Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

"Έχει ελπίδες η πρόταση για 20 ομάδες"!

Ζωντανές παραμένουν οι ελπίδες παραμονής του Εργοτέλη στη Super League, όπως υποστήριξε ο Γιάννης Ράλλης με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Κρήτης "Athletic Radio 104.7".
Το Lucozade χαρίζει ένα ποδήλατο κάθε εβδομάδα. Bike yourself!
"Έχει ελπίδες η πρόταση για 20 ομάδες"!
"Πιστεύω ότι υπάρχει ελπίδα, από την άλλη πρέπει να πούμε ότι τίποτε δεν έχει τελειώσει. Η ΕΠΟ έχει το μαχαίρι και το καρπούζι. Αυτήν την στιγμή θα διερευνηθεί το νομικό κομμάτι ώστε να μην προβαίνουμε σε παρανομίες. Άλλωστε, όλοι μας αναγνώρισαν ότι έχουμε δίκιο. Είναι ένα σωστό αίτημα να αυξηθεί ο αριθμός των ομάδων σε 20. Με βάση το σχέδιο αυτό, του χρόνου θα υποβιβαστούν πέντε ομάδες, ούτως ώστε με την άνοδο τριών ομάδων από την Β’ Εθνική να σταθεροποιηθεί ο αριθμός των 18 ομάδων στη Super League", είπε αρχικά ο γενικός διευθυντής της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ.
Στη συνέχεια επεσήμανε: "Η πρόταση για αύξηση των ομάδων σε 20 ομάδες είναι για να μην έχει μια ομάδα ρεπό σε κάθε αγωνιστική. Συστάθηκαν κάποιες επιτροπές και μεταξύ αυτών μια που θα συζητήσει με τη NOVA. Σήμερα, μάλιστα μας έστειλε έγγραφο με το οποίο μας ζητούσε να γίνει μείωση ύψους 25% στο τηλεοπτικό συμβόλαιο. Με το πρωτάθλημα 20 ομάδων, εμεις τους αντιπροτείναμε να γίνει ένα πρωτάθλημα 20 ομάδων , άρα περισσότερων αγώνων και τηλεοπτικού χρόνου, ώστε να αντισταθμιστεί η πρόταση της μείωσης που μας έγινε από τη NOVA. Με τα ίδια χρήματα αλλά με περισσότερους αγώνες".
Ερωτηθείς πως αντιμετώπισαν οι υπόλοιπες ομάδες το επίμαχο θέμα, απάντησε: "Όλοι μας έδωσαν δίκιο. Όπως είπε ο πρόεδρος μας αντί να αντικαταστήσουμε τον Ιανουάριο τον Ρομάνο που τραυματίστηκε, προτιμήσαμε να μην κάνουμε μεταγραφή ώστε να μην χρωστάμε και τελικά πέσαμε. Πρέπει να το δούμε πολύ σοβαρά γιατί αν ισχύσουν αυτά που ισχύουν τότε ενδέχεται μέχρι τον Σεπτέμβριο να αποχωρήσουν ακόμα τρεις ομάδες!"
Αναφορικά με την προσπάθεια υπερπήδησης του εμποδίου της ΕΠΟ, ο Γιάννης Ράλλης ανέφερε: "O κ. Πιλάβιος είπε τόσο σε συνέντευξη του όσο και στην ΓΣ της ΕΠΟ πως αν οι προτάσεις της Super League είναι σοβαρές, τότε γιατί να μην γίνουν δεκτές; Οι ιδιοκτήτες των ομάδων είναι πολύ προβληματισμένοι για το μέλλον των ομάδων σύμφωνα και με όσα επικρατούν αυτήν την στιγμή".
Ερωτηθείς πότε θα γίνει η Γενική Συνέλευση της Λίγκας, απάντησε: "Aν γίνουν άμεσα οι επαφές με τη NOVA και την ΕΠΟ, εκτιμώ ότι η ΓΣ θα γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας”.
Μιλώντας, τέλος, για το αν η πρόταση του Εργοτέλη πρέπει να συνδεθεί με την πρόταση άρσης των ποινών αδειοδότησης, ανέφερε: "Αυτό θα ήταν το ιδανικό. Στην ΓΣ χρειάζεται το 51% ενώ στο ΔΣ απαιτείται η συναίνεση του 2/3 των ομάδων. Οι 6 ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν ήρθαν εντελώς ανοργάνωτες. Η κάθε ομάδα έλεγε τα δικά της. Δεν είχε ενιαία πρόταση. Εμείς τους συμβουλεύσαμε να έρθει μια, ενιαία, πρόταση ώστε να την συζητήσουμε στην ΓΣ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: