Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Τον Πανθρακικό υποδέχεται στις 14:30 ο Ηρακλής

Τον Πανθρακικό υποδέχεται στις 14:30 ο Ηρακλής

Οι τρεις βαθμοί στο σημερινό παιχνίδι με τον Πανθρακικό στο Καυτανζόγλειο θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένοι (2.30 μ.μ.). Ούτε συζήτηση γι’ αυτό. Αν και τίποτα δεν είναι δεδομένο με τον φετινό αλλοπρόσαλλο Ηρακλή, ο αγώνας με τον ουραγό της βαθμολογίας θα πρέπει να μετατραπεί σε μία τυπική διαδικασία, χωρίς προβλήματα και απώλειες για την ομάδα. Άλλωστε, δεν υπάρχουν περιθώρια. Οι «κυανόλευκοι» θα πρέπει να αφήσουν στην άκρη τα διοικητικά προβλήματα, ότι τους απασχολεί στο οικονομικό κομμάτι και παράλληλα να ξεπεράσουν το γεγονός, ότι προέρχονται από αγωνιστική απραξία. Οι βαθμοί είναι απαραίτητοι, μιας και ο αντίπαλος τους δίνει τη δυνατότητα αυτή… Χρειάζεται σαφώς προσοχή, χρειάζεται συγκέντρωση και φυσικά δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουν τον αντίπαλο. Από την αρχή πιεστικά να έρθει ένα γρήγορο γκολ και στη συνέχεια ένα δεύτερο για να τελειώσει το παιχνίδι, χωρίς προβλήματα, αλλά και παράλληλα να κάνει η ομάδα ποδαρικό στο νέο έτος με το… δεξί. Παράλληλα, να αποκτήσει επίσης ψυχολογία για την αναμέτρηση με τον Άρη στο Χαριλάου.

Οι τιμωρημένοι και οι μακροχρόνιοι

Ο Σάββας Κωφίδης δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Κώστα Γιαννούλη, αλλά και στον Σερζ Ντιέ, που επίσης εκτίει την ποινή του. Βέβαια, έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση δεν θα έπαιζε έτσι και αλλιώς, λόγω του γεγονότος ότι έμεινε στην Ακτή Ελεφαντοστού παραπάνω απ’ ότι έπρεπε. Επίσης, δεν υπολογίζει και στους μακροχρόνιους τραυματίες Λέκι και Πιλότο. O Λέκι συνέχισε το εντατικό ατομικό και αναμένεται σύντομα να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς, ενώ ο Πιλότο προπονήθηκε με το δικό του πρόγραμμα.

Οι «εκλεκτοί» του Κωφίδη

Η προετοιμασία του Ηρακλή για τον σημερινό αγώνα με τον Πανθρακικό στο Καυτανζόγλειο ολοκληρώθηκε χθες μετά το μεσημέρι, με μια ελαφρά προπόνηση, υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες (συνεχής βροχόπτωση) στην Μίκρα. Το σημαντικό είναι τουλάχιστον, πώς οι Μπόσνιακ και Γιάντσης ξεπέρασαν πλήρως τις ενοχλήσεις τους και προπονήθηκαν με την ομάδα. Με όλα αυτά τα δεδομένα, ο Σάββας Κωφίδης ανακοίνωσε την αρχική αποστολή της ομάδας, που την αποτελούν είκοσι (20) ποδοσφαιριστές, από τους οποίους, αύριο, πριν την αναμέτρηση, θα προκύψει η τελική 18άδα: Μπαντής, Μέλκας, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Σαρακατσάνος, Περπερίδης, Ιωαννίδης, Mάρτος, Tούμα, Eπστάιν, Mιλάνο, Κονέ, Βουτσιάς, Ηλιάδης, Παπαστεριανός, Γιάντσης, Βέλλιος, Ντίκα, Μπόσνιακ και Γιάκομπ.

«Παίζονται» δυο θέσεις

Ως και την τελευταία στιγμή θα «παιχθούν» δυο θέσεις στη βασική ενδεκάδα. Αυτή του επιτελικού χαφ και αυτή του δεξιού ακραίου επιθετικού. Ο Μπαντής θα είναι κάτω από τα δοκάρια, με τους Μάρτος και Περπερίδη στα άκρα της άμυνας, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Οι Κατσαμπής και Παπαζαχαρίας (σ.σ. με βάση τα στημένα της χθεσινής τελευταίας προπόνησης φαίνεται να κερδίζει θέση αντί του Σαρακατσάνου) θα τοποθετηθούν στο κέντρο της άμυνας, με τους Ηλιάδη και Παπαστεριανό να αγωνίζονται στη μεσαία γραμμή, σε ρόλο ανασταλτικό και συνάμα οργανωτικό. Αυτοί θα πρέπει να θεωρούνται σίγουροι. Από εκεί και πέρα, ο Επστάιν θα κινείται στην αριστερή πλευρά της επίθεσης. Η παρουσία του Μπόσνιακ στην αποστολή αποτελεί ένα δεδομένο, μιας και ο Κροάτης υπάρχει ενδεχόμενο να αγωνιστεί βασικός πίσω από τον Γιάκομπ, αποτελώντας επιθετικό δίδυμο με τον Ρουμάνο. Εκτός και αν προτιμηθεί τελικά ο Μιλάνο στη θέση του Μπόσνιακ. Βέβαια, ο Αργεντινός μπορεί να κερδίσει μία θέση στα δεξιά, όπου εκεί έχει βεβαίως ένα προβάδισμα ο Τούμα. Ο Κονέ μπορεί να είναι μία επιλογή, αλλά όταν αγωνίζεται ως αλλαγή, τα πάει καλύτερα… Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: