Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Οι υποσχέσεις του πολιτικού Ζαγοράκη!

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την παρουσία του Θοδωρή Ζαγοράκη στην πολιτική σκηνή.
Οι υποσχέσεις του πολιτικού Ζαγοράκη
Στις 12 Μαΐου ο ευρωβουλευτής Θόδωρος Ζαγοράκης δήλωσε μέσω του facebook ότι, «μόλις ενημερώθηκα ότι είναι έτοιμη και θα κατατεθεί στη Bουλή, αμέσως μετά την επανάληψη των εργασιών της, η τροπολογία που αφορά τη ρύθμιση χρεών του ΠAOK. Προχωράμε, με βήματα μπροστά».


Η «πληροφόρησή» του από κυβερνητικά στελέχη, προφανώς δεν ήταν. επίκαιρη ούτε στο θέμα της Θέρμης, αφού και για αυτό φάνηκε να είναι σίγουρος, ότι στις 28 Μαΐου, όταν θα άνοιγε η Βουλή, μετά τη εκλογική διαδικασία, θα υπήρχε οριστική λύση με τροπολογία, ωστόσο, καμία κίνηση δεν καταγράφηκε.

Αντιθέτως, το πρόωρο «κλείσιμο» της Βουλής -αρχές Ιούνη- προκάλεσε ποικίλα σχόλια και όλοι μαζί αντιληφθήκαμε για μια ακόμη φορά ότι ο. παπάς πάει σύννεφο.

Το ίδιο μάλλον αντιλήφθηκε κι ο Ζαγοράκης. Τι να κάνει κι αυτός; Άνθρωπος είναι με τις αδυναμίες του. Ολόκληροι υπουργοί και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης του έλεγαν «ετελείωσε». Να μην τους πιστέψει;

Από τον υπέρμετρο ενθουσιασμό του, ανέβασε τα ευχάριστα στο facebook, την κατάλληλη στιγμή, λίγες στροφές πριν από τις ευρωεκλογές. Τίποτε δεν είναι τυχαίο.

Σήμερα, διαπιστώνοντας ότι οι υποσχέσεις εξέθεσαν πρόσωπα, που θα περίμενε κανείς να λειτουργήσουν πολύ διαφορετικά από τους παραδοσιακούς πολιτικούς τους προϊστάμενους, δεν είναι αργά για να λάβουμε μια επαρκή εξήγηση και όχι μια ακόμη υπόσχεση.

Ο Ζαγοράκης δέχτηκε και εξακολουθεί να δέχεται κριτική γιατί δεν μιλά καλά ελληνικά. Γίνονται δροσερά και ανέκδοτα σποτ στο ραδιόφωνο γιατί μιλά για «προστίματα» και λέει, «αυτό χρήσει (αντί χρήζει) επιστημονικής έρευνας».
Κανείς δεν τον ψήφισε για αυτό που δεν γνωρίζει. Για όσα δεν σπούδασε. Ούτε για τις. ξένες του γλώσσες.

Τον ψήφισαν και τον έστειλαν στις Βρυξέλλες γιατί θεωρούν ότι διαφέρει από τους άλλους. Κυρίως γιατί δεν είναι πολιτικός. Κυρίως γιατί δεν θα συμπεριφερθεί ως πολιτικός. Έτσι κι αλλιώς δεν το γνωρίζει το επάγγελμα.
Για όλα αυτά, ο ίδιος όφειλε να είναι πιο προσεκτικός και φειδωλός στις υποσχέσεις για όσα δεν εξαρτώνται από τον ίδιο. Ειδικά σε τέτοιες εποχές.

Όπως έκανε κι όταν έπιασε τη θέση του προέδρου στον ΠΑΟΚ.

Πέρα από τις προφανείς τεχνικές αδυναμίες του, ο Ζαγοράκης έχει το ανάστημα να εκπροσωπήσει τις ιδέες για τον αθλητισμό. Αρκεί να αποδείξει πλέον ότι είναι καταλληλότερο πρόσωπο από όλους αυτούς που είχαν αποκτήσει τυχαία αθλητική ταυτότητα, επειδή έπαιξαν στην ομάδα της γειτονιάς τους και κατέλαβαν κατά καιρούς ανάλογες ή σημαντικότερες θέσεις. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: