Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Φόβητρο και στο μπάσκετ…!!

Ούτε «ανάσα» δεν άφησε να πάρει τη Ζαλγκίρις η Μπάγερν, επικρατώντας μέσα στο Κάουνας με 84-66 στην πρεμιέρα του TOP 16 της Ευρωλίγκας.

Φόβητρο και στο μπάσκετ…
Οι Γερμανοί σάρωσαν τους πρωταθλητές Ευρώπης του 1999 με 84-66 στη «Ζαλγκίριο Αρίνα», στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του έκτου ομίλου της κορυφαίας τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και έδειξαν πως μπορούν να διεκδικήσουν με αξιώσεις την πρόκριση στα προημιτελικά, σε αντίθεση με τους Βαυαρούς.

Οι νικητές ξέφυγαν με +24 στην τρίτη περίοδo και έβαλαν τις βάσεις για την τελική επικράτηση.

Οι Γερμανοί κατάφερναν να βρίσκουν περισσότερε λύσεις μέσα ή έξω από τη λιθουανική ρακέτα και διατηρούσαν ένα +1 με +3, με αμφότερες τις ομάδες να έχουν εξωπραγματική αστοχία και το σκορ να μη θυμίζει, σε καμία περίπτωση, αγώνα μπάσκετ. Στο 8-9, ένα σερί 6-0 των Βαυαρών τους έφερε στο +7, για να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο στο +5 για την Μπάγερν.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, οι Γερμανοί κατάφεραν να βρεθούν στο +10 με λύσεις από όλες τις θέσεις, όμως οι ασίστ του Γιασικεβίτσιους μέσα στη ρακέτα βοήθησαν τους πρωταθλητές Ευρώπης του 1999 να κάνουν ένα σερί 8-0 και να μειώσουν στο -2. Όμως, εκεί δέχτηκαν ένα σερί 8-0 και η Μπάγερν ξαναπήγε τη διαφορά στο +10, για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο στο +12 για τους φιλοξενούμενους.

Στην τρίτη περίοδο, ένα «ξέσπασμα» των Γερμανών από την περιφέρεια «εκτόξευσε» τη διαφορά στο +24 και έβαλε τις βάσεις την πρώτη νίκη των Βαυαρών στη δεύτερη φάση, την ώρα που οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να βρουν τις λύσεις και έχαναν πολλά ριμπάουντ από τους αντιπάλους τους.

Στην τέταρτη περίοδο, δεν άλλαξε το σκηνικό και οι παίκτες της Ζαλγκίρις απλά συντηρούσαν τη διαφορά, έχοντας και την ψυχολογία και τις λύσεις στη ζώνη που προσπάθησε να εφαρμόσει ο τεχνικός των γηπεδούχων, με τον Ντιλέινι να κάνει ότι θέλει και μόνο τον Ντέντμον να αποτελεί το αντίπαλο «δέος».


Τα δεκάλεπτα: 10-15, 36-48, 48-72, 66-84

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Λιπκεβίτσιους 5, Κλιμαβίτσιους 9, Γιανκούνας 7, Γιασικεβίτσιους 4, Βέτσβαγκαρς 8, Μιλάκνις 9, Ντίμσα 5, Λαβρίνοβιτς 7, Ντέντμον 12

ΜΠΑΓΕΡΝ: Τρούτμαν 8, Σάφαρτζικ 12, Τόμπσον 8, Στάιγκερ 8, Μπένζινγκ 10, Ντιλέινι 14, Ιντμπίχι 6, Σάβοβιτς 4, Τέιλορ 12, Μπράιαντ 2 Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: