Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Με το ζόρι στο… 27 η Ρεάλ!

Η Ρεάλ Μαδρίτης παρέμεινε αήττητη για 27ο σερί ματς την τρέχουσα σεζόν περνώντας δύσκολα από την έδρα της Σαραγόσα.

Με το ζόρι στο… 27 η Ρεάλ
Ούτε στη Σαραγόσα σταμάτησε το «τρένο» της Ρεάλ Μαδρίτης. Οι πρωταθλητές έφτασαν τις 27 νίκες σε ισάριθμα επίσημα ματς την τρέχουσα περίοδο επικρατώντας δύσκολα στην έδρα της Σαραγόσα για τη 14η αγωνιστική με 75-68.

Ο Ρούντι Φερνάντεθ είχε 21 πόντους, ενώ 12 πρόσθεσε ο Φελίπε Ρέγες και 11 ο Τζέισι Κάρολ για τη «βασίλισσα». Ο Γιάννης Μπουρούσης σε 16:22 είχε 2 πόντους (1/4 δίποντα, 0/3 τρίποντα) και 4 ριμπάουντ. Ο Γκιόργκι Σερμαντίνι με 17 πόντους και 11 ριμπάουντ πάλεψε περισσότερο από τους γηπεδούχους.

Αναλυτικά η 14η αγωνιστική:

Παρασκευή 3/1
Κανάριας-Καχασόλ 75-59

Σάββατο 4/1
Σαραγόσα-Ρεάλ Μαδρίτης 68-75
Ομπραντόιρο-Εστουντιάντες 21:00
Βαγιαδολίδ-Λαγκούν Άρο 21:15
Μανρέσα-Ουνικάχα Μάλαγα 21:30
Λαμποράλ Κούτσα-Μπαρτσελόνα 22:00

Κυριακή 5/1
Μπιλμπάο-Βαλένθια 13:15
Φουενλαμπράδα-Γκραν Κανάρια 13:30
Μούρθια-Μπανταλόνα 13:30

Δείτε τη βαθμολογία της ACBΠηγή: sport-fm.gr

Τέσσερα για το 2014!!

Με φόρα από το 2013 μπήκε και στη νέα χρονιά ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν «σεφτέ» στο 2014 με… τέσσερα κόντρα στην Καλλονή.

Τέσσερα για το 2014!
Συνεχίζει όπως σταμάτησε…

Ο Ολυμπιακός με κεκτημένη ταχύτητα από την περασμένη χρονιά, έκανε «σεφτέ» στο 2014, επικρατώντας 4-0 της Καλλονής, στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου.

Ο Σαβιόλα (13’) άνοιξε το σκορ, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Ο κορυφαίος του Ολυμπιακού, Ντομίνγκεζ (54’) διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ, ο Μανωλάς με κεφαλιά στο 65’. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Μασάντο στο 75’.

Το ματς:


Όπως αποχαιρέτησε το 2013, έτσι υποδέχτηκε και το 2014 ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» με πολύ όρεξη και άκρως επιθετικό ποδόσφαιρο μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο κόντρα στην Καλλονή και χρειάστηκαν μόλις 13’ λεπτά για να κάνουν «σεφτέ» για το νέο έτος. Ο Σαβιόλα άνοιξε το σκορ και τα πράγματα έγιναν, πολύ εύκολα για τους παίκτες του Μίτσελ.

Με πίεσης ψηλά, η οποία ανάγκαζε τους παίκτες της Καλλονής σε πολλά και αβίαστα λάθη, οι πρωταθλητές Ελλάδας έφταναν στην περιοχή του Σιδεράκη, όμως είτε οι εξαιρετικές επεμβάσεις του νεαρού γκολκίπερ, είτε η… «ερυθρόλευκη» αφέλεια κράτησαν το σκορ στο επίπεδο του 1-0, μετά τα πρώτα 45 λεπτά. Κάμπελ, Τσόρι και Σαβιόλα ξεχώριζαν και ήταν οι κορυφαίοι του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Με γκολ. Οι «ερυθρόλευκοι» με τον Ντομίνγκεζ «κλείδωσαν» το παιχνίδι με δεύτερο τέρμα και απλοποίησαν ακόμα περισσότερο το πράγμα. Μάλιστα, αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Μίτσελ να φρεσκάρει λίγο την ομάδα του, να δώσει ανάσες σε Σάμαρη και Μανιάτη και να δώσει χρόνο σε Εντινγκά και Μασάντο. Ο Μανωλάς, πιστός στο ραντεβού του με το σκοράρισμα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Τα λεπτά κυλούσαν, ο Ολυμπιακός, εντελώς απελευθερωμένος κυκλοφορούσε καλά τη μπάλα, έφτανε στην περιοχή του Σιδεράκη και με τον Μασάντο ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Το τελευταίο σφύριγμα από τον Παπαπέτρου, βρήκε τον Ολυμπιακό να ξεκινάει με το δεξί τις υποχρεώσεις του για το νέο έτος, ενώ παράλληλα ξεκίνησε με νίκες και τον δεύτερο γύρο της Σούπερ Λίγκας. Στο Περιστέρι δοκιμάζεται η ομάδα του Μίτσελ, την επόμενη αγωνιστική.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μπονγκ, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Σάμαρης (66’ Εντινγκά), Μανιάτης (72’ Μασάντο), Κάμπελ, Φουστέρ (55’ Βάις), Τσόρι, Σαβιόλα.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Παπάζογλου, Χολέμπας, Σέποβιτς.

Καλλονή (Γιάννης Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Λεάντρο, Αναστασιάδης, Γκοϊανίρα, Γιουκάρης (78’ Νταμπός), Μανούσος (69’ Βαλιός), Λεοζίνιο, Ντος Σάντος, Καζάκης (20’ λ.τ. Γκι Κάσα).

Στον πάγκο: Χογκ, Φουρλάνος, Κεϊτά, Φαρία.

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)
Βοηθοί: Θανασακούδης (Μακεδονίας), Μερκενίδης (Μακεδονίας)
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν μπορεί να είναι του πεταματού!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την ευκαιρία που μπορεί να πάρει ο Σέποβιτς.  Η λογική λέει ότι σήμερα ο Μίτσελ, απόντων τόσο του Μήτρογλου όσο και του Ολαϊτάν, θα παίξει με σέντερ φορ τον Σαβιόλα και πίσω του τον Τσόρι (η, τον Φουστέρ) στο παιχνίδι με την Καλλονή, που παρεμπιπτόντως όλοι θυμόμαστε πόσο είχε ζορίσει τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
Αλλά εγώ έχω την αίσθηση ότι ο Ισπανός μπορεί να δώσει μία ευκαιρία στον Σέποβιτς. Αίσθηση που δημιουργείται κύρια, για να είμαι ειλικρινής, λόγω επιθυμίας-να δούμε λίγο παραπάνω το Σέρβο. Aλλά και γιατί όσες φορές, μα όσες, έχει βάλει μαζί στην ενδεκάδα από το ξεκίνημα του αγώνα και Τσόρι και Σαβιόλα, δεν του έχει βγει αυτή η επιλογή και στο ημίχρονο κάνει αλλαγή τον ένα η, τον άλλο! Προφανώς για να κολλήσουν μαζί οι δύο έμπειροι Αργεντίνοι, δεν πρέπει να παίζουν κατά βάση περίπου στα ίδια τετραγωνικά, όπως συνήθως κάνουν, λόγω συνήθειας.
Τέλος πάντων, είμαι πάντα της άποψης ότι οι μεταγραφές πρέπει να παίρνουν τις ευκαιρίες τους. Κι αν δεν δείξουν πράγματα, τότε…
Είχα γράψει και τις προάλλες ότι θα μου άρεσε να έπαιζε σε κάποια ματς ο Γιαταμπαρέ. Κι ειδικά να έπαιζε στη θέση του κι όχι έξω δεξιά. Να σχηματίζαμε μία άποψη ρε αδελφέ. Τώρα, γυρίζει πίσω (δανεικός) στην Μπαστιά και είναι σα να μην τον έχουμε δει.
Σχεδόν ίδια περίπτωση είναι ο Σέποβιτς. Εκτός αν τον κρίνουμε από τα δύο παιχνίδια κυπέλλου με τον Φωκικό, στον οποίο ο Ολυμπιακός έβαλε δέκα γκολ! Με τον Σέρβο να είναι εύστοχος και στα δύο τελειώματά του στο πρώτο ματς. Έκτοτε, όμως, δεν ξανάβαλε γκολ, ενώ το πιο περίεργο είναι ότι έστω κι αν δεν έπαιξε και συχνά, όταν έπαιξε είχε μηδέν τελικές! Δεν σούταρε καν. Κάτι που δείχνει πως το παιδί μάλλον ακόμη δεν νιώθει άνετα ψυχολογικά, δεν έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του, χρειάζεται μία καλή φάση ίσως για να πάρει μπροστά.
Τον είδαμε τον Σέποβιτς 68 λεπτά με τον Αστέρα στο Καραίσκάκη. Κι άλλες τρεις φορές μπήκε αλλαγή στο πρωτάθλημα κι έπαιξε αρκετά, από 20 έως 40 λεπτά. Ότι δεν εντυπωσίασε, είναι ξεκάθαρο. Μπορεί να μην έχω δει σωστά, αλλά εμένα αρκετές κινήσεις του μου αρέσουν. Δείχνουν κινήσεις σύγχρονου σέντερ φορ, που παίζει για την ομάδα, ξέρει μπάλα και βρίσκει λύσεις παίζοντας μέσα και γύρω από το "κουτί". Χημεία δεν έχει αποκτήσει ακόμη με τους άλλους παίκτες κι αυτό είναι ένα ζήτημα. Αλλά με τα παιχνίδια φτιάχνεται αυτό.
Θα ήθελα, γενικά το λέω, να τον δούμε περισσότερο. Ένας σέντερ φορ, που στα 22 του έχει σε τρεις σεζόν (και παρά ένα σοβαρό τραυματισμό) 65 παιχνίδια (καμιά δεκαριά και σε Ευρώπη) και 20 γκολ με την μακράν πιο δυνατή εδώ και χρόνια ομάδα της Σερβίας, την Παρτίζαν κι έχει προλάβει να παίξει και σε πέντε παιχνίδια με την εθνική του, δεν μπορεί να είναι του πεταματού.
Τώρα, για το ματς με την Καλλονή: από τότε που θυμάμαι τον Ολυμπιακό, το πιο δύσκολο παιχνίδι του κάθε σεζόν, είναι το πρώτο της νέας χρονιάς, μετά δηλαδή τις γιορτές!
Πηγή: gazzetta.gr

Υπογράφει σήμερα στην Μπάγερν ο Λεβαντόφσκι!!

Στο Μόναχο για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει στην Μπάγερν είναι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Υπογράφει σήμερα στην Μπάγερν ο Λεβαντόφσκι
Από σήμερα ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι θα δεσμεύεται και τυπικά με την Μπάγερν!

Αρκετά γερμανικά ΜΜΕ μεταφέρουν την πληροφορία ότι ο Πολωνός επιθετικός βρίσκεται στο Μόναχο για το τελικό στάδιο της… μετακόμισης του στους πρωταθλητές Γερμανίας και Ευρώπης στην νέα αγωνιστική σεζόν.

Βάσει αυτών των δημοσιευμάτων ο Λεβαντόφσκι περνάει από ιατρικές εξετάσεις και αμέσως μετά θα υπογράψει το συμβόλαιό του με τους «βαυαρούς».

Αυτό θα έχει ισχύ από τον Ιούνιο του 2014 μέχρι και την αγωνιστική σεζόν 2019!

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές για τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Πηγή: sport-fm.gr

Ετοιμάζει μεταγραφικό «ντεμαράζ»

Μετά την… απώλεια του Τάσου Αυλωνίτη, στην ΑΕΚ φαίνεται πως υπάρχει έντονη μεταγραφική κινητικότητα και η διοίκηση φέρεται να είναι κοντά σε συμφωνία με κάποιους παίκτες.

Ετοιμάζει μεταγραφικό «ντεμαράζ»
Οι Κουρμπέλης, Λαμπρόπουλος και Ανέστης.
Αποφασισμένοι να κυνηγήσουν την υπόθεση του Τάσου Αυλωνίτη παρουσιάζονται στην ΑΕΚ, όχι για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους εν όψει της επόμενης σεζόν, αλλά για να δικαιωθούν σε μία ιστορία με μπόλικο παρασκήνιο.

Από εκεί και πέρα, όμως, στην «Ένωση» δεν σκοπεύουν να σταθούν στο θέμα του 24χρονου αμυντικού του Πανιωνίου, ο οποίος αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα, στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο καταστρώνουν τα πλάνα τους για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, η οποία καλώς εχόντων των πραγμάτων θα τους βρει στη Football League.

Προτεραιότητα για τον «Δικέφαλο» αποτελεί η ενίσχυση των μετόπισθεν, με την απόκτηση τουλάχιστον δύο αξιόλογων κεντρικών αμυντικών.

Ψηλά στη σχετική λίστα βρίσκεται το όνομα του Δημήτρη Κουρμπέλη για τον οποίο η ΑΕΚ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Αστέρα Τρίπολης και παρά τη διαφορά που υπάρχει στο οικονομικό, εκφράζεται η αισιοδοξία ότι σύντομα θα βρεθεί η «χρυσή» τομή.

Το δεύτερο όνομα που εξετάζουν στην «Ένωση» είναι εκείνο του Βασίλη Λαμπρόπουλου. Ο 24χρονος στόπερ ανήκει στον Πανιώνιο μέχρι το 2016, όμως αναζητείται μία «φόρμουλα» για να κάνει την περίπτωσή του ακόμα πιο… ελκυστική. Εφόσον τα καταφέρει, τότε οι «κιτρινόμαυροι» θα ασχοληθούν πιο… ζεστά μαζί του.

Από εκεί και πέρα, στην ΑΕΚ σκοπεύουν να ενισχυθούν και σε άλλες θέσεις που έχουν φανεί πως υπάρχουν κενά. Ήδη έχουν υπάρξει επαφές, Γιάννη Ανέστη, τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου, ενώ κοιτάει και τον 18χρονο αμυντικό μέσο της Καρδίτσας, Ζήση Καραχάλιο, ως μία επένδυση για το μέλλον.

Την ίδια ώρα, δεν έχει τελειώσει για τους ιθύνοντες του συλλόγου η υπόθεση του Κώστα Κατσουράνη, ενώ η SportDay γράφει πως υπάρχει οριστική συμφωνία με ποδοσφαιριστή επιπέδου Super League -όπως χαρακτηριστικά τονιζόταν- για τον οποίο δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν ανακοινώσεις.

Είναι δεδομένο πως στην ΑΕΚ θα έρθει η ώρα για ένα «δυνατό» μεταγραφικό ντεμαράζ, αφού πλέον μπήκαμε στο τελευταίο 6μηνο, πριν ξεκινήσει η ομάδα να κινείται -και επίσημα- σε ρυθμούς Football League.

Επιστρέφει στις Σέρρες ο Τάντιτς!!

Τα τυπικά έχουν απομείνει για να φορέσει ξανά τη φανέλα του Πανσερραϊκού ο Μπόζινταρ Τάντιτς, αφού ο Σέρβος χαφ θα βρεθεί σήμερα στις Σέρρες για να επισημοποιηθεί η επιστροφή του.

Επιστρέφει στις Σέρρες ο Τάντιτς
Εντός της ημέρας θα επισημοποιηθεί η μεγάλη επιστροφή του Μπόζινταρ Τάντιτς στον Πανσερραϊκό.

Χθες ο Σέρβος χαφ έλυσε τη συνεργασία του με την Επισκοπή και εντός της ημέρας αναμένεται στις Σέρρες για να υπογράψει.

Αν δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα, τα «λιοντάρια» προχωρούν σε μία σημαντική προσθήκη στο δυναμικό τους, εν όψει της τελικής μάχης με τον Αγροτικό Αστέρα για την άνοδο στη Football League.

Πάντως, οι διοικούντες του συλλόγου έχουν διάθεση να σταματήσουν εδώ, αφού έχουν στα «σκαριά» άλλες δύο αξιόλογες μεταγραφικές κινήσεις, στην προσπάθειά τους να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την ομάδα.

Στα Τρίκαλα στα δυο στενά… σκόνταψε ο Άρης!!

Την ήττα στην παράταση από τα νεοφώτιστα Τρίκαλα με 82-76 γνώρισε ο Άρης για την 12η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ και έτσι δεν κατάφερε να σώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις του, τον τελευταίο καιρό.

Στα Τρίκαλα στα δυο στενά… σκόνταψε ο Άρης
Μεγάλη νίκη στην παράταση με οδηγό τον Γκρέιντζερ πήραν στην έδρα τους τα Τρίκαλα που επικράτησαν του Άρη με 82-76, για την 12 αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Οι Θεσσαλοί έδωσαν τέλος στις καλές εμφανίσεις των «κίτρινων» και πήραν σημαντικό… δίποντο που τους ξεκολλά από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν τον πρώτο λόγο στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης όμως στα τελευταία δευτερόλεπτα της κανονικής διάρκειας βρέθηκαν να χάνουν με τρεις (66-69). Το τρίποντο Γκρέιντζερ τους έστειλε στην παράταση, ενώ ο ίδιος ήταν πρωταγωνιστής και στον έξτρα χρόνο με τους παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη να φτάνουν στην πέμπτη τους νίκη.

Το ματς



Θεαματικό ξεκίνημα από τους γηπεδούχους οι οποίοι δεν άργησαν να πάρουν το πάνω χέρι και να βρεθούν με σερί 6-0 αρχικά στους 8 (16-8) και με επιμέρους 7-2 στο +15 (27-12). Οι παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη εκμεταλλεύτηκαν τα έξι λάθη των αντιπάλων τους και τα πολύ καλά ποσοστά τους (10/14 δίποντα, 2/2 τρίποντα), και ολοκλήρωσαν με προβάδισμα 10 πόντων την πρώτη περίοδο (27-17). Τα Τρίκαλα διατήρησαν το πλεονέκτημα τους (31-19) στα πρώτα 2’ της δεύτερης περιόδου. Όμως σίγησαν για επόμενα… έξι λεπτά γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στον Άρη με σερί 9-0 να πλησιάσει στους τρεις (31-28). Στο χρόνο που απέμενε όμως οι γηπεδούχοι… ξύπνησαν και έτσι κατάφεραν να οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το υπέρ τους, 38-31.

Τρία λεπτά χρειάστηκε για να σκοράρει στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη και αυτό επέτρεψε στους «κίτρινους» με σερί 8-0 να περάσουν μπροστά, 38-39 και να δώσουν νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν για τα επόμενα λεπτά να οδηγούν στο σκορ, όμως 2’ πριν το τέλος της τρίτης περιόδου και με μικρό σερί 6-0 τα Τρίκαλα ξαναπέρασαν μπροστά, 48-46. Το τέλος του δεκαλέπτου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες, 50-50 και έτοιμες να… λύσουν τις διαφορές τους στην περίοδο που απέμενε. Τρίλεπτο μπλακ άουτ για τον Άρη αυτή τη φορά όμως με τους Θεσσαλούς να ξεφεύγουν με 57-50. Οι «κίτρινοι» όμως το πάλεψαν και βρήκαν τον τρόπο ενάμισι λεπτό πριν το τέλος να ξαναμπούν στο ματς μειώνοντας στον πόντο, 66-65. Ακολούθησαν δύο χαμένες επιθέσεις μία για κάθε ομάδα και το λάθος του Γιαννακίδη για του Θεσσαλούς που έδωσε την ευκαιρία στον Πελεκάνο με τρίποντο να βάλει σε θέση οδηγού ξανά τους Θεσσαλονικείς. Ακόμα ένα λάθος για τους γηπεδούχους από τον Γκρέιντζερ που έστειλαν στις βολές τον Σαρικόπουλο. Εκείνος αστόχησε αλλά ο Άρης πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και το φάουλ με τον Αθηναίου να διαμορφώνει με ½ το 66-69. Τα Τρίκαλα όμως απάντησαν με τρίποντο του Γκρέιντζερ (69-69) και έστειλαν το ματς στην παράταση.

Το τρίποντο που πέτυχε στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του αγώνα έδωσε… φτερά στον Γκρέιντζερ ο οποίος ήταν οδηγός στον επιπλέον χρόνο για τα Τρίκαλα (75-69). Όμως το… αίμα τους θέλησαν να πάρουν πίσω για τις χαμένες βολές οι Αθηναίου και Σαρικόπουλος που μείωσαν σε 75-74. Στο τελευταίο λεπτό ο Ματαλόν ευστόχησε από την γραμμή των ελευθέρων βολών (80-76), ενώ το λάθος του Βεζένκοβ και το κάρφωμα του Γιούινγκ διαμόρφωσαν το τελικό 82-76 για τους γηπεδούχους.

Τα δεκάλεπτα: 27-17, 38-31, 50-50, 69-69 (κ.α.), 82-76 Πηγή: sport-fm.gr

Βίλα για... γέλια, Σόλσκιερ «αέρα»!!

Αποκλεισμό-σοκ υπέστη η Άστον Βίλα στο Κύπελλο Αγγλίας απ’ την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ενώ ιδανικό ντεμπούτο έκανε ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στον πάγκο της Κάρντιφ που έριξε στο «καναβάτσο» τη Νιούκαστλ!

Βίλα για... γέλια, Σόλσκιερ «αέρα»!
Κύπελλο και δη Αγγλίας χωρίς εκπλήξεις, δεν είναι... Κύπελλο! Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, η Άστον Βίλα την «πάτησε», καθώς ηττήθηκε από την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ομάδα της League One, με σκορ 2-1!

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μέσα στο «Βίλα Παρκ» με τον Μέρφι, ο Χελένιους ισοφάρισε προς στιγμήν, αλλά εννιά λεπτά πριν το τέλος ο Φλιν χάρισε στην ομάδα του την πρόκριση στον 4ο γύρο του του θεσμού!

Εκεί όπου θα δώσει το «παρών» και η Κάρντιφ, που στο ντεμπούτο του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ έκανε ανατροπή και μάλιστα εκτός έδρας κόντρα στη Νιούκαστλ (2-1) και πανηγύρισε το εισιτήριο.

Άνετα η Έβερτον 4-0 την ΚΠΡ με τον... φευγάτο Γέλαβιτς να σκοράρει δις και τους Μπάρκλεϊ, Κόουλμαν να τον πλαισιώνουν στο σκοράρισμα. Στο ντέρμπι α λά Πρέμιερ Λιγκ, Νόριτς και Φούλαμ έμειναν στο 1-1 και θα δώσουν επαναληπτικό στο σπίτι των «cottagers».

Όπως το ίδιο θα συμβεί ανάμεσα στην κάτοχο του τίτλου Γουίγκαν με την Μίλτον Κέινς Ντονς που έμειναν στο 3-3.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: (Με bold οι ομάδες που προκρίθηκαν):

Μπλάκμπερν-Μάντσεστερ Σίτι 1-1
Άστον Βίλα-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-2
Μπάρνσλεϊ-Κόβεντρι 1-2
Μπόλτον-Μπλάκπουλ 2-1
Μπράιτον-Ρέντινγκ 1-0
Μπρίστολ Σίτι-Γουότφορντ 1-1
Ντονκάστερ-Στίβενεϊτζ 2-3
Έβερτον-ΚΠΡ 4-0
Γκρίμπσι-Χάντερσφιλντ 2-3
Ίπσουιτς-Πρέστον 1-1
Κιντερμίνστερ-Πίτερμπρο 0-0
Μίντλεσμπρο-Χαλ 0-2
Νιούκαστλ-Κάρντιφ 1-2
Νόριτς-Φούλαμ 1-1
Ρότσντεϊλ-Λιντς 2-0
Σαουθάμπτον-Μπέρνλι 4-3
Στόουκ-Λέστερ 2-1
Γουέστ Μπρομ-Κρίσταλ Πάλας 0-2
Γουίγκαν-ΜΚ Ντονς 3-3
Γιόβιλ-Λέιτον Όριεντ 4-0Πηγή: sport-fm.gr

Τ-άσος στο μανίκι!!

Συνεχίζονται οι υψηλές πτήσεις για τον Ατρόμητο! Με τον... on fire Τάσο Καραμάνο να βρίσκει ξανά δίχτυα, ο Ατρόμητος πέρασε δύσκολα απ’ το Παγκρήτιο με 1-0 κόντρα στον Εργοτέλη!

Τ-άσος στο μανίκι!
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μπήκε το 2014 για τον Ατρόμητο!

Με τον φορμαρισμένο Τάσο Καραμάνο να βρίσκει ξανά δίχτυα, οι Περιστεριώτες πέρασαν δύσκολα απ' την Κρήτη με σκορ 1-0 απέναντι στον Εργοτέλη.

Δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα οι φιλοξενούμενοι, όμως, πέτυχαν αυτό που ήθελαν, με το γκολ να έρχεται στο 17'. Αρκετές ευκαιρίες για κάποιο τέρμα είχαν οι Κρητικοί, όμως ο Τσενάμο σταματούσε τις όποιες προσπάθειες των αντιπάλων του.

Στους 35 βαθμούς οι νικητές που εδραιώνονται στην τριάδα, στους 20 παρέμειναν οι ηττημένοι.

Το ματς


Ο Εργοτέλης μπήκε πιο «ορεξάτος», πιο έτοιμος να διεκδικήσει τη νίκη και το έδειξε γρήγορα-γρήγορα. Τόσο το σουτ του Πίτσου, όσο κι αυτό του Χαντί έφυγαν ελάχιστα άουτ, όμως οι γηπεδούχοι έδειξαν τις διαθέσεις του! Έλα, όμως, που υπολόγιζαν χωρίς τον Τάσο Καραμάνο! Διότι κόντρα στη ροή του παιχνιδιού κι ενώ ο Ατρόμητος δεν είχε κάνει κάτι «δημιουργικό» πήρε προβάδισμα, χάρη σε σουτ του Έλληνα επιθετικού στο 17’!

Οι παίκτες του Πετράκη δεν το έβαλαν κάτω (προσωρινά). Τρία λεπτά αργότερα θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν ισοφαρίσει, όμως ο Τσενάμο κράτησε το μηδέν για την ομάδα του, μετά από εξαιρετική επέμβαση σε σουτ του Διαμαντάκου! Και κάπου εκεί... άρχισε να χάνεται ο ρυθμός του παιχνιδιού, τα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους κύλησαν χωρίς σημαντικό και το 1-0 έμεινε φυσιολογικά μέχρι το 45’.

Σαν... επηρεασμένοι από το πρώτο μέρος, το δεύτερο ξεκίνησε εξίσου με αυτό τον ρυθμό και μάλιστα σε ακόμα χειρότερο τέμπο! Είναι χαρακτηριστικό πως συμπληρώσαμε μια ώρα αγώνα για να δούμε μια θεωρητικά φάση από πλευράς Εργοτέλη, με ένα σουτ του Διαμαντάκου που φυσικά δεν απείλησε. Οι αλλαγές του Πετράκη έδωσαν μια... ζωντάνια στην ομάδα του, όμως, ο Τσενάμο δήλωνε «παρών» όποτε χρειαζόταν, όπως στο τετ-α-τετ με τον Χαλκιαδάκη στο 73’!

Οι παίκτες του Παράσχου ενδιαφέρονταν κυρίως για την άμυνά τους, θέλοντας να εξασφαλίσουν το προβάδισμά τους και κάτι που έκαναν. Διότι όσες φορές κι αν προσπάθησε για κάτι ο Εργοτέλης, ο τερματοφύλακας των «κυανόλευκων» έμοιαζε και ήταν απροσπέλαστος. Όπως και στο 87’ όπου έβγαλε εντυπωσιακά νέα «απειλή» απ’ τον Χαλκιαδάκη. Έτσι, το 1-0 υπέρ του Ατρόμητου έμεινε δίκαια μέχρι το τέλος, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται –αδίκως- για πέναλτι στο τέλος.




Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Εργοτέλης (Πετράκης): Καβουσάκης, Τζανακάκης, Πίτσος (80’ Κούτρης), Σαρρής, Μεχία, Καρντόζο, Ρομάνο, Μπουχαλάκης (64’ Χαλκιαδάκης), Χαντί, Αναστασάκος, Διαμαντάκος (73’ Δωματάς)

Στον πάγκο: Αθανασίου, Κοζορώνης, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς

Ατρόμητος (Παράσχος): Τσενάμο, Ταυλαρίδης, Φάμπιο (69’ Μπάλλας), Λαζαρίδης, Ούμπιντες (87’ Φυτανίδης), Πίτου Γκαρσία, Νάστος, Γιαννούλης, Δημούτσος, Παπαδόπουλος (80’ Ναπολεόνι), Καραμάνος

Στον πάγκο: Σηφάκης, Γεωργίου, Αρκούδας, Παπουτσογιαννόπουλος Πηγή: sport-fm.gr

Στα «χάι» της με... Κόκε!!

Ένα γκολ του Κόκε έδωσε στην Ατλέτικο Μαδρίτης τη νίκη με σκορ 1-0 κόντρα στη Μάλαγα και την ανέβασε –μόνη κι έρημη μέχρι να παίξει η Μπαρτσελόνα- στην κορυφή της Priemera Division!

Στα «χάι» της με... Κόκε! (video)
Είναι στα «χάι» της με τον Κόκε πλάι της η Ατλέτικο Μαδρίτης!

Άλμα κορυφής έκαναν οι «ροχιμπλάνκος» οι οποίοι επικράτησαν 1-0 μέσα στην έδρα της Μάλαγα, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Κόκε είκοσι λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Με αυτήν τη νίκη η Ατλέτικο έμεινε μόνη πρώτη στη βαθμολογία, έχοντας 49 βαθμούς αλλά κι ένα παιχνίδι περισσότερο, έναντι 46 της Μπαρτσελόνα.

Οι Καταλανοί αγωνίζονται την Κυριακή στην έδρα τους κόντρα στην Έλτσε και τουλάχιστον για ένα βράδυ οι «ροχιμπλάνκος» θα... κοιμηθούν στην κορυφή!

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής:

Μάλαγα-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1
(70’ Κόκε)

Βαγιαδολίδ-Μπέτις (19.00)
Βαλένθια-Λεβάντε (21.00)
Αλμερία-Γρανάδα (23.00)

Κυριακή, 5/1

Σεβίλλη-Χετάφε (13.00)
Μπαρτσελόνα-Έλτσε (17.00)
Οσασούνα-Εσπανιόλ (19.00)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Μπιλμπάο (21.00)

Δευτέρα, 6/1

Ρεάλ Μαδρίτης-Θέλτα (20.00)
Ράγιο Βαγεκάνο-Βιγιαρεάλ (23.00)

Η επόμενη αγωνιστική:

Γρανάδα-Βαγιαδολίδ
Μπιλμπάο-Αλμερία
Θέλτα-Βαλένθια
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα
Έλτσε-Σεβίλλη
Χετάφε-Ράγιο Βαγιεκάνο
Μπέτις-Οσασούνα
Εσπανιόλ-Ρεάλ Μαδρίτης
Λεβάντε-Μάλαγα
Βιγιαρεάλ-Σοσιεδάδ Πηγή: sport-fm.gr

Πού ξέσπασε ο Ζοτς, μετά την ήττα από Σπανούλη!!

Τι έκανε ο... μελιντζανί Ομπράντοβιτς μετά από την ήττα στο ΣΕΦ; Ποιοι... τα άκουσαν και ποιος γνωστός προπονητής ποδοσφαίρου και θαυμαστής του, βρέθηκε κοντά του; Η απάντηση στο κλικ! Το θέμα αποκαλύπτει η στήλη "Sportdog Penalty", του σκύλου, καθώς έχει και ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον. Γιατί οι Ομπράντοβιτς και Ματζουράκης δείπνησαν μαζί με τα τιμ τους (σε απόσταση τρία τραπέζια), χθες μετά τα μεσάνυχτα, στο εστιατόριο του "Μετροπόλιταν".
Οι αποστολές των Φενέρ και Καλλονής έμεναν στο ίδιο ξενοδοχείο και έτσι οι δύο κόουτς... ήρθαν πιο κοντά. Η πλάκα είναι πως ο προπονητής της Καλλονής μαζί με τους συνεργάτες του καθυστέρησαν να φάνε, γιατί ήταν καθηλωμένοι στη TV, για το Ολυμπιακός-Φενέρ.
Στον Ματζουράκη αρέσει πολύ να παρακολουθεί αγώνες μπάσκετ ενώ δηλώνει ...φαν του Ζοτς αλλά και του Βασίλη Σπανούλη! Ο Ζοτς, πάντως, ήταν ακόμη ...μελιτζανί και χειρονομούσε μιλώντας δυνατά (στα αγγλικά) στους συνεργάτες του, εμφανώς εκνευρισμένος λόγω της ήττας...
Έκανε εντύπωση σε όσους δεν τον ξέρουν, πως στο τραπέζι του τεχνικού τιμ της Φενερ μιλούσε μόνο αυτός, όταν φυσικά δεν έτρωγε! Και αρκούσε ένα νεύμα του Ζοτς, όταν σηκώθηκε να φύγει, για να τον ακολουθήσουν όλοι οι συνεργάτες του και ας μην είχαν τελειώσει το φαγητό τους!
Η ήττα πάντως έπεσε βαριά στους Τούρκους, αφού δεν είχαν κουράγιο ούτε το "happy birthday" να τραγουδήσουν σε μέλος της ομάδας που γιόρταζε. Έτσι έμεινε σχεδόν απείραχτη στον μπουφέ η γενέθλια τούρτα με τα χρώματα και το σήμα της Φενέρ, που μετά έβγαλαν φωτο κάποιοι από την Καλλονή...
Πηγή: sportdog.gr

Ποτέ δεν σε ξεχνάμε, Νικόλα!! (ΦΩTO)

«Σκυλίσια Μέρα» με την μαύρη είδηση που, πέρυσι σαν σήμερα, συγκλόνισε όλο τον αθλητικό κόσμο, κι όχι μόνο, στην χώρα μας. Ήταν 4 Ιανουαρίου 2013 όταν ο Νίκος Σαμαράς «έφυγε» από την ζωή σε ηλικία μόλις 43 ετών. Κατέρρευσε ξαφνικά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όμως δεν άντεξε. Το εγκεφαλικό ανεύρυσμα τού στέρησε τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος όλο τον αθλητικό κόσμο της χώρας, κι όχι μόνο. Η κηδεία του στην Λήμνο συγκλόνισε το πανελλήνιο.
Ο Σαμαράς ήταν ένας από τους κορυφαίους Έλληνες βολεϋμπολίστες κι έκανε μεγάλη καριέρα, με 263 συμμετοχές στην εθνική.
Γεννήθηκε την 1η Ιουλίου 1970, σπούδασε Φυσική Αγωγή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και αγωνίστηκε σε πολλούς συλλόγους σε Ελλάδα, Ιταλία και Τουρκία.
Μεγαλούργησε στην Ορεστιάδα, στην οποία αγωνίστηκε μέχρι το 1998 και την έκανε πρωταγωνίστρια στο ελληνικό βόλεϊ. Η Ορεστιάδα, μάλιστα, συμμετείχε και τρεις συνεχόμενες χρονιές στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας.
Στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Ηρακλή, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον Μίλωνα, ενώ φόρεσε τη φανέλα της ιταλικής Φαλκονάρα και της τουρκικής Φενέρμπαχτσε.
Με τον Ηρακλή κατέκτησε το κύπελλο το 2000, ενώ είχε πάρει το πρωτάθλημα εφήβων με την Ορεστιάδα το 1988. Φιναλίστ στο πρωτάθλημα με την Ορεστιάδα ήταν το 1997 και το 1998.


Πηγή: sportdog.gr

Εκεί δεν πρέπει να την πατήσει ο Ολυμπιακός!!

«Ντου από Παντού» για τον πρώτο αγώνα της νέας χρόνιας για τον Ολυμπιακό κόντρα στην Καλλονή. Για γκολ και θέαμα
Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, θα μπει στο γήπεδο σαν αφεντικό του αγώνα. Για να κάνει ποδαρικό με το δεξί, να δώσει χαρά στον κόσμο που θα πάει στο γήπεδο, προσφέροντας παράλληλα γκολ και θέαμα.
Μόνο ένας
Για τον Ολυμπιακό, άλλωστε, μόνο ένας κίνδυνος υπάρχει στο πρωτάθλημα. Της χαλάρωσης. Εκεί, δηλαδή, δεν πρέπει να την πατήσει.
Με πολλές λύσεις
Έχει ξεφύγει ο Ολυμπιακός στην βαθμολογία, είναι άνετος στα περισσότερα παιχνίδια, έχει πολλές λύσεις στο ρόστερ του. Κι επειδή τα πιο πολλά ματς τα καθαρίζει σχετικά εύκολα, όσο να’ ναι μπορεί κάποια στιγμή να επαναπαυθεί σε μερικούς αγώνες.
Στην πρίζα
Η ομάδα, λοιπόν, έχει ουσιαστικά έναν αντίπαλο φέτος στο πρωτάθλημα. Τον εαυτό της. Όσο ο Ολυμπιακός είναι στην πρίζα και παίζει με τσίτα τα γκάζια, δηλαδή βρίσκεται σε επαγρύπνηση, θα βάζει πολλά γκολ και θα κερδίζει εύκολα. Κι επειδή υπάρχει μπροστά και το μεγάλο κίνητρο της Ευρώπης, θα πρέπει να συνεχίσει σε υψηλές στροφές. Μην χαλαρώσει, όπως είπαμε. Να μην επαναπαυθεί.
Το καμπανάκι
Εκεί, άλλωστε, ρίχνει και το βάρος ο Μίτσελ, αφού είναι λογικό να κτυπάει το καμπανάκι στους ποδοσφαιριστές του, ώστε να είναι σε εγρήγορση, ειδικά όταν υπάρχουν βατά παιχνίδια στο πρόγραμμα. Ματς, δηλαδή, που αν κάποιος τα υποτιμήσει μπορεί να εξελιχθούν σε παγίδες.
Πηγή: sportdog.gr

ΠΑΟΚ… ισοπεδωτικός!!

Ένας καταπληκτικός ΠΑΟΚ σάρωσε με 84-49 τον Ηλυσιακό επιστρέφοντας στις επιτυχίες μετά από τρεις σερί ήττες. Κορυφαίος ο Μαρκ Πέιν με 22 πόντους και 9 ριμπάουντ.

ΠΑΟΚ… ισοπεδωτικός
Ξέσπασε ο ΠΑΟΚ μετά τις τρεις συνεχείς ήττες του (έξι αν συνυπολογιστούν και οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις) και σάρωσε με 84-49 τον Ηλυσιακό στο κλειστό της Πυλαίας για τη δωδέκατη αγωνιστική. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου είχε επί μέρους σκορ 44-17 (!), ενώ κυριάρχησε στα ριμπάουντ (51-28, με 17 επιθετικά). Κορυφαίος των γηπεδούχων ήταν ο Μαρκ Πέιν με 22 πόντους (8/12 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 3/3 βολές), 9 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Για ένα ημίχρονο άντεξε Ηλυσιακός που είχε πρώτο σκόρερ τον Στέλιο Ιωάννου με 13 πόντους.

Το ματς

Μόνο για ένα δεκάλεπτο αντιστάθηκε ο Ηλυσιακός του ΠΑΟΚ στο Παλατάκι. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ ανταγωνιστικοί στο πρώτο δεκάλεπτο παίρνοντας σε πολλές περιπτώσεις το προβάδισμα. Η ομάδα του Δημήτρη Λιόγα πέρασε για τελευταία φορά μπροστά (21-22) στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ακολούθησε όμως ένα σερί 9-0 που αποτέλεσε προάγγελο του τι θα ακολουθούσε. Οι γηπεδούχοι έκλεισαν το ημίχρονο στο +8 (40-32) και η τρίτη περίοδος είχε μόνο μία… ομάδα στο γήπεδο. Με όπλο την άμυνά τους, που κράτησε τον αντίπαλο σε δύο πόντους στο πρώτο μισό του δεκαλέπτου, η διαφορά εκτοξεύτηκε στο 63-39 με επί μέρους σκορ 23-7. Ο ΠΑΟΚ δεν πάτησε φρένο και στο φινάλε η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της (+35), 84-49.

Δεκάλεπτα: 17-17, 40-32, 63-39, 84-49.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 22, Κούπερ 5, Χαραλαμπίδης 3, Βουτσίτσεβιτς 3, Τσαϊρέλης 11, Δέδας 8, Μαργαρίτης 6, Καλλές 2, Μπόγρης 10, Κασελάκης 2, Λιάπης 7, Κώττας 2.

Ηλυσιακός (Λιόγας): Φακοπουλίδης, Αντωνάκης 2, Σμιθ 3, Χατζής 4, Ζούμπος 3, Δορκοφίκης 5, Βαβάτσικος 3, Ιωάννου 13, Τζουγαράκης 3, Μποντζ 6, Άντερσον 7.

Διαιτητές: Πηλοϊδης, Παπαπέτρου, Ταρενίδης.Πηγή: sport-fm.gr

ΠΑΟΚ: «Αδικαιολόγητες οι καθυστερήσεις»

Με ανακοίνωση του ο ΠΑΟΚ χαρακτηρίζει αδικαιολόγητες τις καθυστερήσεις για την κατασκευή του προπονητικού κέντρου, θεωρώντας υπεύθυνο για αυτές τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης.

ΠΑΟΚ: «Αδικαιολόγητες οι καθυστερήσεις»
Ακόμα ένα επεισόδιο στο σήριαλ της κατασκευής του προπονητικού κέντρου του ΠΑΟΚ στην περιοχή της Θέρμης.

Η διοίκηση του «Δικεφάλου του Βορρά» εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ουσιαστικά κατηγορεί τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Αθανάσιο Καρούντζο, τονίζοντας πως με τις αποφάσεις του καθυστερεί το έργο σε μια περιοχή που μαστίζεται από υψηλότατα ποσοστά ανεργίας.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ οφείλει να ενημερώσει τους φίλους της ομάδας, ότι παρακολουθεί με εξαιρετικό ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην υπόθεση του διαγωνισμού του Δήμου Θέρμης αναφορικά με την έκταση στην οποία υπάρχει ενδιαφέρον να κατασκευαστεί το προπονητικό κέντρο της ομάδας.

Όπως είναι αναμενόμενο οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και τα εμπόδια που προκύπτουν μόνο αδιάφορους δεν αφήνουν τους ανθρώπους της διοίκησης της ΠΑΕ.

Ο Δήμος Θέρμης προσπαθεί να δώσει ευκαιρίες επένδυσης σε μια έκταση αναξιοποίητη για δεκαετίες προσβλέποντας στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Τελευταίο εμπόδιο που προέκυψε αποτέλεσε η απόφαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Αθανάσιου Καρούντζου για ακύρωση του διαγωνισμού καθυστερώντας εκ νέου τη διαδικασία, η οποία υποτίθεται ότι θα ξεκινούσε από το περασμένο Φθινόπωρο!

Όλα αυτά συμβαίνουν και ενώ στη χώρα οι επενδύσεις γίνονται με το σταγονόμετρο και την ίδια στιγμή που η βόρεια Ελλάδα παραμένει «πρωταθλήτρια» στους δείκτες ανεργίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. στη Δυτική Μακεδονία η ανεργία εκτοξεύτηκε στο 32,3% στο γ΄ τρίμηνο 2013, από 31% πέρυσι, ενώ στην Κεντρική Μακεδονία στο 30% από 26,3%

Βασικός ο Μπονγκ!

Με τον Γκαετάν Μπονγκ να «τρώει» στο νήμα τον Χολέμπας, θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός κόντρα στην Καλλονή. Χωρίς άλλες εκπλήξεις από τον Μίτσελ, η ενδεκάδα.

Βασικός ο Μπονγκ
Με μοναδική έκπληξη την επιλογή του Μπονγκ αντί του Χολέμπας, κάνει «σεφτέ» στο 2014 ο Ολυμπιακός. Ο Μίτσελ δεν κάνει κάποια άλλη αλχημεία στην ενδεκάδα του και οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν με τα περισσότερα «όπλα» τους την Καλλονή.

Ο Ρομπέρτο θα είναι στο τέρμα. Ο Σαλίνο δεξιά, ο Μπονγκ αριστερά και οι Μανωλάς και Παπαδόπουλος στο κέντρο της άμυνας. Οι Σάμαρης και Μανιάτης θα είναι οι δύο κεντρικοί μέσοι, ενώ οι Κάμπελ και Φουστέρ θα είναι στα άκρα. Ο Τσόρι θα είναι πίσω από τον Σαβιόλα.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μπονγκ, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Σάμαρης, Μανιάτης, Κάμπελ, Φουστέρ, Τσόρι, Σαβιόλα. Πηγή: sport-fm.gr

Δυσκολεύει τη ζωή της η Σίτι!! (video)

Επαναληπτικό θα χρειαστεί να δώσει η Μάντσεστερ Σίτι για να διεκδικήσει την πρόκρισή της στον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας μετά το ισόπαλο 1-1 με την Μπλάκμπερν.

Δυσκολεύει τη ζωή της η Σίτι (video)
Εμπόδια μπήκαν στο... δρόμο της Μάντσεστερ Σίτι στο θεσμό του Κυπέλλου Αγγλίας. Οι «πολίτες» έμειναν στο 1-1 με την Μπλάκμπερν και θα κληθούν να διεκδικήσουν την πρόκριση στον τέταρτο γύρο της διοργάνωσης, μέσω επαναληπτικού στο «Etihad».

Η ομάδα του Πελεγκρίνι προηγήθηκε την κατάλληλη στιγμή όταν στο 45’ ο Νεγρέδο έκανε από κοντά την προβολή και άνοιξε το σκορ. Στο δεύτερο μέρος, όμως, οι γηπεδούχοι δεν είχαν να χάσουν πλέον τίποτα και άρχισαν να πατούν καλύτερα στο γήπεδο. Κάτι που τελικά «επιβραβεύτηκε», όταν στο 55’ ο Παντίλιμον έκανε λάθος και ο Σταν από κοντά εκμεταλλεύτηκε το «δώρο», ισοφαρίζοντας σε 1-1 για τα «ρόδα».

Στα εναπομείναντα λεπτά η Σίτι είχε δύο καλές στιγμές με τους Νεγρέδο και Νάβας και παρά το γεγονός, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη-πρόκριση. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μπογιότα στο 85’.


Blackburn Rovers 1-1 Manchester City (All Goals... από ourmatch


Πηγή: sport-fm.gr

Ήρθε... ο Αστέρας με τα δώρα!!

Ούτε το κάστρο του ΠΑΣ, ούτε και ο φίλος, Σάκης Τσιώλης, χάλασαν το ποδαρικό του Αστέρα. Οι Αρκάδες ήταν εξαιρετικοί και με γκολ των Μπαράλες και Καράσκο έκαναν τον πρώτο σεφτέ της χρονιάς (2-0).

Ήρθε... ο Αστέρας με τα δώρα
Ιδανικό ξεκίνημα στο 2014 έκανε ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες επικράτησαν εκτός έδρας με σκορ 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, στην πρεμιέρα της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Τα γκολ των Μπαράλες (14’) και Καράσκο (39’) από το πρώτο ημίχρονο «χάλασαν» τη... γιορτή του Σάκη Τσιώλη, που «έκλεισε» 200 ματς στην πρώτη κατηγορία, υποχρεώνοντας την ομάδα του στη δεύτερη ήττα της στους «Ζωσιμάδες».

Φανερά εκτός ρυθμού στο ξεκίνημα του αγώνα οι δύο ομάδες, αλλά ο Αστέρας Τρίπολης ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικός και ουσιαστικός στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και έφτασε στο δεύτερο τρίποντό του μακριά από την Αρκαδία. Ντεμπούτο για τους Γιαννιώτες έκαναν οι Ακόστα, Σανγκό και Κυβελίδης.

Εδραιώνεται στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας η ομάδα του Στάικου Βεργέτη, που έφτασε τους 29 βαθμούς, αφήνοντας πίσω της με έξι λιγότερους τον ΠΑΣ.

Το ματς:



Αναγνωριστικό ήταν το παιχνίδι στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου. Οι δύο ομάδες έκαναν πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου και έδειξαν φανερά εκτός ρυθμού. Μετά το πέρασμα του πρώτου δεκάλεπτου οι παίκτες του ΠΑΣ έδειξαν να κυκλοφορούν καλύτερα τη μπάλα και προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως από τα άκρα την άμυνα των Αρκάδων. Τελικά, η ομάδα του Στάικου Βεργέτη χαμογέλασε πρώτη, αφού στο 14’ ο Μπαράλες τιμώρησε με κεφαλιά την αδράνεια στην άμυνα των γηπεδούχων και έδωσε το προβάδισμα στον Αστέρα.

Το τέρμα των φιλοξενούμενων δεν έδειξε να πτοεί τους παίκτες του Σάκη Τσιώλη, που συνέχισαν να δείχνουν πιο δραστήριοι στο γήπεδο. Η άμυνα των Αρκάδων αντιμετώπισε χωρίς προβλήματα τις προσπάθειες των γηπεδούχων από τα άκρα και μάλιστα έδειχνε πιο απειλητική στις αντεπιθέσεις. Τη στιγμή που ο ΠΑΣ έδειχνε να μην έχει τρόπο να απειλήσει την εστία του Ερνάντεζ, ο Καράσκο εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το κλέψιμο του Μπαράλες στο χώρο του κέντρου και με περίτεχνο σουτ στο 39’ έκανε το 2-0.

Πολύ πιο δραστήριος μπήκε στο γήπεδο για το δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα του Τσιώλη έδειξε πιο γρήγορη με την είσοδο του Κυβελίδη και του Σανγκό στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε από τα πρώτα λεπτά την άμυνα Αρκάδων. Οι σέντρες των μεσοεπιθετικών των γηπεδούχων αποτέλεσαν εύκολη λεία για Γκοϊάν και Ζησόπουλο, που είχαν σύμμαχους στα μετόπισθεν τους εξαιρετικούς Μουνάφο και Εντό.

Από το 70’ και μετά ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε. Οι γηπεδούχοι έδειξαν να μπερδεύονται περισσότερο από τις συνεχείς εσωτερικές αλλαγές του Σάκη Τσιώλη, ενώ οι Αρκάδες δεν θέλησαν να «τρέξουν» το ματς. Στο τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι άνοιξε αρκετά όμως καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να αλλάξει το τελικό 2-0 του Αστέρα στους «Ζωσιμάδες».





Οι συνθέσεις των ομάδων:


ΠΑΣ Γιάννινα (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Στρούνα (46’ Κυβελίδης), Μπέριος (64’ Κρητικός), Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα, Βίλα, Ακόστα, Κοροβέσης (46’ Σονγκό), Ίλιτς.

Στον πάγκο: Αμπάρης, Κρητικός, Ρουμπουλάκου, Σκόνδρας, Αυγενικού.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Τσαμπούρης, Γκοϊάν, Κοντοές, Ζησόπουλος, Μουνάφο, Εντό, Ουσέρο, Καράσκο (76’ Σέτι), Ντε Μπλάσις (67’ Ουρτάδο), Μπαράλες (89' Χουάνμα)

Στον πάγκο: Μπαντής, Ζαραδούκας, Κάφα, Μπακασέτας

Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης

Γήπεδο: Ζωσιμάδες Πηγή: sport-fm.gr

Σπανούλης. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

Ο Νίκος Ζέρβας γράφει στο www.sport-fm.gr για τη μεγαλειώδη εμφάνιση και νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στη Φενέρ, που είχε… φαρδιά πλατιά την υπογραφή του καλύτερου ευρωπαίου γκαρντ, Βασίλη Σπανούλη.

Σπανούλης. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;
Λίγο ακόμα και θα το… τερμάτιζε. Για το σύστημα αξιολόγησης (ranking) της Ευρωλίγκας ο λόγος, που στα… χέρια και τις ορέξεις του Βασίλη Σπανούλη, αλλά και του Ολυμπιακού γενικότερα, μοιάζει, ώρες-ώρες, τρωτό και… ευάλωτο. Η Φενέρμπαχτσε το ένιωσε για τα καλά στο πετσί της, αφού ήρθε με φιλοδοξίες και όνειρα να δώσει μία ακόμα «σπρωξιά» στον πληγωμένο από τραυματισμούς και μπερδεμένο ψυχολογικά πρωταθλητή Ευρώπης, αλλά έφυγε με 95 πόντους και 119 βαθμούς αξιολόγησης στο… κεφάλι. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, της υπενθύμισε πως έχει ακόμα δρόμο να διανύσει, παίζοντας κατά διαστήματα εκπληκτικό μπάσκετ, πετυχαίνοντας τριπλή νίκη.

Η μία αφορά την ουσία, νικηφόρα πρεμιέρα σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα που διαρκεί τριάμισι μήνες, η δεύτερη το +13, διαφορά που ενδέχεται να παίξει σημαντικό ρόλο στις ισοβαθμίες κόντρα σε μία εκ των ομάδων που διεκδικούν τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου και η τρίτη και ίσως κυριότερη, στην αλλαγή της ψυχολογίας. Πολύ άμεσα και πειστικά μετά την απώλεια του κυπέλλου και του –εκτός απροόπτου- πλεονεκτήματος της έδρας στο πρωτάθλημα. Ο Βασίλης Σπανούλης, όπως έχει κάνει άπειρες φορές, πήρε από το χέρι την ομάδα, πραγματοποιώντας την πιο ολοκληρωμένη βάσει αριθμών, εμφάνισή του στην διοργάνωση. Για πρώτη φορά στην καριέρα του φτάνει τους 39 βαθμούς αξιολόγησης. Τα έκανε όλα -όχι μόνος του- και απέδειξε για μία ακόμα φορά πως όσοι τον θεωρούν κορυφαίο στο είδος του τα τελευταία χρόνια δεν λαθεύουν.

«Νομίζετε ότι ξαφνικά γίνατε Σπανούλης;», διερωτήθηκε σε ένα time out ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς προς τους παίκτες του. Ίσως αυτή και μόνο η ατάκα-παραδοχή, του κορυφαίου προπονητή στην Ευρώπη, να λέει από μόνη της πολλά, για το ποιος είναι ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας. Πολλοί θα σταθούν στο έξτρα κίνητρο που είχε ο Λαρισαίος γκαρντ, λόγω της παρουσίας του Σέρβου τεχνικού, στον αντίπαλο πάγκο. Μπορεί να είχαν δίκιο, αν αυτά που έκανε δεν τα είχε κάνει άλλες διακόσιες φορές... Όσοι δεν σταθούν μόνο σε αυτά που φαίνονται (28 πόντοι-9 ασίστ) και παρατηρήσουν τον τρόπο και την εξυπνάδα με την οποία αμυνόταν ο αρχηγός, θα καταλάβουν, ότι όντως το βράδυ της 3ης Ιανουαρίου ήταν ξεχωριστό.

Δίπλα στον Σπανούλη, στάθηκε επάξια ο Στράτος Περπέρογλου. Ίσως μάλιστα τα δικά του σουτ να ήταν πιο καθοριστικά, αφού πέτυχε τους 19 από τους 21 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο. Ο διεθνής φόργουορντ διανύει την καλύτερη ή αν θέλετε πιο πρωταγωνιστική σεζόν της καριέρας του. Ο Γιώργος Πρίντεζης μετά από καιρό ήταν καλός, όχι μόνο επιθετικά, αλλά και με την άμυνά του που έβγαλε εκτός ρυθμού τον Κλέιζα. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης με εκπληκτική άμυνα στον Μπογκντάνοβιτς και σταθερότητα στο σκοράρισμα όποτε χρειάστηκε, ο Ματ Λοτζέσκι με καθοριστικούς πόντους στο τέλος. Βάλτε και την αθόρυβη δουλειά των Σίμονς και Σλούκα και θα έχετε το σύνολο των πρωταγωνιστών της νίκης.

Σε ομαδικό επίπεδο, οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας 20 ασίστ και 4 λάθη, δεν γινόταν να χάσουν το ματς. Αυτό είναι ένα δείγμα της σωστής δουλειάς που έκαναν, του καθαρού μυαλού και του πάθους που επέδειξαν, σε αντίθεση με τις πρόσφατες δύο ήττες από Παναθηναϊκό και ΚΑΟΔ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας νίκησε κατά κράτος τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ο οποίος δεν εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες του Ολυμπιακού και προσπάθησε μάταια –δεν έχει τα κατάλληλα εργαλεία για να το κάνει- να «γυρίσει» το παιχνίδι με άμυνες “ζώνης” και τακτική που θύμιζε Παναθηναϊκό. Αν εξαιρέσει κανείς τους Πρέλτζιτς-Μπογκντάνοβιτς και την συνέπεια του Ζόριτς –σημείο κλειδί το 4ο φάουλ του- στο «5» όμως, η τουρκική ομάδα δεν τρόμαζε, παρότι κατάφερε να πετύχει 85 πόντους σε μία δύσκολη έδρα.

Ο Ολυμπιακός άρχισε με το «δεξί» στο Top 16, έγινε μόλις η τέταρτη ομάδα στην ιστορία με 14 συνεχόμενες νίκες στην Ευρωλίγκα και την επόμενη εβδομάδα έχει την ευκαιρία αν είναι το ίδιο σοβαρός να ντουμπλάρει τις νίκες του κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο. Όπως δεν έγινε μικρή ομάδα επειδή έχασε δύο παιχνίδια, έτσι δεν έγινε άτρωτος επειδή επικράτησε κατά κράτος της Φενέρ. Ακόμα και στο 23-0 οι αδυναμίες –αμυντικό ριμπάουντ, έλλειψη πληρότητας στους ψηλούς- ήταν χτυπητές. Υπάρχουν ακόμα και χρειάζονται αρκετή δουλειά και αφύπνιση του Μπέγκιτς για να διορθωθούν. Αν όμως οι εμφανίσεις στα επόμενα παιχνίδια, φτάνουν ή αγγίζουν αυτή κόντρα στη Φενέρ, η πρόκριση στα προημιτελικά είναι αποκλειστικά «ερυθρόλευκη» υπόθεση…

Υ.Γ. Το ΣΕΦ είχε την εικόνα που αρμόζει στον Ολυμπιακό. Γεμάτο από άκρη σε άκρη, με παλμό και φοβερή ατμόσφαιρα. Και μάλιστα μετά από δύο «κακές» ήττες, άρα το «μπράβο» θα πρέπει να είναι διπλό.

Υ.Γ.1: Ο Ολυμπιακός έδειξε κόντρα στην Φενέρ ότι στο ματς με τον Παναθηναϊκό, αδίκησε τον εαυτό του, τόσο με την εμφάνισή, όσο και με την αντιμετώπιση της ήττας του. Πηγή: sport-fm.gr

Λάσμε: «Άμυνα και πάλι άμυνα»

Ο Στέφαν Λάσμε μιλά στην Sportday για την αγωνιστική ανάκαμψη του Παναθηναϊκού μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού.

Λάσμε: «Άμυνα και πάλι άμυνα»
Ο Στέφαν Λάσμε επισημαίνει ότι η αμυντική λειτουργία ήταν το μυστικό για την καλή εμφάνιση και τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Αρμάνι στην πρώτη αγωνιστική του TOP 16 της Ευρωλίγκας αλλά και για την συνέχεια των υποχρεώσεών του σε Ελλάδα και Ευρώπη.

«Άμυνα και πάλι άμυνα! Όταν λειτουργεί σωστά μας δίνει ασφάλεια. Οταν κολλήσαμε στην επίθεση, αυτή μας πρόσφερε ενέργεια και κατά συνέπεια και τη νίκη που ήταν πολύ σημαντική γιατί ήταν η πρεμιέρα του Τop-16 και μάλιστα στο γήπεδό μας», αναφέρει ο γκαμπονέζος σέντερ του Παναθηναϊκού σε συνέντευξή που παραχώρησε στη Sportday και συνέχισε:

«Δεν σκέφτομαι νούμερα. Δεν είμαστε φυσικά άσχημα, αλλά ούτε και στο επίπεδο που θέλουμε. Έχουμε ακόμα πράγματα, λεπτομέρειες που πρέπει να δουλέψουμε για να βελτιωθούμε στη συνέχεια. Τα ριμπάουντ είναι αποτέλεσμα καλής αντίληψης του χώρου και συγκέντρωσης. Δεν έκανα κάτι το τρομερό. Το Μιλάνο είναι μια ομάδα αρκετά επιθετική με πολλά γκαρντ που έχουν ταλέντο και δεν θέλαμε να τους αφήσουμε να σουτάρουν υπό καλές προϋποθέσεις, γιατί θα είχαμε πρόβλημα. Κάθε ομάδα σε αυτή την φάση είναι εξαιρετική και πρέπει να έχουμε και την ανάλογη αντιμετώπιση με πρώτη και καλύτερη την άμυνα. Οπότε πατάμε delete και κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι», ανέφερε.

Ο Λάσμε μίλησε για την αλλαγή του αγωνιστικού προσώπου του Παναθηναϊκού από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και στη συνέχεια:

«Μιλήσαμε αρκετά ως ομάδα. Ξέραμε και ξέρουμε τις δυνατότητές μας και το τι μπορούμε να κάνουμε. Η νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό ενίσχυσε περισσότερο την αυτοπεποίθησή μας ως σύνολο. Ως συνολική εικόνα και μας έδειξε στοιχεία που πρέπει να κάνουμε», τόνισε και κατέληξε μιλώντας για τους οπαδούς του τριφυλλιού:

«Τι να πω πραγματικά το ευχαριστώ είναι λίγο. Είναι πάντα απίστευτοι. Μας έδωσαν το κάτι παραπάνω. Είναι πολύ όμορφο να παίζεις σε γεμάτο γήπεδο και αυτό το έχουμε νιώσει πολλές φορές. Η εικόνα σε εξιτάρει», κατέληξε.

«Να λαμβάνετε υπόψη μόνο τις ιατρικές ανακοινώσεις»

Τα λεγόμενα ενός φίλου του Σουμάχερ θέλησε να… μαζέψει η μάνατζέρ του Γερμανού πιλότου της Formula 1, η οποία παρακάλεσε να λαμβάνονται υπόψη μόνο τις επίσημες ανακοινώσεις από τους ιατρούς!

«Να λαμβάνετε υπόψη μόνο τις ιατρικές ανακοινώσεις»
Τα λεγόμενα ενός επιστήθιου φίλου του Σουμάχερ θέλησε να… μαζέψει η μάνατζέρ του Γερμανού πιλότου της Formula 1.

Η Σαμπίν Κεμ σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Σουμάχερ να έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του επεσήμανε ότι όλοι θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους μόνο τις επίσημες ιατρικές ανακοινώσεις από τους θεράποντες ιατρούς ή έστω κάποιο άλλο άτομο της οικογένειάς του Γερμανού πιλότου.

«Κάθε πληροφορία η οποία δεν προέρχεται από τους θεράποντες ιατρούς ή κάποιον εκπρόσωπο του πρέπει να αντιμετωπίζεται ως απλώς μια φημολογία», ήταν η απάντηση της Κεμ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέσα στην ημέρα αναμένεται επίσημη τοποθέτηση των ιατρών για την κατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ.
Πηγή: sport-fm.gr

Γεμάτο… Ελλάδα το Top 10!! (video)

Δύο φάσεις από τον αγώνα του Ολυμπιακού, ισάριθμους από εκείνον του Παναθηναϊκού, αλλά και ολίγον… Παπανικολάου έχει το Top 10 της αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα.

Γεμάτο… Ελλάδα το Top 10 (video)
Ελληνο-κρατείται το Top 10 της πρώτης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης της Ευρωλίγκας.

Από δύο φάσεις έχουν οι «αιώνιοι», καθώς στο «9» υπάρχει η φοβερή τάπα του Μπράιαντ Ντάνστον στον Λούκα Ζόριτς και στο «3» το απίθανο κάρφωμα του Ματ Λοτζέσκι στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, ενώ στο «8» υπάρχει το υπέροχο alley-hoop Δημήτρη Διαμαντίδη-Στεφάν Λάσμε και στο «4» ο τελευταίος κόβει Σι Τζέι Ουάλας και Γκάνι Λαουάλ διαδοχικά στην επικράτηση του Παναθηναϊκού επί της Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο.

Στο «2» ο Κώστας Παπανικολάου ίπταται και κόβει εκπληκτικά τον Ντογκούς Μπαλμπάι στον αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Αναντολού Εφές.

Στην κορυφή βρίσκεται το φόλοου κάρφωμα του Τάρενς Κίνσεϊ της Παρτιζάν απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης.




Πηγή: sport-fm.gr

Πόνεσαν…!!

Δύο σοβαροί τραυματισμοί, του Ράιαν Άντερσον και του Κρις Πολ, αλλά κι ένα buzzer-beater που… πόνεσε τους αντιπάλους από τον Αντρέ Ιγκουοντάλα ξεχώρισαν από τη βραδιά στο ΝΒΑ. Καλή εμφάνιση από Κουφό.

Πόνεσαν…
Πάγωσαν όλοι όταν στην αναμέτρηση των Σέλτικς με τους Πέλικανς και μετά από σύγκρουση του Τζέραλντ Ουάλας με τον Ράιαν Άντερσον, ο τελευταίος έμεινε ακίνητος στο παρκέ. Ο λευκός φόργουορντ της Νέας Ορλεάνης μεταφέρθηκε με φορείο στο νοσοκομείο, αφού ακινητοποιήθηκε το σώμα του, καθώς από το ακούσιο χτύπημα φάνηκε να τραντάζεται η σπονδυλική του στήλη. Πάντως ο άτυχος παίκτης είχε κινητικότητα στα άκρα του. Σε δεύτερη μοίρα πέρασε, φυσικά, η νίκη της ομάδας του με 95-92.

Τραυματισμό, όχι τόσο σοκαριστικό αλλά σίγουρα σοβαρό, είχαμε και στη νίκη των Κλίπερς επί των Μάβερικς στο Ντάλας. Ο Κρις Πολ έβγαλε τον δεξιό του ώμο και θα μείνει εκτός δράσης για 3-5 εβδομάδες. Έτσι επισκιάστηκε η μεγάλη νίκη της ομάδας του Λος Άντζελες με 119-112. Ο ΝτεΆντρε Τζόρνταν έκανε ρεκόρ καριέρας με 25 πόντους, ενώ «κατέβασε» και 18 ριμπάουντ.

Οι Ουόριορς με τρίποντο στην εκπνοή από τον Αντρέ Ιγκουοντάλα πέρασαν με 101-100 από την Ατλάντα φτάνοντας τις οκτώ σερί νίκες κι έτσι πήγε στράφι η εξαιρετική εμφάνιση του Πέρο Άντιτς, που ξεκινώντας για πρώτη φορά στην πεντάδα των Χοκς είχε 16 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Ο Τζέιμς Χάρντεν έκανε απίθανη εμφάνιση με 37 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ στο 102-100 των Ρόκετς επί των Νικς. Οι τελευταίοι έχασαν σουτ στο φινάλε με Σάμπερτ και Ούντριχ για να αποφύγουν την ήττα.

Η επιστροφή του Κώστα Κουφού στο Ντένβερ δεν συνδυάστηκε με νίκη, καθώς οι Γκρίζλις έχασαν με 111-108. Ο σέντερ του Μέμφις σε 22:14 είχε 11 πόντους (3/4 βολές, 4/6 δίποντα), 5 ριμπάουντ, 2 τάπες, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Ο Πάου Γκασόλ είχε 23 πόντους και 17 ριμπάουντ οδηγώντας τους Λέικερς στην επικράτηση με 110-99 επί των Τζαζ και βάζοντας ένα τέλος στο σερί έξι ηττών. Ο Κένταλ Μάρσαλ είχε 20 πόντους και 15 ασίστ για τους νικητές κάνοντας ρεκόρ καριέρας.

Τέλος, οι Ράπτορς διατηρούν την κορυφή της Atlantic μετά το 101-88 στην Ουάσινγκτον επί των Ουίζαρντς, που ήταν και το πέμπτο σερί νικηφόρο παιχνίδι τους.

Αναλυτικά…

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Τορόντο Ράπτορς 88-101 Νενέ 15, Μπιλ 12, Ουέμπστερ 12, Γουόλ 11, Γκορτάτ 10, Μπούκερ 8 (13 ριμπ.)-ΝτεΡόζαν 20, Λάουρι 19 (11 ασίστ), Πάτερσον 18, Τζόνσον 17, Ρος 14.

Ατλάντα Χοκς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 100-101 Άντιτς 16, Μακ 15, Τιγκ 14, Μίλσαπ 12 (11 ριμπ.), Κάρολ 12, Σκοτ 12-Λι 23, Κάρι 22, Τόμπσον 21, Μπαρνς 9, Ιγκουοντάλα 7.

Μπόστον Σέλτικς-Νιου Ορλίνς Πέλικανς 92-95 Μπράντλεϊ 22, Μπας 16 (11 ριμπ.), Γκριν 16, Σάλιντζερ 13 (11 ριμπ.), Χάμφρις 7 (12 ριμπ.)-Ντέιβις 23, Έβανς 16, Άντερσον 13, Γκόρντον 12, Στίσμα 12, Ρόμπερτς 11.

Χιούστον Ρόκετς-Νιου Γιορκ Νικς 102-100 Χάρντεν 37, Πάρσονς 17 (11 ριμπ.), Χάουαρντ 15, Λιν 14-Σάμπερτ 26, Άντονι 25, Τσάντλερ 13 (11 ριμπ.), Ούντριχ 10.

Ντάλας Μάβερικς-Λος Άντζελες Κλίπερς 112-119 Νοβίτσκι 24, Μάριον 20, Έλις 13, Ράιτ 12, Καλντερόν 11-Τζόρνταν 25 (18 ριμπ.), Γκρίφιν 25 (15 ριμπ.), Κόλισον 20, Πολ 19, Κρόφορντ 17.

Ντένβερ Νάγκετς-Μέμφις Γκρίζλις 111-108 Λόσον 18 (12 ασίστ), Μοζγκόφ 16, Φαρίντ 16, Ρόμπινσον 15, Φόι 13, Φουρνιέ 12-Ράντολφ 25 (13 ριμπ.), Κόνλεϊ 23, Πρινς 13, Κουφός 11, Λιούερ 11, Άλεν 10.

Λος Άντζελες Λέικερς-Γιούτα Τζαζ 110-99 Γκασόλ 23 (17 ασίστ), Μάρσαλ 20 (15 ασίστ), Μικς 18, Γιανγκ 16, Τζόνσον 11, Ουίλιαμς 10, Σάκρε 4 (10 ριμπ.)-Χέιγουορντ 22, Τζέφερσον 16, Καντέρ 16 (10 ριμπ.), Ουίλιαμς 11, Φέιβορς 11.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

«Διέφυγε τον κίνδυνο ο Σουμάχερ»

«Ο Μίκαελ είναι σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά πλέον δεν κινδυνεύει η ζωή του», δήλωσε ο φίλος του Γερμανού, Φιλίπ Στράιφ, βγαίνοντας από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται o Μίκαελ Σουμάχερ.

«Διέφυγε τον κίνδυνο ο Σουμάχερ»
Ευχάριστα ήταν τα νέα που έδωσε στη δημοσιότητα για την κατάσταση του Μίκαελ Σουμάχερ ο φίλος του, Φιλίπ Στράιφ, φεύγοντας από το νοσοκομείο όπου είχε επισκεφθεί τον Γερμανό πρώην πιλότο της Formula 1.

Ο Στράιφ, σύμφωνα με δηλώσεις που επικαλείται η “Telegraph” υποστήριξε πως ο χειρουργός του Σουμάχερ, Ζεράρ Σαγιάν, τον ενημέρωσε πως παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά πλέον δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του.

«Δεν είμαι γιατρός. Επαναλαμβάνω τι μου είπε ο Ζεράρ Σαγιάν, δηλαδή, πως παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά ευτυχώς πλέον δεν κινδυνεύει η ζωή του», είπε -χαρακτηριστικά- ο Στράιφ στους εκπροσώπους του Τύπου που βρίσκονται έξω από το νοσοκομείο. Πηγή: sport-fm.gr

Προς ΑΠΟΕΛ ο Φυτανίδης!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα του Σωκράτη Φυτανίδη. Άνθρωποι του ΑΠΟΕΛ είναι στην Ελλάδα και μιλάνε με τον Ατρόμητο, για να αποκτήσουν τον έμπειρο στόπερ.

Προς ΑΠΟΕΛ ο Φυτανίδης
Στην Ελλάδα με σκοπό να αποκτήσουν τον Σωκράτη Φυτανίδη, είναι άνθρωποι του ΑΠΟΕΛ. Η κυπριακή ομάδα, έχει εδώ και καιρό στο στόχαστρό της τον έμπειρο κεντρικό αμυντικό και για τον λόγο αυτό, έχει καταθέσει πρόταση και βρίσκεται ήδη στο τραπέζι των συζητήσεων με τους «κυανόλευκους».

Ο Ατρόμητος, από την πλευρά, του, παρά το γεγονός πως το περασμένο καλοκαίρι ανανέωσε το συμβόλαιο του παίκτη για τέσσερα χρόνια, δείχνει διατεθειμένος να τον παραχωρήσει, αν ικανοποιηθεί οικονομικά από τους Κύπριους. Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό, ο Φυτανίδης αγωνιζόταν βασικός, είχε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ωστόσο, η εμμονή του Παράσχου να τον χρησιμοποιεί στο δεξί άκρο της άμυνας, τον έφερε σε διαμάχη μαζί του και στη συνέχεια στον πάγκο.

Ο παίκτης βρίσκεται στο Ηράκλειο, μαζί με την υπόλοιπη αποστολή, αφού ο Ατρόμητος αντιμετωπίζει τον Εργοτέλη, ωστόσο αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις και δεν αποκλείεται μέχρι την Δευτέρα να έχει βρεθεί η «χρυσή» τομή και να φύγει με προορισμό την Κύπρο. Πηγή: sport-fm.gr

Ρέντζας: «Προσοχή στην άμυνά μας»

Ομάδα με ποιοτικούς παίκτες χαρακτήρισε ο Βασίλης Ρέντζας τον Ατρόμητο, ενόψει της μεταξύ τους αναμέτρησης στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας (4/1, 17:15).

Ρέντζας: «Προσοχή στην άμυνά μας»
Την άποψη ότι οι παίκτες του Εργοτέλη θα πρέπει να παρουσιαστούν ιδιαίτερα προσεκτικοί στον αγώνα κόντρα στον Ατρόμητο, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας εξέφρασε ο Βασίλης Ρέντζας.

Ο επιθετικός των Κρητικών τόνισε πως θα πρέπει να προσέξουν την άμυνα τους, δεδομένου ότι δέχονται εύκολα γκολ, αφού αυτό που θέλουν είναι να ξεκινήσουν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για τον Εργοτέλη:
«Στον πρώτο γύρο ξεκινήσαμε καλά αλλά στα τελευταία ματς δεν είχαμε καλό πρόσωπο. Πιστεύω στο δεύτερο γύρο να αλλάξει αυτό γιατί έχουμε την ικανότητα και τους παίκτες να αλλάξουμε την κατάσταση».

Για τον Ατρόμητο:
«Έχει πολύ ποιοτικούς παίκτες σε όλες τις γραμμές. Θέλει πολλή προσοχή το ματς, χρειαζόμαστε τους τρεις βαθμούς γιατί δεν είμαστε καλά στη βαθμολογία αυτή τη στιγμή γιατί έχουν ανέβει οι ομάδες που βρίσκονται κάτω από εμάς. Με δουλειά και συγκέντρωση θα πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Για το τι πρέπει να προσεχθεί από τον Ατρόμητο:
«Να προσέξουμε την άμυνά μας γιατί δεχόμαστε σχετικά εύκολα γκολ αλλά και την επιθετική γραμμή του Ατρομήτου που είναι πολλή επικίνδυνη».

«Υπογράφει ο Πέτριτς»

Κροατική ιστοσελίδα αναφέρει ότι εκπρόσωπος του γραφείου μάνατζερ του Μλάντεν Πέτριτς βρίσκεται στην Αθήνα για να κλείσει άμεσα την… μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό.

«Υπογράφει ο Πέτριτς»
«Ο Μλάντερ Πέτριτς απέχει πολύ λίγο από το να υπογράψει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό», αναφέρει δημοσίευμα κροατικής ιστοσελίδας το οποίο φιλοξενεί δηλώσεις ενός μέλους του γραφείου μάνατζερ του Πράνιτς και αναφέρει ότι εκπρόσωπός του βρίσκεται στην Αθήνα για τα διαδικαστικά.

«Η συμφωνία είναι πολύ, πολύ κοντά. Υπάρχουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες», ήταν τα λόγια του ανθρώπου του γραφείου μάνατζερ του Πέτριτς, SportsTotal.

Η ιστοσελίδα η οποία φιλοξενεί τις δηλώσεις αυτές, αναφέρει ότι τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν πολύ σύντομα με τον Πέτριτς να είναι έτοιμος να ταξιδέψει για την Αθήνα και να τεθεί στην διάθεση του Γιάννη Αναστασίου.

Αυτή μεταφέρει την πικρία του Κροάτη ότι ποτέ δεν έγινε πράξη η υπόσχεση που έλαβε από τους υπεύθυνους της Γουεστ Χαμ ότι η ομάδα θα παίζει με δύο επιθετικούς, γεγονός που έπαιξε μεγάλο ρόλο για να αποδεχθεί την πρόταση της.

«Ο Παναθηναϊκός δεν έχει μεγάλες οικονομικές δυνατότητες αλλά βλέπει τον Πέτριτς ως έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος μπορεί να τον βοηθήσει να βρεθεί πιο κοντά στον Ολυμπιακό», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα το οποίο καταλήγει ότι έχει παίξει ρόλο η χρονική διάρκεια του συμβολαίου που του έχει προσφέρει το τριφύλλι και πώς πάντα στο μυαλό του Κροάτη είναι το ενδεχόμενο επιστροφής του στο ελβετικό πρωτάθλημα.
Πηγή: sport-fm.gr

Καραμάνος: «Στοίχημα για εμάς αυτά τα παιχνίδια»

Την άποψη ότι ο Ατρόμητος δεν θα πρέπει να δει την αναμέτρηση με τον Εργοτέλη ως ρεβάνς του πρώτου γύρου εξέφρασε ο Τάσος Καραμάνος ενόψει της μεταξύ τους αναμέτρησης.

Καραμάνος: «Στοίχημα για εμάς αυτά τα παιχνίδια»
Ομάδα που παίζει αξιόλογο ποδόσφαιρο χαρακτήρισε ο Τάσος Καραμάνος τον Εργοτέλη ενόψει της μεταξύ τους αναμέτρησης στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο Έλληνας επιθετικός τόνισε πως οι Κρητικοί είχαν δυσκολέψει την ομάδα του Περιστερίου στον πρώτο γύρο, επισημαίνοντας πως δεν θα πρέπει να δουν την εν λόγω αναμέτρηση σαν ρεβάνς.

Ακόμη, δήλωσε πως θα πρέπει να μπουν στον αγωνιστικό χώρο με ψυχραιμία για να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για την αναμέτρηση κόντρα στον Εργοτέλη:
«Πρόκειται για μια ομάδα που παίζει αξιόλογο ποδόσφαιρο, έχει κάποιους έμπειρους παίκτες αλλά και πολύ ταλαντούχους. Μας δυσκόλεψαν και στον πρώτο γύρο αλλά αυτά τα παιχνίδια είναι ένα στοίχημα για εμάς. Θέλουμε τις νίκες για να επιβεβαιώνουμε τη βαθμολογική μας θέση. Πάμε με ψυχραιμία για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Δεν πρέπει να το δούμε σαν ρεβάνς γιατί μπορεί τα πράγματα να μην εξελιχθούν καλά. Πρέπει να κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα και αν είμαστε σοβαροί μπορούμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Και πάλι μαζί Μπεργκ – Πέτριτς!!

Τοπικές εφημερίδες του Αμβούργου αναφέρονται στην πιθανή συνεργασία του Μπεργκ με τον Πέτριτς στον Παναθηναϊκό.

Και πάλι μαζί Μπεργκ – Πέτριτς
Στην ενδεχόμενη συνεργασία των Μπεργκ και Πέτριτς αλλά στην κορυφή της επίθεσης του Παναθηναϊκού –πια- αναφέρονται εφημερίδες του Αμβούργου.

«Ο ένας είναι ήδη εκεί και ο άλλος θα ακολουθήσει. Ο Μπεργκ βρίσκεται από το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό. Μέσα στην νέα εβδομάδα μπορεί εκεί να συναντήσει τον παλιό του συμπαίκτη στην επίθεση του Αμβούργου», γράφει χαρακτηριστικά ένα από τα δημοσιεύματα.

Στη συνέχειά του παραθέτει τα δεδομένα που υπάρχουν για την απόκτησή του Πέτριτς από τον Παναθηναϊκό. Στέκεται στην επιθυμία του Κροάτη επιθετικού να θέσει υποψηφιότητα για μια θέση στην αποστολή της Κροατίας για το Μουντιάλ 2014 στη Βραζιλία και επισημαίνει ότι η πρόθεσή του είναι τα πάντα να κυλήσουν πολύ γρήγορα.

Όπως γράφει, ο Πέτριτς δεν θέλει να χάσει καθόλου χρόνο και να αρχίσει άμεσα με τις εμφανίσεις του να πείσει τον προπονητή της Κροατίας, Νίκο Κόβατς ότι αξίζει να του δώσει μια ευκαιρία. Πηγή: sport-fm.gr

Περί Αντίγια και Πορτογάλων!

Κατηγορηματικά διαψεύδει η διοίκηση του ΟΦΗ τις φήμες που την θέλουν να ενδιαφέρεται για τον Ντομινίκ Αντίγια.

Περί Αντίγια και Πορτογάλων
Δεν υπάρχει θέμα «Ντομινίκ Αντίγια» στον ΟΦΗ, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η διοίκηση της κρητικής ΠΑΕ.

Ο Γκανέζος επιθετικός έμεινε ελεύθερος από την Αρσεναλ Κιέβου και χθες αναπτύχθηκε έντονη φημολογία που ήθελε τους Ηρακλειώτες να εξετάζουν «ζεστά» την περίπτωσή του.

Ωστόσο, οι ιθύνοντες του συλλόγου υποστηρίζουν πως έμαθαν το όνομα του 24χρονου παίκτη από τα Μέσα Ενημέρωσης.

Αντίθετα, οι διοικούντες την κρητική ομάδα επιβεβαιώνουν ότι έχουν εξεταστεί διάφορα ονόματα Πορτογάλων παικτών, την απόκτηση των οποίων έχει εισηγηθεί ο Ρικάρντο Σα Πίντο.Πηγή: sport-fm.gr

Κυβελίδης: «Έχει ανέβει επίπεδο ο ΠΑΣ Γιάννινα»

Κυβελίδης: «Έχει ανέβει επίπεδο ο ΠΑΣ Γιάννινα»Για την απόφασή του να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα μίλησε ο Λεωνίδας Κυβελίδης ο οποίος επεσήμανε ότι οι Γιαννιώτες μπορούν να πλασαριστούν σε μια αρκετά καλή θέση στο βαθμολογικό πίνακα αν αξιοποιήσει το καλό πρόγραμμα που έχει στο β’ γύρο του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λεωνίδα Κυβελίδη στην κάμερα της Nova:

-για τον ΠΑΣ Γιάννινα και την απόφασή του να αγωνιστεί σε αυτή:

«Ο ΠΑΣ από πέρυσι έχει ανέβει επίπεδο, βγήκε Ευρώπη και δεν έπαιξε για άλλους λόγους. Ο στόχος είναι και φέτος αυτός και με την ομάδα που έχουμε μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ήρθα πριν από μια εβδομάδα, τα παιδιά με υποδέχθηκαν με χαρά και θέλω να ευχαριστήσω και την ομάδα αλλά και το τεχνικό επιτελείο που με έφεραν στα Γιάννενα.

Είναι ομάδα που μου ταιριάζει. Οι ομάδες που έπαιζα μέχρι πρότινος αγωνίζονταν αρκετά αμυντικά, ο ΠΑΣ παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και μου ταιριάζει. Αν βρεθώ στην κατάσταση που θέλω θα βοηθήσω και εγώ με τη σειρά μου».

-Για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης:
«Το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης είναι σημαντικό και για βαθμολογικούς αλλά και για ψυχολογικούς λόγους διότι αν κερδίσουμε νομίζω τον φτάνουμε και αν αξιοποιήσουμε το πρόγραμμα στη συνέχεια μπορούμε να βρεθούμε σε πολλή καλή θέση».

-Για τη δική του καριέρα:
«Μετά την Κέρκυρα είχα κάποιες προτάσεις αλλά τις αρνήθηκα. Είχα συμφωνήσει με ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν με πολύ καλά λεφτά αλλά για γραφειοκρατικούς λόγους δεν μπόρεσα να βγάλω διαβατήριο και δεν αγωνίστηκα».

-Για το καλό ποδόσφαιρο που παίζει ο ΠΑΣ:
Η ομάδα μεσοεπιθετικά είναι πολλή ποιοτική, παίζει γρήγορο ποδόσφαιρο και δημιουργεί φάσεις. Πιστεύω να συνεργαστώ με τους υπόλοιπους παίκτες και να κερδίζει η ομάδα, το ποιος σκοράρει είναι άλλο θέμα».

Τελειώνει του Μπούντιμιρ!

Στην τελική ευθεία έχει μπει η υπόθεση του Mάριο Μπούντιμιρ στον Παναιτωλικό. Παράλληλα, η διοίκηση δίνει ακόμη ένα μέρος του πετάλου στους οργανωμένους, ως επιβράβευση της καλής συμπεριφοράς τους.

Τελειώνει του Μπούντιμιρ
Τα τυπικά έχουν απομείνει για την μεταγραφή του Mάριο Μπούντιμιρ στον Παναιτωλικό.

Συγκεκριμένα, η υπόθεση βρίσκεται στην τελική της ευθεία, αφού οι Αγρινιώτες έχουν στείλει στον Κροάτη φορ τα συμβόλαια με τους όρους που έχουν συμφωνηθεί και περιμένουν να επιστραφούν για να επικυρωθεί και επίσημα.

Παράλληλα, το θέμα του Βραζιλιάνου μπακ Βάντερσον που «έπαιξε» χθες για τον Παναιτωλικό, δεν φαίνεται να είναι σε πρώτο πλάνο. Ο πρώην αμυντικός του ΠΑΣ έχει προταθεί από καιρό, στο Αγρίνιο το «έψαξαν», αλλά δεν προχώρησαν κάτι.

Εν τω μεταξύ, η διοίκηση είχε επαφή με τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας και τους διαμήνυσε πως θα ανοίξει το πέταλο στο γήπεδο, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τους επιβραβεύσει για την καλή συμπεριφορά τους. Πηγή: sport-fm.gr

«Με καθαρό μυαλό και ομαδικό παιχνίδι»

Το γρήγορο και ομαδικό παιχνίδι χαρακτήρισε ο Πολ Ουρτάδο ως τα… κλειδιά για να πάρει ο Αστέρας Τρίπολης τη νίκη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

«Με καθαρό μυαλό και ομαδικό παιχνίδι»
Ιδιαίτερο χαρακτήρισε ο Πολ Ουρτάδο το συναίσθημα που τους προκαλεί η αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της πρεμιέρας του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, δεδομένου ότι ο Αστέρας θα αντιμετωπίσει τον πρώην προπονητή του, Σάκη Τσιώλη.

Ωστόσο, ο μεσοεπιθετικός της ομάδας της Αρκαδίας τόνισε πως δεν θα πρέπει να σταθούν σε αυτό το γεγονός, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να παίξουν γρήγορα με καθαρό μυαλό για να πάρουν τη νίκη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για το ότι θα αντιμετωπίσουν τον προηγούμενο προπονητή τους Σάκη Τσιώλη:
«Είναι ένα ιδιαίτερο συναίσθημα όταν αντιμετωπίζεις τον προηγούμενο προπονητή σου αλλά ο ποδοσφαιριστής δεν πρέπει να στέκεται σε αυτό και πρέπει να κοιτάει μόνο τη δουλειά του και να πάει για τη νίκη».

Για το πρέπει να προσέξουν κόντρα στον ΠΑΣ:
«Ο Τσάβες είναι πολύ καλός παίκτης και γρήγορος. Πρέπει να έχουμε την κατοχή της μπάλας και να μην δώσουμε δικαίωμα στον αντίπαλο».

Για τον Σανκαρέ:
«Πιστεύω ότι θα βοηθήσει στο παιχνίδι και όποιος αγωνιστεί θα πρέπει να τα δώσει όλα για τη νίκη».

Για το που θα κριθεί η αναμέτρηση:
«Θα πρέπει να παίξουμε γρήγορα στα άκρα και να κάνουμε καλές κάθετες πάσες για να βρούμε το γκολ».

Για την επιθετική δυστοκία:
«Δεν ξέρω πως γίνεται αυτό. Έχουμε δυσκολία στο γκολ. Κάνουμε φάσεις όμως και τα γκολ θα έρθουν».

Τι θα πρέπει να έχει ο Αστέρας για να πάρει τη νίκη:
«Θα πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό, να τρέξουμε πολύ και να παίξουμε ομαδικά. Επίσης, να κάνουμε ό,τι μας πει ο προπονητής μας».

Δεν χάνουν την πίστη τους!!

Σίγουροι πως ο Δημήτρης Διαμαντάκος θα παραμείνει στο υπάρχον ρόστερ του Εργοτέλη παρουσιάζονται οι διοικούντες την ΠΑΕ.

Δεν χάνουν την πίστη τους
Την πίστη ότι ο Δημήτρης Διαμαντάκος θα παραμείνει στον Εργοτέλη εκφράζουν στον Εργοτέλη.

Σύμφωνα με την SportDay, οι Ηρακλειώτες δηλώνουν κατά 99% σίγουροι (αφήνουν ένα απειροελάχιστο ενδεχόμενο ν' αποφασίσει διαφορετικά ο Ολυμπιακός) πως ο παίκτης θα συνεχίσει να φορά τη φανέλα τους μέχρι το καλοκαίρι.

Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο στην υπόθεση του Παναγιώτη Βλαχοδήμο, αφού ο παίκτης είναι πιθανό να μετακομίσει από τη Γερμανία στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη με τη μορφή δανεισμού από τους Πειραιώτες.
Πηγή: sport-fm.gr

Πρεμιέρα με φόντο τα μεταγραφικά...!!

Την αναμέτρηση με τον Πλατανιά έχουν στο μυαλό τους στη Βέροια, με τους ιθύνοντες του συλλόγου να καταστρώνουν το μεταγραφικό τους πλάνο.

Πρεμιέρα με φόντο τα μεταγραφικά...
Με μοναδική απουσία αυτή του τιμωρημένου, Νίκου Γεωργιάδη, η Βέροια θα φιλοξενήσει τον Πλατανιά στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας (5/1, 17:15).

Ο τεχνικός της «βασίλισσας του βορρά», Ράτκο Ντόστανιτς, είδε τους παίκτες του να ολοκληρώνουν τη χθεσινή προπόνηση (3/1) χωρίς προβλήματα και να τίθενται στη διάθεσή του ενόψει της αναμέτρησης κόντρα στους κρητικούς.

Οι άνθρωποι της ομάδας πέρα από τα αγωνιστικά έχουν στο μυαλό τους τα μεταγραφικά, δεδομένου ότι αρκετοί είναι οι παίκτες που έχουν αποχωρήσει από το σύλλογο, δημιουργώντας κενά στο ρόστερ της Βέροιας.Πηγή: sport-fm.gr

Νέο… μπουγιουρντί από Γουνδουλάκη!

Προσφυγή κατά του Πανιωνίου κατέθεσε ο Φανούρης Γουνδουλάκης, θέλοντας να εξασφαλίσει τα δεδουλευμένα του από την εποχή που αγωνιζόταν στους Νεουσμυρνιώτες.

Νέο… μπουγιουρντί από Γουνδουλάκη
Λύση στα προβλήματα που έχουν προκύψει με παίκτες που έχουν αποχωρήσει από τον Πανιώνιο ψάχνουν οι ιθύνοντες του συλλόγου, όμως καθημερινά προκύπτουν νέα που ζητούν επίλυση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, ο Γουνδουλάκης, ο οποίος αγωνίζεται πια στον Πλατανιά, κατέθεσε προσφυγή για να εξασφαλίσει τα δεδουλευμένα που του οφείλονται!

Μάλιστα, η υπόθεσή του εκδικάστηκε και εκκρεμεί η απόφαση.

Ο πρώην αρχηγός της ομάδας, τη φανέλα της οποίας φόρεσε 9,5 χρόνια, είχε συμφωνήσει προφορικά με ανθρώπους της διοίκησης ώστε να αποπληρωθεί σε βάθος χρόνου.

Συγκεκριμένα, το 2017, σε μια προσπάθεια να μη φέρει σε δύσκολη θέση τον Πανιώνιο σεβόμενος τα οικονομικά προβλήματα που τον μαστίζουν.

Μόνο που η συμφωνία δεν επικυρώθηκε. Ο χρόνος κύλησε ανούσια και τελικά αναγκάστηκε να καταθέσει προσφυγή για να εξασφαλίσει τα δεδουλευμένα.Πηγή: sport-fm.gr

Χωρίς Σιαλμά στη Βέροια…!!

Δεν έχει έρθει ακόμη η μπλε κάρτα του Δημήτρη Σιαλμά, ο οποίος δεν θα αγωνιστεί κόντρα στη Βέροια.

Χωρίς Σιαλμά στη Βέροια…
Το ένα από τα δύο μεταγραφικά αποκτήματα θα έχει στη διάθεσή του ο Νίκος Αναστόπουλος στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, στην οποία ο Πλατανιάς θα αντιμετωπίσει τη Βέροια (5/1, 17:15).

Ο Έλληνας τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίσει στον Δημήτρη Σιαλμά, αφού ακόμη δεν έχει έρθει η μπλε κάρτα του από το Αζερμπαϊτζάν, καθώς η Ομοσπονδία ήταν κλειστή λόγων των εορτών.

Ωστόσο, ο Έλληνας επιθετικός σε αντίθεση με τον Κώστα Μενδρινό, ο οποίος θα αγωνιστεί κόντρα στη «βασίλισσα του βορρά», συνεχίζει τις προπονήσεις, αφού ακόμη δεν είναι 100% έτοιμος.
Πηγή: sport-fm.gr

Το ενδιαφέρον σε Γιάννινα και Κρήτη!

ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης και Εργοτέλης-Ατρόμητος είναι τα παιχνίδια που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον από αυτά που διεξάγονται σήμερα για την 18η αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Το ενδιαφέρον σε Γιάννινα και Κρήτη
Με τρεις αναμετρήσεις... επιστρέφει η Σούπερ Λίγκα μετά από την ολιγοήμερη διακοπή λόγω των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι το παιχνίδι στους Ζωσιμάδες ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Αστέρα Τρίπολής αλλά και εκείνο που διεξάγεται στον Παγκρήτιο με τον Εργοτέλη να υποδέχεται τον Ατρόμητο.

Κεντρικό πρόσωπο στο παιχνίδι των Ιωαννίνων –το οποίο αρχίζει στις 15:00 είναι ο Σάκης Τσιώλης. Ο προπονητής των γηπεδούχων έρχεται αντιμέτωπος με την παλιά του ομάδα, στον πάγκο της οποίας κάθισε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα με αποκορύφωση τη συμμετοχή στον περσινό τελικό Κυπέλλου Ελλάδος με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Στις 17:15 ο Ατρόμητος υποδέχεται στο Παγκρήτιο τον Εργοτέλη. Οι Περιστεριώτες ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στην περσινή χρονιά με ένα αρκετά καλό σερί επιτυχημένων αποτελεσμάτων και μάλιστα με δύσκολους αντιπάλους. Στόχος τους φυσικά να αρχίσουν το ίδιο καλά και το 2014 σε μία έδρα, στην οποία πάντα έχουν μεγάλο πρόβλημα.

Στις 19:30 ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Καλλονή στο Καραϊσκάκη έχοντας ως στόχο να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις με τις οποίες έκλεισε το περασμένο έτος.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας:

Σάββατο, 04 Ιανουαρίου 2014
ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης (15:00)
Εργοτέλης – Ατρόμητος (17:15)
Ολυμπιακός – ΑΕΛ Καλλονής (19:30)

Κυριακή, 05 Ιανουαρίου 2014
Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός (15:00)
Βέροια – Πλατανιάς (17:15)
Πανθρακικός – Λεβαδειακός (17:15)
Πανιώνιος – ΟΦΗ (17:15)
SKODA Ξάνθη – ΠΑΟΚ (19:30)

Δευτέρα, 06 Ιανουαρίου 2014
Άρης – Απόλλων (19:30)Πηγή: sport-fm.gr

Συζητά την πώληση του Χουχούμη!

Πρόταση ύψους 250.000 ευρώ έχει φτάσει στον Παναθηναϊκό για την παραχώρηση του Διαμαντή Χουχούμη από ομάδα του εξωτερικού. Αν φύγει ο νεαρός μπακ, τότε θα προωθηθεί πιθανότατα ο Μυρθιανός.

Συζητά την πώληση του Χουχούμη
Δεν είχε την αναμενόμενη εξέλιξη ο Διαμαντής Χουχούμης που θα περίμεναν στον Παναθηναϊκό.

Πριν από λίγο καιρό σύλλογος του εξωτερικού ομάδα είχε ενδιαφερθεί για την απόκτηση του 20χρονου αμυντικού και τώρα επισημοποίησε το ενδιαφέρον του.

Συγκεκριμένα, η ομάδα διαθέτει το ποσό των 250.000 ευρώ στους «πράσινους» για να αποκτήσει τον νεαρό άσο, ενώ δίνει και ποσοστό μεταπώλησης για το μέλλον.

Από την πλευρά τους, στο «τριφύλλι» παρουσιάζονται έτοιμοι να απαντήσουν θετικά, αφού κρίνουν ότι τα συγκεκριμένα χρήματα είναι σημαντικά για τα ταμεία της ΠΑΕ και ο παίκτης δεν έχει βελτιωθεί σε σχέση με όσα περίμενε το προπονητικό τιμ.

Εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν μέχρι την Τρίτη και αν αποχωρήσει ο Χουχούμης, τότε θα προωθηθεί ακραίος αμυντικός από την ομάδα των Νέων, με πιθανότερο τον Μυρθιανό.Πηγή: sport-fm.gr

Οι Γερμανοί «βλέπουν» Παπάζογλου!!

Την περίπτωση του Θανάση Παπάζογλου φέρεται να εξετάζει μία γερμανική ομάδα, όπως αποκαλύπτει σήμερα η SportDay.

Οι Γερμανοί «βλέπουν» Παπάζογλου
Το ενδιαφέρον της Καϊζερσλάουτερν αποκαλύπτει η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα υποστηρίζει πως ο Κόστα Ρούνιαϊτς – προπονητής του γερμανικού συλλόγου – δηλώνει φαν του Έλληνα επιθετικού.

Στη γερμανική ομάδα είναι ο Κώστας Φορτούνης και τη «δουλειά» φαίνεται να έχει αναλάβει Έλληνα ατζέντης.

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός τεχνικός εκτιμά πως ο Παπάζογλου έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί στο γερμανικό πρωτάθλημα και δεν αποκλείεται σύντομα να έρθει στην Ελλάδα για να τον «τσεκάρει» από κοντά.Πηγή: sport-fm.gr

Έπεται και συνέχεια…!

Μετά την απόκτηση του Βαλεντίνου Βλάχου, στον Άρη ετοιμάζονται για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ με τους Μπουγαΐδη και Βλαχοδήμο.

Έπεται και συνέχεια…
Ποδοσφαιριστής του Άρη είναι επίσημα από χθες ο Βαλεντίνος Βλάχος (, αφού ανακοινώθηκε ο δανεισμός του από την Μπριζ μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι.

Με την απόκτηση του 21χρονου μπακ-χαφ δυναμώνει η δεξιά πλευρά των Θεσσαλονικέων, οι οποίοι θα παλέψουν στο β’ μέρος της σεζόν για την παραμονή τους στη Σούπερ Λίγκας.

Από εκεί και πέρα, οι «κίτρινοι» φέρονται να είναι κοντά στην ανακοίνωση της απόκτησης (και) του Μαυρουδή Μπουγαΐδη, ο οποίος επίσης θα είναι διαθέσιμος για το εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Καλλονή.

Ο μεγάλος, όμως, στόχος της ομάδας του Σούλη Παπαδόπουλου είναι ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος για τον οποίο θα γίνει «μάχη» με τον Πλατανιά για την απόσπαση της υπογραφής του.

Τέταρτος στόχος και, επίσης όχι σίγουρος, είναι ο Μανώλης Παπαστεριανός. Ο 26χρονος χαφ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον προπονητή του στην Κονκόρντια, Ιον Τσιρίλα, αλλά οι Ρουμάνοι μάλλον θέλουν χρήματα για να τον αφήσουν ελεύθερο και η υπόθεση ίσως ξεκαθαρίσει την άλλη εβδομάδα.

Παράλληλα, στον Άρη δεν έχουν παρατήσει την υπόθεση του Σαλόζι Ουντότζι κι ο Λάμπρος Σκόρδας βάζει... λυτούς και δεμένους μήπως πειστεί ο Νιγηριανός να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος των «κιτρίνων» επικοινώνησε μέχρι και με τον Γιάννη Χατζηνικολάου, ζητώντας από τον πρώην προπονητή της ομάδας, που έχει καλές σχέσεις με τον Ουντότζι, να μεσολαβήσει μήπως και του αλλάξει γνώμη.
Πηγή: sport-fm.gr

Το «Ο.Κ.» του Σαββίδη…!

Ιδιαίτερα τετ-α-τετ είχε στη χθεσινή προπόνηση του ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος αναμένεται να δώσει την έγκρισή του για πολλές υποθέσεις που αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Το «Ο.Κ.» του Σαββίδη…
Πολλές και σημαντικές υποθέσεις του ΠΑΟΚ, εκτός από εκείνες που αφορούν τις επιχειρήσεις του, «τρέχει» ο Ιβάν Σαββίδης.

Ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου ενημερώθηκε για το αθλητικό κέντρο στη Θέρμη και ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών από εκείνους που επωμίστηκαν το θέμα.

Στη συνέχεια, ο ομογενής επιχειρηματίας επισκέφθηκε την ομάδα στη Νέα Μεσημβρία.

Συνοδευόμενος από τους δύο γιους του, ο Σαββίδης παρακολούθησε την προπόνηση του «Δικεφάλου του Βορρά», συζήτησε για αρκετά λεπτά με τον Χουμπ Στέφενς, έκανε μια ιδιαίτερη χειραψία κι αγκαλιά με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη και τράβηξε το αυτί (κίνηση με νόημα, παρά τα χαμόγελα) του Σεκού Ολίσε, όταν ο Λιβεριανός μεσοεπιθετικός πήγε να τον χαιρετήσει.

Από εκεί και πέρα, ο μεγαλομέτοχος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ φέρεται να έχει δώσει την το «ελεύθερο» στον Ολλανδό προπονητή να ενισχυηθεί η ομάδα, όπως εκείνος πιστεύει πως είναι καλύτερο, εκτός από την δεδομένη συμφωνία που υπάρχει με τον Μαντούρο.

Από την πλευρά του, ο 60χρονος τεχνικός φέρεται να επιθυμεί την απόκτηση ενός μεσοεπιθετικό, ο οποίος θα μπορεί να παίξει εξίσου αποδοτικά ως επιτελικός αλλά και στην αριστερή πλευρά, και ενός κλασικού σέντερ φορ που δεν θα έχει κοινά χαρακτηριστικά με τους Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη.

Μάλιστα, για αυτές τις δύο μεταγραφές, ο Σαββίδης φέρεται διατεθειμένος να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού οι δεδομένες και πολλές ευκαιρίες του ΠΑΟΚ στην επίθεση, πρέπει να μετουσιώνονται σε γκολ.

Τέλος, ο ομογενής επιχειρηματίας αναμένεται να ασχοληθεί και με την υπόθεση του Πάμπλο Γκαρσία για τον οποίο ο Στέφενς τονίζει πως δεν τον υπολογίζει.

Σύντομα αναμένεται να υπάρξει συνάντηση του Σαββίδη με τον Ουρουγουανό χαφ, ο οποίος θέλει να συνεχίσει το ποδόσφαιρο. Επομένως η λύση της συνεργασίας (αν δεν πειστεί ο Γκαρσία από τον Σαββίδη για να προσφέρει από άλλο πόστο) αποτελεί μονόδρομο. Πηγή: sport-fm.gr

Έρχεται ο ένας, μιλάει για τον άλλο!

Τα τυπικά έχουν απομείνει για την απόκτηση του Μλάντεν Πέτριτς στον Παναθηναϊκό. Την ίδια ώρα, ο Νίκος Νταμπίζας βρίσκεται στην Ιταλία για να συζητήσει με την Ίντερ τον δανεισμό του Πάτρικ Όλσεν.

Έρχεται ο ένας, μιλάει για τον άλλο
Διπλό «χτύπημα» με στόχο την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ επιχειρεί να κάνει ο Παναθηναϊκός.

Εκτός από την απόκτηση του Μλάντεν Πέτριτς, ο οποίος αναμένεται να έρθει τη Δευτέρα στην Ελλάδα για να υπογράψει, ο Νίκος Νταμπίζας ταξίδεψε χθες με προορισμό την Ιταλία για να συζητήσει με την Ίντερ τον εξάμηνο δανεισμό του Πάτρικ Ολσεν.

Ο Κροάτης φορ είχε και χθες επικοινωνία με τη διοίκηση του «τριφυλλιού», με τις δύο πλευρές να ρυθμίζουν τα τυπικά για την υπογραφή συμβολαίου 1,5 έτους.

Εκείνο που συζητούν οι «πράσινοι» με τον διεθνή άσο είναι ο τρόπος με τον οποίο θα του καταβληθούν τα χρήματα, με τη συμφωνία στο οικονομικό να είναι δεδομένη.

Ο 33χρονος παίκτης επιθυμεί να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, όμως οι διοικούντες την ΠΑΕ υποστηρίζουν ότι και χθες συνεχίζονταν οι διαπραγματεύσεις.

Όσον αφορά τώρα τον Πάτρικ Όλσεν, η περίπτωση του Δανού μέσου της Ίντερ είναι μία έξτρα λύση για τη μεσαία γραμμή του «τριφυλλιού», αν και δεν υπήρχε πρόβλημα στη συγκεκριμένη θέση.

Τον 20χρονο χαφ έχει ξεχωρίσει ο Νίκος Νταμπίζας, μέσω σκάουτινγκ των «μικρών» εθνικών ομάδων της Δανίας, όπου έχει αγωνιστεί.

Για αυτό τον λόγο ταξίδεψε στο Μιλάνο, για να μιλήσει με τον νεαρό άσο και τον ιταλικό σύλλογο, ώστε ο παίκτης να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και οι «νερατζούρι» να μην προβληματίζονται για τη χρησιμοποίησή του.

Εντός της ημέρας ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ θα επιστρέψει στην Αθήνα, θα μιλήσει με τον Γιάννη Αναστασίου και θα ληφθεί η οριστική απόφαση για την απόκτησή του, χωρίς βέβαια να δαπανηθούν χρήματα για τον δανεισμό του.Πηγή: sport-fm.gr

Με… φόρα στο 2014!!

Με τον τρόπο που τελείωσε το 2013 θέλει να ξεκινήσει τις επίσημες υποχρεώσεις του το 2014 ο Ολυμπιακός, ο οποίος επιθυμεί να κάνει επίδειξη ισχύος στο σημερινό ματς με την Καλλονή.

Με… φόρα στο 2014!
Πολλά ήταν τα ρεκόρ που κατάφερε να σπάσει ο Ολυμπιακός μέσα στο 2013 και θέλει να ξεκινήσει ιδανικά τις υποχρεώσεις του στο 2014.

Οι Πειραιώτες μετρούν δεκαέξι νίκες και μία ισοπαλία, έχοντας πετύχει πενήντα τρία γκολ και δεχθεί μόλις έξι τέρματα.

Απόψε οι παίκτες του Μίτσελ υποδέχονται την Καλλονή στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (19:30, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) και θέλουν να συνεχίσουν από εκεί που σταματούσαν, με το εντυπωσιακό 5-0 στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα.

Δηλαδή, να συνεχίσουν να προσφέρουν θέαμα στους οπαδούς τους και να… φορτώνουν με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα.

Ο Ισπανός τεχνικός άφησε εκτός αποστολής τους Μήτρογλου, Σιόβα, τους οποίους θα υπολογίζει κανονικά την επόμενη εβδομάδα, τον τιμωρημένο Πελέ (εκτίει ποινή μίας αγωνιστικής) και τον Ολαϊτάν που επέστρεψε από άδεια. Επίσης, δεν έδειχνε απόλυτα έτοιμος ο Μιγκέλ Τόρες, ο Ιμπαγάσα και ο Γιαταμπαρέ που ετοιμάζεται να επιστρέψει στη Μπαστιά.

Απουσίες υπάρχουν, καθώς ο Μίτσελ εκτός των Μήτρογλου, Σιόβα, που θα επιστρέψουν την επόμενη εβδομάδα, τον Πελέ, που εκτίει την ποινή που είχε από τον Εργοτέλη, δεν πήρε μαζί του -όπως αναμενόταν- και τον Ολαϊτάν, που επέστρεψε από την άδεια. Εκτός έμεινε και ο Τόρες, που δεν έδειχνε απόλυτα έτοιμος χθες, ο Ιμπαγάσα και ο Γιαταμπαρέ, που είναι να φύγει.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ρομπέρτο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Σαλίνο, Παπαδόπουλο, Μανωλά και Χολέμπας. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Μανιάτης με τον Σάμαρη. Στα πλάγια θα είναι ο Φουστέρ και ο Κάμπελ και ο Ντομίνγκες θα είναι πίσω από τον Σαβιόλα. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Μπονγκ, Μασάντο, Εντινγκά, Παπάζογλου, Σέποβιτς και Βάις.

Προϊστορία

Πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό, αλλά όχι και στο Λεκανοπέδιο. Το ματς του πρώτου γύρου είχε διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ με τους «ερυθρόλευκους» να νικούν με 1-0. Πηγή: sport-fm.gr

Σάντος: Αποσύρθηκε από Ντρογκμπά!

Για την απόκτηση του Ντιντιέ Ντρογκμπά από τη Γαλατάσαραϊ κινήθηκε η Σάντος που δεν κατάφερε να τον κάνει δικό της λόγω οικονομικών θεμάτων.
Στο στόχαστρο της Σάντος βρέθηκε το τελευταίο διάστημα ο επιθετικός της Γαλατάσαραϊ, Ντιντιέ Ντρογκμπά. Ο Ιβοριανός φορ όμως, είχε υψηλές οικονομικές απαιτήσεις, κάτι που κατέστησε αδύνατη την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα.
«Οι συζητήσεις ολοκληρώθηκαν, αλλά τα χρήματα ήταν αρκετά. Ήταν ένα όνειρο τόσο για εμάς όσο και για τους φιλάθλους μας να φέρουμε εδώ τον Ντρογκμπά. Θα το θέλαμε πολύ, αλλά δεν υπάρχει καμία πιθανότητα», είπε ο πρόεδρος του συλλόγου στα Μέσα της Βραζιλίας.
Πηγή: onsports.gr

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!

Η Gina Lisa Lohfink σας εύχεται καλή χρονιά!

Buona sera, φίλες και φίλοι. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά να έχουμε, με το σημερινό πρόγραμμα να περιλαμβάνει κύπελλα σε Γαλλία, Πορτογαλία και Αγγλία, καθώς και πρωτάθλημα σε Ελλάδα και Ισπανία. Ξεκινώντας από Ελλάδα ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης, ο προπονητής των γηπεδούχων (Τσιώλης)  ήταν πρώην των φιλοξενούμενων, είναι «δημιούργημά» του ο Αστέρας, αυτό και μόνο σημαίνει ότι ξέρει πως θα «μπλοκάρει» τα ατού του Αστέρα, δεν βλέπω να χάνει σήμερα ο ΠΑΣ, θα ρισκάρω με τον καλοπληρωμένο άσο. Στην Κρήτη ο Εργοτέλης υποδέχεται τον Ατρόμητο, δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα παρουσιαστούν οι φιλοξενούμενοι που είναι ποιοτικότερη ομάδα, βλέπω εκατέρωθεν γκολ, δημιουργεί πολλές φάσεις ο Εργοτέλης στην έδρα του. Τέλος στην Ισπανία δύσκολη έξοδος της Ατλέτικο Μαδρίτης εναντίον της Μάλαγα, υπήρξε διακοπή, το 2πλο δεν αντικατοπτρίζει την δυσκολία της αναμέτρησης, θα πάω με το λογικό εύρος 2-3 γκολ.

Πρόταση (σε μονά αποδεκτά ή σε δυάδες):

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ   1(2.60)
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ   G/G(1.90)
ΜΑΛΑΓΑ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ   2-3 GOAL(1.95)

Οι αποδόσεις είναι της Βet365.gr   

Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!