Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

100% υπεύθυνος για την ήττα ο Σάντος!!

100% υπεύθυνος για την ήττα ο Σάντος!
Ετσι και αλλιώς η επιλογή του να εμπιστευτεί τον Χαλκιά για βασικό έχει συζητηθεί τόσο πολύ που δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι ακόμη. Ετσι και αλλιώς η κουβέντα για την αριστερή πλευρά της Εθνικής μας, έχει τόσο πολύ φουντώσει που έχει περισσότερα ρεύμα και από την αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Τα αφήνω λοιπόν όλα στην άκρη σε ότι έχει να κάνει με τον καταρτισμό της ενδεκάδας ή της 23άδας που έφτιαξε ο Πορτογάλος και πάω στην τακτική ανάλυση του ματς και στον τρόπο αντίδρασής του.

Του Μιχάλη Τσόχου

Αν είχες δει μόλις 10 λεπτά από το Ρωσία – Τσεχία ένα πράγμα καταλάβαινες ότι είναι η ευχή και η κατάρα των Τσέχων. Τα δύο μπακ τους τα οποία πατούν πολύ περισσότερο στο μισό γήπεδο του αντιπάλου και πολύ λιγότερο στο μισό γήπεδο του δικού τους γκολκίπερ. Στο ματς με τους Ρώσους αποδείχτηκε η κατάρα τους γιατί οι Ρώσοι τους βρήκαν στο ξέφωτο και τους διέλυσαν. Στο δικό μας ματς αποδείχτηκε ότι ήταν η ευλογία τους γιατί εμείς (ο Σάντος) τους επέτρεψε να είναι η ευλογία τους.

Ας υποθέσουμε ότι ο Χολέμπας είναι το καλύτερο αριστερό μπακ του κόσμου. Είναι ποτέ έστω και έτσι να ήταν, να αντιμετωπίσει και να τα καταφέρει εναντίον δύο αντιπάλων. Διότι τις φάσεις και τα γκολ τα φάγαμε από το δεξί μπακ των Τσέχων και αυτό είναι δουλειά της συνολικής αμυντικής λειτουργίας και του αριστερού χαφ να το αντιμετωπίσει. Αλλά πώς να το αντιμετωπίσει όταν η εντολή στον Φορτούνη είναι να κλείνει στον άξονα και ο Γκεμπρεσελασιέ αλωνίζει χωρίς να συναντά άνθρωπο. Και αυτή είναι προφανώς μία εντολή του Σάντος. Επίσης θα ήθελα να θυμίσω ότι ο Χολέμπας στα φετινά ευρωπαϊκά ματς του Ολυμπιακού έπαιξε στα περισσότερα βασικός, αλλά συνήθως ως αριστερός χαφ και όχι ως αριστερό μπακ, με τον Μαρκάνο να παίζει πίσω του…

Αφήνω όμως στην άκρη ακόμη και ότι ο Σάντος αποδείχτηκε δεύτερη φορά αδιάβαστος για το δυνατό όπλο του αντιπάλου, διότι το ίδιο αδιάβαστος εμφανίστηκε και στο ματς με την Πολωνία. Και εξετάζω τον τρόπο που παίξαμε ώστε να εκμεταλλευτούμε το δώρο του Τσεχ. Ο Σάντος μας υποσχέθηκε ποδόσφαιρο και η αλήθεια είναι ότι στο δεύτερο ημίχρονο με την Πολωνία, αυτό το πράγμα ως ένα βαθμό το είδαμε. Στο ματς με τους Τσέχους όμως δεν κάναμε ΤΙΠΟΤΑ και προφανώς αυτό είναι ευθύνη του προπονητή. Ούτε ένα σουτ, ούτε μία φάση, ούτε μία ευκαιρία. Τίποτα απολύτως. Κόντρα σε μία μέτρια ομάδα όπως η Τσεχία και απολύτως εύθραυστη ψυχολογικά, η οποία δεν μας έβγαλε ούτε μία κόντρα της προκοπής η δική μας απάντηση, το δικό μας σχέδιο ήταν η μπάλα στον Κατσουράνη και αυτός γιόμα πίσω από την σέντρα. Αυτό είναι το μοναδικό πράγμα που δοκιμάσαμε τουλάχιστον 15 φορές μετά το γκολ του Γκέκα. Είναι πραγματικά ΤΡΑΓΙΚΟ.

Όπως τραγικό είναι να έχουμε τον Κατσουράνη στόπερ, όταν στην ομάδα δεν υπάρχουν χαφ, επειδή ο Σάντος δεν εμπιστεύεται τον Μαλεζά. Τότε γιατί τον πήρε στους 23; Και αν ο κεντρικός αμυντικός που πήρε στην αποστολή μαζί του δεν παίζει ούτε όταν λείπουν οι δύο βασικοί στόπερ της ομάδας, τότε την απόλυτη ευθύνη την έχει ο προπονητής που πήρε μαζί του έναν παίκτη που δεν εμπιστεύεται στο ελάχιστο και τον έχει μαζί του μόνο και μόνο για να βγαίνουν τα προπονητικά διπλά….

Υ.Γ.1 Το είχα γράψει και μετά το ματς με την Πολωνία, το γράφω και σήμερα με απόλυτη βεβαιότητα. Καλύτερος αμυντικός στην Ευρώπη από τον Κυριάκο Παπαδόπουλο στην ηλικία των 20 ετών ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!


πηγή: sport-fm.gr

ΔΣ στον Εργοτέλη!!

ΔΣ στον Εργοτέλη
Τα πεπραγμένα του ΔΣ της Σούπερ Λίγκας τη Δευτέρα ανέλυσε ο Απόστολος Παπουτσάκης στο υπόλοιπο ΔΣ του Εργοτέλη, κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης. Επίσης, συζητήθηκαν και αγωνιστικά θέματα, ενόψει της νέας χρονιάς.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Συγκλήθηκε και συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 12 Ιουνίου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΙΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ.

Θέματα ημερήσιας διάταξης

•Ενημέρωση των μελών του ΔΣ από τον πρόεδρο Απόστολο Παπουτσάκη για το χθεσινό ΔΣ της Super League και την πρόταση που κατέθεσε η ΠΑΕ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΙΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ για την αύξηση των ομάδων του πρωταθλήματος.

•Συζήτηση για τον αγωνιστικό σχεδιασμό, η υλοποίηση του οποίου πρόκειται να ξεκινήσει εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου».

«Μετά το Euro, βλέπουμε»

«Μετά το Euro, βλέπουμε»
Για μετά το Euro αναβάλλει τις όποιες αποφάσεις για το μέλλον του ο Ματιέ Ντεμπισί. Ο Γάλλος αμυντικός έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων, αλλά ο ίδιος δείχνει προσηλωμένος στις υποχρεώσεις του με την εθνική.

«Αυτή τη στιγμή είμαι συγκεντρωμένος στο Euro. Έχω επιλογές, αλλά θα τις συζητήσω αργότερα», δήλωσε στη «L’ Equipe» ο 26χρονος διεθνής της Λιλ.

Ενδιαφέρον για τον παίκτη είχε εκφράσει η Νιούκαστλ. Φαίνεται, όμως, πως άργησε, καθώς με την εμφάνισή του κόντρα στην Αγγλία... γοήτευσε και τις Ρεάλ Μαδρίτης και Μίλαν.

Η αξία του ανέρχεται στα 9 εκατομμύρια ευρώ, αλλά, εάν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό στο Euro, τότε οι διοικούντες τη γαλλική ομάδα θα... τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση.

Ο Ντεμπισί είχε 32 εμφανίσεις την περασμένη σεζόν στο γαλλικό πρωτάθλημα, σημειώνοντας και 5 γκολ.


πηγή: sport-fm.gr

To πιο γρήγορο 2-0 στην ιστορία του EURO!!

Ιστορία έγραψε η Εθνική Ελλάδας στον αγώνα με την Τσεχία τη 2η αγωνιστική του Euro. Η "γαλανόλευκη" έσπασε ρεκόρ, έγινε η  ομάδα που δέχτηκε το πιο γρήγορο 2-0 στην ιστορία της διοργάνωσης.
To πιο γρήγορο 2-0 στην ιστορία του EURO!
Η Εθνική δέχτηκε από νωρίς δύο γκολ (η Τσεχία έκανε το 2-0 στο 6'). Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η Γερμανία.
Το προηγουμένο πιο γρήγορο 2-0 είχε γίνει στο Euro του 1992 στη Σουηδία και στον αγώνα Ολλανδία-Γερμανία. Οι "οράνιε" προηγούνταν στο πρώτο 15λεπτο 2-0 ενώ το ματς έληξε 3-1 υπέρ τους.

πηγή: sportdog.gr   

Αδίκησε τον εαυτό της…!!

Αδίκησε τον εαυτό της…
Ένα εφιαλτικό «μπλακ άουτ» στα πρώτα έξι λεπτά, όταν και δέχτηκε δύο γκολ, στέρησε από την εθνική Ελλάδας –όπως και στο ματς κόντρα στην Πολωνία- την ευκαιρία να διεκδικήσει τη νίκη απέναντι στην Τσεχία.

Το τέρμα του Γκέκα στο 53’, που διαμόρφωσε το τελικό 2-1 σε βάρος της «γαλανόλευκης», ένα νωρίτερα του Φωτάκη -που κακώς δεν μέτρησε- και η γενικότερη εικόνα της ομάδας στη συνέχεια, φανέρωσε ξεκάθαρα πως οι διεθνείς αδίκησαν τους εαυτούς τους, περιορίζοντας παράλληλα στο ελάχιστο και τις ελπίδες πρόκρισης.



Όταν σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι μετά από μόλις έξι λεπτά το σκορ είναι ήδη στο 2-0, το να προσωποποιήσει ή απλά να επιμερίσει κανείς τις ευθύνες είναι μάλλον μια επιπόλαιη προσέγγιση. Όχι ότι δεν προήλθαν από ατομικά λάθη τα γκολ των Τσέχων που έστειλαν από νωρίς για ύπνο τις ελληνικές ελπίδες, αλλά –με τον έναν ή τον άλλο τρόπο- δύσκολα έβρισκες διεθνή που να μην είχε αρνητική συμμετοχή στην επίτευξη των τερμάτων των αντιπάλων μας.

Στο πρώτο γκολ μόνο η λέξη «αδράνεια» μπορεί να περιγράψει με σαφήνεια το τι ακριβώς συνέβη στον άξονα του γηπέδου, όταν μερικά ζευγάρια μάτια έμειναν απλά να παρατηρούν πώς ο Γίρασεκ χριζόταν σκόρερ και λίγο μετά ήταν η σειρά της αριστερής πλευράς αλλά και του κέντρου της άμυνας να χρεωθούν τον ίδιο χαρακτηρισμό.

Κι ενώ για τον Κώστα Χαλκιά ο εφιάλτης σταμάτησε στο 23’, όταν και αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού, δεν συνέβη το ίδιο και για τους συμπαίκτες του, οι οποίοι για μισή ώρα δεν έβρισκαν τρόπο ούτε να αναχαιτίσουν τις επιθέσεις των Τσέχων, ούτε να απειλήσουν τον τερματοφύλακά τους. Ακόμη κι έτσι, λίγο πριν φύγει το ημίχρονο –και αφού το παιχνίδι είχε ισορροπήσει- θα μπορούσε η Εθνική να είχε σημειώσει ένα τέρμα-επένδυση για ένα πιο ελπιδοφόρο δεύτερο ημίχρονο. Δυστυχώς, όμως, σε μια από τις ελάχιστες επαφές που είχε ο Φωτάκης με την μπάλα, την οποία και μετέτρεψε σε γκολ, ο βοηθός διαιτητή είδε -λανθασμένα- οφσάιντ, στερώντας την ελπίδα από τη γαλανόλευκη.

Στο δεύτερο μέρος ο Σάντος τα έπαιξε όλα για όλα αλλάζοντας το σύστημα από 4-3-3 σε 4-2-3-1, περνώντας τον Γκέκα στο ματς και την κορυφή της επίθεσης, τον Φορτούνη πίσω του και τους Σαμαρά, Σαλπιγγίδη στα «φτερά». Πέρα από αυτό χρειάστηκε και οι αντίπαλοί μας να ανταποδώσουν στο 53’ ένα μέρος της δικής μας γενναιοδωρίας. Ο Πετρ Τσεχ μας θύμισε πως λάθη κάνουν ακόμη και οι πιο μεγάλοι τερματοφύλακες του κόσμου και -ξαφνικά- από το πουθενά, υπήρχε και πάλι παιχνίδι και εθνική Ελλάδας μέσα σε αυτό.

Το σκηνικό που διαμορφώθηκε από εκεί και πέρα θύμισε πολλά από όσα είδαμε και στον αγώνα κόντρα στους Πολωνούς. Οι Τσέχοι ούτε γίγαντες ήταν ούτε μια κλάση ανώτεροι από εμάς, όπως φάνταζαν στα πρώτα λεπτά. Αντίθετα, φοβούμενοι πως το ματς γυρίζει, δεν… ντράπηκαν να γυρίσουν και οι ίδιοι πίσω και να μείνουν σε παθητικό ρόλο, βλέποντας τους Έλληνες να βγάζουν πείσμα, πάθος και θέληση να φέρουν τα πάνω-κάτω. Όταν μάλιστα, πέρασε και ο Μήτρογλου στο χορτάρι (αντί του Φορτούνη) η εικόνα του αγώνα, με την Ελλάδα να επιτίθεται και την Τσεχία να αμύνεται μαζικά, σε έκανε να απορείς για το πόσο αδίκησαν τους εαυτούς τους οι διεθνείς στα καθοριστικά (και ανεξήγητα) νεκρά διαστήματά τους.






ΕΛΛΑΔΑ: Χαλκιάς (23’ Σηφάκης) , Τοροσίδης, Χολέμπας, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Κατσουράνης, Μανιάτης, Φωτάκης (46’ Γκέκας), Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Φορτούνης (71’ Μήτρογλου), Σαμαράς.

Στον πάγκο: Τζόρβας, Τζαβέλλας, Μαλεζάς, Μάκος, Νίνης, Φετφατζίδης, Λυμπερόπουλος.

ΤΣΕΧΙΑ: Τσεχ, Γκέμπρε Σελασιέ, Λιμπέρσκι, Κάντλετς, Σίβοκ, Χούμπτσμαν, Πλάσιλ, Γίρασεκ, Πιλάρ, Ροζίτσκι (46’ Κολάρ), Μπάρος (64’ Πέκχαρτ).

Στον πάγκο: Λαστούβκα, Ντρόμπνι, Σούτσι, Χούμπνικ, Ράιτοραλ, Πρέζεκ, Πετρτσέλα, Νταρίντα, Νέσιντ, Λάφατα.


πηγή: sport-fm.gr

«Ο Ομπράντοβιτς στο δρόμο για την Εφές»

Τούρκικο δημοσίευμα ανέφερε πως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι έτοιμος να αναλάβει τις τύχες της Εφές Αναντολού που το βράδυ της Δευτέρας (11/6) έχασε τον τίτλο με 4-2 ματς στους τελικούς με την Μπεσίκτας.
«Ο Ομπράντοβιτς στο δρόμο για την Εφές»
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Τούρκων, το οποίο, βέβαια, βασίζεται τόσο σε ελληνικές όσο και σε ισπανικές πηγές, ο Ομπράντοβιτς αναμένεται να απαντήσειν θετικά στην πρόταση της Εφές.
Βέβαια, δεν γίνεται αναφορά ούτε σε χρονική διάρκεια συμβολαίου ούτε σε αποδοχές του Σέρβου προπονητή, αφού οι Τούρκοι υπογραμμίζουν πως η φιναλίστ των φετινών τελικών στη γείτονα χώρα έχει προσφέρει στον «Ζοτς» λευκή επιταγή για να γράψει εκείνος τόσο το ποσό όσο και τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου.
Στα ρεπορτάζ των Τούρκων, βέβαια, γίνεται αναφορά και για το ενδιαφέρον της ΤΣΣΚΑ για τον προπονητή του Παναθηναϊκού, αλλά και στη Φενέρμπαχτσε Ούλκερ που ήθελε τον Ομπράντοβιτς, αλλά στρέφεται, πλέον, σ' άλλες λύσεις και δη στον Ετορε Μεσίνα.
Πηγή sentra-goal.gr

Σημαιοφόρος ο Νικολαΐδης!!

H Oλομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ύστερα από πρόταση του Προέδρου της κ. Σπύρου Καπράλου, αποφάσισε ομόφωνα ότι Σημαιοφόρος της Ελληνικής Αποστολής κατά την είσοδο στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στις 27 Ιουλίου, θα είναι ο Ολυμπιονίκης του τέκβοντο Αλέξανδρος Νικολαϊδης.
Σημαιοφόρος ο Νικολαΐδης
Επίσης η Ολομέλεια αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τον Αρχηγό της Ολυμπιακής Αποστολής στο Λονδίνο κ. Ισίδωρο Κούβελο, να επιλέξει ως Σημαιοφόρο της Ελληνικής Αποστολής στην Τελετή Λήξης των Αγώνων, τον αθλητή ή την αθλήτρια με την μεγαλύτερη επιτυχία στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.
Ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης που ήταν πρώτος Λαμπαδηδρόμος στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2008», έχει κατακτήσει δύο ασημένια Ολυμπιακά μετάλλια, το 2004 και το 2008.
Για την επιλογή ορισμό του ως Σημαιοφόρου, ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης δήλωσε: «Είναι η δεύτερη φορά που η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μου προσφέρει μία από τις μέγιστες τιμές της ζωής μου και θέλω να την ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου. Νιώθω ότι δικαιώνονται τα όνειρα και οι προσπάθειες μου στον αθλητισμό. Είχα πει και παλιότερα ότι τα μετάλλια τα κερδίζεις, αλλά παρόμοιες τιμές σου προσφέρουν την αναγνώριση που επιζητά ο κάθε αθλητής και είναι κάτι που δεν ανταλλάσσεται. Η στιγμή του 2008 όταν ήμουν πρώτος Λαμπαδηδρόμος αλλά και αυτή που θα ζήσω στο Λονδίνο, είναι οι δύο πιο ετυχισμένες στιγμές της αθλητικής μου καριέρας»
Ο Νικολαϊδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 17 Οκτωβρίου 1979 και είναι παντρεμένος με την πρώην αθλήτρια του βόλεϊ, Ρούξι Ντουμιτρέσκου, έχοντας αποκτήσει κι ένα παιδί.
Ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο Θεσσαλονίκης, έχει ύψος 2,02 και βάρος 100 κιλά, ενώ αγωνίζεται στην κατηγορία των + 80, με προπονητή την Κώστα Τζιδημόπουλο.
Είναι αξιωματικός στο Πυροσβεστικό Σώμα, ενώ έχει τρεις Ολυμπιακές Συμμετοχές, το 2000, το 2004 και το 2008. Μάλιστα στους Αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Επίσης ήταν χρυσός Πρωταθλητής Ευρώπης το 2008 και χάλκινος το 2010. Το 1996 είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων και μία χρονιά αργότερα, επίσης το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Εφήβων.

πηγή: sportdog.gr   

Πιθανή η αποχώρηση Γιόβετιτς από Φιορεντίνα!!

Περιζήτητος είναι ο Στέφαν Γιόβετιτς, με αποτέλεσμα ο αθλητικός διευθυντής της Φιορεντίνα, Ντανιέλε Πράντε, να τονίζει μέσω δηλώσεών του σήμερα (11/06) ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει ο παίκτης!
Ο Μαυροβούνιος μεσοεπιθετικός έχει απασχολήσει, σύμφωνα τουλάχιστον με τα τελευταία ρεπορτάζ, τόσο την Γιουβέντους όσο και τη Νάπολι. Βέβαια, οι διοικούντες τον σύλλογο της Τοσκανης θέλουν να τον κρατήσουν στην ομάδα. Ωστόσο, όπως φάνηκε και από τα λεγόμενα του Ντανιέλε Πράντε, κάθε άλλο παρά απίθανη θα πρέπει να θεωρείται οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη...
«Επιθυμούμε την παραμονή του Γιόβετιτς στην ομάδα. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται και από τον ίδιο τον παίκτη, εάν θέλει να μείνει ή να φύγει. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε δεχθεί κάποια επίσημη πρόταση για παίκτη της Φιορεντίνα, συμπεριλαμβανομένου και του Γιόβετιτς», δήλωσε αρχικά ο αθλητικός διευθυντής της Φιορεντίνα στην εφημερίδα στην «Gazzetta dello Sport».
Και συνέχισε: «Πάντως, η μεταγραφική αγορά είναι ανοιχτή έως τις 31 Αυγούστου, γεγονός που δεν μπορεί να αποκλείσει κάτι στο μέλλον. Το σίγουρο είναι ότι ο παίκτης έχει συμβόλαιο με την ομάδα, η οποία δουλεύει ένα μοντέλο παιχνιδιού πάνω στον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή».


πηγή: onsports.gr