Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Ένας Άγγελος για όλους και για όλα

Έφτασε ένα βήμα πριν από τον Πειραιά, αλλά τελικά αγκυροβόλησε σε αγγλικό λιμάνι… Ο Άγγελος Μπασινάς, που εδώ και λίγους μήνες είναι παίκτης της Πόρτσμουθ, φιλοξενήθηκε στον “Sentra 103,3” και μίλησε για την εμπειρία του στον αγγλικό σύλλογο, τις πιθανότητες επιστροφής του στην Εθνική Ελλάδος ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου και τους τρεις μεγάλους της Αθήνας, αποκαλύπτοντας ότι βρέθηκε πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 33χρονου μέσου:

Για την Πόρτσμουθ: «Είναι δύσκολη η κατάσταση, δεν είναι εύκολη, έχουμε μείνει πολύ πίσω κι αν δεν νικήσουμε απόψει (σ.σ Τρίτη 9/2) την Σάντερλαντ, θα είναι δύσκολο να ανατραπεί η κατάσταση. Βγάλαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα, περάσαμε όλες τις δύσκολες ομάδες. Από δω και πέρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο με μας.

Εδώ στην Αγγλία μόνο αν έχουν τελειώσει όλα και δεν υπάρχει στόχος, μόνο τότε σταματάς να παλεύεις. Το πιστεύουν μέχρι την τελευταία στιγμή ότι η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί. Όλες οι ομάδες το παλεύουν όπως και στους αγώνες. Έχουμε μια έδρα πάρα πολύ καλή, με φιλάθλους που μας στηρίζουν».

Για τον Αβραάμ Γκραντ: «Είναι πολύ καλύτερη κατάσταση για μένα η άφιξη του Γκραντ στην ομάδα. Παρότι ήμουν εκτός για καιρό, αυτό δεν φάνηκε γιατί δεν σταμάτησα λεπτό να προπονούμαι. Έκανα και κάποια παιχνίδια με τις ρεζέρβες για καλό δικό μου. Ο προηγούμενος προπονητής δεν με εμπιστευόταν καθόλου. Μετά την έλευσή του, ο Γκραντ προσπαθεί να αλλάξει κάποια πράγματα. Είχαμε και πολλούς τραυματισμούς, κάτι που δεν βοηθάει μια ομάδα να δέσει. Τα πάντα φαίνονται στην βαθμολογία, ποτέ δεν φταίει μόνο ένα. Όλα φταίνε, δεν βοηθούν αυτά τα προβλήματα την ομάδα».

Για τα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα της Πόρτσμουθ: «Εδώ όταν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, οι αρμόδιοι παίρνουν τα μέτρα τους. Όπως συνέβη όταν τα χρήματα από τα τηλεοπτικά της Πόρτσμουθ η ομοσπονδία τα έδωσε στις ομάδες που όφειλε η Πόρτσμουθ και όχι στην ομάδα. Εμείς έχουμε οικονομικό πρόβλημα αλλά μέχρι στιγμής η καθυστέρηση είναι το πολύ πέντε μέρες. Μπορεί να έχουν κάποια στενότητα, δεν διανοούνται ότι δεν μπορούν να πληρώσουν 1η του μήνα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, γίνεται μπάχαλο. Θα έμπαινε σε ένα καθεστώς υπό παρακολούθηση η ομάδα. Δεν διανοείται κανείς ότι θα μείνουν απλήρωτοι οι ποδοσφαιριστές.

Στην Ελλάδα, δεν μπορεί να ξέρει ο ποδοσφαιριστής τι θα κάνει και πότε θα περιμένει τα χρήματά του. Κάθε άνθρωπος που παίρνει τον μισθό του, υπολογίζει σε αυτόν».

Για την Εθνική ομάδα: «Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν. Είμαι αυτός που είμαι. Το θέμα της εθνικής είναι ξεχωριστό. Το μόνο που σκέφτομαι αυτή την στιγμή είναι η Πόρτσμουθ και πως θα βγούμε από την δύσκολη κατάσταση, όταν έρθει η ώρα της Εθνικής, δεν ξέρω αν θα πω ναι ή όχι για την Εθνική. Δεν ξέρω. Είναι μεγάλη πρόκληση για ένα Παγκόσμιο Κύπελλο έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση δεν ξέρω. Όποια πρόσκληση, θα γίνει πριν από την δημοσιοποίηση των ονομάτων.
Εκεί, δεν ξέρω τι μπορεί να ειπωθεί και τι μπορεί να ακούσω που θα με κάνει να αλλάξω κάποια πράγματα που έχω στο μυαλό μου. Ο προπονητής ξέρει ποιος μπορεί να βοηθήσει. Έκρινε ότι δεν μπορούσα, είναι εθνική ομάδα, δεν έχεις συμβόλαιο, θέμα προπονητή καθαρά. Το μόνο που με ενόχλησε είναι που μία ημέρα πριν τις κλήσεις με πήραν τηλέφωνο να μου πουν ότι δεν θα είμαι στις κλήσεις. Ποτέ δεν ζήτησα εξηγήσεις γιατί δεν είμαι στην Εθνική. Ο προπονητής ξέρει τι μπορώ να κάνω, είναι θέμα δικό του».

Για το ματς ΠΑΟ-Ρόμα: «Εύχομαι να περάσει ο ΠΑΟ με την Ρόμα. Θα είναι δύο παιχνίδια κλειστά και στο 50-50 το ποιος θα προκριθεί. Ο ΠΑΟ έχει τους παίκτες με την εμπειρία, ανεβαίνει το επίπεδο. Εχει ένα σοβαρό προβάδισμα έξι πόντων, είναι θέμα καθαρά δικό του, το τι θα κάνει ο ίδιος. Δεν είναι θέμα άλλης ομάδας».

Για την ΑΕΚ: «Όταν πήγα στην ΑΕΚ είχα έναν μήνα να βρω ομάδα, τότε που είχα μιλήσει με Ντέμη ότι όλα πολύ καλά και πολύ ωραία. Πίστευα ότι μπορεί να κάνει κάτι. Μετά την φυγή του Ντέμη έψαχνε να βρει εξιλαστήρια, εγώ περισσότερο τα άκουγα. Δεν περίμενα αυτή την κατάσταση. Ακόμη δεν μπορεί να ορθοποδήσει. Αν δεν βρει ισχυρό οικονομικά δεν θα ξαναχτυπήσει πρωτάθλημα».

Για τον κόσμο του ΠΑΟ: «Αυτό που με ενόχλησε, δεν περίμενα να ασχοληθούν τόσο πολύ με μένα. Ας μου πει κάποιος αν έκανα κάτι, αν έχω βρίσει, αν έχω μιλήσει άσχημα. Αν είπα κάποιες αλήθειες που ενοχλήσανε. Υπήρχε κάποια πίκρα για την κατάσταση της ομάδας και έπρεπε να κάπου να ξεσπάσουν».

Για το αν θα είναι στη φιέστα σε ενδεχόμενη κατάκτηση του τίτλου από τον ΠΑΟ: «Μάλλον, όχι».

Για τον Ολυμπιακό: «Είχα φτάσει κοντά στον Ολυμπιακό. Δεν τα βρήκαμε στο συμβόλαιο. Δεν έχω τίποτα, συζητήσαμε, δεν τα βρήκαμε, εντάξει».

Για τους νέους Έλληνες προπονητές: «Χαίρομαι πάρα πολύ, δείχνουν πραγματικά την αξία τους. Έχουμε την ξενομανία στην Ελλάδα, αν δείτε τι συμβαίνει αλλού θα καταλάβετε πόσο άσχημα κάνουμε που δεν πιστεύουμε στους Έλληνες».

Επιμέλεια : Κατερίνα Μπιτίτσιου

Σάντος: «Πρωτάθλημα στην Ελλάδα, δεν σκέφτομαι τον Ολυμπιακό»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η εφημερίδα «Jornal de Noticias» πραγματοποίησε αφιέρωμα στον προπονητή του ΠΑΟΚ, Φερνάντο Σάντος με αφορμή την ανάδειξη του σε κορυφαίο τεχνικό της δεκαετίας στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Πορτογάλος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στους στόχους του με τον «Δικέφαλο» του βορρά, τονίζοντας πως θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

«Θα ήθελα να ακολουθήσω ένα σχέδιο που θα μου δώσει τη δυνατότητα να κατακτήσω και ένα πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Εάν αυτό συμβεί με τον ΠΑΟΚ θα είναι ό,τι καλύτερο». Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τον Ολυμπιακό, «τη μοναδική από τις τρεις μεγάλες ομάδες των Αθηνών στην οποία δεν έχει δουλέψει», είπε: «Δεν το σκέφτομαι καθόλου».

Σχετικά με τη βράβευση του ανέφερε: «Είναι μια πολύ σημαντική διάκριση, που έρχεται να προστεθεί στο γεγονός ότι με έχουν ψηφίσει και οι παίκτες».

ΠΡΙΟΝΑΣ: «Με Βαλβέρδε ήμασταν ένα»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Γιώργος Πριόνας έγινε ευρέως γνωστός από την αφιέρωση που έκανε ο Ματ Ντάρμπισιρ στα γκολ με τον Λεβαδειακό. Ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος αποκατάστασης των τραυματιών στον Ολυμπιακό μίλησε για την ομάδα του Πειραιά στον Sentra FM

Για την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Ατρόμητο: «Γίνεται μεγάλη κουβέντα το τελευταίο διάστημα. Το σημαντικό για εμάς είναι ότι και οι δύο πλευρές είμαστε ευχαριστημένες. Έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία, παρότι τα πράγματα ήταν δύσκολα στην αρχή. Αυτό συνέβαινε πιο πολύ από θέμα προγράμματος, γιατί από θέμα απόδοσης η ομάδα είχε σταθερότητα, απλά δεν δικαιωνόταν και δεν έπαιρνε αυτό που άξιζε στον αγωνιστικό χώρο. Είναι καλό και για τις δύο πλευρές να προχωρήσει ο καιρός να περάσουν τα δύο επόμενα παιχνίδια και να δείξει η ομάδα που μπορεί να φτάσει.

Δεν είναι ένα θέμα που καίει αυτή τη στιγμή. Είναι σημαντικό για μένα το γεγονός ότι μετά από μία δύσκολη προηγούμενη χρονιά, ο ιδιοκτήτης της ομάδας και ο τεχνικός διευθυντής μιλούν με τα καλύτερα λόγια για μένα και χαίρω εκτίμησής τους. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για να το καταφέρουμε εγώ και οι συνεργάτες μου. Η δουλειά του προπονητή παράγεται από κάποιους άλλους μέσα στον αγωνιστικό χώρο που είναι οι ποδοσφαιριστές».

Για τη δήλωσή του περί «των πιο εργατικών ποδοσφαιριστών που έχει γνωρίσει»: «Η αλήθεια είναι ότι η δήλωσή μου είναι περίπου έτσι, γιατί είπα σε ποσοστό που έχω γνωρίσει. Δεν μπορώ να αδικήσω ποδοσφαιριστές σε προηγούμενή μου θητεία. Όταν έχεις 25 επαγγελματίες είναι μεγάλο το ποσοστό. Νομίζω ότι όλα τα πράγματα ξεκινούν από το να πηγαίνεις στη δουλειά σου και να πηγαίνεις με ευχαρίστηση.

Είχα πει ότι είναι σημαντικό να ευχαριστιόμαστε το ποδόσφαιρο και τη δουλειά μας και κάποιοι είχαν σχολιάσει ότι το ποδόσφαιρο είναι καθαρά επαγγελματικό. Εγώ διαφωνώ με αυτό. Αυτό θα πρέπει να περνάει στους παίκτες. Θα πρέπει να το εμπνέουν οι συνθήκες, αλλά και ο προπονητής. Από εκεί έχουν ξεκινήσει τα πάντα. Οι ποδοσφαιριστές μου έχουν μεγάλη διάθεση και φιλοδοξίες. Θέλουν να μάθουν και να κερδίσουν πράγματα. Προσπαθούν πάρα πολύ στην προπόνηση για να το κάνουν αυτό».

Για το ελληνικό στοιχείο σε μία ομάδα: «Παίζει ρόλο να έχεις Έλληνες στην ομάδα σου. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν Έλληνες, γιατί θέλουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο να υπάρχει μία συνέχεια με το παρελθόν. Αυτό ξεκινάει από τη βάση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι ότι οι μικρότερες κατηγορίες δεν συνεχίζουν να είναι τα ίδια φυτώρια, όπως στο παρελθόν.

Δεν πρέπει να επιλέγουμε ξένους ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν είναι καλύτεροι από τους Έλληνες. Σίγουρα υπάρχουν προβλήματα. Δεν πρέπει να γινόμαστε ρατσιστές, γιατί υπάρχουν πολλοί ξένοι που έρχονται στην Ελλάδα, τιμούν το συμβόλαιό τους, είναι εργατικοί, επαγγελματίες και αξίζουν τα λεφτά που παίρνουν. Νομίζω όμως ότι θα πρέπει να προχωρούμε σε αυτή την κίνηση, όταν δεν υπάρχουν οι αντίστοιχοι Έλληνες».

Για την θητεία του στην ΑΕΚ: «Ήταν δύσκολη περίοδος. Για μένα ήταν τιμή που δούλεψα στην ΑΕΚ, ακόμη και όταν τα πράγματα μας πηγαίνουν στραβά ή έρχεται μία αποτυχία, το θέμα είναι πως θα το αξιολογήσεις και θα το χρησιμοποιήσεις θετικά για τη συνέχεια.

Ήταν μια εμπειρία από την οποία έχω μάθει πολλά πράγματα και με βοήθησαν να ωριμάσω. Έχω δημιουργήσει φιλίες, έχω καλή σχέση με τους ποδοσφαιριστές και νομίζω ότι μερικές φορές τα πράγματα πηγαίνουν στραβά επειδή πρέπει να πάνε. Αυτό που ήταν να κάνω εγώ και περνούσε από το χέρι μου, το έκανα με πολύ μεγάλη διάθεση και όρεξη».

Για τον λόγο που επέλεξε τον Ατρόμητο: «Ηταν ένα διάστημα για μένα που έπρεπε να ηρεμήσω, γιατί ήμουν πολύ απογοητευμένος. Μερικά πράγματα είχαν πάει άσχημα. Έκανε πολύ κακό στο όνομά μου όλο αυτό που δημιουργήθηκε. Παρότι είχα δουλέψει σκληρά τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν αμφιβολίες και λίγοι άνθρωποι με στήριξαν εκείνο το διάστημα.

Υπήρχε μεγάλη αμφισβήτηση για το αν έπρεπε να με πάρουν ως προπονητή. Υπήρξαν δύο ομάδες που ενδιαφέρθηκαν για εμένα και μου έκαναν πρόταση. Τις αξιολόγησα κι επέλεξα τον Ατρόμητο. Επέλεξα την σταθερότητα που ήθελα για την επόμενη σεζόν. Ο Ατρόμητος είναι ομάδα που αποπνέει υγεία. Υπάρχει σταθερότητα και από τον ιδιοκτήτη τον κύριο Σπανό. Ζω όλη αυτή τη λειτουργία και μου έδωσε την ηρεμία που ήθελα».

Για την φιλοδοξία του με το Ατρόμητο: «Ενα από τα μειονεκτήματά μου είναι ότι ίσως είμαι υπερβολικά αισιόδοξος. Μετά από εμπειρία προπονητική που έχω αποκτήσει, περισσότερο κοιτάω προς τα κάτω παρά προς τα πάνω. Η ομάδα δεν είναι έτοιμη για τα πλέι-οφ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα κυνηγήσουμε το κάθε παιχνίδι, γιατί αυτή είναι η λογική και η νοοτροπία μας.

Ο Ατρόμητος μπαίνει για να διεκδικήσει κάθε παιχνίδι, ανεξάρτητα με τον αντίπαλό του. Γι' αυτό αξίζουν συγχαρητήρια οι παίκτες μου. Δεν έχουμε το άγχος. Θέλω να απελευθερωθεί η ομάδα και να δώσω περισσότερες ευκαιρίες σε νέα παιδιά, όσο περνούν τα παιχνίδια. Όταν μπαίνεις σε μία λογική απλώς να καταστρέψεις, ο προσανατολισμός πηγαίνει στην αντίπαλη ομάδα. Πρέπει να κοιτάς τη δική σου ομάδα και το δικό σου παιχνίδι».

Για το ποδοσφαιρικό του δόγμα: «Η συγκεκριμένη εμπειρία στο αγγλικό πρωτάθλημα με βοήθησε να δω το ποδόσφαιρο διαφορετικά. Εκεί είχα τα πρώτα δείγματα ότι μου αρέσει το ποδόσφαιρο και ότι θέλω να ασχοληθώ με την προπονητική. Από τα 26 μου το σκεφτόμουν.

Μου άρεσε ο τρόπος οργάνωσης και ο τρόπος δουλειάς. Από τα 31 που τελείωσα το ποδόσφαιρο, άρχισα να παίρνω τα απαραίτητα διπλώματα. Το σημαντικό είναι να ανοίγει το μυαλό ενός προπονητή και να μαθαίνει συνεχώς νέα πράγματα. Θέλει πολύ διάβασμα και μελέτη. Πρέπει να χρησιμοποιεί την τεχνολογία. Εχει αλλάξει πολύ το ποδόσφαιρο. Μπορεί ο κόσμος να το βλέπει το ίδιο, αλλά για τους προπονητές είναι μία ολόκληρη επιστήμη.

Ο κόσμος πρέπει να καταλαβαίνει τη δουλειά που πρέπει να κάνει κάθε ποδοσφαιριστής στο γήπεδο για να μην αδικούνται οι παίκτες. υπάρχουν οι γραμμές μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να γίνει μία σύνδεση, αμυντικά κι επιθετικά. Το πιο εύκολο πράγμα στην προπονητική είναι η αμυντική λειτουργία, γιατί είναι συγκεκριμένα πράγματα στην αμυντική λειτουργία.

Το δύσκολο κομμάτι, όπου πρέπει ο κάθε προπονητής να βάλει τις σκέψεις του είναι η επιθετική. Υπάρχουν πράγματα που είναι τυποποιημένα και κάποια άλλα που αφορούν την προσωπικότητα του προπονητή».

Για την ευκολία με την οποία αλλάζουν προπονητή οι ελληνικές ομάδες: «Το πρόβλημα ξεκινάει από αλλού. Για παράδειγμα όταν ο Δώνης πρέπει να πάρει ένα σέντερ-φορ πρέπει να κάνει σκάουτινγκ και μετά πρέπει να πάρει την απόφαση. Αντίστοιχα πρέπει να κάνουν και οι παράγοντες που δεν γίνεται σε μεγάλο βαθμό από τους παράγοντες. Εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα.

Επειδή το ξέρω, δεν υπάρχει περίπτωση στο εξωτερικό, το τι μου ζήτησαν ατζέντηδες για να με προωθήσουν. Θέλουν να ξέρουν την προσωπικότητά σου, τη συμπεριφορά σου στους παίκτες, το πως ντύνεσαι, τι διπλώματα έχεις, πως μιλάς στα ΜΜΕ. Φάκελος κανονικός, ώστε να αξιολογηθεί σωστά ο προπονητής. Υπάρχει ένα μεγάλο θέμα στην Ελλάδα. Όταν διαπιστώνουμε ότι ο προπονητής δεν μας κάνει, είναι σωστό να τον αλλάζουμε. Όταν διαπιστώνουμε ότι ο προπονητής δουλεύει σωστά, αλλά δεν δικαιώνεται ακόμη από το αποτέλεσμα πρέπει να τον στηρίξουμε».

Για τα πρότυπα ξένων προπονητών: «Ο Μουρίνιο ναι μεν μπορεί να είναι καυστικός, αλλά αυτό που παρουσιάζεται δεν είναι πραγματικότητα. Είναι πολύ αγαπητός και ιδιαίτερα στους παίκτες του. Το πρότυπό μου είναι ο Βενγκέρ, όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού μου αρέσει πολύ η κατοχή και η κυκλοφορία μπάλας, η δημιουργία φάσεων.

Δεν μπορώ να πω ότι έχω πρότυπο αυτόν, αν ο χαρακτήρας μου είναι διαφορετικός. Από εκεί και πέρα, εγώ θέλω οι ποδοσφαιριστές μου να νιώθουν άνεση μαζί μου και ό,τι τους προβληματίζει να μου χτυπήσουν την πόρτα. Δεν πρόκειται να κοροϊδέψω κάποιον ποδοσφαιριστή και θα του πω αυτό που πιστεύω κάθε φορά».

Για το θέαμα του ποδοσφαίρου στη χώρα μας: «Στην Ελλάδα παρουσιάζουμε τα πράγματα λίγο υπερβολικά προς το άσχημο. Αν πάει κάποιος στην Ιταλία να δει Τζένοα-Κατάνια και δει το Ατρόμητος-Εργοτέλης, το τελευταίο θα είναι καλύτερο. Ο καθένας μας παίζει ρόλο στο ποδόσφαιρο. Αν κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας, θα γίνει καλύτερο το ποδόσφαιρο.

Το φετινό πρωτάθλημα από άποψης ποιότητας και δυναμικότητας των ομάδων είναι το καλύτερο των τελευταίων ετών. Εξαιρώ τις μεγάλες ομάδες όπου φέτος δεν είναι η καλύτερη χρονιά τους, με εξαίρεση τον Παναθηναϊκό. Είναι το απόλυτο φαβορί για να πάρει το πρωτάθλημα. Θα φανεί μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες, όπου έχει να αντιμετωπίσει και τη Ρόμα».

Για τη δεκτικότητα των ποδοσφαιριστών να διδαχθούν: «Νομίζω ότι ξεκινάει από τον προπονητή και τις συνθήκες που έχει κάθε ομάδα. Είναι εύκολο να καταφέρεις αυτό το κομμάτι στους ποδοσφαιριστές.

Πάντα θα υπάρχουν οι ιδιότροποι και οι προβληματικοί. Όταν το γενικό κλίμα είναι καλό, ακόμη και αυτά τα παιδιά αναγκάζονται να έρθουν προς τα μέσα και όχι προς τα έξω. Δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Γενικά είναι δεκτικοί και όταν τους το κερδίσει ο προπονητής, η συμπεριφορά τους είναι πολύ καλή μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Για την προοπτική να αναλάβει ομάδα του εξωτερικού: «Είναι πολύ δύσκολο για Ελληνα προπονητή. Δεν χρειάζεται να εξηγήσω τους λόγους. Δεν έχει βγει ποτέ κανένας έξω και δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Παλιότερα είχα δηλώσει ότι το όνειρό μου δεν είναι να πάω στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά να ξεκινήσω από μία μικρότερη κατηγορία της Αγγλίας.

Το έχω προσπαθήσει όλα τα χρόνια που είμαι στην Ελλάδα. Είναι σημαντικό να χτίσω ένα προφίλ που να μετράει προς τα έξω. Παίζει ρόλο το ότι είμαι 40 ετών και στα οκτώ χρόνια προπονητικής, όλα έχουν πάει καλά. Μπορώ να πω ότι έτσι όπως τα βλέπω τα πράγματα είμαι αισιόδοξος ότι κάποια στιγμή θα τα καταφέρω. Θα μπορούσα να το κάνω ακόμη και τώρα ή νωρίτερα. Θέλω όμως να το κάνω διαφορετικά και με το δικό μου επιτελείο».

Για τον προπονητή που έχει εκτιμήσει περισσότερο: «Είναι πολύ δύσκολο να πεις για προπονητές. Μπορείς να καταλάβεις ποιος προπονητής έχει πλάνο και σχέδιο, αν γίνεται καλή δουλειά στην προπόνηση. Ο κ. Βαλβέρδε φαινόταν ότι είχε σχέδιο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και ο κ. Μουνιόθ.

Έβλεπα ότι αυτοί οι δύο προπονητές είχαν οργανωμένες και δουλεμένες ομάδες. Στην ανασταλτική λειτουργία, ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλά δουλεμένος. Μπορεί να μην είμαι υπέρ αυτής της φιλοσοφίας, αλλά δεν μπορείς να μην το αναγνωρίσεις».

ΤΕΝ ΚΑΤΕ: Εφιαλτικό ντεμπούτο


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Εφιαλτικό ήταν το ντεμπούτο του Χενκ Τεν Κάτε στον πάγκο της Αλ Αχλί, καθώς η νέα ομάδα του γνώρισε τη συντριβή με 5-0 και έχασε κάθε ελπίδα για τον τίτλο στο Ντουμπάι.

Ο τέως τεχνικός του Παναθηναϊκού μετά τη βαριά ήττα από την Αλ Αίν δήλωσε:

«Για να είμαστε ειλικρινείς, το πρωτάθλημα τελείωσε για εμάς. Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι να μην χάσουμε και άλλο έδαφος στην βαθμολογία. Το σημαντικό είναι για την Αλ Αχλί να αποκτήσει ξανά αυτοπεποίθηση. Είμαι μόλις δύο μέρες με την ομάδα και πρέπει να πω ότι έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε. Τα δύο γκολ τα δεχτήκαμε νωρίς και το παιχνίδι οδηγήθηκε προς την άλλη πλευρά. Ηταν δύσκολο να γυρίσουμε το ματς ειδικά με μια ομάδα όπως είναι η Αλ Αϊν και είχαμε λίγες ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Το Τσάμπιονς Λιγκ Ασίας ξεκινάει σε δύο εβδομάδες και είναι ο μόνος τρόπος για να σώσουμε τη σεζόν».

Αισιόδοξος ο Ντελ Πιέρο


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Από το κακό στο χειρότερο πάει η Γιουβέντους στο ιταλικό πρωτάθλημα, ωστόσο ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο θεωρεί ότι η ομάδα του είναι ικανή να κερδίσει μια θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου.

Η «γηραιά κυρία» βρίσκεται τρεις βαθμούς πίσω από την τέταρτη της βαθμολογίας Νάπολι, αλλά ο αρχηγός της τονίζει: «Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη για όλους. Αν θέλουμε πραγματικά να αλλάξουμε τη συγκεκριμένη κατάσταση, πρέπει να βρούμε κάτι θετικό πριν ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας για το ματς με την Τζένοα».

ΝΑΠΟΛΙ - Διαμαρτυρία με μάσκες Κολίνα!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την δυσαρέσκεια τους, για τα διαιτητικά λάθη που γίνονται σε βάρος της ομάδας τους, θα εκφράσουν στο παιχνίδι της Κυριακής, κόντρα στην Ίντερ, οι οπαδοί της Νάπολι. Συγκεκριμένα, μιας και έχουμε απόκριες, αποφάσισαν να φορέσουν όλοι μάσκες του Πιερλουίτζι Κολίνα.

Ο Κολίνα, είναι αρχιδιαιτητής της ιταλικής λίγκας και υπεύθυνος για τους ορισμούς διαιτητών και βοηθών στην Serie A και Serie B. Η κίνηση αυτή, διαδόθηκε μέσω του μπλόγκ www.azzurrissimi.it.

“Παρακολουθώ ποδόσφαιρο σε όλη μου την ζωή και ως οπαδός και δημοσιογράφος, οφείλω να πω ότι δεν έχω ξαναδεί, τόσα πολλά λάθη σε ένα παιχνίδι, όπως αυτά που έκανε ο Νταμάτο στο Ουντινέζε – Νάπολι. Πολλοί από εσάς θυμάστε πως ο νυν αρχιδιαιτητής στο Καμπιονάτο έγινε δέκτης διαμαρτυριών με αυτό τον τρόπο από τους οπαδούς της Τσεχίας κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2000 μετά την άγρια πολεμική που είχε δεχτεί για ημέρες για ένα ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της Ολλανδίας.

Για να διαμαρτυρηθούν για τον Κολίνα οι υποστηρικτές του Νέντβεντ δημιούργησαν και φόρεσαν μία μάσκα με τα χαρακτηριστικά του Κολίνα που είχε τεράστιες ομοιότητες με τον ET τον εξωγήινο. Στο Σαν Πάολο μπορεί να γίνει κάτι ανάλογο. Μου φαίνεται ένας τρόπος καθαρός και δραστικός για να τραβήξουμε όλη την προσοχή των διαιτητών.”, ανέφερε ο εμπνευστής της διαμαρτυρίας Αντονέλο Περίλο.

Σκέψεις επέκτασης από Ρεάλ για Ιγκουαΐν


Την πρόθεση να επεκτείνουν το συμβόλαιο του Γκονσάλο Ιγκουαΐν για τέσσερα χρόνια έχουν οι διοικούντες τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η τρέχουσα συμφωνία των δύο πλευρών λήγει το καλοκαίρι του 2012 και χθες έγινε γνωστό ότι ο Αργεντινός βρίσκεται στο «στόχαστρο» της Γιουβέντους. Οι Μαδριλένοι τον κοστολογούν στα 35 εκατ. ευρώ, όμως η ιταλική ομάδα δύσκολα θα διαθέσει το συγκεκριμένο ποσό το ερχόμενο καλοκαίρι. Εν τω μεταξύ, ο Χόρχε Βαλντάνο (γενικός διευθυντής της Ρεάλ) είχε συνάντηση με τον πατέρα του 22χρονου φορ και, σύμφωνα με τα ισπανικά δημοσιεύματα, σύντομα οι δύο πλευρές θα δώσουν τα χέρια. Επίσης, θα υπάρξει σημαντική βελτίωση στις απολαβές του Ιγκουαΐν που θεωρείται από τους χαμηλόμισθους στους Μαδριλένους.

ΜΠΑΛΑΚ: «Πάλι τα ίδια ο Βενγκέρ»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την απάντηση του στις δηλώσεις Βενγκέρ περί καταστροφικού παιχνιδιού της Τσέλσι, έδωσε ο διεθνής Γερμανός άσος των «μπλε», Μίκαελ Μπάλακ.

«Ο Αρσέν Βενγκέρ χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις, πάντα όταν χάνει η ομάδα του και ψάχνει δικαιολογίες για την ήττα. Γνωρίζαμε πως αγωνίζεται η Αρσεναλ, αφού έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο να δημιουργήσεις καλές φάσεις και όμορφες πάσες. Ο στόχος στο ποδόσφαιρο είναι να νικάς τους αγώνες», δήλωσε ο μέσος της Τσέλσι.

ΡΟΜΑ: Στη Σάο Πάουλο ο Σισίνιο


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μετά τον Ρομπίνιο, ήρθε η σειρά του Σισίνιο, να αφήσει την Ευρώπη με προορισμό την πατρίδα του. Γενικότερα το τελευταίο διάστημα πολλοί Βραζιλιάνοι επιλέγουν να παίζουν για λογαριασμό του πρωταθλήματος της χώρας.

Ο καθένας για τους δικούς του λόγους, αλλά ουσιαστικά η νοσταλγία είναι εκείνη που παίζει τον πλέον καθοριστικό ρόλο.

Το θέμα είναι πως ο Παναθηναϊκός δεν θα βρει στο δρόμο του τον Βραζιλιάνο μπακ, που ούτως ή άλλως δεν ήταν βασικός.

Ο Σισίνιο πήγε δανεικός στη Σάο Πάουλο μέχρι τις 20 Αυγούστου, καθώς δεν είχε χρόνο συμμετοχής στη Ρόμα.

Ο Βραζιλιάνος μπακ που θα δηλωθεί στη λίστα για το Κόπα Λιμπερταδόρες, έκανε σημαντικές παραχωρήσεις στο οικονομικό σκέλος, καθώς η Σάο Πάουλο δεν μπορούσε να καλύψει το ετήσιο συμβόλαιο του ύψους 3.700.000 ευρώ.

ΜΙΛΑΝ: Γύρισε και παίζει ο Νέστα


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους ο Αλεσάντρο Νέστα.

Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός των «ροσονέρι» ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του, Λεονάρντο, εν όψει του αγώνα με την Ουντινέζε.

Ο 35χρονος αμυντικός, που απουσίασε από τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του ιταλικού συλλόγου, προπονήθηκε κανονικά χθες και θα είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα του, τόσο στο καμπιονάτο, όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ, την ερχόμενη εβδομάδα κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ινδός μεγιστάνας θέλει τη Λίβερπουλ


Πρόταση για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Λίβερπουλ ετοιμάζει ο Ινδός μεγιστάνας Μουκές Αμπάνι, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα των «Times» του Λονδίνου. Ο έβδομος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, προτίθεται να αποπληρώσει τα χρέη του συλλόγου, που αγγίζουν τα 270 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αποκτήσει από τους Τζορτζ Τζίλετ και Τομ Χικς το 51% των μετοχών του συλλόγου. Τόσο από την επίσημη Λίβερπουλ, όσο και από πλευράς του Ινδού επιχειρηματία διαψεύδεται κάτι τέτοιο, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που τα γεγονότα συχνά διαψεύδουν τα λεγόμενα των εμπλεκόμενων πλευρών. Για την αγορά της Λίβερπουλ έχει εκφράσει ενδιαφέρον και ένας ακόμη Ινδός επιχειρηματίας μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, ο Σουμπράτα Ρόι.

Άριστες σχέσεις με «Σάλπι»

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Οι σχέσεις του Νικόλα Πατέρα με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη είναι άριστες και αυτό το αποδεικνύουν όποτε τους δίνεται η ευκαιρία. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού με τον πράσινο φορ είχαν νέο θερμό τετ α τετ στην κοπή πίτας των παλαιμάχων.

Ο «Σάλπι» ήταν ο μοναδικός εν ενεργεία παίκτης του τριφυλλιού που έδωσε το παρών στην εκδήλωση και για περίπου 15 λεπτά είχε τετ α τετ με τον ισχυρό άνδρα του Παναθηναϊκού και τα έλεγαν σε πολύ καλό κλίμα ενώ έκαναν και αστεία.

Αυτή η ιδιαίτερη σχέση ίσως παίξει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση ανανέωσης του συμβολαίου του Δημήτρη Σαλπιγίδη που λήγει το καλοκαίρι που μας έρχεται.

Σαβίνι: «Το κύπελλο ήταν στόχος και τον χάσαμε»

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ιταλός αμυντικός του ΠΑΟΚ, Μίρκο Σαβίνι μίλησε στο «Metrosport» για το ντέρμπι κόντρα στον Ηρακλή, για τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και για τη δύσκολη συνέχεια που περιμένει τον «Δικέφαλο» του βορρά.

-Βρήκες δυσκολίες στο να αντιμετωπίσεις τον Ιάκομπ;

«Ήταν λίγο δύσκολο, διότι ο Ιάκομπ είναι ένας παίκτης με εκτόπισμα. Στην Ιταλία είχα αντιμετωπίσει ανάλογους αντιπάλους, μόνο που δεν ήταν τόσο… μαχητικοί. Σε κάθε φάση πάλευε πολύ δυνατά».

-Στο πρώτο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου είδαμε την ομάδα να μην πατάει καλά στο γήπεδο. Τι έφταιξε για αυτό;

«Στο πρώτο κομμάτι του δεύτερου μέρους δεν παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Παίζαμε με δέκα και ήταν λογικό να μην βρούμε εύκολα τα πατήματά μας. Θέλαμε να πετύχουμε κι άλλο γκολ, γιατί ήταν εύθραυστο το 1-0 με παίκτη λιγότερο. Μακάρι να το είχαμε καταφέρει. Δεν πιστεύω πως θα ερχόταν η ισοφάριση αν καταφέραμε να σκοράρουμε, αν και φτάσαμε πολύ κοντά στο γκολ».

-Από το 70′ και μετά, είδαμε και πάλι τον ΠΑΟΚ να είναι πολύ καλός, αν και με παίκτη λιγότερο σε εκτός έδρας παιχνίδι. Σημαίνει κάτι αυτό για τη νοοτροπία της ομάδας;

«Πράγματι, έχουμε τη νοοτροπία να υπερβαίνουμε τις δυσκολίες. Και στη Λιβαδειά παίζαμε με δέκα και δεν δεχτήκαμε γκολ. Βέβαια, τότε ήταν για 20 λεπτά και όχι για παραπάνω από ένα ημίχρονο. Και στο Καυτανζόγλειο κάναμε πολλές κλασικές ευκαιρίες και με το αριθμητικό μειονέκτημα. Έλειψε το γκολ στο δεύτερο μέρος, ενώ παίξαμε καλά. Θα μπορούσαμε να είχε κερδίσει αν έμπαινε ένα γκολ, η αυτοπεποίθησή μας θα ήταν στα ύψη και δεν θα χάναμε τους τρεις βαθμούς και τώρα θα λέγαμε άλλα πράγματα».

-Με τα προβλήματα τραυματισμών που υπάρχουν στον ΠΑΟΚ και με τις αρκετές κάρτες, πιστεύεις πως η ομάδα θα αντέξει στο ψηλό επίπεδο μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος για να πετύχει τους στόχους της;

«Στο μοναδικό ματς που δεν έπρεπε να κάνουμε λάθος, κάναμε και ήταν αυτό του κυπέλλου. Το κύπελλο ήταν μεγάλος στόχος και δυστυχώς χάσαμε. Το μεγάλο σφάλμα ήταν εκεί. Οι στόχοι του ΠΑΟΚ παραμένουν οι ίδιοι από εδώ και πέρα. Σε κάθε σαββατοκύριακο να παρουσιαζόμαστε βελτιωμένοι και να παίρνουμε τη νίκη».

-Στα πλέι οφ, πιστεύεις πως ο ΠΑΟΚ θα βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ;

«Η ελπίδα είναι πάντα ζωντανή. Σκεφτόμαστε τους βαθμούς που μας χωρίζουν από τον Παναθηναϊκό και δεν είναι λίγοι. Πρέπει να κρατηθούμε ψηλά μέχρι τέλους. Στα πλέι οφ θα τα δώσουμε όλα για όλα. Τα ματς εκεί είναι ζωής και θανάτου. Κερδίσαμε τον Ολυμπιακό στην Αθήνα, μπορούμε να το ξανακάνουμε και γενικότερα να είμαστε πολύ καλοί στα πλέι οφ».

-Πιστεύεις πως ο ΠΑΟΚ έχει αδικηθεί;

«Σε μερικά ματς έχουν συμβεί κάποια ιδιαίτερα πράγματα. Η μεγάλη διαφορά οφείλεται και σε αυτά. Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν περισσότερο σεβασμό από τους διαιτητές. Δεν ξέρω καλά πως γίνονται τα πράγματα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν όμως κάποια ματς που αδικηθήκαμε. Στα υπόλοιπα ήταν φυσιολογική η κατάσταση».

-Στην Ιταλία έχεις συναντήσει γήπεδο σαν των Ιωαννίνων, ακόμη και σε χαμηλές κατηγορίες;

«Ποτέ. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Δεν το έχω ξαναδεί στη ζωή μου. Δεν μπορεί να παιχθεί ποδόσφαιρο σε τέτοια γήπεδα. Οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές αρνούνται να παίξουν».

-Το Σάββατο θα επιστρέψετε όμως σε αυτό το γήπεδο.

«Ελπίζουμε να είναι σε καλύτερη κατάσταση. Αν είναι στην ίδια ή χειρότερη κατάσταση, θα έλεγα να μην παίξει η ομάδα αν ήταν στο χέρι μου. Δεν χρησιμοποιούμε σαν δικαιολογία το γήπεδο γιατί χάσαμε στο κύπελλο. Εμείς φταίμε για τον αποκλεισμό, αλλά είναι γεγονός πως σε τέτοιο γήπεδο δεν παίζεται ποδόσφαιρο. Την Κυριακή ανακάμψαμε από την ήττα με την απόδοσή μας. Αντιμετωπίζουμε τελείως διαφορετικά αυτό το ματς. Στα Γιάννενα στραβώσαμε την κατάσταση, δεν θα την αφήσουμε έτσι. Θα πάρουμε τη ρεβάνς».

-Σε βλέπουμε να παίζεις σε πολλές θέσεις στην άμυνα. Είσαι ευχαριστημένος από την απόδοσή σου;

«Μου αρέσει να παίζω σε όλες τις θέσεις. Και στην Ιταλία με χρησιμοποιούσαν σε διαφορετικές θέσεις, αλλά η «ταυτότητά» μου λέει κεντρικός αμυντικός. Είναι η πρώτη μου χρονιά στο εξωτερικό. Δεν παίζω πολύ και αυτό είναι ιδιαίτερο για μένα, όπως και για κάθε παίκτη που παίζει λίγο. Το πιο σημαντικό είναι ο ΠΑΟΚ να πηγαίνει καλά. Στο τέλος της σεζόν θα δούμε τι θα γίνει. Ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο λόγο για το αν θα συνεχίσω στην ομάδα».

-Έχεις παίξει σε Νάπολι και Φιορεντίνα με μεγάλη δυναμική φιλάθλων. Περίμενες έτσι τον κόσμο του ΠΑΟΚ;

«Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ μου θυμίζουν περισσότερο της Νάπολι. Πηγαίνουν σε όλα τα ματς, ή τουλάχιστον προσπαθούν μέχρι εσχάτων, λόγω της απαγόρευσης. Μας ακολούθησαν και στους ευρωπαϊκούς αγώνες. Σίγουρα δίνουν ένα μεγάλο χέρι βοήθειας στην ομάδα. Μακάρι να τους είχαμε μαζί μας στα Γιάννενα, τους είχαμε ανάγκη. Θέλαμε να τους δώσουμε το κύπελλο, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε, μένει να τους δίνουμε μόνο χαρές από εδώ και πέρα».

ΑΡΗΣ: Με προβλήματα στα Πηγάδια


Χωρίς τους Ναφτί και Ντέιλι θα παραταχθεί ο Άρης την Τετάρτη στα Πηγάδια απέναντι στη Skoda Ξάνθη για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Hellas On Line. Αμφότεροι αντιμετωπίζουν ακόμη αγωνιστικά προβλήματα και ακολουθούν θεραπεία. Στη διάθεση του Έκτορ Κούπερ επιστρέφουν ο Μιχάλης Σηφάκης και ο Ρονάλντο Γκιάρο, που εξέτισαν την τιμωρία τους στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Πανθρακικό. Σε ό,τι αφορά στον Καμέλ Μεριέμ, αν μέχρι αύριο έχει φτάσει το δελτίο του θα αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής και θα συμπεριληφθεί στην αποστολή. Άγνωστο είναι αν σε αυτή θα βρίσκεται ο Ντάριο Φερνάντες ή θα κριθεί εκ νέου ανέτοιμος από τον Αργεντινό προπονητή των «κιτρίνων». Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γιώργος Δαλούκας από τη Θεσσαλία. Υπενθυμίζεται πως ο αγώνας είναι νοκ άουτ, αλλά σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα διεξαχθεί επαναληπτικός στις 17/2 στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ρεχάγκελ: “Θα παλέψουμε για την 1η θέση”


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Αισιόδοξος, πως η Εθνική μας ομάδα, θα καταφέρει να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012, εμφανίστηκε ο Ότο Ρεχάγκελ, μιλώντας στο επίσημο site της UEFA. Ο ομοσπονδιακός προπονητής, τόνισε πως σημαντικότερος αντίπαλος μας θα είναι η Κροατία, αλλά έχουμε μεγάλες πιθανότητες να βρεθούμε 1οι στον όμιλο.

“Έχουμε αγωνιστεί κόντρα σε όλους τους αντιπάλους που θα συναντήσουμε στον 6ο όμιλο, των προκριματικών του Euro, εκτός από την Κροατία. Θεωρητικά η Κροατία είναι η πιο ισχυρή ομάδα του ομίλου αλλά δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε και τους υπόλοιπους. Είναι ένας καλός όμιλος για εμάς και θα παλέψουμε για την πρώτη, ή τουλάχιστον την δεύτερη θέση, που θα μας δώσει δικαίωμα στα πλέι – οφ. Οι ποδοσφαιριστές μου, έδειξαν πως έχουν πάθος, ενθουσιασμό και έτσι έρχεται το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτήν την στιγμή, βέβαια, είμαι αφοσιωμένος στο Μουντιάλ, στο οποίο είμαστε σίγουροι πως θα τα πάμε καλά.”, είπε χαρακτηριστικά ο Ότο Ρεχάγκελ.

Κυργιάκος:"Κορυφαίος ο Μπενίτεθ"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον προπονητή του στην Λίβερπουλ, ο Σωτήρης Κυργιάκος.

Ο Έλληνας αμυντικός τόνισε ότι έμαθε πολλά με τον Ισπανό τεχνικό και παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την κατάκτηση μίας θέσης που θα οδηγήσει τους "κόκκινους" στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου. "Ο Ράφα Μπενίτεθ είναι ο καλύτερος προπονητής με τον οποίο έχω δουλέψει.

Έχει κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ με τον σύλλογο και απολαμβάνω να δουλεύω μαζί του. Έμαθα πολλά από αυτόν και όλοι θέλουμε να παίζουμε καλά γι΄αυτόν και τον σύλλογο.

Ήταν σημαντική η νίκη το Σάββατο για την αυτοπεποίθηση της ομάδας. Θέλουμε να είμαστε στην πρώτη τετράδα και ήταν μία καλή νίκη για εμάς", είπε ο Σωτήρης Κυργιάκος και πρόσθεσε για το επόμενο παιχνίδι.

"Η Άρσεναλ είναι καλή ομάδα και θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Το καλό είναι ότι είχαμε κάποια θετικά αποτελέσματα και έχουμε την πίστη ότι θα τα καταφέρουμε".

Τέλος για τους οπαδούς της Λίβερπουλ, ανέφερε:"Μου αρέσει να αγωνίζομαι μπροστά στους οπαδούς της Λίβερπουλ. Με σέβονται και ξέρουν ότι πάντα προσπαθώ για το καλύτερο.

Θέλω να δίνω το 100% σε κάθε παιχνίδι και να βοηθάω την ομάδα. Είναι εκπληκτικό όταν ακούω το κοινό να φωνάζει το You'll Never Walk Alone αλλά είναι αδύνατο να εκφράσω τα συναισθήματα μου και πόσο καλά σε κάνει να αισθάνεσαι. Αγωνίζομαι στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης και είναι τιμή μου που παίζω γι΄ αυτούς".

Τι θέλει ο Σάντος για να ανανεώσει


Όσο περνάει ο καιρός ο Φερνάντο Σάντος έχει περισσότερες απαιτήσεις για τον ΠΑΟΚ. Το αν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον «Δικέφαλο του Βορρά» στο τέλος της σεζόν δεν έχει να κάνει με τις οικονομικές του απολαβές, αλλά με τα όνειρα και τα όσα θέλει να πετύχει στους «ασπρόμαυρους». Ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει να δει τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή και αυτή είναι μία επιθυμία που εκφράζει όταν του δίνεται η ευκαιρία. Ο 56χρονος προπονητής έχει εισηγηθεί την παραμονή του κορμού της ομάδας (ήδη έχουν ανανεώσει Λίνο και Γκαρσία), όμως θα ήθελε να αποκτηθούν –τουλάχιστον- τρεις ακόμη πιο ποιοτικοί ποδοσφαιριστές. Ο κ. Σάντος θέλει να ανεβεί κι άλλο το επίπεδο της ομάδας, με την απόκτηση ποιοτικότερων μέσων και επιθετικών. Παίκτες που θα κάνουν το απροσδόκητο και θα μπορούν να πάρουν πάνω τους την ομάδα. Ο Πορτογάλος μιλάει με καλύτερα λόγια για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη και δείχνει ότι αναζητά παίκτες τέτοιας αξίας. Ο κ. Σάντος θέλει τον ΠΑΟΚ πρωταγωνιστή, αλλά με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ αυτό είναι κάτι δύσκολο. Αν σήμερα γινόντουσαν συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών για την ανανέωση της συνεργασίας του, τότε δύσκολα θα έδιναν τα χέρια. Ο «Δικέφαλος» δεν έχει δυνατότητα του χρόνου να έχει αυξημένο μπάτζετ, ενώ πρέπει να κλείσει το άνοιγμα που δημιουργήθηκε φέτος το καλοκαίρι. Το ερωτηματικό είναι τι θα γίνει στο τέλος της χρονιάς, όταν θα γίνει αυτή συζήτηση μεταξύ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του Φερνάντο Σάντος.

Δώνης: "Ομάδα που αποπνέει υγεία"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Για την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Ατρόμητο, το λόγο που επέλεξε να κάτσει στον πάγκο της ομάδας του Περιστερίου αλλά και τη θητεία του στην ΑΕΚ, μίλησε ο Γιώργος Δώνης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra FM 103,3":

Για την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Ατρόμητο: "Γίνεται μεγάλη κουβέντα το τελευταίο διάστημα. Το σημαντικό για εμάς είναι ότι και οι δύο πλευρές είμαστε ευχαριστημένες. Έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία, παρότι τα πράγματα ήταν δύσκολα στην αρχή. Αυτό συνέβαινε πιο πολύ από θέμα προγράμματος, γιατί από θέμα απόδοσης η ομάδα είχε σταθερότητα, απλά δεν δικαιωνόταν και δεν έπαιρνε αυτό που άξιζε στον αγωνιστικό χώρο. Είναι καλό και για τις δύο πλευρές να προχωρήσει ο καιρός να περάσουν τα δύο επόμενα παιχνίδια και να δείξει η ομάδα που μπορεί να φτάσει. Δεν είναι ένα θέμα που καίει αυτή τη στιγμή. Είναι σημαντικό για μένα το γεγονός ότι μετά από μία δύσκολη προηγούμενη χρονιά, ο ιδιοκτήτης της ομάδας και ο τεχνικός διευθυντής μιλούν με τα καλύτερα λόγια για μένα και χαίρω εκτίμησής τους. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για να το καταφέρουμε εγώ και οι συνεργάτες μου. Η δουλειά του προπονητή παράγεται από κάποιους άλλους μέσα στον αγωνιστικό χώρο που είναι οι ποδοσφαιριστές".

Για τη δήλωσή του περί "των πιο εργατικών ποδοσφαιριστών που έχει γνωρίσει": "Η αλήθεια είναι ότι η δήλωσή μου είναι περίπου έτσι, γιατί είπα σε ποσοστό που έχω γνωρίσει. Δεν μπορώ να αδικήσω ποδοσφαιριστές σε προηγούμενή μου θητεία. Όταν έχεις 25 επαγγελματίες είναι μεγάλο το ποσοστό. Νομίζω ότι όλα τα πράγματα ξεκινούν από το να πηγαίνεις στη δουλειά σου και να πηγαίνεις με ευχαρίστηση. Είχα πει ότι είναι σημαντικό να ευχαριστιόμαστε το ποδόσφαιρο και τη δουλειά μας και κάποιοι είχαν σχολιάσει ότι το ποδόσφαιρο είναι καθαρά επαγγελματικό. Εγώ διαφωνώ με αυτό. Αυτό θα πρέπει να περνάει στους παίκτες. Θα πρέπει να το εμπνέουν οι συνθήκες, αλλά και ο προπονητής. Από εκεί έχουν ξεκινήσει τα πάντα. Οι ποδοσφαιριστές μου έχουν μεγάλη διάθεση και φιλοδοξίες. Θέλουν να μάθουν και να κερδίσουν πράγματα. Προσπαθούν πάρα πολύ στην προπόνηση για να το κάνουν αυτό".

Για το ελληνικό στοιχείο σε μία ομάδα: "Παίζει ρόλο να έχεις Έλληνες στην ομάδα σου. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν Έλληνες, γιατί θέλουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο να υπάρχει μία συνέχεια με το παρελθόν. Αυτό ξεκινάει από τη βάση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι ότι οι μικρότερες κατηγορίες δεν συνεχίζουν να είναι τα ίδια φυτώρια, όπως στο παρελθόν. Δεν πρέπει να επιλέγουμε ξένους ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν είναι καλύτεροι από τους Έλληνες. Σίγουρα υπάρχουν προβλήματα. Δεν πρέπει να γινόμαστε ρατσιστές, γιατί υπάρχουν πολλοί ξένοι που έρχονται στην Ελλάδα, τιμούν το συμβόλαιό τους, είναι εργατικοί, επαγγελματίες και αξίζουν τα λεφτά που παίρνουν. Νομίζω όμως ότι θα πρέπει να προχωρούμε σε αυτή την κίνηση, όταν δεν υπάρχουν οι αντίστοιχοι Έλληνες".

Για την θητεία του στην ΑΕΚ: "Ήταν δύσκολη περίοδος. Για μένα ήταν τιμή που δούλεψα στην ΑΕΚ, ακόμη και όταν τα πράγματα μας πηγαίνουν στραβά ή έρχεται μία αποτυχία, το θέμα είναι πως θα το αξιολογήσεις και θα το χρησιμοποιήσεις θετικά για τη συνέχεια. Ήταν μια εμπειρία από την οποία έχω μάθει πολλά πράγματα και με βοήθησαν να ωριμάσω. Έχω δημιουργήσει φιλίες, έχω καλή σχέση με τους ποδοσφαιριστές και νομίζω ότι μερικές φορές τα πράγματα πηγαίνουν στραβά επειδή πρέπει να πάνε. Αυτό που ήταν να κάνω εγώ και περνούσε από το χέρι μου, το έκανα με πολύ μεγάλη διάθεση και όρεξη".

Για τον λόγο που επέλεξε τον Ατρόμητο: "Ήταν ένα διάστημα για μένα που έπρεπε να ηρεμήσω, γιατί ήμουν πολύ απογοητευμένος. Μερικά πράγματα είχαν πάει άσχημα. Έκανε πολύ κακό στο όνομά μου όλο αυτό που δημιουργήθηκε. Παρότι είχα δουλέψει σκληρά τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν αμφιβολίες και λίγοι άνθρωποι με στήριξαν εκείνο το διάστημα. Υπήρχε μεγάλη αμφισβήτηση για το αν έπρεπε να με πάρουν ως προπονητή. Υπήρξαν δύο ομάδες που ενδιαφέρθηκαν για εμένα και μου έκαναν πρόταση. Τις αξιολόγησα κι επέλεξα τον Ατρόμητο. Επέλεξα την σταθερότητα που ήθελα για την επόμενη σεζόν. Ο Ατρόμητος είναι ομάδα που αποπνέει υγεία. Υπάρχει σταθερότητα και από τον ιδιοκτήτη τον κύριο Σπανό. Ζω όλη αυτή τη λειτουργία και μου έδωσε την ηρεμία που ήθελα".

Για την φιλοδοξία του με το Ατρόμητο: "Ένα από τα μειονεκτήματά μου είναι ότι ίσως είμαι υπερβολικά αισιόδοξος. Μετά από εμπειρία προπονητική που έχω αποκτήσει, περισσότερο κοιτάω προς τα κάτω παρά προς τα πάνω. Η ομάδα δεν είναι έτοιμη για τα πλέι-οφ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα κυνηγήσουμε το κάθε παιχνίδι, γιατί αυτή είναι η λογική και η νοοτροπία μας. Ο Ατρόμητος μπαίνει για να διεκδικήσει κάθε παιχνίδι, ανεξάρτητα με τον αντίπαλό του. Γι' αυτό αξίζουν συγχαρητήρια οι παίκτες μου. Δεν έχουμε το άγχος. Θέλω να απελευθερωθεί η ομάδα και να δώσω περισσότερες ευκαιρίες σε νέα παιδιά, όσο περνούν τα παιχνίδια. Όταν μπαίνεις σε μία λογική απλώς να καταστρέψεις, ο προσανατολισμός πηγαίνει στην αντίπαλη ομάδα. Πρέπει να κοιτάς τη δική σου ομάδα και το δικό σου παιχνίδι".

Για το ποδοσφαιρικό του δόγμα: "Η συγκεκριμένη εμπειρία στο αγγλικό πρωτάθλημα με βοήθησε να δω το ποδόσφαιρο διαφορετικά. Εκεί είχα τα πρώτα δείγματα ότι μου αρέσει το ποδόσφαιρο και ότι θέλω να ασχοληθώ με την προπονητική. Από τα 26 μου το σκεφτόμουν. Μου άρεσε ο τρόπος οργάνωσης και ο τρόπος δουλειάς. Από τα 31 που τελείωσα το ποδόσφαιρο, άρχισα να παίρνω τα απαραίτητα διπλώματα. Το σημαντικό είναι να ανοίγει το μυαλό ενός προπονητή και να μαθαίνει συνεχώς νέα πράγματα. Θέλει πολύ διάβασμα και μελέτη. Πρέπει να χρησιμοποιεί την τεχνολογία. Έχει αλλάξει πολύ το ποδόσφαιρο. Μπορεί ο κόσμος να το βλέπει το ίδιο, αλλά για τους προπονητές είναι μία ολόκληρη επιστήμη. Ο κόσμος πρέπει να καταλαβαίνει τη δουλειά που πρέπει να κάνει κάθε ποδοσφαιριστής στο γήπεδο για να μην αδικούνται οι παίκτες. Υπάρχουν οι γραμμές μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να γίνει μία σύνδεση, αμυντικά κι επιθετικά. Το πιο εύκολο πράγμα στην προπονητική είναι η αμυντική λειτουργία, γιατί είναι συγκεκριμένα πράγματα στην αμυντική λειτουργία. Το δύσκολο κομμάτι, όπου πρέπει ο κάθε προπονητής να βάλει τις σκέψεις του είναι η επιθετική. Υπάρχουν πράγματα που είναι τυποποιημένα και κάποια άλλα που αφορούν την προσωπικότητα του προπονητή".

Για την ευκολία με την οποία αλλάζουν προπονητή οι ελληνικές ομάδες: "Το πρόβλημα ξεκινάει από αλλού. Για παράδειγμα όταν ο Δώνης πρέπει να πάρει ένα σέντερ-φορ πρέπει να κάνει σκάουτινγκ και μετά πρέπει να πάρει την απόφαση. Αντίστοιχα πρέπει να κάνουν και οι παράγοντες που δεν γίνεται σε μεγάλο βαθμό από τους παράγοντες. Εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα. Επειδή το ξέρω, δεν υπάρχει περίπτωση στο εξωτερικό, το τι μου ζήτησαν ατζέντηδες για να με προωθήσουν. Θέλουν να ξέρουν την προσωπικότητά σου, τη συμπεριφορά σου στους παίκτες, το πως ντύνεσαι, τι διπλώματα έχεις, πως μιλάς στα ΜΜΕ. Φάκελος κανονικός, ώστε να αξιολογηθεί σωστά ο προπονητής. Υπάρχει ένα μεγάλο θέμα στην Ελλάδα. Όταν διαπιστώνουμε ότι ο προπονητής δεν μας κάνει, είναι σωστό να τον αλλάζουμε. Όταν διαπιστώνουμε ότι ο προπονητής δουλεύει σωστά, αλλά δεν δικαιώνεται ακόμη από το αποτέλεσμα πρέπει να τον στηρίξουμε".

Για τα πρότυπα ξένων προπονητών: "Ο Μουρίνιο ναι μεν μπορεί να είναι καυστικός, αλλά αυτό που παρουσιάζεται δεν είναι πραγματικότητα. Είναι πολύ αγαπητός και ιδιαίτερα στους παίκτες του. Το πρότυπό μου είναι ο Βενγκέρ, όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού μου αρέσει πολύ η κατοχή και η κυκλοφορία μπάλας, η δημιουργία φάσεων. Δεν μπορώ να πω ότι έχω πρότυπο αυτόν, αν ο χαρακτήρας μου είναι διαφορετικός. Από εκεί και πέρα, εγώ θέλω οι ποδοσφαιριστές μου να νιώθουν άνεση μαζί μου και ό,τι τους προβληματίζει να μου χτυπήσουν την πόρτα. Δεν πρόκειται να κοροϊδέψω κάποιον ποδοσφαιριστή και θα του πω αυτό που πιστεύω κάθε φορά".

Για το θέαμα του ποδοσφαίρου στη χώρα μας: "Στην Ελλάδα παρουσιάζουμε τα πράγματα λίγο υπερβολικά προς το άσχημο. Αν πάει κάποιος στην Ιταλία να δει Τζένοα-Κατάνια και δει το Ατρόμητος-Εργοτέλης, το τελευταίο θα είναι καλύτερο. Ο καθένας μας παίζει ρόλο στο ποδόσφαιρο. Αν κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας, θα γίνει καλύτερο το ποδόσφαιρο. Το φετινό πρωτάθλημα από άποψης ποιότητας και δυναμικότητας των ομάδων είναι το καλύτερο των τελευταίων ετών. Εξαιρώ τις μεγάλες ομάδες όπου φέτος δεν είναι η καλύτερη χρονιά τους, με εξαίρεση τον Παναθηναϊκό. Είναι το απόλυτο φαβορί για να πάρει το πρωτάθλημα. Θα φανεί μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες, όπου έχει να αντιμετωπίσει και τη Ρόμα".

Για τη δεκτικότητα των ποδοσφαιριστών να διδαχθούν: "Νομίζω ότι ξεκινάει από τον προπονητή και τις συνθήκες που έχει κάθε ομάδα. Είναι εύκολο να καταφέρεις αυτό το κομμάτι στους ποδοσφαιριστές. Πάντα θα υπάρχουν οι ιδιότροποι και οι προβληματικοί. Όταν το γενικό κλίμα είναι καλό, ακόμη και αυτά τα παιδιά αναγκάζονται να έρθουν προς τα μέσα και όχι προς τα έξω. Δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Γενικά είναι δεκτικοί και όταν τους το κερδίσει ο προπονητής, η συμπεριφορά τους είναι πολύ καλή μέσα στον αγωνιστικό χώρο".

Για την προοπτική να προπονήσει ομάδα του εξωτερικού: "Είναι πολύ δύσκολο για Έλληνα προπονητή. Δεν χρειάζεται να εξηγήσω τους λόγους. Δεν έχει βγει ποτέ κανένας έξω και δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Παλιότερα είχα δηλώσει ότι το όνειρό μου δεν είναι να πάω στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά να ξεκινήσω από μία μικρότερη κατηγορία της Αγγλίας. Το έχω προσπαθήσει όλα τα χρόνια που είμαι στην Ελλάδα. Είναι σημαντικό να χτίσω ένα προφίλ που να μετράει προς τα έξω. Παίζει ρόλο το ότι είμαι 40 ετών και στα οκτώ χρόνια προπονητικής, όλα έχουν πάει καλά. Μπορώ να πω ότι έτσι όπως τα βλέπω τα πράγματα είμαι αισιόδοξος ότι κάποια στιγμή θα τα καταφέρω. Θα μπορούσα να το κάνω ακόμη και τώρα ή νωρίτερα. Θέλω όμως να το κάνω διαφορετικά και με το δικό μου επιτελείο".

Για τον προπονητή που έχει εκτιμήσει περισσότερο: "Είναι πολύ δύσκολο να πεις για προπονητές. Μπορείς να καταλάβεις ποιος προπονητής έχει πλάνο και σχέδιο, αν γίνεται καλή δουλειά στην προπόνηση. Ο κ. Βαλβέρδε φαινόταν ότι είχε σχέδιο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και ο κ. Μουνιόθ. Έβλεπα ότι αυτοί οι δύο προπονητές είχαν οργανωμένες και δουλεμένες ομάδες. Στην ανασταλτική λειτουργία, ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλά δουλεμένος. Μπορεί να μην είμαι υπέρ αυτής της φιλοσοφίας, αλλά δεν μπορείς να μην το αναγνωρίσεις".

Τζιμπούρ: «Έκλαψα στο ματς με την Αίγυπτο»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Για το πως έζησε το Κόπα Άφρικα από την Ελλάδα μίλησε ο Ράφικ Τζιμπούρ. Ο Αλγεριθνός επιθετικός αναφέρθηκε στην βαριά ήττα με 4-0 από την Αίγυπτο στον ημιτελικό.

«Ήθελα τόσο πολύ να αγωνιστώ και ένιωθα πως αν αγωνιζόμουν θα έδινα τον καλύτερό μου εαυτό. Όταν αγωνίζεσαι με την εθνική ομάδα, υπερβαίνεις τα όριά σου. Παίζοντας με καρδιά μπορείς να κάνεις σπουδαία πράγματα. Γνωρίζω τις δυνατότητές μου και απόδειξη είναι πως με την επιστροφή μου στην ΑΕΚ έπαιξα για 90 λεπτά, σαν να μην έλειπα ποτέ. Όμως ό,τι έγινε… έγινε και δεν μπορούμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω», τόνισε στην εφημερίδα της πατρίδας του «All Heddaf».

Όσο για τη βαριά ήττα με 4-0 από την Αίγυπτο στον ημιτελικό, είπε: «Μη μου θυμίζετε αυτό το ματς. Το παρακολούθησα μόνος μου και ήταν πολύ δύσκολο για μένα να το βλέπω από την τηλεόραση και να μην βρίσκομαι στον αγωνιστικό χώρο. Στο τελευταίο σφύριγμα έκλαψα. Μετά την πρώτη αποβολή παίκτη μας είχα καταλάβει πως ο διαιτητής ήθελε να μας σαμποτάρει. Ήμουν τόσο έξαλλος που παραλίγο να σπάσω την τηλεόρασή μου. Είναι ανεπίτρεπτο για την ομάδα μας να χάνει με τέσσερα γκολ από την Αίγυπτο. Ο διαιτητής έπληξε το ηθικό των παικτών μας από το πρώτο λεπτό».

Ικανοποίηση Εουσέμπιο από «Παπ»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο προπονητής του Δημήτρη Παπαδόπουλου στη Θέλτα, Εουσέμπιο Σακριστάν, έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος με την απόδοση του Ελληνα στράικερ στην αναμέτρηση με τη Σαλαμάνκα την Κυριακή στο πλαίσιο της Σεγούντα Ντιβισιόν.

Μάλιστα ξεχώρισε τον «Παπ» ως έναν από αυτούς που είχαν την περισσότερη όρεξη από τους παίκτες του. Ο δικός μας, πάντως, δεν μπόρεσε να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του Βίγο, που έμεινε στο 0-0.

«Ηταν θετικός το διάστημα που έπαιξε (μπήκε στο 57ο λεπτό) και πρόσφερε αρκετά στην ομάδα. Φαίνεται πως είναι ποδοσφαιριστής με μεγάλη πείρα και ποιότητα. Εδειξε την αποφασιστικότητα που έλειπε από την ομάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Εουσέμπιο, που τις επόμενες αγωνιστικές αναμένεται να βασιστεί στον διεθνή επιθετικό στα επόμενα παιχνίδια της Θέλτα.

Στόχος του οργανωμένου εγκλήματος ο Μουρίνιο

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μια πάρα πολύ ανησυχητική είδηση μετέδωσε χθες το RaiSport, που αφορά τον τεχνικό της Ιντερ Ζοσέ Μουρίνιο.

Πριν από λίγες ημέρες υπήρξε δημοσίευμα που ανέφερε ότι η βίλα του κοντά στη λίμνη Λάγκο στο Κόμο μπήκε στο στόχαστρο συμμορίας ληστών, η οποία κατακλέβει βίλες και διαμερίσματα. Υστερα από κινητοποίηση της αστυνομίας συνελήφθησαν, μάλιστα, και 4 άτομα καταγωγής από τα Σκόπια.

Χθες, λοιπόν, το ιταλικό Μέσο αποκάλυψε ότι σε διεξοδική έρευνα που έκαναν οι Αρχές στους τέσσερις συλληφθέντες ένας εξ αυτών είχε στην κατοχή του χαρτί με το όνομα, τη διεύθυνση και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τον Πορτογάλο τεχνικό. Λεπτομέρειες που είχαν να κάνουν με τις προσωπικές του συνήθειες.

Πέρα, δε, από το χαρτί ο εν λόγω Σκοπιανός είχε και πάρα πολλές φωτογραφίες του «Μου», που τον απαθανάτιζαν σε διάφορες στιγμές της ημέρας. Γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι παρακολουθούνταν. Και για να γίνει ακόμη πιο τρομακτικό το θέμα, πηγές υποστήριξαν ότι οι τέσσερις συλληφθέντες φέρονται να έχουν σχέση με το οργανωμένο έγκλημα.

Σαν μια πρώτη κίνηση, έγινε γνωστό πως ο προπονητής της Ιντερ αύξησε το σύστημα ασφαλείας στο σπίτι του.

Καραγεωργίου: «Τίποτα δεν τέλειωσε»

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Εργοτέλης έστω και δύσκολα επικράτησε του Αστέρας Τρίπολης, αποτέλεσμα που τον διατήρησε μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. Ο τεχνικός της κρητικής ομάδας, Νίκος Καραγεωργίου μιλώντας στους παίκτες του πάντως, τόνισε πως τίποτα ακόμα δεν έχει τελειώσει.

«Τίποτε δεν έχει τελειώσει αν δεν εξασφαλιστούμε και μαθηματικά» και επισήμανε ότι «ο Εργοτέλης πρέπει να παραμείνει συγκεντρωμένος και στα επόμενα παιχνίδια και να μπορέσει πλέον να παίξει πιο ελεύθερο ποδόσφαιρο».

Ο μάνατζερ του συλλόγου, Σταύρος Λαμπράκης είπε από τη μεριά του: «Η σωτηρία θα παιχτεί στους 32 έως 34 βαθμούς. το μεγάλο αβαντάζ που έχει ήδη αποκτήσει ο Εργοτέλης απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες που είναι πιο κοντά στην επικίνδυνη ζώνη».

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Προς ανανέωση ο Δώνης


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Και από εκεί που φαινόταν να βρίσκεται προ των πυλών της εξόδου από την ομάδα του Περιστερίου, παρουσιάζεται πλέον έτοιμος να προχωρήσει στην ανανέωση της συνεργασίας του. Ο λόγος για τον Γιώργο Δωνη, ο οποίος πολύ σύντομα θα κληθεί από τη διοίκηση, για να συζητηθεί το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας τους.

Ο πρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Σπανός είναι ικανοποιημένος από την πορεία της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας χρεώνει στον 40χρονο προπονητή.

ΤΣΕΛΣΙ: «Μπλε» ο Ματ Ντέιμον


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Φαν της Τσέλσι ο Ματ Ντέιμον. Ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ, δηλώνει θαυμαστής του αγγλικού συλλόγου και μάλιστα την Κυραική βρέθηκε στις εξέδρες του «Στάμφορντ Μπριτζ» για να παρακολουθήσει από κοντά το λονδρέζικο ντέρμπι με την Άρσεναλ. Η ομάδα του επικράτησε με 2-0 και σίγουρα αποχώρησε ευχαριστημένος από το γήπεδο.

Μπέκαμ: "Δεν θα πανηγυρίσω στο Ολντ Τράφορντ"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Έχουν περάσει σχεδόν επτά χρόνια από τότε που ο Ντέιβιντ Μπέκαμ άφησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να πάρει μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως η αγάπη του για τους "κόκκινους διαβόλους" δεν έπαψε ποτέ να υφίσταται...

Απόδειξη οι τελευταίες δηλώσεις του στο περιοδικό "Inside United" όπου αποκάλυψε ότι ακόμα και αν σκοράρει στο "Ολντ Τράφορντ" στις 10 Μαρτίου και η Μίλαν πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ δεν πρόκειται ο ίδιος να πανηγυρίσει από σεβασμό σε όλα όσα έχει περάσει εκεί.

"Μερικές φορές τα συναισθήματα σε συνεπαίρνουν όταν πετυχαίνεις γκολ, όμως δεν θα πανηγυρίσω αν σκοράρω κατά της Γιουνάιτεντ. Σέβομαι τους οπαδούς και το σύλλογο.

Η Γιουνάιτεντ ήταν ο σύλλογος για τον οποίο ήθελα πάντα να παίξω και απόλαυσα κάθε λεπτό της παρουσίας μου εκεί.

Τα πρώτα χρόνια (αφότου έφυγα) ήταν δύσκολα και ήταν πολλά πράγματα που μου έλειψαν", τόνισε στις δηλώσεις του ο 35άχρονος άσος της Μίλαν, και πρόσθεσε:

"Η σχέση που έχω με τους οπαδούς είναι ακόμα σημαντική για μένα. Πέρασα κάποιες δύσκολες στιγμές και δεν σταμάτησαν ποτέ να με υποστηρίζουν. Δεν θα είχα καταφέρει να κάνω τίποτα χωρίς αυτούς.

Για μένα είναι οι καλύτεροι οπαδοί στον κόσμο και η υποστήριξη που μου έδιναν κάθε εβδομάδα ήταν εκπληκτική. Η Γιουνάιτεντ είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στον κόσμο".

Να σημειωθεί πως ο "Μπεκς" πέρασε 13 σεζόν στο Μάντσεστερ όπου σημείωσε 85 τέρματα σε σχεδόν 400 εμφανίσεις του, κατακτώντας μεταξύ άλλων σε αυτό το διάστημα έξι πρωταθληματα Αγγλίας, 2 FA Cup και 1 Τσάμπιονς Λιγκ τη χρονιά του ιστορικού τρεμπλ (1999).