Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Νομίζετε ξαφνικά ότι γίνατε Σπανούλης;

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για τη σπουδαία εμφάνιση του Βασίλη Σπανούλη κόντρα στη Φενέρ και την... παραδοχή του Ομπράντοβιτς για τον αρχηγό του Ολυμπιακού.  
Είναι ίσως άδικο για τον Περπέρογλου που έβαλε μεγάλα σουτ... Για τον Λοτζέσκι που έκανε σπουδαία πράγματα στο τέλος. Για τον Μάντζαρη που έκανε την αθόρυβη δουλειά σε όλο το ματς. Για τον Πρίντεζη που ήταν εκπληκτικός στην εκκίνηση του ματς και νίκησε κατά κράτος τον Κλέιζα.

Όμως σούπερ σταρ είναι ένας και λέγεται Βασίλης Σπανούλης. Όταν έχει κίνητρο, όταν θέλει κάτι πάρα πολύ, δεν χρειάζεται να συνωμοτήσει το σύμπαν για να τα καταφέρει. Το έχει πάρει απόφαση ο ίδιος και είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρει.
"Νομίζετε ξαφνικά ότι γίνατε Σπανούλης", γύρισε και είπε προς τους παίκτες του ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς όταν αυτοί σούταραν δύο βιαστικά τρίποντα. Έτσι τουλάχιστον μετέφερε ο ρεπόρτερ της κρατικής τηλεόρασης που καθόταν στον πάγκο της Φενέρ. Ο Γιάννης Νάτου.
Σπανούλης είναι μόνο ένας και όσο καλοί κι αν είναι οι προπονητές, όσο καλές κι αν είναι οι ομάδες, τη διαφορά την κάνουν οι μεγάλοι παίκτες. Και ο αρχηγός του Ολυμπιακού είναι με διαφορά ο κορυφαίος στην Ευρωλίγκα. Ακόμα και ο Ζοτς, με τον οποίο δεν μιλιούνται εδώ και χρόνια, το παραδέχθηκε στην ουσία στους ίδιους τους παίκτες του κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Ο Σπανούλης είχε 28 πόντους με 6/7 βολές, 5/7 δίποντα, 4/8 τρίποντα, είχε 9 ασίστ, 5 ριμπάουντ και μόνο 2 λάθη... Δεν ήταν μόνος (όταν πέρασε στη θέση "4" ο Περπέρογλου όλα έγιναν πιο εύκολα), όλος ο Ολυμπιακός έκανε σπουδαία εμφάνιση σε ένα από τα πιο καθοριστικά ματς της σεζόν, αλλά αυτός έγραψε τον πρόλογο και τον επίλογο. Το 40 στη βαθμολόγηση είναι ασύλληπτο νούμερο... Και να ήθελαν οι υπόλοιποι να γίνουν “Σπανούλης”, δεν μπορούν...
Στην εκκίνηση της αναμέτρησης τιμώρησε τη λάθος άμυνα που επέλεξε ο Ομπράντοβιτς για να τον αντιμετωπίσει με hedge out. Στο δεύτερο ημίχρονο διάβασε σωστά την αλλαγή της άμυνας... Ο Ζοτς πήγε να σταματήσει τον Ολυμπιακό α λά... Παναθηναϊκός, αλλά δεν είχε παίκτες με πόδια για να κάνουν τη δουλειά. Ο Σπανούλης διάβασε τις αλλαγές και κατά περίσταση την ζώνη, βγήκαν μπροστά και οι υπόλοιποι και ο Ολυμπιακός πήρε διπλή νίκη. Γιατί οι 13 πόντοι της διαφοράς μπορεί να αποδειχθούν υπερπολύτιμοι.
ΥΓ: Μόνο 4 λάθη έκανε ο Ολυμπιακός στο ματς... Ε, πώς να χάσει;
ΥΓ1: Ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ήττα και στη Δράμα. Κι όμως, ο κόσμος του Ολυμπιακού όχι μόνο δεν γύρισε την πλάτη στην ομάδα, αλλά γέμισε όσο ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια το ΣΕΦ. Και όχι μόνο το γέμισε, αλλά δημιούργησε απίστευτη ατμόσφαιρα, σε μια δύσκολη από κάθε άποψη περίοδο.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: