Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Οι σκέψεις του Σάντος…!

Τα συμπεράσματα βγήκαν στα τρία φιλικά της Εθνικής και πλέον, όσο πλησιάζουν οι μέρες για τα επίσημα παιχνίδια, θα πρέπει ο Φερνάντο Σάντος να αποφασίσει σε ποιους διεθνείς θα δώσει φανέλα βασικού.

Οι σκέψεις του Σάντος…
Η συνολική εικόνα της «γαλανόλευκης» κρίθηκε ικανοποιητική χάρη στην αξιόπιστη αμυντική λειτουργία της, αλλά και τη βελτίωση που παρουσίασε στο επιθετικό κομμάτι, στα ματς με τη Νιγηρία και τη Βολιβία. Ο Γιάννης Φετφατζίδης και ο Παναγιώτης Κονέ είναι δύο πρόσωπα, τα οποία ξεχώρισαν στα φιλικά του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, γεγονός που βάζει διλήμματα στον Πορτογάλο όσον αφορά τον καταρτισμό της ενδεκάδας.

Με αυτό τον τρόπο, ο ομοσπονδιακός προπονητής βλέπει να μεγαλώνει ο αριθμός των υποψηφίων για την ενδεκάδα, καθώς σε κάθε θέση μπορεί να έχει δύο και τρεις επιλογές. Δημιουργείται λοιπόν, ένας ευχάριστος «πονοκέφαλος» για τον Φερνάντο Σάντος εν όψει της πρεμιέρας με την Κολομβία στο Μπέλο Οριζόντε, στις 14 Ιουνίου.

Βέβαια, μπροστά υπάρχουν τρεις γεμάτες προπονήσεις προκειμένου ο Πορτογάλος τεχνικός να βγάλει τα τελικά συμπεράσματα του και να καταλήξει στην ενδεκάδα. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Την εστία της Εθνικής θα υπερασπιστεί χωρίς αμφιβολία ο Ορέστης Καρνέζης. Δεξί μπακ θα είναι ο Βασίλης Τοροσίδης και αριστερό ο Χοσέ Χολέμπας. Μέχρι εδώ ήταν τα εύκολα. Στο κέντρο της άμυνας υπάρχει αγωνία εάν θα είναι 100% έτοιμος ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο στόπερ της Ντόρτμουντ συμμετείχε στο μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης της Τρίτης και μέρα με τη μέρα παρουσιάζει βελτίωση.

Θετική παρουσία στα φιλικά της «γαλανόλευκης» είχε και ο Βαγγέλης Μόρας, που θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα κόντρα στην Κολομβία. Με δεδομένη την παρουσία του Κώστα Μανωλά, η άλλη θέση «παίζεται» μεταξύ Μόρα και Παπασταθόπουλου.

Στην τριάδα των χαφ, σίγουροι θεωρούνται ο Κώστας Κατσουράνης και ο Γιάννης Μανιάτης και ψάχνουμε τον τρίτο. Πριν από τα φιλικά, φαινόταν ότι τον πρώτο λόγο είχε ο Αλέξανδρος Τζιόλης. Ο μέσος του ΠΑΟΚ χρησιμοποιήθηκε με τους βασικούς σε ρόλο αμυντικού χαφ στις περισσότερες προπονήσεις στον Άγιο Κοσμά, όμως οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του με τα τωρινά δεδομένα.

Ο Γιώργος Καραγκούνης έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση στα φιλικά και διεκδικεί μια θέση στη μεσαία γραμμή. Ο αρχηγός της Εθνικής έκανε ατομικό πρόγραμμα την Δευτέρα λόγω ενοχλήσεων στον δικέφαλο και αναμένεται να μπει την Τρίτη με την υπόλοιπη ομάδα.

Ο ποδοσφαιριστής που δείχνει να είναι πιο κοντά από κάθε άλλον για να καλύψει την τρίτη θέση στον άξονα είναι ο Παναγιώτης Κονέ. Στα δύο φιλικά της Αμερικής και κυρίως στο δεύτερο με τη Βολιβία, ο μεσοεπιθετικός της Μπολόνια ενθουσίασε με την απόδοση του και πλέον είναι το φαβορί για να αγωνιστεί από την αρχή στην πρεμιέρα του Μουντιάλ. Ένας σχηματισμός με τον Κώστα Κατσουράνη να είναι το «εξάρι» και πιο μπροστά τους Γιάννη Μανιάτη (δεξιά) και Παναγιώτη Κονέ (αριστερά) ως εσωτερικούς χαφ.

Ο Γιώργος Σαμαράς δεν «κουνιέται» στην αριστερή πλευρά της επίθεσης αν και ο Λαζάρος Χριστοδουλόπουλος είχε καλή απόδοση στα φιλικά. Στα δεξιά μπορεί να τα πήγε περίφημα ο Γιάννης Φετφατζίδης, όμως η εμπειρία του Δημήτρη Σαλπιγγίδη από τα μεγάλα ματς και η συνέπεια που δείχνει στα ανασταλτικά του καθήκοντα, οδηγούν τον Φερνάντο Σάντος στην επιλογή του αρχηγού του ΠΑΟΚ. Συν τοις άλλοις, η Κολομβία παίζει από τα αριστερά με τον Πάμπλο Αρμέρο της Νάπολι. Ένας φουλ μπακ που «καβαλάει» ολόκληρη την πλευρά. Οπότε σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί η αμυντική αφοσίωση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Όσον αφορά την κορυφή της επίθεσης, ο Κώστας Μήτρογλου και ο Φάνης Γκέκας διεκδικούν τη θέση επί ίσοις όροις και θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την παρουσία τους στις τελευταίες προπονήσεις. Πριν από τα φιλικά λέγαμε ότι ο φορ της Φούλαμ είναι το φαβορί, ωστόσο δεν έχει παρουσιάσει ακόμα τον καλό του εαυτό. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: