Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Σαβίνι: «Το κύπελλο ήταν στόχος και τον χάσαμε»

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ιταλός αμυντικός του ΠΑΟΚ, Μίρκο Σαβίνι μίλησε στο «Metrosport» για το ντέρμπι κόντρα στον Ηρακλή, για τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και για τη δύσκολη συνέχεια που περιμένει τον «Δικέφαλο» του βορρά.

-Βρήκες δυσκολίες στο να αντιμετωπίσεις τον Ιάκομπ;

«Ήταν λίγο δύσκολο, διότι ο Ιάκομπ είναι ένας παίκτης με εκτόπισμα. Στην Ιταλία είχα αντιμετωπίσει ανάλογους αντιπάλους, μόνο που δεν ήταν τόσο… μαχητικοί. Σε κάθε φάση πάλευε πολύ δυνατά».

-Στο πρώτο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου είδαμε την ομάδα να μην πατάει καλά στο γήπεδο. Τι έφταιξε για αυτό;

«Στο πρώτο κομμάτι του δεύτερου μέρους δεν παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Παίζαμε με δέκα και ήταν λογικό να μην βρούμε εύκολα τα πατήματά μας. Θέλαμε να πετύχουμε κι άλλο γκολ, γιατί ήταν εύθραυστο το 1-0 με παίκτη λιγότερο. Μακάρι να το είχαμε καταφέρει. Δεν πιστεύω πως θα ερχόταν η ισοφάριση αν καταφέραμε να σκοράρουμε, αν και φτάσαμε πολύ κοντά στο γκολ».

-Από το 70′ και μετά, είδαμε και πάλι τον ΠΑΟΚ να είναι πολύ καλός, αν και με παίκτη λιγότερο σε εκτός έδρας παιχνίδι. Σημαίνει κάτι αυτό για τη νοοτροπία της ομάδας;

«Πράγματι, έχουμε τη νοοτροπία να υπερβαίνουμε τις δυσκολίες. Και στη Λιβαδειά παίζαμε με δέκα και δεν δεχτήκαμε γκολ. Βέβαια, τότε ήταν για 20 λεπτά και όχι για παραπάνω από ένα ημίχρονο. Και στο Καυτανζόγλειο κάναμε πολλές κλασικές ευκαιρίες και με το αριθμητικό μειονέκτημα. Έλειψε το γκολ στο δεύτερο μέρος, ενώ παίξαμε καλά. Θα μπορούσαμε να είχε κερδίσει αν έμπαινε ένα γκολ, η αυτοπεποίθησή μας θα ήταν στα ύψη και δεν θα χάναμε τους τρεις βαθμούς και τώρα θα λέγαμε άλλα πράγματα».

-Με τα προβλήματα τραυματισμών που υπάρχουν στον ΠΑΟΚ και με τις αρκετές κάρτες, πιστεύεις πως η ομάδα θα αντέξει στο ψηλό επίπεδο μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος για να πετύχει τους στόχους της;

«Στο μοναδικό ματς που δεν έπρεπε να κάνουμε λάθος, κάναμε και ήταν αυτό του κυπέλλου. Το κύπελλο ήταν μεγάλος στόχος και δυστυχώς χάσαμε. Το μεγάλο σφάλμα ήταν εκεί. Οι στόχοι του ΠΑΟΚ παραμένουν οι ίδιοι από εδώ και πέρα. Σε κάθε σαββατοκύριακο να παρουσιαζόμαστε βελτιωμένοι και να παίρνουμε τη νίκη».

-Στα πλέι οφ, πιστεύεις πως ο ΠΑΟΚ θα βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ;

«Η ελπίδα είναι πάντα ζωντανή. Σκεφτόμαστε τους βαθμούς που μας χωρίζουν από τον Παναθηναϊκό και δεν είναι λίγοι. Πρέπει να κρατηθούμε ψηλά μέχρι τέλους. Στα πλέι οφ θα τα δώσουμε όλα για όλα. Τα ματς εκεί είναι ζωής και θανάτου. Κερδίσαμε τον Ολυμπιακό στην Αθήνα, μπορούμε να το ξανακάνουμε και γενικότερα να είμαστε πολύ καλοί στα πλέι οφ».

-Πιστεύεις πως ο ΠΑΟΚ έχει αδικηθεί;

«Σε μερικά ματς έχουν συμβεί κάποια ιδιαίτερα πράγματα. Η μεγάλη διαφορά οφείλεται και σε αυτά. Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν περισσότερο σεβασμό από τους διαιτητές. Δεν ξέρω καλά πως γίνονται τα πράγματα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν όμως κάποια ματς που αδικηθήκαμε. Στα υπόλοιπα ήταν φυσιολογική η κατάσταση».

-Στην Ιταλία έχεις συναντήσει γήπεδο σαν των Ιωαννίνων, ακόμη και σε χαμηλές κατηγορίες;

«Ποτέ. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Δεν το έχω ξαναδεί στη ζωή μου. Δεν μπορεί να παιχθεί ποδόσφαιρο σε τέτοια γήπεδα. Οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές αρνούνται να παίξουν».

-Το Σάββατο θα επιστρέψετε όμως σε αυτό το γήπεδο.

«Ελπίζουμε να είναι σε καλύτερη κατάσταση. Αν είναι στην ίδια ή χειρότερη κατάσταση, θα έλεγα να μην παίξει η ομάδα αν ήταν στο χέρι μου. Δεν χρησιμοποιούμε σαν δικαιολογία το γήπεδο γιατί χάσαμε στο κύπελλο. Εμείς φταίμε για τον αποκλεισμό, αλλά είναι γεγονός πως σε τέτοιο γήπεδο δεν παίζεται ποδόσφαιρο. Την Κυριακή ανακάμψαμε από την ήττα με την απόδοσή μας. Αντιμετωπίζουμε τελείως διαφορετικά αυτό το ματς. Στα Γιάννενα στραβώσαμε την κατάσταση, δεν θα την αφήσουμε έτσι. Θα πάρουμε τη ρεβάνς».

-Σε βλέπουμε να παίζεις σε πολλές θέσεις στην άμυνα. Είσαι ευχαριστημένος από την απόδοσή σου;

«Μου αρέσει να παίζω σε όλες τις θέσεις. Και στην Ιταλία με χρησιμοποιούσαν σε διαφορετικές θέσεις, αλλά η «ταυτότητά» μου λέει κεντρικός αμυντικός. Είναι η πρώτη μου χρονιά στο εξωτερικό. Δεν παίζω πολύ και αυτό είναι ιδιαίτερο για μένα, όπως και για κάθε παίκτη που παίζει λίγο. Το πιο σημαντικό είναι ο ΠΑΟΚ να πηγαίνει καλά. Στο τέλος της σεζόν θα δούμε τι θα γίνει. Ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο λόγο για το αν θα συνεχίσω στην ομάδα».

-Έχεις παίξει σε Νάπολι και Φιορεντίνα με μεγάλη δυναμική φιλάθλων. Περίμενες έτσι τον κόσμο του ΠΑΟΚ;

«Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ μου θυμίζουν περισσότερο της Νάπολι. Πηγαίνουν σε όλα τα ματς, ή τουλάχιστον προσπαθούν μέχρι εσχάτων, λόγω της απαγόρευσης. Μας ακολούθησαν και στους ευρωπαϊκούς αγώνες. Σίγουρα δίνουν ένα μεγάλο χέρι βοήθειας στην ομάδα. Μακάρι να τους είχαμε μαζί μας στα Γιάννενα, τους είχαμε ανάγκη. Θέλαμε να τους δώσουμε το κύπελλο, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε, μένει να τους δίνουμε μόνο χαρές από εδώ και πέρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: