Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

«Κάθε εμπόδιο για καλό»

«Κάθε εμπόδιο για καλό»
Παρά τις απουσίες της Εθνικής ομάδας, ο Σάββας Κωφίδης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την αναμέτρηση με την Τσεχία.

Ο παλαίμαχος άσος σχολίασε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 την πρεμιέρα της Ελλάδας στο Euro, τι περιμένει να δει στο αυριανό παιχνίδι, ενώ εξέφρασε τον θαυμασμό του στην Ισπανία.


Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Σάββα Κωφίδη στην εκπομπή «Fight Club»:

Για τις μέχρι τώρα εντυπώσεις του από την διοργάνωση: «Το επίπεδο είναι ικανοποιητικό χωρίς να είναι εντυπωσιακό. Το επίπεδο είναι υψηλό, τόσο των ποδοσφαιριστών ατομικά, αλλά γενικά οι τακτικές, οι στρατηγικές. Δεδομένης και της κούρασης, αφού οι περισσότεροι άρχουν πάρα πολλά παιχνίδια στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη. Η κούραση παίζει σημαντικό ρόλο».

Ειδικότερα για την Ισπανία: «Μου αρέσει το ποδόσφαιρο της Ισπανίας. Συγγενεύει με αυτό της Μπαρτσελόνα, ο τρόπος που αναπτύσσεται. Είναι από τις ομάδες που θεωρώ ότι θα διεκδικήσουν τον τρόπαιο».

Για την πρεμιέρα της Εθνικής με την Πολωνία (1-1): «Είδαμε δύο διαφορετικά πράγματα. Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική δεν μπήκε στο παιχνίδι. Και μάλιστα σε μια ομάδα από αυτές που κατατάσσω στις πιο αδύναμες. Έπαιξε παθητικά. Στο δεύτερο ημίχρονο η είσοδος του Σαλπιγγίδη ήταν καταλυτική, άλλα εντελώς την εικόνα μας. Το ζήτησε το παιχνίδι και θα μπορούσε να το πάρει. Επίσης η παρουσία του Φορτούνη έδωσε το κάτι διαφορετικό. Γενικά ήταν καλό παιχνίδι, θα μπορούσε να είχε έρθει και η νίκη».

Για το στιλ παιχνιδιού της ελληνικής ομάδας και αντίστοιχα της Τσεχίας: «Ο τρόπος παιχνιδιού της δικής μας ομάδας είναι γνωστός. Αμυντικά, περιμένει και μετά βγαίνει σε κόντρα παιχνίδι. Αυτό είναι συνήθως. Αν πάει σε ανάπτυξη δυσκολεύεται. Η Τσεχία έχει ταχύτητα, παίζει από τις πλευρές. Σίγουρα είναι καλύτερη ομάδα από την Πολωνία, άσχετα αν δέχτηκε τέσσερα γκολ από την Ρωσία. Εκεί θα πάει το παιχνίδι. Η Εθνική φαντάζομαι θα επιδιώξει παιχνίδι αντεπιθέσεων. Δεν ξέρω αν θα αντέξει σε κάτι διαφορετικό».

Για τις απουσίες με τις οποίες προετοιμάζεται η ομάδα του Σάντος: «Ο Αβραάμ είναι σίγουρα μεγάλη απώλεια. Το ίδιο και ο Παπασταθόπουλος. Αλλά όπως και είδατε και με την Πολωνία η ομάδα ανταπεξήλθε. Μπορούμε να βασιστούμε στον Κυριάκο Παπαδόπουλο, αλλά και στον Κατσουράνη. Κάθε εμπόδιο για καλό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: