Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Έπρεπε να πει κι "ευχαριστώ"!!

Ο θρυλικός Αποδυτηριάκιας αναλύει στον sportdog γιατί δεν έχουμε μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα και πώς το αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία με τη μικροπρέπειά τους και με τη μικρότητα στη συμπεριφορά τους! Γι’ αυτό δεν έχουμε μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα. Το αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία με τη μικροπρέπειά τους. Με τη μικρότητα στη συμπεριφορά τους.
Μια αληθινά μεγάλη ομάδα αν ήταν στη θέση του Ολυμπιακού θα αντιδρούσε διαφορετικά. Και πρώτα-πρώτα ο κόσμος. Θα φρόντιζε να χωνέψει όσο γίνεται πιο γρήγορα το φαρμάκι και θα αναγνώριζε το μέταλλο του αντιπάλου.
Η ντροπή του Ολυμπιακού ήταν να πετάνε αντικείμενα και μπουγέλα στους βάζελους. Και να τρέχουν σαν κατσίκια οι θριαμβευτές του 0-3 να τρυπώσουν στα αποδυτήρια για να μην τραυματιστούν.
Μιλάμε σοβαρά. Το σωστό θα ήταν ένα πελώριο «Ευχαριστώ» από πλευράς Ολυμπιακού στον Παναθηναϊκό. Για δύο λόγους. Ένα, ότι εγώ ο γάβρος δικαιώνομαι ιστορικά που αναγνωρίζω σαν «αιώνιο αντίπαλό» μου ειδικά τον Παναθηναϊκό. Για ισότιμό μου, δηλαδή.
Είναι απώλεια για τον Ολυμπιακό να αλλάξει κλάση ο Παναθηναϊκός, π.χ. να γίνει ένας ΠΑΟΚ, ένας Πανιώνιος. Το έλλειμμα για τον Ολυμπιακό είναι όταν δεν φορτίζεται, δεν ντοπάρεται από την πηγή αντιπαλότητας που του προκαλεί ο αιώνιος εχθρός.
Ποια Μάντσεστερ! Ας έχανε από την αγγλική ομάδα ο γάβρος. Ας στερούνταν τη χαρά του θριάμβου επί της οικουμενικής, της παγκόσμιας Γιουνάιτεντ. Αρκεί να κέρδιζε τον Παναθηναϊκό, αυτόν που είναι εκτός κόλπου στο πρωτάθλημα και προερχόταν από γκέλα 1-1 στη Λεωφόρο με τον Εργοτέλη.
Ο άλλος λόγος που όφειλε ο Ολυμπιακός να πει ένα «Ευχαριστώ» είναι η «συναδελφική» προειδοποίηση που έλαβε από τον Παναθηναϊκό. Δηλαδή; «Δεν μπορώ να σε βοηθήσω άλλο, ό, τι περνούσε από το χέρι μου το έκανα…» ήταν σα να είπε με το 0-3 ο Παναθηναϊκός στον πρωταθλητή. Δηλαδή;
«Το παίζεις ευρωπαϊκή ομάδα, ρε Ολυμπιακέ, και τολμάς να εμφανίζεσαι μπροστά μου με τέτοια χάλια; Ξύπνα! Σε κερδίζω 3-0 για να σε προειδοποιήσω, τι μπορείς να πάθεις στον Ολντ Τράφορντ, αν εμφανιστείς κι εκεί όπως με εμένα…». Γι’ αυτό σου λέω ότι άξιζε ένα thank you ο βάζελος από τον γάβρο.

ΠΟΙO ΕΙΝΑΙ το τεράστιο λάθος που έκανε ο Γιάννης Αλαφούζος, γράφει ο apodytiriakias.gr
Κάνει μια μεγάλη, πολύ μεγάλη νίκη ο Παναθηναϊκός. Μια νίκη ιστορική. Με τρία ποδοσφαιρικά γκολ. Χωρίς καν υποψία αβάντας από το κοράκι. Μέσα στο Καραϊσκάκη. Και επιτόπου, σα γνήσια ελληνική ομάδα δείχνει τη μικρότητά της.
Το κλίμα στους νικητές, στους μεγάλους νικητές δεν ήταν ότι ΕΜΕΙΣ νικήσαμε. Αλλά; Ότι ΕΣΕΙΣ χάσατε, ολυμπιακοί. Και μαζύ με την ήττα χάσατε την ευκαιρία να πάρετε αήττητοι πρωτάθλημα.
Αντί ο βάζελος να νοιώσει ευτυχία για το δικό του μεγαλείο, σε μια περίοδο όπου ο Ολυμπιακός είναι στα πολύ επάνω του, ποτέ άλλοτε τόσο υψηλά, ενώ από την άλλη ο Παναθηναϊκός βολοδέρνει μακρυά, από τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, τι έγινε; Η ευτυχία του βάζελου εκφράζεται με τη δυστυχία του γάβρου. Μελαγχολικό.
Στο πνεύμα και ο πρόεδρος Γιάννης Αλαφούζος που είπε τη μπαρούφα του. «Ο Παναθηναϊκός είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδος». Δεν είπε και το άλλο ο Αλαφούζος. Ότι ο Παναθηναϊκός έχει τον καλύτερο πρόεδρο, τον καλύτερο προπονητή, τους καλύτερους παίκτες.
Τι λέει ο αποδυτηριάκιας; Μεγάλες φανέλλες υπάρχουν στην Ελλάδα, όχι μεγάλες ομάδες. Όπως υπάρχουν ομάδες με πολύ κόσμο, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, όμως όχι και ομάδες που έχουν συμπεριφορά μεγάλων. Αναφέρομαι βέβαια και στη συμπεριφορά του κόσμου, τη χολερική.

Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: