Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

«Το συλλαλητήριο θα είναι μόνο η αρχή»

«Το συλλαλητήριο θα είναι μόνο η αρχή» Έτοιμος για… μάχη σε όλα τα μέτωπα δήλωσε ο ενιαίος ΠΑΟΚ σε συνέντευξη Τύπου. «Το συλλαλητήριο του Σαββάτου θα είναι μόνο η αρχή», είπε ο Ζήσης Βρύζας. Για ειρηνικό «ντου» μίλησαν οι οργανωμένοι.

Ενωμένοι και αποφασισμένοι εμφανίστηκαν οι άνθρωποι όλων των τμημάτων και όλων των μετεριζιών του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, εν όψει του συλλαλητηρίου του Σαββάτου. Σε αυτό θα εκφράσουν την αντίδραση όλης της οικογένειας του «Δικεφάλου του Βορρά» για μια σειρά ζητημάτων, από τις τιμωρίες της ΠΑΕ, μέχρι την καθυστέρηση στη ρύθμιση των χρεών και τα εμπόδια για το προπονητικό κέντρο στη Θέρμη.

Ο Ζήσης Βρύζας, που σαν πρόεδρος της ΠΑΕ είχε τον περισσότερο χρόνο, είπε: «Το συλλαλητήριο θα είναι μόνο η αρχή. Κάναμε συγκεκριμένες προτάσεις και προς την Πολιτεία. Μετά πήραμε την πρωτοβουλία να καταγγείλουμε την συγκεκριμένη κατάσταση. Έχουμε ανοιχτά θέματα πολύ μεγάλα, δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι όπως ο κ. Καρούντζος κρυμμένοι πίσω από ένα γραφείο σταματούν επενδύσεις και κάποιοι άλλοι δεν λύνουν το θέμα των χρεών. Ζητάμε να πληρώσουμε, να γίνει το δίκαιο για όλες τις ανώνυμες εταιρείες. Δεν ζητάμε χάρη. Όλη η οικογένεια του ΠΑΟΚ θέλει να αντιδράσει. Για την Θέρμη πέρασαν 2,5 χρόνια για να εκμεταλλευτούμε έναν βοσκότοπο. Κανείς δεν έχει αντιληφθεί μία ομάδα με την δυναμική του ΠΑΟΚ πόσο συμβάλλει στην παιδεία του τόπου. Το ποδόσφαιρο πρωταγωνιστεί στην διαφθορά που υπάρχει. Όσον αφορά την ΕΠΟ θα πρέπει να είμαι προσεκτικός για το τι θα πω. Είναι δημόσια κουβέντα. Κάνουν αλλαγές στον κανονισμό για την βάση της εκλογής του προέδρου της ΕΠΟ αλλά με λάθος τρόπο. Εμείς θέλουμε επίσης να υπάρχει και τρίτος βαθμός για να προσφύγεις. Υπάρχει το CAS αλλά μόνο για διεθνείς διαφορές, για την διαφωνία που έχουμε εμείς με την ΕΠΟ δεν υπάρχει τρίτος βαθμός».

Σχετικά με τις κινήσεις που θα κάνει η ΠΑΕ για την αφαίρεση βαθμών, είπε: «Θα γίνουν κινήσεις απλά θα ανακοινωθούν την Δευτέρα. Έχουμε αναθέσει σε έγκριτους νομικούς στο εξωτερικό να το χειριστούν», ενώ για τη ρύθμιση των χρεών είπε: «Μας είπαν ότι θα λυθεί εντός του καλοκαιριού. Όταν τους πίεσα μου είπαν για τέλη Ιουνίου».

Αναφορικά με το θέμα του προπονητικού κέντρου, τόνισε: «Υπάρχει ένας νόμος που δίνει την δυνατότητα σε υπάλληλο κατώτατης βαθμίδας να αποφασίσει, στη συγκεκριμένη περίπτωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Η επιτροπή 152 βασιζόμενη σε καθαρά νομικά επιχειρήματα ακύρωσε τον διαγωνισμό. Ο νόμος θα ισχύσει για όλους τους Δήμους. Ο ένας νόμος στην Ελλάδα αναιρεί τους άλλους».

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Θανάσης Κατσαρής, τόνισε: «Αύριο στην Καμάρα θα είναι και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Σαν ΠΑΟΚ είμαστε ενωμένοι για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε, ισονομία».

Στο πλευρό της ΠΑΕ, είναι και η ΚΑΕ ΠΑΟΚ, όπως δήλωσε ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος. «Νιώσαμε την ανάγκη να συμπαρασταθούμε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ στα αιτήματα που έχει για τα χρέη και την Θέρμη. Με τον κ. Καρούντζο και εμείς είχαμε τα ίδια προβλήματα με το Παλατάκι. Είναι δίκαιος ο αγώνας που κάνουμε, ο ΠΑΟΚ είναι ενιαίος και αυτό θα πάει μπροστά όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Αύριο καλούμε όλους τους φιλάθλους στην Καμάρα για να διεκδικήσουμε τα αιτήματά τους. Θέλω να ευχαριστήσω τον Ιβάν Σαββίδη για την βοήθεια στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ, και η μπασκετική ομάδα σε λίγο θα αλλάξει σελίδα. Είδατε στους αγώνες με τον Παναθηναϊκό ήμασταν καλύτεροι αλλά δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε».

Σχετικά με το θέμα της ρύθμισης των χρεών, δήλωσε: «Προσπαθούμε να έχουμε την καλύτερη αντιμετώπιση με αυτούς που ψηφίζουν τις τροπολογίες. Ακούμε υποσχέσεις αλλά κρατάμε μικρό καλάθι. Μας ξεκαθάρισαν ότι το θέμα των χρεών έχει πάρει το Οκ της Τρόικας αλλά δεν ήθελαν να το προχωρήσουν τώρα για να μην φανεί δώρο για τον ΠΑΟΚ. Ο κ. Κεδίκογλου μας είπε ότι και ο κ. Ζαγοράκης έθεσε το θέμα των χρεών ότι αποφάσισε να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής».

Εκπροσωπώντας τους βετεράνους, ο Φιλώτας Πέλλιος είπε: «Εμείς οι βετεράνοι είμαστε πάντα κοντά στην ομάδα. Εμείς που ματώσαμε τόσα χρόνια μέσα σε αυτόν τον στίβο είμαστε δίπλα στα δίκαια αιτήματα του ΠΑΟΚ. Όσοι αισθάνονται ΠΑΟΚτσήδες πρέπει αύριο να είναι κοντά».

Ο εκπρόσωπος των οργανωμένων του «Δικεφάλου του Βορρά» μίλησε για… ντου. «Εμείς θα αρχίσουμε με ένα ντου με την καλή έννοια. Πριν από πολλά χρόνια ο Μάκης Μανάβης έδωσε ένα σύνθημα στην κερκίδα όταν ο Βουλινός πήρε την ομάδα και έφυγε. Τώρα ξαναζούμε το ίδιο έργο με την αφαίρεση βαθμών. Εμείς διώξαμε αυτούς που δεν ήθελαν το καλό του ΠΑΟΚ. Δεν θα αφήσουμε ποτέ κανέναν να τον πάει ποτέ κάτω. Δεν πάμε στην Καμάρα μόνο για τους τρεις βαθμούς. Πάμε για όλα, δεν θα τους περάσει. Για εμάς είναι ιερό καθήκον. Όπως έτρεχαν στον τελικό και αύριο πρέπει να τρέξουν. Ο ΠΑΟΚ είναι ιδέα, μεταφέρεται παντού και αυτό δεν θα το αφήσουμε να χαθεί. Είναι ξεκάθαρη η αδικία και του ΠΑΟΚ και του οργανωμένου κινήματος. Έχουμε δώσει πολλά λεφτά σε δικαστές και δικηγόρους. Είναι στοχευμένη προσπάθεια κατά του συλλόγου. Όπως είναι και η αφαίρεση βαθμών, έτσι και αυτό που συμβαίνει με τους οπαδούς γίνεται για να μας διχάσει και να μας κάνει να μην ασχολούμαστε με τον ΠΑΟΚ. Το οπαδικό κίνημα εμείς το παρουσιάζουμε στους δρόμους και στα γήπεδα. Νιώθουμε χαρά που βλέπουμε όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ συστρατευμένη. Εμάς το κόμμα μας είναι ο ΠΑΟΚ. Έχουμε μαζί μας αυτούς που μας βοηθούν. Δεν ζητιανεύουμε. Θέλουμε να μας παίξουν στα ίσα. Όποιος είναι μαζί μας σίγουρα δεν θα χάσει. Όποιος είναι εναντίον μας θα χάσει με πικρό τρόπο».


Δεν υπάρχουν σχόλια: