Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Τους πληρώνουν με εκχώρηση!!

koinwnia
Θορυβημένη απ’ τις δυσάρεστες εξελίξεις γύρω απ’ το αγωνιστικό τμήμα, οι διοικούντες της ΠΑΕ Άρης δίνουν αυτή τη στιγμή το “παρών” στην προπόνηση του Άρη στο Νέο Ρύσιο.
Παναγιώτης Στεφανίδης και Γιάννης Κουζούνιας βρίσκονται στο αθλητικό κέντρο των κιτρινόμαυρων, σε μια προσπάθεια να κατευνάσουν τα πνεύματα και να ηρεμήσουν το κλίμα έπειτα και απ’ την προσφυγή του Ηλία Σταυρόπουλου, που δεν άρεσε σε κανέναν. Τόσο εξαιτίας του γεγονότος ότι πρόκειται για έναν ιδιαίτερα νεαρό παίκτη, τον τελευταίο που θα περίμενε κανείς να κινηθεί δικαστικά εναντίον της ομάδας που τον ανέδειξε και τον έκανε επαγγελματία, όσο και επειδή το ποσό για το οποίο κατέθεσε προσφυγή είναι εξευτελιστικά χαμηλό, ήτοι 1.975 ευρώ.
Το ρεπορτάζ όμως δε σταματά στην παρουσία των Στεφανίδη και Κουζούνια στην προπόνηση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θα κάνουν στους παίκτες μια πρόταση που θεωρούν ότι μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση. Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση θα προτείνει την αποπληρωμή των οφειλών προς όλους τους ποδοσφαιριστές μέσω εκχώρησης απ’ το ποσό που αναλογεί στον Άρη ως πριμ υποβιβασμού. Το εν λόγω ποσό υπολογίζεται στα 100.000 ευρώ και αναμένεται να βρίσκεται στα ταμεία του συλλόγου τον Ιούνιο. Αν συμφωνήσουν, οι παίκτες θα υπογράψουν ιδιωτικά συμφωνητικά και θα βρουν λύση σ’ ένα πολύ σημαντικό ζήτημα.
Πηγή: arenafm.gr

Είπε «αντίο» στη Θέλτα κι ετοιμάζεται για «Μπάρτσα»

Ο Λουίς Ενρίκε ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου πως αποχωρεί από τον πάγκο της Θέλτα. Δεδομένη η πρόσληψή του από την Μπαρτσελόνα.

Είπε «αντίο» στη Θέλτα κι ετοιμάζεται για «Μπάρτσα»
Μόνο η ανακοίνωση απομένει για να επισημοποιηθεί η πρόσληψη του Λουίς Ενρίκε από την Μπαρτσελόνα. Η συμφωνία των δύο πλευρών είναι εδώ και μέρες δεδομένη, ενώ ο Ισπανός τεχνικός σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τον πάγκο της Θέλτα.

«Για μένα είναι μια πολύ στενάχωρη μέρα. Νιώθω πολύ κοντά στο σύλλογο και σε όσους εργάζονται γι’ αυτόν», δήλωσε ο 44χρονος τεχνικός, που πάντως δεν επιβεβαίωσε ότι έχει ήδη κλείσει στην Μπαρτσελόνα.

Ο Λουίς Ενρίκε υπηρέτησε την «Μπάρτσα» σαν ποδοσφαιριστής από το 1996 μέχρι το 2004, ενώ από το 2008 μέχρι το 2011 δούλευε σαν προπονητής στις ακαδημίες του συλλόγου. Πέρσι είχε ένα ανεπιτυχές πέρασμα από τον πάγκο της Ρόμα, αλλά φέτος παρουσίασε πολύ καλό έργο στη Θέλτα, η οποία μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος είναι όγδοη.Πηγή: sport-fm.gr

«Το συλλαλητήριο θα είναι μόνο η αρχή»

«Το συλλαλητήριο θα είναι μόνο η αρχή» Έτοιμος για… μάχη σε όλα τα μέτωπα δήλωσε ο ενιαίος ΠΑΟΚ σε συνέντευξη Τύπου. «Το συλλαλητήριο του Σαββάτου θα είναι μόνο η αρχή», είπε ο Ζήσης Βρύζας. Για ειρηνικό «ντου» μίλησαν οι οργανωμένοι.

Ενωμένοι και αποφασισμένοι εμφανίστηκαν οι άνθρωποι όλων των τμημάτων και όλων των μετεριζιών του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, εν όψει του συλλαλητηρίου του Σαββάτου. Σε αυτό θα εκφράσουν την αντίδραση όλης της οικογένειας του «Δικεφάλου του Βορρά» για μια σειρά ζητημάτων, από τις τιμωρίες της ΠΑΕ, μέχρι την καθυστέρηση στη ρύθμιση των χρεών και τα εμπόδια για το προπονητικό κέντρο στη Θέρμη.

Ο Ζήσης Βρύζας, που σαν πρόεδρος της ΠΑΕ είχε τον περισσότερο χρόνο, είπε: «Το συλλαλητήριο θα είναι μόνο η αρχή. Κάναμε συγκεκριμένες προτάσεις και προς την Πολιτεία. Μετά πήραμε την πρωτοβουλία να καταγγείλουμε την συγκεκριμένη κατάσταση. Έχουμε ανοιχτά θέματα πολύ μεγάλα, δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι όπως ο κ. Καρούντζος κρυμμένοι πίσω από ένα γραφείο σταματούν επενδύσεις και κάποιοι άλλοι δεν λύνουν το θέμα των χρεών. Ζητάμε να πληρώσουμε, να γίνει το δίκαιο για όλες τις ανώνυμες εταιρείες. Δεν ζητάμε χάρη. Όλη η οικογένεια του ΠΑΟΚ θέλει να αντιδράσει. Για την Θέρμη πέρασαν 2,5 χρόνια για να εκμεταλλευτούμε έναν βοσκότοπο. Κανείς δεν έχει αντιληφθεί μία ομάδα με την δυναμική του ΠΑΟΚ πόσο συμβάλλει στην παιδεία του τόπου. Το ποδόσφαιρο πρωταγωνιστεί στην διαφθορά που υπάρχει. Όσον αφορά την ΕΠΟ θα πρέπει να είμαι προσεκτικός για το τι θα πω. Είναι δημόσια κουβέντα. Κάνουν αλλαγές στον κανονισμό για την βάση της εκλογής του προέδρου της ΕΠΟ αλλά με λάθος τρόπο. Εμείς θέλουμε επίσης να υπάρχει και τρίτος βαθμός για να προσφύγεις. Υπάρχει το CAS αλλά μόνο για διεθνείς διαφορές, για την διαφωνία που έχουμε εμείς με την ΕΠΟ δεν υπάρχει τρίτος βαθμός».

Σχετικά με τις κινήσεις που θα κάνει η ΠΑΕ για την αφαίρεση βαθμών, είπε: «Θα γίνουν κινήσεις απλά θα ανακοινωθούν την Δευτέρα. Έχουμε αναθέσει σε έγκριτους νομικούς στο εξωτερικό να το χειριστούν», ενώ για τη ρύθμιση των χρεών είπε: «Μας είπαν ότι θα λυθεί εντός του καλοκαιριού. Όταν τους πίεσα μου είπαν για τέλη Ιουνίου».

Αναφορικά με το θέμα του προπονητικού κέντρου, τόνισε: «Υπάρχει ένας νόμος που δίνει την δυνατότητα σε υπάλληλο κατώτατης βαθμίδας να αποφασίσει, στη συγκεκριμένη περίπτωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Η επιτροπή 152 βασιζόμενη σε καθαρά νομικά επιχειρήματα ακύρωσε τον διαγωνισμό. Ο νόμος θα ισχύσει για όλους τους Δήμους. Ο ένας νόμος στην Ελλάδα αναιρεί τους άλλους».

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Θανάσης Κατσαρής, τόνισε: «Αύριο στην Καμάρα θα είναι και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Σαν ΠΑΟΚ είμαστε ενωμένοι για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε, ισονομία».

Στο πλευρό της ΠΑΕ, είναι και η ΚΑΕ ΠΑΟΚ, όπως δήλωσε ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος. «Νιώσαμε την ανάγκη να συμπαρασταθούμε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ στα αιτήματα που έχει για τα χρέη και την Θέρμη. Με τον κ. Καρούντζο και εμείς είχαμε τα ίδια προβλήματα με το Παλατάκι. Είναι δίκαιος ο αγώνας που κάνουμε, ο ΠΑΟΚ είναι ενιαίος και αυτό θα πάει μπροστά όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Αύριο καλούμε όλους τους φιλάθλους στην Καμάρα για να διεκδικήσουμε τα αιτήματά τους. Θέλω να ευχαριστήσω τον Ιβάν Σαββίδη για την βοήθεια στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ, και η μπασκετική ομάδα σε λίγο θα αλλάξει σελίδα. Είδατε στους αγώνες με τον Παναθηναϊκό ήμασταν καλύτεροι αλλά δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε».

Σχετικά με το θέμα της ρύθμισης των χρεών, δήλωσε: «Προσπαθούμε να έχουμε την καλύτερη αντιμετώπιση με αυτούς που ψηφίζουν τις τροπολογίες. Ακούμε υποσχέσεις αλλά κρατάμε μικρό καλάθι. Μας ξεκαθάρισαν ότι το θέμα των χρεών έχει πάρει το Οκ της Τρόικας αλλά δεν ήθελαν να το προχωρήσουν τώρα για να μην φανεί δώρο για τον ΠΑΟΚ. Ο κ. Κεδίκογλου μας είπε ότι και ο κ. Ζαγοράκης έθεσε το θέμα των χρεών ότι αποφάσισε να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής».

Εκπροσωπώντας τους βετεράνους, ο Φιλώτας Πέλλιος είπε: «Εμείς οι βετεράνοι είμαστε πάντα κοντά στην ομάδα. Εμείς που ματώσαμε τόσα χρόνια μέσα σε αυτόν τον στίβο είμαστε δίπλα στα δίκαια αιτήματα του ΠΑΟΚ. Όσοι αισθάνονται ΠΑΟΚτσήδες πρέπει αύριο να είναι κοντά».

Ο εκπρόσωπος των οργανωμένων του «Δικεφάλου του Βορρά» μίλησε για… ντου. «Εμείς θα αρχίσουμε με ένα ντου με την καλή έννοια. Πριν από πολλά χρόνια ο Μάκης Μανάβης έδωσε ένα σύνθημα στην κερκίδα όταν ο Βουλινός πήρε την ομάδα και έφυγε. Τώρα ξαναζούμε το ίδιο έργο με την αφαίρεση βαθμών. Εμείς διώξαμε αυτούς που δεν ήθελαν το καλό του ΠΑΟΚ. Δεν θα αφήσουμε ποτέ κανέναν να τον πάει ποτέ κάτω. Δεν πάμε στην Καμάρα μόνο για τους τρεις βαθμούς. Πάμε για όλα, δεν θα τους περάσει. Για εμάς είναι ιερό καθήκον. Όπως έτρεχαν στον τελικό και αύριο πρέπει να τρέξουν. Ο ΠΑΟΚ είναι ιδέα, μεταφέρεται παντού και αυτό δεν θα το αφήσουμε να χαθεί. Είναι ξεκάθαρη η αδικία και του ΠΑΟΚ και του οργανωμένου κινήματος. Έχουμε δώσει πολλά λεφτά σε δικαστές και δικηγόρους. Είναι στοχευμένη προσπάθεια κατά του συλλόγου. Όπως είναι και η αφαίρεση βαθμών, έτσι και αυτό που συμβαίνει με τους οπαδούς γίνεται για να μας διχάσει και να μας κάνει να μην ασχολούμαστε με τον ΠΑΟΚ. Το οπαδικό κίνημα εμείς το παρουσιάζουμε στους δρόμους και στα γήπεδα. Νιώθουμε χαρά που βλέπουμε όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ συστρατευμένη. Εμάς το κόμμα μας είναι ο ΠΑΟΚ. Έχουμε μαζί μας αυτούς που μας βοηθούν. Δεν ζητιανεύουμε. Θέλουμε να μας παίξουν στα ίσα. Όποιος είναι μαζί μας σίγουρα δεν θα χάσει. Όποιος είναι εναντίον μας θα χάσει με πικρό τρόπο».


Ένα ματς, ένας τίτλος!

Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης παίζουν σε ένα 90λεπτο τον τίτλο στην τελευταία αγωνιστική της Primera Division. Μάχη και για τη σωτηρία.

Ένα ματς, ένας τίτλος
Το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών στην Ισπανία δεν θα μπορούσε να έχει διαφορετική κατάληξη από ένα παιχνίδι τίτλου. Για την 38η και τελευταία μέρα, η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Ατλέτικο Μαδρίτης, με τους μεν «μπλαουγκράνα» να θέλουν μόνο νίκη για να διατηρήσουν τα κεκτημένα, τους δε «ροχιμπλάνκος» να επιστρέφουν στην κορυφή μετά από 17 χρόνια στο πρώτο από τα δύο μεγάλα ματς που θα δώσουν, αφού ακολουθεί και ο τελικός του Champions League κόντρα στην-εκτός διεκδίκησης τίτλου στην Ισπανία-Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι Καταλανοί που έχουν την ευκαιρία να σώσουν μια χρονιά που εξελίχθηκε αρνητικά θα έχουν ξανά διαθέσιμους τους Πικέ, Νεϊμάρ και Άλμπα, που πήραν το πράσινο φως από το ιατρικό τιμ και συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή. Αντίθετα, εκτός παραμένει ο Κάρλες Πουγιόλ, που δεν θα έχει την ευκαιρία να αποχαιρετήσει αγωνιζόμενος το κοινό του «Καμπ Νου». Στον αντίποδα, οι Μαδριλένοι πηγαίνουν στη Βαρκελώνη οπλισμένοι με την αυτοπεποίθηση που τους δίνει το γεγονός ότι σε πέντε παιχνίδια φέτος απέναντι στην Μπαρτσελόνα (ένα για το πρωτάθλημα, δύο για το Champions League και δύο για το Σούπερ Καπ) δεν έχουν ηττηθεί σε κανένα. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα, καθώς υπολογίζει και στον Ντιέγκο Κόστα, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Κακός χαμός γίνεται στην ουρά, όπου πέντε ομάδες, Αλμερία, Χετάφε, Γρανάδα, Οσασούνα και Βαγιαδολίδ, μάχονται για να αποφύγουν τις δύο θέσεις που οδηγούν στη δεύτερη κατηγορία μαζί με την ήδη υποβιβασμένη Μπέτις. Σε καλύτερη μοίρα είναι οι δύο πρώτες που θέλουν από έναν βαθμό για να σωθούν.

Όλα τα υπόλοιπα «μέτωπα» είναι κλειστά, καθώς η Μπιλμπάο θα λάβει μέρος στα play offs του Champions League, ενώ Σεβίλλη, Ρεάλ Σοσιεδάδ και Βιγιαρεάλ θα παίξουν στο Europa League.

Αναλυτικά η 38η αγωνιστική:

Παρασκευή 16/5
Μάλαγα-Λεβάντε 22:00

Σάββατο 17/5
Ρεάλ Μαδρίτης-Εσπανιόλ 17:00
Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης 19:00
Βαλένθια-Θέλτα 23:00

Κυριακή 18/5
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Βιγιαρεάλ 13:00
Αλμερία-Μπιλμπάο 19:00
Οσασούνα-Μπέτις 19:00
Ράγιο Βαγεκάνο-Χετάφε 19:00
Βαλένθια-Θέλτα 19:00
Βαγιαδολίδ-Γρανάδα 19:00
Σεβίλλη-Έλτσε 22:00 Πηγή: sport-fm.gr

Τελικός για… Champions League, Europa League και παραμονή!

«Ζεστό» μέχρι και την τελευταία αγωνιστική παραμένει το ενδιαφέρον στο championnat για Champions League, Europa League και τη μάχη για τη σωτηρία.

Τελικός για… Champions League, Europa League και παραμονή
Η 38η και τελευταία αγωνιστική θα διεξαχθεί το Σάββατο (17/5) στο γαλλικό πρωτάθλημα. Παρότι ο τίτλος έχει κριθεί, το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, καθώς δεν έχει παίζεται ακόμη το τελευταίο εισιτήριο για το Champions League και Europa League, ενώ η Ligue 2 περιμένει ακόμη μια ομάδα εκτός των Αζαξιό, Βαλενσιέν που έχουν υποβιβαστεί ήδη.

Η Λιλ κρατάει ακόμη στο χέρι την τρίτη θέση, που οδηγεί στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, όμως μετά την εντός έδρας ήττα από την Παρί Σεν Ζερμέν, η Σεντ Ετιέν την πλησίασε στους δύο πόντους. Οι «λιλουά» θα αγωνιστούν εκτός έδρας με την αδιάφορη, Λοριάν και οι «στεφανουά» θα υποδεχθούν την Αζαξιό, η οποία επίσης δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο.

Παρόμοια η κατάσταση και για το Europa League. Η Λιόν είδε τη Μαρσέιγ να την πλησιάζει στον έναν βαθμό, μετά την εντός έδρας ήττα από τη Λοριάν. Οι Μασσαλοί θα φιλοξενήσουν την Γκινγκάμπ που κινδυνεύει, όπως και η Νις, η οποία θα παίξει εντός με τη Λιόν. Όλα ανοιχτά και στον πάτο της βαθμολογίας και το Σοσό-Εβιάν θα κρίνει πολλά.

Αναλυτικά η 38η αγωνιστική

Σάββατο (17/5, 22:00)

Μπαστιά-Ναντ
Λοριάν-Λιόν
Μαρσέιγ-Γκινγκάμπ
Μονακό-Μπορντό
Νις-Λιόν
Παρί Σ. Ζ.-Μονπελιέ
Ρεμς-Ρεν
Σοσό-Εβιάν
Σεντ Ετιέν-Αζαξιό
Τουλούζ-ΒαλενσιένΠηγή: sport-fm.gr

Αυστραλία: Υπάρχει... Ζιντάν στην έκτη κατηγορία!! (video)

Ένα απίστευτο γκολ που θυμίζει... Ζινεντίν Ζιντάν μπήκε στην έκτη κατηγορία του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Αυστραλίας.
Το πέμπτο τέρμα των Capalaba Bulldogs στη ευρεία νίκη τους με 6 - 1 επί των North Star ήταν μια... ζωγραφιά. Στην πραγματικότητα, μοιάζει πολύ με αυτό που είχε σημειώσει ο Ζιντάν στο 2-  1 της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπάγερ Λεβερκούζεν.
Μετά από την εκτέλεση του κόρνερ ο σκόρερ έπιασε ένα εκπληκτικό μονοκόμματο σουτ και έστειλε την μπάλα κατευθείαν στα δίχτυα των αντιπάλων του με την ομάδα του να ανεβαίνει στην έβδομη θέση της βαθμολογίας έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα.
Δείτε το βίντεο από το 5:20 και μετά:



Πηγή: onsports.gr

Ο ΠΑΟ έκοψε το νήμα, αλλά οι υπόλοιποι μάχονται στο... φίνις!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για την κούρσα των πλέι-οφ που κρίθηκε, αλλά και για τη μάχη των ΠΑΟΚ, Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητου που μαίνεται και θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική. Όσο πιό ψηλά, τόσο μικρότερη η ταλαιπωρία στο Γιουρόπα Λιγκ.
Είχαμε επισημάνει ότι πριν από τον… τελικό, που πολλοί βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν  ΠΑΟΚ- Παναθηναϊκού στα πλέϊ-οφ, υπήρχε η φάκα. Πιό συγκεκριμένα, η φάκα πριν από το τυρί. Αποδείχτηκε, ότι η 5η αγωνιστική ήταν τελικά η παγίδα για τον ΠΑΟΚ που ηττήθηκε στην Τρίπολη, ενώ παραλίγο να το πληρώσει και ο Παναθηναϊκός που στο τέλος απειλήθηκε με ήττα από τον Ατρόμητο που παίζει το τελευταίο του χαρτί για να μην έρθει τελευταίος.
       Ο Γιάννης Αναστασίου έκανε λόγο για «μεγάλη υπέρβαση» και είναι γεγονός αν αναλογιστεί κανείς που ήταν και που βρέθηκε φέτος ο Παναθηναϊκός, κυρίως όμως τις βάσεις που έχει βάλει για ένα καλύτερο μέλλον. Πέτυχε τον στόχο του να μπει στα πλέι-οφ και να βγει στην Ευρώπη, κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο και άρπαξε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αν και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τερμάτισε 4ος, δηλαδή πίσω από ΠΑΟΚ και Ατρόμητο!
         Οι Πράσινοι έδειξαν με τον Ατρόμητο πολλά κοινά στοιχεία με τον αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ όπου ισοφαρίστηκαν από τον Σαλπιγγίδη, όμως αυτή τη φορά δεν είχαν ούτε τον κόσμο στο πλευρό τους, αλλά γνώριζαν ότι και η ισοπαλία τους έφτανε, κάτι που ίσως τους επηρέασε.
       Ο Παναθηναϊκός εύκολα ή δύσκολα, εκμεταλλευόμενος και τους βαθμούς ποινής του ΠΑΟΚ πλέον πάει χαλαρός στην Τούμπα, ενώ αμφιβάλλω αν θα υπάρξει περίοδος χαλάρωσης αφού τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, προυποθέτουν άλλον σχεδιασμό. Παράλληλα, είναι όμως ένα μεγάλο στοίχημα καθώς αν το καταφέρουν αυτό στον Παναθηναϊκό αλλάζουν επίπεδο την ομάδα! Θα μπουν λεφτά στα ταμεία, όμως πρέπει να ενισχυθεί αρκετά και η ομάδα, πάντα στην ίδια φιλοσοφία.
         Έχουμε όμως καιρό για αυτά. Επιστρέφοντας στα πλέϊ-οφ ο Ατρόμητος βρέθηκε αγκαλιά με την τελευταία θέση, όμως το ξύπνημά του και η επιστροφή του Δημήτρη Παπαδόπουλου την τελευταία αγωνιστική στο Περιστέρι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης του δίνει την ευκαιρία να ξεπεράσει τον αντίπαλό του. Θέλει νίκη και τέρματα περισσότερα από το 1-0 για να το καταφέρει. Στην ισοβαθμία μετά τους βαθμούς της νίκης, μετράνε τα τέρματα και κατόπιν τα εκτός έδρας γκολ. Αν το σκορ έρθει 1-0 υπέρ του Ατρόμητου και ισοβαθμήσουν θα μετρήσει το ποιος τερμάτισε πιο ψηλά στην κανονική βαθμολογία (Ατρόμητος ήταν 3ος και 5ος ο Αστέρας).
     Υπάρχει όμως και η περίπτωση της τριπλής ισοβαθμίας, αν ο Παναθηναϊκός νικήσει τον ΠΑΟΚ στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα στην 6η αγωνιστική και ο Ατρόμητος επικρατήσει του Αστέρα. Ο Ατρόμητος υστερεί κόντρα στον ΠΑΟΚ καθώς έχει δύο ήττες (3-0 στην Τούμπα και 1-2 στο Περιστέρι), ενώ ο Αστέρας έχει καλύτερη βαθμολογία στα μεταξύ τους με τον ΠΑΟΚ, αφού πήρε ισοπαλία 1-1 στην Τούμπα και τον νίκησε με 1-0 στην Τρίπολη. Στη μεταξύ τους βαθμολογία ο Αστέρας έχει 7β, ο ΠΑΟΚ 7β και ο Ατρόμητος 3β.
     Ο ΠΑΟΚ είναι στην καλύτερη μοίρα, καθώς έχει απέναντί του τον αδιάφορο Παναθηναϊκό στην Τούμπα και σίγουρα θα θέλει να κλείσει με νίκη μία σεζόν, που είχε αποτέλεσμα την απώλεια δύο βασικών του στόχων (Κύπελλο και προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ). Αν νικήσουν ο ΠΑΟΚ και ο Αστέρας Τρίπολης, η ομάδα του Βεργέτη θα πάει στα πλέϊ-οφ του Γιουρόπα Λιγκ! Αυτή κι αν θα είναι επιτυχία για μία ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο, αλλά με πολλούς… ξένους ρε παιδί μου!
     Θυμηθείτε το όμως: ο Αστέρας Τρίπολης δεν θα έχει εύκολο απόγευμα το Σάββατο 17/5 καθώς ο Ατρόμητος έδειξε σημάδια αγωνιστικής ανάκαμψης και παρατήρησα ότι ο Βεργέτης δεν έχει κάνει rotation. Ισως του βγει η κούραση. Ο δε Παράσχος που πίστευε ότι θα άρπαζε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, στη Λεωφόρο βλέποντας τις ευκαιρίες να χάνονται, παραλιγο να μην του μείνει τρίχα (τραβούσε συνεχώς τα μαλλιά του). Και να ξέρετε ότι η μπάλα δεν είναι πάντα πουτ… (πόρνη το είχε μεταφράσει ευγενικά τότε ο συνεργάτης του Ίβιτσα Οσιμ, Δημήτρης Παναγιωτάκης)!
Πηγή: gazzetta.gr

5+1 λόγοι που το πήρε η Σίτι!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τον low profile Πελεγκρίνι και το high profile ρόστερ των “γαλάζιων” του Μάντσεστερ που τους οδήγησε στο δεύτερο πρωτάθλημα τα 3 τελευταία χρόνια.    
Η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να φτάσει μέσα σε 3 χρόνια για δεύτερη φορά στην κατάκτηση του τίτλου στην Πρέμιερ Λιγκ και νομίζω ότι δεν υπήρχαν σοβαρές αμφιβολίες από πολλούς ότι αυτή ήταν μία δίκαιη πρωτιά.
Μία πρωτιά που στηρίχτηκε προφανώς από τα πολλά χρήματα που έχουν ξοδέψει οι Αραβες ιδιοκτήτες της Σίτι, (ο Μπρένταν Ρότζερς δήλωσε χαρακτηριστικά “Τερματίσαμε δεύτεροι, πίσω από την ακριβότερη ομάδα που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης σπορ”), αλλά και από τον σωστό προγραμματισμό, ενός αν μη τι άλλο πρακτικού μάνατζερ, όπως είναι ο Εμάνουελ Πελεγκρίνι. Προσπαθώντας λοιπόν να κάνω μία αξιολόγηση των “γιατί” η Σίτι πήρε αυτόν τον τίτλο, αφήνω στην άκρη το +1 που είναι προφανώς τα πολλά χρήματα που έχουν ξοδευτεί, χρήματα που οδήγησαν την ΟΥΕΦΑ να επιβάλει ακόμη και ποινές στην ομάδα του Μάντσεστερ για την μη τήρηση του financial fair play και προσπαθώ να αξιολογήσω τους υπόλοιπους...

5. Το “καθαρό” από άλλες υποχρεώσεις φινάλε.
Η Μάντσεστερ Σίτι στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν ήταν μέσα και στους τέσσερις στόχους που διεκδικούσε. Εφτασε μέχρι τον τελικό του Λιγκ Καπ, το οποίο και κατέκτησε, έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας όπου και αποκλείστηκε από την Γουίγκαν και μέχρι τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου έπεσε πάνω στην Μπαρτσελόνα και... χαιρέτησε.
Μέχρι λοιπόν τις αρχές Μαρτίου έπαιζε σε 4 μέτωπα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάνει βαθμούς στο πρωτάθλημα συχνά. Οταν πια το πρωτάθλημα μπήκε στην τελική ευθεία των οκτώ εννιά τελευταίων αγωνιστικών η Σίτι είχε μόνο αυτό να διεκδικήσει. Σε αντίθεση με την Τσέλσι για παράδειγμα που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ ή την Αρσεναλ που έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου. Η μόνη άλλη ομάδα που είχε μόνο ένα ματς την εβδομάδα ήταν η Λίβερπουλ και για αυτό ήταν και η μόνη που άντεξε μέχρι τέλους να το διεκδικεί... Μόνο που η Λίβερπουλ δεν είχε παίκτες που να ξέρουν τον πρωταθλητισμό...


4. Είχε πολλές προσωπικότητες και πρωταθλητές...
Ο Σαμίρ Νασρί, ο οποίος παρεμπιπτόντως έκανε την καλύτερη χρονιά του με την φανέλα της Σίτι είπε δύο τρεις εβδομάδες πριν το φινάλε του πρωταθλήματος. “Η διαφορά μας με την Λίβερπουλ είναι ότι εμείς έχουν 13 -14 παίκτες που έχουν ξαναπάρει πρωτάθλημα στην Αγγλία και ξέρουμε πώς να το διαχειριστούμε, η Λίβερπουλ έχει δύο τρεις”. Κάπως έτσι κρίθηκε και ο τίτλος εν τέλει. Ο Τζέραρντ γλίστρησε στο ένα ματς, οι υπόλοιποι είδαν το 3-0 με την Κρίσταλ Πάλας μέσα σε 10 λεπτά να γίνεται 3-3 και κάπως έτσι η Λίβερπουλ δεν το πήρε. Την ίδια ώρα η Σίτι στα κρίσιμα ματς στο φινάλε λάθος δεν έκανε, γιατί είχε την εμπειρία να μην κάνει λάθος...


3. Οι... βολικοί τραυματισμοί για το γεμάτο ρόστερ!
Η Σίτι την φετινή σεζόν στάθηκε τυχερή μόνο σε ένα πράγμα. Οι “τραυματισμοί” που ταλαιπώρησαν την ομάδα ήταν πολύ... βολικοί. Τι θέλω να πω. Ελειψε αρκετά ο Αγκουέρο και ακόμη περισσότερο ο Γιόβετιτς. Η Σίτι σε αυτές τις θέσεις είχε το ρόστερ να τους ξεπεράσει. Με τετράδα επιθετικών τους Αγκουέρο, Ντζέκο, Νεγρέδο, Γιόβετιτς το να απουσιάσει για μεγάλο διάστημα κάποιος αντιμετωπίζεται. Γενικά η Σίτι είχε το βάθος να αντιμετωπίσει όλους τους τραυματισμούς που θα τις προέκυπταν εκτός από δύο θέσεις. Σε αυτές που έπαιζαν ο Γιάγια Τουρέ και ο Ζαμπαλέτα. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτοί οι δύο έπαιξαν 35 από τα 38 ματς του πρωταθλήματος βασικοί. Αφού λοιπόν δεν τραυματίστηκε κανείς από αυτούς τους δύο ο Πελεγκρίνι μπορούσε σχεδόν να κλείνει τα μάτια και να επιλέγει. Δεν είχε Κολάροφ, είχε Κλισί. Δεν είχε Αγκουέρο είχε Ντζέκο, Δεν είχε Σίλβα, είχε Νασρί. Δεν είχε Νάβας, είχε Μίλνερ. Ο Πελεγκρίνι “ψώνισε” πολύ προσεκτικά το περασμένο καλοκαίρι γέμισε το ρόστερ του με ποιοτικούς παίκτες και έβγαλε άνετα όλη την χρονιά. Αλλωστε πλέον αυτό που του λείπει για την επόμενη σεζόν είναι ένας αντι- Τουρέ στη θέση του Ρόντγουελ που δεν βγήκε, ένας αντί Ζαμπαλέτα αντί του Ρίτσαρντς, τον οποίο δεν εμπιστεύεται και ένας ακόμη στόπερ. Τίποτα άλλο, αν δεν πουλήσει κάποιον παίκτη.


2. Το επιθετικό ποδόσφαιρο...
Ο Πελεγκρίνι το είπε και το έκανε. “Δεν θέλουμε μόνο τίτλους. Θέλουμε τίτλους με ποδόσφαιρο που ο κόσμος θα χαίρεται να βλέπει”. Η Μάντσεστερ Σίτι πέτυχε πάνω από 100 γκολ σε 38 αγώνες, έπαιξε σε διάρκεια το πιο φαντεζί και επιθετικό ποδόσφαιρο και επιβεβαίωσε ότι οι τίτλοι δεν έρχονται μόνο με τακτική και σκοπιμότητα, αλλά και με αλέγκρο ποδόσφαιρο που στηρίζεται στην δημιουργία και όχι την καταστροφή. Δεν άλλαξε τον προσανατολισμό της σε κανένα από τα 38 ματς του πρωταθλήματος, είτε εύκολο, είτε δύσκολο.


1. Ο ψύχραιμος Πελεγκρίνι βελτίωσε τους “παλιούς”.
Τα τελευταία χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ ο τίτλος κρίθηκε αρκετές φορές από μία δύο μεταγραφές που έκανε το καλοκαίρι η πρωταθλήτρια ομάδα. Πέρυσι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πιθανόν να μην το είχε πάρει αν δεν είχε προσθέσει στο ρόστερ της τον Φαν Πέρσι. Το ίδιο ισχύει για την Σίτι πρόπερσι όπου η μεταγραφή του Αγκουέρο ήταν αυτή που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της. Φέτος όμως για ποιόν μπορείς να πεις κάτι τέτοιο; Για κανέναν. Ο Πελεγκρίνι πήρε τον τίτλο γιατί “απελευθέρωσε” τον Τουρέ, γέμισε με αυτοπεποίθηση τον Ντζέκο, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του Νασρί. Η άνοδος των “παλιών” ήταν αυτή που ανέδειξε την Σίτι πρωταθλήτρια και όχι η μεταγραφή του Νεγρέδο, του Νάβας ή του Φερναντίνιο...
Πηγή: gazzetta.gr

Γιούβε vs Κόντε: Ποιος θα χάσει περισσότερο!

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τη διαμάχη Γιουβέντους-Κόντε και το ποιος θα βγει περισσότερο χαμένος από ένα πιθανό διαζύγιο. Αν κάποιος το καλοκαίρι έλεγε ότι το τέλος της σεζόν θα βρει την Γιουβέντους με ρεκόρ όλων των εποχών στη συγκομιδή βαθμών αλλά το μέλλον του Αντόνιο Κόντε θα είναι στον αέρα, δύσκολα θα τον έπαιρναν στα σοβαρά. Τρία χρόνια μετά την απόλυτη κυριαρχία των Μπιανκονέρι στην Ιταλία και τα τρία σερί Scudetti, ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας, ζητάει από τη διοίκηση έξτρα υλικά που να μπορούν να αντέξουν στην Ευρώπη. Πλέον, οι πιθανότητες να αποχωρήσει από το Τορίνο ο 44χρονος είναι μοιρασμένες και εμείς πάμε να δούμε ποιον θα πληγώσει περισσότερο αυτό το διαζύγιο, αν τελικά έρθει.
Κόντε
Για τον αλενατόρε, επικοινωνιακά είναι η καλύτερη στιγμή να πει «αντίο». Πήρε την Γιουβέντους όταν είχε τερματίσει 7η δύο διαδοχικές φορές και την οδήγησε σε απίστευτα πράγματα. Στην πρώτη του σεζόν στην Serie A κατέκτησε το πρωτάθλημα αήττητος και δύο χρόνια μετά θα κάνει ρεκόρ πόντων όλων των εποχών με 102 βαθμούς κατακτώντας τρία σερί πρωταθλήματα. Ο Κόντε είναι απόλυτα επιτυχημένος με όσα έδωσε εντός συνόρων και αν κάποιος το αμφισβητούσε αυτό με επιχείρημα την Ευρώπη, θα μπορούσε να απαντήσει ότι δεν είχε στα χέρια του το μπάτζετ άλλων ομάδων που πρωταγωνιστούν στο Champions League.
Το μεγαλύτερο «όπλο» και διαπραγματευτικό «χαρτί» του είναι η σχέση που έχει με τους παίκτες αλλά και τους οπαδούς. Ονόματα όπως οι Μπουφόν, Πίρλο, Τέβες έχουν πει εκπληκτικά πράγματα για τον Κόντε και πωρώνονται να παίζουν γι' αυτόν. Στα αποδυτήρια των Μπιανκονέρι όλα βρίσκονται υπό πλήρη έλεγχο, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τους τιφόζι που είναι μαζί του στα δύσκολα. Δεν γίνεται να υπάρξει πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από τον αποκλεισμό από τον όμιλο του CL από ομάδες όμως Γαλατασαράι και Κοπεγχάγη, καθώς μετά την ταπεινωτική έξοδο οι φίλοι της ομάδας στάθηκαν με τον τρόπο τους δίπλα στον προπονητή.
Ο Κόντε, με τα παραπάνω προσφέρει στην Γιούβε σιγουριά και ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα, όμως ταυτόχρονα έχει δημιουργήσει κάτι το οποίο στον ίδιο θα λείψει αν αλλάξει ομάδα. Αν αφήσει πίσω του το Juventus Stadium είναι απίθανο να βρει περιβάλλον σαν και αυτό στο Τορίνο όπου απολαμβάνει την απόλυτη ελευθερία κινήσεων και την στήριξη όλων.
Μετά από τρία χρόνια, επέλεξε να θέσει ανοικτά θέμα παραμονής και αν η διοίκηση δεν κάνει οικονομικό άνοιγμα για δυνατές μεταγραφές σκέφτεται να αποχωρήσει. «Ηταν τρία φανταστικά χρόνια. Ζήτησα τόσα πολλά από τους παίκτες μου και μου τα έδωσαν όλα. Αυτά τα πράγματα κάνουν κύκλους και έχω ήδη πει στο κλαμπ τι πιστεύω. Θα ξεκαθαρίσουμε σύντομα την κατάσταση. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να τα πάμε καλύτερα από αυτό που κάναμε αυτά τα τρία χρόνια, για εμάς αλλά και για τις επόμενες ομάδες.
Στην Ευρώπη η Γιουβέντους αξίζει τουλάχιστον να βρίσκεται στους 8 του Champions League και στους 4 του Europa League. Δεν πουλάω ψεύτικες ελπίδες στους οπαδούς, είμαι ρεαλιστής και θέλω να επισημάνω ότι είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε κάτι καλύτερο. Θέλω να δω αν είναι δυνατόν να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά, έχω αμφιβολίες γι' αυτό».
Οσον αφορά την -πιθανή- επόμενη μέρα στην καριέρα του; «Αν υπάρξει κάποια πρόταση με καλές ιδέες και σεβασμό, θα εξετάσω τα πρότζεκτ που θα με ιντριγκάρουν. Προφανώς, αν δεν έχω προτάσεις που να με ενδιαφέρουν, θα μείνω σπίτι μου, όμως σε 2-3 μήνες θα αρχίσω να τρελαίνω την οικογένειά μου».
Οι ομάδες που μέχρι στιγμής έχουν παίξει σαν σενάρια για τον πρώην παίκτη της Γιουβέντους είναι δύο, αν και ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο. Η μία είναι η Μονακό που του έδινε 7 εκατ. ευρώ τον χρόνο και 120 εκατ. ευρώ μπάτζετ και η άλλη είναι η Μίλαν, με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να φέρεται να έχει πει στο περιβάλλον του ότι αν μείνει χωρίς ομάδα θα τον ήθελε για να πάρει τη δουλειά στο «Σαν Σίρο».
Σε αντίθεση με το περσινό καλοκαίρι, που η μετακίνηση στους πάγκους ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών, φέτος δεν κινείται τίποτα και για τον Κόντε θα είναι δύσκολο να βρει ένα πρότζεκτ που να τον καλύπτει. Ενας άνθρωπος με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του δεν «φτιάχνεται» στην ιδέα να καθίσει στον πάγκο της Μονακό και μάλλον η Μίλαν θα του δώσει κίνητρο αν τελικά φύγει από την Γιουβέντους.
Γιουβέντους
Εκτός από τον Κόντε όμως, και στην Γιουβέντους πρέπει να δουν ποια θα είναι η συνέχεια αν χωρίσουν οι δρόμοι με τον επί τρία χρόνια προπονητή. Αυτή τη στιγμή τα δύο πιο hot ιταλικά ονόματα είναι αυτά των Λουτσιάνο Σπαλέτι και Βιντσέντζο Μοντέλα, που αμφότεροι θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον διάδοχο του Κόντε. Την ίδια στιγμή, έχουν ακουστεί επίσης Μαντσίνι και Αλέγκρι, όμως πρόκειται για δύο λύσεις που αν προχωρήσουν αναμένεται να γίνει… επανάσταση στο Τορίνο. Ιδανικός για τους Μπιανκονέρι και αυτός που αποτελεί το όνειρο της διοίκησης είναι ο Γίργκεν Κλοπ, όμως ο Γερμανός δεν πρόκειται να αφήσει την Ντόρτμουντ.
Εχοντας φτιάξει μία νέα αυτοκρατορία στο Campionato, η Γιουβέντους κινδυνεύει να μείνει χωρίς τον προπονητή που της χάρισε τίτλους μετά την εποχή του Calciopoli. Ομως η ζωή συνεχίζεται. Η Γιούβε θα υπάρχει για πάντα, ενώ ο Κόντε όχι. Με βάση το ρόστερ της, το γεγονός ότι η Ρόμα του χρόνου θα έχει και Champions League, μία Νάπολι που δεν μπορεί να βρει σταθερότητα και τις Ιντερ, Μίλαν να μην έχουν δικαίωμα ούτε να σκεφτούν για πρωταθλητισμό, η λογική λέει ότι και χωρίς τον Κόντε οι Μπιανκονέρι θα κατακτήσουν ξανά το Scudetto έστω και όχι με ρεκόρ βαθμών.
Μπορεί να μην δώσει τη ρήτρα των 6 εκατ. ευρώ στην Φιορεντίνα για να πάρει τον Μοντέλα -για τον οποίο έκανε μία πρώτη διερευνητική επαφή από τη στιγμή που άρχισαν να υπάρχουν σύννεφα για το μέλλον- όμως σε όποια άλλη λύση και αν στραφεί θα είναι έκπληξη αν δεν κρατήσει το στέμμα της στην Serie A.
Συμπέρασμα
Τα τελευταία τρία χρόνια οι Τορινέζοι χτίζουν κάτι καλό με αρχιτέκτονα τον Κόντε και αν η συνεργασία τελειώσει εδώ θα είναι πλήγμα και για τους δύο, αφού θα γκρεμίσουν ό,τι δημιούργησαν μαζί, ουσιαστικά από την αρχή. Ομως το πλήγμα για τον προπονητή θα είναι μεγαλύτερο. Η ομάδα -ακόμα και με κάποιον άλλο τεχνικό-θα συνεχίσει πατώντας πάνω στο θεμέλιο του καλά σχεδιασμένου ρόστερ και της δουλειάς που γίνεται σε πωλήσεις-μεταγραφές, ενώ ο αλενατόρε, δεν θα βρει πουθενά συνθήκες εργασίας και κλίμα όπως αυτό στο Juventus Stadium.
Ο Κόντε είναι αυτός που πρέπει να ρίξει νερό στο κρασί του και να κάνει υπομονή για τρεις λόγους...
Ο πρώτος και πιο προφανής είναι αυτός που του λέει καθαρά το συμφέρον του. Γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει η προοπτική να αναλάβει άμεσα κάποιο ελκυστικό πρότζεκτ, το πιο πιθανό είναι να τρελάνει την οικογενειά του αν αντί να μείνει στην Γιούβε, μείνει τελικά στο σπίτι του. Εκτός και αν γίνει πραγματικότητα η σκέψη του Μπερλουσκόνι.
Ο δεύτερος και πιο σοβαρός είναι ότι πρέπει να θυμηθεί τον τρόπο που του φέρθηκε ο Αντρέα Ανιέλι, όταν την περασμένη σεζόν του επιβλήθηκε τιμωρία τεσσάρων μηνών απουσίας από τους πάγκους. Ο πρόεδρος της Γιουβέντους, τον στήριξε 100% και τον κράτησε στην ομάδα. «Θα του χρωστάω για πάντα ότι ήταν δίπλα μου σε αυτό» είχε πει ο Κόντε και δεν υπάρχει καταλληλότερη ευκαιρία για να το αποδείξει.
Ο τρίτος είναι ότι πρέπει να κάνει υπομονή και για τον ίδιο αλλά και για την ομάδα. Μπορεί να τιμήσει το τετραετές συμβόλαιό του και να κατακτήσει ισάριθμα πρωταθλήματα, όπως επίσης και να 'εκμεταλλευτεί' το 'οτι σε έναν χρόνο από τώρα -όπως έχει πει ο Μπέπε Μαρότα- θα υπάρξει μία σειρά από νέες χορηγίες που θα φέρουν στην ομάδα περισσότερο ρευστό και τη δυνατότητα να ξοδέψει πιο εύκολα για μεταγραφές.
Πηγή: gazzetta.gr

Η αστυνομία της μόδας!

Ο Νίκος Παπαδογιάννης ανοίγει από το Μιλάνο τις πύλες του φάιναλ-φορ και δοξολογεί το άθλημα που μας έκανε όλους κακομαθημένους.
Προσπαθώ να αποφασίσω εάν υπάρχει πιο άχαρη αποστολή από φάιναλ-φορ χωρίς ελληνική ομάδα και δυσκολεύομαι. "Τελική φάση Ευρωμπάσκετ δίχως την Εθνική Ελλάδας", ιδού η εύκολη απάντηση. Παρίσι 1999, Κωνσταντινούπολη 2001 και 2010, Λιουμπλιάνα 2013.
Μολονότι καυχιέμαι για την ανελλιπή παρουσία μου στα ελληνικά φάιναλ-φορ, με συμπτωματική εξαίρεση το περυσινό Λονδίνο, απέφυγα τα περισσότερα από εκείνα που έγιναν ερήμην των ομάδων μας.
Μία και μοναδική φορά χρειάστηκε να καλύψω ένα "φάιναλ-φορ των άλλων", το 2006 στην Πράγα. Και εκείνο φρόντισε να το στολίσει με γαλανόλευκη κορδέλα ο ευλογημένος Θοδωρής Παπαλουκάς. Περπατούσαμε στους δρόμους της Πράγας μετά τον τελικό και καμαρώναμε σαν γύφτικα σκεπάρνια, λες και είχαμε κερδίσει εμείς το τρόπαιο του MVP.
Ζούσαμε, άλλωστε, μέρες κρασιού και λουλουδιών. Η πάνοπλη Εθνική μας ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης και είχε ρίξει το λίπασμα για το θαύμα της Σαϊτάμα, ενώ ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός ετοιμάζαν την επική αντεπίθεση που θα τους χάριζε 5 από τα επόμενα 7 τρόπαια. Χρήσιμο είναι να θυμόμαστε, ότι μεταξύ 2002 και 2007 η Ελλάδα δεν κέρδισε ούτε ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών, δεν έπαιξε ούτε έναν τελικό Ευρωλίγκας.
Ναι, τέτοια παρακμή!
Ας κατεβούμε από το σύννεφο πριν γκρεμοτσακιστούμε και σπάσουμε το κούφιο μας κεφάλι. Οσα έζησε το ελληνικό μπάσκετ τα τελευταία 20 χρόνια, δεν τα έχει ζήσει κανείς. Μοναχά οι Ισπανοί μπορούν να μας κοιτάξουν στα μάτια, αλλά με προσοχή και αυτοί, για να μη θαμπωθούν. Μέχρι κάποια στιγμή, τη θυμόμουν απ'έξω και απνευστί τη Χρυσή Βίβλο. Πλέον, αναγκάζομαι να επιστρατεύσω χαρτί και καλαμάρι για να μη κάνω κάποιο λάθος.
Εχουμε και λέμε λοιπόν...
Εννέα τρόπαια στις τελευταίες 18 διοργανώσεις, έστω 19 με τη φετινή, που μας ρίχνει κάτω από το 50 τοις εκατό! Δεκατέσσερις τελικοί, με τους τρεις χαμένους του Ολυμπιακού (1994, 1995, 2010) και τον μοναδικό της ΑΕΚ (1998), συν ένας του Παναθηναϊκού στην αλήστου μνήμης Σουπρολίγκα (2001).
Εικοσιτέσσερις παρουσίες σε φάιναλ-φορ, αρχής γενομένης με τον πρωτοπόρο Άρη της δεκαετίας του '80. Τέσσερις εκστρατείες με διπλή εκπροσώπηση. Μόλις 7 διοργανώσεις χωρίς ελληνική παρουσία, στα 26 χρόνια του θεσμού.
Η μοναδική κορυφή που δεν κατακτήθηκε ακόμη είναι ένας αμιγώς ελληνικός τελικός. Φτάσαμε μία ανάσα από το έπος, το 2012 στην Κωνσταντινούπολη, την πρώτη φορά που βρέθηκαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός σε αντικρυστούς ημιτελικούς. Στο Τελ Αβίβ και στη Σαραγόσα, ήταν υποχρεωτικό το "εμφύλιο" ζευγάρωμα, ενώ στο Βερολίνο τα έφερε έτσι η τύχη (ή η ατυχία) ώστε να παίξουν μεταξύ τους.
Προσπαθώ να πω, ότι καλόμαθε η γριά στα σύκα και της κακοφαίνονται τώρα τα κάστανα. Διάβολε, ας το πάρει και κάποιος άλλος το ευρωπαϊκό! Πέρασαν πια τέσσερα χρόνια από τον τελευταίο τίτλο ομάδας που δεν μιλούσε ελληνικά (Μπαρτσελόνα, 2010). Η ΤΣΣΚΑ έχει ξοδέψει πακτωλούς από ρούβλια, αλλά αγνοεί την αίθουσα του θρόνου εδώ και μία εξαετία. Η ταλαίπωρη η Ρεάλ έχει να το πάρει από το 1995.
Είκοσι χρόνια, ολόκληρη βασίλισσα λες και καταδιώκει και αυτήν η κατάρα του Μπέλα Γκούτμαν!
Η απόκτηση του Γιάννη Μπουρούση μπορεί να ερμηνευτεί και ως κίνηση εξευμενισμού προς τους σύγχρονους θεούς του μπάσκετ: "Ορίστε λοιπόν, πήραμε κι εμείς έναν Έλληνα, φέρτε μας το κύπελλο". Ελα όμως που έχουν Ελληνες και οι άλλοι; Η Μπαρτσελόνα τον Κώστα Παπανικολάου, η Μακάμπι τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη.
Μόνο η ΤΣΣΚΑ απέφυγε φέτος τα ελληνικά προϊόντα, αν και πόνταρε σε αστέρες γαλουχημένους στα δικά μας γήπεδα (Τεόντοσιτς, Χάινς). Η ελληνική της παρακαταθήκη, με Παπαλουκά, Χατζηβρέττα, Ζήση, Ντικούδη, Αγγέλου, Σφαιρόπουλο, μοιάζει με αλυσίδα από γαλάζιους κρίκους στο dna της. Θα κατακτούσε άραγε ευρωπαϊκούς τίτλους αν δεν έντυνε στα χρώματά της τον Ελληνα "τσάρο" των Ελληνορώσων;
Στο φάιναλ-φορ του Μιλάνου, το ελληνικό μπάσκετ θα εκπροσωπηθεί από τρεις εκλεκτούς μπασκετμπολίστες πρώτης γραμμής, μια ντουζίνα δημοσιογράφους με γυαλί ηλίου, ορισμένους σκόπιους παράγοντες όπως ο Χρήστος Σταυρόπουλος που ήλθε για να παραλάβει τα βραβεία των Ντάνστον-Σπανούλη, αλλά και αρκετούς φιλάθλους. Μην εκπλαγείτε αν δείτε ελληνικές σημαίες στις εξέδρες του Φόρουμ ντι Ασάγκο.
Η "φυλή των φάιναλ-φορ" δεν αριθμεί χιλιάδες μέλη, αλλά είναι επίμονη, πολύχρωμη και αγαπάει πρώτα απ'όλα το μπάσκετ. Φροντίζει να κλείσει την εκδρομή της πολλές εβδομάδες πριν ξεσπάσει το τσουνάμι της αισχροκέρδειας και της ακρίβειας, αγοράζει τα εισιτήρια των αγώνων πριν αναδειχθεί η τετράδα των φιναλίστ και έχει για χόμπυ τον αθλητικό τουρισμό.
Συχνά δικαιώνεται εκ του αποτελέσματος και πανηγυρίζει ελληνικούς θριάμβους από την κερκίδα των ουδετέρων: είπαμε, οι πιθανότητες είναι με το μέρος της! Αλλοτε βρίσκεται να χειροκροτεί κατορθώματα τρίτων, οπότε γεμίζει το τριήμερό της με τουρισμό και ντόλτσε βίτα.
Τον πρώτο καιρό των φάιναλ-φορ, η FIBA της εποχής επέλεγε τις κωμοπόλεις της ευρωπαϊκής βαριεστημάρας: Γάνδη, Σαραγόσα και δεν συμμαζεύεται. Φαίνεται ότι πέρασε ανεπιστρεπτί αυτός ο καιρός. Τα τελευταία 5 φάιναλ-φορ έγιναν σε Παρίσι, Βαρκελώνη, Κωνσταντινούπολη, Λονδίνο, Μιλάνο. Η χαρά του καλοβαλμένου ταξιδιώτη.
Ταξίδεψα για πρώτη φορά στο Μιλάνο, απεσταλμένος της ΕΡΤ για να περιγράψω αγώνα μπάσκετ, τον χειμώνα του 1989-90. Το ενσταντανέ που τραβήχτηκε από φωτογραφική μηχανή παλαιολιθικής τεχνολογίας, καταχωνιασμένο σε κάποιο ανήλιαγο άλμπουμ, με δείχνει πιτσιρικά, με μαλλί-χαίτη και με πουλόβερ που θα προκαλούσε επέμβαση της Fashion Police, ιδίως εδώ, στην πρωτεύουσα της ευρωπαϊκής μόδας.
Οι σκληροί της τότε Τρέισερ, Μενεγκίν και σία, έκαναν τον Άρη μαύρο στο ξύλο και το Φόρουμ γέμισε με μώλωπες. Ούτε στο πιο τρελό μου όνειρο δεν φανταζόμουν ότι 25 χρόνια αργότερα θα επέστρεφα στην πόλη, για να καλύψω το 20ό φάιναλ-φορ της ζωής μου, για λογαριασμό πλέον συνδρομητικού καναλιού. 
Πόσο μάλλον, ότι θα ένιωθα μελαγχολία για την απουσία των ελληνικών ομάδων και ότι εν έτει 2014 θα χρειαζόμουν σχεδόν όλα τα δάχτυλα των δύο χεριών για να μετρήσω τα Κύπελλα Πρωταθλητριών των, ανύπαρκτων τότε, Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού! 
Πηγή: gazzetta.gr

Νταμπίζας: Ο πρώτος Έλληνας σε τελικό κυπέλλου Αγγλίας! (ΒΙΝΤΕΟ)

"Σκυλίσια Μέρα" με μια μεγάλη στιγμή στην καριέρα του νυν τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού.




Ήταν 16 Μαϊου 1998 όταν ο Νίκος Νταμπίζας γινόταν ο πρώτος Έλληνας που έπαιξε σε τελικό κυπέλλου Αγγλίας.
Ο αγώνας ήταν μεταξύ Άρσεναλ και Νιούκαστλ κι έγινε, φυσικά, στο Γούμπλεϊ.
Η Άρσεναλ τελικά κέρδισε 2-0, με τον Νταμπίζα να ξεκινάει στην ενδεκάδα της Νιούκαστλ και να παίζει σε όλο το ματς.
Προπονητής της Νιούκαστλ ήταν ο Κένι Νταλγκλίς, ενώ στην ενδεκάδα έπαιζε και ο Τιμούρ Κετσπάγια.
Αγωνίστηκαν επίσης παίκτες όπως ο Γκάρι Σπιντ, ο Στιούαρτ Πιρς, ο Άλαν Σίρερ και σαν αλλαγή ο Τζον Μπαρνς (στη θέση του Κετσπάγια).
Η Άρσεναλ των Ανελκά, Όβερμαρς και Βιεϊρά προηγήθηκε στο 23΄ με τον Όβερμαρς για να κλείσει το σκορ ο Ανελκά στο 69΄ κι έτσι ο τίτλος να πάει στην ομάδα του Βενγκέρ
Πηγή: sportdog.gr

Πάτσης: «Ομάδα 100 φιλάθλων και 25 μπράβων»

Ευθείες βολές εξαπέλυσε ο Ανδρέας Πάτσης κατά της Κέρκυρας μιλώντας στο ραδιόφωνο του BlueStarFM, δίνοντας τη δική του εκδοχή για τη φιλοξενία των Φαιάκων στο ματς της Τετάρτης.

«Κάποιοι πρόεδροι δεν πληρώνουν τους παίκτες τους, αλλά έχουν λεφτά για να μετακινούν μπράβους, με αεροπλάνα βαπόρια και αυτοκίνητα, προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένα καθεστώς τρομοκρατίας. Κάτι αντίστοιχο έγινε και από την μεγάλη ομάδα της Κασσιόπης.

Κανείς απ' αυτούς δεν άγγιξε παίκτη μας. Ότι επεισόδιο έγινε, έγινε μεταξύ των «μισθοφόρων» της ΠΑΕ Κασσιόπη και των δικών μας ανδρών ασφαλείας, που ακολουθούν συνέχεια την αποστολή της ομάδας μας. Είναι δυστύχημα για όλους μας, μία ομάδα με 100 φιλάθλους και 25 μπράβους, να αποτελεί το μεγάλο όνειρο του ελληνικού αθλητισμού, να βρίσκεται στη Σούπερ Λιγκ αύριο το πρωί. Βέβαια, αυτό εμένα δεν με απασχολεί, έχω συνηθίσει την ιδέα για το πώς διεξάγεται το ελληνικό πρωτάθλημα.

Αυτό θα πρέπει να απασχολήσει αυτούς που ηγούνται του ελληνικού ποδοσφαίρου και να αναρωτηθούν για το ποιο είναι το μέλλον αυτού του αθλήματος και αυτού του προϊόντος», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νίκης Βόλου. Η ομάδα της Νέας Ιωνίας πάντως μετά την ήττα στα Επτάνησα έμπλεξε και πάλι σε περιπέτειες και πλέον το θετικό αποτέλεσμα στο επόμενο ματς με τα Χανιά έγινε επιτακτική ανάγκη. Το θετικό για τον Αλέκο Βοσνιάδη η επιστροφή του Τζιώρα.

Παπαστεριανός στο Metropolis: «Έφυγα από τον Άρη γιατί είπα καλά λόγια για Σκόρδα»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο Μανώλης Παπαστεριανός.

Αναλυτικά όσα τόνισε:

Για την προοπτική επιστροφής του στον Άρη που δεν ευοδώθηκε τον Ιανουάριο: «Όταν ανέλαβε ο Σκόρδας με τον Σούλη Παπαδόπουλο ενημερώθηκα και είχα και μια κουβέντα, αλλά δυστυχώς δεν πήγαν τα πράγματα όπως θα ήθελα. Με ήθελαν στην Κονκόρντια, με θεωρούσαν βασικό ποδοσφαιριστή και από την στιγμή που έχω συμβόλαιο δεν μπορούσα να κάνω κάτι».

Για την αποχώρησή του από τον Άρη το περασμένο καλοκαίρι: «Θεωρώ πως ήταν λάθος εκ μέρους της διοίκησης αυτή η κίνηση και όχι μόνο η δική μου, αλλά και του Κοέλιο, του Παπαζαχαρία, ακόμη και του Αντώνη Σαριόγλου του μεταφραστή. Εκ του αποτελέσματος κρίνεται λανθασμένη η διαχείριση του ρόστερ. Από εκεί και πέρα, θεωρώ πως ο βασικός λόγος που έφυγα ήταν επειδή είπα καλά λόγια για τον Σκόρδα. Ούτε πολλά λεφτά ζήτησα, ήμουν, μάλιστα, διατεθειμένος να δεχθώ μείωση. Είχα βρεθεί με τον Μούτα και του είπα ότι δέχομαι να παίζω έστω και με μπόνους συμμετοχών αρκεί να πάρω τα λεφτά της προηγούμενης χρονιάς μέσα σε 2-3 χρόνια, όμως, μου είπαν σε πέντε χρόνια και δεν δέχτηκα».

Για τα 160.000 που επιδικάστηκαν υπέρ του: «Είναι δεδουλευμένα αυτά τα χρήματα. Δεν έχω μιλήσει με κανέναν από την διοίκηση. Πιστεύω πως κάποιοι θα ενδιαφερθούν και θα μιλήσουμε».

Για τους λόγους που ο Άρης οδηγήθηκε σε αυτήν την κατάσταση: «Πονάει το μυαλό μου και η καρδιά μου με αυτήν την κατάσταση στον Άρη. Ο σύλλογος πληρώνει τα λάθη περασμένων ετών. Έγιναν πολλά λάθη. Και την προηγούμενη σεζόν βρισκόταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, όμως, υπήρξαν κάποιοι παίκτες που σήκωσαν το βάρος της φανέλας. Πέρσι υπήρξαν πολλά ταλαντούχα παιδιά, όμως, για ομάδες με το ειδικό βάρος του Άρη χρειάζεται και η εμπειρία για να ανταπεξέλθεις».
Πηγή: metrosport.gr

Παπανικολάου: «Στον τελικό με Χάινς και να τον νικήσω»

Ο Κώστας Παπανικολάου στοχεύει στην τρίτη σερί κατάκτηση Ευρωλίγκας και ονειρεύεται τελικό της Μπαρτσελόνα με την ΤΣΣΚΑ του καλού του φίλου Κάιλ Χάινς.

Παπανικολάου: «Στον τελικό με Χάινς και να τον νικήσω»
Την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος παίκτης μετά τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που κατακτά τρεις σερί τίτλους στην Ευρωλίγκα θα έχει ο Κώστας Παπανικολάου στο Final Four του Μιλάνου. Την ίδια δυνατότητα έχει και ο Κάιλ Χάινς με την ΤΣΣΚΑ, αλλά ο φόργουορντ της Μπαρτσελόνα θέλει να… πικράνει τον παλιόφιλό του από τον Ολυμπιακό.

«Πριν μιλήσουμε για τίτλο, θα πρέπει να πάμε στον τελικό. Θα ήθελα να πάμε με την ΤΣΣΚΑ στον τελικό, γιατί ο Χάινς είναι καλός φίλος μου και του το εύχομαι, αλλά αν βρεθούμε στον τελικό θέλω να τον νικήσω», δήλωσε ο «Παπ» στην As.

«Είναι πολύ σημαντικό για μένα να συμμετέχω σε τρίτο σερί Final Four. Όταν πήγα στην Μπαρτσελόνα είχα προτεραιότητα να φτάσουμε στο Μιλάνο. Τα καταφέραμε και πλέον ελπίζω να φτάσω σε τρίτο διαδοχικό τίτλο», πρόσθεσε.

Για τις ομοιότητες μεταξύ του Ολυμπιακού και της Μπαρτσελόνα, ανέφερε: «Και οι δύο ομάδες είναι από τις κορυφαίες στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια κι έχουν αφήσει το στίγμα τους τα τελευταία χρόνια».

Φυσικά ο «Παπ» ξέρει πως η Ρεάλ στον αποψινό ημιτελικό δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος. «Έχουν αλλάξει κάποιοι παίκτες, αλλά έχει μείνει ο ίδιος προπονητής, ενώ κάποια συστήματα και οι αστέρες της Ρεάλ παρέμειναν. Ίσως να είναι πιο έτοιμη από το 2013. Πιστεύω πως ο ημιτελικός θα είναι ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, με πολύ τακτική ανάμεσα σε δύο ισοδύναμες ομάδες», τόνισε.

Σχετικά με την ενίσχυση της «βασίλισσας» στη ρακέτα σε σχέση με πέρσι, είπε: «Κάθε χρόνο και οι δύο ομάδες ενισχύονται σε συγκεκριμένες θέσεις. Η Ρεάλ έχει δυναμώσει στη ρακέτα και τα επιθετικά ριμπάουντ με την παρουσία των Μπουρούση και Μεζρί. Αυτό την κάνει πιο επικίνδυνη. Όμως κι εμείς έχουμε δυναμώσει». Πηγή: sport-fm.gr

Κοντά στην έξοδο ο Πετράτζι!

Πολύ δύσκολα θα παραμείνει και τη νέα σεζόν στον Λεβαδειακό ο Πέδρο Πετράτζι, καθώς ο σύλλογος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις μαζί του για να λυθεί το συμβόλαιο του.

Κοντά στην έξοδο ο Πετράτζι
Παρελθόν θα αποτελέσει άμεσα από τον Λεβαδειακό ο Πέδρο Πετράτζι. Οι Βοιωτοί βρίσκονται σε συζητήσεις μαζί του, ώστε να «σπάσουν» το συμβόλαιο του και δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί και εντός της ημέρας. Η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών λήγει το καλοκαίρι του 2015.

Πάντως, ο Βραζιλιάνος μέσος είχε σημαντική συμβολή στην παραμονή των «πράσινων» στην κατηγορία, καθώς έκανε 21 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, αποχώρησε από τον Λεβαδειακό ο Ηλίας Χαραλάμπους. Πηγή: sport-fm.gr

Κάτι του λείπει…!

Το Μιλάνο υποδέχεται σήμερα το Final Four με τους μεγάλους ημιτελικούς ΤΣΣΚΑ-Μακάμπι και Μπαρτσελόνα-Ρεάλ, αλλά χωρίς ελληνικές ομάδες.

Κάτι του λείπει…
Δεν λέμε… Σίγουρα ενδιαφέρον το Final Four του Μιλάνου. Δεδομένο το σασπένς και το θέαμα από ομάδες του επιπέδου των Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ και Μακάμπι. Όμως κάτι λείπει και δεν είναι άλλο από τις ελληνικές ομάδες…

Για πρώτη φορά μετά το 2008 κι ύστερα από τέσσερις κατακτήσεις την τελευταία πενταετία, η δυναστεία των «αιωνίων» θα λάβει τέλος, αφού Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν θα είναι παρόντες στη γιορτή, με την ελπίδα όλων να πρόκειται για ένα μικρό διάλειμμα και ο «κανόνας» να συνεχιστεί από του χρόνου.

Φυσικά ελληνικές παρουσίες θα υπάρχουν. Με εξαίρεση την ΤΣΣΚΑ, οι υπόλοιπες ομάδες έχουν Έλληνες και μάλιστα με πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Μακάμπι τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, η Μπαρτσελόνα τον Κώστα Παπανικολάου και η Ρεάλ Μαδρίτης τον Γιάννη Μπουρούση, ενώ εκπρόσωπο έχει και η ελληνική διαιτησία στο πρόσωπο του Χρήστου Χριστοδούλου, που θα διευθύνει τον ισπανικό εμφύλιο. Μάλιστα ο «Παπ» (μαζί με τον Κάιλ Χάινς) έχει την ευκαιρία να γίνει μετά τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (2003-2005) ο πρώτος παίκτης με τρεις σερί τίτλους στην Ευρωλίγκα.

Το πρόγραμμα ανοίγει στις 19:00 με τον αγώνα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τη Μακάμπι. Πρόκειται για την 31η συνάντησή τους, με τη ρωσική ομάδα να έχει βραχεία κεφαλή στην παράδοση με 16-14. Φέτος οι δύο ομάδες κοντραρίστηκαν στο Top 16 με την ομάδα του Έτορε Μεσίνα να έχει δύο νίκες, 100-65 στη Μόσχα και 81-76 στο Τελ Αβίβ. Οι δύο ομάδες αναμετρώνται για πέμπτη φορά σε Final Four, με την ομάδα του λαού να έχει 2/2 στους ημιτελικούς (86-80 το 2001 και 93-85 το 2004), αλλά την ΤΣΣΚΑ να έχει 2/2 σε τελικούς (73-69 το 2006 και 91-77 το 2008). Σημειώνεται, δε, πως ο Μεσίνα μετρά οκτώ νίκες σε ισάριθμα ραντεβού με τον Ντέιβιντ Μπλατ.

Η ΤΣΣΚΑ, που έχει 11 συμμετοχές στα 12 τελευταία Final Four και 13 εμφανίσεις συνολικά, διεκδικεί τον έβδομο τίτλο της στην Ευρωλίγκα και πρώτο μετά το 2008, ενώ την προηγούμενη διετία μεσολάβησαν οι αποτυχίες-δια χειρός Ολυμπιακού-σε Κωνσταντινούπολη και Λονδίνο. Η Μακάμπι, στο δωδέκατο Final Four της, μετρά πέντε ευρωπαϊκά τρόπαια αλλά το πιο πρόσφατο ήταν το 2005. Ο «Big Sofo», μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες του 2010 με τον Ολυμπιακό στο Παρίσι και του 2011 με τη Μακάμπι στη Βαρκελώνη, ελπίζει η τρίτη του παρουσία σε Final Four να είναι και η φαρμακερή.

Στις 22:00 υπάρχει το «clasico» μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Πρόκειται για την 20η συνάντηση των δύο ομάδων στην Ευρώπη και τρίτη σε ημιτελικό μετά το 1996 (Μπαρτσελόνα-Ρεάλ 76-66) και το 2013 (Ρεάλ-Μπαρτσελόνα 74-67). Οι Καταλανοί έχουν υπεροχή στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις με 12 έναντι 7, ενώ ο Τσάβι Πασκουάλ μετρά 15 νίκες σε 29 κόντρες με τον Πάμπλο Λάσο.

Η «Μπάρτσα» έχει το ρεκόρ παρουσιών σε Final Four με 14, αλλά μετρά μόλις δύο τίτλους, το 2003 και το 2010, έχοντας χάσει σε πέντε τελικούς. Η Ρεάλ, στον αντίποδα, διεκδικεί τον ένατο τίτλο στην ιστορία της, αλλά μόνο ένας από αυτούς έχει έρθει τα τελευταία 30 χρόνια και ο πιο πρόσφατος ήταν το 1995 στη Σαραγόσα. Αυτό είναι το έκτο της Final Four και τρίτο την τελευταία τετραετία, ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης λαμβάνει μέρος για τρίτη φορά στη γιορτή, έχοντας τις άσχημες εμπειρίες του 2009 στο Βερολίνο και του 2010 στο Παρίσι με τον Ολυμπιακό.Πηγή: sport-fm.gr

Μένει ο Μπούζας!

Σε προφορική συμφωνία με τον Βασίλη Μπούζα για επέκταση της συνεργασίας τους ήρθε ο Πανιώνιος. Αισιοδοξία για υπαγωγή της ΠΑΕ στο άρθρο 106.

Μένει ο Μπούζας
Νέο συμβόλαιο τριετούς διάρκειας θα υπογράψει με τον Πανιώνιο ο Βασίλης Μπούζας. Ο 21χρονος μέσος τα έχει βρει με τους «κυανέρυθρους», ώστε να επεκταθεί η συνεργασία του μαζί τους, ενώ η ισχύουσα λήγει το καλοκαίρι του 2015. Φέτος, ο νεαρός ποδοσφαιριστής έκανε πέντε εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και τρεις στο Κύπελλο.

Οι άνθρωποι του Πανιωνίου αναμένεται να καταθέσουν σήμερα στο Υπουργείο αίτημα για υπαγωγή στο άρθρο 106. Υπάρχει αισιοδοξία ότι το θέμα θα πάει καλά. Αυτό προκύπτει, καθώς χθες συναντήθηκε ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ, Βασίλης Σουφλέρης, αλλά και οι Κυριάκος Σκούρας, Γιάννης Αρβανιντίνης, έχοντας μαζί τους έναν δικηγόρο, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών.
Πηγή: sport-fm.gr

Αισιοδοξία για Καρντόσο!

Θετικός στο ενδεχόμενο να παραμείνει στον Εργοτέλη εμφανίζεται ο Οράσιο Καρντόσο, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχει απόσταση στο οικονομικό. Αναμονή στο θέμα του προπονητή.

Αισιοδοξία για Καρντόσο
Στον Εργοτέλη θα αγωνίζεται και του χρόνου ο Οράσιο Καρντόσο, σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα. Στον Αργεντινό μέσο έχει γίνει πρόταση για ανανέωση του συμβολαίου του. Μέχρι στιγμής οι δύο πλευρές δεν τα έχουν βρει στο οικονομικό, αλλά θεωρείται πως θα ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο. Τη φετινή σεζόν ο 34χρονος αμυντικός είχε 26 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

Εφόσον, το θέμα κλείσει θετικά θα είναι η τρίτη ανανέωση συνεργασίας μετά από αυτές των Πίτσου, Γιοβάνοβιτς, ενώ πέραν του Καρντόσο έχει γίνει πρόταση στον Αθανασίου για να παραμείνει στον σύλλογο της Κρήτης.

Κάποιο νεότερο για το θέμα του προπονητή δεν υπάρχει. Τα ονόματα που ακούγονται είναι των Παύλου Δερμιτζάκη, Δημήτρη Ελευθερόπουλου και Απόστολου Χαραλαμπίδη. Για τον πρώτο πάντως υπήρξε διάψευση την Τετάρτη από τον Εργοτέλη.Πηγή: sport-fm.gr

Ο Ντουράντ τούς έστειλε… διακοπές!

Ο Κέβιν Ντουράντ έκανε «όργια» με 39 πόντους και 16 ριμπάουντ, η Θάντερ επικράτησε 104-98 των Κλίπερς στο Λος Άντζελες και με 4-2 πέρασε στους τελικούς της Δύσης, όπου θα συναντήσουν τους Σπερς.

Ο Ντουράντ τούς έστειλε… διακοπές
Η Θάντερ τελείωσε τη σειρά με τους Κλίπερς στο Λος Άντζελες νικώντας με 104-98 και φτάνοντας στο 4-2. Ο Κέβιν Ντουράντ είχε 39 πόντους (10/10 βολές, 7/15 δίποντα, 5/8 τρίποντα) και 16 ριμπάουντ οδηγώντας την ομάδα του εκ του ασφαλούς σε ραντεβού με τους Σπερς, που θα έχουν πλεονέκτημα έδρας στη σειρά που θα αρχίσει τα ξημερώματα της Τρίτης.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο πρώτο μέρος με 32-16 και 50-36, αλλά η ομάδα του Σκοτ Μπρουκς σταδιακά «ροκάνισε» τη διαφορά και-παρά τον τραυματισμό του Σερζ Ιμπάκα στη γάμπα-πέρασε μπροστά στην τρίτη περίοδο και έφτασε στο 90-80 επτά λεπτά πριν το τέλος κάνοντας σωστή διαχείριση στο υπόλοιπο παιχνίδι.

Ο Μπλέικ Γκρίφιν με 22 και ο Κρις Πολ με 20 πόντους προσπάθησαν περισσότερο για τους γηπεδούχους, που δεν απέφυγαν τις πρόωρες διακοπές.

Δωδεκάλεπτα: 30-16, 50-42, 72-72, 98-104.

Κλίπερς (Ρίβερς): Γκρίφιν 22, Πολ 20 (11 ασίστ), Ρέντικ 16, Τζόρνταν 9 (15 ριμπ.), Μπαρνς 9, Ντέιβις 6, Κόλισον 6, Κρόφορντ 4, Γκρέιντζερ 1.

Θάντερ (Μπρουκς): Ντουράντ 39 (16 ριμπ.), Γουέστμπρουκ 19 (12 ασίστ), Τζάκσον 14, Άνταμς 10 (11 ριμπ.), Φίσερ 7, Ιμπάκα 6, Σεφολόσα 5, Κόλισον 4, Πέρκινς, Μπάτλερ. Πηγή: sport-fm.gr

Ρ. Δούρου: «Θέλω να κάνει γήπεδο η ΑΕΚ»

Απάντηση για το θέμα της ανέγερσης του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια έδωσε την Παρασκευή η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σε συνέντευξή της σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ρ. Δούρου: «Θέλω να κάνει γήπεδο η ΑΕΚ»
Στο φλέγον, για τους απανταχού ΑΕΚτσήδες, θέμα του γηπέδου, αναφέρθηκε η Ρένα Δούρου, στην εκπνοή της προεκλογικής περιόδου την Παρασκευή. Η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής επανέλαβε ότι σαφώς και είναι υπέρ της κατασκευής, ωστόσο, έβαλε διακριτικά έναν αστερίσκο: Τα χρήματα που έχει δεσμεύσει ο πολιτικός της αντίπαλος, Γιάννης Σγουρός.

Σε συνέντευξή της στην πρωινή εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού «Βήμα FM», την Παρασκευή, η κ. Δούρου ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν έχει κάνει δήλωση, είτε προφορική είτε γραπτή, κατά της ανέγερσης της κιτρινόμαυρης έδρας.

«Ποτέ δεν είπα ότι δεν θέλω να γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ» είπε η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής και πρόσθεσε: «Έχουμε ψηφίσει σχετικά στη Βουλή και το Τμήμα Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ έχει τοποθετηθεί επανειλημμένως…».

Παράλληλα, άφησε αιχμές για σκόπιμη παραπληροφόρηση των φιλάθλων της ομάδας από την πλευρά του απερχόμενου Περιφερειάρχη για προφανείς ψηφοθηρικές σκοπιμότητες, παραμονές των Αυτοδιοικητικών Εκλογών:

«Δεν υπάρχει πουθενά μία δήλωση δική μου που να αναφέρομαι αρνητικά στο ζήτημα του γηπέδου. Αντίθετα υπάρχουν πάρα πολλές δηλώσεις όπου λέω ότι πρέπει οι φίλαθλοι της ΑΕΚ να έχουν γήπεδο και θα εργαστούμε γι’ αυτό. Ψηφίσαμε γι’ αυτό και παρά ταύτα, κάποιοι επιμένουν ότι η Δούρου δεν θέλει το έργο, άρα μην την ψηφίσετε…», δείχνοντας προς την πλευρά Σγουρού.

Η Ρένα Δούρου κατηγόρησε τον έτερο διεκδικητή της Περιφέρειας ότι χρησιμοποιεί παλαιοκομματικές μεθόδους προς άγρα ψήφων και στη συγκεκριμένη περίπτωση από τη «δεξαμενή» των ΑΕΚτσήδων.

Ωστόσο, η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ άφησε να εννοηθεί ότι κακώς δεσμεύθηκαν τα χρήματα της Περιφέρειας για το γήπεδο της ομάδας, τη στιγμή που -όπως είπε- η Αττική έχει «τεράστια κρίση χρέους, άλλες προτεραιότητες και ιεραρχήσεις».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι αν και η κ. Δούρου αναφέρθηκε πολλές φορές στο γήπεδο της ΑΕΚ, δεν χρησιμοποίησε ούτε μία φορά τις λέξεις «Νέα Φιλαδέλφεια».

Ίσως επειδή στο πίσω μέρος του μυαλού της επίδοξης Περιφερειάρχου πιθανόν να είναι η ανέγερση της Αγια-Σοφιάς σε μία άλλη τοποθεσία και όχι στην ιστορική για τους κιτρινόμαυρους, φυσική τους έδρα. Πηγή: sport-fm.gr

Προβλήματα για Γκιστ και Ράιτ!

Τζέιμς Γκιστ και Ζακ Ράιτ αντιμετωπίζουν ενοχλήσεις και η συμμετοχή τους στο τρίτο ματς του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ είναι αμφίβολη.

Προβλήματα για Γκιστ και Ράιτ
Ο Παναθηναϊκός έφερε εις πέρας την αποστολή του, έστω και με μεγάλη δυσκολία αλλά και χωρίς πειστικές εμφανίσεις, κερδίζοντας δις τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Πλέον του χρειάζεται μία νίκη για να προκριθεί στους τελικούς της Α1, έχοντας την ευκαιρία να τελειώσει τη σειρά τη Δευτέρα στο κλειστό της Πυλαίας.

Το 2-0, πάντως, δεν ήρθε αναίμακτα, κι αυτό γιατί δύο πολύτιμα στελέχη της ομάδας αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Ο μεν Ζακ Ράιτ έμεινε χθες την τελευταία στιγμή εκτός δωδεκάδας λόγω μυϊκού σπασμού στη μέση, ο δε Τζέιμς Γκιστ αποχώρησε από το ματς με ενοχλήσεις στη γάμπα. Αμφότεροι αναμένεται να εξεταστούν και δεν αποκλείεται να χρειαστεί να μείνουν εκτός μάχης για το προσεχές παιχνίδι, καθώς αν επιβαρυνθούν περισσότερο υπάρχει ο κίνδυνος υποτροπής και ασφαλώς οι «πράσινοι» δεν θέλουν να τους χάσουν εν όψει των τελικών.

Ειδικά για τον Τζέιμς Γκιστ υπάρχει μεγαλύτερη ανησυχία, καθώς έχει παρουσιάσει αρκετούς μυϊκούς τραυματισμούς φέτος και χρειάζεται ειδική διαχείριση για να μη βγάλει ξανά κάποια θλάση. Πηγή: sport-fm.gr

Σενάρια για Κιρχ και Παναθηναϊκό!

Από τη Γερμανία προκύπτει ότι ο Παναθηναϊκός εξετάζει «θερμά» την περίπτωση του Όλιβερ Κιρχ. Ποιο το προφίλ του 31χρονου Γερμανού μπακ-χαφ, που μένει ελεύθερος από τη Ντόρτμουντ.

Σενάρια για Κιρχ και Παναθηναϊκό
Ο Παναθηναϊκός είναι δεδομένο πως αναζητεί έναν δεξιό μπακ για την ερχόμενη σεζόν. Η περίπτωση του Ροντρίγκο Γκάλο, που «έλαμψε» με τον Παναιτωλικό και ανήκει στην Μπράγκα, είναι πολύ δύσκολη λόγω κόστους κι εξετάζονται άλλες λύσεις. Φήμες από τη Γερμανία αναφέρουν πως μία εξ αυτών είναι του Όλιβερ Κιρχ.

Ο 31χρονος άσος, που μπορεί να αγωνιστεί τόσο σαν δεξιός εσωτερικός μέσος όσο και σαν δεξιός μπακ-χαφ, μένει ελεύθερος από τη Ντόρτμουντ. Οι Βεστφαλοί τού πρόσφεραν 240.000 ευρώ το χρόνο για να ανανεώσει, αλλά δεν ικανοποιήθηκε και όλα δείχνουν πως αποχωρεί.

Ο Κιρχ είχε φέτος 11 συμμετοχές και 1 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τους δευτεραθλητές Γερμανίας. Στη διάρκεια της καριέρας του έχει περάσει από Γκλάντμπαχ (2003-2007), Αρμίνια Μπίλεφελντ (2007-2010) και Καϊζερσλάουτερν (2012-2014). Πηγή: sport-fm.gr

Δεσμεύσεις και… δυσφορία!

Έτοιμες είναι οι ρυθμίσεις για τα δύο καυτά θέματα του ΠΑΟΚ, των χρεών και του προπονητικού, όπως ανέφεραν οι βουλευτές σε συνάντηση με τους ανθρώπους του συλλόγου. Δυσφορία για τους απόντες.

Δεσμεύσεις και… δυσφορία
Απαντήσεις στα δύο από τα τρία ζητήματα που «καίνε» τον ΠΑΟΚ πήραν οι άνθρωποι του συλλόγου στη συνάντηση που είχαν με βουλευτές που έχουν έδρα τη Θεσσαλονίκη. Ο Ζήσης Βρύζας και οι συνεργάτες του υποδέχθηκαν χθες κάποιους από τους πολιτευόμενους της πόλης και αυτό που προκύπτει είναι πως έμειναν ικανοποιημένοι για αυτά που άκουσαν.

Πρόκειται για το προπονητικό, τα χρέη προς το Δημόσιο και τη διαφθορά στον αθλητισμό. Σε ότι αφορά το τελευταίο, οι περισσότεροι τάχθηκαν στο πλευρό του «Δικεφάλου του Βορρά» και ακούστηκαν διάφορες απόψεις, αλλά δεν προτάθηκε κάτι συγκεκριμένο.

Η πλευρά της κυβέρνησης επιβεβαίωσε αυτό που είχε προκύψει από την περασμένη Παρασκευή (9/5) για τις εγκαταστάσεις που σχεδιάζονται να χτιστούν στη Θέρμη. Έχει κατατεθεί στη Βουλή η σχετική τροπολογία. Ωστόσο, θα ψηφιστεί μετά τις εκλογές και δεν πρόκειται να μπει «στοπ» στο έργο.

Σε ότι αφορά τα χρέη… η κυβέρνηση και η Τρόικα είναι θετικές στο να γίνει ρύθμιση για τις ανώνυμες εταιρείες, με εφάπαξ καταβολή του πρωτογενούς κεφαλαίου και καταβολή μικρού ποσοστού από τις προσαυξήσεις. Η ρύθμιση αυτή θα κατατεθεί τον Ιούνιο και όχι τώρα, ώστε να μην ερμηνευθεί ως προεκλογικό τρικ.

Δυσφορία για την αποχή

Στον ΠΑΟΚ υπάρχει δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι δεν έδωσε το «παρών» το μεγαλύτερο μέρος των βουλευτών. Είχαν προσκαλέσει όλους τους βουλευτές, αλλά από τους 23, εμφανίστηκαν μόλις οκτώ.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα και τα κόμματα εκπροσώπησαν οι βουλευτές Χαραλαμπίδου (ΣΥΡΙΖΑ), Γκιουλέκας (Ν.Δ.), Μάρκου (ΔΗΜΑΡ, Β' Θεσσαλονίκης), Γιαταγάνα (ήταν στους ΑΝ.ΕΛ.), Καλαφάτης (Ν.Δ.), Ξουλίδου (Β' Θεσσαλονίκης ΑΝ.ΕΛ.) Ορφανός (Ν.Δ.), Σάββας Αναστασιάδης, βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης από τη Νέα Δημοκρατία.

Απουσίασαν οι: Αβραμίδης (ΑΝ.ΕΛ), Αμανατίδης (ΣΥΡΙΖΑ), Αμανατίδου (ΣΥΡΙΖΑ), Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ), Γαϊτάνη (ΣΥΡΙΖΑ), Γερασιμίδου (ΚΚΕ), Γρέγος (Χρυσή Αυγή), Ζησιμόπουλος (Χρυσή Αυγή), Ιωαννίδης (Ν.Δ), Καράογλου (Ν.Δ.), Κουράκης (ΣΥΡΙΖΑ), Κωνσταντινίδης (ΚΚΕ), Καραμανλής (Ν.Δ.), Ξυροτύρη (ΔΗΜ. ΑΡ), Ράπτη (Ν.Δ.).

Με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, συνομίλησαν για λίγο ο πρόεδρος του ΑΣ, Θανάσης Κατσαρής και ο Θοδωρής Ζαγοράκης λίγο πριν τη χθεσινή του ομιλία στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια οι ανθρώποι του ΠΑΟΚ τα είπαν με κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου. Πηγή: sport-fm.gr

Δυσαρέσκεια στο λιμάνι για τον αποκλεισμό Σιόβα!

Δυσφορία υπάρχει στον Ολυμπιακό για τον αποκλεισμό του Δημήτρη Σιόβα από την προεπιλογή της Εθνικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Δυσαρέσκεια στο λιμάνι για τον αποκλεισμό Σιόβα
Καθόλου καλά δεν ήχησε στα αυτιά των ανθρώπων του Ολυμπιακού το γεγονός ότι ο Δημήτρης Σιόβας δεν επελέγη καν στην προεπιλογή της Εθνικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» θεωρούν πως ο 25χρονος αμυντικός αδικήθηκε κατάφορα από τον Φερνάντο Σάντος, καθώς πρόκειται για παίκτη που είχε μεγάλη συμβολή στην πρόκριση στα τελικά της Βραζιλίας (βασικός, μεταξύ άλλων, και στα μπαράζ με τη Ρουμανία).

Παράλληλα ξεκαθαρίζουν πως ο παίκτης είναι ιατρικά 100% έτοιμος και θα μπορούσε στην προετοιμασία και μέσα από τα φιλικά να έρθει στην επιθυμητή κατάσταση εν όψει Μουντιάλ.

Άλλωστε δεν είναι λίγοι οι εκλέκτορες που έχουν πάρει στην προεπιλογή παίκτες που προέρχονται από σοβαρό τραυματισμό και ακόμη δεν είναι καν 100% έτοιμοι, με κορυφαίο παράδειγμα τον Ρανταμέλ Φαλκάο της Κολομβίας.

Οι Πειραιώτες εκφράζουν την απορία πώς αντί του Σιόβα προτιμήθηκε να μπουν στην προεπιλογή παίκτες που δεν έπαιξαν καθόλου στα προκριματικά.Πηγή: sport-fm.gr

Τίποτα δεν τη σταματά!

Σιγουριά στην ΑΕΚ πως ίσως και σε ένα με ενάμιση μήνα θα αρχίσουν τα έργα για το νέο γήπεδο. Λάζοβιτς και στο βάθος… Μπλάνκο για την επίθεση. Φήμες πως κερδίζει πόντους η παραμονή Δέλλα.

Τίποτα δεν τη σταματά
Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω… Στην ΑΕΚ εμφανίζονται περισσότερο βέβαιοι από ποτέ, μετά και τις διαβεβαιώσεις που έλαβε χθες ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Γιάννη Μανιάτη στο ΥΠΕΚΑ, πως αμέσως μετά τις εκλογές και μόλις ανοίξει ξανά η Βουλή (28/5) θα προχωρήσει η ψήφιση του νομοσχεδίου που θα ανοίξει το δρόμο για την έναρξη των έργων κατασκευής του νέου γηπέδου.

Οι άνθρωποι της «Ένωσης» έχουν συζητήσει όλα τα νομοθετικής και τεχνικής φύσης ζητήματα που εκκρεμούν και πλέον περιμένουν από την κυβέρνηση να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της, ανεξάρτητα από το τι μπορεί να ξημερώσει την επομένη των Ευρωεκλογών. Μάλιστα οι «κιτρινόμαυροι» εκτιμούν πως αν τηρηθούν όλα όσα τους έχουν πει και μετά την ψήφιση του ρυθμιστικού νομοσχεδίου, αλλά και την έκδοση άδειας για έργα στο οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, η… ανέγερση της «Αγια-Σοφιάς» μπορεί να αρχίσει στα τέλη Ιουνίου.

Προχωρά για Ντάνκο, εξετάζει Μπλάνκο

Η ΑΕΚ αναμένεται σύντομα να αποφασίσει την πρόταση που θα καταθέσει στον Ντάνκο Λάζοβιτς. Με τον Σέρβο φορ έχουν γίνει συζητήσεις, ο ίδιος θέλει να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα, η Παρτιζάν δεν μπορεί να προβάλει αξιώσεις και όλα είναι στο χέρι της «Ένωσης».

Στο μεταξύ, μόνο αδιάφοροι δεν είναι οι «κιτρινόμαυροι» στο άκουσμα της είδησης πως ο Ίσμαελ Μπλάνκο αναμένεται να φύγει από τη Λανούς. Το συμβόλαιο του 31χρονου Αργεντινού λήγει και έχει προκύψει διαφωνία για την ανανέωσή του, καθώς ο «Ζορό» επιθυμεί διετή συμφωνία, ενώ η ομάδα του προσφέρει μονοετή.

Σε ό,τι αφορά την ελληνική αγορά, ο Νίκος Κοροβέσης και ο Δημήτρης Κουρμπέλης παραμένουν στα υπόψη, με τον αριστερό μπακ-χαφ του ΠΑΣ Γιάννινα να είναι πολύ πιο προσιτή περίπτωση από αυτή του στόπερ του Αστέρα, που φέρεται να έχει απαιτήσεις που κρίνονται υπερβολικές. Πηγή: sport-fm.gr

Ο Ινς και τα… σενάρια!

Ο Ολυμπιακός δεν έχει εγκαταλείψει την περίπτωση του Τόμας Ινς, που… αρέσει πολύ. Κλεισμένος ο Πουλίδο, κοντά και οι Ντιόπ, Φορτούνης και Καθάριος. Σενάρια για Ντιέγκο και Ρατ.

Ο Ινς και τα… σενάρια
Μεταγραφές που θα ισχυροποιήσουν τον Ολυμπιακό προανήγγειλε χθες ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Άλαν Πουλίδο, για τον οποίο απομένουν διαδικαστικές λεπτομέρειες, θα είναι μόνο η αρχή.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν εστιάσει στην απόκτηση εξτρέμ και πολύ ψηλά στη λίστα τους είναι ο Τόμας Ινς. Ο γιος του Άγγλου παλαίμαχου μέσου, Πολ, δεν έχει υπογράψει ακόμη στην Ίντερ και έχει αρκετούς ενδοιασμούς να το κάνει, αφού όχι απλώς δεν έχει εξασφαλισμένη θέση στην ομάδα, αλλά υπάρχει «κίνδυνος» να δοθεί δανεικός σε ομάδα μικρότερου βεληνεκούς στη Serie A, όπως συνηθίζεται στην Ιταλία. Οι Πειραιώτες θεωρούν τον 22χρονο άσο εξαιρετική περίπτωση και με μεταπωλητική αξία, αλλά παρότι είναι ελεύθερος το κόστος ανεβαίνει λόγω του μεγάλου του κασέ, που αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ. Το θέμα, πάντως, παραμένει ορθάνοιχτο…

Μια ανάσα από τρεις

Ο Ολυμπιακός είναι μια ανάσα από τους Πάπε Ντιόπ, Κώστα Φορτούνη και Νίκο Καθάριο. Με τη Λεβάντε υπάρχει ουσιαστικά συμφωνία για τον Σενεγαλέζο μέσο, οι Ισπανοί δεν έχουν άλλη πρόταση στα χέρια τους για αυτόν, αλλά δεν έχει υπάρξει πλήρης συμφωνία με τον παίκτη για το συμβόλαιό του. Εκτιμάται, πάντως, πως η χρυσή τομή θα βρεθεί και ο 28χρονος άσος θα υπογράψει. Για τον Φορτούνη από τη στιγμή που έχει βρεθεί σημείο επαφής με την Καϊζερσλάουτερν η μεταγραφή του είναι προ των πυλών, ενώ ουσιαστικά «κλεισμένος» είναι ο Καθάριος, που όμως-παρότι ο Μίτσελ θα θέλει να τον δει στην προετοιμασία-είναι πολύ πιθανό να μείνει έναν ακόμη χρόνο στον Πανθρακικό, μιας και είναι 19 ετών και χρειάζεται συμμετοχές.

Προτάσεις και σενάρια

Είναι κοινό μυστικό πως ο Ολυμπιακός δεν θα έλεγε όχι σε πρόταση για τους Χοσέ Χολέμπας ή/και Γκαετάν Μπονγκ, αν και μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Στην περίπτωση αυτή θα δημιουργηθεί ανάγκη για την απόκτηση τουλάχιστον ενός αριστερού μπακ. Για τη θέση προτάθηκε ο Ράζβαν Ρατ, που μένει ελεύθερος από τη Ράγιο Βαγεκάνο με την οποία έκανε εξαιρετική σεζόν. Ο 95 φορές διεθνής με τη Ρουμανία άσος έχει εξαιρετικό βιογραφικό και καριέρα κυρίως στη Σαχτάρ, ωστόσο είναι 33 ετών.

Στο μεταξύ, κυκλοφόρησαν σενάρια περί πρότασης από την Ελλάδα (αλλά και από Βραζιλία και Τουρκία) για τον Ντιέγκο. Το συμβόλαιο του 33χρονου Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού με την Ατλέτικο Μαδρίτης λήγει, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι περισσότερο από φήμες.
Πηγή: sport-fm.gr

Χτίζουν Παναθηναϊκό για… αστέρια!!

Στη μεταγραφική σύσκεψη της Δευτέρας θα ληφθούν αποφάσεις για το νέο Παναθηναϊκό. Λίγες και καλές μεταγραφές, χωρίς υπερβάσεις στο μπάτζετ, θα επιδιώξουν ξανά οι «πράσινοι». Οι θέσεις και οι στόχοι.

Χτίζουν Παναθηναϊκό για… αστέρια
Ο Παναθηναϊκός έκανε φέτος διπλή υπέρβαση με την κατάκτηση του Κυπέλλου και την εξασφάλιση της συμμετοχής στα προκριματικά του Champions League κι αυτομάτως ο πήχης ανεβαίνει εν όψει της επόμενης σεζόν. Ωστόσο η διοίκηση δεν πρόκειται να παρεκκλίνει από το αρχικό της πλάνο και δεν θα γίνουν υπερβολές στο σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν, ούτε θα αυξηθεί σημαντικά το μπάτζετ, αφού η ΠΑΕ βρίσκεται ακόμη στο στάδιο εξυγίανσης και θα ήταν λάθος να επιβαρυνθεί ξανά με χρέη.

Την προσεχή Δευτέρα θα γίνει μεταγραφική σύσκεψη παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου και των κ.κ. Νταμπίζα, Αναστασίου, Σαραβάκου και Σαμαρά. Στόχος είναι μεν η ενίσχυση του ρόστερ, τόσο σε ποιότητα όσο και σε βάθος, αλλά με σύνεση και χωρίς μεγάλα οικονομικά ανοίγματα. Οι παίκτες που θα αποκτηθούν, όχι παραπάνω από 3-4 εφόσον παραμείνουν όλοι όσοι κρίνονται απαραίτητοι για την επόμενη σεζόν, θα πρέπει να ταιριάζουν στη φιλοσοφία της ομάδας και να έχουν φιλοδοξίες. Οι «πράσινοι» θεωρούν πως εφόσον το ποσοστό επιτυχίας των καλοκαιρινών προσθηκών είναι αντίστοιχο με το περσινό, όπου πέραν του Μπαϊράμι (που κυρίως λόγω τραυματισμών δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα) όλες οι άλλες μεταγραφές ήταν απόλυτα πετυχημένες, θα μπορούν να διεκδικήσουν την επόμενη σεζόν το πρωτάθλημα.

Σε ό,τι αφορά τις θέσεις, αναζητούνται δεξιός μπακ, στόπερ και χαφ με δυνατότητα να παίζει στα άκρα (εξετάζεται η περίπτωση του Γιαννιώτα, χωρίς όμως να έχει υπάρξει κάτι παραπάνω για τον 21χρονο εξτρέμ, που έχει συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ), ο Καραγκούνης είναι μια… κατηγορία από μόνος του, ενώ εφόσον αποχωρήσουν Σίλντενφελντ (πιθανώς να υπάρξει επαφή με τον μάνατζέρ του στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα) και Αμπέντ θα αναζητηθούν αντικαταστάτες για τις θέσεις τους.

Στη σύσκεψη της Δευτέρας θα αποφασιστεί και ποια θα είναι η στάση της ομάδας σε περίπτωση που έρθουν προσφορές για παίκτες που έχουν συμβόλαιο, όπως οι Μπεργκ, Ζέκα, Κλωναρίδης και Καρέλης. Είναι δύσκολο να υπάρξει πώληση, αλλά αν προκύψει κάποια πολύ καλή πρόταση κι από αυτή μπορεί να κερδίσει καλά χρήματα η ομάδα και να βρει ισάξιο αντικαταστάτη, δεν αποκλείεται τίποτα. Παράλληλα θα ληφθούν αποφάσεις και για παίκτες που πιθανώς να δοθούν δανεικοί. Σκέψεις υπάρχουν για παίκτες όπως οι Ταμπάκης, Μαρινάκης, Σπυρόπουλος και ορισμένους της ομάδας Νέων.

Σε οικογενειακό κλίμα

Στο μεταξύ, παίκτες και τεχνικό τιμ γιόρτασαν την πρωτιά στα πλέι οφ γιόρτασαν χθες βράδυ σε εστιατόριο στο Κολωνάκι, ενώ την Κυριακή υα ακολουθήσει ένα ακόμη δείπνο, αυτή τη φορά του Γιάννη Αλαφούζου προς την ομάδα, στον Αστέρα της Βουλιαγμένης. Παρόντες στο χθεσινό τραπέζι ήταν και οι κ.κ. Αλαφούζος, Νταμπίζας και Σαραβάκος. Το… κλου της βραδιάς ήταν ο Ατζαγκούν, που έφτασε με δίωρη καθυστέρηση και αποθεώθηκε με τους συμπαίκτες του να ζητούν να του επιβληθεί… πρόστιμο.

Με απουσίες στην Τούμπα

Χωρίς τους τιμωρημένους Αμπέντ και Καπίνο, τους τραυματίες Νάνο, Χουχούμη και Μπαϊράμι, αλλά και τους αδειούχους Πράνιτς και Σίλντενφελντ, θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκό στον αγώνα του Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, που έχει αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα για το «τριφύλλι». Πιθανώς να ξεκουραστούν… πρόωρα κι άλλοι παίκτες, όπως οι Ζέκα και Τριανταφυλλόπουλος. Ίσως γίνει η έκπληξη με τον Πέτριτς, που χθες προπονήθηκε κανονικά. Πηγή: sport-fm.gr

Πέρασε και αντάμωσε με Μαϊάμι!

Οι Πέισερς νίκησαν με 93-80 τους Ουίζαρντς στην Ουάσινγκτον και με 4-1 πέρασαν στους τελικούς της Ανατολής, όπου όπως και πέρσι θα συναντηθούν με το Μαϊάμι.

Πέρασε και αντάμωσε με Μαϊάμι
Στους τελικούς της Ανατολής πέρασαν για δεύτερη σερί χρονιά οι Πέισερς. Η ομάδα του Φρανκ Φόγκελ επικράτησε 93-80 των Ουίζαρντς στην Ουάσινγκτον και με 4-1 έκλεισε εισιτήριο για την επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει το Μαϊάμι έχοντας πλεονέκτημα έδρας, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται το βράδυ της Κυριακής.

Ο Ντέιβιντ Γουέστ με 29 πόντους έδειξε το δρόμο για τους φιλοξενούμενους, που κυριάρχησαν στα τρία πρώτα δωδεκάλεπτα, βρέθηκαν πίσω με 74-73 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, αλλά ξανασοβαρεύτηκαν και έφτασαν στον προορισμό τους. Οι «μάγοι», από την πλευρά τους, ολοκλήρωσαν τα play offs έχοντας μεν πέντε νίκες σε έξι ματς εκτός έδρας, αλλά και μόλις μία σε πέντε παιχνίδια στο γήπεδό τους.

Δωδεκάλεπτα: 23-29, 40-52, 63-71, 80-93.

Ουίζαρντς (Γουίτμαν): Γκορτάτ 19, Μπιλ 16, Νενέ 15, Γουόλ 12, Αρίζα 6, Γουέμπστερ 4, Γκούντεν 4, Μίλερ 4, Χάρινγκτον, Τεμπλ, Σεραφέν, Πόρτερ.

Πέισερς (Φόγκελ): Γουέστ 29, Στίβενσον 17, Τζορτζ 12, Χίμπερτ 11, Χιλ 11, Μαϊνμί 5, Σκόλα 4, Ουότσον 4, Τέρνερ, Κόουπλαντ, Μπάτλερ. Πηγή: sport-fm.gr

Στην Αθήνα ο Φαν Ντεν Μπρομ!!

Συνάντηση με τον Ολλανδό προπονητή, Φαν Ντεν Μπρομ πραγματοποίησε την Πέμπτη ο Γιώργος Σαρρής. Ο πρώην τεχνικός της Άντερλεχτ βρέθηκε στην Αθήνα και συζήτησε το ενδεχόμενο να αναλάβει την Εθνική.

Στην Αθήνα ο Φαν Ντεν Μπρομ
Ο τρίτος κατά σειρά προπονητής που ταξίδεψε στην Ελλάδα προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΠΟ είναι ο Φαν Ντεν Μπρομ, ο οποίος κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά αυτή την περίοδο. Ο 47χρονος Ολλανδός προτάθηκε τα τελευταία 24ωρα από ξένο μάνατζερ, εκφράζοντας μάλιστα, την επιθυμία του να έρθει ο ίδιος στην Ελλάδα για να συναντηθεί με την ηγεσία της ομοσπονδίας.

Έτσι λοιπόν, ο Φαν Ντεν Μπρομ συναντήθηκε την Πέμπτη με τον πρόεδρο, Γιώργο Σαρρή στην Αθήνα. Συμφωνία δεν υπάρχει ωστόσο η κουβέντα μεταξύ των δύο πλευρών έγινε σε καλό κλίμα. Το κασέ του πρώην προπονητή της Άντερλεχτ καλύπτεται από το μπάτζετ που διαθέτει η ΕΠΟ, όμως η πρόθεση των στελεχών της ομοσπονδίας είναι να δουν κι άλλους υποψήφιους τεχνικούς πριν πάρουν την τελική τους απόφαση.

Στην προπονητική του καριέρα ο Φαν Ντεν Μπρομ έχει εργαστεί την τριετία 2004-2007 στη δεύτερη ομάδα του Άγιαξ και από μία χρονιά στη Ντεν Χάαγκ (2010-2011) και τη Φίτεσε (2011-2012), πριν αναλάβει τη διετία 2012-2014 την Άντερλεχτ.

Να θυμίσουμε ότι το προηγούμενο διάστημα είχαν έρθει στην Αθήνα ο Μάρκο Ταρντέλι και ο Μάρτιν Γιολ. Η ΕΠΟ είχε κλείσει ραντεβού με τους δύο προπονητές ώστε να συζητήσει μαζί τους την προοπτική να κάτσουν στον πάγκο της «γαλανόλευκης». Ο μεν Ιταλός έχει συμφωνήσει και υπάρχει προφορική συμφωνία, ο δε πρώην τεχνικός της Φούλαμ εσχάτως έχει ρίξει τις αποδοχές του στις 650.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, μπορεί το όνομα του Μίκαελ Λάουντρουπ να βρίσκεται ψηλά στη λίστα, αλλά η περίπτωση του Δανού είναι πολύ δύσκολη διότι το ετήσιο συμβόλαιο που αξιώνει φτάνει το 1,3 εκατ. ευρώ. Στις πρώτες επαφές παρουσιάστηκε μεγάλη διαφορά στο οικονομικό και κάπου εκεί «πάγωσαν» οι διαπραγματεύσεις. Ένα από τα πολλά ονόματα που έχουν προταθεί στην ομοσπονδία είναι και του Φραντσέσκο Γκουιντολίν. Ο Ιταλός προπονητής δεσμεύεται με συμβόλαιο στην Ουντινέζε μέχρι το καλοκαίρι του 2017 και σε περίπτωση που δεν συνεχίσει στο Καμπιονάτο υπάρχει πιθανότητα να έρθει στην Αθήνα για να μιλήσει με την ΕΠΟ.

