Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Καμιά ανοχή για τους ρατσιστές!!

Καμιά ανοχή για τους ρατσιστές
Οι καταγγελίες για φραστική επίθεση με ρατσιστικό περιεχόμενο που δέχτηκαν ο Μάριο Μπαλοτέλι και ο Θίοντορ Γκέμπρε Σελασιέ ανάγκασαν την UEFA να ξεκινήσει έρευνα για να διαλευκάνει αν πράγματι οι δύο ποδοσφαιριστές υπέστησαν ρατσιστική επίθεση.

Η UEFA από την αρχή του Euro ήταν ξεκάθαρη πως δεν θα ανεχτεί καμία ρατσιστική επίθεση, που θα εκδηλωθεί με συνθήματα και σφυρίγματα προς μαύρους αθλητές και θα είναι αυστηρή προς κάθε κατεύθυνση.

Ο Τσέχος Θίοντορ Γκεμπρε Σελασιέ άκουσε ουκ ολίγα σφυρίγματα και αποδοκιμασίες από τους Ρώσους φιλάθλους, κατά τη διάρκεια του αγώνα της Τσεχίας με τη Ρωσία. Η ιδεολογική «βάση» αυτών των αντιδράσεων ήταν ρατσιστική.

Μετά τον αγώνα ανάμεσα στην Ισπανία και την Ιταλία, δύο φωτογράφοι κατήγγειλαν ρατσιστική επίθεση με θύμα τον Μάριο Μπαλοτέλι. Οι φωτογράφοι δήλωσαν πως Ισπανοί φίλαθλοι έκαναν ήχους πιθήκων κάθε φορά που ο Ιταλός ποδοσφαιριστής ακουμπούσε τη μπάλα.

Αυτά τα περιστατικά οδήγησαν την UEFA στο να ξεκινήσει έρευνα για να αποδειχτεί αν οι καταγγελίες αυτές ευσταθούν. Την ανακοίνωση έκανε ο εκπρόσωπος τύπου της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Ρόμπερτ Φόλκνερ.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: