Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Τσέναμο: «Ίσως και να έπρεπε να χάσουμε…»

Για το «διπλό» του Ατρόμητου στο Αγρίνιο, την προσωπική του εξέλιξη, αλλά και το ενδεχόμενο κλήσης του στην Εθνική ομάδα μίλησε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 o Λουίτζι Τσέναμο.

Τσέναμο: «Ίσως και να έπρεπε να χάσουμε…»
Δεν… μάσησε τα λόγια του ο Λουίτζι Τσενάμο για τη νίκη του Ατρόμητου στην δυνατή έδρα του Παναιτωλικού.

Μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο τερματοφύλακας του συλλόγου του Περιστερίου τόνισε πως βάσει αριθμών οι Αγρινιώτες θα έπρεπε να νικήσουν, εξηγώντας παράλληλα πως κατάφερε να φτάσει ο Ατρόμητος στη σπουδαία νίκη.

Δεν έκρυψε μάλιστα και τις σκέψεις του για παρουσία στην Εθνική ομάδα, ενώ σχολίασε και την προσωπική του απόδοση, αλλά και αυτή του Δημήτρη Παπαδόπουλου.

Αναλυτικά, όσα είπε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Νίκο Ζέρβα:
Για το πόσο δύσκολη είναι η διαδρομή του: «Θα μπορούσαμε να αφιερώσουμε ώρες για να σας πω τι έχω περάσει μέχρι να φτάσω μέχρι εδώ. Πρέπει να έχεις επιμονή και θέληση. Να αγαπάς αυτό που κάνεις, να έχεις τύχη και οπωσδήποτε την ικανότητα».

Για την εμπειρία που πρέπει να έχει ένας τερματοφύλακας: «Η θέση αυτή χρειάζεται τουλάχιστον είκοσι παιχνίδια τη σεζόν για να διατηρείται ένας παίκτης σε φόρμα και να κερδίζει σε εμπειρία. Εγώ ξεκίνησα τις γεμάτες χρονιές απ’ το 2008. Ήταν το δυσκολότερο σημείο της καριέρας μου, με το Αιγάλεω στη Γ’ Εθνική. Από κει και πέρα, όπου κι αν πήγαινα είχα πρωταγωνιστικό ρόλο μέχρι σήμερα και πλέον αυτό βγαίνει μέσα στο γήπεδο»,

Για το που στοχεύει φέτος ο Ατρόμητος: «Όσο ψηλότερα γίνεται. Αυτό που είναι κοινός στόχος είναι να μην αδικούμε τους εαυτούς μας. Κοιτάζουμε βάσει του ρόστερ και της σταθερής διοίκησης που έχουμε, να πάρουμε ότι καλύτερο από τον κάθε παίκτη και με τον ανταγωνισμό να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται».

Για το διπλό στην δύσκολη έδρα του Παναιτωλικού: «Σίγουρα, ήταν δύσκολο. Το φυσιολογικό βάσει των αριθμών του αγώνα, θα ήταν να μη κερδίσουμε. Ίσως να έπρεπε και να χάσουμε, ας μη κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάκτυλό μας. Ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που δημιούργησε ευκαιρίες, όμως αν έχεις τύχη, ικανότητα και εκμεταλλεύεσαι λάθη του αντιπάλου μπορεί να νικήσεις σε μέρες που δεν το αξίζεις. Αυτό κάναμε κι εμείς. Έκανα και κάποιες σημαντικές επεμβάσεις και καταφέραμε να πάρουμε το τρίποντο».

Για τον MVP του αγώνα, ανάμεσα στον ίδιο και τον Δημήτρη Παπαδόπουλο: «Δεν θα κολλήσω στον τίτλο του MVP. Η χαρά μου είναι μεγάλη που βοήθησα την ομάδα, αλλά και για τον Δημήτρη, ο οποίος σκοράρει ανελλιπώς, κλήθηκε στην Εθνική ομάδα και χθες ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις, πετυχαίνοντας δύο σημαντικά γκολ».

Για το αν η κλήση στην Εθνική ομάδα είναι μέσα στις σκέψεις του: «Η Εθνική είναι όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή και ύψιστη τιμή. Δεν αποτελώ εξαίρεση. Δεν είναι όμως αυτός ο σκοπός μου. Κάθε βδομάδα έχω το μυαλό πως μέσα απ’ τις έντονες προπονήσεις με τον Ατρόμητο θα μένω σε φόρμα, ώστε να παρουσιάζομαι όσο καλύτερα γίνεται στα παιχνίδια. Υπάρχουν τόσα πολλά στο μυαλό μου όλη την εβδομάδα για το ερχόμενο παιχνίδι, που δεν υπάρχει χώρος για περισσότερα».

Για την περιπέτεια του Γιώργου Σπανού: «Ασφαλώς και μας έχει επηρεάσει, αλλά κυρίως μας έχει πεισμώσει. Ο πρόεδρος μας έχει στείλει μήνυμα μέσω του Γιάννη Αγγελόπουλου, ότι ο τρόπος για να του δώσουμε κουράγιο είναι οι νίκες. Έχουμε τεράστιο κίνητρο για να νικάμε και να του στέλνουμε κουράγιο και δύναμη. Ελπίζω να τελειώσει όλο αυτό και να επιστρέψει κοντά μας το συντομότερο δυνατό».

Για το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο: «Δεν σταματάω στιγμή να προσπαθώ και να δουλεύω για να βελτιώνομαι. Χαίρομαι πολύ που επιτέλους αυτό αντικατοπτρίζεται στο γήπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: