Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Χρόνια πολλά Κρίστι Κιόσε!

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται χρόνια πολλά με υγεία και πολλές ποδοσφαιρικές επιτυχίες στον Κρίστι Κιόσε, ο οποίος γεννήθηκε πριν από 19 χρόνια και την τελευταία τριετία έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του στα τμήματα υποδομής του Δικεφάλου.

Ο γεννημένος στην Κορυτσά δυναμικός αμυντικός που ζει με την οικογένειά του εδώ και αρκετά χρόνια στην Ελλάδα, αγωνίζεται και ως αμυντικός μέσος, είχε συμμετάσχει στο πρώτο μέρος της προετοιμασίας της ανδρικής ομάδας του ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι, ενώ στη διάρκεια του πρωταθλήματος έκανε και το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ στον αγώνα της Superleague απέναντι στον Λεβαδειακό, ως επιβράβευση για τις εξαιρετικές εμφανίσεις του με την ομάδα Κ20 του Δικεφάλου, η οποία στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Λίγες ημέρες πριν τα 19α γενέθλιά του ο Κρίστι Κιόσε συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της εθνικής ανδρών της Αλβανίας για το φιλικό ματς με το Σαν Μαρίνο, στο οποίο και επιλέχθηκε να αγωνιστεί μπαίνοντας ως αλλαγή στο 73? από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Τζιάνι ντι Μπιάτζι πραγματοποιώντας την πρώτη διεθνή εμφάνισή του με την ομάδα των ανδρών της χώρας του, δίπλα στον συμπαίκτη του στον ΠΑΟΚ και κατά δύο χρόνια μεγαλύτερό του Εργκους Κάτσε. Ο Κιόσε είχε αρκετές συμμετοχές τόσο στην Κ19 της εθνικής Αλβανίας, όσο και στην εθνική Ελπίδων.

Νέο... άκυρο σε Σκόρδα!

Νέα δικαστική ήττα υπέστη ο Λάμπρος Σκόρδας του οποίου η αίτηση που κατέθεσε κατά του ορισμού της διοίκησης του Παναγιώτη Στεφανίδη απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Αυτό σημαίνει πως ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης απώλεσε οριστικά κάθε ελπίδα επιστροφής του στην διοίκηση των «κιτρίνων», στην οποία θα βρίσκεται ο Παναγιώτης Στεφανίδης και τους συνεργάτες του τουλάχιστον μέχρι τις 25 Ιουνίου. Τότε θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της ΚΜΑ, η οποία και θα είναι αυτή που θα αποφασίσει για την επόμενη μέρα στην «κίτρινη» ΠΑΕ. Πηγή: metrosport.gr

Τα «κλειδιά» στον Ιβάνοβιτς!!

Την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού για τα επόμενα δύο χρόνια ανέλαβε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς. «Μεγάλη χαρά να βρίσκομαι σε ένα από τα μεγαλύτερα σωματεία στην Ευρώπη», τα πρώτα λόγια του Μαυροβούνιου.

Τα «κλειδιά» στον Ιβάνοβιτς!
Την επικύρωση της συμφωνίας της με την πλευρά του Ντούσκο Ιβάνοβιτς ανακοίνωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Ο Μαυροβούνιος κόουτς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των πρωταθλητών Ελλάδας βάζοντας την υπογραφή του σε συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την άφιξή του στην Ελλάδα ο 57χρονος τεχνικός δήλωσε χαρούμενος για τη νέα πρόκληση που παρουσιάζεται στην καριέρα του και αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά σχόλια για την οργάνωση της ομάδας σε όλα τα επίπεδα.

Εκτός από τις δηλώσεις του Ντούσκο Ιβάνοβιτς η ιστοσελίδα της «πράσινης» ΚΑΕ φιλοξενεί και το βιογραφικό του νέου τεχνικού της ομάδας.

Αναλυτικά:

«Ο Παναθηναϊκός ανακοινώνει τη συμφωνία με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Προπονητής και ομάδα έδωσαν τα χέρια για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, καλωσόρισε τον νέο κόουτς της ομάδας, ο οποίος με τη σειρά του δήλωσε: "Είναι μεγάλη χαρά να βρίσκομαι εδώ στην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα σωματεία στην Ευρώπη. Όλα εδώ δείχνουν μεγάλα: Οργάνωση, ιστορία, κόσμος, τίτλοι... Είναι αληθινή χαρά, αλλά και μεγάλο κίνητρο για μένα να βρίσκομαι εδώ, για ένα νέο πρότζεκτ, στο οποίο θα ενσωματώσουμε νέους παίκτες και μελλοντικά αστέρια".

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 1957 στο Μπιέλο Πόλιε του Μαυροβουνίου. Το μπάσκετ μπήκε στη ζωή του νωρίς στην τότε ενωμένη Γιουγκοσλαβία. Τις μεγαλύτερες στιγμές ως παίκτης της έζησε με τη φανέλα της θρυλικής Γιουγκοπλάστικα Σπλιτ, πανηγυρίζοντας δύο φορές την κατάκτηση της Ευρωλίγκας: το 1989 και το 1990. Η πορεία του ξεκίνησε από την Γέντινστβο της γενέτειράς του, συνεχίστηκε στην Μπουντούτσνοστ, την ΚΚ Γιουγκοπλάστικα Σπλιτ, συνεχίστηκε στην Ισπανία και τη Γιρόνα, στη γαλλική Λιμόζ και τέλος στην ελβετική Ολιμπίκ Φριμπούργκ. Είναι και η ομάδα από την οποία άρχισε την προπονητική του καριέρα την περίοδο 1993-94, καθώς ήταν παίκτης και βοηθός προπονητή. Την περίοδο 1994-95 διετέλεσε βοηθός προπονητή στη Γιρόνα, για να επιστρέψει στην Ελβετία για την Ολιμπίκ (1995-99) και την Εθνική Ελβετίας (1997-2000). Παράλληλα, την περίοδο 1999-2000 κάθισε στον πάγκο της Λιμόζ, συνέχισε σε αυτόν της Λαμποράλ Κούτσα (2000-05) και της Μπαρτσελόνα (2005-08). Επέστρεψε στη Βασκονία και τη Λαμποράλ Κούτσα (2008-2012). Έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ομάδας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης.

Ως προπονητής έχει κατακτήσει το Κύπελλο Κόρατς με τη Λιμόζ (2000), δύο φορές η Λαμποράλ Κούτσα έφτασε στον τελικό της Ευρωλίγκας (2001 και 2005). Σε ότι αφορά τους τίτλους του σε εθνικά πρωταθλήματα το παλμαρέ του είναι πλούσιο: 3 πρωταθλήματα Ελβετίας (1997, 1998, 1999), 2 κύπελλα Ελβετίας (1998, 1999), 1 πρωτάθλημα Γαλλίας (2000), 1 Κύπελλο Γαλλίας (2000), 2 πρωταθλήματα Ισπανίας (2002, 2010), 4 Κύπελλα Ισπανίας (2002, 2004, 2007, 2009)».

Θέλει περισσότερα ο Παπαδόπουλος!!

Απαιτήσεις που δε βοηθούν την επίτευξη συμφωνίας με την ΑΕΚ προέβαλε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. Ο «Παπ» απάντησε στην πρόταση της «Ένωσης» ζητώντας είτε παραπάνω χρήματα, είτε επιπλέον χρόνο συμβολαίου.

Θέλει περισσότερα ο Παπαδόπουλος
Τροπή που δεν δημιουργεί αισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί τελικά συμφωνία πήρε η υπόθεση Δημήτρη Παπαδόπουλου και ΑΕΚ.

Η «Ένωση» είχε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στον Έλληνα επιθετικό, που προέβλεπε περίπου 350.000 ευρώ για τα επόμενα δυο χρόνια.

Σήμερα που περίμενε ωστόσο την απάντησή του, αυτή δεν ήταν μεν αρνητική, ωστόσο ο Νίκος Λυμπερόπουλος έλαβε μια αντι-πρόταση που έκανε ξεκάθαρο ότι ο παίκτης ζητάει περισσότερα. Είτε αυτό αφορά το οικονομικό σκέλος (με μια μεγαλύτερη πρόταση), είτε τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου (με ίδιες αποδοχές, αλλά τριετή διάρκεια).

Δεδομένης ωστόσο της ηλικίας του (33) αλλά και του ότι η ΑΕΚ διαθέτει κι άλλες ποιοτικές λύσεις για την επίθεση (όπως ο Ντάνκο Λάζοβιτς), όλα αυτά θα τεθούν επί τάπητος από τους υπεύθυνους του ποδοσφαιρικού σχεδιασμού και τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Κι έπειτα θ’ αποφασιστεί οριστικά αν η «Ένωση» θα επανέλθει ή θα πάψει οριστικά ν’ ασχολείται με τον Παπαδόπουλο.Πηγή: sport-fm.gr

Τελειώνει σήμερα του Γκαζαριάν!!

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Γκεβόρκ Γκαζαριάν στον Ολυμπιακό!

Τελειώνει σήμερα του Γκαζαριάν!

Οι Πειραιώτες ετοιμάζονται να προχωρήσουν την υπόθεση του Αρμένιου εξτρέμ, ο οποίος ήρθε υπό άκρα μυστικότητα στην Αθήνα μετά τις σχετικές επαφές που υπήρξαν με τον μάνατζέρ του, Μίνο Ραϊόλα.

Τη φετινή σεζόν ο 26χρονος παίκτης αγωνίστηκε στη Σαχτιόρ, παίζει ως μεσοεπιθετικός και στις τρεις θέσεις πίσω από τον επιθετικό, καλύτερα όμως στα δύο άκρα. Πηγή: sport-fm.gr

«Με την οικογένεια της Βραζιλίας» ο Παπασταθόπουλος!!

Τα γενέθλιά του είχε χθες ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος ανάρτησε μία φωτογραφία από την έκπληξη που του έκανε η αποστολή της Εθνικής Ελλάδας και τους ευχαρίστησε όλους για τις ευχές τους.

«Με την οικογένεια της Βραζιλίας» ο Παπασταθόπουλος
Αξέχαστα θα μείνουν τα φετινά γενέθλια για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Ο διεθνής στόπερ της Ντόρτμουντ έκλεισε χθες τα 26 του χρόνια και τα γιόρτασε μαζί με όλα τα μέλη της Εθνικής Ελλάδας που βρίσκονται στη Βραζιλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Γενέθλια πολλά χιλιόμετρα μακριά... στη Βραζιλία, στο Μουντιάλ, αξέχαστη εμπειρία, με την "οικογένεια" της Εθνικής!», έγραψε ο «Πάπα» στο προφίλ του στο Facebook και όλα δείχνουν ότι το κλίμα στη «γαλανόλευκη» είναι πάρα πολύ καλό.

Δείτε τη δημοσίευσή του στο Facebook






Το βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι της ΕΠΟ στο YouTube



Πηγή: sport-fm.gr

Αφήνει τον Σίλντεφελντ, πάει για άλλον!

Αρνητική τροπή στο θέμα της παραμονής του Γκόρντον Σίλντεφελντ στον Παναθηναϊκό με τους υπεύθυνους να αναζητούν τον αντικαταστάτη του.

Αφήνει τον Σίλντεφελντ, πάει για άλλον!
Ο Γκόρντον Σίλντεφελντ δεν θα αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό στη νέα αγωνιστική σεζόν.

Η αρχική ενημέρωση που είχε ο Παναθηναϊκός από την διοίκηση της Ντιναμό Μόσχας ότι ο Κροάτης αμυντικός ήταν πως ο παίκτης δεν υπολογίζεται και τελικά θα δινόταν και πάλι δανεικός στους πράσινους.

Ωστόσο, η ομάδα της Μόσχας άλλαξε τη στάση της… Ο προπονητής των Ρώσων να ζητάει να μην αφεθεί ελεύθερος ένας διεθνής παίκτης προτού αξιολογηθεί στο μουντιάλ, παρότι μέχρι πρότινος δεν τον γνώριζε καν και τον αγνοούσε.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Παναθηναϊκός αφήσει την περίπτωση του Σίλντεφελντ και να στραφεί σε άλλες λύσεις για τη θέση του στόπερ.

Ο Νίκος Νταμπίζας έχει ήδη στα χέρια του μια λίστα με κεντρικούς αμυντικούς και ξεκινάει άμεσα τις επαφές μαζί τους.

Αν αλλάξει κάτι δραματικά στη στάση των Ρώσων και δεν έχει κλείσει κάποιος άλλος στόπερ πιθανόν θα πέσει και πάλι στο τραπέζι το θέμα, αλλά το πιθανότερο είναι ότι η υπόθεση τελειώνει οριστικά.

Οι συζητήσεις μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Ντιναμό Μόσχας ήταν προχωρημένες αρκετά. Για παράδειγμα οι πράσινοι είχαν λάβει σχετικά έγγραφα στα οποία υπήρχαν οι δόσεις της, έχοντας την επισήμανση ότι ο νέος δανεισμός του παίκτη θα επικυρωνόταν με την επιστροφή του προέδρου της Ντιναμό στη Μόσχα.

Η εξέλιξη αυτή είναι καθαρά μια διαφωνία μεταξύ του τεχνικού διευθυντή της ομάδας και του προπονητή της. Ο Παναθηναϊκός είχε ενημερώσει ότι μέχρι και τη Δευτέρα το βράδυ θέλει να γνωρίζει την οριστική απόφαση της ομάδα της Μόσχας.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε… Ίσα – ίσα που οι Ρώσοι επεσήμαναν ότι στις επόμενες ημέρες θα μπορέσουν να δώσουν μια ξεκάθαρη απάντηση. Οι πράσινοι δεν είχαν την διάθεση να περιμένουν κι άλλο κι έτσι απέσυραν το ενδιαφέρον τους. Πηγή: sport-fm.gr

Στοχ: «Θέλω να μείνω στη Φενέρ»

Την επιθυμία να κατακτήσει το τουρκικό πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν με τη φανέλα της Φενερμπαχτσέ εξέφρασε ο Μίροσλαβ Στοχ.

Στοχ: «Θέλω να μείνω στη Φενέρ»
Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα στην Τουρκία που αφορούν το μέλλον του Μίροσλαβ Στοχ στη Φενερμπαχτσέ.

Στη γειτονική χώρα περιμένουν την απόφαση του προπονητή της ομάδας, Ερσούν Γιανάλ, και όλοι περιμένουν αν θα μείνει στη «Φενέρ» ή θα παίξει ξανά δανεικός σε άλλη ομάδα, όπως για παράδειγμα τον ΠΑΟΚ.

Από την πλευρά του, ο Σλοβάκος εξτρέμ – που έχει συμβόλαιο μέχρι το 2016 – φέρεται να δηλώνει ότι θα μείνει στην Κωνσταντινούπολη, έχοντας ως στόχο να κατακτήσει το πρωτάθλημα με τη Φενέρ. Πηγή: sport-fm.gr

Αυτός είναι ο Γκαζαριάν!

Το προφίλ του Γκεβόρκ Γκαζαριάν, ο οποίος φέρεται να είναι κοντά στον Ολυμπιακό, σκιαγραφεί ο Βασίλης Πλιάτσικας στη SportDay.

Αυτός είναι ο Γκαζαριάν
Μόνο καλά λόγια είχε να πει ο Βασίλης Πλιάτσικας για τον Γκεβόρκ Γκαζαριάν, ο οποίος ετοιμάζεται να γίνει παίκτης του Ολυμπιακού.

Συγκεκριμένα, ο διεθνής χαφ της Μέταλουργκ Ντόνετσκ μίλησε στη SportDay για τον Αρμένιο εξτρέμ, ο οποίος – σύμφωνα με όσα είπε – έχει αρκετά και ενδιαφέροντα στοιχεία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πλιάτσικας στη SportDay

«Τον συνάντησα στην Τουρκία, τον περασμένο Ιανουάριο, στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Από την πρώτη στιγμή καταλαβαίνεις ότι έχει πολύ καλές επαφές με την μπάλα, κινείται στον χώρο.

Δεν είναι τυχαίο όταν στα αποδυτήρια μου έλεγαν πως τον είχε συστήσει στην ομάδα ο Χένρικ Μχιταριάν! Γιατί δεν έπαιζε βασικός (10 ματς/320'/1 γκολ);

Ο Μπολμπάτ που ήταν δανεικός από τη Σαχτάρ είχε ειδικό όρο στο συμβόλαιο για να ξεκινάει στην 11άδα. Το παιδί είναι δεξιοπόδαρος και η... original θέση του είναι αριστερό εξτρέμ.

Το σύστημα που παίζαμε ήταν 4-1-2-3 και ο Γκεβόργκ με τη σπιρτάδα που τον διακρίνει έκλεινε από τα αριστερά με ανάποδο πόδι για να "τελειώνει" τις φάσεις.

Υπήρχαν και 2-3 ματς που χρησιμοποιήθηκε ως αριστερός εσωτερικός μέσος στους "2" του άξονα, αλλά φαινόταν ότι "πνιγόταν". Θέλει ελευθερία χώρου για να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του...». Πηγή: sport-fm.gr

Έρχεται ο Ιβάνοβιτς!

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς αναμένεται σήμερα στην Αθήνα για να τελειώσει με τις λεπτομέρειες της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό και να θέσει επί τάπητος τον σχεδιασμό της νέας σεζόν.

Έρχεται ο Ιβάνοβιτς
Μόνο λίγες ώρες απομένουν μέχρι ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς να αποτελέσει και με τη… βούλα τον νέο τεχνικό του Παναθηναϊκού.

Ο Μαυροβούνιος προπονητής αναμένεται σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα για τα τυπικά με το τριφύλλι.

Όπως μετέφεραν χθες μέσω… των Μέσων Κοινωνικής δικτύωσης οι μάνατζέρ του έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις και αυτό που απομένει είναι οι υπογραφές.

Και αυτό το ζήτημα θα τακτοποιηθεί με την άφιξη του Ιβάνοβιτς στην Ελλάδα και στη συνέχεια να τεθεί επί τάπητος ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ομάδας για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Ο Ιβάνοβιτς έχει γνώση για το ρόστερ του Παναθηναϊκού αλλά στις συζητήσεις που θα έχει με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο θα ληφθούν οι αποφάσεις για τις κινήσεις που θα γίνουν.
Πηγή: sport-fm.gr

«Κλείνουν» ένα-ένα τα… μέτωπα!

Τα τυπικά απομένουν για την παραμονή του Ράφαελ Μπρακάλι στον Παναιτωλικό, την ώρα που ο σύλλογος του Αγρινίου προχωράει την υπόθεση ενός παίκτη από το εξωτερικό.

«Κλείνουν» ένα-ένα τα… μέτωπα
Κοντά στην ανακοίνωση μίας μεταγραφής και μίας παραμονής είναι οι άνθρωποι του Παναιτωλικό.

Το ένα αφορά τον Ράφαελ Μπρακάλι, με τον οποίο οι επαφές βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο και σύντομα θα ανακοινωθεί η παραμονή του στους Αγρινιώτες.

Από εκεί και πέρα, τα «καναρίνια» φέρονται να προχωρούν και την περίπτωση ενός ακόμη ποδοσφαιριστή από το εξωτερικό. Όπως γράφει η SportDay, το βάρος έχει πέσει στην αγορά της Λατινικής Αμερικής και ανά πάσα στιγμή ενδέχεται να υπάρξουν εξελίξεις.

Παράλληλα, στον Παναιτωλικό εξετάζουν την περίπτωση του Εντουάρντο της Σπόρτινγκ που έχει προταθεί ως δανεικός, ενώ υπάρχουν και οι Σερφά και Καρυπίδη από την κυπριακή αγορά.

Στα υπ’ όψιν παραμένουν οι Κόρμπος, Τσαμπούρης, Σαρακατσάνος, Μπαλάφας, Γεωργιάδης που αποτελούν ενδιαφέρουσες επιλογές από την εγχώρια αγορά.
Πηγή: sport-fm.gr

Μιλάει με Γκίλιεν ο Αστέρας!

Στην αποκάλυψη ότι είναι σε συζητήσεις με τον Αστέρα Τρίπολης προχώρησε ο Βλάνταν Γκίλιεν, μιλώντας στον Τύπο της πατρίδας του.

Μιλάει με Γκίλιεν ο Αστέρας
Δεδομένη θεωρούσαν κάποιοι την κίνηση του Αστέρα Τρίπολης για την απόκτηση ξένου τερματοφύλακα, παρότι προσφάτως ο Γιώργος Μπαντής ανανέωσε το συμβόλαιό του.

Ωστόσο, ο Βλάνταν Γκίλιεν προχώρησε στην αποκάλυψη των επαφών με τους Αρκάδες για να πλαισιώσει τον Έλληνα γκολκίπερ.

Συγκεκριμένα, ο Μαυροβούνιος πορτιέρο είπε στους συμπατριώτες του: «Ο Αστέρας ενδιαφέρεται σοβαρά για μένα, αλλά η προσφορά είναι μέχρι στιγμής κατώτερη των προσδοκιών μου. Αν o Αστέρας αυξήσει την προσφορά, τότε είμαι πολύ κοντά στην απόφαση να συνεχίσω την καριέρα μου στην Ελλάδα. Υπάρχουν προτάσεις και από το Ιράν και την Πορτογαλία. Πιστεύω ότι θα τελειώσουν σύντομα τα διλήμματα».

Ο 25χρονος παίκτης είχε ξεχωρίσει με τη φανέλα της Σουτιέσκα, στη συνέχεια πήγε στην πορτογαλική Νασιονάλ (όπου ήταν δεύτερη επιλογή για μία τριετία) και από πέρυσι ανήκει στο δυναμικό της ΟΦΚ Μπέογκραντ.

Από εκεί και πέρα, ο Αστέρας αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα την απόκτηση του Ρίτσι Κιτοκό και του Νίκο Φερνάντες, οι οποίοι ολοκλήρωσαν το περασμένο Σαββατοκύριακο τις υποχρεώσεις τους με Χαέν και Λόρκα, αντίστοιχα.

Παράλληλα, «κλεισμένος» θεωρείται και ο Αργεντινός επιθετικός, Πάμπλο Μάσα, η ανακοίνωση για τον οποίο επίσης δεν θα αργήσει. Πηγή: sport-fm.gr

Οι σκέψεις του Σάντος…!

Τα συμπεράσματα βγήκαν στα τρία φιλικά της Εθνικής και πλέον, όσο πλησιάζουν οι μέρες για τα επίσημα παιχνίδια, θα πρέπει ο Φερνάντο Σάντος να αποφασίσει σε ποιους διεθνείς θα δώσει φανέλα βασικού.

Οι σκέψεις του Σάντος…
Η συνολική εικόνα της «γαλανόλευκης» κρίθηκε ικανοποιητική χάρη στην αξιόπιστη αμυντική λειτουργία της, αλλά και τη βελτίωση που παρουσίασε στο επιθετικό κομμάτι, στα ματς με τη Νιγηρία και τη Βολιβία. Ο Γιάννης Φετφατζίδης και ο Παναγιώτης Κονέ είναι δύο πρόσωπα, τα οποία ξεχώρισαν στα φιλικά του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, γεγονός που βάζει διλήμματα στον Πορτογάλο όσον αφορά τον καταρτισμό της ενδεκάδας.

Με αυτό τον τρόπο, ο ομοσπονδιακός προπονητής βλέπει να μεγαλώνει ο αριθμός των υποψηφίων για την ενδεκάδα, καθώς σε κάθε θέση μπορεί να έχει δύο και τρεις επιλογές. Δημιουργείται λοιπόν, ένας ευχάριστος «πονοκέφαλος» για τον Φερνάντο Σάντος εν όψει της πρεμιέρας με την Κολομβία στο Μπέλο Οριζόντε, στις 14 Ιουνίου.

Βέβαια, μπροστά υπάρχουν τρεις γεμάτες προπονήσεις προκειμένου ο Πορτογάλος τεχνικός να βγάλει τα τελικά συμπεράσματα του και να καταλήξει στην ενδεκάδα. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Την εστία της Εθνικής θα υπερασπιστεί χωρίς αμφιβολία ο Ορέστης Καρνέζης. Δεξί μπακ θα είναι ο Βασίλης Τοροσίδης και αριστερό ο Χοσέ Χολέμπας. Μέχρι εδώ ήταν τα εύκολα. Στο κέντρο της άμυνας υπάρχει αγωνία εάν θα είναι 100% έτοιμος ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο στόπερ της Ντόρτμουντ συμμετείχε στο μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης της Τρίτης και μέρα με τη μέρα παρουσιάζει βελτίωση.

Θετική παρουσία στα φιλικά της «γαλανόλευκης» είχε και ο Βαγγέλης Μόρας, που θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα κόντρα στην Κολομβία. Με δεδομένη την παρουσία του Κώστα Μανωλά, η άλλη θέση «παίζεται» μεταξύ Μόρα και Παπασταθόπουλου.

Στην τριάδα των χαφ, σίγουροι θεωρούνται ο Κώστας Κατσουράνης και ο Γιάννης Μανιάτης και ψάχνουμε τον τρίτο. Πριν από τα φιλικά, φαινόταν ότι τον πρώτο λόγο είχε ο Αλέξανδρος Τζιόλης. Ο μέσος του ΠΑΟΚ χρησιμοποιήθηκε με τους βασικούς σε ρόλο αμυντικού χαφ στις περισσότερες προπονήσεις στον Άγιο Κοσμά, όμως οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του με τα τωρινά δεδομένα.

Ο Γιώργος Καραγκούνης έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση στα φιλικά και διεκδικεί μια θέση στη μεσαία γραμμή. Ο αρχηγός της Εθνικής έκανε ατομικό πρόγραμμα την Δευτέρα λόγω ενοχλήσεων στον δικέφαλο και αναμένεται να μπει την Τρίτη με την υπόλοιπη ομάδα.

Ο ποδοσφαιριστής που δείχνει να είναι πιο κοντά από κάθε άλλον για να καλύψει την τρίτη θέση στον άξονα είναι ο Παναγιώτης Κονέ. Στα δύο φιλικά της Αμερικής και κυρίως στο δεύτερο με τη Βολιβία, ο μεσοεπιθετικός της Μπολόνια ενθουσίασε με την απόδοση του και πλέον είναι το φαβορί για να αγωνιστεί από την αρχή στην πρεμιέρα του Μουντιάλ. Ένας σχηματισμός με τον Κώστα Κατσουράνη να είναι το «εξάρι» και πιο μπροστά τους Γιάννη Μανιάτη (δεξιά) και Παναγιώτη Κονέ (αριστερά) ως εσωτερικούς χαφ.

Ο Γιώργος Σαμαράς δεν «κουνιέται» στην αριστερή πλευρά της επίθεσης αν και ο Λαζάρος Χριστοδουλόπουλος είχε καλή απόδοση στα φιλικά. Στα δεξιά μπορεί να τα πήγε περίφημα ο Γιάννης Φετφατζίδης, όμως η εμπειρία του Δημήτρη Σαλπιγγίδη από τα μεγάλα ματς και η συνέπεια που δείχνει στα ανασταλτικά του καθήκοντα, οδηγούν τον Φερνάντο Σάντος στην επιλογή του αρχηγού του ΠΑΟΚ. Συν τοις άλλοις, η Κολομβία παίζει από τα αριστερά με τον Πάμπλο Αρμέρο της Νάπολι. Ένας φουλ μπακ που «καβαλάει» ολόκληρη την πλευρά. Οπότε σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί η αμυντική αφοσίωση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Όσον αφορά την κορυφή της επίθεσης, ο Κώστας Μήτρογλου και ο Φάνης Γκέκας διεκδικούν τη θέση επί ίσοις όροις και θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την παρουσία τους στις τελευταίες προπονήσεις. Πριν από τα φιλικά λέγαμε ότι ο φορ της Φούλαμ είναι το φαβορί, ωστόσο δεν έχει παρουσιάσει ακόμα τον καλό του εαυτό. Πηγή: sport-fm.gr

Με Κούη-Χαριστέα στη νέα εποχή!

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επαφές της διοίκησης του Άρη με τους δύο βετεράνους παίκτες της ομάδας, έχοντας ως στόχο να δώσουν χρήσιμες βοήθειες στη νέα προσπάθεια της «κίτρινης» ΠΑΕ.

Με Κούη-Χαριστέα στη νέα εποχή
Την ανάκαμψη του Άρη σε όλα τα επίπεδα επιθυμεί η νέα διοίκηση του συλλόγου.

Για αυτό τον λόγο σκοπεύει να πορευτεί στη νέα εποχή μαζί με παίκτες που έγραψαν τη δική τους ξεχωριστή ιστορία της ομάδας, κάτι που επιδιώκει να πετύχει με τους Ντίνο Κούη και Άγγελο Χαριστέα.

Η αξιοποίηση των δύο βετεράνων θεωρείται σημαντική, αφού αναμένεται να δραστηριοποιηθούν σε θέσεις-κλειδιά για τη δημιουργία του νέου Αρη. Παράλληλα,

Οι επαφές με τους δύο άνδρες είναι σε καλό σημείο και άμεσα αναμένονται αποτελέσματα, με τον Κούη να αναλαμβάνει πόστο ανάμεσα στη διοίκηση και την ομάδα. Για τον Χαριστέα είναι πιο περίπλοκα τα πράγματα, αφού πρόθεση των διοικούντων είναι να υπάρξει συνεργασία σε επίπεδο διεθνών σχέσεων. Δηλαδή, να

Εν τω μεταξύ, η ομάδα του κ. Στεφανίδη είχε νέα εφ' όλης της ύλης συζήτησης με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη για τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν, ενώ συνεχίζονται οι επαφές του προπονητής και της διοίκησης με τους ποδοσφαιριστές που μένουν στο ρόστερ.Πηγή: sport-fm.gr

Πάει για Γκαζαριάν!

Ο Ολυμπιακός προχωρά για την απόκτηση του διεθνούς Αρμένιου μεσοεπιθετικού, Γκεβόρκ Γκαζαριάν. Πώς προέκυψε η μεταγραφή του; Δείτε video με τον παίκτη σε δράση.

Πάει για Γκαζαριάν
Έτοιμος να προχωρήσει σε ακόμη μια μεταγραφή είναι ο Ολυμπιακός.

Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται πολύ κοντά στην απόκτηση του Γκεβόρκ Γκαζαριάν. Πρόκειται για έναν 26χρονο Αρμένιο μεσοεπιθετικό, ο οποίος ανήκει στην Μέταλουργκ Ντόνετσκ, διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Φέτος αγωνίστηκε με τη φανέλα της Σαχτιόρ, ως δανεικός από την ομάδα του Ντόνετσκ. Μάλιστα είχε τεθεί αντιμέτωπος με τον ΠΑΟΚ στα δύο παιχνίδια για το Γιουρόπα Λιγκ. Παίζει ως μεσοεπιθετικός και στις τρεις θέσεις πίσω από τον επιθετικό, καλύτερα όμως στα δύο άκρα.

Σκοπός των Πειραιωτών είναι ο Γκαζαριάν να έρθει στην ομάδα και προσθέσει άλλη μια λύση για τα άκρα, ουσιαστικά δίνοντας μεγάλο εύρος επιλογών στον Μίτσελ.

Ο σχεδιασμός της ομάδας σχετικά με τα άκρα εμπεριέχει την παραμονή του Κάμπελ ή στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί αυτό δύο μεταγραφές 11άτων παικτών. Οι παίκτες αυτοί, με τον Γκαζαριάν και τον Κολοβό θα είναι οι διαθέσιμοι παίκτες που θα υπάρχουν στα άκρα.

Πώς προέκυψε…
Ο Ολυμπιακός στις συζητήσεις με τον ατζέντη Μίνο Ραϊόλα, για την απόκτηση του Παϊτίμ Κασάμι έμαθε και για την περίπτωση του 26χρονου διεθνούς Αρμένιου.

Έκανε την αναζήτησή του, τα όσα έμαθε για τον Γκαζαριάν είναι άκρως ικανοποιητικά και έτσι οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να προχωρήσουν την περίπτωσή του.




Πηγή: sport-fm.gr

«Τεσσάρα» η Γκάνα πριν το Μουντιάλ!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζόρνταν Αγιού η Γκάνα επικράτησε με το ευρύ 4-0 της Νότιας Κορέας και έδειξε ότι δεν αποτελεί εύκολο αντίπαλο για Γερμανία, Πορτογαλία και ΗΠΑ. Δείτε τα γκολ!

«Τεσσάρα» η Γκάνα πριν το Μουντιάλ
Πετυχαίνοντας από δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο η Γκάνα επικράτησε με σκορ 4-0 της Νότιας Κορέας, μία εβδομάδα προτού αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ στην πρεμιέρα του έβδομου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την αφρικανική ομάδα ήταν ο Τζόρνταν Αγιού, ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ και έδειξε ότι είναι έτοιμος να αναλάβει το βάρος της επίθεσης των «μαύρων αστεριών».

Συγκεκριμένα, ο διεθνής φορ της Μαρσέιγ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 44’, 53’ και στο 89’. Το άλλο γκολ του συγκροτήματος του Κουέσι Άπια πέτυχε ο αρχηγός, Τζίαν Ασαμόα.

Θα μπορούσε, όμως, να πει κανείς ότι το παιχνίδι κρίθηκε από τον τραυματισμό του Ουαρίς στο 6’΄, αφού ο Αγιού πέρασε στη θέση του και η Γκάνα έστειλε μηνύματα σε Γερμανία, Πορτογαλία και ΗΠΑ που είναι μαζί της στον έβδομο όμιλο του Μουντιάλ. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν σκορπάει το χρήμα ο Ιβάν!

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε μία λιτή οικονομική πολιτική όσον αφορά το αγωνιστικό πλάνο του ΠΑΟΚ της επόμενης σεζόν παρουσιάζεται ο Ιβάν Σαββίδης, όπως γράφει σήμερα η SportDay.

Δεν σκορπάει το χρήμα ο Ιβάν
Από τον Αύγουστο του 2012, όταν και ανέλαβε τη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης διέθεσε πολλά εκατομμύρια για την ενίσχυση της ομάδας και ό,τι άλλο αφορά το αγωνιστικό τμήμα του «Δικεφάλου του Βορρά».

Φέτος ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου έχει βγάλει «ψαλίδι» και κάνει περικοπές σε όλα τα επίπεδα για τους Θεσσαλονικείς.

Η αρχή έγινε με την απομάκρυνση του Χουμπ Στέφενς και την έλευση του Άγγελου Αναστασιάδη, ο οποίος στοιχίζει μόλις 300.000 ευρώ σε σχέση με το 1,2 εκατ. ευρώ που κόστιζε ο Ολλανδός προπονητής. Επίσης, έκοψε τον Γκέρμαν Τσιστιακόφ που ήταν το… δεξί του χέρι στην ομάδα και έπαιρνε ετησίως 300.000 ευρώ.

Ωστόσο, η SportDay αναφέρει ότι ο Σαββίδης ετοιμάζεται να κάνει… οικονομία και για το ρόστερ της ομάδας, καθώς δεν πρόκειται να διαθέσει ένα ποσό που φτάνει το 1 εκατ. ευρώ για ποδοσφαιριστή, όπως ήταν ο Μίροσλαβ Στοχ που είχε αποκτηθεί ως δανεικός από τη Φενερμπαχτσέ.

Η στήλη «Τρελός του χωριού» της εφημερίδας ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και άλλο… ψαλίδι, αφού ο ιδιοκτήτης της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ δεν δείχνει διατεθειμένος να σκορπίσει χρήματα και να πάει με πιο προσιτές επιλογές σε όλα τα επίπεδα.Πηγή: sport-fm.gr

«Παπ»-Day!!

Εντός της ημέρας αναμένεται ο Δημήτρης Παπαδόπουλος να απαντήσει στον Νίκο Λυμπερόπουλο για την πρόταση που έχει δεχθεί από την ΑΕΚ. Ποια τα δεδομένα στην υπόθεση του διεθνούς επιθετικού.

«Παπ»-Day!
Την απάντηση του Δημήτρη Παπαδόπουλου περιμένει σήμερα η ΑΕΚ στην πρόταση που του είχε καταθέσει την προηγούμενη εβδομάδα ο Νίκος Λυμπερόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, ο 33χρονος επιθετικός αναμένεται να απαντήσει θετικά στην «Ένωση», αφού αυτή τη στιγμή δεν έχει άλλη πρόταση στα χέρια του από ελληνική ομάδα ή του εξωτερικού.

Πρόθεση του διεθνούς φορ είναι να εξασφαλίσει ένα τελευταίο καλό συμβόλαιο στην καριέρα του και δεν αποκλείεται να γίνει ένα «παζάρι» ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Αν ο «Δικέφαλος» φτάσει τις απαιτήσεις του παίκτη, τότε θα τον ντύσει στα κιτρινόμαυρα. Στην περίπτωση που ο Παπαδόπουλος απαντήσει αρνητικά, τότε η ΑΕΚ θα στραφεί στην περίπτωση του Ντάνκο Λάζοβιτς, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι σταντ-μπάι.

Εν τω μεταξύ, εντός της εβδομάδας αναμένεται η «Ένωση» να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τον Αστέρα Τρίπολης για τον Δημήτρη Κουρμπέλη.

Την υπόθεση φέρεται να αναλαμβάνει προσωπικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης, μιλώντας απευθείας ο ίδιος με τη διοίκηση της αρκαδικής ΠΑΕ και να προσπαθήσει να ρίξει τις απαιτήσεις του μισού εκατ. ευρώ που έχουν προβάλει σε πρώτη φάση.Πηγή: sport-fm.gr

Σίλντενφελντ… παραμονής!!

Ο Κροάτης αμυντικός πιέζει την Ντινάμο Μόσχας και έως την Πέμπτη αναμένεται να οριστικοποιηθεί η παραμονή του στον Παναθηναϊκό.

Σίλντενφελντ… παραμονής!
Ευτυχής για τον Παναθηναϊκό αναμένεται να είναι η κατάληξη του σήριαλ με τον Γκόρντον Σίλντενφελντ. Κι αυτό γιατί, όλα δείχνουν ότι ο Κροάτης αμυντικός θα παραμείνει στο «τριφύλλι», με την υπόθεση να τελειώνει έως την Πέμπτη.

Οι «πράσινοι» έχουν εντείνει τις συζητήσεις τους με τους Ρώσους. Ο «Σίφο», μάλιστα, τους πιέζει, καθώς θέλει να ξέρει που θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν πριν από το παιχνίδι της Κροατίας με τη Βραζιλία, στην πρεμιέρα του Μουντιάλ. Ο ίδιος, φυσικά, έχει επιλέξει Παναθηναϊκό, καθώς εδώ και καιρό έχει συμφωνήσει σε όλα με την ελληνική ομάδα.

Μάλιστα, όπως έχει διαρρεύσει από το περιβάλλον του, ο Κροάτης απέρριψε προτάσεις από ομάδες της Αυστρίας και της Γερμανίας, καθώς θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, έχοντας, φυσικά, μπροστά του και την πρόκληση της Ευρώπης. Αν, λοιπόν, δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, ο Σίφο συνεχίζει στους Κυπελλούχους Ελλάδας.

Σε ανοικτή γραμμή με Ζέκα, «Κάρα»

Σε ανοικτή γραμμή με τον Γιώργο Καραγκούνη και τον Κάρλος Ζέκα είναι οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, με στόχο να τελειώνουν οι υποθέσεις θετικά το συντομότερο δυνατό.

Με τον Πορτογάλο θα γίνει μια νέα κουβέντα, μέσω του μάνατζέρ του και αναμένεται να επέλθει οριστική συμφωνία για νέο συμβόλαιο μέχρι το 2017. Σε ό, τι αφορά τον «Κάρα» τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στον μάνατζέρ του η οικονομική πρόταση και ο έμπειρος άσος θα απαντήσει. Στο «πράσινο στρατόπεδο» υπάρχει αισιοδοξία για επιστροφή του ποδοσφαιριστή στη μεγάλη του αγάπη. Πηγή: sport-fm.gr

Επανέρχεται για «Φίνμπο»

Έτοιμος να επανέλθει με νέα βελτιωμένη πρόταση για την απόκτηση του Άλμπερτ Φινμπόγκασον παρουσιάζεται ο Ολυμπιακός. Πάντα «ανοιχτό» το θέμα του Αμραμπατ.

Επανέρχεται για «Φίνμπο»
Εξελίξεις αναμένεται στον Ολυμπιακό σε όλα τα «μέτωπα» που αφορούν την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ εν όψει της νέας σεζόν.

Ένα από αυτά είναι και η υπόθεση του Άλμπερτ Φινμπόγκασον, στην οποία αυτές τις μέρες δεν έχει γίνει κάτι νέο, και οι Πειραιώτες αναμένεται να επιστρέψουν με νέα βελτιωμένη πρόταση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να φτάσουν στα 9 εκατ. ευρώ.

Άλλωστε, οι πρωταθλητές έχουν ως σύμμαχο τον Ισλανδό επιθετικό που φέρεται να έχει συμφωνήσει σε όλα μαζί τους και θα πιέσει και εκείνος από την πλευρά του να γίνει η μεταγραφή.

Όπως γράφει η SportDay, οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν εντός της εβδομάδας και ίσως υπάρξουν εξελίξεις σε αυτό το θέμα.

Μία άλλη περίπτωση που έχει απασχολήσει τον Ολυμπιακό, είναι αυτή του Νόρντιν Αμραμπατ για τα άκρα.

Τις τελευταίες ημέρες το θέμα έχει «παγώσει», στην Τουρκία όμως επιμένουν ότι είναι ανοιχτό και ίσως δεν πρέπει να αποκλείουμε ανατροπή των δεδομένων. Πηγή: sport-fm.gr

Το ‘ριξαν στο μπάσκετ!! (video)

Ποδοσφαιριστές είναι, αλλά άμα λάχει, οι παίκτες της Εθνικής θυμίζουν κάτι από... NBA! Και το απέδειξαν πριν την προπόνηση της Δευτέρας όπου το 'ριξαν στο μπάσκετ!

Το ‘ριξαν στο μπάσκετ! (video)
Λεμπρόν Τζέιμς και Τιμ Ντάνκαν... ντύθηκαν οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος! Οι διεθνείς λίγο πριν ξεκινήσει η προπόνηση της Δευτέρας βρήκαν χρόνο να παίξουν... μπασκετάκι να δείξουν τις όποιες αρετές τους έχουν στο άθλημα!

Μήτρογλου, Σάμαρης, Καπίνο, Κατσουράνης, Μόρας, Μανωλάς, Χριστοδουλόπουλος και Φύσσας ήταν οι οκτώ που συμμετείχαν και έδειξαν αν μη τι άλλο να το απολαμβάνουν.

Και όχι δεν έπαιζαν σε κάποια στάδιο, απλώς η αίθουσα Τύπου στο προπονητικό κέντρο του Αρακαζού έχει «φτιαχτεί» σε γήπεδο μπάσκετ, όπου έχουν παραμείνει οι μπασκέτες!

Δείτε τα πλάνα του... αγώνα απ' το κανάλι της ΕΠΟ:


Πηγή: sport-fm.gr

«Καμία ανοχή στον εμπαιγμό που ζήσαμε»

«Πυρά» του αναπληρωτή προέδρου της ΕΠΟ, Γιάννη Παπακωνσταντίνου κατά του ταξιδιωτικού γραφείου στο οποίο χρεώνει την καθυστερημένη –κατά μια μέρα- άφιξη της Εθνικής στη Βραζιλία.

«Καμία ανοχή στον εμπαιγμό που ζήσαμε»
Έξαλλοι είναι οι άνθρωποι της ΕΠΟ με τους χειρισμούς του ταξιδιωτικού γραφείου με το οποίο συνεργάζεται η Εθνική.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος, Γιάννης Παπακωνσταντίνου του επιρρίπτει ευθύνες για την σωματική επιβάρυνση των διεθνών, καθώς το θεωρεί απόλυτα υπεύθνο για την καθυστερημένη –κατά μία μέρα- άφιξη της «γαλανόλευκης» απ’ τις ΗΠΑ στη Βραζιλία και ξεκαθαρίζει πως θα φτάσει το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Η δήλωση του Γιάννη Παπακωσταντίνου:

«Ως επικεφαλής της αποστολής ήμουν σε διαρκή επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, στον οποίο διαβίβασα την πρόθεσή μου να τεθεί το θέμα της μετάβασης από τις ΗΠΑ στην Βραζιλία σε προσεχή συνεδρίαση του ΔΣ. Ο κ. Σαρρής συγκατατέθηκε και θα επανεξετάσουμε το ζήτημα που προέκυψε όταν επιστρέψουμε στην Ελλάδα.

Η σωματική επιβάρυνση των παικτών και η καθυστερημένη, κατά μία ημέρα, άφιξή μας στην Βραζιλία, ήταν αποτέλεσμα των χειρισμών του ταξιδιωτικού γραφείου με το οποίο συνεργαζόμαστε, το οποίο δεν ανταποκρίθηκε στις περιστάσεις. Ζητούσαμε λύσεις στο πρόβλημα που ανέκυψε και αντ’ αυτών μας πρόσφερε ανύπαρκτες εναλλακτικές επιλογές, χωρίς να αναλογιστεί την ψυχική και σωματική κόπωση των διεθνών ποδοσφαιριστών.

Ως αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, δεν είμαι διατεθειμένος να δείξω την παραμικρή ανοχή στον εμπαιγμό που έζησα και θα ενημερώσω αρμοδίως όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου».

Ένα μαγικό χατ-τρικ! (ΒΙΝΤΕΟ)

"Σκυλίσια Μέρα" με τον Ισπανό παικταρά που έσκισε σαν σήμερα τα δίχτυα. Πότε και πώς; Η απάντηση με ένα "κλικ"! Ήταν 10 Ιουνίου 2008 όταν ο Νταβίντ Βίγια έβγαζε μάτια πετυχαίνοντας το πρώτο χατ-τρικ για την Ισπανία σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Ο Βίγια έβαλε και τα τρία πρώτα γκολ της Ισπανίας κόντρα στη Ρωσία για το Euro 2008, με το ματς να λήγει τελικά 4-1.
Το χατ-τρικ του Βίγια, μάλιστα, ήταν μόλις το έβδομο στην ιστορία των ευρωπαϊκών (μετά τους Ντίτερ Μίλερ, Άλοφς, Πλατινί, Βαν Μπάστεν, Κονσεϊσάο και Κλάιφερτ) και το πρώτο μετά το Euro του 2000.
Θυμίζουμε ότι στον ίδιο όμιλο ήταν και η Εθνική μας.
Ας το απολαύσουμε, λοιπόν, βλέποντας τα καλύτερα στιγμιότυπα εκείνης της αναμέτρησης...



2008 (June 10) Spain 4-Russia 1 (European... από sp1873

Πηγή: sportdog.gr

Ο άνθρωπος που γύρισε απ' τη ζέστη!!

Οι Χιτ άλωσαν το κάστρο του Αλαμο και ο Βασίλης Σκουντής υποβάλλει τα σέβη του στον... ακατονόμαστο και αποκαλύπτει τον πειρασμό στον οποίο υπέκυψε...
Αφού μπήκα από την αρχή σε αυτό το τριπάκι (των προγνωστικών), ας πάει και το παλιάμπελο: μολονότι από επαγγελματικής και συναισθηματικής πλευράς, ένας basketball junkie θα έφτανε να κάνει ακόμη και... βουντού για να εξαντληθεί η σειρά των τελικών του ΝΒΑ, εμμένω στη δεδηλωμένη και γραπτώς κατατεθειμένη πρόβλεψη μου ότι ο τίτλος θα κριθεί στα έξι ματς και θα μείνει στα χέρια των Χιτ για τρίτη χρονιά στη σειρά.
Αυτή βεβαίως είναι μια μακρινή υπόθεση που θα κριθεί στις 17 ή το αργότερο στις 20 Ιουνίου και μέχρι τότε όλοι όσοι, ανεξαρτήτως ιδιότητος, απαρτίζουμε το φιλοθεάμον κοινό, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να απολαμβάνουμε μια συγκλονιστική σειρά, που αποτελεί ύμνο προς το μπάσκετ.
Και ύμνο προς τον... ακατονόμαστο, θα προσέθετα εγώ!
Προτού προχωρήσω στο προκείμενο και παγώσω κάποιες στιγμές από τον δεύτερο τελικό, οφείλω να αποκαλύψω κάτι προσωπικό. Πριν από λίγη ώρα μιλούσα για άσχετο θέμα με τον Βαγγέλη Αγγέλου, που με προβοκάρησε και βάλαμε στοίχημα: εγώ, ένας απλός δημοσιογράφος ποντάρω στο Μαϊάμι, αυτός ένας καλός προπονητής "βλέπει" το Σαν Αντόνιο και συμφωνήσαμε ότι όποιος χάσει θα πληρώσει τραπέζι με ψάρια στη Χαλκίδα!
Δεν προδίδω την επιλογή μου, απλώς με έβαλε σε υποψίες αυτό που μου "πέταξε" ο Αγγέλου ότι το Σάββατο που ήταν μαζί με τον Ιβκοβιτς στο Βελιγράδι, μίλησαν, λέει, τηλεφωνικώς με τον Πόποβιτς! Αλλά πάλι (σκέπτομαι για να διώξω την ανησυχία μου ότι) με τον εξαίσιο προπονητή των Σπερς μίλησαν, όχι με τον... Θεό για να τους πει μετά βεβαιότητος τι πρόκειται να συμβεί!
Πάμε, λοιπόν, με την τακτική που υιοθέτησα στο αμέσως προηγούμενο σημείωμα μου (μετά τον πρώτο αγώνα) να ξεχωρίσουμε δέκα εικόνες από τον χθεσινό τελικό, που τον θεωρώ ως τον δεύτερο καλύτερο από τους εννέα που έχουν παίξει οι δυο τους μέσα σ' έναν χρόνο, μετά τον περυσινό έκτο, τον εφεξής καλούμενο "τελικό του ξεροκέφαλου Πόποβιτς και του εκδικητή Αλεν"!
Τεκμηριώνεται κιόλας αυτή η άποψη, διότι ο αγώνας έληξε με διαφορά δύο πόντων και επιφύλαξε 17 αλλαγές προβαδίσματος, δυο μεγάλα επί μέρους σκορ (το 15-4 των Σπερς και το 15-3 των Χιτ) και δώδεκα ισοπαλίες.
Πρώτα απ όλα, άλλη μια βαθιά υπόκλιση μαζί με τα παρελκόμενα (τιμή, δόξα κοκ) στον πατέρα Τιμόθεο, διότι μπορεί αυτή τη φορά να μην υπήρξε παράγων του ματς, αλλά ισοφάρισε τον Μάτζικ Τζόνσον σε double-double σε αγώνες πλέι οφς (157) και σίγουρα θα έχει την ευκαιρία να τον ξεπεράσει στη συνέχεια της σειράς.
Στον πρώτο τελικό, ο... Ντ' Αρτανιάν που αναζητούσαν οι ένθεν κακείθεν "Τρεις Σωματοφύλακες" άργησε να κάνει την εμφάνιση του και λεγόταν Ντάνι Γκριν. Εάν (όπως έγραψε ο Σέκου Σμιθ στην επίσημη ιστοσελίδα του ΝΒΑ), ο απόφοιτος του Νορθ Καρολάινα "έμοιαζε με μια παγωμένη μαργαρίτα σε ένα μπολ με καυτή σάλσα του Τέξας", στον δεύτερο τελικό τα κόζα άλλαξαν. Τούτη τη φορά ο "Big Fourth" στοιχήθηκε δίπλα από την (εορτάζουσα κιόλας σήμερα στην Ελλάδα, μεγάλη η χάρη Της) "Αγία Τριάδα των Χιτ και με τη δική μου γλαφυρότητα θα έλεγα ότι επρόκειτο για επείγουσα κλήση εξ εφέδρων: αυτός που έκανε τη διαφορά είναι ένα σιτεμένο παλικάρι, το οποίο σε δυο μήνες θα κλείσει τα 35 του, εμφανίστηκε από το... κάγκελο στην κούρσα των δελφίνων του ρόλου και λέγεται Ρασάρντ Λούις! Οντας ξύλο απελέκητο (αφού πήγε στο ΝΒΑ κατ' ευθείαν από το λύκειο), ο πρώην παίκτης των Σόνικς, των Μάτζικ και των Γουίζαρντς ήταν πενταδάτος, έμεινε στο γήπεδο 26 λεπτά, πέτυχε 14 πόντους (έχοντας μεταξύ άλλων 3/7 τρίποντα) και εξελίχθηκε σε βαρόμετρο του αγώνα.
Πέρα από τον Λούις, ο Σπόελστρα δικαιώθηκε για την επιμονή του και σε ένα άλλο αουτσάιντερ, που απέδειξε πως η κουβέντα για πάρτη του δεν αρχίζει και τελειώνει στα τατουάζ: ο Κρις Αντερσεν ήταν όντως "Birdman" κατεβάζοντας εννέα ριμπάουντ και παρενοχλώντας συστηματικά και με επιτυχία, όσο περνούσε η ώρα, τον Ντάνκαν.
Το λογοπαίγνιο με τον (Chris) Bosh, που γίνεται Boss είναι παλιό και δοκιμασμένο, οπότε σπολλάτη του! Ναι, ο ψηλολέλεκας των Χιτ δεν είναι παίκτης ρακέτας, ούτε γουστάρει το παιχνίδι με πλάτη στο καλάθι και στην πραγματικότητα μπορεί να συστήνεται ως ένας σμολ φόγουορντ σε κορμί σέντερ, αλλά τη δουλειά του την κάνει και με το παραπάνω. Ο άλλοτε παίκτης του Τορόντο μεταμορφώθηκε επί τα βελτίω στους τελευταίους αγώνες της περυσινής σειράς και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μεγάλη ανατροπή του έκτου τελικού, ενώ τώρα έβαλε τη σφραγίδα του στην άλωση του κάστρου των Σπερς τόσο με το (πάρε- βάλε) τρίποντο στα 78'', (σαν αυτό που έχασε στη λήξη του πέμπτου τελικού της Ανατολής με τους Πέισερς) όσο και με την ασίστ του στον Γουέιντ για το 93-98. "Τον ξεφωνίζουν, αλλά έχει το DNA του πρωταθλητή μέσα του και από πνευματικής πλευράς, είναι από τους δυνατότερους ανθρώπους που έχω συναντήσει στη ζωή μου" τον εγκωμίασε δημοσίως ο Σπόελστρα.
Η σπουδαιότερη προίκα των μεγάλων ομάδων είναι ο χαρακτήρας και το μέταλλο, που μπορούν ανά πάσα στιγμή να εξορύσσουν από τα βάθη της γης! Το Μαϊάμι ξεπέρασε τη 15άρα που "'έφαγε" στον πρώτο τελικό, ο Λεμπρόν επίσης άφησε πίσω του τη σπέκουλα για τις κράμπες του και οι λεγάμενοι έπαιξαν ως αυτό που είναι εδώ και δυο χρόνια και φιλοδοξούν να παραμείνουν: ως πρωταθλητές, που δεν παίρνουν χαμπάρι από τίποτε. Παρεμπιπτόντως αυτή η νίκη τους είναι η 13η συνεχής σε αγώνα πλέι οφς μετά από ήττα, δηλαδή σε σύνολο 46 περιπτώσεων δεν έχουν χάσει ποτέ δυο ματς στη σειρά, στην post season κι αυτό συνιστά το τρίτο καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία του ΝΒΑ. Συν τοις άλλοις πέρασαν και το σύνδρομο του Σαν Αντόνιο, απ' όπου σύνολο 31 αγώνων στα χρονικά, απέδρασαν νικητές μόνο πέντε φορές! Last, but not least: οι Χιτ έχουν επικρατήσει σε πέντε σερί σειρές πλέι οφς τις οποίες εγκαινίασαν με ήττα!
Δεδομένου ότι το... προαπαιτούμενο σε τέτοιες περιπτώσεις μακρόσυρτων διαδικασιών είναι η διαχείριση των συναισθημάτων, οι δυο ομάδες ξέρουν καλά από πέρυσι πώς οφείλουν να αντιδρούν. Το Μαϊάμι πέτυχε το break και εάν κρατήσει αλώβητη την έδρα του, θα αρχίσει από τον πέμπτο τελικό να παίζει τα match balls, αλλά οι Σπερς (οι οποίοι με το σκορ στο +2 και μετά το αντιαθλητικό φάουλ του Τσάλμερς στον Πάρκερ, έχασαν μαζεμένες τέσσερις βολές, ) δεν είναι άμαθα παιδάκια και θα σηκώσουν το λάβαρο το δικό τους θιγέντος εγωισμού. Τούτο μπορεί να ακούγεται πολύ γλαφυρό έως γραφικό, αλλά επιβεβαιώνεται διαχρονικά και το δήλωσαν σαφώς οι δυο προπονητές σήμερα τα ξημερώματα.
Λεμπρονιάδα-1, η στατιστική πλευρά: στα πρώτα δυο ματς, όσο ο Τζέιμς βρίσκεται στο παρκέ οι Χιτ έχουν βάλει έντεκα παραπάνω πόντους από τους Σπερς με ποσοστό ευστοχίας 60.4%, ενώ όταν κάθεται στον πάγκο βρίσκονται στο -24 σουτάροντας μόλις με 29.4%! Συν τοις άλλοις από το σκοράρισμα (28+35) και τις ασίστ (3+3) του προέρχεται το 40% των πόντων του Μαϊάμι.
Λεμπρονιάδα-2, η βραδεία καύση: σε αντίθεση με τον Καρμέλο Αντονι, που οργιάζει στην πρώτη περίοδο, ο Νο 6, όπως τον αποκαλεί χαϊδευτικά ο σύντροφος Γουέιντ, πηγαίνει λάου λάου! Τα ξημερώματα έβαλε δυο πόντους στην πρώτη περίοδο με 1/5 σουτ και εν συνεχεία ξεσάλωσε με 11 στη δεύτερη, 14 στην τρίτη και οκτώ στο δεύτερο ημίχρονο, εκ των οποίων επτά στο τελευταίο πεντάλεπτο. Το όλον, τριάκοντα πέντε με 11/19 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 4/5 βολές, 10 ριμπάουντ, τρεις ασίστ, 2 κλεψίματα και (επειδή "nobody is perfect) τέσσερα λάθη.
Λεμπρονiάδα-3, o αλτρουισμός και η ιδιοφυΐα: Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πιο κυριαρχικός παίκτης του κόσμου δείχνει ότι δεν υποφέρει από την αρρώστια του "εγώ και κανείς άλλος". Στα 78'' έχει την μπάλα και ο Κουάι Λέοναρντ δεν του δίνει χώρο ούτε για το σουτ, ούτε για τη διείσδυση. Άλλος στη θέση του μπορεί να εκβίαζε την τελική προσπάθεια για να το παίξει ήρωας, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που κατηγορήθηκε ότι τάχα εποίησε την νήσσαν στον πρώτο τελικό, ενώ θα μπορούσε να συνεχίσει ή να επιστρέψει. Ε, λοιπόν, τώρα φίμωσε και πάλι τους επικριτές του, διότι στην κορύφωση μιας συγκλονιστικής εμφάνισης και όντας υπό πίεση, βρίσκει στην αδύνατη πλευρά τον οπλισμένο Μπος και... φιλάκια! Όπως γράφει και ο Φραν Μπλίνμπουρι στο blog του στο www,nba.com "οι ιδιοφυΐες στον αθλητισμό, όπως ο Τεντ Γουίλιαμς στο μπέιζμπολ, ο Μπεν Χόγκαν στο γκολφ και τώρα ο Λεμπρόν στο μπάσκετ, έρχονται στη Γη για να παράγουν μεγαλοσύνη και όχι λεπτομέρειες"! Πιο κάτω στο ίδιο κείμενο, ο συντάκτης χαρακτηρίζει τον Λεμπρόν "βιρτουόζο που λογαριάζει τις στιγμές του αγώνα όπως ο (ηλεκτρονικός) "Βig Blue" στο σκάκι"! Η δική μου ταπεινότητα θα προσέθετε ότι ο Λεμπρόν εξελίσσει, αναβαθμίζει και εμπλουτίζει διαρκώς το παιχνίδι του, λειτουργώντας παράλληλα ως προπονητής μέσα στο γήπεδο και παίρνοντας όλες τις μεγάλες και σωστές αποφάσεις. Συν τοις άλλοις απαντά κιόλας στους επικριτές του, όπου κι αν τους "συλλάβει": στους περυσινούς τελικούς της Ανατολής με την Ιντιάνα τσατίστηκε με τα σχόλια κι άρχισε να κάνει λέι απ με το αριστερό χέρι και να παίζει με πλάτη στο καλάθι, τώρα κατεβάζει την μπάλα δίκην πόιντ γκαρντ και μπουμπουνάει τρίποντα στον αιφνιδιασμό και πάει λέγοντας...
Λεμπρονιάδα-3, η απόλυτη φάση: ok οι 35 πόντοι, τα 3/3 τρίποντα και τα 10 ριμπάουντ, ok και η μαγική πάσα στον Μπος, αλλά θαρρώ πως η επιτομή της αποφασιστικότητας, της ιδιοφυΐας, της ηγετικής φυσιογνωμίας, του πλουραλισμού και εντέλει της μεγαλοσύνης του ... "μπετατζή" Τζέιμς είναι μια φάση που ίσως πέρασε απαρατήρητη και πάντως δεν αναγράφεται στο play by play του αγώνα, αλλά τη μνημονεύω διότι μου έκανε τρομερή εντύπωση. Λοιπόν, δυο λεπτά και 26 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, ο Πάρκερ με τρίποντο ξαναβάζει μπροστά τους Σπερς (93-92) και οι κάμερες εστιάζουν πάνω στον Λεμπρόν που ή κατσαδιάζει τον Γουέιντ ή απλώς μανουριάζει γενικώς και αδιακρίτως για την αμυντική ολιγωρία της ομάδας του. Στη συνέχεια αστοχεί σε σουτ τριών πόντων ο Μπος και η μπάλα φτάνει στον Πάρκερ, ο οποίος προσπαθεί να διεισδύσει στη ρακέτα των Χιτ, όπου τον περιμένει (και φαντάζομαι όχι πάνω στις αλλαγές στα σκριν, αλλά επί τούτου) ο εξοργισμένος Τζέιμς.. Μπορεί ο θυμός είναι κακός σύντροφος, αλλά στην προκειμένη περίπτωση ο Λεμπρόν τον τιθάσευσε με ιδανικό τρόπο: ακολούθησε λοιπόν τον Πάρκερ, του πήρε τα βήματα και ενώ έμεναν οκτώ δέκατα του δευτερολέπτου για τη λήξη της επίθεσης των Σπερς, κτύπησε με όλη τη δύναμη του την μπάλα και καπάκωσε τον Γάλλο πόιντ γκαρντ, εξουδετερώνοντας με ρίσκο, αλλά χωρίς κόστος τον κίνδυνο...
Πηγή: gazzetta.gr

Γκατούζο στον ΟΦΗ: Γιατί δεν έπρεπε να γίνει!!

Ο Τζενάρο Γκατούζο αποδέχθηκε την πρόταση του ΟΦΗ και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει γιατί ο θρυλος της Εθνικής Ιταλίας και της Μίλαν δεν έπρεπε να πει το «ναι».
Πρόκειται για ένα από τα πιο δυνατά ονόματα που έχουν έρθει ποτέ στην Ελλάδα για να δουλέψουν γύρω από το ποδόσφαιρο και από τους ελάχιστους Παγκόσμιους Πρωταθλητές που το κάνει. Οντας χωρίς δουλειά από τις αρχές της σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε, ο «Ρίνο» δέχθηκε κρούση από την ελληνική ομάδα και παρότι κάποιοι Ιταλοί υποστήριζαν ότι θα απορρίψει το ενδεχόμενο να έρθει στη χώρα μας, εκείνος δέχθηκε και από την 1η Ιουλίου ξεκινάει τη νέα περιπέτεια στην καριέρα του αναλαμβάνοντας τα ηνία του κρητικού συλλόγου.
Για τον ΟΦΗ η πρόσληψη ενός θρύλου της Μίλαν και της Εθνικής Ιταλίας μόνο θετικό γεγονός μπορεί να αποτελεί. Το όνομα του συλλόγου έγινε πρώτο θέμα σε όλο τον κόσμο όταν έσκασε η ανακοίνωση και όπως και να 'χει θα παίρνει μεγαλύτερη δημοσιότητα ακόμα και εντός Ελλάδας από τη στιγμή που στον πάγκο θα βρίσκεται ένα τόσο μεγάλο μέγεθος. Είναι όμως και για τον ίδιο τον Γκατούζο καλή η προοπτική της δουλειάς στον ΟΦΗ; Εχει να κερδίσει πράγματα αναλαμβάνοντας το πρότζεκτ στους Κρητικούς;
Τον Φεβρουάριο του 2013 ενώ ήταν παίκτης της ελβετικής, Σιόν, ανέλαβε ξαφνικά χρέη προπονητή μετά τη 'μετάθεση' του τότε τεχνικού, Βίκτορ Μουνιόθ, στο τμήμα scouting. Μόλις τρεις μήνες μετά απολύθηκε χωρίς να έχει προλάβει να παρουσιάσει κάποιο θετικό δείγμα. Μερικές εβδομάδες αργότερα στον Γκατούζο παρουσιάστηκε μία σαφώς καλύτερη περίπτωση, σε ένα κλαμπ που του προσέφερε τις συνθήκες για να βελτιωθεί αλλά και την προοπτική να αφήσει μελλοντικά το σημάδι του στα σαλόνια του calcio.
Η Παλέρμο, που μόλις είχε υποβιβαστει στην Serie B, ενδιαφέρθηκε και τον Ιούνιο το deal επισημοποιήθηκε από τον ίσως πιο διάσημο προπονητοφάγο, Μαουρίτσιο Τζαμπαρινι. Οπως πολλοί θα μπορούσαν να προβλέψουν, η συνεργασία δεν κράτησε για πολύ. Τον Σεπτέμβριο μετά τις δύο διαδοχικές εκτός έδρας ήττες από Σπέτσια (1-0) και Μπάρι (2-1) σε διάστημα τεσσάρων ημερών, ο Γκατούζο απολύθηκε μετά από μόλις έξι αγώνες στον πάγκο τον Ροζανέρι.
Με το σακούλι να έχει τότε μέσα επτά βαθμούς, ο διάδοχός του, Μπέπε Ιακίνι, έκανε ρεκόρ συγκομιδής πόντων στην Serie B σε πρωτάθλημα 22 ομάδων (86) και εξασφάλισε την άνοδο επτά αγωνιστικές πριν το φινάλε. Ο Ιταλός δεν ξαναδούλεψε πουθενά από τότε και σχεδόν μία αγωνιστική περίοδο αργότερα, εμφανίστηκε η πρόταση από τον ΟΦΗ, με τη συνέχεια να είναι γνωστή.

Βιογραφικό - επιστροφή
Η πορεία του Γκατούζο στο ελληνικό πρωτάθλημα και τα αποτελέσματα που θα έχει μπορεί να απασχολουν σε ένα γενικότερο πλαίσιο τον Τύπο της Ιταλίας, όμως μάλλον δεν θα συμβαίνει το ίδιο με συλλόγους και παράγοντες. Οσο καλά και να τα πάει στην Super League ο 36χρονος, είναι απίθανο η όποια επιτυχία να εκληφθεί ως 'παράσημο' στο βιογραφικό του. Το συμβόλαιο που έχει υπογράψει είναι για έναν χρόνο και ακόμα και αν προσελκύσει ενδιαφέρον με τη δουλειά του, πολύ δύσκολα κάποιο κλαμπ από την Ιταλία θα θελήσει να τον πάρει έχοντας ως δείγμα τα όσα πέτυχε στο πρωτάθλημα Ελλάδας με τον ΟΦΗ.
Πλήγμα στο πρεστίζ
Αν και ο Γκατούζο δεν έχει -τουλάχιστον ακόμα- να παρουσιάσει κάτι σημαντικό στην προπονητική του καριέρα, για την Ελλάδα είναι καλό το ότι ένα τέτοιο όνομα θα βρίσκεται στην Super League. Αυτή είναι όμως η πλευρά από την οποία το βλέπουμε εμείς από εδώ, γιατί στην Ιταλία, οι δημοσιογράφοι δεν το πήραν ακριβώς έτσι. Λίγο αφού η συμφωνία έγινε οριστική, οι Ιταλοί δημοσιογράφοι έδειχναν έκπληκτοι με την απόφαση του «Ρίνο» και είχαν απορία για το αν όντως ανέλαβε μία ομάδα στην Ελλάδα που δεν γνώριζαν καν. Ενδεικτικό του γεγονότος αυτού είναι ότι σε κάποια ρεπορτάζ ο ΟΦΗ αναφερόταν σαν ομάδα δεύτερης κατηγορίας.
Την ίδια στιγμή που κάποιοι από τους συμπαίκτες του το 2006 θα διεκδικήσουν το δεύτερο Mundial της καριέρας τους, ο Γκατούζο θα πιάσει δουλειά στο κλαμπ της Κρήτης, επιλογή η οποία δεν έχει γίνει αποδεκτή με καλό μάτι από τον ιταλικό κόσμο. Οσο και αν είμαστε Ελληνες, το πρεστίζ του Γκατούζο έχει εκ των προτέρων δεχθεί πλήγμα με τον ερχομό του σε ένα πρωτάθλημα τόσο χαμηλής δυναμικότητας και κακής ποιότητας.
Κίνδυνος να απαξιωθεί
Εκτός των άλλων, υπάρχει πάντα η μεγάλη πιθανότητα να απαξιωθεί στην Ελλάδα. Δεν έχει να κάνει με τον ίδιο, αλλά με οποιονδήποτε έρχεται να δουλέψει στη χώρα μας. Το σενάριο να φθείρει το όνομά του με την παρουσία στον πάγκο του ΟΦΗ παίζει πολύ δυνατά και ενώ έχουν υπάρξει παρόμοια περιστατικά με θρύλους που βρέθηκαν σε όχι κορυφαίους συλλόγους και άκουσαν τα απίστευτα, όπως ο Ζαϊρζίνιο στην Καλαμάτα. Το ενδεχόμενο ενισχύεται από το ότι η ομάδα του τον πήρε για να κάνει φέτος την υπέρβαση, οπότε αν αυτή δεν έρθει με έξοδο στην Ευρώπη δεν θα είναι έκπληξη αν γίνουν όλα… ίσωμα.

Αντίλογος
Στον αντίλογο όλων των παραπάνω θα μπορούσε να αντιπαρατάξει κάποιος ότι ο Ιταλός έχει ήδη 2x2 απολύσεις σαν προπονητής και ότι ο ΟΦΗ αποτελεί μία εκλυστική περίπτωση για να κάνει το επόμενο βήμα σαν τεχνικός. Αν όμως το δούμε ψυχρά, εύκολα γίνεται κατανοητό ότι από αυτή τη… σχέση, η ομάδα είναι αυτή που έχει να κερδίσει περισσότερα πράγματα και όχι ο προπονητής, για τον οποίο το πέρασμα από την Κρήτη θα είναι ένα πολύ σκληρό αγροτικό.
Αν και οι ομάδες στις οποίες δούλεψε τον απομάκρυναν πολύ νωρίς, πρέπει σημειωθεί ότι ο «Ρίνο» έπεσε δύο φορές πάνω σε… τρομερή περίπτωση. Την πρώτη με τον πρόεδρο της Σιόν, ο οποίος είναι σίγουρα ο πιο ιδιόρυθμος στην Ευρώπη (7 προπονητές σε μία σεζόν, κόντρα με UEFA, οπαδούς) και τη δεύτερη με τον Τζαμπαρίνι της Παλέρμο του οποίου η φήμη για τις απολύσεις ξεπερνάει τους πάντες στην Ιταλία.
Προσωπικά, έχω έναν φόβο για το ότι ο Γκατούζο δεν θα μπορέσει να αφήσει έργο στον ΟΦΗ, όμως ελπίζω να διαψευστώ όσο πιο γρήγορα γίνεται...
Πηγή: gazzetta.gr

Τα καλά νέα για την Εθνική...!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τα θετικά στοιχεία που έδειξε η Εθνική ομάδα λίγο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Βραζιλία.
Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ και η Εθνική ομάδα μέσα από τα φιλικά παιχνίδια, έδειξε σταθερή βελτίωση στα τρεξίματα και στην φρεσκάδα και στην επιθετική ανάπτυξη. Αν συγκρίνει κανείς, την Εθνική που είδαμε στο πρώτο φιλικό με την Πορτογαλία με την Εθνική, που είδαμε στο τελευταίο φιλικό με την Βολιβία υπήρχε σημαντική διαφορά στα δύο σημεία, που ανέφερα.
Στην φρεσκάδα και τα τρεξίματα και την επιθετική ανάπτυξη. Αυτό φαίνεται και από τα δύο γκολ, που σημειώσαμε με την Βολιβία (είχα πει μετά το ματς με την Νιγηρία,
 ότι το γκολ έρχεται και ήρθε δις στο αμέσως επόμενο φιλικό), αλλά και τις ευκαιρίες, που χάσαμε , για να πετύχουμε και άλλα γκολ. Και επειδή πιστεύω, ότι το γκολ από τους επιθετικούς επίσης ...έρχεται είναι σημαντικό ότι τα δύο γκολ μπήκαν από μέσους. Τον Κονέ και τον Κατσουράνη. Είναι όντως ανησυχητικό το γεγονός, ότι ο Μήτρογλου ακόμα δεν έχει βρει ρυθμό και , ότι ο Γκέκας δεν σκοράρει και χάνει τις ευκαιρίες, αλλά αυτό, που έχουν πει προπονητές χρόνια ολόκληρα είναι ότι «μην φοβάσαι τον επιθετικό, που χάνει ευκαιρίες. Αυτός στο
επόμενο ματς , η στην επόμενη φάση θα το βάλει το γκολ. Να φοβάσαι τον επιθετικό, που είναι άφαντος».
Για αυτό λέω, κόντρα στο ...ρεύμα, ότι ο Γκέκας αν παίξει μπορεί να το κάνει το γκολ. Αν φθάσει η μπάλα μπροστά το γκολ θα μπει. Και το ενθαρρυντικό από τα δύο τελευταία φιλικά είναι ότι βρέθηκε ο τρόπος, για να φθάσει η μπάλα μπροστά και να γίνουν ευκαιρίες. Βεβαίως από τα φιλικά δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα, όπως έχω τονίσει, αλλά καταγράφω την βελτίωση της Εθνικής σε δύο βασικά σημεία. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό και για την ψυχολογία των παικτών λίγες ημέρες πριν από το πρώτο παιχνίδι με την Κολομβία. Και παράλληλα αυτή η βελτίωση στην εικόνα της Εθνικής από φιλικό σε φιλικό είναι το πιο ενθαρρυντικό σημείο για το Μουντιάλ. Και το γεγονός, ότι ο Κονέ , ο Καραγκούνης και ο Φετφατζίδης και ο Μόρας με τις εμφανίσεις τους έδειξαν . ότι μπορεί να είναι στο αρχικό σχήμα κόντρα στα προγνωστικά είναι επίσης πολύ καλό νέο , διότι μεγαλώνει ο ανταγωνισμός για την ενδεκάδα προς όφελος της Εθνικής.

Πηγή: gazzetta.gr

Mundial 2014: Παραλίγο θύματα ληστείας οι Βόσνιοι!!

Παραλίγο θύματα ληστείας στην Γκουαρουζά οι Βόσνιοι, όμως για καλή τους τύχη τους έσωσαν οι σειρήνες της αστυνομίας.
Η πόλη Γκουαρουζά, στην οποία επέλεξε να διαμείνει η αποστολή της Βοσνίας, δεν είναι και από τα καλύτερα μέρη στην Βραζιλία και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα. Πιο συγκεκριμένα το τεχνικό τιμ των Βόσνιων παραλίγο να πέσουν θύματα ληστείας, όταν έκαναν βόλτα με τα ποδήλατά τους, όμως για καλή τους τύχη τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας και οι σειρήνες της αστυνομίας τρόμαξαν τους 3 ένοπλους επίδοξους ληστές…

Πηγή: gazzetta.gr

Εικόνες που σοκάρουν στη Βραζιλία!!

Σκηνές που δεν θυμίζουν σε καμία περίπτωση πολιτισμένη χώρα που διοργανώνει Μουντιάλ, με τους Βραζιλιάνους αστυνομικούς να μην έχουν ούτε... κρεβάτι να κοιμηθούν!
Οτι η διοργάνωση της Βραζιλίας απέχει... μίλια από τα πρότυπα που έχει θέσει η FIFA είναι γνωστό, αλλά εικόνες σαν αυτές που δημοσιεύτηκαν δείχνουν το μέγεθος του δράματος. Η ειδική μονάδα 625 αστυνομικών που έχει εκπαιδευτεί για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης στο Μουντιάλ ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες, χωρίς κρεβάτια, στρώματα, κλιματισμό και σε ένα χώρο με 50 δωμάτια περίπου. Η κυβέρνηση της Βραζιλίας έμεινε... έκπληκτη από τις συνθήκες, ενώ η αστυνομία ζητά 150.000 δολάρια για τη βελτίωση συνθηκών...
Πηγή: gazzetta.gr

Τρομερό στατιστικό για μουντιάλ!!

«Ντου από Παντού» με ένα τρομερό στατιστικό για το παγκόσμιο κύπελλο που αρχίζει σε λίγες μέρες. Καθόμουν και κοίταζα λίγο ποιες ομάδες έχουν πάρει παγκόσμια κύπελλα, έτσι για να φρεσκάρω τις μνήμες μου με περισσότερες λεπτομέρειες. Και τι παρατήρησα;
Ότι ποτέ δεν έχουν πάρει τρεις φορές σερί κούπα μουντιάλ ομάδες της Ευρώπης ή της Λατινικής Αμερικής. Θα το κατακτήσει μια, δυο φορές χώρα ευρωπαϊκή; Μετά θα πάει Λατινική Αμερική το κύπελλο. Θα το σηκώσει χώρα Λατινικής Αμερικής μια, άντε δυο φορές; Την τρίτη θα επιστρέψει στην Ευρώπη το τρόπαιο.
Οι κατακτήσεις
Κι εξηγώ αμέσως τι εννοώ.
Το 1930 το πήρε η Ουρουγουάη. Μετά δυο φορές σερί ευρωπαϊκή ομάδα. Η Ιταλία. Το 1950, όμως, δεν τρίτωσε για την Ευρώπη, αφού το κατέκτησε η Ουρουγουάη.
Στην συνέχεια ήρθε η Δυτική Γερμανία το 1954, για να ακολουθήσει δυο φορές κολλητά η Βραζιλία.
Εναλλάξ
Το 1966 το κέρδισε η Αγγλία, το 1970 η Βραζιλία κι από εκεί αρχίζει να πηγαίνει εναλλάξ το κύπελλο σε Ευρώπη – Λατ. Αμερική: 1974 Γερμανία, 1978 Αργεντινή. 1982 Ιταλία, 1986 Αργεντινή. 1990 Δυτ. Γερμανία, 1994 Βραζιλία. 1998 Γαλλία, 2002 Βραζιλία. Και το 2006 και το 2010 είχαμε πάλι ομάδες από την Ευρώπη (Ιταλία, Ισπανία).
Δυο από Ευρώπη. Η τρίτη;
Τι σημαίνει αυτό; Ότι ουδέποτε έχουν κατακτήσει τρεις φορές σερί την κούπα μουντιάλ είτε ομάδες της Ευρώπης, είτε ομάδες της Λατινικής Αμερικής. Το πολύ μέχρι δυο πάει το κοντέρ.
Και υπενθυμίζω ότι τις δυο τελευταίες φορές, δηλαδή το 2006 και το 2010, πήραν το κύπελλο ομάδες από την Ευρώπη. Λέτε να συνεχιστεί η παράδοση που είπαμε και στο φετινό παγκόσμιο κύπελλο ή όχι;Πηγή: sportdog.gr

Ο Ντούντα δεν θέλει τον Σπανούλη!!

Διαβάστε στο Doggy Style όλη την αλήθεια γύρω από τη θρυλούμενη μεταγραφή του αρχηγού του Ολυμπιακού στην Αναντολού Εφές και το τι πραγματικά συμβαίνει... Η Εφές λοιπόν δεν ενδιαφέρθηκε και δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί για τον Βασίλη Σπανούλη. Αυτό μας ανέφεραν πηγές από την Τουρκία, που ρώτησαν και έμαθαν αν ο Ντούσαν Ιβκοβιτς θέλει τον αρχηγό του Ολυμπιακού μαζί του στην Αναντολού.
"Οχι, η Εφές δεν έχει υπολογίσει στο μπάτζετ της χρήματα για τον Σπανούλη. Δεν πρόκειται και δεν θέλει να δώσει κοντά στα 3 εκ ευρώ που χρειάζονται τουλάχιστον για να αποκτηθεί ο Ελληνας γκαρντ. Ο Ιβκοβιτς δεν έχει ζητήσει την απόκτηση του Σπανούλη, είναι απόλυτα εξακριβωμένο αυτό", μας απάντησαν Τούρκοι συνάδελφοι.
"Το θέμα δεν είναι τόσο πολύ με τα λεφτά. Η Εφές έχει χρήματα. Αλλά ο Ιβκοβιτς δεν έχε ζητήσει τον Σπανούλη. Πιστεύετε ότι αν ο Ιβκοβιτς απαιτούσε τον Ελληνα, η διοίκηση δεν θα του έκανε το χατίρι; Η Εφές έχει άλλους στόχους, ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να ανησυχεί γιατί δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόταση ή ενδεχόμενο πρότασης στον Σπανούλη".
Τι γίνεται με τον Περπέρογλου; "Αυτός όντως έχει πρόταση, που φτάνει τα 900.000 δολάρια ετησίως, μαζί με τα μπόνους. Αυτό έχουμε μάθει. Λέγεται ότι έχει ήδη κλείει στην Εφές, αλλά περιμένουμε και τις ανακοινώσεις".
Πηγή: sportdog.gr

Τι "χωρίζει" και τι "ενώνει" Καραγκούνη και ΠΑΟ!

Ο Κώστας Γκόντζος γράφει για το σήριαλ της επιστροφής του Γιώργου Καραγκούνη και αναλύει όλες τις παραμέτρους γύρω από το θέμα του πολύπειρου μέσου
Η περίπτωση επιστροφής του Καραγκούνη στον Παναθηναϊκό, εξελίσσεται για ένα ακόμα καλοκαίρι σε σήριαλ, με πολλά εναλλασσόμενα επεισόδια και... προβλέψεις ως προς το τέλος του.
Γι' αυτό καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα και τα δεδομένα που υπάρχουν, ώστε να έχουν όλοι μια πιο πλήρη εικόνα του τι ακριβώς γίνεται και τι πιθανόν να γίνει με την συγκεκριμένη περίπτωση.
Να ξεκινήσουμε από τα προφανή και κυρίως απ' αυτά που διαβάζουμε και ακούμε όταν γίνεται αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα.
Να ξέρετε λοιπόν ένα πράγμα. Πως σ' αυτές τις περιπτώσεις το πρώτο και τελευταίο που μετράει είναι το οικονομικό.
Αυτά τα "η ομάδα μου ΄ή... του", τα "θέλει ή θέλω να κλείσει ή να κλείσω την καριέρα μου στην ομάδα που αγαπάω", τα "η σημαία στον ιστό της" και όλα τα σχετικά όμορφα και συγκινητικά, καλά είναι και ορισμένες φορές και αληθινά, αλλά είναι τέτοια αφού πρώτα... υπογραφούν τα συμβόλαια.
Όσο διαρκεί η διαπραγμάτευση, αυτά δεν υπάρχουν.
Κι όποιος πιστεύει το αντίθετο για οποιαδήποτε περίπτωση, τότε μάλλον θέλει να τα πιστεύει, ή του αρέσει να βλέπει έτσι τα πράγματα.
Δεν υπάρχουν λοιπόν αυτά τα ωραία πράγματα.
Τι υπάρχει;
Τα αντικειμενικά δεδομένα.
Σε σχέση με αυτά τώρα.
Κατ' αρχήν τι "ενώνει" τον Παναθηναϊκό με τον Καραγκούνη και αντίστροφα.
Το Καραγκούνη με τον Παναθηναϊκό, τον ενώνει το ότι υπάρχει πάντα σαν ανοιχτό παράθυρο σε περίπτωση που δεν βρει κάτι καλύτερο, ή για την ακρίβεια, ένα καλό και σίγουρο τελευταίο συμβόλαιο στην μεγάλη καριέρα που έχει κάνει σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Τον ενώνει επίσης, έστω και στο βάθος της σκέψης του, το ότι είναι η ομάδα που τον ανέδειξε, η ομάδα που την ξέρει, η ομάδα στην οποία μπορεί να αποτελεί ηγέτη ακόμα και αν δεν παίζει, αλλά και η ομάδα που... του περνάει να απαιτήσει και να κάνει μια σειρά πράγματα που σε ένα άλλο σύλλογο δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να τα κάνει στην ηλικία που βρίσκεται.
Τον ενώνει τέλος ένα... υπόλοιπο που έχει λαμβάνειν από τον Παναθηναϊκό και το οποίο δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο.
Απ' την αντίπερα όχθη, τον Παναθηναϊκό τον ενώνει με τον Καραγκούνη, η... απήχηση επικοινωνιακά που θα έχει η επιστροφή του συγκεκριμένου στην ομάδα για να κλείσει την καριέρα του, ή έστω η απήχηση που... θεωρεί ο Παναθηναϊκός ότι θα έχει μαι τέτοια κίνηση.
Τον ενώνει η ελπίδα ότι ο Καραγκούνης αν έλθει θα προσθέσει πείρα και πάθος στην νεανική ομάδα που έχει φτιαχτεί αν ενταχθεί ομαλά στο κλίμα και την ατμόσφαιρα της ομάδας.
Τέλος, τον ενώνει η "ηθική" υποχρέωση που έχουν οι Αναστασίου και Νταμπίζας απέναντι στον Γιώργο Καραγκούνη, καθώς είναι κοινό μυστικό στον Παναθηναϊκό, ότι ο "Κάρα" ήταν αυτός που έκανε τα "κονέ" πέρυσι το καλοκαίρι για να έρθουν οι Αναστασίου και Νταμπίζας στο τριφύλλι.
Τι 'χωρίζει' τώρα Παναθηναϊκό και Καραγκούνη.
Κατ' αρχήν τους χωρίζει αυτό που τους... ενώνει κατά κάποιο τρόπο.
Δηλαδή τα λεφτά που χρωστάει ο Παναθηναϊκός στον Καραγκούνη και για τα οποία, ο Κάρα έχει δεχθεί να κάνει μια σειρά διευκολύνσεις, έχει δεχτεί να βοηθήσει στην υπογραφή διακανονισμού ώστε να βοηθηθεί ο Παναθηναϊκός στον φάκελλο αδειοδότησης που παρουσίασε, αλλά που βέβαια δεν προτίθεται σε καμιά περίπτωση -και τόχει ξεκαθαρίσει στις συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό- να τα χαρίσει.
Η διασφάλιση αυτών των οφειλομένων, ή έστω του μεγαλύτερου μέρους τους, είναι απαραίτητη προυπόθεση να βρεθεί οποιαδήποτε άκρη για να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό.
Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με το νέο συμβόλαιο που θα κληθεί να υπογράψει ο Κάρα αν τα βρει με τον Νταμπίζα. Ο Καραγκούνης λοιπόν, έχει ξεκαθαρίσει, πως θέλει εγγυήσεις πω θα πληρωθεί ότι συμφωνήσει και μάλιστα στην ώρα του και χωρίς καθυστερήσεις.
Την ίδια στιγμή Νταμπίζας και κυρίως Αναστασίου ναι μεν έχουν "υποχρέωση" να κάνουν την κίνηση προς τον Κάρα, όμως έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ένα ερωτηματικό στο κατά πόσο ο Κάρα θα μπορέσει να λειτουργήσει στο στιλ και το κλίμα που έχουν πετύχει την προηγούμενη χρονιά στην ομάδα, χωρίς δηλαδή παίκτες που να ξεχωρίζουν ή να έχουν ιδιαίτερη και προνομιακή μεταχείριση, καθώς και το κατά πόσο θα μπορέσει ο Κάρα να βοηθήσει άμεσα και ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό και ειδικά στα προκριματικά, με δεδομένη την ηλικία του και ιδιαίτερα την συμμετοχή του στο Μουντιάλ με όσα συνεπάγεται αυτό χρονικά και από πλευράς κόπωσης.
Αυτά σε συνδυασμό με το ότι η συγκεκριμένη κίνηση, μόνο... φθηνή δεν θα είναι για τα οικονομικά δεδομένα του Παναθηναϊκού, αφήνει ένα κάποιο ερωτηματικό για την σκοπιμότητα της συγκεκριμένης κίνησης στο τεχνικό δίδυμο του τριφυλλιού, ή έστω αν προτιμάτε, το... πάθος με το οποίο ο Παναθηναϊκός θα την κυνηγήσει μέχρι το τέλος.
Σουμάροντας λοιπόν.
Ο Παναθηναϊκός έκανε μια κίνηση προς τον Κάρα και επειδή είχε "υποχρέωση" να την κάνει, αλλά και γιατί πιστεύει στην βοήθεια -αγωνιστική και επικοινωνιακή- που θα δώσει στην ομάδα η επιστροφή του Καραγκούνη.
Από κει και πέρα ένα είναι σίγουρο.
Πως ο Καραγκούνης από την μια θέλει μια όσο το δυνατόν πιο σίγουρη διασφάλιση για τα χρήματα που του οφείλονται αλλά και γι' αυτά που θα υπογράψει και δεν υπάρχει περίπτωση να πει το "ναι" αν δεν πάρει ένα ποσό έναντι έστω από αυτά που του χρωστάει ο Παναθηναϊκός.
Ταυτόχρονα, ο Κάρα δεν υπάρχει περίπτωση να απαντήσει τώρα στον Παναθηναϊκό, αν δεν εξαντλήσει οποιαδήποτε περίπτωση όσο κι αν αυτό χρειαστεί να τραβήξει χρονικά, στο να βρει οπουδήποτε της γης και ειδικά στις χώρες της ομογένειας (Αμερική, Καναδά, Αυστραλία) ή σε Αραβικές χώρες, ένα γενναίο και σίγουρο οικονομικά συμβόλαιο. Γι' αυτό και θα εξαντλήσει χρονικά τα περιθώρια και τις όποιες δυνατότητες πιστεύει ότι θα του δώσει σ' αυτό τον τομέα η συμμετοχή του με την Εθνική στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.
Αυτά είναι λοιπόν τα συνολικά δεδομένα της υπόθεσης επιστροφή Καραγκούνη στον Παναθηναϊκό, όπερ και σημαίνει ότι προς το παρόν δεν υπάρχει θέμα άμεσων εξελίξεων και αποφάσεων.
Πηγή: sportdog.gr

Πρόστιμο για «θέατρο» σε Ουέιντ!

Με πρόστιμο 5.000 δολαρίων τιμωρήθηκε από το ΝΒΑ ο Ντουέιν Ουέιντ για την υπερβολική του αντίδραση σε ένα φάουλ που προσπάθησε να κερδίσει.

Πρόστιμο για «θέατρο» σε Ουέιντ
Ο Ντουέιν Ουέιντ επιστράτευσε όλες τις ερμηνευτικές του ικανότητες για να εκμαιεύσει ένα φάουλ σε μαρκάρισμα (;) του Μάνου Τζινόμπιλι στη δεύτερη περίοδο του τελικού μεταξύ Σπερς και Χιτ.

Ο σούπερ σταρ του Μαϊάμι πήρε μεν το σφύριγμα, αλλά μαζί και πρόστιμο 5.000 δολαρίων από το ΝΒΑ για flopping.
Πηγή: sport-fm.gr

Καλά και κακά μαντάτα...!

Απ’ όλα είχε ο... μπαξές για την Εθνική! Την ώρα λοιπόν που ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος συμμετείχε κανονικά στην προπόνηση, ο Παναγιώτης Ταχτσίδης δημιουργούσε «πονοκέφαλο» απ’ το πουθενά!

Καλά και κακά μαντάτα...
Διάφορα... θέματα προέκυψαν στη δεύτερη προπόνηση της Εθνικής στο Αρακαζού, που διεξήχθη κάτω από έντονη βροχή και υπό το βλέμμα περίπου 1.000 Βραζιλιάνων που παρακολούθησαν από κοντά τους διεθνείς!


Τα καλά νέα για τον Σάντος ήρθαν απ’ το «μέτωπο» του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Ο στόπερ της Ντόρτμουντ συμμετείχε κανονικά στο μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος, αν μη τι άλλο έδωσε ενθαρρυντικά μηνύματα για τη συνέχεια. Ο διεθνής αμυντικός βρίσκεται κοντά σε τέτοιο βαθμό αγωνιστικής ετοιμότητας που θα του επιτρέψει να μπει προσεχώς σε όλο το πρόγραμμα.

Ο Γλύκος έμεινε εκτός λόγω μιας φλεγμονής στο μάτι, που δεν ανησυχεί το επιτελείο της Ελλάδας και αναμένεται αύριο να συμμετάσχει κανονικά με τους υπόλοιπους διεθνείς.

Οι Καραγκούνης και Τοροσίδης έκαναν ατομικό για προληπτικούς λόγους λόγω ενοχλήσεων στον δικέφαλο.

Τα άσχημα ήρθαν προς το τέλος της προπόνησης, όταν ο Παναγιώτης Ταχτσίδης εγκατέλειψε την προπόνηση λόγω ενοχλήσεων στην ποδοκνημική. Οι ασφαλείς εκτιμήσεις για την πορεία του θα γίνουν από Τρίτη.

Αύριο η προπόνηση είναι προγραμματισμένη ξανά για τις 23:30 ώρα Ελλάδας, ενώ η συνέντευξη Τύπου θα γίνει στο ξενοδοχείο που διαμένει η αποστολή στο Αρακαζού, στις 19:30 (ώρα Ελλάδας).Πηγή: sport-fm.gr

Αναλαμβάνει τους Νικς ο Φίσερ!!

Αφήνει τα παρκέ ως παίκτης και γίνεται προπονητής ο Ντέρεκ Φίσερ που είναι έτοιμος να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των Νικς.

Αναλαμβάνει τους Νικς ο Φίσερ!
Ύστερα από 18 χρόνια, ο Ντέρεκ Φίσερ είναι έτοιμος να σταματήσει την καριέρα του ως παίκτης! Κι ο λόγος έχει να κάνει πως γίνεται προπονητής! Σύμφωνα με τα αμερικανικά δημοσιεύματα, ο 39χρονος γκαρντ θα είναι ο νέος προπονητής των Νικς!

Ο βετερανός γκαρντ είναι ο «εκλεκτός» του προέδρου του συλλόγου, Φιλ Τζάκσον για την τεχνική ηγεσία, καθώς οι δυο τους συνύπαρξαν για χρόνια στους Λέικερς όπου πανηγύρισαν και 5 πρωταθλήματα.

Η συμφωνία κάνει λόγο για συμβόλαιο 4 χρόνων +1 έναντι συνολικά 25 εκατ. δολαρίων, με τον Φίσερ να ελπίζει πως θα κάνει ένα ξεκίνημα όπως έκανε πριν ένα χρόνο και ο Τζέισον Κιντ στους γείτονες, Νετς.
Πηγή: sport-fm.gr

Παίρνει Κόουλ η Βίλα!

Την φανέλα της Άστον Βίλα θα φορά απ’ την επόμενη σεζόν ο Τζο Κόουλ καθώς φαίνεται πως απομένουν οι ιατρικές εξετάσεις για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Παίρνει Κόουλ η Βίλα
Στην Άστον Βίλα θα συνεχίσει την καριέρα του, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Τζο Κόουλ. Η μεταγραφή του 32χρονου μεσοεπιθετικού θεωρείται «τελειωμένη» καθώς απομένουν να περάσει από ιατρικές εξετάσεις, να ανάψει το... πράσινο φως και να ολοκληρωθεί η υπόθεση.

Την περασμένη σεζόν ο πολύπειρος άσος αγωνιζόταν στη Γουέστ Χαμ, με την οποία μέτρησε 20 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ, εκ των οποίων μόνο οι 6 ως βασικός. Στόχος του είναι να... ξαναπάρει τα πάνω του, αφού είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια έχει «χαθεί», έχοντας ταλαιπωρηθεί αρκετά και από τραυματισμούς.Πηγή: sport-fm.gr

«Αρκετά πιθανό να πάω στον Αστέρα»

Κοντά σε συμφωνία με τον Αστέρα Τρίπολης βρίσκεται ο τερματοφύλακας Βλάνταν Γκίλιεν, όπως δήλωσε ο ίδιος σε Μέσα του Μαυροβούνιου.

«Αρκετά πιθανό να πάω στον Αστέρα»
Αρκετά πιθανό θεωρεί το ενδεχόμενο ο Βλάνταν Γκίλιεν να συνεχίσει την καριέρα του στον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Μαυροβούνιος τερματοφύλακας, μιλώντας σε Μέσα της πατρίδας του, τόνισε πως βρίσκεται σε επαφές με τους Αρκάδες, στις οποίες, ωστόσο, υπάρχει διαφορά στο οικονομικό. Παράλληλα δήλωσε πως έχει δεχτεί «κρούσεις» από ομάδες της Πορτογαλίας και του Ιράν.

«Είναι αρκετά πιθανό να συμβεί. Ο Αστέρας ενδιαφέρεται σοβαρά για τις υπηρεσίες μου, αλλά η προσφορά είναι μέχρι στιγμής κατώτερη των προσδοκιών μου. Αν o Αστέρας αυξήσει την προσφορά, τότε είμαι πολύ κοντά στην απόφαση να συνεχίσω την καριέρα μου στην Ελλάδα. Υπάρχουν προτάσεις και από το Ιράν και την Πορτογαλία. Πιστεύω ότι θα τελειώσουν σύντομα τα διλήμματα», δήλωσε μεταξύ άλλων στην ιστοσελίδα «dan.co.me».

Ο 25χρονος την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην ΟΦΚ Βελιγραδίου και ολοκλήρωσε τη χρονιά στην Τσέλικ, από την οποία έμεινε ελεύθερος.Πηγή: sport-fm.gr

Με show στον τελικό!

«Πάρτι» έστησε μέσα στην έδρα της Σάσαρι η Αρμάνι Μιλάνο και με το υπέρ της 95-76 πέρασε στους τελικούς της ιταλικής λίγκας.

Με show στον τελικό
Μια… επανάληψη του 2012 θα ‘χουμε φέτος στην ιταλική λίγκα. Η Αρμάνι Μιλάνο πέρασε σαν… σίφουνας απ’ την έδρα της Σάσαρι, με το τελικό 95-76 και κάνοντας το 4-2 προκρίθηκε στους τελικούς όπου θα συναντήσει την πρωταθλήτρια Σιένα που είχε τσεκάρει το εισιτήριο απ’ την Κυριακή.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Λάνγκφορντ που σταμάτησε στους 24 πόντους, 17 πρόσθεσε ο Λαβάλ, ενώ από 12 είχαν οι Τζέρελς και Σάμιουελς. Για τους ηττημένους που έπεσαν σχεδόν αμαχητί, έχοντας μείνει πίσω στο σκορ με ευρεία διαφορά απ’ το δεύτερο δεκάλεπτο, 19 πόντους σημείωσε ο Ντίνερ και 17 ο Γκριν.
Πηγή: sport-fm.gr

Χωρίς Γλύκο, με κόσμο! (video)

Μία μόλυνση στο μάτι ανάγκασε τον Παναγιώτη Γλύκο να μην προπονηθεί σήμερα στη Βραζιλία. Δεν υπάρχει ανησυχία για την κατάστασή του. Δείτε την προπόνηση όπως μεταδόθηκε σε live streaming!

Χωρίς Γλύκο, με κόσμο (video)
Με έναν απόντα διεξήχθη η δεύτερη προπόνηση της Εθνικής στο Αρακαζού, καθώς ο Παναγιώτης Γλύκος δεν συμμετείχε στο πρόγραμμα.


Ο διεθνής γκολκίπερ ταλαιπωρείται από μια μόλυνση στο μάτι, κάτι που τον υποχρέωσε να μην βγει στον αγωνιστικό χώρο του «Estadio Lourival Baptista». Βέβαια δεν υπάρχει καμία ανησυχία στο στρατόπεδο της Ελλάδας, καθώς απ' την Τρίτη αναμένεται να μπει σε φουλ ρυθμούς.

Κατά τα άλλη, στο σημερινό πρόγραμμα -που διεξήχθη κάτω από έντονη βροχή- συμμετείχε χαλαρά και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Απ' την Τετάρτη αναμένεται να... φορτσάρει. Αξίζει να σημειωθεί πως πάνω από 500 άτομα βρέθηκαν στις εξέδρες του προπονητικού κέντρου της πόλης και παρακολούθησαν από κοντά τους διεθνείς, καθώς η προπόνηση ήταν ανοιχτή για τον κόσμο.

Δείτε την προπόνηση όπως μεταδόθηκε απ' το κανάλι της ΕΠΟ:


Πηγή: sport-fm.gr

Επιστροφές «καταστροφές»

Το comeback από τραυματισμό, μπορεί να είναι «καταστροφή» είτε του παίκτη, είτε των αντιπάλων. Αυτό τουλάχιστον έχει δείξει η ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, για παίκτες που δεν... μάσησαν από πόνο.

Επιστροφές «καταστροφές»
Ένας τραυματισμός λίγο πριν από μεγάλη διοργάνωση συνήθως είναι «κατάρα». Σε ελάχιστες περιπτώσεις μπορεί να γίνει και η ευκαιρία για ανεπανάληπτο comeback.

Κριστιάνο Ρονάλντο, Λουίς Σουάρες και Ντιέγκο Κόστα είναι τα χαρακτηριστικά παραδείγματα παικτών που θα επιδιώξουν να… ενταχθούν στην δεύτερη κατηγορία, στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Για να τα καταφέρουν, ίσως θα πρέπει να παραδειγματιστούν απ' αυτούς που το έχουν προσπαθήσει στο παρελθόν. Κάποιοι απ’ αυτούς κατάφεραν να γίνουν η «καταστροφή» του αντιπάλου -όπως ο Ρονάλντο το 2002- και κάποιοι άλλοι, να καταστρέψουν τις ελπίδες της ομάδας τους για κάτι καλό.

Καρλ Χάινς Ρουμενίγκε - Γερμανία
Ο Καρλ Χάινς Ρουμενίγκε ταξίδεψε στα γήπεδα της Ισπανίας το 1982 ως ένα απ’ τα μεγαλύτερα αστέρια μαζί με τον Μαραντόνα.

Ο τραυματισμός του στο γόνατο όμως, αποδείχτηκε μοιραίος για την παρουσία του στη διοργάνωση. Δεν έπιασε φουλ απόδοση και χρησιμοποιήθηκε με μεγάλη προσοχή απ’ τον προπονητή του.

Παρόλα αυτά όμως, κατάφερε να επιβεβαιώσει τον τίτλο που του είχαν δώσει πριν την έναρξη της διοργάνωσης, όταν μπήκε στο γήπεδο ως αλλαγή στο ματς κόντρα στη Γαλλία.

Η Δυτική Γερμανία βρισκόταν πίσω στο σκορ με 3-1 όμως ένα γκολ του Ρουμενίγκε και μια ασίστ που έβγαλε στον Κλάους Φίσερ έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση. Τελικά οι Γερμανοί επικράτησαν στα πέναλτι, όμως η κούραση τους στοίχησε στον τελικό όπου ηττήθηκαν 3-1.

inner

Ζίκο - Βραζιλία
Για να γίνει «θρύλος» τίποτα δεν πρέπει να στέκεται εμπόδιο στις επιδιώξεις σου. Και η επιθυμία του Ζίκο να αγωνιστεί στο Μουντιάλ του 1986 ήταν πιο δυνατή απ’ τον πόνο που του προκαλούσε ο τραυματισμός στο γόνατο.

Ο σκληρός Βραζιλιάνος «κατάπιε» τον πόνο και αγωνίστηκε στον προημιτελικό κόντρα στην Γαλλία, όμως έμελλε να γίνει το μοιραίο πρόσωπο του αγώνα.

Το χαμένο πέναλτι που είχε στην κανονική διάρκεια του ματς, συντέλεσε στο να καταλήξει το ματς στη διαδικασία των πέναλτι. Και παρότι ο ίδιος ευστόχησε, η Βραζιλία αποκλείστηκε λόγω της αστοχίας των Σόκρατες και Ζούλιο Σέζαρ.



Ρονάλντο - Βραζιλία
Η Βραζιλία έπιασε μέτρια απόδοση στα προκριματικά που την οδήγησαν στα γήπεδα της Κορέας και της Ιαπωνίας το 2002. Ο τραυματισμός του Ρονάλντο ήταν «αγκάθι» για την «Σελεσάο», που… προσευχόταν να πατήσει ξανά δυνατά στα πόδια του το «φαινόμενο».

Ο ίδιος όμως φρόντισε να ξεπεράσει τις προσδοκίες και με ένα τρομερό comeback σκόραρε κόντρα σε όποιον βρήκε μπροστά του (πλην της Αγγλίας στα προημιτελικά) και με 8 γκολ κατέκτησε το Χρυσό Παπούτσι, ενώ ήταν και φιναλίστ της Χρυσής Μπάλας.

Τον Δεκέμβριο του 2002 αναδείχτηκε παίκτης της χρονιά απ’ τη FIFA, όμως δεν κράτησε τον τίτλο για τον εαυτό του, αφού τον αφιέρωσε στο ιατρικό τιμ που τον βοήθησαν να αναρρώσει.

inner

Πελέ - Βραζιλία
Οι αντίπαλοι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τον σταματήσουν. Ο τρόπος που χρησιμοποίησαν όμως Βούλγαροι και Πορτογάλοι στο Μουντιάλ του 1966 ήταν ο χειρότερος δυνατός.

Ένα απρόσεκτο μαρκάρισμα στο πρώτο ματς του πρώτου γύρου άφησε τον Πελέ εκτός δράσης στο επόμενο ματς κόντρα στην Ουγγαρία. Η απουσία του στοίχισε στην «Σελεσάο» που δεν κατάφερε να πανηγυρίσει στο συγκεκριμένο ματς.

Αυτό προκάλεσε… πανικό στον Βιθέντε Φέολα, ο οποίος στο τρίτο ματς κόντρα στη Βραζιλία επιστράτευσε τον ανέτοιμο Πελέ, άλλαξε την άμυνα και τον τερματοφύλακα και παρέταξε εντελώς διαφορετική σύνθεση απ’ ότι στο δεύτερο παιχνίδι.

Το φάουλ του Ζοάο Μοράις επανέφερε τον τραυματισμό του, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να τον σταματήσει. Οι αλλαγές δεν επιτρεπόταν στο συγκεκριμένο σημείο του ματς, με αποτέλεσμα να συνεχίσει χωλαίνοντας μέχρι το τελευταίο λεπτό.


Ρομάριο - Βραζιλία
Ο Ρομάριο έσφιξε τα δόντια και ταξίδεψε στην Ιταλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990, παρότι τρεις μήνες πριν τη λαμπρή σέντρα είχε τραυματιστεί.

Η αγωνιστική του κατάσταση όμως δεν του επέτρεψε να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που θα ήθελε στη «Σελεσάο», παρότι το όνομά του ήταν απ’ τα πιο πολυσυζητημένα, με αποτέλεσμα να αγωνιστεί μόλις 66 λεπτά στο ματς κόντρα στη Σκωτία.

Ζινεντίν Ζιντάν - Γαλλία
Δύο ματς χωρίς τον Ζινεντίν Ζιντάν στο Παγκόσμιο του 2002 κράτησαν στο «0» τους πρωταθλητές Ευρώπης στο Euro 2000.

Η ανάγκη να επιστρέψει στο γήπεδο λοιπόν, κρίθηκε αναγκαία. Και παρότι δεν είχε αναρρώσει πλήρως απ’ τον τραυματισμό του, ο «Ζιζού» προσέφερε τις υπηρεσίες του στο τρίτο ματς.

Βέβαια, αυτό δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει τους «τρικολόρ» απ’ τον αποκλεισμό, αλλά και τη χειρότερη απόδοση της ιστορίας τους, αφού δεν κατάφεραν να σκοράρουν ούτε μια φορά.

inner

Ντιντιέρ Ντρογκμπά - Ακτή Ελεφαντοστού
Μετά από εγχείρηση στον αγκώνα του δεξιού χεριού ο Ντιντιέρ Ντρογκμπά ταξίδεψε στη Νότια Αφρική, έχοντας ελπίδες μόνο για την τελική φάση της διοργάνωσης.

Αυτός όμως δεν «μάσησε» και φορώντας προστατευτικό στο σπασμένο χέρι αγωνίστηκε στο πρώτο ματς των ομίλων κόντρα στην Πορτογαλία για 65 λεπτά.

inner

Ντέιβιντ Μπέκαμ - Αγγλία
Μουντιάλ χωρίς τον αρχηγό; Ποτέ!

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ τραυματίστηκε λίγο πριν το Μουντιάλ του 2002, οι Άγγλοι… προσευχήθηκαν και οι προσευχές τους έπιασαν τόπο.

Ο αρχηγός των «λιονταριών» αγωνίστηκε σε πέντε παιχνίδια, ενώ σκόραρε και το νικητήριο πέναλτι κόντρα στην Αργεντινή.

inner

Φράνκο Μπαρέσι- Ιταλία
Το παιχνίδι της ζωής του έδωσε με τραυματισμένο πόδι ο Φράνκο Μπαρέσι.

Ο αρχηγός της Ιταλίας τραυματίστηκε στο πρώτο ματς του Μουντιάλ του 1994, με αποτέλεσμα να χάσει όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια.

Η επιστροφή του έγινε στον τελικό, όπου οι Ιταλοί συνάντησαν την Βραζιλία. Εκεί ο Μπαρέσι αστόχησε σε πέναλτι -το οποίο χάρισε το τρόπαιο στη Σελεσάο- και ολοκλήρωσε με αυτό τον τρόπο την παρουσία του στην Εθνική ομάδα της χώρας του. Πηγή: sport-fm.gr