Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Τι "χωρίζει" και τι "ενώνει" Καραγκούνη και ΠΑΟ!

Ο Κώστας Γκόντζος γράφει για το σήριαλ της επιστροφής του Γιώργου Καραγκούνη και αναλύει όλες τις παραμέτρους γύρω από το θέμα του πολύπειρου μέσου
Η περίπτωση επιστροφής του Καραγκούνη στον Παναθηναϊκό, εξελίσσεται για ένα ακόμα καλοκαίρι σε σήριαλ, με πολλά εναλλασσόμενα επεισόδια και... προβλέψεις ως προς το τέλος του.
Γι' αυτό καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα και τα δεδομένα που υπάρχουν, ώστε να έχουν όλοι μια πιο πλήρη εικόνα του τι ακριβώς γίνεται και τι πιθανόν να γίνει με την συγκεκριμένη περίπτωση.
Να ξεκινήσουμε από τα προφανή και κυρίως απ' αυτά που διαβάζουμε και ακούμε όταν γίνεται αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα.
Να ξέρετε λοιπόν ένα πράγμα. Πως σ' αυτές τις περιπτώσεις το πρώτο και τελευταίο που μετράει είναι το οικονομικό.
Αυτά τα "η ομάδα μου ΄ή... του", τα "θέλει ή θέλω να κλείσει ή να κλείσω την καριέρα μου στην ομάδα που αγαπάω", τα "η σημαία στον ιστό της" και όλα τα σχετικά όμορφα και συγκινητικά, καλά είναι και ορισμένες φορές και αληθινά, αλλά είναι τέτοια αφού πρώτα... υπογραφούν τα συμβόλαια.
Όσο διαρκεί η διαπραγμάτευση, αυτά δεν υπάρχουν.
Κι όποιος πιστεύει το αντίθετο για οποιαδήποτε περίπτωση, τότε μάλλον θέλει να τα πιστεύει, ή του αρέσει να βλέπει έτσι τα πράγματα.
Δεν υπάρχουν λοιπόν αυτά τα ωραία πράγματα.
Τι υπάρχει;
Τα αντικειμενικά δεδομένα.
Σε σχέση με αυτά τώρα.
Κατ' αρχήν τι "ενώνει" τον Παναθηναϊκό με τον Καραγκούνη και αντίστροφα.
Το Καραγκούνη με τον Παναθηναϊκό, τον ενώνει το ότι υπάρχει πάντα σαν ανοιχτό παράθυρο σε περίπτωση που δεν βρει κάτι καλύτερο, ή για την ακρίβεια, ένα καλό και σίγουρο τελευταίο συμβόλαιο στην μεγάλη καριέρα που έχει κάνει σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Τον ενώνει επίσης, έστω και στο βάθος της σκέψης του, το ότι είναι η ομάδα που τον ανέδειξε, η ομάδα που την ξέρει, η ομάδα στην οποία μπορεί να αποτελεί ηγέτη ακόμα και αν δεν παίζει, αλλά και η ομάδα που... του περνάει να απαιτήσει και να κάνει μια σειρά πράγματα που σε ένα άλλο σύλλογο δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να τα κάνει στην ηλικία που βρίσκεται.
Τον ενώνει τέλος ένα... υπόλοιπο που έχει λαμβάνειν από τον Παναθηναϊκό και το οποίο δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο.
Απ' την αντίπερα όχθη, τον Παναθηναϊκό τον ενώνει με τον Καραγκούνη, η... απήχηση επικοινωνιακά που θα έχει η επιστροφή του συγκεκριμένου στην ομάδα για να κλείσει την καριέρα του, ή έστω η απήχηση που... θεωρεί ο Παναθηναϊκός ότι θα έχει μαι τέτοια κίνηση.
Τον ενώνει η ελπίδα ότι ο Καραγκούνης αν έλθει θα προσθέσει πείρα και πάθος στην νεανική ομάδα που έχει φτιαχτεί αν ενταχθεί ομαλά στο κλίμα και την ατμόσφαιρα της ομάδας.
Τέλος, τον ενώνει η "ηθική" υποχρέωση που έχουν οι Αναστασίου και Νταμπίζας απέναντι στον Γιώργο Καραγκούνη, καθώς είναι κοινό μυστικό στον Παναθηναϊκό, ότι ο "Κάρα" ήταν αυτός που έκανε τα "κονέ" πέρυσι το καλοκαίρι για να έρθουν οι Αναστασίου και Νταμπίζας στο τριφύλλι.
Τι 'χωρίζει' τώρα Παναθηναϊκό και Καραγκούνη.
Κατ' αρχήν τους χωρίζει αυτό που τους... ενώνει κατά κάποιο τρόπο.
Δηλαδή τα λεφτά που χρωστάει ο Παναθηναϊκός στον Καραγκούνη και για τα οποία, ο Κάρα έχει δεχθεί να κάνει μια σειρά διευκολύνσεις, έχει δεχτεί να βοηθήσει στην υπογραφή διακανονισμού ώστε να βοηθηθεί ο Παναθηναϊκός στον φάκελλο αδειοδότησης που παρουσίασε, αλλά που βέβαια δεν προτίθεται σε καμιά περίπτωση -και τόχει ξεκαθαρίσει στις συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό- να τα χαρίσει.
Η διασφάλιση αυτών των οφειλομένων, ή έστω του μεγαλύτερου μέρους τους, είναι απαραίτητη προυπόθεση να βρεθεί οποιαδήποτε άκρη για να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό.
Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με το νέο συμβόλαιο που θα κληθεί να υπογράψει ο Κάρα αν τα βρει με τον Νταμπίζα. Ο Καραγκούνης λοιπόν, έχει ξεκαθαρίσει, πως θέλει εγγυήσεις πω θα πληρωθεί ότι συμφωνήσει και μάλιστα στην ώρα του και χωρίς καθυστερήσεις.
Την ίδια στιγμή Νταμπίζας και κυρίως Αναστασίου ναι μεν έχουν "υποχρέωση" να κάνουν την κίνηση προς τον Κάρα, όμως έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ένα ερωτηματικό στο κατά πόσο ο Κάρα θα μπορέσει να λειτουργήσει στο στιλ και το κλίμα που έχουν πετύχει την προηγούμενη χρονιά στην ομάδα, χωρίς δηλαδή παίκτες που να ξεχωρίζουν ή να έχουν ιδιαίτερη και προνομιακή μεταχείριση, καθώς και το κατά πόσο θα μπορέσει ο Κάρα να βοηθήσει άμεσα και ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό και ειδικά στα προκριματικά, με δεδομένη την ηλικία του και ιδιαίτερα την συμμετοχή του στο Μουντιάλ με όσα συνεπάγεται αυτό χρονικά και από πλευράς κόπωσης.
Αυτά σε συνδυασμό με το ότι η συγκεκριμένη κίνηση, μόνο... φθηνή δεν θα είναι για τα οικονομικά δεδομένα του Παναθηναϊκού, αφήνει ένα κάποιο ερωτηματικό για την σκοπιμότητα της συγκεκριμένης κίνησης στο τεχνικό δίδυμο του τριφυλλιού, ή έστω αν προτιμάτε, το... πάθος με το οποίο ο Παναθηναϊκός θα την κυνηγήσει μέχρι το τέλος.
Σουμάροντας λοιπόν.
Ο Παναθηναϊκός έκανε μια κίνηση προς τον Κάρα και επειδή είχε "υποχρέωση" να την κάνει, αλλά και γιατί πιστεύει στην βοήθεια -αγωνιστική και επικοινωνιακή- που θα δώσει στην ομάδα η επιστροφή του Καραγκούνη.
Από κει και πέρα ένα είναι σίγουρο.
Πως ο Καραγκούνης από την μια θέλει μια όσο το δυνατόν πιο σίγουρη διασφάλιση για τα χρήματα που του οφείλονται αλλά και γι' αυτά που θα υπογράψει και δεν υπάρχει περίπτωση να πει το "ναι" αν δεν πάρει ένα ποσό έναντι έστω από αυτά που του χρωστάει ο Παναθηναϊκός.
Ταυτόχρονα, ο Κάρα δεν υπάρχει περίπτωση να απαντήσει τώρα στον Παναθηναϊκό, αν δεν εξαντλήσει οποιαδήποτε περίπτωση όσο κι αν αυτό χρειαστεί να τραβήξει χρονικά, στο να βρει οπουδήποτε της γης και ειδικά στις χώρες της ομογένειας (Αμερική, Καναδά, Αυστραλία) ή σε Αραβικές χώρες, ένα γενναίο και σίγουρο οικονομικά συμβόλαιο. Γι' αυτό και θα εξαντλήσει χρονικά τα περιθώρια και τις όποιες δυνατότητες πιστεύει ότι θα του δώσει σ' αυτό τον τομέα η συμμετοχή του με την Εθνική στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.
Αυτά είναι λοιπόν τα συνολικά δεδομένα της υπόθεσης επιστροφή Καραγκούνη στον Παναθηναϊκό, όπερ και σημαίνει ότι προς το παρόν δεν υπάρχει θέμα άμεσων εξελίξεων και αποφάσεων.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: