Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Διέσυρε ένα ολόκληρο σύστημα…!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη και έχει... σημάνει συναγερμό για τον Σάββα Θεοδωρίδη!
Ντέρμπι; Ποιο ντέρμπι; Στα χαρτιά μπορεί, στο γήπεδο ποτέ. Η ομάδα του Αναστασίου διέσυρε και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά τον Ολυμπιακό και έδωσε μία καλή απάντηση σε όσους από την αρχή της χρονιάς έχουν βγάλει γλώσσα και λένε πράγματα υπερβολικά.
 
Τρία και λίγα ήταν για τον Παναθηναϊκό, που έχασε άλλες δύο κλασικές ευκαιρίες με τον Μπέργκ, την στιγμή, που ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας πάτησε στην περιοχή μιάμισι φορά και δεν έβαλε γκολ, παρά το γεγονός, ότι ο διαιτητής Σιδηρόπουλος του έδωσε το πέναλτι...ξεχνώντας να υποδείξει λίγα δευτερόλεπτα πριν το καθαρό φάουλ του Πέρεζ στον Τριανταφυλλόπουλο.
 
Δεν πειράζει, όμως έτσι είναι καλύτερα και την χαίρεσαι πιο πολύ την τριάρα μέσα στο Καραϊσκάκη. Τρία και τον Σιδηρόπουλο δώρο, που μετά το 0-2 έκανε τα πάντα για να βάλει τους γηπεδούχους στο παιχνίδι. Δεν έβγαλε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Χολέμπας, που σαν παλαιστής έπιασε τον Αμπέιντ, στην φάση, που έγινε το 0-3. Δεν έβγαλε κίτρινη στον Βαλντές για φάουλ πάνω στον Πράνιτς.
 
Ο Παναθηναϊκός δεν πέτυχε μία απλή νίκη στο Καραϊσκάκη. Διέσυρε ένα ολόκληρο σύστημα. Και διέλυσε κάποια παραμύθια. Όπως για παράδειγμα, ότι ο Ολυμπιακός είναι άτρωτος και θα πάρει αήττητος το πρωτάθλημα. «Αήττητοι δεν θα πάρετε πρωτάθλημα ποτέ» έλεγαν οι φίλοι του Παναθηναϊκού χθες το βράδυ και μεγαλύτερη ηδονή από το να σπάσεις το αήττητο του αντιπάλου σου καθαρά και πειστικά μέσα στο σπίτι του και να παραμείνεις η μόνη ομάδα, που το έχει πάρει αήττητη (με τον Μπόμπεκ) δεν υπάρχει.
Το άλλο που ακούγαμε από τους... φωστήρες είναι, ότι ο Παναθηναϊκός έχει τεράστια διαφορά από τον Ολυμπιακό. Εγώ στα δύο παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων είδα όντως τεράστια διαφορά ,αλλά υπέρ του Παναθηναϊκού αν αναλογιστούμε την μεγάλη  διαφορά που έχουν στα μπάτζετ οι δύο ομάδες. Στον πρώτο γύρο το 3-0(με τις ευκαιρίες Μέντες, Φιγκερόα, Πράνιτς, Τριανταφυλλόπουλου) έγινε 0-1 , αλλά στο δεύτερο παιχνίδι δεν μπορούσε να κοιμηθεί και πάλι ο Θεός και το 0-3 ήρθε φυσιολογικά και άνετα.
 
Στην Βέροια, την Θεσσαλονίκη με τον Αρη, ο Παναθηναϊκός κέρδισε πιο δύσκολα απ’ότι στο Καραϊσκάκη. Ακόμα και με την Καλλονή και τον Λεβαδειακό μέχρι να γίνει το τελικό 0-4 οι αντίπαλοι έκαναν ευκαιρίες.
 
Επίσης καταρρίπτεται ένα άλλο παραμύθι. Ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού είναι….γατάκια και άμπαλοι. Ένα ο …..παλαίμαχος Πράνιτς, το άλλο ο Μπέργκ(εγώ είπα να δώσει 15 εκ. ευρώ για να τον πάρει ο Ολυμπιακός μόλις έφυγε ο Μήτρογλου, για να καλύψει και με το παραπάνω το κενό, αλλά κάποιοι με χλεύαζαν), το τρίτο ο... άμπαλος Αμπέιντ και η …σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Ο Νάνο έσβησε αρχικά τον Κάμπελ και μετά τον Πέρεζ, ο Σίλντεφελντ και το Κουτρουμπής στην καλύτερή τους ποδοσφαιρική βραδυά εξαφάνισαν Ολάιταν και Βαλντέζ. Ο Λαγός άφησε απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα τον Τσόρι  και ο Αντζαγκούν «εσκασε» τους αμυντικούς του Ολυμπιακού στο τρέξιμο.
 
Και όπως είπε πολύ σωστά ο Πράνιτς τα λεφτά δεν παίζουν μπάλα. Η μπάλα παίζεται στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και εκεί στα δύο παιχνίδια που έχουν γίνει μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού μέχρι τώρα, η ομάδα του Αναστασίου ήταν πολύ καλύτερη.
Για τον Αναστασίου θα πω περισσότερα αύριο. Σήμερα απλά θα πω , ότι πήρε την ταυτότητα του Μίτσελ με το 4-4-2 σε ευθεία, την κίνηση του Μπέργκ στα άκρα , που άνοιγε διάδρομο στα χαφ, τα οποία ερχόντουσαν από πίσω και άλλα πολλά.
 
ΥΓ: Η νίκη αυτή αφιερώνεται σε όλο τον κόσμο του Παναθηναϊκού που από χθες το βράδυ νοιώθει μεγάλη περηφάνια, αλλά και σε όλους τους φίλους όλων των ομάδων, που θέλουν το ποδόσφαιρο να παίζεται στο γήπεδο και όχι εκτός γηπέδου.
 
ΥΓ2: Μπράβο στην διοίκηση του Παναθηναϊκού για την ανθοδέσμη και τα λουλούδια με ευχές για ταχεία ανάρρωση, που έστειλε στον Ολαιτάν και  ευτυχώς που το παλικάρι είναι και πάλι καλά.
 
ΥΓ3: Silver Alert.  Αναζητείται από την Κυριακή το βράδυ ένας Σάββας Θεοδωρίδης, που έχει εξαφανιστεί . Η τριάρα μέσα στο σπίτι σου δεν χωνεύεται εύκολα, το καταλαβαίνω
 
ΥΓ4: Το αν είναι ζούγκλα η Λεωφόρος,  όπως έλεγε η ΠΑΕ Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι το είδαμε. Τραυματισμός προπονητή που παραλίγο να χάσει το μάτι του από ρίψη αντικειμένου, αντικείμενα συνέχεια στο δεύτερο ημίχρονο στον Καπίνο, χωρίς καμία διακοπή  από τον διαιτητή και εισβολή οπαδών στις καθυστερήσεις με αποτέλεσμα να τραπεί ο πάγκος του Παναθηναϊκού σε φυγή. Και ο Σιδηρόπουλος αντί για διακοπή να σφυρίζει λήξη. Είπαμε μόνο τα παιχνίδια άλλων ομάδων διακόπτονται(Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός με Κάκο), του Ολυμπιακού ποτέ…
 
ΥΓ4: Προς κ.κ Μώραλη και –δεν ξέρω δεν έχω ενημερωθεί δεν απαντώ- Σαρρή. Περαστικά…

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: