Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Ζοτς, κέρδισε το αουτσάιντερ!!

Από τη στιγμή που ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είχε δηλώσει πριν από το ματς ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι το φαβορί, κέρδισε το αουτσάιντερ... Συμβαίνουν και αυτά στο μπάσκετ.Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης.
Η αγαπημένη μας μανούλα, μας έλεγε ότι ήμασταν μικροί να στρώσουμε τον... κώλο μας κάτω και να διαβάσουμε, για να προοδεύσουμε.

Αυτό, λοιπόν, ισχύει και στο μπάσκετ. Είσαι υποχρεωμένος να διαβάσεις το παιχνίδι του αντιπάλους, αν θες να πας μπροστά. Αν θες να νικήσεις, να πάρεις τίτλους,

Δύο παίκτες διάβασαν άριστα το παιχνίδι της Φενέρ, το ίδιο έκανε και ο Μπαρτζώκας, που βρήκες λύσεις για όλα. Οπως για παράδειγμα όταν πέρασε σε θέση "4" τον Περπέρογλου και πέτυχε τα μεγάλα σουτ.

Ο Στράτος Περπέρογλου ήταν ο ένας που διάβασε τον αντίπαλο, άλλωστε ξέρει τον Ομπράντοβιτς όσο λίγοι. Ο άλλος ήταν ο Αγιος Βασίλης με τα δώρα. Οχι από την Καισαρεία, ο επίκαιρος, του ΣΕΦ.

Μικρή λεπτομέρεια: Και οι δύο θήτευσαν και πρώτευσαν στη σχολή Ζοτς.

Το μπάσκετ μπορεί να είναι συστήματα και στρατηγική, αλλά πάνω απ' όλα είναι η προσωπικότητα. Οταν κάποιοι παίκτες πρώτης γραμμής, με προσωπικότητα, περγαμηνές, χιλιόμετρα στα γήπεδα

το μπάσκετ μπορεί να είναι συστήματα και στρατηγική, αλλά πάνω απ' όλα είναι προσωπικότητα, έχουν αποφασίσει ότι θέλουν να κερδίσουν, πάνε περίπατο και τα συστήματα και οι στρατηγικές. Γιατί θα νικήσουν οι μεγάλοι παίκτες που το έχουν πάρει απόφαση.

Οι προπονητές σχεδιάζουν, αλλά πάντα οι παίκτες νικούν οι χάνουν...

Μετράει πάντα σε ένα ματς ο μπασκετικός εγωισμός, ο Ομπράντοβιτς θέλει να κερδίζει τον Σπανούλη από τον πάγκο, ο Σπανούλης θέλει να νικάει κάθε αντίπαλο. Κι επειδή βρίσκεται μέσα στο παρκέ, θα έχει πάντα τον τελευταίο λόγο.

Πέρα απ' όλα αυτά, είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός είχε και κίνητρο και τη βοήθεια του κόσμου, που γέμισε το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Επαιξε και καλό μπάσκετ, διάβασε την αμυντική τακτική του Ομπράντοβιτς, που άλλαξε ανά ημίχρονο. Αλλιώς αντιμετώπισε τα πικ εντ ρολ στο πρώτο μέρος, αλλιώς στο δεύτερο.

Ο Ομπράντοβιτς έχει μαζέψει παίκτες και προσπαθεί να τους κάνει ομάδα, αλλά έχει δρόμο μέχρι να αποκτήσουν την προσωπικότητα του Σπανούλη. Γι αυτό τους είπε στο τάιμ άουτ, "νομίζετε ότι μπορείτε να γίνετε Σπανούλης;".

Ο Ολυμπιακός νίκησε γιατί είχε σε μεγάλη μέρα τον αρχηγό του, φοβερό τον Περπέρογλου, καθοριστικό τον Λοτζέσκι, θετικό σε άμυνα και επίθεση τον Μάντζαρη και πάνω απ' όλα είχε καθαρό μυαλό και συγκέντρωση. Το ότι έκανε μόλις 4 λάθη σε ματς τόσων πολλών κατοχών, είναι απίστευτο νούμερο. Και εξηγεί όσα είδαμε στο ΣΕΦ

Ηταν ένα απίστευτο ματς από κάθε άποψη, διαφήμιση για το ευρωπαϊκό μπάσκετ και την Ευρωλίγκα. Ειδικά η 4η περίοδος, που μπήκαν και μεγάλα σουτ, έγιναν γρήγορες φάσεις. Σε κατάμεστο γήπεδο... Τι άλλο δηλαδή θέλει όποιος αγαπάει αυτό το τόσο όμορφο άθλημα...
Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: