Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Η βραδιά που γίνεσαι... άντρας!!

Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για την νύχτα που οι... μπέμπηδες του Γιάννη Αναστασίου ενηλικιώθηκαν και σχολιάζει τα πρόσωπα της αγωνιστικής!
Αν υποθέσουμε ότι ο Παναθηναϊκός είτε εύκολα, είτε δύσκολα πάρει κόντρα στον ΟΦΗ το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος τότε έχει 50% πιθανότητες να κατακτήσει την κούπα με αντίπαλο είτε τον Ολυμπιακό, είτε τον ΠΑΟΚ που θα... κονταροχτυπηθούν στο άλλο ζευγάρι.
 
Από την στιγμή που η κληρωτίδα τα έφερε ιδανικά για τους «πράσινους» μιας και στους προηγούμενους γύρους αντιμετώπισαν ομάδες από την Football League (Ηρακλής Ψαχνών και Ολυμπιακός Βόλου) μια χρονιά που φάνταζε από νωρίς χαμένη απέκτησε κίνητρο. Κι όμως ανεξάρτητα από ό,τι γίνει στον τελικό του ΟΑΚΑ κι αν εκεί βρεθεί ο Παναθηναϊκός, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου το βράδυ της περασμένης Κυριακής πήρε έναν... τίτλο.
 
Μην τον ψάξετε πουθενά γραμμένο στα κιτάπια της ιστορίας. Ούτε κάποιο κύπελλο θα απονεμηθεί για το «διπλό» στο Καραϊσκάκη, ούτε τα... πεινασμένα για ευρώ ταμεία της ΠΑΕ θα γεμίσουν.
 
 
To κέρδος
 
Αλλού είναι το κέρδος που στον Παναθηναϊκό ελπίζουν να το καρπωθούν στο άμεσο μέλλον. Το ρόστερ που διαχειρίζεται ο Γιάννης Αναστασίου δεν έχει μέσα μόνο Μπεργκ, δεν έχει μέσα μόνο Πράνιτς, δεν έχει μόνο Ζέκα, Πέτριτς ή Σίλντεφελντ. Παίκτες που λίγο ή περισσότερο έχουν στην καριέρα τους «φάει» τα μεγάλα παιχνίδια με το κουτάλι και έχουν... διαμορφώσει χαρακτήρα.
 
Ο Παναθηναϊκός που... άλωσε το φαληρικό γήπεδο και που έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού αγωνίστηκε και με παίκτες όπως ο Καπίνο, ο Τριανταφυλλόπουλος, ο Λαγός, ο Κουτρουμπής, ο Ατζαγκούν, ο Μαρινάκης, ο Καρέλης ακόμη και ο Αμπέιντ που ως δανεικός κανείς δεν ξέρει από τώρα αν η νέα χρονιά τον βρεί στο «Καλαφάτης».
 
Κι από κοντά είναι ο Ρισβάνης, ο Χουχούμης, ο Κλωναρίδης. Όλοι αυτοί... βαφτίστηκαν στο Καραϊσκάκη, καθώς είχαν μερίδιο (μικρό ή μεγάλο) σε μια νίκη που θα είναι σημείο αναφοράς για πολύ καιρό και πολλά χρόνια. Καλές οι νίκες με... Καλλονές και Πλατανιάδες. Μεγάλες οι παραστάσεις από την επιτυχία και κυρίως την εμφάνιση προ μερικών εβδομάδων κόντρα στον ΠΑΟΚ. Όμως ο Ολυμπιακός... χαλυβδώνεται όταν κερδίζει τον Παναθηναϊκό και ο Παναθηναϊκός το αντίθετο.
 
Με... οδηγό τον Μήτρογλου
 
Πριν μερικά χρόνια ο (πιτσιρικάς ακόμη) Μήτρογλου ως δανεικός σε Πανιώνιο και Ατρόμητο... τρομοκρατούσε τους πάντες. Σκόραρε και φαινόταν ότι είναι... ατόφιο χρυσάφι! Όταν όμως με την «ερυθρόλευκη» φανέλα μόνος του πήρε τον Παναθηναϊκό βάζοντας δύο γκολ και κάνοντας πιστόλια μπροστά στον Σωκράτη Κόκκαλη, ήταν το βράδυ που έγινε... ολόκληρος άντρας. Με την γνωστή συνέχεια.
 
Κάπως έτσι ισχύει και για μερικά από τα παραπάνω παιδιά. Ίσως το βράδυ της Κυριακής βλέποντας το ματς από την σουίτα ο άσος της Φούλαμ πλέον, να θυμόταν τα δικά του! Όταν στα 20 τους, στα 22 τους, στα 23 γράφουν στο βιογραφικό τους... διπλό και τριάρα στο Καραϊσκάκη, είναι το βράδυ που γίνονται άντρες. Που ένα... κλικ αλλάζει πολλά στην καριέρα τους.
 
Νιώθουν ευλογημένοι
 
Κάποιοι παίκτες κρεμάνε τα παπούτσια τους και δεν έχουν να θυμηθούν ένα διπλό στο Φάληρο, στην Λεωφόρο, στην Τούμπα ή στην Φιλαδέλφεια παλιότερα. Όταν το κάνεις πριν καλά-καλά ξεμυτίσεις στην ποδοσφαιρική πιάτσα πως να μην νιώθεις ευλογημένος. Ξαναγυρίζοντας στον... πρόλογο, είναι πολύ πιθανό η σεζόν στον Παναθηναϊκό να ολοκληρωθεί χωρίς κάτι άλλο σημαντικό.
 
Μια κούπα στο Κύπελλο για παράδειγμα ή την 1η θέση στα πλέι οφ και το εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ. Όμως αυτό το βράδυ στην έδρα του «αιωνίου» αντιπάλου ίσως κάποιοι εντός των... πράσινων τειχών να το εξαργυρώσουν πολύ περισσότερο.
 
ΠΡΟΣΩΠΑ
 
ΟΛΑΪΤΑΝ: Η κατάρρευση του πάγωσε όλο το Καραϊσκάκη και όλη την Ελλάδα που έβλεπε το ματς από την τηλεόραση. Ήταν μια σκηνή που την έχουμε δει σε ξένους αγώνες και ευτυχώς για το παιδί η... εξέλιξη δεν ήταν το ίδιο σοβαρή ή και τραγική. Το πότε θα είναι ξανά στην διάθεση του Μίτσελ μικρή σημασία έχει. Αυτό που μετράει είναι να αποκατασταθεί πλήρως το πρόβλημα του και να είναι γερός.
 
ΜΠΕΡΓΚ: Τεράστια υπόθεση ο Παναθηναϊκός των... 1000 οικονομικών προβλημάτων να έχει έναν τέτοιο χαρισματικό σκόρερ στο ρόστερ του. Πάρτο βάλτο στον Πράνιτς στο 0-1 και μόνος του το 0-2. Ήρθε στην Ελλάδα για να... σώσει την καριέρα του και δεν αποκλείεται από αυτόν οι «πράσινοι» να βγάλουν και λεφτά.
 
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ: Είδε με το ένα μάτι τον Τσόρι να χάνει πέναλτι και τον Αμπέιντ να κάνει το 0-3. Το άλλο ήταν δεμένο από το ποτήρι που δέχτηκε από την εξέδρα. Στην μεγαλύτερη νίκη στην έως τώρα προπονητική του καριέρα το έζησε κι αυτό. Γενικά την βραδιά στο Καραϊσκάκη θα την θυμάται για πολλά χρόνια.
 
ΣΤΕΦΕΝΣ: Ήταν φανερό το παιχνιδάκι που γινόταν τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Ολλανδός έκανε τα πάντα για να απολυθεί και να αποζημιωθεί και η ΠΑΕ έκανε τα πάντα... στηρίζοντας τον ώστε να οδηγηθεί σε παραίτηση και να γλιτώσει τα φράγκα. Δεν πήγαινε άλλό όμως. Στην μέση υπήρχε κι ο ΠΑΟΚ που διασύρονταν και έχανε τους στόχους του.
 
Έστω κι αργά ο Ιβάν ο τρομερός... σούταρε τον Στέφενς αφού πλησιάζουν τα 3 ματς με τον Ολυμπιακό και σε αυτά ο «δικέφαλος» παίζει... τα ρέστα της χρονιάς. Το θέμα βέβαια είναι αν... πας πουθενά με Γεωργιάδη ή αν ο νέος θα έρθει γρήγορα!
 
ΤΣΕΝΑΜΟ: Μετά τον Ρομπέρτο είναι με διαφορά ο καλύτερος τερματοφύλακας του πρωταθλήματος. Αν και το περασμένο καλοκαίρι αποκτήθηκε για αναπληρωματικός στην πορεία καθάρισε... σαν αυγό τον Σηφάκη και είναι από τους βασικούς στυλοβάτες του εκπληκτικού φέτος Ατρομήτου. Πολλούς βαθμούς ο Παράσχος τους χρωστάει σε αυτόν. Όπως για παράδειγμα τους 3 που πήρε στο Αγρίνιο.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: