττική οδό το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Την Τρίτη το βράδυ πήγαν για να εμψυχώσουν τους παίκτες και να ζητήσουν νίκη στο Καραϊσκάκη, την Τετάρτη το μεσημέρι για να συνοδεύσουν την αποστολή και το βράδυ για την αποθέωση. Κληρονόμησαν τραυματισμούς οι Σκόκο και ΚαφέςΔιάταση στο γαστροκνήμιο (γάμπα) είναι η πρώτη εκτίμηση για τον τραυματισμό του Νάτσο Σκόκο και του Παντελή Καφέ από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Οι δύο παίκτες θα εξεταστούν την Πέμπτη από το ιατρικό επιτελείο και τότε θα ξέρει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αν μπορεί να τους υπολογίζει για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη


επεισόδια και πάλι Η αστυνομία της Θεσσαλονίκης έδωσε εξετάσεις και όπως μας έχει συνηθίσει, απέτυχε πάλι... Ήταν γνωστό ότι οι ΠΑΟΚτσήδες θα περνούσαν (πολλοί από αυτούς...) από την Αγίου Δημητρίου, μπροστά από το Ιβανώφειο, όπου στις 5.30 το απόγευμα θα ξεκινούσε η αναμέτρηση του Ηρακλή με τη Δάφνη, για το πρωτάθλημα της Α2.

Η συνάντηση με τους Ηρακληδείς που προηγουμένως είχαν δώσει το παρών στον αγώνα του Καυτανζογλείου (Ηρακλής- Πανθρακικός), θα ήταν εκρηκτική.

Η συμπλοκή ήταν σύντομη αλλά... περιεκτική. Η ανταλλαγή κτυπημάτων δεν οδήγησε στο κοντινό ΑΧΕΠΑ, που βρίσκεται απέναντι από το Ιβανώφειο.

Μετά από αυτό, οι φωστήρες της αστυνομίας έσπευσαν να κλείσουν την Αγίου Δημητρίου. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα, καταρχάς από την εγκληματικότητα των ανόητων οπαδών και κατά δεύτερον από την καθυστερημένη αντίδραση της αστυνομίας.Πηγη Novasports

Η ΑΕΚ τού άλλαξε τα Φώτα!



http://www.sport.gr/files/resized/1262810446_scocc_1250x824_317x209.jpg

Το πρωί στον Πειραιά έριχναν τον σταυρό στην θάλασσα, το βράδυ ο Σκόκο έριχνε τις... βόμβες στο Καραϊσκάκη! Η ΑΕΚ κέρδισε με 2-1 τον Ολυμπιακό που προηγήθηκε με γκολ-παρωδία και έμεινε πέντε βαθμούς μακριά από την κορυφή. Φωνάζουν οι «κόκκινοι» για την φάση του Τοροσίδη στο φινάλε.

Οπως συμβαίνει πάντα στα ντέρμπι στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στο ξεκίνημα, με στόχο να πάρει τον αέρα του αντιπάλου και να πετύχει το γρήγορο γκολ που θα του έδινε ξεκάθαρο προβάδισμα. Η ΑΕΚ, από την άλλη πλευρά, έμοιαζε μουδιασμένη στο ξεκίνημα και προτίμησε να κάτσει πίσω, με στόχο να αποφύγει κάποια δυσάρεστη εξέλιξη από νωρίς και να παγώσει στη συνέχεια τον ρυθμό του παιχνιδιού.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου 10λεπτου η Ενωση κατάφερε αυτό που ήθελε. Δεν απειλήθηκε από τους ερυθρόλευκους και ταυτόχρονα άρχισε να κρατάει περισσότερη ώρα την μπάλα και να βγαίνει σιγά-σιγά μπροστά. Το πλεονέκτημα των κιτρινόμαυρων, όπως αναμενόταν, ήταν στον άξονα, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν μια μεγάλη τρύπα στο κέντρο και οι φιλοξενούμενοι μπορούσαν με ευκολία να κρατάνε την μπάλα και να την αλλάζουν σωστά. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς έδειχνε να έχει ένα πλάνο στο παιχνίδι της και οι Μαντούκα-Σκόκο ήταν αυτοί που αναλάμβαναν να το... προωθήσουν στον αγωνιστικό χώρο με τις πρωτοβουλίες τους και τις μπαλιές τους, την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός δεν είχε κάποιο πλάνο.

Η ομάδα του Ζίκο προσπαθούσε να βγει μαζικά μπροστά, αλλά χωρίς κάποιο οργανωμένο σχέδιο. Αντιθέτως, όπως προαναφέραμε, η ΑΕΚ είχε και αυτό φαινόταν και στις επικίνδυνες αντεπιθέσεις της. Σε μια τέτοια, στο 25', ο Τζιμπούρ βρέθηκε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ, αλλά κατάφερε με τον δικό του τρόπο να χάσει την μεγάλη ευκαιρία. Η... τιμωρία ήρθε στο επόμενο λεπτό, με τον Παπαδόπουλο να ανοίγει το σκορ για τους Πειραιώτες με πλασέ εντός περιοχής κι ενώ οι Καλόπουλος-Σαραϊδάρης... έκαναν κάμποση ώρα να αποφασίσουν αν ο Μήτρογλου που ήταν οφ σάιντ βρήκε ή όχι την μπάλα. Κίνηση, πάντως, προς αυτή έκανε και ήταν σε αντικανονική θέση.

Το 1-0, όμως, δε βοήθησε την ομάδα του Ζίκο. Ο Ολυμπιακός είχε το προβάδισμα στο σκορ και την ψυχολογία, αλλά δεν είχε τίποτα άλλο... Κι όπως φάνηκε, το προβάδισμα δεν αρκούσε, γιατί η ΑΕΚ δεν τα παράτησε και κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση, έχοντας για ηγέτη τον Σκόκο. Ένα υπέροχο σουτ στην κίνηση στο 33', από διαγώνια θέση εκτός περιοχής, και μια μακρινή εκτέλεση φάουλ στο 40', με τον Νικοπολίδη να κάνει εντελώς λάθος εκτίμηση της φάσης, έδωσαν στην ΑΕΚ το προβάδισμα με 2-1 στο πρώτο ημίχρονο.

Η εικόνα του παιχνιδιού παρέμενε ίδια και στο ξεκίνημα της επανάληψης. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να πατάνε καλύτερα στο γήπεδο ως ομάδα, ενώ οι γηπεδούχοι ήθελαν να αντιστρέψουν την κατάσταση αλλά δεν μπορούσαν να βρουν τον τρόπο. Στο 54', μάλιστα, λίγο έλειψε να γίνει το 1-3 σε μια υποδειγματική αντεπίθεση της ΑΕΚ, αλλά ο Νικοπολίδης απέκρουσε το σουτ του Αραούχο. Αμέσως μετά κι ενώ ο κόσος είχε αρχίσει ήδη να αποδοκιμάζει Ζίκο και παίκτες, οι ερυθρόλευκοι έκαναν την πρώτη τους αλλάγή, με τον Ζαϊρί να αντικαθιστά τον Κατσικογιάννη.

Με αυτή την κίνηση του Ζίκο ο Ολυμπιακός βρήκε έναν ενθουσιασμό για κάποια λεπτά, ενώ στη συνέχεια ήρθε και η αλλαγή του Ντιόγκο με τον Ντάρμπισιρ. Ο Μπάγεβιτς απάντησε με τον Μάκο αντί του Γιάχιτς, η ΑΕΚ είχε ως πρώτη βλέψη την άμυνα της και το πώς θα κρατήσει τους γηπεδούχους μακριά, ενώ οι Πειραιώτες πήγαν στη λύση της σέντρας, μήπως και βρουν τη λύση. Από ένα σημείο κι έπειτα ο Ολυμπιακός, που προσπαθούσε να πιέσει, έπαιζε συνεχώς με σέντρες, αλλά και πάλι δεν κατάφερνε να βρει την ισοφάριση.

Με την αντικατάσταση του Μπλάνκο με τον Λαγό ο Μπάγεβιτς έδωσε στην ομάδα του έναν έξτρα παίκτη στο κέντρο, όπου ούτως ή άλλως οι κιτρινόμαυροι ήταν καλύτεροι, καθώς ο Ολυμπιακός έκανε εύκολα το λάθος και χαράμιζε επιθέσεις. Στο τελευταίο 10λεπτο ο Σκόκο, που δέχθηκε κι ένα χτύπημα, αποχώρησε για να περάσει στη θέση του ο Ταχτσίδης, με την ΑΕΚ να γυρνάει πίσω για να κρατήσει το σκορ, τον Ολυμπιακό να συνεχίζει τις σέντρες και τον Καλόπουλο να ακυρώνει για επιθετικό φάουλ ένα γκολ του Τοροσίδη στο 86'. Ένα λεπτό μετά οι κιτρινόμαυροι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να κάνουν το 1-3 και το Καραίσκάκη άρχισε να φωνάζει «βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από 'δω»...

Man of the match: Ο τίτλος πάει, φυσικά, στον Σκόκο. Πέτυχε, όπως και στον τελικό του κυπέλλου τον περασμένο Μάιο, δύο υπέροχα γκολ και με τη γενικότερη παρουσία του ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά για την ΑΕΚ. Στα μεγάλα παιχνίδια είναι πάντα παρόντας και εξαίρεση δεν αποτέλεσε ούτε αυτό για τον Αργεντίνο άσο.

Αδύναμος κρίκος: Ο Νικοπολίδης. Δέχθηκε, ξανά, δύο γκολ από τον Σκόκο σε ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες και στο δεύτερο έκανε τεράστιο λάθος στην εκτίμηση της πορείας της μπάλας. Τώρα, αυτό το λάθος στοίχισε ένα ματς. Στο τέλος της σεζόν μπορεί να έχει στοιχίσει πολύ περισσότερα.

Στο ύψος του: Πολλοί είναι οι παίκτες της ΑΕΚ που μπορούν να μπουν σε αυτή την κατηγορία. Αν πρέπει να επιλέξουμε έναν, τότε αυτός θα είναι ο Μαντούκα που δεν έκανε ούτε ένα λάθος σε όλο το ματς και βοήθησε την ομάδα του από πολλές θέσεις. Αριστερά, δεξιά, στο κέντρο, στην άμυνα.

Η γκάφα: Την έκανε ο Νικοπολίδης στη φάση του δεύτερου γκολ της ΑΕΚ με την λάθος εκτίμηση του, στο μακρινό φάουλ του Σκόκο. Ετσι... έβγαλε και από τη δύσκολη θέση τον Τζιμπούρ, που ήταν υποψήφιος για αυτή την κατηγορία με την ευκαιρία που έχασε στο 25ο λεπτό.

Το στραγάλι: Και οι δύο ομάδες έχουν παράπονα από τη διαιτησία. Η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε για τη φάση του 1-0, καθώς ο Μήτρογλου έκανε κίνηση για την μπάλα αν και ήταν σε θέση οφ σάιντ. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε αλλά στη συνέχεια μέτρησε. Ο Ολυμπιακός, από την άλλη πλευρά, διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι οι Γιάχιτς και Καράμπελας θα μπορούσαν να είχαν δεχθεί δεύτερη κίτρινη κάρτα σε κάποια από τα φάουλ που έκαναν. Οι συνθέσεις
Ολυμπιακός (Ζίκο): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Μπράβο, Μέλμπεργκ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μαρέσκα, Κατσικογιάννης, Όσκαρ, Γκαλέτι, Ντιόγο, Μήτρογλου

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Αραμπατζής, Αραούχο, Καράμπελας, Μαϊστόροβιτς, Ζεράλντο, Γιάχιτς, Καφές, Μαντούκα, Σκόκο, Τζεμπούρ, Μπλάνκο.

Κάταγμα στο κρανίο ο Κίβου


Ο Κριστιάν Κίβου Κάταγμα στο κρανίο υπέστη ο Κριστιάν Κίβου στη διάρκεια του αγώνα με την Κιέβο για το ιταλικό πρωτάθλημα, όπως δήλωσε ο τεχνικός της Ίντερ, Ζοζέ Μουρίνιο. Ο Ρουμάνος αμυντικός των "νερατζούρι" τραυματίστηκε λίγο μετά την έναρξη του β' ημιχρόνου, σε εναέρια "μονομαχία" του με τον επιθετικό των γηπεδούχων, Σέρτζιο Πελισιέρ, στην οποία συγκρούστηκαν τα κεφάλια τους. Μετά την εξέλιξη αυτή, μεταφέρθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου με φορείο και στη συνέχεια διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Βερόνα, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα υποβληθεί σε επέμβαση.

"Είναι στο νοσοκομείο", δήλωσε ο Μουρίνιο μετά τον αγώνα, στον οποίο η ομάδα του πανηγύρισε τη νίκη (0-1), και συμπλήρωσε: "Έχει ένα κάταγμα στο κρανίο. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν, αλλά νομίζω ότι θα μείνει μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους για ένα διάστημα".

Ο ΠΑΟΚ 1-0 τον Πανιωνιο

Με το…δεξί στο 2010 ο ΠΑΟΚ 1-0 τον Πανιώνιο

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του για το 2010 ο ΠΑΟΚ, κερδίζοντας 1-0 τον Πανιωνιο, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα. Κατάμεστη για ένα ακόμη παιχνίδι η Τούμπα από τον κόσμο του ΠΑΟΚ, με τον Ίβιτς να χάνει πέναλτι στο 10΄, αλλά να σκοράρει το μοναδικό γκολ του αγώνα στο 31΄.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

2΄ Μετά από πάσα του Ίβιτς και κόντρες, ο Κουσιανικούλης βγαίνει μόνος με τον Ανδριόλα, που τον κερδίζει στο τετ-α-τετ.
10΄Ο ΠΑΟΚ κερδίζει πέναλτι σε χέρι του Λάτκα, αλλά ο Ανδριόλας αποκρούει την εκτέλεση του Ίβιτς
10΄Κίτρινη κάρτα στον Λάτκα
30΄Κίτρινη κάρτα στον Κουμορτζί
31΄Εκτέλεση φάουλ του Λίνο, πλασέ του Ίβιτς και 1-0
45΄Από εκτέλεση κόρνερ, ο Μαλεζάς πιάνει την κεφαλιά, αλλά ο Ανδριόλας διώχνει
ΗΜΙΧΡΟΝΟ
65΄Σουτ του Βιτόλο έξω από την περιοχή, μπλοκάρει ο Ανδριόλας
73΄Κίτρινη κάρτα στον Μπάλαμπαν
75΄Κίτρινη κάρτα στον Βιερίνια
76΄ Ύστερα από εκτέλεση φάουλ, ο Λάτκα πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Χαλκιάς μπλόκαρε
77΄Από την σέντρα του Βιερίνια, ο Κριστιάνο σούταρε στη κίνηση, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ
83΄Σουτ του Βιερίνια έξω από την περιοχή, η μπάλα φεύγει άουτ
90΄Εκτέλεση φάουλ του Λίνο, η μπάλα φεύγει άουτ
ΤΕΛΙΚΟ 1-0

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Γκαρσία, Βιτόλο, Μαλεζάς, Παπάζογλου (68΄Φιλομένο), Κοντρέρας, Λίνο, Κουτσινικούλης (70΄Κριστιάνο), Βιεϊρίνια, Ίβιτς (90΄Φωτάκης)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Εμίλιο Φερέρα): Ανδριόλας, Μανιάτης, Λάτκα, Όμο, Ριέρα, Μπάλαμπαν, Καστελιόνε, Κουμορτζι, Γουνδουλάκης (68΄Κούκετς), Νικολάου (85΄Σκούφαλης), Τζαβέλλας

Ανάσα για Γιούβε, σοκ για Ρόμα!

Τρίποντο-ανάσα για Γιούβε
Η Γιουβέντους επέστρεψε στις νίκες καθώς επικράτησε στο ντέρμπι της αγωνιστικής με αντίπαλο την Πάρμα μέσα στο «Έννιο Ταρντίνι». Η ομάδα του Φεράρα άνοιξε το σκορ μόλις στο τρίτο λεπτό με τον... ξεχασμένο Σαλιχάμιτζιτς, ισοφαρίστηκε στο 25' με τον Αμορούζο, ωστόσο πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 2-1 καθώς ο Καστελίνι άθελα του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Οι «μπιανκονέρι» έμειναν με δέκα παίκτες στο 73' έπειτα από την αποβολή του Κάσερες, ωστόσο άντεξαν στην πίεση της Πάρμα και πήραν ένα τρίποντο που τους διατηρεί στην πρώτη τριάδα.

Αυτοκτονία για Ρόμα
Την ίδια ώρα, η Ρόμα που έπαιζε χωρίς τον Τότι έχανε μέσα από τα χέρια τη νίκη μέσα στην έδρα της Κάλιαρι καθώς παρότι προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο 20λεπτο του δευτέρου μέρους, δέχτηκε δύο γκολ στα τελευταία λεπτά. Πρώτα ο Ντιέγκο Λόπεζ έκανε το 1-2 στο 90' και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κόντι έβαλε... φωτιά στις εξέδρες του «Σαντ Ελία» ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Ο προπονητής της αντιπάλου του Παναθηναϊκού, Κλαούντιο Ρανιέρι, χρησιμοποίησε τους: Ζούλιο Σέρτζιο, Κασέτι, Μπουρντίσο, Ζουάν, Ρίισε, Πιζάρο (86' Μπρίγκι), Ντε Ρόσι, Ταντέι, Περότα, Μπαπτίστα (75' Μενέζ), Βούτσινιτς (90' Τόνι).

Περίπατος για Φιορεντίνα

Το ματς της Σιένα με την Φιορεντίνα ήταν θεωρητικά ντέρμπι της Τοσκάνης ωστόσο οι «βιόλα» το μετέτρεψαν σε παράσταση για ένα ρόλο. Ο Τζιλαρντίνο πέτυχε δύο γκολ και από ένα οι Κρόλντρουπ, Σαντάνα και Μούτου. Για την ομάδα του Μαλεζάνι, ο Μακαρόνε διαμόρφωσε το τελικό 5-1 στο 84' με πέναλτι.

Σπουδαία νίκη στην προσπάθεια για παραμονή πήρε η Κατάνια που επικράτησε με 1-0 της Μπολόνια, ενώ το... πολιτικό ντέρμπι ανάμεσα στην Λάτσιο και την Λιβόρνο κατέληξε στους Ρωμαίους, οι οποίοι κέρδισαν με 4-1 παρότι έχαναν από το 7ο λεπτό. Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι της Σαμπντόρια με την Παλέρμο, ενώ η Νάπολι πέτυχε σπουδαίο διπλό στο Μπέργκαμο, επικρατώντας της παραπαίουσας Αταλάντα με 2-0. Με το ίδιο σκορ κέρδισε η Μπάρι την Ουντινέζε εντός έδρας συνεχίζοντας την πολύ καλή της πορεία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής:

Τετάρτη (6/1)
Κιέβο - Ίντερ 0-1 (12' Μπαλοτέλι)
Τετάρτη (6/1)
Αταλάντα-Νάπολι 0-2 (7' Κουαλιαρέλα, 58' Παζιένσα)
Μπάρι-Ουντινέζε 2-0 (6' Μεγκιορίνι, 68' Μπαρέτο)
Κάλιαρι-Ρόμα 2-2 (90' Λόπεζ, 90'+ 3' Κόντι-52' πεν. Πιζάρο, 65' Περότα)
Κατάνια-Μπολόνια 1-0 (81' Σπόλι)
Λάτσιο-Λιβόρνο 4-1 (48', 54' Φλοκάρι, 72' Ρόκι, 90' πεν. Κολάροφ-7' Μπέργκβολντ)
Πάρμα-Γιουβέντους 1-2 (25' Αμορούζο-3' Σαλιχάμιτζιτς, 39' αυτ. Καστελίνι)
Σαμπντόρια-Παλέρμο 1-1 (41' Κασάνο-40' Καβάνι)
Σιένα-Φιορεντίνα 1-5 (84' πεν. Μακαρόνε-5' Κρόλντρουπ, 28' Σαντάνα, 36', 66' Τζιλαρντίνο, 80' Μούτου)
Μίλαν - Τζένοα (21:45)

Βαθμολογία (σε 18 αγώνες)

1. Ίντερ 42
2. Γιουβέντους 33
3. Μίλαν 31 (17)
4. Νάπολι 30
5. Ρόμα 29
6. Πάρμα 28
7. Μπάρι 27
8. Φιορεντίνα 27
9. Παλέρμο 27
10. Σαμπντόρια 26
11. Κάλιαρι 24
12. Κιέβο 24
13. Τζένοα 24 (17)
14. Λάτσιο 19
15. Λιβόρνο 18
16. Ουντινέζε 18
17. Μπολόνια 16
18. Κατάνια 15
19. Αταλάντα 13
20. Σιένα 12

Ο ερασιτέχνης κατά Ρέμου...


Ο Αντώνης Ρέμος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου Ανακοίνωση εξέδωσε ο Γυμναστικός Σύλλογος του Ηρακλή κατακρίνοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην κυανόλευκη ΠΑΕ με την παρουσία ενός νέου επενδυτή και νέου διοικητικού συμβουλίου. Ο "ερασιτέχνης" Ηρακλής, καταλήγοντας, αναφέρει ότι θα ζητήσει γενική συνέλευση για να παρθούν αποφάσεις για το μέλλον της ΠΑΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Δ.Σ. του Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ εκφράζει την εντονότατη ανησυχία του και την πλήρη αντίθεσή του στις τελευταίες εξελίξεις στην ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή.

Ειδικότερα επισημαίνει ότι o τρόπος με τον οποίο διεξήχθη η τελευταία Γενική Συνέλευση απουσία του Προέδρου Μεγαλομετόχου, οι αποφάσεις που δεν εληφθησαν, η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ που απαρτίζεται από άτομα άγνωστα στην οικογένεια του ΗΡΑΚΛΗ χωρίς να υπάρχει χρονικός ορίζοντας στη διάρκεια της θητείας τους , ο φημολογούμενος νέος «άγνωστος» επενδυτής στην ΠΑΕ, η παντελής έλλειψη διάθεσης ενίσχυσης της ομάδας με ετοιμοπόλεμους και ικανούς ποδοσφαιριστές, οι εν κρυπτό διαδικασίες στη λήψη αποφάσεων, και η πλήρης αποξένωση της ΠΑΕ από τον κόσμο και τους οπαδούς, κάθε άλλο παρά μας δίνουν το δικαίωμα να αισιοδοξούμε για το μέλλον της ομάδας μας.

Είμαστε υποχρεωμένοι για μία ακόμη φορά, αφού επισημαίνουμε όλα τα παραπάνω, που μάλλον είναι η κορυφή του παγόβουνου των προβλημάτων, να καλέσουμε την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ άμεσα να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες που θα αποσκοπούν στην αποτελμάτωση και στην έξοδο από την άκρως επικίνδυνη κατάσταση στην οποία η ίδια με αποκλειστική της ευθύνη έχει οδηγήσει την ομάδα μας και η οποία με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΗΡΑΚΛΗ μας σε μεγάλες περιπέτειες.

ΠΡΩΤΟΝ θα πρέπει να γίνει άμεσα ανασυγκρότηση της σύνθεσης του Δ.Σ. και να στελεχωθεί αυτό από άτομα της οικογένειας του ΗΡΑΚΛΗ. Υπεύθυνος γι αυτό είναι ο σημερινός Πρόεδρος, ο οποίος με τη σημερινή του στάση ακυρώνει την όποια συνεισφορά του και βοήθεια που σε δύσκολες στιγμές προσέφερε πριν 2 ½ χρόνια.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ απαιτείται η άμεση ενίσχυση της ομάδας με ικανούς και ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές γιατί η μεταγραφική περίοδος λήγει.
ΤΡΙΤΟΝ καλούμε την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ να αποκαταστήσει άμεσα τις σχέσεις της με τον κόσμο του ΗΡΑΚΛΗ μας και να εργαστεί στην κατεύθυνση της συσπείρωσης όλου του ΗΡΑΚΛΗ.

Ο Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ είναι πάντοτε παρών και πρόθυμος να πρωτοστατήσει σε κάθε προσπάθεια που θα στοχεύει κατ αρχήν στην σωτηρία της ομάδας και εν συνεχεία σε ένα καλύτερο αύριο.

Ο καθένας μας αλλά πρωτίστως ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ομάδας πρέπει να αναλογισθεί τις ευθύνες του και να πάρει άμεσα τις σωστές αποφάσεις.
Τέλος ο Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ ως θεματοφύλακας των συμφερόντων της ομάδας ως και εκ του Νόμου νόμιμος κάτοχος του 10% των μετοχών της ΠΑΕ θα ζητήσει άμεση σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στην ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ στην οποία η φυσική παρουσία του μεγαλομετόχου είναι όχι μόνο απαραίτητη αλλά και αυτονόητη».

Καλοοοοοοοοοοοο.................εεεεεεεεεεε?

Αλματα προόδου έχει κάνει ο μπασκετικός Πανιώνιος...

Κωφίδης: Δίκαιη νίκη

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/1b5e1f18dea765029971103f3c75fe3b_L.jpg?943912800?943912800?943912800

Ο Σάββας Κωφίδης πιστεύει ότι η νίκη επί του Πανθρακικού ήταν δίκαιη, όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου. Αυτό παραδέχτηκε και ο Αλμπέρ Καρτιέ, ο οποίος έκανε λόγο για μια ακόμα μεταγραφή.


Ο Ηρακλής πήρε τη νίκη επί του Πανθρακικού μέσα σε δέκα λεπτά, όμως αυτή ήταν δίκαιη, όπως είπε ο Σάββας Κωφίδης στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα. «Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αρκετά κακοί και πολύ νευρικοί. Αδικαιολόγητα είχαμε τόση νευρικότητα και δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Στο δεύτερο μπήκαμε πιο αποφασισμένοι με περισσότερο πάθος και φτάσαμε δίκαια σε αυτή την τόσο σημαντική νίκη», είπε ο τεχνικός του «Γηραιού».

Καρτιέ: Μια μεταγραφή ακόμα

Το ίδιο παραδέχτηκε και από τη μεριά του ο Αλμπέρ Καρτιέ, ο οποίος έκανε λόγο για μια ακόμα μεταγραφή, έπειτα από αυτές των Πιθαρούλη και Παπαδόπουλου. «Ήταν μια δίκαιη νίκη του Ηρακλή. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί και δίκαια ήμασταν μπροστά στο σκορ, στο δεύτερο ο Ηρακλής αντέδρασε γρήγορα, ήρθε και η αποβολή και χάσαμε δίκαια. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνει σίγουρα μια ακόμη μεταγραφή».

Μήνυμα Αντού μέσω Twitter για τη μεταγραφή σε Αρη

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη, Φρέντι Αντού, έστειλε μήνυμα μέσω του Twitter για την μεταγραφή στον Άρη.Η μεταγραφή του Φρέντι Αντού στον Άρη αποτελεί γεγονός. Μια κίνηση που σίγουρα θα προκαλέσει αίσθηση, καθώς ο νεαρός Αμερικανός με ρίζες από την Γκάνα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στον κόσμο.

Με μήνυμα μέσω της σελίδας του στο Twitter, λίγο μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας με τον Άρη, ανακοίνωσε την μεταγραφή του στους θαυμαστές του, λέγοντας πως προτού αποφασίσει έκανε μεγάλη έρευνα για τους κίτρινους.

"Εντάξει παιδιά, η συμφωνία ολοκληρώθηκε. Υπέγραψα συμβόλαιο 18 μηνών με τον Άρη. Η αλήθεια είναι ότι έκανα μεγάλη έρευνα προτού πάρω την απόφαση μου. Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη σας", ήταν τα λόγια του 20χρονου μεσοεπιθετικού.

Σενάρια για ΑΕΚ και Ουόν

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/d671fa644d33bdab6c59553741481918_L.jpg?1262769388?1262769388?1262769388

Για τον Έτβιν Ουόν ενδιαφέρεται η ΑΕΚ, σύμφωνα με ρουμανικά δημοσιεύματα, αν και η συγκεκριμένη αναφορά μοιάζει περισσότερο με παιχνίδι μάνατζερ. Η «Ένωση» είχε κάνει πρόταση και το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, ο οποίος μίλησε στον ρουμανικό Τύπο, με αφορμή το ενδιαφέρον της Στεάουα Βουκουρεστίου, η ΑΕΚ φέρεται να είναι έτοιμη να καταθέσει πρόταση της τάξεως του ενός εκατομμυρίου ευρώ για τον Ουόν.

«Η Στεάουα αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και δεν είναι σε θέση να αποκτήσει τον καλύτερο αμυντικό του κυπριακού πρωταθλήματος. Πλέον δεν υπάρχει στο συμβόλαιό του ρήτρα 300.000 ευρώ και η Στεάουα τού προσφέρει πολύ λιγότερα από όσα κερδίζει τώρα», δήλωσε αρχικά ο μάνατζερ του παίκτη.

Για να προσθέσει: «Έτσι δεν πάει σίγουρα στη Ρουμανία. Υπάρχει ενδιαφέρον από πολλές ομάδες και είμαστε σε συζητήσεις με την ΑΕΚ που είναι έτοιμη να προσφέρει στους Κύπριους 1 εκατατομμύριο ευρώ. Η Στεάουα δεν μπορεί να δώσει αυτά τα χρήματα και επιπλέον 500.000 ευρώ το χρόνο στον παίκτη».

Οπως είναι αντιληπτό στην παρούσα φάση, είναι τουλάχιστον δύσκολο για την ΑΕΚ να δώσερι ένα εκατομμύριο ευρώ για τον παίκτη.

Ιντερ-Καθάρισε ο Μπαλοτέλι

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/4123d67377092fa1435b5b0bded570aa_L.jpg?1262779329?1262779329?1262779329

Με τον Μάριο Μπαλοτέλι να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ, η Ίντερ επικράτησε με 1-0 της Κιέβο εκτός έδρας κάνοντας το καλύτερο δυνατό ποδαρικό στο 2010.

Με λυτρωτή τον Μάριο Μπαλοτέλι, ο οποίος στο 12' πέρασε και τον πρώην τερματοφύλακα της ΑΕΚ Στέφανο Σορεντίνο, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, η Ίντερ κατάφερε να επικρατήσει της Κιέβο εκτός έδρας με 1-0. Αυτό ήταν το 5ο γκολ για τον νεαρό επιθετικό των «νερατζούρι», ο οποίος σε πολλά παιχνίδια έχει σκοράρει σημαντικά τέρματα. Με το τρίποντο αυτό οι πρωταθλητές έφτασαν τους 42 βαθμούς και αν συνεχίσουν έτσι δύσκολα θα χάσουν και το φετινό πρωτάθλημα.

ΚΙΕΒΟ: Σορεντίνο, Σάρντο, Μαντέλι, Γέπες, Μαντοβάνι, Λουτσιάνο (85' Γκρανότσε), Ριγκόνι, Μαρκολίνι, Μπερτιβόλιο (60' Πίντζι), Μπογκντάνι (60' Μπογκντάνι), Πελισιέρ.
ΙΝΤΕΡ: Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον, Λούσιο, Κόρντομπα, Κίβου (48' Ματεράτσι), Βιεϊρά, Ζανέτι, Σνάιντερ, Μπαλοτέλι (88' Αρναούτοβιτς), Πάντεβ (67' Κουαρέσμα), Ντιέγκο Μιλίτο.

ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη 0-0


Σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδίκησε "δάφνες ποιότητας", ΠΑΣ Γιάννινα και Skoda Ξάνθη αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 0-0, σε ένα ματς που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τις δύο ομάδες να εμφανίζονται νωθρές και να μην μπορούν να βγουν με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ.Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πάρουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως η καλή αμυντική λειτουργία των ακριτών δεν τους επέτρεψε να δημιουργήσουν φάσεις. Από την πλευρά της, η Ξάνθη δεν εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα των Κιντάνα και Φαμπιανέσι στα άκρα και περιορίστηκε σε ατομικές ενέργειες οι οποίες σταματούσαν στους Κώτσιο και Κούσα, οι οποίοι δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα.Μοναδική αξιοσημείωτη φάση για τον ΠΑΣ ήταν αυτή του 5ου λεπτού, όταν από μια σέντρα του Μιχαλόπουλου δημιουργήθηκαν προϋποθέσεις, με τον Κώτσιο να πιάνει την πρώτη κεφαλιά και τον Κοντογουλίδη από κοντά να σημαδεύει την εξωτερική πλευρά των διχτυών.Η Ξάνθη απείλησε στο 23' με εκτέλεση φάουλ ου Φαμπιανέσι, με τον Ελευθερόπουλο να είναι σε ετοιμότητα και να αποκρούει. Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να γίνουν πιο επιθετικοί, με ον τεχνικό του ΠΑΣ να περνάει στον αγωνιστικό χώρο ον Μίρνες Σίσιτς, ο οποίος επέστρεψε στη Superleague.Ο Σλοβένος αρχικά έδωσε ώθηση, όμως εν τέλει δεν δημιουργήθηκαν αξιόλογες φάσεις. Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν σε καμία περίπτωση να απειλήσουν τον αντίπαλο και έδειξαν πως στερούνται δημιουργικών παικτών, αλλά και καθαρόαιμων επιθετικών που μπορούν να γίνουν απειλητικοί προς την αντίπαλη εστία.Το παιχνίδι θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα καθώς δεν υπήρχε ρυθμός, δεν υπήρξαν ουσιαστικές φάσεις, ενώ ο αγωνιστικός χώρος ήταν ακατάλληλος για ποδόσφαιρο. Το τελικό 0-0 είναι το πιο δίκαιο σκορ, όμως αυτό το αποτέλεσμα δεν ικανοποιεί καμία από τις δύο ομάδες.

Play by play74° Ο Σουάνης μπαίνει στην περιοχή, σουτάρει, όμως η μπάλα περνάει ψηλά αουτ.35° Αδύναμο σουτ του Κοντογουλίδη εκτός περιοχής, ο Γκσμπούρνινγκ μπλοκάρει με ευκολία.23° Μεγάλη ευκαιρία για την Ξάνθη! Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Φαμπιανέσι, ο Ελευθερόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά και στην επαναφορά κανένας δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά.Οι συνθέσεις των ομάδων:ΠΑΣ Γιάννινα: Ελευθερόπουλος, Ντάσιος, Βάντερσον (65' Ντιμπαλά), Κούσας, Κώτσιος, Μπαλάφας, Μπουχάν, Μιχαλόπουλος, Σαϊτιώτης, Κοντογουλίδης (53' Σίσιτς), Τζανής (71' Κανακούδης).Skoda Ξάνθη: Γκσμπούρνινγκ, Φλίσκας (87' Βασιλακάκης), Παπαδημητρίου, Κωστούλας, Τζάγκι, Σταθάκης, Βάλλας, Κιντάνα, Πόι, Έλινγκτον (69' Σουάνης), Φαμπιανέζι (90' Ριζογιάννης).

Superleague Ηρακλής Ροπαλιές στο β'


Ο Σάββας Κωφίδης παρέταξε τον Ηρακλή με 4-2-3-1 και τον Μπαντή κάτω από τα δοκάρια. Οι δυο κεντρικοί αμυντικοί ήταν οι Κατσαμπής και Παπαζαχαρίας με τον Ιωαννίδη αριστερό μπακ και τον Περπερίδη δεξιά. Τα δυο ανασταλτικά χαφ ήταν οι Παπαστεριανός και Ηλιάδης ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ιάκομπ αγωνίστηκαν από τα αριστερά προς τα δεξιά οι Έπσταϊν, Τουμά και Μπόσνιακ.Για τον φιλοξενούμενο Πανθρακικό ο Αλμπέρ Καρτιέ προτίμησε το 4-4-2 με τον Ταΐρη να υπερασπίζεται την εστία. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Τζόκιτς και Άλβες με τον Αργυρίου δεξιά και τον Κλεμέντ αριστερά. Στη μεσαία γραμμή και τον άξονα αγωνίστηκαν οι Μπαχαρίδης και Κανωτίδης με τον Φαγιάρδο δεξιά και τον Μπερτράντ αριστερά. Τέλος στην επιθετική γραμμή συνεργάστηκαν οι Μπουβάλ και Μπέλεκ.Η εικόνα του αγώνα φάνηκε από τα πρώτα κιόλας λεπτά πως θα διεκδικούσε δάφνες ποιότητας. Χαρακτηριστικό είναι πως μέχρι περίπου το πρώτο τέταρτο καμία αξιόλογη φάση δεν δημιουργήθηκε μπροστά από τις δυο εστίες. Στη συνέχεια οι παίκτες του Ηρακλή έδειχναν να παίρνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς όμως να καταφέρνουν ιδιαίτερα πράγματα. Στη αντίπερα όχθη οι φιλοξενούμενοι είχαν καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς παρ’ ότι ο Καρτιέ παρέταξε σχήμα με δυο επιθετικούς.Η πρώτη καλή φάση που έγινε στο ματς δεν κατέληξε καν σε σουτ καθώς στο 24’ ο Έπσταϊν έκανε το γύρισμα αλλά πριν ο Μπόσνιακ πάρει τη μπάλα έδιωξε ο Μπαχαρίδης. Οι γηπεδούχοι έκαναν το πρώτο σουτ προς την εστία του Ταϊρη στο 32’ αλλά ο γκολκίπερ του Πανθρακικού μπλόκαρε το σουτ του Ιάκομπ.Έτσι, χωρίς οι δυο ομάδες να δείχνουν διάθεση για δημιουργικό ποδόσφαιρο η αναμέτρηση έφτασε στο 42ο λεπτό. Ο Πανθρακικός σε μια από τις λίγες επισκέψεις του στα αντίπαλα καρέ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Κλεμάν από αριστερά έκανε τη σέντρα και ο Φαγιάρδο από τη μικρή περιοχή αμαρκάριστος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπαντή.Τα πρώτα λεπτά της επανάληψης άλλαξαν τη ροή του αγώνα καθώς στο 49’ ο Περπερίδης έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Ηλιάδης από το ύψος του πέναλτι έκανε το γυριστό σουτ και έφερε το ματς στα ίσια. Στη συνέχεια σαν να μην έφτανε αυτό για τους φιλοξενούμενους είδαν τον Μπέλεκ να αντιδρά με αντιαθλητικό τρόπο στη διένεξη που είχε με τον Παρπερίδη καθώς τον έσπρωξε και τον έριξε κάτω. Ο διαιτητής Βοσκάκης δεν δίστασε να του δείξει απευθείας την κόκκινη κάρτα.Μάλιστα ο Ηρακλής έχοντας πλέον καλύτερη ψυχολογία μετά την ισοφάριση και την αποβολή πέτυχε και δεύτερο τέρμα. Στο 53’ ο Ιάκομπ βρέθηκε στην αριστερή πλευρά της μικρής περιοχής και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ταΐρη και στη συνέχεια στα δίχτυα. Το επιθετικό κρεσέντο του Γηραιού συνεχίστηκε με τους παίκτες του Σάββα Κωφίδη να σημειώνουν κι άλλο γκολ. Συγκεκριμένα στο 59’ ο Ντένις Έπσταϊν επιχείρησε τη σέντρα από αριστερά και ο νεοεισελθών Μιλάνο με κεφαλιά από πλάγια δεξιά κατάφερε να περάσει τη μπάλα πάνω από τον Ταΐρη που είχε βγει από την εστία του για να διαμορφώσει το 3-1.Ο Πανθρακικός έδειχνε να έχει δεχτεί πως δεν μπορούσε πλέον να κυνηγήσει κάτι περισσότερο στο ματς. Ωστόσο στο 74’ έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Μαρσελάο κατέληξε στη συμβολή των δοκών του Μπαντή. Έτσι, το 3-1 έμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης καθώς στο τελευταίο τέταρτο ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει αισθητά. Ο Ηρακλής λοιπόν έφτασε τους 18 βαθμούς παίρνοντας βαθιά ανάσα ενώ ο ουραγός Πανθρακικός έμεινε στους 2.Ηρακλής (Σάββας Κωφίδης): Μπαντής, Περπερίδης, Ιωαννίδης, Κατσαμπής (46' Σαρακατσάνος), Παπαζαχαρίας, Παπαστεριανός, Ηλιάδης (83' Μάρτος), Τούμα (46' Μιλάνο), Επστάιν, Μπόσνιακ, Γιάκομπ.
Πανθρακικός (Αλμπέρ Καρτιέ): Ταΐρης, Κανωτίδης, Κλεμάν (65' Παπαδόπουλος), Μπαχαρίδης, Τζόκιτς, Φαγιάρδο (75' Πιθαρούλης), Γκοϊανίρα, Αργυρίου (56' Καζάκης), Ρομπέρ, Μπέλεκ, Μπουβάλ.

Ανακοίνωσε Αντού ο Άρης!

Ανακοίνωσε Αντού ο Άρης!

Η ΠΑΕ Άρης ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα τον δανεισμό του Φρέντι Αντού για 1,5 χρόνο από την Μπενφίκα επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του «Μ». Για τον Αμερικανό επιθετικό που θα αγωνίζεται στον Άρη μέχρι το καλοκαίρι του 2011, οι «κίτρινοι» διατήρησαν όψιον αγοράς. Πλέον η μοναδική εκκρεμότητα έχει να κάνει με τον Λεάντρο Γκρασιάν που αναμένεται να αποδεσμευτεί ώστε να αδειάσει θέση ξένου και ο Αντού να μπορεί να συμμετέχει κανονικά στις υποχρεώσεις των «κιτρινόμαυρων». Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης.

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την συμφωνία για τον δανεισμό του Freddy Adu από την Μπενφίκα για τον επόμενο 1,5 χρόνο (μέχρι το καλοκαίρι του 2011) και οψιόν αγοράς μετά την ολοκλήρωση της περιόδου δανεισμού.

Ο Freddy Adu, γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου του 1989 στην πόλη Tema της Γκάνα. Έχει ύψος 1.73 και είναι 70 κιλά. Όταν ήταν 8 ετών, οι γονείς του μετανάστευσαν στις ΗΠΑ. Τη σεζόν 2002-2003, ο Adu εντάχθηκε στην αμερικάνικη ακαδημία ποδοσφαίρου “IMG Soccer Academy”, όπου έχει θητεύσει και ο Eddie Johnson. Από το 2004 ως το 2006 αγωνίστηκε στην D.C. United έχοντας 87 συμμετοχές και 11 γκολ. Την σεζόν 2006–2007 με την φανέλα της Real Salt Lake σε 11 συμμετοχές πέτυχε 2 γκολ. Τον Ιανουάριο παίρνει μεταγραφή για την Μπενφίκα με την οποία σε 11 παιχνίδια σκόραρε 2 φορές. Την σεζόν 2008-2009 αγωνίστηκε στην Μονακό σε 9 αγώνες, ενώ φέτος έπαιξε δανεικός στην Μπελενένσες σε 4 παιχνίδια. Είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ, με την οποία έχει 15 συμμετοχές και έχει πετύχει 2 γκολ. Με τις μικρές εθνικές των ΗΠΑ, έχει 62 συμμετοχές και έχει πετύχει 36 γκολ.

Δανεικός στην Μαρίτιμο ο Εντίνιο


Ο Εντίνιο θα αγωνιστεί στην Μαρίτιμο μέχρι το καλοκαίρι ως δανεικός από την Μάλαγα.

Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ επέλεξε να επιστρέψει στην πατρίδα του έτσι ώστε να τον παρακολουθεί ο Κάρλος Κεϊρός πιο εύκολα. Δεν ήταν βασικός στην Μάλαγα και τώρα σε μία μέτρια ομάδα της χώρας του θα έχει τον χρόνο συμμετοχής που θέλει έτσι ώστε να διατηρήσει την θέση του στην εθνική Πορτογαλίας και να πάει στο Μουντιάλ. Ο Φερνάντο Σάντος ήθελε να τον φέρει πίσω στην Ελλάδα, αλλά μία ομάδα της πατρίδας του φάνταζε η καλύτερη επιλογή για τον 27άχρονο επιθετικό εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Φωτο Ημέρας

Πάντα μας άρεσαν τα συστήματα στο γυναικείο βόλεϊ...

Τιμούρ Κετσπάγια-Κάποια λαμόγια οργανωμένοι και κάποια λαμόγια δημοσιογράφοι, μου έκαναν πόλεμο

Με αφορμή το αποψινό (6/1, 19:00GR) ντέρμπι Ολυμπιακός - ΑΕΚ, ο πρώην προπονητής των ερυθρόλευκων και πρώην ποδοσφαιριστής της Ενωσης, Τιμούρ Κετσπάγια, έδωσε τις εκτιμήσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 και δεν δίστασε να τα... χώσει όταν η κουβέντα πήγε στο σύντομο πέρασμά του από τον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδας.



"Αυτό το παραμύθι για τη φυσική κατάσταση των παικτών του Ολυμπιακού, το πουλάτε εσείς οι δημοσιογράφοι εδώ και μήνες. Ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή του πρωταθλήματος και στους 16 του Champions League. Προβλήματα δεν μπορεί να έχει μια ομάδα που βρίσκεται μέσα στους στόχους της. Οταν ήμασταν εμείς δεν υπήρχαν προβλήματα τραυματισμού. Αυτό λέγεται για να δικαιολογήσουν κάποιοι την αποχώρησή μου.

Κάποια λαμόγια οργανωμένοι και κάποια λαμόγια δημοσιογράφοι, μου έκαναν πόλεμο. Σαν να μην ήθελαν η ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Εγώ τη δουλειά μου την έκανα όπως πρέπει. Αυτοί δεν ξέρουν τι θέλουν. Φέτος, χωρίς να ξοδέψει τίποτα σε μεταγραφές είναι στους 16 του Champions League και κοντά στην κορυφή του πρωταθλήματος. Αλλες χρονιές που ξόδευαν τόσα εκατομμύρια, τι έκαναν; Αυτό είναι που με τρελαίνει. Ο στόχος δεν ήταν να μπει στους ομίλους του Champions League;

Εγώ δεν είχα πρόβλημα με κανέναν μέσα στην ομάδα. Ούτε ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αυτά που γράφτηκαν για τις σχέσεις μου με τους παίκτες. Μου έγινε πόλεμος από κάποιους, οι οποίοι έχουν οικονομικά συμφέροντα από ακριβές μεταγραφές και πίεζαν να γίνουν. Ετσι είναι... Οταν βλέπεις ότι υπάρχει κάποιος που πληρώνει", τόνισε χαρακτηριστικά ο προπονητής της Εθνικής ομάδας της Γεωργίας.

Οσο για το ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής, τόνισε: "H ΑΕΚ δεν έχει να χάσει τίποτα. Είναι μακριά από τους στόχους της και περιμένει μια ευκαιρία για να δείξει ότι υπάρχει μια ομάδα που μπορεί να κερδίσει και να ανατρέψει τα δεδομένα. Εχει καλούς ποδοσφαιριστές στην επίθεση, αλλά ο Τζιμπούρ έχει να παίξει 6 μήνες. Ο Ολυμπιακός έχει καλή άμυνα και το δείχνει τόσο στο πρωτάθλημα και στο Champions League. Εξαρτάται από την βραδιά που θα βρεθούν οι παίκτες. Προβάδισμα έχει ο Ολυμπιακός, που θέλει νίκη για να μείνει κοντά στην κορυφή".

Χρέη 103 εκ. ευρώ η Μάντσεστερ Σίτι


Ο ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι, σεΐχης Μανσούρ Το μεγαλύτερο έλλειμμα που κατέγραψε ποτέ αγγλικός σύλλογος κατέγραψε από τις 31/05 2008 έως 31/05 2009 η Μάντσεστερ Σίτι. Όπως ανακοίνωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του ο σύλλογος οι απώλειες έφτασαν τα 103 εκ. ευρώ! Όπως αναφέρεται, μάλιστα, στην ανακοίνωση των "πολιτών" η "τεράστια τρύπα" δεν περιλαμβάνει τα 130 εκ. ευρώ που δαπανήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι για την απόκτηση των Αντεμπαγιόρ, Τέβες, Σάντα Κρους, Κόλο Τουρέ και Λέσκοτ. Περιλαμβάνει μόνο τα ποσά που δαπανήθηκαν το αντίστοιχο διάστημα του 2008 για να έρθουν στο Μάντσεστερ οι Βραζιλιάνοι Ρομπίνιο και Τζο!

Ο τζίρος του συλλόγου αυξήθηκε κατά 6% φτάνοντας τα 97 εκ. ευρώ, ενώ σημειώθηκε μικρή αύξηση στην προσέλευση θεατών (από 42.081 σε 42.890 κατά μέσο όρο). Παράλληλα η αύξηση στα έσοδα από τα εισιτήρια άγγιξε τα 2 εκ. ευρώ, όπως και στα τηλεοπτικά ανέβηκε κατά 12% (περίπου 54 εκ. ευρώ). Οι συνολικές απολαβές των παικτών στο διάστημα αυτό έφτασαν τα 44 εκ. ευρώ έναντι 28 τον προηγούμενο χρόνο.

Όπως ανακοινώθηκε επίσης, ο νέος ιδιοκτήτης της ομάδας, Σεΐχης Μανσούρ, που ανέλαβε το 2008, μετέτρεψε τα περίπου 340 εκ. ευρώ που δαπάνησε στο σύλλογο σε μετοχές, ενώ δαπάνησε επιπλέον 100 εκ. ευρώ για αγορά μετοχών για να δείξει την αφοσίωσή του στην ομάδα.

Στοίχημα με το Στέλιο Γελαστό

Καλημέρα σε όλους. Χθες δεν πήγαμε καλά. Για σήμερα προτείνω τα ακόλουθα σημεία με πολύ ρισκο.
ΠΑΡΜΑ-ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ Χ
ΚΑΛΙΑΡΙ-ΡΟΜΑ 1
ΜΠΑΡΙ-ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ 1
ΘΕΛΤΑ-ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ 2
ΟΥΕΛΒΑ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 2

Καλό ταμείο
Μετά τιμής,
Στέλιος Γελαστός

Σάκης Πρίττας-«Άλλαξαν πολλά με Κούπερ»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/c7262c2dfe4dbd899031243ae952308e_L.jpg?1262762033?1262762033?1262762033

Αλλαγές έφερε ο 'Έκτορ Ραούλ Κούπερ στον Άρη, σύμφωνα με τον Σάκη Πρίττα, ο οποίος μίλησε για όλα με αφορμή τη νίκη της ομάδας του επί του Ατρομήτου.

Ο μέσος των «κίτρινων» με δηλώσεις του στον «NovaΣΠΟΡ FM 94.6» αρχικά τόνισε: «Θέλαμε τη νίκη και όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι ήρθε σχετικά εύκολα. Βέβαια, κάναμε ένα λάθος καθώς χαλαρώσαμε όταν οι αντίπαλοι μας μείνανε με 10 παίκτες στο 28’ και ήδη προηγούμασταν με 2-0, αυτό μας έκανε να χαλαρώσουμε, αλλά ευτυχώς ο Σηφάκης ήταν σε καλή μέρα και δεν δεχτήκαμε κάποιο γκολ ώστε να μπει ξανά ο Ατρόμητος στο παιχνίδι».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι η έλευση του Έκτορ Ραούλ Κούπερ έφερε αλλαγές στην ομάδα. «Από την ημέρα που ήρθε στην ομάδα ο Κούπερ έχει αλλάξει πολλά. Αλλάξαμε κυρίως στον τομέα της ψυχολογίας αλλά και της νοοτροπίας».

Όσο για το γεγονός ότι ο Άρης δεν έχει πολλούς Έλληνες παίκτες στο ρόστερ του πρόσθεσε: «Μακάρι να υπήρχαν στην ομάδα πολλοί περισσότεροι Έλληνες. Το ποδόσφαιρο, όμως, έχει γίνει πια τόσο επαγγελματικό που όλοι κινούμαστε βάσει της αγοράς. Δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό. Το καλό είναι πως μπορούμε να συνεννοούμαστε στο γήπεδο. Έχουν μάθει αυτοί λίγα ελληνικά, εμείς λίγα ισπανικά και έχουμε βρει έναν κώδικα».

Τέλος σε ότι αφορά στους στόχους του Άρη ο 30χρονος Έλληνας μέσος ήταν ξεκάθαρος. «Να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Τίποτα άλλο. Όλα τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο τέλος της χρονιάς».

ΣΤΟΙΧΗΜΑ GOAL ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ


GOAL ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ


Καλησπέρα σε όλους τους φίλους των αθλητικών ψιθύρων.Ας αρχίσουμε με τους σημερινούς αγώνες.Ξεκινάμε απο το ελληνικό πρωτάθλημα και τον αγώνα Ο.Σ.Φ.Π-Α.Ε.Κ.Η ομάδα του Ολυμπιακού προέρχεται απο την ήττα στο Κλεάνθης Βικελίδης και δεν πιστευώ οτι θα έχει δεύτερη συνεχόμενη βαθμολογική απώλεια.Η Α.Ε.Κ είναι η χειρότερη της τελευταίας δεκαετίας τουλάχιστον βαθμολογικά και δεν δείχνει ικανή να φύγει με κάποιο βαθμό.Θα πάμε με τον άσο του Ολυμπιακού.Συνεχίζουμε με το Π.Α.Ο.Κ-ΠΑΝΙΩΝΟΣ.Οι δύο ομάδες τελείωσαν καλά τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.Ο Π.Α.Ο.Κ στην Τούμπα κερδίζει αυτούς τους αγώνες και ειδικά σήμερα που θα έχει ένα γεμάτο γήπεδο.Θα πάμε και εδώ με τον άσο.Μεταφερόμαστε στην Αγγλία και το derby στο ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ.Η φορμαρισμένη ΣΙΤΥ του ΜΑΝΤΣΙΝΙ αντιμετωπίζει την μισητή της αντίπαλο Γιουνάιντεντ.Δύσκολος αγώνας για πρόβλεψη αλλά παρακολουθόντας χρόνια αυτον τον αγώνα η σημασία του για την ΣΙΤΥ είναι μεγάλη και έχει κερδίσει την Γιουνάιντεντ έχοντας πολύ χειρότερη ομάδα.Θα πάμε με τους 'πολίτες'. Συνεχίζουμε με Ιταλία και τον αγώνα Σιένα-Φιορεντίνα.Η Σιένα δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση έχοντας μία μόλις νίκη στα τελευταία έξι και επιπλέον δεν εκμεταλεύεται την έδρα της.Η Φιορεντίνα προέρχεται απο ισοπαλία και έχει μείνει αρκετά πίσω στην βαθμολογία.Θα πάμε με τους 'Βιόλα' και το διπλό.Αυτά για σήμερα,ελπίζω να δικαιωθούμε με τις επιλογές και να πάμε ταμείο.

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΚΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ

«Χρυσάφι» για νταμπλ!




«Χρυσάφι» για νταμπλ!

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΥΠΟΣΧΈΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΞΤΡΑ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ.-

Πλουσιότεροι κατά ένα εκατομμύριο ευρώ θα γίνουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού σε περίπτωση που κατακτήσουν το φετινό νταμπλ !

Αυτό τους ανακοινώθηκε την Τρίτη δια στόματος Νίκου Πατέρα που βρέθηκε στην Παιανία, στην τελευταία προπόνηση των «πράσινων» πριν το ματς με τον Εργοτέλη.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού δεν έκανε απλά μια εθιμοτυπική επίσκεψη όπως συνηθίζει παραμονές των αγώνων αλλά μίλησε στους ποδοσφαιριστές και τους έκανε γνωστή την απόφαση του για έξτρα πριμ, καθώς το 1 εκατομμύριο ευρώ που θα τους δοθεί αν πάρουν τα δύο τρόπαια που διεκδικούν στον ελλαδικό χώρο είναι ανεξάρτητο με αυτά που προβλέπει ο εσωτερικός κανονισμός της ομάδας αλλά και τα συμβόλαιο του καθενός από αυτούς ξεχωριστά!

«Μετά από το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, σας είχα πει ότι σας έχω μια έκπληξη. Η έκπληξη μου είναι ότι θα μοιραστείτε ένα εκατομμύριο ευρώ, αν ο Παναθηναϊκός πάρει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο», ανακοίνωσε ο Νίκος Πατέρας στους παίκτες που χειροκρότησαν τον πρόεδρο για αυτήν την πρωτοβουλία του.

Ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» έδωσε και το σύνθημα για νίκη στο αυριανό παιχνίδι με τον Εργοτέλη, ώστε να ξεκινήσει με θετικό τρόπο η χρονιά και ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος.

«Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι. Θέλω να αρχίσουμε τον δεύτερο γύρο όπως τελειώσαμε τον πρώτο, με νίκη, για να πάμε έτσι μέχρι την κατάκτηση του τίτλου», τους είπε χαρακτηριστικά.

Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2010 ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ




13:30 CONN-X SPORTS 2 SERIE A: ΚΙΕΒΟ - ΙΝΤΕΡ
14:30 NOVASPORTS 1 SUPER LEAGUE: ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
14:30 NOVASPORTS 2 SUPER LEAGUE: ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΞΑΝΘΗ
16:00 CONN-X SPORTS 2 SERIE A: ΠΑΡΜΑ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
16:00 CONN-X SPORTS 3 SERIE A: ΣΙΕΝΑ - ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ
16:00 NOVASPORTS 3 SERIE A: ΚΑΛΙΑΡΙ - ΡΟΜΑ
16:45 NOVASPORTS 1 SUPER LEAGUE: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
18:30 CONN-X SPORTS 1 ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΒΟΛΕΪ: ΤΣΕΣΚΕ ΜΠΟΥΝΤΕΓΙΟΒΙΤΣΕ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
19:00 NOVASPORTS 1 SUPER LEAGUE: ΠΑΟΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
19:00 NET SUPER LEAGUE: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ
19:00 CONN-X SPORTS 3 ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΒΟΛΕΪ: ΜΑΤΣΕΡΑΤΑ - ΝΟΛΙΚΟ ΜΑΑΣΕΪΚ
19:15 NOVASPORTS 3 EUROLEAGUE: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΡΟΚΟΜ
19:30 NOVASPORTS 4 EUROLEAGUE: ΜΟΝΤΕΠΑΣΚΙ ΣΙΕΝΑ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
20:30 EUROSPORT 2 ΦΙΛΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ: ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ - ΦΙΤΕΣΕ
21:00 NOVASPORTS 2 COPA DEL REY: ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ
21:30 NOVASPORTS 3 EUROLEAGUE: ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ - ΜΑΡΟΥΣΙ
21:30 CONN-X SPORTS 2 ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΒΟΛΕΪ (Γ): ΜΠΕΡΓΚΑΜΟ - ΚΑΝΝΕΣ
21:45 NOVASPORTS 4 SERIE A: ΜΙΛΑΝ - ΤΖΕΝΟΑ
21:45 NOVASPORTS 7 CARLING CUP: ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ
21:45 NOVASPORTS 6 PREMIER LEAGUE: ΑΡΣΕΝΑΛ - ΜΠΟΛΤΟΝ

Αθλητικός Τύπος 6/1/2010

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Η Γάτα
Metrosport

Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα

The Match

Ειπε...............

"Το μήνυμά μου προς όλους είναι ένα: Να προσέχετε όταν μιλάτε για τον Παναθηναϊκό"

Zέλικο Ομπράντοβιτς

(...ο τεχνικός του Παναθηναϊκού σχολιάζοντας τη συζήτηση που άνοιξε για τη διατησία στο ματς με τον Πανιώνιο)

«Ούτε στη… Ρεάλ!»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/bb3ceecc2b993c0614168aef90fc9fe5_L.jpg?943912800?943912800?943912800

Ο επί σειρά ετών έγκυρος ρεπόρτερ της “Liverpool Echo”, Ντέϊβιντ Πρέντις, εξηγεί γιατί είναι μηδαμινές οι πιθανότητες αποχώρησης του Γιόσι Μπεναγιούν και μιλάει για τον Σωτήρη Κυργιάκο.

«Το αγαπημένο παιδί της εξέδρας!»

Ο συμπαθής Βρετανός αθλητικός συντάκτης ήταν απόλυτα ξεκάθαρος στις απαντήσεις που έδωσε, έχοντας μάλιστα και αρκετή δόση από χιούμορ… «Ο Ολυμπιακός για τον Μπεναγιούν; Μπορεί… Είναι πιθανό, γιατί ο Ισραηλινός είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής… Αυτό που, όμως, είναι απίθανο – αν και στη ζωή ποτέ δεν πρέπει να λέμε “ποτέ” – είναι να θέλει ο ίδιος ο παίκτης να έρθει στην Ελλάδα… Ο Γιόσι είναι κάτι σαν “λαϊκός ήρωας” εδώ στο Λίβερπουλ και αποτελεί κάτι σαν το αγαπημένο παιδί των οπαδών της ομάδας. Αν έχει παρακολουθήσει κάποιος από κοντά ένα παιχνίδι στο "Άμφιλντ Ρόουντ", θα καταλάβει τι εννοώ… Τις περισσότερες φορές που γίνεται κάτοχος της μπάλας, οι εξέδρες του γηπέδου σείονται από τα επιφωνήματα υποστήριξης προς το πρόσωπό του, ενώ όταν υποπίπτει σε λάθος, οι αντιδράσεις του κόσμου είναι τόσο θετικές, που νομίζει κανείς ότι μόλις έκανε ένα καλό, πλην όμως άστοχο σουτ! Μετά από όλα αυτά που σας είπα, να φανταστώ ότι μπορείτε να καταλάβετε τι συμβαίνει όταν σκοράρει! Αλλά δεν είναι μόνο ο κόσμος που τον λατρεύει… Το σημαντικότερο είναι τον πιστεύει πολύ ο Ράφα Μπενίτεθ, γι’αυτό και τον έχει χρησιμοποιήσει και στα 27 εφετινά παιχνίδια της ομάδας…», μας είπε αρχικά ο Ντέϊβιντ Πρέντις για τον αρχηγό της Εθνικής Ισραήλ, που το καλοκαίρι του 2007 υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ έναντι συνολικών αποδοχών που αγγίζουν τα 5,6 εκατομμύρια Ευρώ…

«Δεν παίζουν ρόλο τα χρήματα…»

Σε αντίθεση με τη γνωστή συνήθεια που η παγκόσμια λαϊκή ετυμηγορία “χρεώνει” σε όσους έχουν ασπαστεί την εβραϊκή θρησκεία, ο Γιόσι Μπεναγιούν δεν πρέπει να είναι “δραχμοφονιάς”, αλλά ούτε και ιδιαίτερα φιλόδοξος! Αλλιώς δεν εξηγείται η απόφασή του να απορρίψει το ενδιαφέρον της “βασίλισσας της Ευρώπης”… «Τα χρήματα, λένε, ότι μπορούν να κάνουν όλο τον κόσμο να γυρίζει γύρω-γύρω, πόσο μάλλον όταν συνοδεύονται από εξαιρετικές συνθήκες ζωής, σπουδαία ποδοσφαιρική παράδοση, ασυναγώνιστο ρόστερ και ίσως τις περισσότερες πιθανότητες για την κατάκτηση του εφετινού Champions League. Κι όμως, για να σας εξηγήσω πόσο ευτυχισμένος αισθάνεται ο Μπεναγιούν στη Λίβερπουλ, απλά διαμήνυσε στους ανθρώπους της ομάδας να μην ασχοληθούν καθόλου με το ενδιαφέρον που επέδειξε η Ρεάλ να τον αποκτήσει το περασμένο καλοκαίρι… Μάλιστα, ζήτησε από την διοίκηση της ομάδας να μην δημοσιοποιήσει τις οικονομικές λεπτομέρειες του προτεινόμενου deal, γιατί δεν ήταν διατεθειμένος ούτε καν να κάτσει στο τραπέζει να συζητήσει… Ξέρετε πολλούς ποδοσφαιριστές που θα αρνούνταν με τόσο κατηγορηματικό τρόπο μία πρόταση από την ομάδα της Μαδρίτης, η οποία είχε ήδη αποκτήσει τον Ρονάλντο και τον Κακά; Γι’ αυτό σας λέω ότι θα… έπεφτα ξερός, αν μάθαινα ότι ο Μπεναγιούν συζητάει την μετεγγραφή στον Ολυμπιακό… », σχολίασε με το δικό του ξεχωριστό τρόπο ο Άγγλος δημοσιογράφος τις φήμες περί ενδιαφέροντος των “ερυθρολεύκων” να αποκτήσουν τον 29χρονο επιθετικό μέσο, ο οποίος παρεμπιπτόντως, στις 6 Ιουλίου του 2009 επέκτεινε τη συνεργασία του με τη Λίβερπουλ έως το 2013…

«Ο Κυργιάκος είναι “ok”, αλλά θέλει να παίζει!»

Κι αν ο Μπεναγιούν “περνάει ζάχαρη” στο συνήθως μουντό και βροχερό Λίβερπουλ και αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της ομάδας του Ράφα Μπενίτεθ (έχει πετύχει 7 γκολ σε 27 συνολικά συμμετοχές στην εφετινή σεζόν), τι γίνεται με τον Έλληνα συμπαίκτη του; Ο Σωτήρης Κυργιάκος που τον περασμένο Αύγουστο, έγινε ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που μετακόμισε στο μεγάλο λιμάνι της Αγγλίας, έχει συμπληρώσει τέσσερις μήνες στην βορειοδυτική Αγγλία και δεν έχει καν πλησιάσει σε διψήφιο αριθμό συμμετοχών. Ο 30χρονος διεθνής κεντρικός αμυντικός έχει αγωνιστεί μόλις σε τρία παιχνίδια της Premiership, σε ένα του Champions League (στην ισοπαλία με τη Λιόν στο “Ζερλάν”) και σε ένα του Λιγκ Καπ (στον αποκλεισμό της Λίβερπουλ από την Άρσεναλ στο Λονδίνο)… «Δεν μπορώ να πω ότι η ομάδα είναι δυσαρεστημένη με την έως τώρα παρουσία του “Σωτήριος Κυργιάκος” (σ.σ.: έτσι τον ανέφερε ο Άγγλος συνάδελφος), πολύ απλά γιατί ο παίκτης δεν ήρθε στο Λίβερπουλ για να κάνει τη διαφορά, αντιθέτως για να αποτελέσει μία έξτρα λύση για το κέντρο της άμυνας. Ρωτήσαμε πρόσφατα τον Μπενίτεθ για το πώς τα πάει ο Έλληνας και μας απάντησε με ένα μονολεκτικό “Ok!”… Γενικότερα, δουλεύει αρκετά στις προπονήσεις και περιμένει την επόμενη ευκαιρία του… Όσο περνάει ο καιρός, όμως και πλησιάζει το Μουντιάλ, νοιώθει την ανάγκη να πάρει χρόνο συμμετοχής… Γι’ αυτό και τελευταία κυκλοφορούν κάποιες φήμες ότι είναι δυσαρεστημένος… Σύμφωνα με κάποιους συναδέλφους που του μίλησαν, θα προτιμούσε να δοθεί δανεικός σε μία ομάδα που θα παίζει, ακόμη κι αν χρειαστεί να επαναπατρισθεί… Μην με ρωτάτε όμως, σε ποια ομάδα γιατί πραγματικά δεν ξέρω…», κατέληξε ο έμπειρος ρεπόρτερ της εφημερίδας “Liverpool Echo”, Ντέϊβιντ Πρέντις!

Ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Πανιώνιο (19:00)

«Ποδαρικό» με νίκη θέλει ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Πανιώνιο (19:00)

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει σήμερα στην Τούμπα μετά από ένα μήνα και υποδέχεται στις 19:00 τον Πανιώνιο στην πρεμιέρα του β’ γύρου του πρωταθλήματος, θέλοντας να κάνει… «ποδαρικό» στο 2010 με μία νίκη, όπως έκλεισε το 2009 με το τρίποντο στην Κρήτη στο 0-2 με τον Εργοτέλη.
Ο Δικέφαλος θέλει να μπει δυναμικά στο δεύτερο γύρο, όπου έχει οχτώ παιχνίδια στην Τούμπα και επτά ματς εκτός, από τα οποία δύο είναι στη Θεσσαλονίκη (με Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο και με Άρη στο Χαριλάου), τρία στη Βόρειο Ελλάδα (Γιάννινα, Ξάνθη και Λάρισα) και μόνο δύο παιχνίδια στη Νότιο Ελλάδα (με Λεβαδειακό και Ολυμπιακό).
Ο ΠΑΟΚ έχει καλό πρόγραμμα το οποίο όμως πρέπει να αξιοποιήσει καταλλήλως μέσα στο γήπεδο αποφεύγοντας τα στραβοπατήματα, αρχής γενομένης από το σημερινό ματς με τον Πανιώνιο. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης είναι ένα καλοδουλεμένο σύνολο, το οποίο διαθέτει και ορισμένες εξαιρετικές μονάδες, όπως είναι οι Κουμορτζί, Μπάλαμπαν και Ριέρα.
Ο Φερνάντο Σάντος είχε μιλήσει από τη Δευτέρα στους παίκτες του σχετικά με αυτά που πρέπει να προσέξουν στη σημερινή αναμέτρηση επισημαίνοντας παράλληλα ότι κανένα ματς δεν είναι εύκολο. Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε στους παίκτες του ότι κλειδί για την εξέλιξη του αγώνα θα είναι η εκμετάλλευση των άκρων δείχνοντας ότι ποντάρει πολλά πράγματα στην απόδοση των Κουτσιανικούλη και Βιεϊρίνια οι οποίοι προορίζονται για βασικοί στο 4-2-3-1 που θα παρατάξει την ομάδα.

Το σχήμα

Ο Σάντος θα ξεκινήσει κάτω από τα δοκάρια τον Χαλκιά, δεξιά στην άμυνα τον Αραμπατζή και αριστερά τον Λίνο, κεντρικό δίδυμο τους Κοντρέρας και Μαλεζά, στα χαφ θα παίξουν ο Γκαρσία και ο Βιτόλο, έχοντας πιο μπροστά τους τον Ίβιτς. Δεξιά από το Σέρβο θα παίξει ο Βιεϊρίνια, αριστερά ο Κουτσιανικούλης ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Παπάζογλου.

Κριστιάνο και Φιλομένο στην αποστολή

Η χθεσινή τελευταία προπόνηση πραγματοποιήθηκε στην Τούμπα. Το δελτίο του Κριστιάνο εκδόθηκε κανονικά το πρωί και ο ποδοσφαιριστής συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή που ανακοίνωσε ο Φερνάντο Σάντος και αποτελείται από τους: Χαλκιά, Κρέσιτς, Αραμπατζή, Κουτσιανικούλη, Μαλεζά, Παπάζογλου, Φωτάκη, Κοντρέρας, Κριστιάνο, Φιλομένο, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Μουν, Σαβίνι, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια και Βιτόλο.

Τον Πανθρακικό υποδέχεται στις 14:30 ο Ηρακλής

Τον Πανθρακικό υποδέχεται στις 14:30 ο Ηρακλής

Οι τρεις βαθμοί στο σημερινό παιχνίδι με τον Πανθρακικό στο Καυτανζόγλειο θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένοι (2.30 μ.μ.). Ούτε συζήτηση γι’ αυτό. Αν και τίποτα δεν είναι δεδομένο με τον φετινό αλλοπρόσαλλο Ηρακλή, ο αγώνας με τον ουραγό της βαθμολογίας θα πρέπει να μετατραπεί σε μία τυπική διαδικασία, χωρίς προβλήματα και απώλειες για την ομάδα. Άλλωστε, δεν υπάρχουν περιθώρια. Οι «κυανόλευκοι» θα πρέπει να αφήσουν στην άκρη τα διοικητικά προβλήματα, ότι τους απασχολεί στο οικονομικό κομμάτι και παράλληλα να ξεπεράσουν το γεγονός, ότι προέρχονται από αγωνιστική απραξία. Οι βαθμοί είναι απαραίτητοι, μιας και ο αντίπαλος τους δίνει τη δυνατότητα αυτή… Χρειάζεται σαφώς προσοχή, χρειάζεται συγκέντρωση και φυσικά δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουν τον αντίπαλο. Από την αρχή πιεστικά να έρθει ένα γρήγορο γκολ και στη συνέχεια ένα δεύτερο για να τελειώσει το παιχνίδι, χωρίς προβλήματα, αλλά και παράλληλα να κάνει η ομάδα ποδαρικό στο νέο έτος με το… δεξί. Παράλληλα, να αποκτήσει επίσης ψυχολογία για την αναμέτρηση με τον Άρη στο Χαριλάου.

Οι τιμωρημένοι και οι μακροχρόνιοι

Ο Σάββας Κωφίδης δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Κώστα Γιαννούλη, αλλά και στον Σερζ Ντιέ, που επίσης εκτίει την ποινή του. Βέβαια, έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση δεν θα έπαιζε έτσι και αλλιώς, λόγω του γεγονότος ότι έμεινε στην Ακτή Ελεφαντοστού παραπάνω απ’ ότι έπρεπε. Επίσης, δεν υπολογίζει και στους μακροχρόνιους τραυματίες Λέκι και Πιλότο. O Λέκι συνέχισε το εντατικό ατομικό και αναμένεται σύντομα να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς, ενώ ο Πιλότο προπονήθηκε με το δικό του πρόγραμμα.

Οι «εκλεκτοί» του Κωφίδη

Η προετοιμασία του Ηρακλή για τον σημερινό αγώνα με τον Πανθρακικό στο Καυτανζόγλειο ολοκληρώθηκε χθες μετά το μεσημέρι, με μια ελαφρά προπόνηση, υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες (συνεχής βροχόπτωση) στην Μίκρα. Το σημαντικό είναι τουλάχιστον, πώς οι Μπόσνιακ και Γιάντσης ξεπέρασαν πλήρως τις ενοχλήσεις τους και προπονήθηκαν με την ομάδα. Με όλα αυτά τα δεδομένα, ο Σάββας Κωφίδης ανακοίνωσε την αρχική αποστολή της ομάδας, που την αποτελούν είκοσι (20) ποδοσφαιριστές, από τους οποίους, αύριο, πριν την αναμέτρηση, θα προκύψει η τελική 18άδα: Μπαντής, Μέλκας, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Σαρακατσάνος, Περπερίδης, Ιωαννίδης, Mάρτος, Tούμα, Eπστάιν, Mιλάνο, Κονέ, Βουτσιάς, Ηλιάδης, Παπαστεριανός, Γιάντσης, Βέλλιος, Ντίκα, Μπόσνιακ και Γιάκομπ.

«Παίζονται» δυο θέσεις

Ως και την τελευταία στιγμή θα «παιχθούν» δυο θέσεις στη βασική ενδεκάδα. Αυτή του επιτελικού χαφ και αυτή του δεξιού ακραίου επιθετικού. Ο Μπαντής θα είναι κάτω από τα δοκάρια, με τους Μάρτος και Περπερίδη στα άκρα της άμυνας, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Οι Κατσαμπής και Παπαζαχαρίας (σ.σ. με βάση τα στημένα της χθεσινής τελευταίας προπόνησης φαίνεται να κερδίζει θέση αντί του Σαρακατσάνου) θα τοποθετηθούν στο κέντρο της άμυνας, με τους Ηλιάδη και Παπαστεριανό να αγωνίζονται στη μεσαία γραμμή, σε ρόλο ανασταλτικό και συνάμα οργανωτικό. Αυτοί θα πρέπει να θεωρούνται σίγουροι. Από εκεί και πέρα, ο Επστάιν θα κινείται στην αριστερή πλευρά της επίθεσης. Η παρουσία του Μπόσνιακ στην αποστολή αποτελεί ένα δεδομένο, μιας και ο Κροάτης υπάρχει ενδεχόμενο να αγωνιστεί βασικός πίσω από τον Γιάκομπ, αποτελώντας επιθετικό δίδυμο με τον Ρουμάνο. Εκτός και αν προτιμηθεί τελικά ο Μιλάνο στη θέση του Μπόσνιακ. Βέβαια, ο Αργεντινός μπορεί να κερδίσει μία θέση στα δεξιά, όπου εκεί έχει βεβαίως ένα προβάδισμα ο Τούμα. Ο Κονέ μπορεί να είναι μία επιλογή, αλλά όταν αγωνίζεται ως αλλαγή, τα πάει καλύτερα… Πηγη Μετροσπορ

Μπρούνο Σατέν: «Έρχεται στον Άρη ο Αντού»

Μπρούνο Σατέν: «Έρχεται στον Άρη ο Αντού»

Θέμα ωρών είναι πλέον η επίσημη ανακοίνωση του Φρέντι Αντού από τον Άρη. Ο 20χρονος Αμερικανός μεσοεπιθετικός φέρεται να τα έχει βρει σε όλα με την Μπενφίκα, αλλά και τον Άρη και αυτό που απομένει για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία του δανεισμού του είναι η επίσημη ανακοίνωση των δύο πλευρών.
Ο εκπρόσωπος, λοιπόν, του ποδοσφαιριστή επιβεβαίωσε με δηλώσεις του τον ερχομό του Αντού στην Ελλάδα και τον Άρη!
Τι είπε; «Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αγωνιστεί στον Άρη. Ο ίδιος ο Αντού δεν έχει κανένα πρόβλημα να έρθει στην Ελλάδα, άλλωστε έχει μιλήσει και με τον Τζονσον, ο οποίον τον ενημέρωσε για την ομάδα. Τα δημοσιεύματα που μιλάνε για πρόταση της Χαλ είναι γελοιότητες. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα, αφού ο παίκτης δεν μπορεί να πάρει άδεια εργασίας για την Αγγλία. Το πιο πιθανό λοιπόν είναι να έρθει στον Άρη», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Μπρούνο Σατέν, μάνατζερ του Αντού.

Τι λένε οι Αμερικανοί…

Μάλιστα χθεσινά δημοσιεύματα στην Αμερική κάνουν λόγο για τελειωμένο θέμα την μεταγραφή του Φρέντι Αντού στον Άρη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μάλιστα από την χώρα του 20χρονου ποδοσφαιριστή, υπάρχει προ συμφωνία και μέσα στις επόμενες ώρες θα ανακοινωθεί επίσημα. Κάτι που σημαίνει αυτομάτως ότι μέσα στις επόμενες ημέρες παρελθόν θα αποτελέσει από τον Άρη και ο Λεάντρο Γκρασιάν.

Η Στόουκ Σίτι 3-2 τη Φούλαμ


Ο Αμπντουλάι Ντιάν Φέιγ ήταν ο πρωταγωνιστής της νίκης της Στόουκ επί της Φούλαμ Συναρπαστικά εξελίχθηκε το πρώτο παιχνίδι της Πρέμιερ Λιγκ για το 2010, καθώς η Στόουκ Σίτι επικράτησε 3-2 της Φούλαμ στο "Μπριτάνια" με το χιόνι να πέφτει διαρκώς.
Οι γηπεδούχοι με ασφυκτική πίεση στο πρώτο ημίχρονο όχι μόνο δεν άφησαν τη Φούλαμ να απειλήσει, αλλά έδειξαν να καθαρίζουν το παιχνίδι.

Στο 12' από κόρνερ του Εθέρινγκτον, ο Χουτ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Τουντσάι με νέα κεφαλιά από κοντά έκανε το 1-0. Ο Τούρκος που ήταν πανταχού παρών έπαιξε μέχρι το 42', όταν και έφυγε με τράβηγμα.
Ωστόσο το σκορ ήταν ήδη 3-0, καθώς στο 34' σε σέντρα του Εθέρινγκτον ο αρχηγός Αμπντουλάι Φάιγ με προβολή πέτυχε δεύτερο γκολ, και στο 37' ο Μαμαντού Σιντιμπέ με γυριστό σουτ, από κεφαλιά πάσα του Χιγκινμπόθαμ, και τρίτο!

Η Φούλαμ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένη να αλλάξει τη ροή του αγώνα, αλλά δεν είχε ευκαιρίες, μέχρι το 61', όταν σουτ του Ντάμιαν Νταφ έξω από την περιοχή κόντραρε στον Σόουκρος και κατέληξε στα δίχτυα.
Και πάλι η Στόουκ δεν έδειξε να ανησυχεί, αλλά στο 85' ο Κλίντον Ντέμπσεϊ με ένα κεραυτό έξω από την περιοχή μείωσε σε 3-2, για να κάνει τους οπαδούς των γηπεδούχων να ζήσουν με αγωνία τα τελευταία δέκα - μαζί με τις καθυστερήσεις - λεπτά.

Εκπληκτικός ο Οντομ κόντρα στους Ρόκετς


O Λαμάρ Οντομ πανηγυρίζει... Ο Λαμάρ Οντομ έπαιξε και για τον Γκασόλ που απουσίαζε. Ο άσος των Λέικερς πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση στη νίκη της ομάδος του επί των Ρόκετς αγγίζοντας το τριπλ νταμπλ φίγκιουρ με 17 πόντους, 19 ριμπαόυντ και 9 ασίστ. 24 πόντους πρόσθεσε ο Μπάινουμ και άλους 22 ο Μπράιαντ.

Οι Ουόριορς βρισκόταν ένα πόντο μπροστά δύο δευτερόλεπτα πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης και κατάφεραν να ηττηθούν αφού έναν ανόητο φάουλ στη σέντρα του γηπέδου πάνω στον Σμιθ, έδωσε την ευκαιρία στον τελευταίο να ευστοχήσει και στις τρεις βολές, χαρίζοντας στους Νάγκετς τη νίκη με 123-122.

Την έκπληξη έκαναν οι Γκρίζλις που νίκησαν στο Πόρτλαντ με 109-105. Με 32 πόντους τους Τζέιμσον και άλλους 21 του Γιανγκ, οι Ουόριορς επικράτησαν στη Φιλαδέλφεια των Σίξερς με 104-97.


Σάρλοτ Μπόμπκατς-Σικάγο Μπουλς 113-108

ΣΑΡΛΟΤ: Ουάλας 32, Τζάκσον 25, Μάρεϊ 25, Φέλτον 17, Ντιαό 5, Μοχάμεντ 4, Αγκουστίν 4, Μπράουν 1
ΣΙΚΑΓΟ: Ρόουζ 24, Σάλμονς 19, Ντενγκ 18, Νοά 13, Χάινριχ 12, Γκίμπσον 8, Τόμας 6, Μίλερ 5, Τζόνσον 3

Ιντιάνα Πέισερς-Ορλάντο Μάτζικ 97-90

ΙΝΤΙΑΝΑ: Χίμπερτ 26, Χεντ 18, Τζόουνς 13, Ρας 12, Ντανλίβι 11, Γουότσον 6, Τζόουνς 2, Πράις 7, ΜακΡόμπερτς 2
ΟΡΛΑΝΤΟ: Νέλσον 16, Πιετρούς 16, Ρέντικ 13, Μπαρνς 13, Χάουαρντ 11, Λιούις 4, Κάρτερ 6, Γκόρτατ 8, Γουίλιαμς 3

Φιλαδέλφια Σίξερς-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 97-104

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ: Ιγκουοντάλα 20, Ντάλεμπερτ 20, Ουίλιαμς 19, Γιανγκ 5, Αϊβερσον 4, Μπράντ 9, Σπάιτς 5, Γκριν 7, Χόλιντέι 3, Κάρνεϊ 5
ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ: Τζέιμσον 32, Γιανγκ 21, Αρίνας 19, Μπλατς 12, Ομπέρτο 2, Μπάτλερ 8, ΜακΓκι 4, Φόι 2, Μπόικινς 4

Νιου Τζέρσεϊ Νετς-Μιλγουόκι Μπακς 76-98

ΝΙΟΥ ΤΖΕΡΣΕΪ: Γι 22, Ντάγκλας-Ρόμπερτς 12, Λόπεζ 11, Λι 6, Χάρις 5, Χέις 7, Ντούλινγκ 7, Σίμονς 2, Χάσελ 4
ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ: Μπόγκουτ 18, Ντελφίνο 17, Ουόρικ 13, Ρίντνουρ 11, Μπα α Μουτ 7, Ιλιάσοβα 2, Ρεντ 9, Τζένιγκς 9, Τόμας 2, Μικς 4, Ελσον 2, Μπελ 2

Ντάλας Μάβερικς-Ντιτρόιτ Πίστονς 98-93

ΝΤΑΛΑΣ: Τέρι 26, Νοβίτσκι 22, Μάριον 18, Χάουαρντ 12, Γκούντεν 10, Κιντ 8, Χάμφρις 2
ΝΤΙΤΡΟΙΤ: Χάμιλτον 20, Βιλανουέβα 17, Στάκι 15, Ουίλκοξ 12, Πρινς 12, Γερέμπκο 2, Γουάλας 6, Γκόρντον 9

Ντένβερ Νάγκετς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 123-122

ΝΤΕΝΒΕΡ: Μάρτιν 27, Λόσον 21, Σμιθ 21, Γκράχαμ 20, Αφλάλο 10, Νένε 9, Αλεν 6, Κάρτερ 9
ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ: Μαγκέτι 35, Έλις 32, Κάρι 26, Ράντολφ 11, Τουριαφ 2, Ραντμάνοβιτς 2, Μπίεντρινς 4, Μόροου 8, Γουότσον 2

Πόρτλαντ Μπλέιζερς-Μέμφις Γκρίζλις 105-109

ΠΟΡΤΛΑΝΤ: Ρόι 27, Ουέμπστερ 21, Μίλερ 16, Μπέιλες 13, Χάουαρντ 13, Άλντριτζ 11, Πέντεγκραφ 4
ΜΕΜΦΙΣ: Μάγιο 27, Ράντολφ 27, Γκασόλ 18, Γκέι 18, Κόνλεϊ 7, Γιάνγκ 6, Θάμπιτ 2, Τίνσλεϊ 4

Σακραμέντο Κινγκς-Φοίνιξ Σανς 109-113

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ: Έβανς 27, Κάσπι 24, Νοτσιόνι 19, Τόμπσον 14, Χόους 4, Γκριν 2, Ούντριχ 8, Ουντόκα 5, Μπρόκμαν 6
ΦΟΙΝΙΞ: Νας 30, Στουνταμάιρ 24, Ρίτσαρντσον 20, Φράι 17, Χιλ 6, Ντράγκιτς 2, Ντούντλεϊ 9, Μπαρμπόσα 5

Λος Αντζελες Λέικερς-Χιούστον Ρόκετς 88-79

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ: Μπάινουμ 24, Μπράιαντ 22, Όντομ 17, Αρτεστ 7, Φίσερ 4, Φάρμαρ 8, Μπράουν 2, Πάουελ 4
ΡΟΚΕΤΣ: Λάντρι 19, Μπρουκς 18, Σκόλα 15, Αρίζα 12, Μπατιερ 7, Χέις 2, Αντερσεν 2, Μπάντινγκερ 2, Λόουρι 2

Πόρτα Βερόν στη Σίτι...


O Xουάν Σεμπάστιαν Βερόν με το Κύπελλο στα χέρια Τον Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν προσπάθησε να εντάξει στο δυναμικό της η Μάντσεστερ Σίτι, αλλά ο παίκτης προτίμησε να παραμείνει στην Εστουντιάντες. Ο 34χρονος πρώην άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τόνισε ότι απέρριψε την πρόταση των 7 εκ. λιρών που του έκαναν οι "πολίτες", καθώς δεν ήθελε να φύγει από την ομάδα της Αργεντινής όπου αγωνίζεται.

Ο Βερόν είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με το νυν προπονητή της Σίτι, Ρομπέρτο Μαντσίνι, στη Σαμπντόρια, στη Λάτσιο, αλλά και στην Ιντερ. "Ξαφνιαστήκαμε με την κατάσταση που δημιουργήθηκε", επισήμανε ο ατζέντης του παίκτη, Μιγκέλ Πιρές και πρόσθεσε: "Ο Μαντσίνι τηλεφώνησε στον παίκτη, αλλά και σε μένα. Ωστόσο, του εξήγησα ότι ο Βερόν είναι ευτυχισμένος και ευγνώμων που παίζει στην Ετσουντιάντες και είναι πά

Αρης-Στα υπόψιν Ντε Ρίντερ αν χαλάσει του Άντου

http://www.sport24.gr/ast/cov/de/deridder_b.jpgΟ Έντι Τζόνσον μπορεί να αποτελεί το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα της ΠΑΕ Άρης και επίσημα με το καλημέρα του 2010, ωστόσο υπάρχει και η περίπτωση του αριστερού χαφ. Κι αν ο Φρέντι Άντου της Μπενφίκα δείχνει πως είναι η βασική επιλογή, ως εναλλακτική φαντάζει ο Ντάνιελ Ντε Ρίντερ της Γουίγκαν.Τζόνσον που όλα δείχνουν ότι θα κάνει το ντεμπούτο του την Κυριακή στο τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Ηρακλή στο «Κλεάνθης Βικελίδης» φαίνεται να αποτελεί και τον συνδετικό κρίκο στο φλερτ για την απόκτηση του Άντου δεδομένου ότι γνωρίζονται από το παρελθόν αλλά και ότι είναι συμπαίκτες στην Εθνική ομάδα των ΗΠΑ.

Από εκεί και πέρα στην περίπτωση του Άντου φέρεται να υπάρχει συμφωνία τόσο της ΠΑΕ Άρης με την διοίκηση της Μπενφίκα όσο και με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή για τον δανεισμό του μέχρι το καλοκαίρι ωστόσο το εμπόδιο φαίνεται να είναι η Χαλ και το μπάσιμο της τελευταίας στιγμής από πλευράς της αγγλικής ομάδας με πρόταση 1,7 εκ. ευρώ για την απόκτησή του.

Για κάθε ενδεχόμενο πάντως ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ στα πλαίσια της απόκτησης αριστερού χαφ όπως είναι επόμενο έχει στα υπόψη του και άλλες περιπτώσεις με μία εξ αυτών και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ψηλά στην λίστα του φαίνεται να είναι αυτή του διεθνή Ολλανδού με ισραηλινές ρίζες Ντάνιελ Ντε Ρίντερ της Γουίγκαν.

Μιας ομάδας με την οποία η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης ουσιαστικά είχε βρεθεί σε επαφές και το καλοκαίρι για την περίπτωση τότε της πώλησης του Σανέλ Γιάχιτς και αν τελικώς το φλερτ με τον Άντου δεν μετατραπεί σε γάμο τότε η περίπτωση του Ντε Ρίντερ είναι πολύ πιθανόν να απασχολήσει και μάλιστα ιδιαίτερα σοβαρά.

Είτε να αποκτηθεί με την μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι είτε ακόμη και ως ελεύθερη μεταγραφή δεδομένου ότι στην Γουίγκαν δεν υπολογίζεται από τον Γκράχαμ Μπάροου ενώ στα συν του είναι ότι μπορεί να αγωνιστεί και στα δύο άκρα.

"Ντόπες" Χατζηχρήστου στους παίκτες


Παρά τα προβλήματα της ΑΕΚ και το αβέβαιο μέλλον, οι φίλοι της συνεχίζουν να τη στηρίζουν, πράγμα που έδειξαν εμπράκτως το απόγευμα της Τρίτης, όταν μερίδα της Original επισκέφτηκε το ξενοδοχείο που στεγάζεται η αποστολή.

"Αυτά που θα σας πω τώρα να τα πείτε και στους άλλους παίκτες που δεν μιλούν Ελληνικά και κατέβηκαν. Αύριο παίζεται με τον Ολυμπιακό. Θέλουμε να ματώσετε τη φανέλα. Ξέρουμε, είστε επαγγελματίες και καλά κάνατε.Εμείς εδώ ήρθαμε να σας πούμε ότι θέλουμε να μας κάνετε υπερήφανους. Να ματώσετε τη φανέλα. Μερικές φορές μας γράφετε κανονικά, αλλά τώρα θέλουμε να τα δώσετε όλα. Ματώστε αυτή την ευλογημένη φανέλα και επιτέλους κάποια στιγμή κάντε μας υπερήφανους.Αυτή η ιστορία δεν είναι ούτε για τους Θανόπουλους ούτε για κανέναν. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη διοίκηση. Για τη φανέλα αυτή γίνονται όλα. Κάντε το σταυρό σας και παίξτε για μία φορά φέτος σαν ΑΕΚτζήδες".

Κέρδισε μέσα στο "Καμπ Νόου" η Σεβίλλη


Η Σεβίλλη επικράτησε με 2-1 της Μπαρτσελόνα μέσα στο "Καμπ Νόου" και απέκτησε σπουδαίο προβάδιδμα για πρόκριση στους "8" του Copa del Rey.

Η ομάδα της Ανδαλουσίας άνοιξε το σκορ με τον Ντιέγκο Καπέλ στο 60', ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς απάντησε στο 73', αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Άλβαρο Νεγκρέδο χάρισε στην Σεβίλλη την σπουδαία νίκη. H ρεβάνς στο "Σάντσεθ Πιθχουάν" θα είναι δύσκολη για τους Καταλανούς οι οποίοι βρίσκονται κοντά σε αποκλεισμό μετά απο πολύ καιρό, καθώς εχουν κατακτήσει και τις 6 διοργανώσεις που πήραν μέρος στο 2009. Αύριο και μεθάριο διεξάγονται οι υπόλοιπες αναμετρήσεις, ενώ οι επαναληπτικοί θα γίνουν στις 13 και 14 Ιανουαρίου. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Πίντο, Ντάνι Άλβες, Τσιγκρίνσκι, Γκαμπριέλ Μιλίτο (65' Μπούσκετς), Μάξουελ, Μάρκες, Τιάγκο (70' Τσάβι), Ινιέστα, Πέδρο (46' Ιμπραΐμοβιτς), Μέσι, Μπόγιαν.ΣΕΒΙΛΛΗ: Παλόπ, Κονκό, Εσκουντέ, Νταγκουτίνοβιτς, Φερνάντο Ναβάρο, Λολό (81' Ντουσέρ), Ρομαρίκ, Χεσούς Νάβας (46' Ρενάτο), Ντιέγκο Καπέλ, Κονέ (68' Νεγκρέδο) Αναλυτικά τα αποτελέσματα των 1ων ματς της φάσης των "16" του Copa del Rey: ΤρίτηΜπαρτσελόνα - Σεβίλλη 1-2 (73' Ιμπραΐμοβιτς / 60' Ντιέγκο Καπέλ, 75' πέν. Νεγκρέδο) ΤετάρτηΘέλτα - Βιγιαρεάλ (19:00)Αλκορκόν - Σανταντέρ (21:00)Βαλένθια - ΝτεπορτίβοΟυέλβα - Ατλέτικο (23:00) ΠέμπτηΧέρκουλες - Οσασούνα (21:00)Βαγεκάνο - ΜαγιόρκαΜάλαγα - Χετάφε (23:00) *Οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν 13 & 14 Ιανουαρίου