Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

«Χαρούμενοι και έτοιμοι για… κούπα»

Ενθουσιασμένοι που οι ομάδες τους κατάφεραν να βρεθούν στον τελικό προορισμό της Ευρωλίγκας, δήλωσαν στη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου οι Πάμπλο Λάσο, Τσάβι Πασκουάλ, Έτορε Μεσίνα και Ντέιβιντ Μπλατ.

«Χαρούμενοι και έτοιμοι για… κούπα»
Στη σπουδαιότητα της παρουσίας των ομάδων τους στο Final Four και την εξαιρετική διοργάνωση που προβλέπετε να γίνει στο Μιλάνο στάθηκαν οι τέσσερις προπονητές των φιναλίστ, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης. Πάμπλο Λάσο (Ρεάλ Μαδρίτης), Τσάβι Πασκουάλ (Μπαρτσελόνα), Έτορε Μεσίνα (ΤΣΣΚΑ Μόσχας) και Ντέιβιντ Μπλατ (Μακάμπι Τελ Αβίβ), μαζί με τους παίκτες τους, Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Άντε Τόμιτς, Σόνι Ουίμς και Ντέιβιν Σμιθ αντίστοιχα, μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου, αποφεύγοντας να μιλήσουν για φαβορί και αουτσάιντερ.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο Ντέιβιντ Μπλατ, που έκανε ιδιαίτερη μνεία στους οπαδούς της ομάδας του, που όπως αναμενόταν, δίνουν μαζικό παρών στο Μιλάνο. «Είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι που βρισκόμαστε εδώ. Σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον, σε μία εξαιρετική ευρωπαϊκή διοργάνωση. Είμαστε ενθουσιασμένοι και ευγνώμονες που βρισκόμαστε εδώ. Καλή επιτυχία σε όλους», τόνισε αρχικά ο Αμερικανός προπονητής, που ερωτηθείς για το αν θα βοηθήσει τη Μακάμπι το ότι ουσιαστικά η πρόκριση στο Final Four… πέρασε από το γήπεδο των τελικών αναμετρήσεων, σχολίασε: «Η αλήθεια είναι πως ξέρουμε τα αποδυτήρια, ξέρουμε τα καλάθια, δεν ξέρω αν θα μας βοηθήσει που παίξαμε εδώ στα πλέι οφ. Ο κόουτς Μεσίνα έχει βρεθεί σε πολλά Φάιναλ Φορ στην καριέρα του και τα ξέρει καλύτερα ότι αυτά δεν παίζουν ρόλο».

Από τη μεριά του, ο Ντέιβιν Σμιθ που εκπροσώπησε τους παίκτες της Μακάμπι, τόνισε: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Πιστεύω πως η άμυνα θα παίξει σημαντικό ρόλο, όπως σε όλους τους αγώνες».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Έτορε Μεσίνα που ανέφερε: «Είμαστε κι εμείς πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Είναι μεγάλο επίτευγμα. Μας έδωσαν μεγαλύτερη ισορροπία οι νέοι παίκτες και την ενέργεια για να παλεύουμε μέχρι το τέλος. Ξέρω πως στις προηγούμενες διοργανώσεις σε Κωνσταντινούπολη και Λονδίνο δεν αντέξαμε το βάρος, όμως ελπίζω εδώ να ζήσουμε μία εντελώς διαφορετική κατάσταση», ήταν τα λόγια του ιταλού τεχνικού.

Όσο για τον Αμερικανό φόργουορντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Σόνι Ουίμς, επεσήμανε: «Είμαι ενθουσιασμένος που βρισκόμαστε εδώ, σε μία γιορτή που θα παρακολουθήσει πολύς κόσμος. Θα είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς».

Ακολούθως, ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τσάβι Πασκουάλ, σχολίασε: «Είμαστε ευχαριστημένοι που βρισκόμαστε εδώ, ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες», για να συμπληρώσει ο παίκτης του, Άντε Τόμιτς: «Αυτό είναι το τρίτο μου φάιναλ φορ και ελπίζω να μην καταλήξω στην 3η θέση όπως τα δύο προηγούμενα χρόνια…».

Τέλος, τη πλευρά της Ρεάλ Μαδρίτης εκπροσώπησαν ο Πάμπλο Λάσο και ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ: «Ήρθαμε εδώ για να παίξουμε κόντρα στις καλύτερες ομάδες. Δεν μπορείς να αλλάξεις πολλά σε μία εβδομάδα. Πρέπει να κάνεις αυτά που έκανες όλη τη σεζόν. Θα ακολουθήσουμε την επιτυχημένη συνταγή όλης της σεζόν. Ελπίζω να κάνουμε καλό παιχνίδι αύριο το βράδυ κόντρα σε έναν σπουδαίο αντίπαλο όπως η Μπαρτσελόνα. Είμαι υπερήφανος και χαρούμενος που ο Σέρχιο (Ροντρίγκεθ) πήρε τον τίτλο του MVP», ήταν τα λόγια του προπονητή της «βασίλισσας».

«Είναι πάντα σημαντικό το κάθε παιχνίδι που παίζεις. Έχουμε προετοιμαστεί για το αυριανό παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα, που σίγουρα θα είναι διαφορετικό από όλα όσα έχουμε παίξει φέτος», σχολίασε από τη μεριά του ο πολυτιμότερος παίκτες της φετινής διοργάνωσης. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: