Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Με ρεκόρ 9-0 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ…!!

«Σκυλίσια Μέρα» με ένα μεγάλο ρεκόρ που έκανε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το σκορ 9-0 τα λέει όλα.
Ήταν 4 Μαρτίου 1995 όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε μια απίστευτη εμφάνιση και ισοπέδωσε την αντίπαλό της Ίπσουϊτς για το πρωτάθλημα Αγγλίας.
Η Γιουνάιτεντ εκείνη την μέρα πέταγε στο Όλντ Τράφορντ και… κατεδάφισε την Ίπσουϊτς με ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ 9-0, με τον Άντι Κόουλ να πετυχαίνει πέντε γκολ!
Το παιχνίδι παρακολούθησαν 43.000 θεατές με την Γιουνάιτεντ να διεκδικεί το πρωτάθλημα ως το τέλος και να το χάνει στο φινάλε από την Μπλάκμπερν. Η Ίπσουιτς υποβιβάστηκε.
Η Γιουνάιτεντ είχε μεγάλα αστέρια στην ενδεκάδα της όπως τον Σμάιχελ, τον Κιν, τον Ίνς, τον Γκιγκς, τον Μαρκ Χιούζ κ.α., ενώ φυσικά στον πάγκο της καθόταν ο Άλεξ Φέργκιουσον.
Άλλες εποχές τότε. Καμία σχέση με το σημερινό δράμα της Γιουνάιτεντ που παραπαίει επί Μόγιες.
Τα γκολ σε εκείνο το ματς, λοιπόν, πέτυχαν οι Κόουλ στο 19, 37, 53, 65 και 87, Κιν στο 15, Χιούζ στο 55 και το 59 και Ίνς στο 72.
Δείτε όλα τα γκολ της αναμέτρησης.



Πηγή: sportdog.gr

Φεύγει απ’ την Μπαρτσελόνα ο Πουγιόλ!!

Την απόφασή του να αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα στο τέλος της σεζόν γνωστοποίησε ο Κάρλες Πουγιόλ. Ο αρχηγός των Καταλανών τόνισε πως το καλοκαίρι θα αποφασίσει για το αν θα σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Φεύγει απ’ την Μπαρτσελόνα ο Πουγιόλ!
Παρελθόν από το ρόστερ της Μπαρτσελόνα θα αποτελέσει ο Κάρλες Πουγιόλ στο τέλος της σεζόν.

Ο 35χρονος Καταλανός σέντερ μπακ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Τρίτης, γνωστοποίησε ότι οι τελευταίοι του τραυματισμοί δεν του επιτρέπουν πλέον να αγωνίζεται στο επίπεδο που επιθυμεί.

Πάντως, το «αντίο» του Πουγιόλ από τους «μπλαουγκράνα», έπειτα από 15 χρόνια και 400 παιχνίδια πρωταθλήματος δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα αποσυρθεί και από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αφού όπως τόνισε τις τελικές του αποφάσεις γι' αυτό θα τις πάρει το ερχόμενο καλοκαίρι.

«Βρίσκομαι εδώ για να σας ανακοινώσω ότι φεύγω απ’ την Μπαρτσελόνα στο τέλος της σεζόν. Έπειτα από δύο επεμβάσεις στο γόνατο, δεν μπορώ να αποδώσω όπως θα ήθελα. Δεν ξέρω τι θα κάνω μετά τις 30 Ιουνίου. Τότε θέλω να ξεκουραστώ και να σκεφτώ και θα αποφασίσω», είπε μεταξύ άλλων ο Πουγιόλ. Πηγή: sport-fm.gr

Στην προπόνηση ο Φονσέκα, αλλά…!!

Το ενδιαφέρον στη σημερινή προπόνηση της Πόρτο σήμερα το πρωί ήταν επικεντρωμένο στην παρουσία ή όχι του Πάουλο Φονσέκα.

Στην προπόνηση ο Φονσέκα, αλλά…
Το ενδιαφέρον στη σημερινή προπόνηση της Πόρτο σήμερα το πρωί ήταν επικεντρωμένο στην παρουσία ή όχι του Πάουλο Φονσέκα.

Ο προπονητής των «δράκων» -τελικά- έδωσε κανονικά το «παρών» στο προπονητικό κέντρο και ηγήθηκε του σημερινού προγράμματος.

Ακόμη κι έτσι η φημολογία περί αποχώρησής του από την τεχνική ηγεσία της Πόρτο δεν έχει σταματήσει.

Πορτογαλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι υπεύθυνοι της ομάδας δεν έχουν λάβει ακόμη την απόφασή τους ενώ υπάρχει και μάλιστα μεγάλο το ενδεχόμενο αντικατάστασής του.

Μάλιστα φέρονται ήδη να έχουν αναζητηθεί οι προπονητές που θα μπορούσαν να κάτσουν στον πάγκο της Πόρτο. Όλοι τους –σύμφωνα με πληροφορίες- είναι από την Πορτογαλία.Πηγή: sport-fm.gr

Στον «αέρα» το φιλικό Ουκρανία-ΗΠΑ!

Άγνωστο παραμένει ακόμη αν θα διεξαχθεί το φιλικό ανάμεσα στην Ουκρανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το οποίο είναι προγραμματισμένο να γίνει την Τετάρτη στην Κύπρο.

Στον «αέρα» το φιλικό Ουκρανία-ΗΠΑ
Η Ουκρανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υποστηρίζει πως δεν θα αντιμετωπίσει την Τρίτη τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στην Κύπρο, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα. Από την πλευρά τους, οι Αμερικάνοι διαψεύδουν τα λεγόμενα του προέδρου της Ομοσπονδίας και μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν θα διεξαχθεί ο αγώνας επί κυπριακού εδάφους.

Συγκεκριμένα, ο Ανατόλι Κονκόφ - πρόεδρος της ουκρανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου – δήλωσε στο κανάλι ICTV:

«Οι παίκτες της Ουκρανίας δεν θα ταξιδέψουν στην Κύπρο εξηγώντας πως σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για την χώρα και με το εθνικό πρωτάθλημα μάλιστα να έχει διακοπεί, δεν γίνεται η Εθνική να αγωνίζεται κανονικά. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε το εθνικό πρωτάθλημα, οπότε για τι ποδόσφαιρο μιλάμε; Αν δεν έχουμε την δυνατότητα να παίξουμε στο δικό μας έδαφος, γιατί να πάμε στην Κύπρο σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για την χώρα μας; Παίζουμε για τους ανθρώπους μας και για την χώρας μας. Η ομάδα μας δεν θα ταξιδέψει στην Κύπρο θα μείνει την Ουκρανία».

Από την πλευρά της, η ομοσπονδία των ΗΠΑ με ανάρτησή της στο Twitter τονίζει πως ο αγώνας θα γίνει κανονικά: «Η ουκρανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου επιβεβαίωσε ότι η ομάδα τους θα ταξιδέψει στην Κύπρο και ο αγώνας θα γίνει όπως είχε σχεδιαστεί».

Πηγή: sport-fm.gr

Δυσφορία στον ΠΑΟΚ για την ΕΠΟ!

Η απόφαση της ΕΠΟ να μην ορίσει τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού στις 12 Μαρτίου προκάλεσε έντονη δυσφορία στο «δικέφαλο του Βορρά».

Δυσφορία στον ΠΑΟΚ για την ΕΠΟ
Αντιδράσεις προκαλεί στις τάξεις του ΠΑΟΚ η απόφαση της ΕΠΟ σχετικά με τον ορισμό των αγώνων του «δικεφάλου του Βορρά» κόντρα στον Ολυμπιακό.

Η Επιτροπή Κυπέλλου Ελλάδας έδωσε δύο εναλλακτικές ημερομηνίες για αυτά τα μας, ανάλογα με το αν οι «ερυθρόλευκοι» ξεπεράσουν ή όχι το εμπόδιο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη φάση των «16» του Champions League.

Έτσι, σε περίπτωση που τα καταφέρουν, θα υποδεχθούν τους Θεσσαλονικείς τη Μεγάλη Τετάρτη, 16/4, με τον επαναληπτικό να ορίζεται για την Τρίτη, 22/4.

Σε αντίθετη περίπτωση τα ματς θα γίνουν στις 2 Απριλίου στο «Καραϊσκάκης» και 16 Απριλίου στην Τούμπα.

Η δυσφορία του ΠΑΟΚ αφορά το γεγονός πως η ΕΠΟ απέφυγε να ορίσει τον ημιτελικό την πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία που θα ήταν η 12η Μαρτίου.

Εάν έπραττε κάτι τέτοιο, θα υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο το ματς να διεξαγόταν κεκλεισμένων των θυρών, αφού για τους «ερυθρόλευκους» υπάρχει ο κίνδυνος τιμωρίας της έδρας λόγω όσων συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Πλέον –εάν αυτό συμβεί και δεν επιβληθεί απλά κάποιο βαρύ έστω πρόστιμο- οι Πειραιώτες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν χωρίς κόσμο τον Πανθρακικό και θα υποδεχθούν τους Θεσσαλονικείς σε ένα γεμάτο «Καραϊσκάκη».

Πάντως, από κύκλους της ΠΑΕ αφήνεται να εννοηθεί πως πιθανότατα η δυσαρέσκεια για την απόφαση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που κατ' αυτούς ευνοεί τον Ολυμπιακό, θα πάρει και επίσημη μορφή τις επόμενες ώρες. Πηγή: sport-fm.gr

Η Γιουνάιτεντ καθορίζει το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ!!

Από την πρόκριση ή όχι του Ολυμπιακού στους «8» του Champions League θα εξαρτηθεί η διεξαγωγή των αναμετρήσεων για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Η Γιουνάιτεντ καθορίζει το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ
Με ενημέρωση που έκανε το μεσημέρι της Τρίτης η ΕΠΟ, γνωστοποίησε τις πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενημερώνει πως στην περίπτωση που οι «ερυθρόλευκοι» ξεπεράσουν το εμπόδιο της Γιουνάιτεντ και προκριθούν στους «8» του Champions League οι αγώνες (πρώτα στην Τούμπα και μετά στο Φάληρο) θα διεξαχθούν στις 16/4/2014 και 22/4/2014.

Αντίθετα, στην περίπτωση αποκλεισμού, τότε θα αγωνιστούν στις 2/4/2014 και 16/4/2014.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από την Επιτροπή Κυπέλλου Ελλάδας ανακοινώνεται ότι σε περίπτωση πρόκρισης του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση του Champions League οι αγώνες για την ημιτελική φάση της διοργάνωσης ορίζονται ως εξής: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ την Μ. Τετάρτη 16/4/2014 και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός την Τρίτη 22/4/2014.

Σε περίπτωση μη πρόκρισης του Ολυμπιακού οι ημιτελικοί αγώνες ορίζονται ως εξής: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ την Τετάρτη 2/4/2014 και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός την Μ. Τετάρτη 16/4/2014».

Θετικός, αλλά ηττημένος ο Θανάσης!!

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είχε καλή παρουσία αλλά η ομάδα του έχασε στο NBDL.

Θετικός, αλλά ηττημένος ο Θανάσης
Οι Λος Άντζελες Ντιφέντερς επικράτησαν 157-134 των Ντέλαγουερ 87ερς για το NBDL.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είχε θετική παρουσία με τους ηττημένους. Σε 25:26 ο 21χρονος φόργουορντ, αδερφός του Γιάννη που παίζει στο ΝΒΑ με τους Μπακς, είχε 9 πόντους (1/4 βολές, 4/6 δίποντα, 0/3 τρίποντα), 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 τάπα.Πηγή: sport-fm.gr

Η κορυφαία νύχτα του Λεμπρόν!

Ο Λεμπρόν Τζέιμς έκανε ρεκόρ καριέρας με 61 πόντους οργιάζοντας στη νίκη του Μαϊάμι επί των Μπόμπκατς. Επιτυχίες για τους τρεις Έλληνες.

Η κορυφαία νύχτα του Λεμπρόν
Το Μαϊάμι κέρδισε 124-107 τους Μπόμπκατς κι έφτασε τις οκτώ σερί νίκες, αλλά είδηση ήταν η απίθανη βραδιά του Λεμπρόν Τζέιμς, ο οποίος έκανε ρεκόρ καριέρας με 61 πόντους ξεπερνώντας κατά 5 το προηγούμενο που είχε από τις 20/3/2005 με τους Καβαλίερς απέναντι στο Τορόντο. Ο μασκοφόρος (λόγω κατάγματος στη μύτη) «βασιλιάς» είχε 9/12 βολές, 14/23 δίποντα και 8/10 τρίποντα σε 41:12 πετυχαίνοντας 25 πόντους στο τρίτο δωδεκάλεπτο. Οι 61 πόντοι αποτελούν ρεκόρ και για την ιστορία της Χιτ καταρρίπτοντας τους 56 του Γκλεν Ράις στις 15/4/1995 κόντρα στο Ορλάντο.

Οι Γκρίζλις πέρασαν με 110-104 από την Ουάσινγκτον με τον Κώστα Κουφό σε 19:03 να έχει 7 πόντους (3/3 βολές, 2/2 δίποντα), 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 τάπα, ενώ τον Νικ Καλάθη σε 13:45 να έχει 6 πόντους (3/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Καλή εμφάνιση έκανε και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στη νίκη των Μπακς επί των Τζαζ με 114-88, καθώς σε 26:39 είχε 8 πόντους (1/1 βολή, 2/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 τάπα.

Οι Νετς σταμάτησαν την ξέφρενη πορεία των Μπουλς με 96-80, ενώ οι Λέικερς με κάρφωμα του Γουές Τζόνσον 6’’ πριν το τέλος έκαναν την έκπληξη με 107-106 στο Πόρτλαντ επί των Μπλέιζερς, που είχαν στο τέλος χαμένο τρίποντο με τον Ντέμιαν Λίλαρντ.

Οι Τίμπεργουλβς πέρασαν με 132-128 από το Ντένβερ με τον Κέβιν Λοβ να καταγράφει το 50ο φετινό του νταμπλ-νταμπλ με 33 πόντους και 19 ριμπάουντ, ενώ-τέλος-οι Πίστονς επιβλήθηκαν 96-85 των Νικς με τον Αντρέ Ντράμοντ να έχει 17 πόντους και ρεκόρ καριέρας με 26 ριμπάουντ.

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Μέμφις Γκρίζλις 104-110 Γουόλ 23, Μπιλ 21, Γκορτάτ 16, Μπούζερ 15, Αρίζα 15-Πρινς 21, Κόνλεϊ 20, Ράντολφ 16 (10 ριμπ.), Γκασόλ 10, Μίλερ 10.

Μπρούκλιν Νετς-Σικάγο Μπουλς 96-80 Ουίλιαμς 20, Τζόνσον 19, Πιρς 14, Λίβινγκστον 14, Μπλάτσε 11-Όγκουστιν 16, Μπάτλερ 13, Γκίμπσον 12, Νοά 10, Μπούζερ 10 (13 ριμπ.).

Ντιτρόιτ Πίστονς-Νιου Γιορκ Νικς 96-85 Ντράμοντ 17 (26 ριμπ.), Μπάινουμ 16, Στάκεϊ 16, Σμιθ 15, Μονρό 11-Άντονι 28, Στούντεμαϊρ 22, Σμιθ 16, Τσάντλερ 8 (18 ριμπ.).

Μαϊάμι Χιτ-Σάρλοτ Μπόμπκατς 124-107 Τζέιμς 61, Μπος 15, Ντάγκλας 10, Άλεν 9-Τζέφερσον 38 (19 ριμπ.), Ντάγκλας-Ρόμπερτς 12, Τόλιβερ 12, Νιλ 10, Ζέλερ 10.

Μιλγουόκι Μπακς-Γιούτα Τζαζ 114-88 Ιλιασόβα 31, Πατσούλια 14, Σέσιονς 14, Νάιτ 11, Γουόλτερς 10, Άντριεν 8 (11 ριμπ.)-Καντέρ 27 (14 ριμπ.), Χέιγουορντ 20, Μπερκς 12.

Ντένβερ Νάγκετς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 128-132 Λόσον 31 (11 ασίστ), Τσάντλερ 25 (10 ριμπ.), Φόι 22, Φαρίντ 21-Λοβ 33 (19 ριμπ.), Μάρτιν 22, Πέκοβιτς 16, Μπαρέα 16, Μπρούερ 16.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Λος Άντζελες Λέικερς 106-107 Όλντριτζ 21, Λόπεζ 19 (16 ριμπ.), Λίλαρντ 20, Μπατούμ 17 (15 ριμπ.)-Γκασόλ 22, Μικς 21, Μπέιζμορ 14, Τζόνσον 14, Μάρσαλ 7 (11 ασίστ).

Σακραμέντο Κινγκς-Νιου Ορλίνς Πέλικανς 96-89 Κάζινς 23 (12 ριμπ.), Τόμας 22, Γκέι 14, Μάκλεμορ 10, Έβανς 10 (13 ριμπ.)-Έβανς 27 (10 ριμπ.), Ρόμπερτς 15, Ντέιβις 13, Γκόρντον 10.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Έγινε… καπνός ο Στέφενς!

Μόλις δέκα λεπτά διήρκεσε η τελευταία επίσκεψη του Χουμπ Στέφενς στο προπονητικό κέντρο του ΠΑΟΚ. Δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις ο Ολλανδός, που αποχώρησε όσο πιο γρήγορα γινόταν.

Έγινε… καπνός ο Στέφενς
Πολύ πιο σύντομη, απ’ όσο θα περίμενε κανείς, ήταν η τελευταία επίσκεψη του Χουμπ Στέφενς στο προπονητικό κέντρο της Νέα Μεσημβρίας.

Ο Ολλανδός τεχνικός βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του ΠΑΟΚ μαζί με τον στενό του συνεργάτη, Τον Λόκχοφ, προκειμένου να μαζέψει τα προσωπικά του αντικείμενα και να χαιρετίσει τους ανθρώπους της ομάδας.

Η επίσκεψη του 60χρονου διήρκεσε μόλις δέκα λεπτά, καθώς βρέθηκε για λίγο στο γραφείο του και μετά ξαναπήγε στο αυτοκίνητό του για να αποχωρήσει. Μάλιστα, κατά την έξοδό του από τις εγκαταστάσεις του ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους να κάνει δηλώσεις, ωστόσο, ο ίδιος χαιρέτησε ευγενικά και έφυγε.Πηγή: sport-fm.gr

Γεωργιάδης και επίσημα στον ΠΑΟΚ!!

Την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΟΚ ανέλαβε, όπως αναμενόταν, ο Γιώργος Γεωργιάδης μετά την αποχώρηση του Χουμπ Στέφενς, όπως επίσημα ανακοίνωσε η ΠΑΕ.

Γεωργιάδης και επίσημα στον ΠΑΟΚ
Την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ ανέλαβε και επίσημα ο Γιώργος Γεωργιάδης, ύστερα από την απομάκρυνση του Χουμπ Στέφενς, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ.

Ο μέχρι πρότινος βοηθός του Ολλανδού τεχνικού θα κάνει... ντεμπούτο στον πάγκο του «Δικέφαλου του Βορρά» κόντρα στον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Αυτή θα είναι η δεύτερη… θητεία του Γεωργιάδη στον πάγκο του ΠΑΟΚ, αφού και πέρυσι ανέλαβε τα ηνία μετά την αποχώρηση του Γιώργου Δώνη. Μάλιστα, υπό τις οδηγίες του ο ΠΑΟΚ κατέκτησε την πρώτη θέση στα play off.

Αναλυτικά αναφέρει η ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στην πλέον κομβική περίοδο της αγωνιστικής σεζόν και εξακολουθεί να διεκδικεί δύο σημαντικούς στόχους. Από τη στιγμή που τα αποτελέσματα και η απόδοση της ομάδας δεν ήταν τα αναμενόμενα, ενώ παράλληλα δεν υπήρχαν σαφείς ενδείξεις βελτίωσης, η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία ήταν αναπόφευκτη και ως εκ τούτου ο Γιώργος Γεωργιάδης – μέχρι πρότινος βοηθός του Χουμπ Στέφενς – αναλαμβάνει τις τύχες της ομάδας.

Ο 42χρονος τεχνικός κλήθηκε και πέρυσι να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, έπειτα από την αποχώρηση του Γιώργου Δώνη μετά τον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Υπό τις οδηγίες του Γεωργιάδη ο ΠΑΟΚ κατέκτησε την πρώτη θέση στα play off του πρωταθλήματος που τον οδήγησαν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Γεωργιάδης ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ πριν από περίπου έξι χρόνια, τον Απρίλιο του 2008, ενώ σχεδόν αμέσως μετά «μετακόμισε» από τα αποδυτήρια της ομάδας στα γραφεία αναλαμβάνοντας ρόλο σκάουτερ. Την επόμενη αγωνιστική περίοδο βρέθηκε στον πάγκο της ομάδας Κ20 του ΠΑΟΚ και από εκεί το καλοκαίρι του 2009 αποδέχτηκε την πρόταση να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος των Νέων (Κ19), ενώ λίγους μήνες αργότερα προήχθη στην εθνική Ελπίδων (Κ21). Στον ΠΑΟΚ επέστρεψε το 2012 ως τεχνικός διευθυντής, ενώ αυτή την περίοδο εργάστηκε ως βοηθός του Χουμπ Στέφενς αποδεχόμενος την πρόταση που του έγινε από τον Ολλανδό προπονητή».

«Κατηγορώ» από συνδέσμους του ΠΑΟΚ!

«Κατηγορώ» από συνδέσμους του ΠΑΟΚΔέκα σύνδεσμοι οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ με κοινή τους ανακοίνωση αναφέρονται σε γεγονότα που έγιναν στη Λισαβόνα στο παιχνίδι με την Μπενφίκα και εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για την «αδιαφορία» των ανθρώπων της ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Προς το μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

κ. ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ

Για ακόμα μια φορά ζήσαμε την αδιαφορία της ΠΑΕ κυρίως μέσω των υπαλλήλων της, προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ που κάνει χιλιόμετρα για να βρίσκεται παντού δίπλα στην ομάδα. Από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε στη Λισσαβώνα, η μόνη ενημέρωση από την ΠΑΕ ήταν για την ώρα και το σημείο συνάντησης των οπαδών. Η ώρα έφτασε και για άλλη μια φορά σε εκτός έδρας παιχνίδι, δεν υπήρχε κανείς υπεύθυνος από την ΠΑΕ, αφήνοντας τον κόσμο απροστάτευτο στο έλεος και τις προκλήσεις της πορτογαλικής αστυνομίας. Μια αστυνομία που ήταν προκλητική με τη στάση της απο το σημείο συνάντησης μας ακόμα, γελώντας ειρωνικά, παίζοντας με τα λεγόμενα “γκλοπ” συνεχώς στα χέρια!

Το τι επακολούθησε κατεβαίνοντας να πάρουμε το μετρό για το γήπεδο, μόνο οι παρόντες θα μπορέσουν να το μεταφέρουν. Κάτι που δεν μπορεί δυστυχώς να κάνει η ΠΑΕ, καθώς δεν υπήρχε κανείς εκεί! Κάποιες αντεγκλήσεις στα εισιτήρια του μετρό ήταν η αιτία να χρησιμοποιήσει η αστυνομία το μεγαλύτερο μίσος που έχουμε δει στα τόσα χρόνια που τρέχουμε στα γήπεδα, χτυπώντας ανελέητα όποιον βρουν μπροστά τους και χωρις διακριτικότητα, άντρες, γυναίκες, παιδιά. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, όταν βγαίνοντας απο το μετρό και ενώ συνέλαβαν δικά μας άτομα, ακόμα και λιπόθημα συνέχιζαν να τα χτυπούν με μίσος!

Στο σημείο εκείνο είχαμε 4 συλλήψεις απο την αστυνομία γιατί απλά “έτσι γούσταρε”, 2 εξ αυτών χρειάστηκαν και ιατρική περίθαλψη. Η ΠΑΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ; Πρώτη φορά συναντήσαμε υπάλληλο της λίγο πριν το γήπεδο. Απο εκεί είχαμε και την πρώτη ενημέρωση για τα αδέρφια μας, ότι την επόμενη μέρα θα δικαστούν και παρά τις διαβεβαιώσεις της ΠΑΕ πως την επόμενη μέρα θα είναι στα δικαστήρια, αδιαφόρησε για άλλη μια φορά! Μετά από πίεση δικιά μας τελικά ήρθαν εκπρόσωποι της ΠΑΕ, μάλλον “για τα μάτια του κόσμου”, καθώς στην αρχή μας έλεγαν οτι θα πάνε στην προπόνηση και δεν μπορούνε να έρθουν! Ο κ. Ποικιλίδης στις συζητήσεις που είχαμε μας είπε “αν κάνετε εσείς μ….ες, η ΠΑΕ τι φταίει;”!

Λες και ήταν κανείς απο αυτούς του κυρίους παρόντες στα γεγονότα να εκφέρει και άποψη! Χαρακτηριστικό και εδώ το ότι ο κ. Γεροντίδης -υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ- ήρθε χωρίς διαβατήριο στα δικαστήρια και σε όλη την κατάσταση έμεινε ανεπηρέαστος απολαμβάνοντας τον καφέ του παραδίπλα! Τα αδέρφια μας τα βοήθησε κυριολεκτικά ΜΟΝΟ η ελληνική μας πρεσβεία στη Λισσαβώνα. Όλα αυτά μετά από προσωπική απαίτηση των κρατουμένων ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ! έχοντας το δικαίωμα σαν έλληνες πολίτες.

Ο κ. Ποικιλίδης σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους κρατούμενους, απλά δε μπόρεσε να κάνει το αυτονόητο, να ενημερώσει την πρεσβεία και να φέρουν ένα δικηγόρο όπως του ζήτησαν επιτακτικά οι οπαδοί μας, καθώς δε γνώριζε τις κινήσεις! Απλά πρέπει εδώ να επισημάνουμε, η πίεση που άσκησαν οι κρατούμενοι προς την αστυνομία, ήταν αυτή που τους έβγαλε απο το κρατητήριο….αν περιμένανε απο την ΠΑΕ, ακόμα μέσα θα ήταν! Αν δε γνωρίζετε κύριοι τα βασικά στα διοικητικά σας πόστα, απλά είστε λίγοι!

Προσβάλετε και την ΠΑΕ με την πλήρη άγνοια και αδιαφορία σας! Μια τυπική ενημέρωση που είχε ο πρόξενος απο την ΠΑΕ και τον κ. Γκαγκάτση , ήταν μόνο για 2 τραυματίες, τίποτα για τους άλλους 2 κρατούμενους! Ότι να ναι!
Αυτά να τα γνωρίζει ο κόσμος, γιατί λάθος πληροφορίες βγαίνουν προς τα έξω απο τα Μ.Μ.Ε. Μάλιστα κ. Σαββίδη! Αυτοί είναι οι υπάλληλοι της τεράστιας ομάδας που ονειρευόμαστε όλοι! Έτσι θέλετε να φτιάξουν οι σχέσεις σας με τον κόσμο της ομάδος; Φανταζόμαστε πως ενημερωθήκατε -αν ευαισθητοποιήθηκε- από τον πρώην αστυνομικό διευθυντή που έχετε σαν “υπέυθυνο” ασφαλείας για τα όσα έγιναν στη Λισσαβώνα. Ενημέρωση που σίγουρα ήταν ψεύτικη!

Υ.Γ. Κύριε Σαββίδη, ο κόσμος της ομάδος δεν είναι το μαύρο πρόβατο όπως πολλοί πάνε να περάσουν μέσω των Μ.Μ.Ε.

Υ.Γ.1 Κύριε μεγαλομέτοχε, ο κόσμος του ΠΑΟΚ που εσείς δεν έχετε άμεση επαφή, περιμένει πολλές αλλαγές και στη διοίκηση. Δεν είμαστε αυτοί που θα σας πούμε τι θα κάνετε. Έχουμε όμως το κουράγιο να σας χτυπήσουμε το καμπανάκι του κινδύνου.

Υ.Γ.2 Τέλος, θα θέλαμε θερμά να ευχαριστήσουμε τον διευθύνων σύμβουλο απο το προξενείο της Λισσαβώνας, κ. Κων/νο Κάττουλα καθώς και την αξιότιμη μεταφράστρια κα Βίκυ Ντώνη, για τις φιλότιμες, ακούραστες προσπάθειες και ώρες που βρέθηκαν στο πλευρό των αδερφών μας εως τέλους !

Μετα τιμής

ΠΑΟΚ Club Stuttgart
ΠΑΟΚ Club Dusseldorf
ΠΑΟΚ Club Frankfurt
ΠΑΟΚ Club Hannover
ΠΑΟΚ Club Reutlingen
ΠΑΟΚ Club Dortmund
ΠΑΟΚ Club Ludenscheid
ΠΑΟΚ Club Troisdorf
ΠΑΟΚ Club Duisburg
ΠΑΟΚ G4 Zurich"

Και κάτι θετικό για τον Άρη…!

Να που μπορεί να υπάρξει και μια καλή είδηση για την ΠΑΕ Άρης. Οι κίτρινοι κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα και πήραν προσωρινή διαταγή μέχρι και τις 24 Μαρτίου.

Και κάτι θετικό για τον Άρη…
Υπάρχουν και καλά μαντάτα για τον Άρη.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα ο δικαστήριο αποφάσισε να δώσει προσωρινή διαταγή προστασίας από τους πιστωτές μέχρι και τις 24 Μαρτίου.

Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη για την ομάδα της Θεσσαλονίκης η οποία για το επόμενο χρονικό διάστημα δεν έχει να φοβάται κάτι σχετικά με τα χρήματα που οφείλει.

Οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ είχαν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας νέα προσωρινή διαταγή προστασίας βάσει του άρθρου 103, παράγραφος 3 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Σε αυτό επικαλούνται «σπουδαίους λόγους» λόγω της υπαγωγής στο άρθρο 99 και ζήτησαν άμεσα να βγει η απόφαση. Κάτι που έγινε σήμερα.Πηγή: sport-fm.gr

«Το περίμενα ότι θα συμβεί»

Αιχμές για ορισμένους μέσα στον ΠΑΟΚ άφησε ο Στέφενς, μιλώντας στην «Telegraaf». «Τον τελευταίο καιρό είχα παρατηρήσει ορισμένους ανθρώπους να παίζουν κάποιο ρόλο», τόνισε ο Ολλανδός τεχνικός.

«Το περίμενα ότι θα συμβεί»
Ενοχλημένος από την στάση κάποιων στο ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε ο Χουμπ Στέφενς, μιλώντας σε ολλανδική ιστοσελίδα.

Ο Ολλανδός προπονητής αφήνει σαφείς αιχμές ακόμη και για ποδοσφαιριστές, αναφέροντας ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» κέρδιζε με 2-0 τον Εργοτέλη και τελικά έφυγε με την ισοπαλία (2-2) από το Ηράκλειο.

«Εδώ και αρκετό καιρό ήξερα ότι αυτό θα συμβεί», ήταν το πρώτο σχόλιο του 61χρονου τεχνικού στην «Telegraaf» και πρόσθεσε:

«Παλεύαμε για τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα και έχουμε φτάσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου, όμως το τελευταίο διάστημα χάναμε ή φέρναμε ισοπαλία σε αρκετά ματς. Τον τελευταίο καιρό είχα παρατηρήσει ορισμένους ανθρώπους να παίζουν κάποιο ρόλο. Όταν την Κυριακή ήμασταν μπροστά με 2-0 και το ματς έληξε 2-2, ήξερα ότι έφτασε η ώρα». Πηγή: sport-fm.gr

«Ελάχιστα λάθη από τους διαιτητές»

Η καλύτερη αγωνιστική από πλευράς διαιτησίας ήταν η 27η της Σούπερ Λίγκας, όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Ελάχιστα λάθη από τους διαιτητές»
Κανείς δεν ασχολήθηκε με τη διαιτησία στους αγώνες της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, συμπεριλαμβανομένου και του ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, όπως τόνισε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Αθήνας στην εκπομπή «Πνίξτε τον Φουνταριστό» με τους Γιώργο Θαναηλάκη και Μηνά Τσαμόπουλο

Σάββατο, 01 Μαρτίου 2014

SKODA ΞΑΝΘΗ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 4-1
Διαιτητές: Ηλίας Σπάθας, Χρήστος Σωτηρόπουλος, Ιωάννης Κοντιζάς
4ος Διαιτητής: Αναστάσιος Κάκος

«Ο Σπάθας με καλή φυσική κατάσταση ήταν κοντά στις φάσεις και σε δύο περιπτώσεις πέναλτι σε ανατροπές παικτών της Ξάνθης, πήρε τις σωστές αποφάσεις και δεν έκανε λάθος. Συγχαρητήρια στον Κώτσιο, ο οποίος στο πρώτο πέναλτι που έκανε έδωσε το χέρι στον διαιτητή και παραδέχθηκε το λάθος του. Αυτές είναι συμπεριφορές που πάντα πρέπει να τις λέμε».

ΒΕΡΟΙΑ – ΑΠΟΛΛΩΝ 1-1
Διαιτητές: Γεώργιος Κομίνης, Κωνσταντίνος Ποντίκης, Γεώργιος Καλφόγλου
4ος Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης

«Σε ένα παιχνίδι – μία κατηγορία, ο Κομίνης έκανε καλή διαιτησία και το μοναδικό του λάθος ήταν πως έπρεπε να δείξει κίτρινη στον Πετρόπουλο και κόκκινη στον Αραμαντίδη σε μία διένεξη που είχαν».

ΑΡΗΣ – ΟΦΗ 0-0
Διαιτητές: Δημήτρης Στυλιαράς, Πολυχρόνης Κωσταράς, Δημήτριος Γκάγκας
4ος Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης

«Ήταν ένα παιχνίδι ψυχολογίας, αφού ο Άρης προερχόταν από το… πέρασε ή δεν πέρασε η μπάλα από το προηγούμενο ματς με τον Πλατανιά. Ο Στυλιάρας μαζί με τους βοηθούς του πέρασαν με άριστα από το “Βικελίδης” και δεν ασχολήθηκε κανείς μαζί τους».

Κυριακή, 02 Μαρτίου 2014

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-3
Διαιτητές: Ανδρέας Παππάς, Δημήτριος Τάτσης, Ηλίας Αλεξέας
4ος Διαιτητής: Ιωάννης Καμπαξής

«Ο Παππάς έκανε μία καλή διαιτησία και αν ήταν πιο προσεκτικός στον πειθαρχικό έλεγχο θα ήταν άριστςο».

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 1-0
Διαιτητές: Αλεξάνδρος Αρετόπουλος, Λάζαρος Δημητριάδης, Αθανάσιος Θανασακούδης
4ος Διαιτητής: Γεώργιος Λιαχούδης

«Πολύ καλή η παρουσία του Αρετόπουλου, ο οποίος δείχνει να έχει ανέβει και έβγαλε με άνεση το παιχνίδι. Καλοί και οι βοηθοί του»

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΠΑΟΚ 2-2
Διαιτητές: Αθανάσιος Γιάχος, Ιορδάνης Δημητριάδης, Ιορδάνης Απτόσογλου
4ος Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος

«Ο Γιάχος πέρασε και αυτός αθόρυβα, δείχνοντας ότι πέτυχε και είχε σωστές αποφάσεις, όπως και οι βοηθοί του».

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΚΑΛΛΟΝΗ 1-1
Διαιτητές: Αναστάσιος Παπαπέτρου, Αντώνιος Καρατζίκας, Τρύφων Πετρόπουλος
4ος Διαιτητής: Μιχαήλ Βοσκάκης

«Πολύ καλή η διαιτησία του Παπαπέτρου και κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί του».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-3
Διαιτητές: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, Δαμιανός Ευθυμιάδης, Αλέξανδρος Γρέβενης
4ος Διαιτητής: Μιχαήλ Κουκουλάκης

«Καλή η διαιτησία του Σιδηρόπουλου. Μπήκε στο κλίμα του αγώνα, δεν δημιούργησε προβλήματα και στα λάθη ήταν υπεύθυνος ο βοηθός. Στο πέναλτι που έδωσε υπάρχει πρώτα επιθετικό του Πέρες στον Τριανταφυλλόπουλου και στη συνέχεια ο Κουτρομπής σπρώχνει τον παίκτη του Ολυμπιακού. Στα τελευταία λεπτά ο Χολέμπας, ενώ έχει κάρτα, κάνει τράβηγμα και θα έπρεπε να τον είχε αποβάλει ο διαιτητής, αλλά μέτρησε και την ψυχολογία της εξέδρας»

Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2014

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-2
Διαιτητές: Σταύρος Τριτσώνης, Χρήστος Ακρίβος, Χασάν Κούλα
4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Ιωαννίδης

«Ο Τριτσώνης και οι βοηθοί του ήταν αλάνθαστοι. Όταν παίζεις μία κατηγορία ο διαιτητής πρέπει να είναι προετοιμασμένος πριν μπει μέσα, αφού εδώ στην Ελλάδα μεταφέρουμε εύκολα τα λάθη μας στον διαιτητή».

«Κρεμάει» τα παπούτσια του ο Πουγιόλ;

Εντονότατη φημολογία για αποχώρηση του Κάρλες Πουγιόλ από την ενεργό δράση στην Ισπανία!

«Κρεμάει» τα παπούτσια του ο Πουγιόλ;
Μεγάλα ερωτήματα έχει προκαλέσει η ενημέρωση της Μπαρτσελόνα στους ισπανούς δημοσιογράφους για μια δήλωση που θα γίνει από τον Κάρλες Πουγιόλ εκτάκτως σήμερα.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της «Μπάρτα» πρόκειται να παρουσιαστεί στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου του προπονητικού κέντρου της ισπανικής ομάδας πριν την προπόνηση.

Αναμένεται να κάνει μια δήλωση χωρίς να δεχθεί ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους που θα δώσουν το «παρών» εκεί και να αποχωρήσει για να λάβει μέρος στο πρόγραμμα εκγύμνασης.

Η ενημέρωση αυτή έχει προκαλέσει μεγάλη «αίσθηση» στην Ισπανία καθώς πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν αποκλείεται σε αυτή τη δήλωση να κάνει γνωστή την απόφασή του να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι η δήλωση αυτή έχει να κάνει με μια σειρά από δημοσιεύματα τα οποία υπήρξαν στον Τύπο της χώρας πριν από κάποιες ημέρες και ανέφεραν ότι απλώς αποφάσισε να αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα!
Πηγή: sport-fm.gr

Έρχονται «τεστ» από Δέλλα!!

Δέκα αγώνες έχουν απομείνει στην ΑΕΚ μέχρι το τέλος της σεζόν στη Γ’ Εθνική, με τον Δέλλα να ετοιμάζει αλλαγές εν όψει του ματς με τον Ηρόδοτο και να δίνει ευκαιρίες στους νεαρούς ποδοσφαιριστές του.

Έρχονται «τεστ» από Δέλλα
Στις προπονήσεις επιστρέφουν σήμερα οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ για τον κυριακάτικο αγώνα με τον Ηρόδοτο, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής (15:00).

Η «Ένωση» αντιμετωπίζει τους Κρητικούς με την εικόνα των δύο ομάδων να είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με την τελευταία τους συνάντηση.

Συγκεκριμένα, στις 11 Δεκεμβρίου ο «Δικέφαλος» είχε αντιμετωπίσει εκτός έδρας τους Ηρακλειώτες, βρισκόμενος στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και τότε οι φιλοξενούμενοι ήταν στην πρωτοπόροι στον 6ο όμιλο.

Τότε η ομάδα του Δέλλα έψαχνε τα πατήματά της, έχοντας ως στόχο να… ξεφύγει για την άνοδο στη Football League. Τώρα, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει και η ΑΕΚ είναι στην πρώτη θέση και μετά τους δύο αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, ήρθε η ώρα για τον κόσμο της να δώσει δυναμικό «παρών» στο ΟΑΚΑ.

Από την πλευρά του, ο 37χρονος προπονητής είναι αρκετά πιθανό να προχωρήσει σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα της ομάδας, αφού απομένουν δέκα αγώνες μέχρι τη λήξη της σεζόν και καλείται να αξιολογήσει όλους τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του με φόντο την άνοδο της ομάδας στη Β’ Εθνική.

Εν όψει του αγώνα με τον Ηρόδοτο, μετά το διήμερο ρεπό για κάποιους παίκτες ξεκινάει η προετοιμασία για την κυριακάτικη αναμέτρηση, με τους «κιτρινόμαυρους» να θέλουν να προσφέρουν ακόμη ένα ποδοσφαιρικό θέαμα στους οπαδούς που θα βρεθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Πηγή: sport-fm.gr

Τα λένε στο… Ειρηνοδικείο!!

Η ΚΜΑ καταθέτει την αίτηση ανάκλησης της διοίκησης του Λάμπρου Σκόρδα σήμερα στο Ειρηνοδικείο με την πλευρά του προέδρου της ΠΑΕ Άρης να ετοιμάζεται να την αντικρούσει.

Τα λένε στο… Ειρηνοδικείο!
Την αίτηση ανάκλησης της νυν διοίκησης του Λάμπρου Σκόρδα στην ΠΑΕ Άρης αναμένεται να κατατεθεί σήμερα μετά από τις σχετικές αποφάσεις της Κοινωνίας Μελών Άρη και του Ερασιτέχνη.

Ο Σπύρος Χριστοφορίδης, ο νομικός ο οποίος έχει εξουσιοδοτηθεί για να κινήσει τις διαδικασίες, θα επισυνάψει στο σχετικό φάκελο και την απόφαση του Ερασιτέχνη για να είναι ακόμη περισσότερο ισχυρή απέναντι στην πλευρά του Λάμπρου Σκόρδα.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης από την στιγμή που δεν παραιτήθηκε στις ημέρες που προηγήθηκαν είναι αποφασισμένος να αντικρούσει τις κατηγορίες αυτές. Εκτιμάται ότι θα υποστηρίξει πως δεν συντρέχουν λόγοι να διακοπεί η θητεία της διοίκησης.

Την ίδια στιγμή, οι ποδοσφαιριστές προσπαθούν να συγκεντρωθούν στο παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Πηγή: sport-fm.gr

«Ασπρόμαυρες» εξελίξεις!

Εντός της ημέρας αναμένεται να επισημοποιηθεί αν ο Γιώργος Γεωργιάδης θα αναλάβει τον ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος της σεζόν, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η παρουσία του Χουμπ Στέφενς στην προπόνηση.

«Ασπρόμαυρες» εξελίξεις
Η χθεσινή μέρα στον ΠΑΟΚ πέρασε, χωρίς να έχει αποφασιστεί τι θα γίνει στο ποδοσφαιρικό τμήμα μετά την λύση της συνεργασίας με τον Χουμπ Στέφενς.

Ο λόγος είναι ότι κάποιες από τις συνεργασίες είναι υπό διαπραγμάτευση, με τις επαφές να μην έχουν ολοκληρωθεί.

Σήμερα αναμένεται να γίνει γνωστό αν ο Γιώργος Γεωργιάδης θα αναλάβει την ομάδα μέχρι το καλοκαίρι, με την προοπτική η ομάδα να προσλάβει τον διάδοχο του Ολλανδού προπονητή εν όψει της επόμενης σεζόν.

Πιθανότατα δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια ανακοίνωση για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον μέχρι πρότινος βοηθό του 61χρονου προπονητή.

Σήμερα θα πέσουν οι τίτλοι τέλους στη συνεργασία του «Δικεφάλου του Βορρά» με τον Στέφενς, ο οποίος θα βρεθεί στη κλειστή προπόνηση που θα διεξαχθεί το μεσημέρι (στις 15.30) στη Νέα Μεσημβρία.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία του Ολλανδού στο προπονητικό κέντρο και αν θα μιλήσει με κάποιους παίκτες ή θα τους κάνει τα παράπονά του ή απλώς θα τους αποχαιρετήσει. Πηγή: sport-fm.gr

Το δύσκολο έργο του Αναστασίου!

Επιχείρηση «προσγείωση» στον Παναθηναϊκό, ύστερα από τη σημαντική νίκη επί του Ολυμπιακού. Πλέον οι «πράσινοι» έχουν τον αγώνα με τον Άρη, ο οποίος «καίγεται» για να παραμείνει στην κατηγορία.

Το δύσκολο έργο του Αναστασίου
Ενθουσιασμός επικρατεί στις τάξεις του Παναθηναϊκού, ύστερα από την νίκη επί του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα.

Στο «τριφύλλι» έχουν να λένε για την εμφάνισή τους στο Καραϊσκάκη και για το αποτέλεσμα, το οποίο ήταν ονειρικό.

Ωστόσο, ο Γιάννης Αναστασίου έχει το δύσκολο έργο να προσγειώσει τους ποδοσφαιριστές του μετά το κυριακάτικο παιχνίδι.

Ο Έλληνας τεχνικός καλείται να χτίσει στην επιτυχία της ομάδας του στο Καραϊσκάκη και παράλληλα να τους προετοιμάσει για το σαββατιάτικο ματς με τον Άρη στη Λεωφόρο.

Οι «κίτρινοι» θέλουν πάση θυσία τη νίκη για να έχουν μαθηματικές ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία, όμως οι «πράσινοι» θέλουν να παραμείνουν στον δρόμο των επιτυχιών και να μειώσουν και άλλο από ΠΑΟΚ και Ατρόμητο εν όψει της διαδικασίας των πλέι οφ.

Εν όψει του αγώνα με τους Θεσσαλονικείς, ο Αναστασίου – μετά τον Τριανταφυλλόπουλο – δεν υπολογίζει και τον Στέφανο Καπίνο, ο οποίος υπέστη κάκωση στην ωμοπλάτη και δεν θα προπονηθεί μέχρι και την Πέμπτη. Πηγή: sport-fm.gr

Κοιτάει πλέον μπροστά!

Στην άκρη αφήνουν στον Ολυμπιακό την ήττα από τον Παναθηναϊκό, έχοντας σε πρώτο πλάνο το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και στη συνέχεια τον επαναληπτικό με τη Γιουνάιτεντ για το Champions League.

Κοιτάει πλέον μπροστά
Πληγωμένο είναι το γόητρο του Ολυμπιακού μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, όμως στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο παρουσιάζονται αποφασισμένοι να επιστρέψουν στις επιτυχίες και να προσφέρουν πάλι στιγμές χαράς στους οπαδούς τους.

Η αρχή πρέπει να γίνει με τον ΠΑΟΚ, στο ντέρμπι της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, και στη συνέχεια να πάρουν την πρόκριση με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τους «8» του Champions League.

Άλλωστε, αυτό ήταν και το μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη μετά το τέλος του προχθεσινού ματς στο Καραϊσκάκη, στην συνομιλία που είχε με τον Μίτσελ:

«Θέλουμε στη συνέχεια να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας που στεναχωρήσαμε και να πετύχουμε όλους τους στόχους μας σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Champions League. Ήταν μία κακή βραδιά για όλους μας, αλλά δεν θα διαλύσουμε την ομάδα».

Από την πλευρά του, ο Ισπανός τεχνικός αναγνώρισε ότι έκανε λάθη στην επιλογή της ενδεκάδας, όμως παρουσιάζεται έτοιμος να «φρεσκάρει» την ομάδα του για το κυριακάτικο ντέρμπι στην Τούμπα.

Όσον αφορά τώρα τον Ολαϊτάν, συνεχίζει τις εξετάσεις για να διαπιστωθούν τα αίτια που προκάλεσαν την μυοκαρδίτιδα, χωρίς να μπορεί να γίνει εκτίμηση πότε θα μπορέσει να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους.

Πάντως, χθες ο Νιγηριανός φορ ήταν ευδιάθετος, δέχθηκε την επίσκεψη του Μίτσελ και των συμπαικτών του, και έλεγε πως σήμερα θα βρεθεί στου Ρέντη για να προπονηθεί. Πηγή: sport-fm.gr

Έλα Μόγιες να σου δείξει ο Αναστασίου!!

Αν ο Μόγιες έκανε τέτοιο κοουτσάρισμα σαν αυτό του Αναστασίου, ίσα που του ανανεώνανε το συμβόλαιο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τώρα και για καμία πενταετία ακόμα. Το doggy style αναλύει. Ποιος Μόγιες, δηλαδή; Είδατε πώς κατέβασε την Μάντσεστερ στο Καραϊσκάκη; Άδεια ήταν η αγγλική ομάδα στα χαφ. Ελαφριά. Και ο Ολυμπιακός έκανε πάρτι. Καμία τακτική. Τίποτα απολύτως. Και γι’ αυτό τον έχουν έτοιμο για σουτάρισμα από τον πάγκο της Γιουνάιτεντ.
Ο Αναστασίου, λοιπόν, έπρεπε να δείξει στον Μόγιες πώς μια ομάδα πρέπει να κάνει τακτική για να φύγει με το διπλό από το Καραϊσκάκη.
Ο Έλληνας τεχνικός, δίχως να έχει έναν Ρούνεϊ κι έναν Φαν Πέρσι στην σύνθεσή του, έδωσε ρέστα από τον πάγκο.
Η δύναμη του Παναθηναϊκού ήταν στο κέντρο κι από εκεί ξεκινούσε ο περιορισμός του Ολυμπιακού, αλλά και οι αντεπιθέσεις.
Ο Αναστασίου, δηλαδή, έβαλε τα γυαλιά στον Μόγιες, αφού ο ένας έφυγε θριαμβευτής από το Καραϊσκάκη, με τον Ολυμπιακό να παίζει με την ίδια ακριβώς ενδεκάδα και στα δυο ματς, ενώ ο άλλος γύρισε στην Αγγλία ταπεινωμένος.
Πηγή: sportdog.gr

Αναστασιάδης: «Θέλουμε δουλειά και… προσευχή»

Ο… κλοιός «σφίγγει» γύρω απ’ τον Πλατανιά. Και πέραν της αγωνιστικής «μεταμόρφωσης», χρειάζεται και η βοήθεια από… πάνω, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Αναστασιάδης: «Θέλουμε δουλειά και… προσευχή»
Η υπόθεση παραμονής στον Πλατανιά δεν περνάει μόνο απ’ τα πόδια των παικτών. Χρειάζεται και προσευχή, όπως τόνισε ο Άγγελος Αναστασιάδης μετά τη νέα ήττα των Κρητικών απ’ τον ΠΑΣ Γιάννινα (2-1).

Ο Έλληνας τεχνικός ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου την ευθύνη για το αρνητικό αποτέλεσμα και την κακή εμφάνιση της ομάδας του κι εμφανίστηκε έτοιμος για σκληρή δουλειά προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της «σωτηρίας».

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Έπρεπε και θέλαμε να κερδίσουμε αλλά τα πράγματα δεν πήγαν καλά σε όλο το ματς. Στο πρώτο κόρνερ του αντιπάλου δεχτήκαμε γκολ. Τρέξαμε, ισοφαρίσαμε αλλά δεχτήκαμε γκολ ξανά σε δεύτερο κόρνερ. Ήμασταν απείθαρχοι. Δεν προσπαθήσαμε μετά το δεύτερο γκολ να ισοφαρίσουμε με σωστό τρόπο. Το αποτέλεσμα αυτό ήταν πάρα πολύ άσχημο για την ομάδα. Όλη την ευθύνη για ήττα την φέρω εγώ και τώρα πρέπει να κερδίσουμε εκτός έδρας τους βαθμούς που χάσαμε σήμερα. Εύχομαι καλή Σαρακοστή σε όλους σας. Για μας θα είναι πολύ δύσκολη αυτή η Σαρακοστή».

Για το αν προβληματίζεται που δέχτηκε με τον ίδιο τρόπο και τα δυο γκολ η ομάδα του: «Δεν θα κατηγορήσω κανέναν. Αυτή η ομάδα θέλει πάρα πολλή δουλειά και προσευχή. Σήμερα η απόδοσή μας δεν ήταν για να χάσουμε, αλλά έτσι ήρθε, τι να κάνουμε».

Για τη δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί για τον Πλατανιά: «Πρέπει πλέον να κάνουμε πράγματα μέσα στη θύελλα και την τρικυμία. Και πρέπει να αλλάξουμε πολλά».

Άλλο επίπεδο ο Μπεργκ!!

«Ντου από Παντού» για τον Μπεργκ, τον καλύτερο σέντερ φορ του πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή, που έβγαλε μάτια χθες στο Καραϊσκάκη. Όσο ο Μήτρογλου ήταν στα φόρτε του στο πρωτάθλημα, όλοι ξέραμε ποιος ήταν ο κορυφαίος σέντερ φορ στην Σούπερ Λίγκα.
Ο Μήτρογλου, δηλαδή, έκανε πράγματα που είχαμε χρόνια να δούμε από κάποιον σέντερ φορ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και γι’ αυτό βρέθηκε σύντομα ομάδα από την Αγγλία να του δώσει τόσα λεφτά για να τον αποκτήσει. Και μόνο ότι έχει φύγει τόσο καιρό από την Ελλάδα, αλλά ακόμα παραμένει 1ος σκόρερ, λέει πολλά για την αξία του.
Με σέντερ φορ
Έφυγε, όμως, και πήγε στην Φούλαμ. Ο Ολυμπιακός έχει πλέον τον Ολαϊτάν που τα πάει πολύ καλά, τον Στσέποβιτς που έκανε και χατ-τρικ πρόσφατα, αλλά και τον Βαλντές που είναι μεν γνωστό όνομα, αλλά δεν έχει αγωνιστεί ακόμα αρκετά έτσι ώστε να τον κρίνουμε. Όσο για τον Σαβιόλα, σπάνια αγωνίζεται φουνταριστός και συνήθως παίζει πίσω από το σέντερ φορ. Δεν κάνει, άλλωστε, και την καλύτερη σεζόν της ζωής του έτσι κι αλλιώς.
Τον Κλάους
Ο ΠΑΟΚ για βασικό σέντερ φορ έχει, ως γνωστόν, τον Αθανασιάδη που είναι εδώ και πολύ καιρό εκτός φόρμας.
Ο Παπαδόπουλος
Από τις άλλες ομάδες δεν έχουμε δει και τίποτα φοβερό. Ίσως με εξαίρεση τον Παπαδόπουλου του Ατρόμητου που τα πάει μια χαρά, ενώ ο Σολάρι έπιασε τα 13 γκολ.
Περί Πέτριτς
Όπως, βέβαια, σαν όνομα είναι γνωστός και ο Πέτριτς, αλλά ούτε αυτόν τον έχουμε δει σε πολλά ματς ακόμα στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Κάνει τη διαφορά
Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, κι έτσι όπως έχει η κατάσταση στην Σούπερ Λίγκα, ο Μπεργκ είναι ο κορυφαίος σέντερ φορ της κατηγορίας κατά τη γνώμη μου. Σύμφωνα με όσα βλέπουμε τούτη τη στιγμή στο πρωτάθλημα. Σε πολλά ματς, δηλαδή, κάνει τη διαφορά. Και σαν σκόρερ και σαν ασίστ και σαν ηγετική φυσιογνωμία.
Μοιράζει μπάλα
Έχει απίστευτη κίνηση σέντερ φορ, παίζει με το κεφάλι ψηλά, μοιράζει μπάλα, σκοράρει. Και δεν είναι κάποιος τυχαίος γκολτζής. Έχει παίξει στο Αμβούργο, στην Αϊντχόβεν κλπ. Άλλο ότι είχε και τις ατυχίες του που τον φέρανε πίσω στην καριέρα του.
Βρήκε τον εαυτό του
Στον Παναθηναϊκό, λοιπόν, έχει βρει τον εαυτό του. Και μετά το πρώτο διάστημα προσαρμογής, πετάει. Είναι άλλο επίπεδο σέντερ φορ. Και μην ξεχνάμε ότι είναι μόλις 27 ετών! Μέχρι, δηλαδή, που έχει και αξία μεταπώλησης!
Πηγή: sportdog.gr

Το κουλό, το παλαβό και οι πολλοστές χαρές!!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει για τη συνωμοσία του σύμπαντος, τα κακά, στραβά κι ανάποδα της βραδιάς του ντέρμπι, τη mea culpa του Μίτσελ, αλλά και για την επιστροφή του χαμόγελου στο λαό του Ολυμπιακού Όταν σε μία από τις απολαυστικότερες βραδιές του στο Champions League ο Ολυμπιακός έβαζε 6 στη Λεβερκούζεν, που πριν λίγο διάστημα ήταν φιναλίστ ευρωπαϊκού τελικού, δεν αρκούσε εκείνη η ασύγκριτη εμφάνιση του Τζόλε ή από μόνο του, το ισοπεδωτικό παιχνίδι των «ερυθρολεύκων».
Έπρεπε να συνωμοτήσει το σύμπαν για να γράψει η ιστορία το εμφαντικό 6-2 στη Ριζούπολη. Ήταν απίθανος ο Ολυμπιακός και κάκιστοι από την άλλη οι Γερμανοί.
Έτσι συμβαίνει, πάντοτε, εκεί που τα σκορ προκαλούν αίσθηση. Τότε που πραγματικά και το πιο τρελό σενάριο επιστημονικής φαντασίας αδυνατεί να υπογράψει μια τέτοια εξέλιξη και κατάληξη αγώνα.


Όλα πήγαν στραβά για τον Ολυμπιακό και κατ’ ευχή για τον Παναθηναϊκό. Αυτά συμβαίνουν κάθε 2-3 δεκαετίες και αν…
Σάμπως δύο «4άρες» δεν έχει φάει ο ΠΑΟ στο Κύπελλο, μία στη Λεωφόρο, μία στο Καραϊσκάκη;
Ούτε κέρμα στο «διπλό»
Άκουγα κάπου ένα φίλο του Παναθηναϊκού, ακροατή, που με τιμιότητα ο άνθρωπος όταν ρωτήθηκε από μικροφώνου: «Θα ‘βαζες 100 ευρώ αν στα δώριζα, στοίχημα για αυτό το 0-3;», απάντησε: «Αμφιβάλλω αν θα έσπρωχνα και κέρμα μονό-ευρώ για ποντάρισμα (και να τσέπωνα τα άλλα 99), ακόμα και στο ‘διπλό’ του Παναθηναϊκού».
Ακριβώς αυτό. Ούτε καν σε νίκη του ΠΑΟ δεν «πήγαινε» από πουθενά το πράμα, βάση λογικής κι αυτό στο βάθος του κεφαλιού τους το είχαν από τον Αλαφούζο και τον Αναστασίου, ως τον τελευταίο «πράσινο» οπαδό.
Το θέμα είναι ότι πολλές ώρες μετά το τελευταίο σφύριγμα του Σιδηρόπουλου, και οι Παναθηναϊκοί και οι Ολυμπιακού, το ίδιο ρεφρέν σιγοψιθυρίζουν: «Όνειρο ζω και μη με ξυπνάτε τώρα». Οι μεν το απολαμβάνουν, τσιμπιούνται για να κατανοήσουν την πραγματικότητα, να το καλό-πιστέψουν ότι δεν πρόκειται για αυταπάτη αλλά για γεγονός.
Και οι δε, για να προσπεράσουν τον απρόβλεπτο εφιάλτη, το απίστευτο, το ακατανόητο, το… κουλό, το παλαβό, το «δεν υπάρχει».
Στην μπάλα όλα υπάρχουν, όλα συμβαίνουν, όλα μπαίνουν, όλα χάνονται. Όπως την περασμένη Τρίτη ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι στον αγωνιστικό χώρο δεν αραδιάζονται και δεν παίζουν οι δεσμίδες χαρτονομισμάτων, τα αστρονομικά κασέ των ποδοσφαιριστών και οι «αστρικές» αποστάσεις των budget, φωνάζοντας σε όλο τον πλανήτη που του έβγαζε το καπέλο για την «υποταγή» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: This is football, με τον ίδιο τρόπο, αλλά στα… ελληνικά, επαναλήφθηκε η ίδια «ρήση»: Αυτό είναι το ποδόσφαιρο.
Η μπάλα, η θηλυκιά, η άτιμη, η… πρόστυχη (α, ρε Όσιμ, όπου να ‘σαι, ν’ αγιάσει το στόμα σου)!
Έγραφα από την παραμονή του ντέρμπι, για πολλοστή φορά στην καριέρα μου, σε σημείο που να καταντάω κουραστικός, ότι προγνωστικά δεν γίνονται σε κλασικές, παραδοσιακές αναμετρήσεις δύο φανελών που… ζυγίζουν τόνους.
Όπως επίσης και ότι η ροή του ματς θα εξελισσόταν με βάση τις «αποφάσεις» του Ολυμπιακού. Ενός Ολυμπιακού, όμως, που θα είχε έστω… κατιτίς από τα καλούδια της μεγαλουργίας του εναντίον της Γιουνάιτεντ.
Κι όχι μιας ομάδας που δεν ανέδειξε ακόμα κι έναν διακριθέντα!
Δικαίωμα στην κακή εμφάνιση, στη μία παντελώς αγνώριστη αγωνιστική συμπεριφορά, έχουν όλες οι ομάδες στη γη. Μην τρελαθούμε κιόλας. Δεν γίνεται να σου πηγαίνουν όλα και πάντα πρίμα.
Το πολύ κακό για τους «ερυθρόλευκους», τον κόσμο και τη διοίκηση, ήταν ότι όλα τα στραβά – που είπε και ο Μίτσελ – κι ανάποδα, έτυχαν μαζί, σε έναν αγώνα και σε τι αγώνα. Σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, πάνω στην κυριολεξία της λέξης και της έννοιας «γόητρο».
Εδώ παρά λίγο - έβαλε ο Θεός το χέρι του - να είχαμε «ντράβαλα» με το παλικαράκι τον Ολαϊτάν.
Η συγκλονιστική σκηνή με την πτώση του στο έδαφος θα μείνει άσβηστη από τις μνήμες όλων. Ευτυχώς που το παιδί είναι καλά.
Με την ευκαιρία θέλω να σταθώ και να εξάρω τις εσπευσμένες, ανθρώπινες αντιδράσεις του Κουτρουμπή, του Λαγού, όλων των παικτών του Παναθηναϊκού και του Αναστασίου, σε εκείνο το εφιαλτικό χρονικό διάστημα που το ρολόι είχε σταματήσει και οι ανάσες είχαν κοπεί, ώσπου να δούμε τον «Μιχαλάκη» να σαλεύει ξαπλωμένος στο φορείο.
Η βραδιά είχε ξεκινήσει λάθος για τον Ολαϊτάν και τον Ολυμπιακό κάποια λεπτά νωρίτερα, όταν το κοντρόλ που (δεν) κάνει, φάτσα με τον Καπίνο έτοιμος για το 1-0, πιθανά να είναι και το χειρότερό του, από την ημέρα που άρχισε να κλοτσάει μπάλα!
Ύστερα το σοκ με τον τραυματισμό του, ο επηρεασμός για αρκετά λεπτά ώσπου να συνέλθουν οι συμπαίκτες του στο τερέν… Κι όλο αυτό, μια επιπρόσθετη «ζημιά» στην έλλειψη δυνάμεων και φρεσκάδας από την υπερπροσπάθεια της Τρίτης, που έδεσε πρόσθετα βαρίδια στα πόδια των «ερυθρολεύκων».
Το εύκολο λάθος από την άμυνα (από ένα τέτοιο του Μανωλά προέρχεται το πρώτο γκολ του Πράνιτς, ενώ «γκέλα» του Παπαδόπουλου είναι ουσιαστικά και το 0-2 στην μονομαχία με τον Μπεργκ), τα «πουλήματα» στο κέντρο, οι ατομικές ημιτελείς προσπάθειες και, ασφαλώς, το χαμένο πέναλτι του Τσόρι, δείχνουν ξεκάθαρα την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, καθαρού μυαλού, πειθαρχίας στο γήπεδο.
Στοιχεία που κατά κύριο λόγο οφείλονται σε κούραση.
Δεν αναφέρομαι τόσο στα χιλιόμετρα που «κατάπιαν» οι πρωταθλητές στο ματς με την Μάντσεστερ. Είναι και αυτά, αλλά περισσότερο είναι το άδειασμα από ψυχικές δυνάμεις, αφού για αυτό το 2-0 επί των Εγγλέζων απαιτήθηκε να «στραγγίξουν» όλα τα… ρεζερβουάρ. Σταγόνα δεν έμεινε.
Θα ‘ταν αλλιώς
Εκ του αποτελέσματος προκύπτει η mea culpa που, εν ολίγοις και ακροθιγώς, έκανε – ύστερα από σχετική ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου – ο Μίτσελ.
Έγραψα άρθρο το Σάββατο, προτού πληροφορηθώ την αποστολή για το ματς και αναφερόμουνα σε Ιμπαγάσα, Σέποβιτς και σε (τουλάχιστον μικρό) rotation της ομάδας.
Όταν αντιλήφθηκα ότι ο Αργεντινός (κυρίως) αλλά και ο Σέρβος (προερχόμενος από χατ τρικ στο Ηράκλειο όπως και να ‘χε) θα ήταν εκτός 18άδας, ένιωσα σίγουρα έκπληξη.
Τώρα, κατόπιν εορτής, θα πω κι εγώ όπως προφανώς και ο ίδιος ο Ισπανός, ότι στον 1ο γύρο, στη σειρά αγώνων με Μπενφίκα, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ, του είχε βγει η χρησιμοποίηση ίδιας 11άδας.
Αυτή τη φορά δεν επαναλήφθηκε το ίδιο. Έτσι κι αλλιώς είπαμε, μπάλα είναι. Ο θρίαμβος από την συντριβή χωρίζονται από λεπτομέρειες, από μια κλωστή.
Αν ο Ολαϊτάν είχε κοντρολάρει νορμάλ και άνοιγε το σκορ τώρα ίσως να λέγαμε άλλα…
Υ.Γ.: Η κλάση του Ολυμπιακού, η εμπειρία, το επίπεδό του, είναι τέτοια που η διαχείριση της βαριάς ήττας της Κυριακής δεν με προβληματίζει στο ελάχιστο. Ξέρω ότι οι χαρές θα είναι διπλάσιες, τριπλάσιες, πολλοστές σε μέγεθος, αξία και ποσότητα, για τον «ερυθρόλευκο» λαό.
Και θα είναι άμεση, ταχεία, η αλλαγή συναισθημάτων…
Υ.Γ.1: Bye, bye, Mr. Stefens. Ο ΠΑΟΚ έδιωξε τον «Φρανκσενστάιν».
Το έχω γράψει από τις 18 Φεβρουαρίου.
Ο Ολλανδός θα «πήγαινε» ή από την Μπενφίκα ή από τον Ολυμπιακό. Δεν πρόλαβε από τον Ολυμπιακό…Πηγή: sportdog.gr

Πέμπτη φορά στην Παναχαϊκή!

Βρήκε νέο προπονητή η Παναχαϊκή. Κι αυτός δεν είναι άλλος απ’ τον γνώριμό της, Ηλία Φυντάνη που επιστρέφει στον πάγκο των «ροσονέρι» για πέμπτη φορά στην καριέρα του.

Πέμπτη φορά στην Παναχαϊκή!
Ηλίας Φυντάνης… reloaded. Ο Έλληνας τεχνικός επέστρεψε και με τη… βούλα στον πάγκο της Παναχαϊκή, αντικαθιστώντας τον Νίκο Παπαδόπουλο που αποχώρησε.

Ο νέος πλέον προπονητής του πατρινού συλλόγου είχε συνάντηση με τον Αλέξη Κούγια –που το Σάββατο είχε δηλώσει ανοιχτά πως τον θέλει… πίσω- όπου και οι δύο άνδρες τα βρήκαν και συμφώνησαν.

Αυτή θα είναι η Πέμπτη θητεία του Φυντάνη στη τεχνική ηγεσία των «ροσονέρι» από την περίοδο 2010-2011 μέχρι και σήμερα, καθώς ανέκαθεν «επιστρατευόταν» σε δύσκολες στιγμές.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ανακοινώνει την επάνοδο του Ηλία Φυντάνη στην θέση του προπονητή της επαγγελματικής ομάδας. Ο κ. Φυντάνης θα προπονήσει την ποδοσφαιρική ομάδα της ΠΑΕ Παναχαϊκή στην αυριανή απογευματινή προπόνηση. Ο κ. Φυντάνης είναι ελεύθερος να επιλέξει τον βοηθό προπονητή, τον γυμναστή και τον προπονητή τερματοφυλάκων».

Αντίσταση για... πλέι οφ!!

Ένα γκολ ήταν αρκετό για να αποδράσει απ' την Κέρκυρα (1-0) ο Ηρακλής και να κάνει άλμα πλέι οφ. Προσπάθησαν να αντιδράσουν οι «Φαίακες» αλλά δεν τα κατάφεραν στην 22η αγωνιστική της Football League.

Αντίσταση για... πλέι οφ!
Θέση πλέι οφ πήρε ο Ηρακλής, με το σπουδαίο διπλό που κατέκτησε στην Κέρκυρα με 1-0 στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του Βόρειου Ομίλου της Football League.

Ο «Γηραιός» άνοιξε το σκορ στο 34’ με ωραίο σουτ του Πορτουλίδη και αντιστάθηκε σθεναρά στην ασφυκτική πίεση των πρωτοπόρων της βαθμολογίας, που έχασαν τρομερές ευκαιρίες να ισοφαρίσουν.

Με αυτό τον τρόπο πήρε το τρίποντο που τον βοήθησε να σκαρφαλώσει στην τρίτη θέση, ενώ η Κέρκυρα έμεινε στην κορυφή με 47 βαθμούς και έδωσε την ευκαιρία στη Νίκη Βόλου να… ελπίζει, μένοντας στο -3.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής των δύο ομίλων της Football League:

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Παρασκευή, 28/02
Πιερικός – Βατανιακός 1-0
(81’ Ίτσιος)

Σάββατο, 01/03
Τύρναβος – Ζάκυνθος 2-0
(20' Κουρτεσιώτης, 53' Σαχινίδης)

Κυριακή 2/3
Αναγέννηση Γιαννιτσών – Αναγέννηση Καρδίτσας 1-3
(45+1’ Παλάσκας – 18’, 31’ Γκουγκούδης, 54’ Τιμόνοφ)

Εθνικός Γαζώρου – Νίκη Βόλου 0-1
(65’ Τζιώρας)

Δόξα Δράμας – Καβάλα 2-1
(28' Διαμαντόπουλος, 32' Κάσσος - 72' πεν. Καπνίδης)

Δευτέρα, 02/03
Απόλλων Καλαμαριάς – Αιγινιακός 1-1
(75’ Τζανδάρης, 80’ Γκέσιος)

Κέρκυρα – Ηρακλής 0-1
(34’ Πορτουλίδης)

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Παρασκευή, 28/02
Γλυφάδα – Αστέρας Μαγούλας 0-3
(11' Κανελλόπουλος, 38' Τριάντος, 55' Παπαευθυμίου)

Σάββατο, 01/03
Παναχαϊκή – Φωστήρας 0-1
(52' Σμυρλής)

Πανηλειακός – Ηρακλής Ψαχνών 1-0
(11’ Αντιπαρμακόφσκι)

Κυριακή, 02/03
Ολυμπιακός Βόλου – Παναιγιάλειος 0-1
(76' Αργυρόπουλος)

Βύζας – Καλλιθέα 0-3
(43’ Μουσταφίδης, 47’ Γκαλάν, 82’ Μαουαγιέ)

Δευτέρα, 03/03
Αχαρναϊκός – Χανιά 1-1
(9’ Ντος Σάντος – 90+3’πεν. Πάγκαλος)

Επισκοπή – Φωκικός 0-1
(40΄Φράγκος)

Επόμενη αγωνιστική (23η):

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Παρασκευή 7/3 – 16.00
Ζάκυνθος – Κέρκυρα

Κυριακή 9/3 – 15.00
Δόξα Δράμας – Εθνικός Γαζώρου
Αναγέννηση Καρδίτσας – Αιγινιακός
Καβάλα – Τύρναβος
Νίκη Βόλου – Πιερικός
Βατανιακός – Γιαννιτσά

Δευτέρα 10/3 – 18.00
Ηρακλής – Απόλλων Καλαμαριάς

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Κυριακή 9/3 – 15.00
Χανιά – Βύζας Μεγάρων
Επισκοπή – Παναχαϊκή
Φωκικός – Αχαρναϊκός
Φωστήρας – Ολυμπιακός Βόλου
Καλλιθέα – Γλυφάδα
Ηρακλής Ψαχνών – Αστέρας Μαγούλας

Δευτέρα 10/3 – 17.00
Παναιγιάλειος – ΠανηλιακόςΠηγή: sport-fm.gr

«Τρελάθηκε» ο Ζοτς και έδιωξε τον Μπιέλιτσα!! (video)

Ποιος είδε τον Ομπράντοβιτς και δεν φοβήθηκε! Ο Σέρβος τεχνικός «τρελάθηκε» με ένα λάθος του Μπιέλιτσα και τον έστειλε πριν καν τελειώσει το ματς στα αποδυτήρια.

«Τρελάθηκε» ο Ζοτς και έδιωξε τον Μπιέλιτσα! (video)
Ο νόμος του Ομπράντοβιτς δεν… σηκώνει πολλά. Είτε ακολουθείς κατά γράμμα αυτά που λέει, είτε… έφυγες!

Περίπου στο 34’ του αγώνα της Φενέρμπαχτσε με την Τόφας, ο Νεμάνια Μπιέλιτσα υπέπεσε σε ένα λάθος και ο Σέρβος «εξερράγη».

Και την ώρα που ο παίκτης του πήγαινε να καθίσει στον πάγκο –αφού έγινε αλλαγή-, ο Ζοτς τον πήρε απ’ το χέρι και τον έστειλε προς τα αποδυτήρια!

Και προς στιγμήν ο διεθνής φόργουορντ σάστισε και φάνηκε να ζητάει το... λόγο. Αλλά, ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού δεν καταλάβαινε τίποτα και τον έστειλε... μέσα!



Πηγή: sport-fm.gr

Με φόρα από… Ολυμπιακό ο ΜακΚάλεμπ!

Ο Μπο ΜακΚάλεμπ πήρε φόρα και μετά τη μεγάλη του εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό οδήγησε τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ σε νίκη και επί της Τόφας Μπούρσα.

Με φόρα από… Ολυμπιακό ο ΜακΚάλεμπ
Κεκτημένη ταχύτητα από την εμφάνιση που έκανε απέναντι στον Ολυμπιακό είχε ο Μπο ΜακΚάλεμπ και παρέσυρε στο διάβα του και την Τόφας Μπούρσα. Ο Αμερικανός γκαρντ με 19 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ οδήγησε την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη νίκη με 70-59 για την 20η αγωνιστική και πλέον με 16 νίκες είναι δεύτερη, στο -3 από την πρωτοπόρο Μπάνβιτ και στο +2 από τις τρίτες Αναντολού Εφές και Γαλατάσαραϊ.

Ο Μπλάγκοτα Σέκουλιτς με 16 πόντους και 5 ριμπάουντ και ο Μελίχ Μαχμούτογλου ακολούθησαν σε απόδοση για τη «Φενέρ», που δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς. Πηγή: sport-fm.gr

Ο Μπόσνιτς στον πάγκο της Σουηδίας!

Ο Βέντραν Μπόσνιτς είναι ο νέος προπονητής της Σουηδίας αντικαθιστώντας τον Μπράντλεϊ Ντιν.

Ο Μπόσνιτς στον πάγκο της Σουηδίας
Ο προπονητής της Σοντερτάλιε Κινγκς θα είναι ο νέος προπονητής της εθνικής Σουηδίας. Ο λόγος για τον Βέντραν Μπόσνιτς, που θα πάρει τη θέση του Μπράντλεϊ Ντιν.

Ο Βοσνιοκροάτης τεχνικός εργάζεται για τέταρτη σερί χρονιά ως προπονητής στο πρωτάθλημα της Σουηδίας και πλέον θα έχει παράλληλα τα ηνία και της εθνικής ομάδας της χώρας, που συμμετείχε στο τελευταίο Ευρωμπάσκετ.Πηγή: sport-fm.gr

Ανανέωσε με Βαλένθια ο Περάσοβιτς!!

Η Βαλένθια επέκτεινε το συμβόλαιο του Βέλιμιρ Περάσοβιτς μέχρι το 2015.

Ανανέωσε με Βαλένθια ο Περάσοβιτς
Επιβραβεύτηκε για την εξαιρετική του δουλειά στη Βαλένθια ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Το συμβόλαιό του επεκτάθηκε μέχρι τον Ιούνιο του 2015 με οψιόν για έναν ακόμη χρόνο.

Υπό την καθοδήγηση του Κροάτη τεχνικού φέτος οι «νυχτερίδες» είναι στη δεύτερη θέση της ACB με μόλις τρεις ήττες σε 21 αγωνιστικές, ενώ έχουν φτάσει στους «16» του Eurocup.Πηγή: sport-fm.gr

Βετούλας: «Συγχαρητήρια για την προσπάθεια»

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του Απόλλωνα Πατρών απέναντι στον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Νίκος Βετούλας.

Βετούλας: «Συγχαρητήρια για την προσπάθεια»
Ο Νίκος Βετούλας μοίρασε συγχαρητήρια. Τόσο στον Ολυμπιακό για τη νίκη, όσο και στους παίκτες του Απόλλωνα Πατρών που πάλεψαν όσο περισσότερο μπορούσαν απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης.

«Συγχαρητήρια στον κόουτς και στον Ολυμπιακό για τη νίκη και εύχομαι καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα και στην Ευρωλίγκα. Στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά και αντίστοιχα εμείς νευρικά. Πήρε μια πολύ μεγάλη διαφορά και την συντηρούσε στην διάρκεια του παιχνιδιού. Εμείς δυο φορές προσπαθήσαμε να αντεπεξέλθουμε και να μειώσουμε στους 4-5 πόντους, αλλά δεν είχαμε την κατάλληλη ψυχραιμία και φάγαμε καλάθια σε κάποια ελεύθερα σουτ και ξανά ο Ολυμπιακός έφτασε την διαφορά σε επίπεδα ασφαλή για την αναμέτρηση. Από εκεί και πέρα εγώ θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια όλο αυτό τον καιρό και πρέπει να συνεχίσουμε γιατί ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με την Ελευσίνα. Στόχος είναι η νίκη ώστε να κάνουμε ένα ακόμα βήμα για την παραμονή», τόνισε ο προπονητής των Αχαιών.

Για την κακή παρουσία του Μπολντς (0/14 σουτ) στο παιχνίδι σχολίασε: «Σίγουρα έχει σχέση η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν προσαρμοσμένη πάνω στον Μπολντς, δεν έπαιζε μόνος του. Έχασε τα πρώτα καλάθια που του έφεραν νευρικότητα, έπαιξε κόντρα σε μια ομάδα που είναι πρωταθλητές Ευρώπης και ο Μπολντς φέτος ήρθε στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχει μια ικανότητα στο σκοράρισμα, αλλά έτυχε να είναι σε κακή μέρα και αυτός, αλλά οφείλεται και στην άμυνα του Ολυμπιακού».

Ο νεαρός σέντερ του Απόλλωνα, Ανδρέας Πελεκούδας, είπε: «Εμάς στόχος μας ήταν να φανούμε όσο πιο ανταγωνιστικοί μπορούσαμε. Σε κάποια σημεία τα καταφέραμε. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε τα επόμενα παιχνίδια παίζουμε εκτός έδρας ένα δύσκολο παιχνίδι με την Ελευσίνα και πρέπει να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Μπαρτζώκας: «Προβλήματα με Πρίντεζη και Περπέρογλου»

Κάποια προβλήματα τραυματισμών που αποκόμισαν Πρίντεζης και Περπέρογλου προβληματίζουν τον Γιώργο Μπαρτζώκα όπως δήλωσε μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Απόλλωνα στην Πάτρα.

Μπαρτζώκας: «Προβλήματα με Πρίντεζη και Περπέρογλου»
Με δύο προβλήματα τραυματισμών, που μένει να φανεί πόσο σημαντικά είναι εν όψει του αγώνα της Πέμπτης με την Αρμάνι Μιλάνο, αποχώρησε ο Ολυμπιακός από το νικηφόρο αγώνα με τον Απόλλωνα στην Πάτρα.

«Σήμερα ‘έσφιξε’ η μέση του Πρίντεζη μετά το πρώτο δεκάλεπτο, κρίναμε ότι δεν πρέπει να παίξει άλλο. Και ο Περπέρογλου είχε σφίξιμο στον δικέφαλο και αυτό ήταν κάτι που μας απασχολεί. Από εκεί και πέρα δεν έχουμε τρεις μέρες, αλλά δυο για να δουλέψουμε. Δυστυχώς το πρόγραμμά μας είναι πολύ απαιτητικό. Παρασκευή με ταξίδι, σήμερα πάλι με ταξίδι, την Πέμπτη παίζουμε ένα παιχνίδι, που για μας είναι πολύ σημαντικό. Έτσι χρειάζεται το μάξιμουμ της συγκέντρωσής μας, και στην προπόνηση και στον αγώνα , ώστε να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε», τόνισε.

Αναλύοντας την εικόνα του αγώνα, ο κόουτς των πρωταθλητών Ευρώπης είπε: «Έγινε ένα αρκετά καλό παιχνίδι με αρκετές θεαματικές φάσεις παρ’ ότι το τελικό σκορ δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλο, δεν υπήρξε ιδιαίτερη παραγωγικότητα από τις δυο ομάδες. Για την δική μας ομάδα έπαιξαν ρόλο τα 21 λάθη που κάναμε, ιδίως στο τέλος του παιχνιδιού, τα οποία διαμόρφωσαν και την τελική διαφορά του παιχνιδιού. Νομίζω όμως ότι ελέγξαμε το παιχνίδι, κάνοντας καλή ομαδική δουλειά, στην επίθεση μοιράζοντας την μπάλα στον ανοιχτό παίκτη και στην άμυνα γενικά σε αρκετά μεγάλο μέρος του παιχνιδιού είχαμε καλή συγκέντρωση στον Μπολντς, γι’ αυτό και νομίζω ότι τον βγάλαμε από τον τρόπο που θέλει να παίζει. Βεβαίως δεν κάναμε το ίδιο με τον Ντάνιελς. Συγχαρητήρια στην Πάτρα και εύχομαι ό,τι καλύτερο. Εμείς, πρέπει να δούμε την συνέχεια».

Για τις απουσίες της ομάδας του είπε: «Ξέρουμε ότι εδώ δεν είναι εύκολο να κερδίσεις, ο Απόλλωνας είναι σε μια καλή περίοδο, και τις δυο εκτός έδρας νίκες που έκανε, επί της Ρόδου και επί του Άρη και κυρίως με την προσθήκη του Ρος, που δείχνει ότι έχει δώσει μεγάλη ενέργεια στην ομάδα. Όπως ξέρετε, καλύτερα από εμένα, ο Απόλλωνας έχει αθλητικούς Αμερικάνους, για τους οποίους χρειάζεται προσπάθεια για να τους σταματήσεις και αρκετούς έμπειρους Έλληνες, έχει καλό προπονητή, καλό σύνολο, άρα λοιπόν, εμείς, όταν παίζουμε εκτός έδρας, στο ελληνικό πρωτάθλημα, πάντα είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί έρχεται και αρκετός κόσμος που έρχεται να δει εκτός από την τοπική ομάδα και εμάς και οφείλουμε να είμαστε σοβαροί. Δεν νομίζω ότι έχει σχέση με τις απουσίες».

Από πλευράς παικτών, ο Βασίλης Καββαδάς είπε: «Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη, πετύχαμε τον στόχο μας. Ήμασταν συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας για 40 λεπτά. Ήμασταν πολύ καλοί στην άμυνα και στην επίθεση ταυτόχρονα. Ξεχνάμε τώρα αυτό το ματς και έχουμε τρεις μέρες για να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι για την Ευρωλίγκα με την Αρμάνι Μιλάνο. Και εκεί ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε».

MVP ο ΜακΚόλουμ!

Ο Έρικ ΜακΚόλουμ του Πανιωνίου αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 20ης αγωνιστικής στην Α1.

MVP ο ΜακΚόλουμ
Η απίθανη εμφάνιση του Έρικ ΜακΚόλουμ έφερε πέρα από τη νίκη στον Πανιώνιο επί του Ηλυσιακού με 87-73 και την ανάδειξή του σε πολυτιμότερο παίκτη της 20ης αγωνιστικής.

Ο Αμερικανός γκαρντ είχε 27 πόντους (7/8 βολές, 4/8 δίποντα, 4/7 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 5 κλεψίματα και 9 κερδισμένα φάουλ σε 32:43 συγκεντρώνοντας 38 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Πηγή: sport-fm.gr

«Παραμονή και… βλέπουμε»

Η παραμονή και μόνο είναι στο μυαλό όλων στον ΠΑΣ Γιάννινα, όπως τόνισε ο Γιάννης Πετράκης. Όταν αυτή εξασφαλιστεί, θα σκεφτούν κάτι παραπάνω…

«Παραμονή και… βλέπουμε»
Μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννινα να επικράτησε 2-1 του Πλατανιά, ωστόσο αυτό δεν αλλάζει τα πλάνα που υπάρχουν στους Ηπειρώτες. Σύμφωνα με τον Γιάννη Πετράκη, στόχος παραμένει αποκλειστικά η εξασφάλιση της παραμονής κι εφόσον αυτό επιτευχθεί, τότε η ομάδα θα κοιτάξει το... κάτι παραπάνω και την έκτη θέση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

«Προερχόμασταν από ένα κακό αποτέλεσμα. Η νίκη μας σήμερα είναι πολύ σημαντική, μας βοηθάει να πλησιάσουμε τον στόχο μας, που είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία. Ήμασταν πολύ καλά οργανωμένοι αμυντικά. Ο Πλατανιάς μας απείλησε μόνο με περιφερειακά σουτ. Ο αντίπαλος αγχώθηκε και από το γκολ που πετύχαμε νωρίς. Μετά το δεύτερο τέρμα αυτό φάνηκε ακόμα περισσότερο, κάτι που μας βοήθησε στο να πάρουμε το αποτέλεσμα».

Για το αν πλέον στόχος του ΠΑΣ είναι η κατάληψη της 6ης θέσης: «Πριν έξι αγωνιστικές ήμασταν με 23 βαθμούς, όταν ήρθα εγώ στην ομάδα. Στόχος είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία και παραμένει ο ίδιος. Όταν το εξασφαλίσουμε αυτό, μόνο τότε θα σκεφτούμε οτιδήποτε άλλο».

Αποθέωσε Αναστασίου ο Νάνο!!

Το έργο του Παναθηναϊκού οφείλεται εν πολλοίς στον «αρχιτέκτονά» του. Γι’ αυτό κι ο Νάνο αποθέωσε τον Αναστασίου, ενώ δήλωσε χαρούμενος τόσο για το ντέρμπι, όσο και την παρουσία του στο τριφύλλι.

Αποθέωσε Αναστασίου ο Νάνο!
Μόλις στην πρώτη του χρονιά στον Παναθηναϊκό, έχει καταφέρει αρκετούς να τον παραδεχθούν (παρά την αρχική αμφισβήτηση). Παρόλ' αυτά, ο Νάνο παραμένει προσγειωμένος και συνεχίζει να κάνει τη δουλειά του, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Επειδή, βέβαια, είναι... δίκαιος κι αναγνωρίζει πως η εικόνα του τριφυλλιού, τόσο στο χθεσινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όσο και γενικά στο πρωτάθλημα οφείλεται στον Γιάννη Αναστασίου, του... βγάζει το καπέλο!

Κι αφού λοιπόν δηλώνει χαρούμενος στους «πράσινους» μιλάει για το πώς έζησε τη νίκη μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά και το στόχο του Κυπέλλου που έχει ακόμα… δρόμο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Νάνο στην κάμερα της NOVA και τον Γιάννη Καραλή:

Για το πώς βίωσε το πρώτο εκτός έδρας ντέρμπι στην Ελλάδα, αν ήταν όπως το περίμενε κι αν πίστευε ότι θα μπορούσε να φύγει νικητής: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι, είμαστε ανεβασμένοι πραγματικά. Δεν περιμέναμε το 0-3 σαν σκορ, προσπαθήσαμε για το καλύτερο και κάναμε ό,τι μας είχε πει ο προπονητής μας. Ο Παναθηναϊκός παίζει πάντα με τη σκέψη της νίκης, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Με αυτό το σκεπτικό μπήκαμε στο παιχνίδι».

Για τους πανηγυρισμούς μετά το τέλος του αγώνα: «Μέσα στα αποδυτήρια η ατμόσφαιρα ήταν φοβερή. Μου είχαν πει συμπαίκτες μου ότι θα υπάρχουν φίλαθλοι στο προπονητικό μας κέντρο, αλλά ως που να φτάσεις δεν ξέρεις πόσοι σε περιμένουν για να πανηγυρίσουν μαζί σου. Ήταν φανταστικά».

Για το αν το 0-3 στο Φάληρο αποτελεί τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του: «Είναι πράγματι πολύ σημαντική νίκη και το βλέπετε από τα συναισθήματα όλων μας στα πανηγύρια. Έχω συμβόλαιο σε ισχύ με τον Παναθηναϊκό και πιστεύω πώς θα έχω την ευκαιρία να παίξω και σε άλλα ντέρμπι».

Για τη διεκδίκηση ενός τροπαίου, αυτό του Κυπέλλου, τη φετινή σεζόν: «Για να μιλήσω για τελικό ή για τρόπαιο φέτος, δεν μπορώ αυτή τη στιγμή. Έχουμε τους δύο αγώνες με τον ΟΦΗ πριν. Δεν έχουμε φτάσει στον τελικό και για να το κάνουμε πρέπει ν΄ αντιμετωπίσουμε έναν δύσκολο αντίπαλο».

Για το συμβάν με τον Μάικλ Ολαϊτάν: «Δεν είχα συνειδητοποιήσει τι έγινε μέχρι που είδα τους Κουτρουμπή και Πράνιτς να σηκώνουν τα χέρια. Ήμουν στην άλλη πλευρά του γηπέδου, αλλά όταν πρόσεξα πώς ο Ολαϊτάν δεν μπορούσε να κινηθεί συγκλονίστηκα. Ήθελα να πω ότι κάτι αντίστοιχο συνέβη και με παίκτη δικό μας, τον Μαρινάκη, στο παιχνίδι με τον Άρη. Σε τέτοιες στιγμές πάντοτε υπάρχει η αμφιβολία, διότι κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει».

Για την τοποθέτηση Ρομπέρτο σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, αναφορικά με τη συνταγή του πρωταθλητισμού και τα υπονοούμενα που άφηνε για τον Παναθηναϊκό: «Το θεωρώ σωστό εφόσον εκφράζει τη θέση του κι αυτή είναι η άποψή του. Αν θεωρεί πώς έτσι έχουν τα πράγματα, τότε έτσι είναι. Πάντως, μετά τη μεγάλη μας νίκη δεν πρέπει να πανηγυρίσουμε υπέρμετρα. Πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα, διότι έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Για το γεγονός ότι δεν έχει παίξει στην καριέρα του στην Πριμέρα Ντιβιζιόν: «Δεν μπορώ ν΄ απαντήσω γιατί δεν αγωνίστηκαν. Αυτό που μπορώ να πω ότι φέτος και πέρυσι έπαιξα σαν μπακ. Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας μου έπαιζα σαν μεσοεπιθετικός. Ίσως η προηγούμενη θέση μου να το αιτιολογεί».

Για την πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα: «Όταν έφτασαν δεν με γνώριζαν, δεν ήμουν γνωστός παίκτης στην Ισπανία. Ερχόμενος εδώ είχα πλήρη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου. Πέρυσι από τα 42 ματς της ομάδας μου, αγωνίστηκα στα 41. Ακόμη έχω πολλά να δώσω και θέλω να συνεχίσω ν΄ ανεβαίνω. Δεν είμαι ο παίκτης των πολλών γκολ, θα ήθελα να γίνω ο παίκτης των πολλών ασίστ. Είμαι χαρούμενος όπως πηγαίνουν τα πράγματα και μπορούμε ακόμη περισσότερα. Νιώθω πώς και στα αμυντικά μου καθήκοντα έχω προσαρμοστεί».

Για τον προπονητή του Γιάννη Αναστασίου: «Πρέπει να ξεκινήσω από το ότι οφείλουμε πολλά στον προπονητή μας. Την εικόνα της ομάδας την οφείλουμε σ΄ αυτόν. Ξέρει τι κάνει, όπως και όλο το επιτελείο μας, και μακάρι να μπορέσουμε στη συνέχεια να πανηγυρίσουμε κι άλλες επιτυχίες. Το τελευταίο που μας είπε πριν μπούμε στο γήπεδο με τον Ολυμπιακό είναι να χαρούμε το παιχνίδι και ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε».

Για τον προπονητή του Ολυμπιακού Μίτσελ: «Κάνει καλή δουλειά και είναι ο προπονητής της ομάδας που θα πάρει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι θα κάνει στην Ευρώπη».

Για τη διαφορά ισπανικού κι ελληνικού ποδοσφαίρου: «Εδώ παίζεται μπάλα μεγαλύτερης δύναμης, βλέπεις καλό ποδόσφαιρο πάντως».

Αβέβαιο το μέλλον του Σούλη!

Το θέμα του είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την υπόθεση Σκόρδα. Ακόμη όμως κι αν ο πρόεδρος του Άρη μείνει στη θέση του, είναι αμφίβολο ότι ο Σούλης Παπαδόπουλος θα παραμείνει προπονητής.

Αβέβαιο το μέλλον του Σούλη
Μόνο απίθανο δεν μοιάζει το ενδεχόμενο ο Σούλης Παπαδόπουλος ν’ αποτελέσει παρελθόν από τον Άρη.

Οι αποδοκιμασίες που ακούστηκαν εναντίον (και) του Έλληνα τεχνικού μετά το νέο ανεπιτυχές αποτέλεσμα με τον ΟΦΗ βάρυναν το κλίμα εναντίον του.

Άλλωστε οι επιλογές του στο συγκεκριμένο ματς και γενικώς το τελευταίο διάστημα είχαν γίνει ήδη αντικείμενο κριτικής και από παράγοντες του συλλόγου.

Ακόμα λοιπόν και στην περίπτωση που ο Λάμπρος Σκόρδας διατηρήσει την προεδρία της ΠΑΕ, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο Παπαδόπουλος θα διατηρήσει τη θέση του στον πάγκο.

Κι όλα αυτά την ώρα που έχουν αρχίσει ήδη να οργιάζουν οι φήμες στη Θεσσαλονίκη πως οι «κίτρινοι» θα πορευθούν στα τελευταία παιχνίδια της χρονιάς με τον Γιώργο Φοιρό.Πηγή: sport-fm.gr

«Να… σκοτωθούμε στο γήπεδο»

Τόσο ο Δημήτρης Σιαλμάς, όσο κι ο Φανούρης Γουνδουλάκης παραδέχθηκαν πως ο Πλατανιάς δεν είχε την απόδοση που έπρεπε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα κι έδωσαν σύνθημα ενόψει συνέχειας.

«Να… σκοτωθούμε στο γήπεδο»
Μ’ ένα στόμα, μια φωνή, Σιαλμάς και Γουνδουλάκης ξεκαθάρισαν πως η εικόνα της ομάδας τους δεν ήταν η πρέπουσα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Γι’ αυτό κι ο Πλατανιάς δεν κατάφερε να πάρει κάτι απ’ το εν λόγω παιχνίδι (1-2).

Ωστόσο και οι δύο είναι έτοιμοι για τον «πόλεμο» που θα ακολουθήσει στην πορεία, όπου αμφότεροι θα δώσουν και την… ψυχή τους, αρχής γενομένης από τον επόμενο «τελικό» με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σιαλμά στη NOVA:

«Όλα πήγαν στραβά... Άλλα θέλαμε να κάνουμε και άλλα κάναμε. Θα πρέπει να αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του. Χρειάζεται ηρεμία, κάτι που δεν υπάρχει τώρα. Να σκύψουμε το κεφάλι και να δουλέψουμε γιατί η συνέχεια είναι μεγάλη.
Το ματς κρίθηκε στη δύναμη, ο αντίπαλος πήγαινε πρώτος στις φάσεις και ήθελε περισσότερο το παιχνίδι από ότι εμείς.

Με τον Απόλλωνα είναι τελικός για εμάς, να «σκοτωθούμε» μέσα στο γήπεδο για να νικήσουμε, δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για εμάς. Δεν κοιτάμε τα δυνατά σημεία του Απόλλωνα, πάμε να δώσουμε τη μάχη μας και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς που χρειαζόμαστε».


Κι αυτές του Γουνδουλάκη:

«Τα Γιάννενα έδειξαν περισσότερο πάθος για το παιχνίδι. Φάγαμε δύο γκολ από στημένες φάσεις και έχω την εντύπωση πως φέρω εγώ μεγάλη ευθύνη και στις δύο φάσεις, πρέπει να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας.

Για μια ακόμη φορά οι περισσότεροι δεν δείξαμε το απαιτούμενο πάθος και την απαιτούμενη συγκέντρωση. Έχουμε ακόμα επτά ματς και θα παλέψουμε μέχρι το τέλος.

Και σήμερα τελικός ήταν αλλά δεν κάναμε αυτά που έπρεπε. Είναι ξεκάθαρο πως κι ο Απόλλωνας παίζει το τελευταίο του χαρτί, αλλά κι εμείς πρέπει να μη δείξουμε ότι δείξαμε σήμερα. Αν βγάλουμε αυτό που μπορούμε, τότε θα πάρουμε κάτι. Έχει δρόμο ακόμα το πρωτάθλημα».

ΠΑΣ-ας!

Άνετο πέρασμα για τον ΠΑΣ Γιάννινα! Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» επικράτησε 2-1 του Πλατανιά και σχεδόν… ξέμπλεξε με την παραμονή. Την ίδια ώρα οι Χανιώτες παραμένουν σε… αναμμένα κάρβουνα.

ΠΑΣ-ας!
Ενδεχομένως, πιο εύκολα κι απ’ όσο το είχε… σχεδιάσει εξ’ αρχής ήταν το πέρασμα του ΠΑΣ Γιάννινα από τα Χανιά!

Στο… επιδόρπιο της 27ης αγωνιστικής, οι Ηπειρώτες επικράτησαν 2-1 του Πλατανιά και ουσιαστικά «αγκάλιασαν» την παραμονή τους και για του χρόνου, φτάνοντας τους 35 πόντους.

Στο 11’ ο Μπέριος έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους, προς στιγμήν οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Κατάι (23’), ωστόσο με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Κολοβέτσιος διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ένα σκορ, που άφησε τους Κρητικούς τρίτους απ’ το τέλος (στη θέση του μπαράζ) κι ενώ την άλλη εβδομάδα πάνε στον «τελικό» με τον Απόλλωνα Σμύρνης (στο +1).

Το ματς:

Ο Πλατανιάς ήθελε «υποχρεωτικά» τη νίκη. Και η διάθεσή του να την κυνηγήσει, το φανέρωσε. Με τον Κατάι να είναι αρκετά ορεξάτος, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να δείξουν ποιος είναι το αφεντικό. Αυτά τα «όνειρα» όμως τα… γκρέμισε γρήγορα-γρήγορα ο Μπέριος. Διότι μόλις στο 11’ πήρε ωραία την κεφαλιά από κοντά –αποφεύγοντας τον προσωπικό του αντίπαλο- και «εκτέλεσε» τον Περιστερίδη για το προβάδισμα του ΠΑΣ Γιάννινα! Κι ενώ η βροχή συνεχιζόταν, κι ενώ οι παίκτες του Αναστασιάδη δεν το έβαζαν κάτω, την ίδια ώρα δεν μπορούσαν να βρουν τους διαδρόμους που ήθελαν.

Κι έψαχναν μια «έμπνευση» της στιγμής. Η οποία ήρθε στο 23’ μέσα σε αποθέωση. Γιατί ο Τόρες έβγαλε «μαγική» μπαλιά στον Κατάι, με τον τελευταίο να πιάνει από κοντά την «βολίδα» και να αναπτερώνει τις ελπίδες της ομάδας του για ένα θετικό αποτέλεσμα. Κι ενώ δόθηκε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, εντούτοις οι ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες ήταν σχεδόν μηδαμινές. Διότι, κακά τα ψέματα, κάποια αδύναμα σουτ εκατέρωθεν, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ευκαιρίες και «απειλές». Και μοιραία οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια σε πλήρη ισορροπία.

Ο Πλατανιάς μπήκε «φουριόζος» (και) στο δεύτερο μέρος. Κι αν η… ροή της αναμέτρησης έδειχνε προς την πλευρά των γηπεδούχων, στο 61’ τους «κόπηκαν» τα πόδια για δεύτερη φορά. Ο Ίλιτς το… πήρε πάνω του, απελευθερώθηκε ωραία, πάσαρε στον Κολοβέτσιο κι ο τελευταίος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, όπου από κοντά έδωσε για δεύτερη φορά προβάδισμα στον ΠΑΣ, «τιμωρώντας» την αμυντική αδράνεια των αντιπάλων του. Ο Αναστασιάδης πέραν της –δεδομένης- βοήθειας της Παναγιάς, ήθελε κι αυτήν απ’ τον πάγκο του. Γι’ αυτό και προχώρησε γρήγορα σε αλλαγές, ρίχνοντας «μέσα» τους Βλαχοδήμο και Σιαλμά.

Αμφότεροι, όμως, δεν έδωσαν το… κάτι παραπάνω απ’ τη στιγμή που πέρασαν στον αγώνα. Και μέχρι το 80’ δεν είχαν μπει στο «πνεύμα». Από ‘κει και ύστερα, ο πρώτος ανέλαβε αρκετές πρωτοβουλίες, αλλά όλες του οι προσπάθειες –καλές και κακές- έφευγαν είτε ψηλά άουτ, είτε ελάχιστα. Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο, όπως και να ‘χει. Και ο Τσάβες –που εξίσου είχε μπει στον αγώνα νωρίτερα- παραλίγο στην επανεμφάνισή του να σκοράρει, αλλά δεν του… ‘βγαινε! Και κάπως έτσι το 2-1 έμεινε ως το φινάλε, με τον ΠΑΣ να πανηγυρίσει πολύ σημαντική νίκη και να «βυθίζει» κι άλλο τον Πλατανιά.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πλατανιάς: Περιστερίδης, Φαΐσκα, Ινκούμ, Ζαραδούκας, Γιαχία (74’ Μενδρινός), Αγκιλέρα, Τετέ, Γουνδουλάκης (64’ Σιαλμάς), Κατάι, Μπέλιτς (64’ Βλαχοδήμος), Τόρες

Στον πάγκο: Κοκκάλας, Ζουμπουλάκης, Δημήτρης, Θέρα

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Μιχαήλ (72’ Κίτσου), Ντάσιος, Κολοβέτσιος, Μπέριος, Τζημόπουλος, Κοροβέσης, Τσουκαλάς, Ακόστα, Γιάκος (63’ Τσάβες), Ίλιτς (83’ Λεάντρο)

Στον πάγκο: Αμπάρης, Σκόνδρας, Σονγκό,, Χαρίσης Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν καταλαβαίνω γιατί δε συνελήφθη…»

Την απορία του για το πώς γίνεται «ανεγκέφαλοι» όπως αυτός που του πέταξε το κύπελλο με το αναψυκτικό στο κεφάλι να παραμένουν ασύλληπτοι, εξέφρασε σε ολλανδική ιστοσελίδα ο Γιάννης Αναστασίου.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί δε συνελήφθη…»
Για το περιστατικό με το κύπελλο αναψυκτικού που τον χτύπησε κατά τη διάρκεια του ντέρμπι μίλησε σε ολλανδική ιστοσελίδα ο Γιάννης Αναστασίου.

Σε δηλώσεις του στο «voetbal international», ο τεχνικός του Παναθηναϊκού εξέφρασε την απορία του για το πώς γίνεται να σημειώνονται τέτοια συμβάντα και -κυρίως- για το πώς γίνεται οι δράστες τους να μένουν ασύλληπτοι.

«Έπαθα μια μικρή διάσειση και είχα και κάποια προβλήματα με την όρασή μου. Το κύπελλο με χτύπησε λίγο κάτω από το αριστερό μου μάτι. Ο γιατρός του Παναθηναϊκού ανησύχησε πάρα πολύ. Δεν έκανα θέατρο, ήταν τα τελευταία λεπτά του αγώνα», είπε αρχικά ο Αναστασίου. Και συνέχισε:

«Το αστείο είναι πως πέντε μέρες νωρίτερα η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική στο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Champions League. Τώρα οι ίδιοι οπαδοί του Ολυμπιακού δημιούργησαν μια πολύ διαφορετική ατμόσφαιρα. Αυτό που έγινε χθες ήταν πραγματικά γελοίο. Κάτι τέτοιο απλά δεν μπορεί να συμβαίνει. Όσο για το δράστη, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχει συλληφθεί…»

Ο Αναστασίου, μάλιστα, τόνισε ότι «οι παίκτες μου σκέφτηκαν ακόμα και ν’ αποχωρήσουν από το γήπεδο» και συμπλήρωσε: «Στο τελευταίο λεπτό, επίσης, ο τερματοφύλακάς μας δεχόταν στο κεφάλι ό,τι έπεφτε από τις εξέδρες. Μετά απ’ όλα αυτά ο καθένας θα μπορούσε να ξεχάσει ότι ο Παναθηναϊκός νίκησε, κάτι σπουδαίο αν σκεφτεί κανείς ότι ο Ολυμπιακός ήταν αήττητος τη φετινή σεζόν».

Όσο για το πώς αισθάνεται, τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή δεν είμαι 100% καλά, αλλά αύριο θα είμαι σε θέση να προπονήσω κανονικά την ομάδα» και αστειεύτηκε λέγοντας πως «δεν θα ξαναπιώ πλέον κόκα-κόλα».

Θέμα στην FIFA o Στέφενς!

Δεν πέρασε απαρατήρητη από τα ξένα Μέσα η απομάκρυνση του Χουμπ Στέφενς από τον πάγκο του ΠΑΟΚ. Θέμα και στην ιστοσελίδα της FIFA έγινε η απομάκρυνση του Ολλανδού, έπειτα από οκτώ μήνες.

Θέμα στην FIFA o Στέφενς
Με τον Χουμπ Στέφενς και το διαζύγιο του με τον ΠΑΟΚ ασχολήθηκε και η FIFA.

Η ιστοσελίδα της Παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου φιλοξενεί την επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και καταγράφει τα μέχρι τώρα αρνητικά -όπως αναφέρει- επιτέυγματά του στον «δικέφαλο του βορρά» σε ελληνικό πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Τέλος, μεταφέρει το κλίμα ευφορίας, το οποίο είχε δημιουργήσει η άφιξή του το καλοκαίρι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, κάτι που τελικώς δεν κατάφερε να δικαιώσει, έπειτα από οκτώ μήνες. Πηγή: sport-fm.gr

Τσέναμο: «Ίσως και να έπρεπε να χάσουμε…»

Για το «διπλό» του Ατρόμητου στο Αγρίνιο, την προσωπική του εξέλιξη, αλλά και το ενδεχόμενο κλήσης του στην Εθνική ομάδα μίλησε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 o Λουίτζι Τσέναμο.

Τσέναμο: «Ίσως και να έπρεπε να χάσουμε…»
Δεν… μάσησε τα λόγια του ο Λουίτζι Τσενάμο για τη νίκη του Ατρόμητου στην δυνατή έδρα του Παναιτωλικού.

Μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο τερματοφύλακας του συλλόγου του Περιστερίου τόνισε πως βάσει αριθμών οι Αγρινιώτες θα έπρεπε να νικήσουν, εξηγώντας παράλληλα πως κατάφερε να φτάσει ο Ατρόμητος στη σπουδαία νίκη.

Δεν έκρυψε μάλιστα και τις σκέψεις του για παρουσία στην Εθνική ομάδα, ενώ σχολίασε και την προσωπική του απόδοση, αλλά και αυτή του Δημήτρη Παπαδόπουλου.

Αναλυτικά, όσα είπε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Νίκο Ζέρβα:
Για το πόσο δύσκολη είναι η διαδρομή του: «Θα μπορούσαμε να αφιερώσουμε ώρες για να σας πω τι έχω περάσει μέχρι να φτάσω μέχρι εδώ. Πρέπει να έχεις επιμονή και θέληση. Να αγαπάς αυτό που κάνεις, να έχεις τύχη και οπωσδήποτε την ικανότητα».

Για την εμπειρία που πρέπει να έχει ένας τερματοφύλακας: «Η θέση αυτή χρειάζεται τουλάχιστον είκοσι παιχνίδια τη σεζόν για να διατηρείται ένας παίκτης σε φόρμα και να κερδίζει σε εμπειρία. Εγώ ξεκίνησα τις γεμάτες χρονιές απ’ το 2008. Ήταν το δυσκολότερο σημείο της καριέρας μου, με το Αιγάλεω στη Γ’ Εθνική. Από κει και πέρα, όπου κι αν πήγαινα είχα πρωταγωνιστικό ρόλο μέχρι σήμερα και πλέον αυτό βγαίνει μέσα στο γήπεδο»,

Για το που στοχεύει φέτος ο Ατρόμητος: «Όσο ψηλότερα γίνεται. Αυτό που είναι κοινός στόχος είναι να μην αδικούμε τους εαυτούς μας. Κοιτάζουμε βάσει του ρόστερ και της σταθερής διοίκησης που έχουμε, να πάρουμε ότι καλύτερο από τον κάθε παίκτη και με τον ανταγωνισμό να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται».

Για το διπλό στην δύσκολη έδρα του Παναιτωλικού: «Σίγουρα, ήταν δύσκολο. Το φυσιολογικό βάσει των αριθμών του αγώνα, θα ήταν να μη κερδίσουμε. Ίσως να έπρεπε και να χάσουμε, ας μη κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάκτυλό μας. Ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που δημιούργησε ευκαιρίες, όμως αν έχεις τύχη, ικανότητα και εκμεταλλεύεσαι λάθη του αντιπάλου μπορεί να νικήσεις σε μέρες που δεν το αξίζεις. Αυτό κάναμε κι εμείς. Έκανα και κάποιες σημαντικές επεμβάσεις και καταφέραμε να πάρουμε το τρίποντο».

Για τον MVP του αγώνα, ανάμεσα στον ίδιο και τον Δημήτρη Παπαδόπουλο: «Δεν θα κολλήσω στον τίτλο του MVP. Η χαρά μου είναι μεγάλη που βοήθησα την ομάδα, αλλά και για τον Δημήτρη, ο οποίος σκοράρει ανελλιπώς, κλήθηκε στην Εθνική ομάδα και χθες ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις, πετυχαίνοντας δύο σημαντικά γκολ».

Για το αν η κλήση στην Εθνική ομάδα είναι μέσα στις σκέψεις του: «Η Εθνική είναι όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή και ύψιστη τιμή. Δεν αποτελώ εξαίρεση. Δεν είναι όμως αυτός ο σκοπός μου. Κάθε βδομάδα έχω το μυαλό πως μέσα απ’ τις έντονες προπονήσεις με τον Ατρόμητο θα μένω σε φόρμα, ώστε να παρουσιάζομαι όσο καλύτερα γίνεται στα παιχνίδια. Υπάρχουν τόσα πολλά στο μυαλό μου όλη την εβδομάδα για το ερχόμενο παιχνίδι, που δεν υπάρχει χώρος για περισσότερα».

Για την περιπέτεια του Γιώργου Σπανού: «Ασφαλώς και μας έχει επηρεάσει, αλλά κυρίως μας έχει πεισμώσει. Ο πρόεδρος μας έχει στείλει μήνυμα μέσω του Γιάννη Αγγελόπουλου, ότι ο τρόπος για να του δώσουμε κουράγιο είναι οι νίκες. Έχουμε τεράστιο κίνητρο για να νικάμε και να του στέλνουμε κουράγιο και δύναμη. Ελπίζω να τελειώσει όλο αυτό και να επιστρέψει κοντά μας το συντομότερο δυνατό».

Για το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο: «Δεν σταματάω στιγμή να προσπαθώ και να δουλεύω για να βελτιώνομαι. Χαίρομαι πολύ που επιτέλους αυτό αντικατοπτρίζεται στο γήπεδο».

«Σπουδαίος σύλλογος ο Παναθηναϊκός»

Στο γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είναι ένας σπουδαίος σύλλογος και είναι τιμή γι’ αυτόν να εργάζεται στο «τριφύλλι» στάθηκε ο βοηθός του Γιάννη Αναστασίου, Στιβ Ρούτερ, μιλώντας σε βρετανικά Μέσα.

«Σπουδαίος σύλλογος ο Παναθηναϊκός»
Για το καλό κλίμα της ομάδας και τον Παναθηναϊκό που μαστίζεται από οικονομικά προβλήματα, μίλησε σε βρετανικά Μέσα ο Στιβ Ρούτερ. Επίσης τόνισε ότι το «τριφύλλι» είναι ένας σπουδαίος σύλλογος.

Ο βοηθός του Γιάννη Αναστασίου αναφέρθηκε και στην υποδοχή του κόσμου μετά τη λήξη του ντέρμπι λέγοντας ότι δεν μπορούσαν να φτάσουν στην πύλη του προπονητικού κέντρου.

Παράλληλα, μίλησε και για το ρόλο που έχει στην ομάδα τονίζοντας ότι του αρέσει που είναι βοηθός και ασχολείται με τα θέματα της τακτικής.

«Όλα είναι υπέροχα. Την Κυριακή αγωνιστήκαμε εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό και νικήσαμε 3-0, ενώ στον προηγούμενο αγώνα είχαν επικρατήσει 2-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Επιστρέψαμε στο προπονητικό κέντρο γύρω στις 12.30 τα ξημερώματα και δεν μπορούσαμε να φθάσουμε στην πύλη γιατί είχαν συγκεντρωθεί περίπου 3 χιλιάδες οπαδοί μας που είχαν ανάψει φωτοβολίδες, πανηγύριζαν και είχαν στήσει πάρτι στον δρόμο», ανέφερε αρχικά ο Ρούτερ.

«Είμαι στην Ελλάδα για να συνεργαστώ με τον Γιάννη Αναστασίου, τον οποίο γνωρίζω από τα μαθήματα προπονητικής που έκανε στην Αγγλία. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας σπουδαίος σύλλογος που τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, ενώ έχει και τα ίδια χρώματα με τη Γέοβιλ», συμπλήρωσε για την πρώην του ομάδα ο βοηθός του Αναστασίου και πρόσθεσε:

«Είναι σαν να ξαναζώ κάποιες στιγμές του παρελθόντος σε διαφορετική γλώσσα. Στο ρόστερ έχουμε αρκετούς νέους παίκτες με μερικούς έμπειρους. Οι περισσότεροι παίκτες είναι Έλληνες και διεθνείς κυρίως με τις μικρές Εθνικές».

«Σαφώς το επίπεδο του Παναθηναϊκού με την Γέοβιλ είναι διαφορετικό, όμως υπάρχουν κάποιες ομοιότητες ανάμεσα στις δύο ομάδες. Η διαφορά είναι στις αρμοδιότητες, στον Παναθηναϊκό είμαι βοηθός, ενώ στην Αγγλία ήμουν ο προπονητής. Εγώ ασχολούμαι με το κομμάτι της τακτικής, ενώ ο Γιάννης (σ.σ. Αναστασίου) ασχολείται με τα συμβόλαια και τα οικονομικά. Μου αρέσει που κάνω κάτι διαφορετικό», ολοκλήρωσε.

«Καθάρισε» ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο!!

Ήσυχος ότι η ομάδα του δε διατρέχει κανένα κίνδυνο υποβιβασμού μπορεί να κοιμάται ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Η εξαιρετική Ακαδέμικα έκανε βόλτα στην έδρα της Αρούκα και με το 3-0 καθάρισε την παραμονή.

«Καθάρισε» ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο
Όχι ότι ζοριζόταν και ιδιαίτερα, αλλά η Ακαδέμικα μπορεί να νιώθει τελείως άνετα πλέον στο πορτογαλικό πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο έκανε πλάκα στην έδρα της Αρούκα και περνώντας από ‘κει με το άνετο 3-0, απομακρύνθηκε για τα καλά απ’ την επικίνδυνη ζώνη.

Το γκολ του Πάουλο στο 43’ έκανε αφεντικό την ομάδα της Κοΐμπρα και άγχωσε ακόμα περισσότερο τους γηπεδούχους (που παραμένουν κοντά στις τελευταίες θέσεις).

Εκείνα, δε, των Άγρα (84’) και Βαλέντε (90’) έδωσαν και διαστάσεις στο τρίτο διπλό της Ακαδέμικα, που την έφερε πλέον να στρογγυλοκάθεται στην έβδομη θέση της βαθμολογίας.


Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής

Σάββατο, 1/3

Εστορίλ-Ολιανένσε 2-0
(10’ αυτ. Μλάντεν,44’,61 Γκαλβάο, 89’πεν. Βαζ)

Σπόρτινγκ-Μπράγκα 2-1
(70' Τζέφερσον, 74΄Σλιμανί - 37' αυτ. Πατρίσιο)

Κυριακή, 2/3

Ζιλ Βιθέντε-Σετούμπαλ 1-0
(73’ πεν. Πειχότο)

Νασιονάλ-Ρίο Άβε 1-1
(80’ Ντιέγκο - 58’ Μαγκούμπ)

Πάσος Φερέιρα-Μαρίτιμο 3-1
(54’ Σέρι, 83’ Μποαβεντούρα, 85’ Μπέμπε - 31' Ντερλέι)

Μπελενένσες-Μπενφίκα 0-1
(7’ Γκαϊτάν)

Γκιμαράες-Πόρτο 2-2
(45+1’ Μααζού, 52’ Ματίας - 18’ πεν. Κουαρέσμα, 42’ Λίκα)

Δευτέρα, 3/3

Αρούκα- Ακαδέμικα 0-3
(43’ Πάουλο, 84’ Άγρα, 90’ Βαλέντε)

Η επόμενη αγωνιστική (22η)

Παρασκευή, 7/3

Ρίο Άβε-Ακαδέμικα (22:00)

Σάββατο, 8/3

Μπράγκα-Νασιονάλ (22:15)

Κυριακή, 9/3

Ολιανένσε-Μπελενένσες (18:00)
Πάσος Φερέιρα-Ζιλ Βιθέντε (18:00)
Μπενφίκα-Εστορίλ (19:00)
Σετούμπαλ-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (19:00)
Πόρτο-Αρούκα (21:15)

Δευτέρα, 10/3

Μαρίτιμο-Γκιμαράες (22:00) Πηγή: sport-fm.gr