Στασιμότητα υπάρχει στο θέμα του Χουάντε Ράμος με τον Ισπανό τεχνικό να είναι από τους βασικούς υποψήφιους αντικαταστάτες του Φερνάντο Σάντος στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Στις πρώτες επαφές υπήρξε εκατέρωθεν καλή διάθεση, το θέμα παραμένει ανοικτό και δεν αποκλείεται να αλλάξουν τα δεδομένα μόλις ολοκληρώσει ο Χουάντε Ράμος τις υποχρεώσεις του με την Ντνίπρο Ντνιπροπετρόφσκ. Πηγή: sport-fm.gr

Πληρώνει για τη γκρίνια ο Ρίβερς!

Πρόστιμο επέβαλε το ΝΒΑ στον Ντοκ Ρίβερς για τα παράπονα που εξέφρασε κατά της διαιτησίας.

Πληρώνει για τη γκρίνια ο Ρίβερς
Με πρόστιμο 25.000 δολαρίων τιμώρησε το ΝΒΑ τον Ντοκ Ρίβερς για τα έντονα παράπονα που εξέφρασε κατά της διαιτησίας μετά τον πέμπτο αγώνα των ημιτελικών της Δύσης με τη Θάντερ.

Ο προπονητής των Κλίπερς δήλωσε «μας έκλεψαν» αναφερόμενος στο σφύριγμα για φάουλ του Κρις Πολ στον Ράσελ Γουέστμπρουκ σε προσπάθεια για τρεις πόντους, με αποτέλεσμα ο τελευταίος από τη γραμμή να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα της Οκλαχόμα.Πηγή: sport-fm.gr

Σπανούλης υπέρ… Μώραλη!!

Υπέρ της υποψηφιότητας του Γιάννη Μώραλη τάχθηκε ο Βασίλης Σπανούλης σε δήλωσή του μετά τέλος του αγώνα της Πέμπτης με αντίπαλο τον Πανιώνιο, στο ΣΕΦ!

Σπανούλης υπέρ… Μώραλη
Υπέρ της υποψηφιότητας του Γιάννη Μώραλη τάχθηκε ο Βασίλης Σπανούλης σε δήλωσή του μετά τέλος του αγώνα της Πέμπτης με αντίπαλο τον Πανιώνιο, στο ΣΕΦ!

«Ο Ολυμπιακός με τον Πειραιά είναι συνυφασμένες έννοιες. Ο Ολυμπιακός είναι το καμάρι του Πειραιά», τόνισε ο αρχηγός της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού και συνέχισε:

«Εύχομαι η προσπάθεια του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» να έχει επιτυχία. Μιλάμε για ανθρώπους που έχουν σχέση με τον Ολυμπιακό! Και πάνω από όλα για ανθρώπους που θέλουν να κάνουν καλό και στον αθλητισμό, αλλά και προπάντων στον Πειραιά. Μια κίνηση όπως αυτή πρέπει να στηριχθεί από όλο τον κόσμο του Ολυμπιακού», κατέληξε.

Τίποτα σοβαρό ο Πάρκερ!

Μια ελαφρά θλάση έχει ο Τόνι Πάρκερ και αναμένεται να προλάβει τους τελικούς της Δύσης για τους Σπερς.

Τίποτα σοβαρό ο Πάρκερ
Ο μυϊκός τραυματισμός του Τόνι Πάρκερ στον τελευταίο αγώνα με τους Μπλέιζερς δεν αποδείχτηκε σοβαρός.

Η μαγνητική στον Γάλλο γκαρντ των Σπερς έδειξαν μια ελαφρά θλάση (περισσότερο τράβηγμα) στη γάμπα και αναμένεται να είναι διαθέσιμος για τους τελικούς του ΝΒΑ, όπου η ομάδα του θα αντιμετωπίσει το νικητή της σειράς Κλίπερς-Θάντερ (2-3). Πηγή: sport-fm.gr

Πώς να μη σκέφτεται τη μετακόμιση η ομάδα έκπληξη;

Να έχεις βγει έκτος, να έχει μια ομάδα “κόσμημα”, εξοφλημένη ήδη από τον πρώτο έως τον τελευταίο, να σφύζεις από αγωνιστική και οικονομική υγεία, να είσαι "οικογένεια".

Πώς να μη σκέφτεται τη μετακόμιση η ομάδα έκπληξη;
Γράφει ο Γιώργος Συρίδης
Nα αναδεικνύεις νεαρούς παίκτες, να φέρνεις εξαιρετικούς ξένους και να μην μπορείς να το χαρείς όλο αυτό όπως πρέπει. Aυτός είναι ο ΚΑΟΔ.

Κυκλοφορεί εδώ και μέρες το σενάριο περί σκέψεων των ιδιοκτητών και της διοίκησης για μετακόμιση από τη Δράμα, σε μια άλλη πόλη. Πώς να μην το σκέφτονται αυτό όλοι όσοι ασχολούνται με τον ΚΑΟΔ διοικητικά και ιδιοκτησιακά; Πώς να εκλάβουν το γεγονός ότι η ομάδα και πέρσι και φέτος δεν μπορεί να προσελκύσει κόσμο στο γήπεδο, σε μια πόλη όπου δεν υπάρχει απολύτως τίποτα άλλο στο πιο υψηλό επαγγελματικό επίπεδο σε ομαδικά αθλήματα; Πως μπορούν να μην δεν το σκέφτονται όταν βλέπουν πως σε ένα από τα πιο ιστορικά παιχνίδια της ομάδας, τον πρώτο εντός έδρας αγώνα σε πλέι οφ, κόπηκαν μόλις 300 εισιτήρια; Πως μπορούν να μην δεν αναρωτιούνται αν θα πρέπει να αλλάξει πόλη ο ΚΑΟΔ, όταν ο κόσμος της Δράμας πλην ελαχίστων εξαιρέσεων έχει γυρίσει την πλάτη στην ομάδα που διαφημίζει όσο κανείς άλλος την πόλη;

Τι θέλει ο Δραμινός φίλαθλος για να πάει στο γήπεδο;
- Μεγάλες νίκες; Ο ΚΑΟΔ κέρδισε τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ, τον Πανιώνιο και έχασε στην παράταση από τον πρωταθλητή Ελλάδας, Παναθηναϊκό
- Σπουδαίους παίκτες; Είχε άλλη ομάδα φέτος εκτός των δύο “αιωνίων” παίκτες όπως ο Τζεϊκόβαν Μπράουν ή ο Λαζέρικ Τζόουνς; Από τον ΚΑΟΔ έχουν περάσει παίκτες που έχουν κάνει σπουδαία καριέρα όχι μόνο στην Ελλάδα (Χαραλαμπίδης), αλλά και στην Ευρώπη (Μπάβτσιτς, Μονρό).
- Θέλει να βλέπει Έλληνες; Ο ΚΑΟΔ θα πάρει μπόνους για την ανάδειξη παίκτη κάτω των 21 ετών, καθώς ο Διαμαντής Σλαφτσάκης είχε φέτος πρωταγωνιστικό ρόλο στον ΚΑΟΔ, ενώ έχουν ήδη πάρει συμμετοχή ο διεθνής με την Εφήβων, Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης και το 16χρονος Γιάννης Κολοβής.
Θέλει να βλέπει και προοπτική για το μέλλον; Από το περασμένο καλοκαίρι δημιουργήθηκαν και οι ακαδημίες μπάσκετ του ΚΑΟΔ και ήδη περισσότερα από 100 παιδάκια μπήκαν στο πρόγραμμα.
Θέλει μια στιβαρή διοίκηση; Οι παίκτες στο αποχαιρετιστήριο δείπνο της ομάδας πληρώθηκαν, εξοφλήθηκαν και οφείλονται μόνο κάποια πριμ θέσης και πλέι οφ. Η ομάδα δεν χρωστάει πουθενά ούτε σεντ και πάντα φροντίζει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα εντός παρκέ. Η μήπως δεν είναι έτσι;
Όλα τα παραπάνω είναι δεδομένα, είναι γεγονότα, όχι αοριστίες. Αν μια πόλη σαν τη Δράμα δεν μπορεί να προσφέρει στην ομάδα που την κάνει γνωστή με όμορφο τρόπο σε όλη την Ελλάδα τουλάχιστον 1.000 άτομα σε κάθε εντός έδρας ματς, τότε πολύ λογικά σκέφτονται την “μετακόμιση” αυτοί που έχουν τις τύχες του ΚΑΟΔ στα χέρια τους…

Πηγή: Superbasket.gr

Παπαπέτρου σε... πτήση! (video)

Με τον Κόλινς να σερβίρει και τον Παπαπέτρου να καρφώνει «φτιάχτηκε» η καλύτερη φάση στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Πανιωνίου.

Παπαπέτρου σε... πτήση (video)
Στους Κόλινς και Παπαπέτρου ανήκει η κορυφαία φάση της δεύτερης νίκης του Ολυμπιακού με σκορ 84-58 κόντρα στον Πανιώνιο. Οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν στον αιφνιδιασμό, με την ασίστ του Αμερικανού γκαρντ να καταλήγει σε halley hoop κάρφωμα απ’ τον Έλληνα φόργουορντ.

Η φάση απ’ το κανάλι της ΚΑΕ ΟΣΦΠ:




Πηγή: sport-fm.gr

«Ανοι(χ)τοί λογαριασμοί»

Στη δεύτερη αναμέτρηση θα κριθεί ποια εκ των Αλκμααρ ή Γκρόνινγκεν θα αγωνιστεί τη νέα περίοδο στο Europa League, μετά το μεταξύ τους 0-0 στην πρώτη αναμέτρηση των πλέι οφ.

«Ανοι(χ)τοί λογαριασμοί»
Αλκμααρ και Γκρόνινγκεν ήρθαν 0-0 στην έδρα της ΑΖ, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την τελική φάση των πλέι οφ της Eredivisie για την έξοδο στην Ευρώπη και άφησαν "ανοιχτούς λογαριασμούς", ενόψει της ρεβάνς στην έδρα της δεύτερης την ερχόμενη Κυριακή, όπου και θα κριθεί το τελευταίο «εισιτήριο» για τη συμμετοχή στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στους ομίλους της διοργάνωσης που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, ήταν ανώτερη, όμως δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Πηγή: sport-fm.gr

Υποσχέσεις από Κεδίκογλου!!

kedikoglou
Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Σίμος Κεδίκογλου, παρουσία του Θόδωρου Ζαγοράκη, είδε τελικά τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ στο Μακεδονία Παλλάς και τους υποσχέθηκε ότι τα θέματα της Θέρμης και των χρεών θα επιλυθούν.
Ο Αντώνης Σαμαράς πέρασε απλά κάποια στιγμή από το σημείο της συνάντησης και για το εθιμοτυπικό τους χαιρέτησε. Παρόντες από πλευράς ΠΑΟΚ ήταν ο Ζήσης Βρύζας και ο Θανάσης Κατσαρής. Ο Κεδίκογλου τους είπε ότι για το ζήτημα της τροπολογίας για την Θέρμη απλά απέμεινε το τυπικό μέρος της ψήφισης στη Βουλή, ενώ και το θέμα της ρύθμισης των χρεών μετά τις εκλογές θα προχωρήσει.
Πηγή: arenafm.gr

Ξέσπασμα Κατσαρή!!

katsaris
Δηλώσεις μετά την συνάντηση με τους βουλευτές έκανε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ Θανάσης Κατσαρής.
Ο πρόεδρος του ΑΣ τόνισε μεταξύ άλλων ότι σε όσους βουλευτές δεν ήρθαν στην συνάντηση, πρέπει ο κόσμος του “Δικεφάλου” να τους το… ανταποδώσει.
Αρχικά, τόνισε: “Yπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια από την οικογένεια του ΠΑΟΚ, γιατί ήρθαν πολύ λίγοι από αυτούς που καλέσαμε. Αυτοί που σήμερα αρνήθηκαν την πρόταση του ΠΑΟΚ, πρέπει να καταλάβουν ότι ο κόσμος του Δικεφάλου θα ανταποδώσει αυτό που κάνουν. Συζητήσαμε για το θέμα των χρεών, της Θέρμης, αλλά και το πως αντιμετωπίζουν τα όργανα της ΕΠΟ τον ΠΑΟΚ. Όλοι παραβρισκόμενοι υποσχεθήκαν πως θα στηρίξουν και θα ψηφίσουν τις τροπολογίες που αφορούν τα θέματα του ΠΑΟΚ”.
Για την Θέρμη: «Μας διαβεβαίωσαν οι βουλευτές της ΝΔ κυρίως, ότι για το θέμα έχει κατατεθεί τροπολογία και σύντομα θα το ανακοινώσει και ο πρωθυπουργός»
Για τα χρέη: «Ένα από τα τρία θέματα που θα θέσει η κυβέρνηση στην Τρόικα μετά τις εκλογές είναι και η ρύθμιση των χρεών των ανωνύμων εταιρειών. Εμείς είμαστε επιφυλακτικοί. Έχουμε την περίπτωση που κάποιος θέλει να δώσει χρήματα στην κυβέρνηση για το κράτος και αυτή να μην τα δέχεται. Δεν βλέπω όμως να υπάρχει αντίδραση σε αυτό το θέμα. Με τον Σαμαρά είχα μια τυπική συνάντηση και δεν μιλήσαμε για τα χρέη. Ζητάμε αυτό να μην γίνει μόνο για τον ΠΑΟΚ, αλλά και για όλες τις επιχειρήσεις. Να πληρωθεί το πρωτογενές κεφάλαιο. Τώρα πια η Τρόικα πρότεινε να λυθεί το θέμα. Αυτό μας άφησαν να καταλάβουμε, αλλά εμείς κρατάμε μικρό καλάθι».
Για τα θέματα που αφορούν την ΕΠΟ: «Είναι πολλά και πολύ δύσκολα να λυθούν. Η αδικία για τον ΠΑΟΚ είναι κατάφωρη. Βλέπετε τι γίνετε αφού τα άτομα που διοικούν το ποδόσφαιρο δεν υπολογίζουν τίποτα. Η αντίδραση του κόσμου όμως θα φέρει αποτελέσματα».
Για το αν κερδίζει ο ΠΑΟΚ με την παρουσία του Σαββίδη: «Έχουμε έναν επενδυτή και οφείλουμε να τον προστατέψουμε. Αν δεν υπήρχε Σαββίδης, δεν θα υπήρχε ΠΑΟΚ. Βλέπετε τι συμβαίνει στις άλλες ομάδες που βολοδέρνουν;».